Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. nov. 2024 i alle områder

  1. Du kan spørre Varri om de kan sende den som brev. De pleier å være fornuftige.
    2 poeng
  2. Jeg klarer ikke helt å like ideen. Kjempepraktisk, men det blir for meg ikke verdt å legge så mye vekt og volum OVER kanten på pulken, kun for å spare noen minutter på opp/nedpakking. Selv på turer over flere dager med forflytningspress synes jeg ikke det er noe pes å pakke alt ned og opp hver dag. Det at jeg har hele pulken inne i forteltet bidrar en del til dette. Med det jeg pakker på vintertur hadde halve pulken under vært tom med bedding på. Også er jeg litt vel fan av å ha ting tight/kompakt og ryddig pakket.
    1 poeng
  3. Ja. På alle turar som varer meir enn eit par dagar.
    1 poeng
  4. Neppe, skaftet er bare 7,5cm, men det avhenger jo av handa. Dersom flatslipt og matlaging på tur er i fokus, og du vi ha en slirekniv, så kan kanskje Brusletto sin Rondane være et alternativ. Casström i flatslipt er sikkert ikke dumt. Selv like jeg som sagt Mora 2000 til den slags. En kniv som er lett å like, og ikke så dyr at du lar vær å bruk fordi du er redd for miste den. PS: Fikk ikke med meg før nå at tråden egentlig handlet om en Helle kniv.
    1 poeng
  5. Tenker nok fortsatt en typisk turkniv, men det virker som mange vektlegger bål/bushcraft/spikking høyest, og så er kniven helt grei til mat. Kunne tenkt meg en kniv hvor skjæring av kjøtt, grønnsaker, sløying av fisk og annen matlaging var prioritert litt høyere, og så er det okei om det går på bekostning av typiske bushcraftegenskapene. Trenger ikke å batonere med kniven.
    1 poeng
  6. Trikset er å holde posen under vann, og fører den i en rask bue, slik at den fyller seg. Med litt trening, fyller du nesten like raskt som i fra en bekk med fart i. Trikset er rask nok bevegelse og stå på knær, slik at du får brukt hele armslaget. Lange armer er ingen ulempe! Holde de under vann og la vannet sildre inn funker heller dårlig…..🤢
    1 poeng
  7. Altså budsjettmessig hadde jeg kjøpt en Opinel (fås i flere størrelser) https://bakerenogkokken.no/kjokkenkniver/diverse-kniver/opinel-foldekniv-no-8-85-cm-bok/ Eller en Victorinox folde kjøkkenkniv https://www.thekitchenlab.no/p/swiss-classic-foldekniv-11-cm-victorinox/ Eller har du sett Mora Rambo? https://morakniv.se/produkt/rombo-blackblade-s-ash-wood/
    1 poeng
  8. Jeg ser at man plukke opp varene hos dem på Hasle for kr. 0 så jeg kan evt. jeg kjøpe to og sende en til deg med brev.
    1 poeng
  9. De selges her. https://www.varri.no/msr/104420/msr-gk-jet-xgk-ex-reservedel Man får med ny dyse i expedition repair kit også.
    1 poeng
  10. Nå virker det jo som denne saken har løst seg, og bra er det. Men når det gjelder frist for reklamasjon sier loven at det skal skje innen rimelig tid etter at man oppdaget mangelen. Denne fristen kan aldri være kortere enn 2 måneder (det vil si at to måneder vil alltid være innenfor rimelig tid uansett forhold ellers). Men begrepet "rimelig tid" innebærer at fristen vil være skjønnsmessig, at forholdene rundt kan gjøre at fristen må anses å være lengre enn to måneder. Jeg vil si at hvis du først har klaget til selger som drar ut tiden, ikke svarer og til sist ikke lenger har ansvar på grunn av å ha slått seg konkurs, så må man kunne hevde at det fremdeles er innenfor rimelig tid hvis man går videre til neste ledd umiddelbart etter at man oppdager at det er det man må gjøre, selv om det har gått lenger enn to måneder siden man oppdaget skaden. Det er i hvert fall slik jeg leser denne loven. Hadde fristen alltid vært to måneder hadde det formodentlig stått at reklamasjon må skje innen to måneder og ikke "innen rimelig tid" etter at mangelen ble oppdaget og at "fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder".
    1 poeng
  11. Gammel tråd. Har brukt Niak noen år nå, til soloturer sommer, og reinsjakt på høsten. Alltid med en hund eller 2. Har aldri brukt teltet som base, da jeg pakker sammen om morran og går videre, men til mitt bruk har det fungert suverent. Det er ikke superlett, heller ikke tungt, samtidig som det er greit å finne et sted å sette opp det. Siden jeg har telt i sekken når jeg går klarer jeg også som regel å finne noe ly når telt settes opp. Likevel har vi hatt overnattinger som har vært greit værutsatte, men med god sikring av telt har det aldri føltes utfordrende. Om noe, så blir teltet litt kaldt når det blåser stiv kuling og temperaturen kryper under 0. Alt i alt veldig fornøyd med Niak. Jeg har plass til sekk og hund i innerteltet. Kløven til hund ligger i vestibylen, og jeg opplever ingen problem med å fyre der. Lett å sette opp så lenge man finner et sted man er fornøyd med å sove. Vi telter mye i steinur og da er formen toppers. Unna er et mer stormsikkert alternativ, men også til en annen vekt. Ulempen med Niak er at skjørtene er så høye at jeg ikke ville brukt det uten innertelt. Samtidig er det ikke mange gram å spare på å droppe inner heller. Det er nok bedre å kutte den vekta på sideflesket i stedet.
    1 poeng
  12. Har rydda vekk nokre innlegg. Bed om at ein held ein sakleg tone. - Moderator -
    1 poeng
  13. Teltdiskusjoner er alltid interessant, men Niak over tregrensa virker ikke å være noe brennbart tema... Jeg har hatt lyst på Niak, som et lett og romslig telt vår-sommer-høst, men har slått det fra meg, fordi jeg har kommet til at jeg foretrekker helårstelt med bedre marginer og bedre slitestyrke (jeg har bl.a. Hilleberg Soulo og Allak 2), og disse kan fint brukes under tregrensa også. Som du sier vil Niak på grunn av skjørteventilasjonen og meshpaneler som ikke kan dekkes til være mer vindutsatt over tregrensa. Niak har 9mm stenger, samme som f.eks Allak, så det burde være godt nok for de fleste forhold, utenom det helt ekstreme, men da har du kanskje ikke lyst til å bruke et telt med skjørteventilasjon og mesh. Det er mulig at skjørteventilasjonen gjør at vind lettere kan ta tak i teltet. Her er en grundig test av Niak: https://www.tursiden.net/2018/04/testet-hilleberg-niak/
    1 poeng
  14. En liten forklaring anngående "Firesteel": Det finnes mange forskjellige legeringer, men i hovedsak er det to hovedgrupper. Begge ser utseende messig helt like ut. De med høy andel av Ferro (Jern) og de med høyere andel Magnesium. Ofte kalt Ferrorod og Mischmetal rod. Mischmetal betyr egentlig kun blandingsmetall noe begge brannstålene er, men har blitt en betegnelse på brannstål med høyere andel magnesium. Dere har sikkert sett at "gnistregnet" er litt forskjellig på brennstålene, og det er en grunn til dette. Så hva er egentlig forskjellen i teori og praksis? Ferro rod (typisk Light my fire o.l) - Består av Serium, ferro og magnesium, men en høyere andel Jern en mischmetal stengene. - Ferro rod stengene vi derfor gi MER og VARMERE gnister. - Gnistregnet er kortvarig, og gnistene brenner opp nesten like raskt som de kommer - Krever godt forarbeid av det som skal tennes. - Lengre levetid på stanga, da mindre andel av den skrapes bort hver gang Michmetal rod - Serium, ferro og magnesium, men mindre jern og mer magnesium. - Skaper STØRRE gnister som brenner LENGER (Magnesium som brenner) - Gnistene brenner såpass lenge at det ikke kreves like stort forarbeid av det som skal antennes. - Er enfordel hvis du skal tenne overflater som er litt fuktige - Blir oppbrukt fortere ettersom man skraper av en større andel av stanga hver gang Hva hver og en av oss velger er individuelt. Skal jeg ha stanga til å antenne rødsprit eller gassbrenner er en ferro rod med i sekken. Skal jeg benytte den til å lage bål syns jeg en mischmetal stang er det beste. Begge stengene kan man kjøpe i løsvekt uten håndtak på nett. Husk å kjøp med ferdig borret hull hvis du skal ha en tråd i den, da det gnister noe inni H.... å borre i disse. Det finnes forskjellige betegnelser på de forskjellige typene, men navnene jeg har nevt er ofte brukt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.