Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. sep. 2024 i alle områder

  1. Nemo Tensor All Season Insulated (MW) erstatter Thermarest Neoair Xlite som 3-sesongs. Lest mye postivt om det, spesielt fra amerikanerne. Litt spent på holdbarheten men det skal være bedre på 2024 versjonen. Var ikke mulig å få tak i i Norge så bestilte fra Varuste.net og levert på under 24 timer. Første test blir i høyfjellet om noen uker. Hvis opplevelsen er god bytter jeg nok ut STS Ether Light XT Extreme Insulated som ikke duger når det er virkelig kaldt med Nemo Tensor Extreme.
    4 poeng
  2. del gjerne alt som er reletaert til ultralett utstyr! verktøy som https://lighterpack.com/ er ganske ensensielt for å danne overblikk og dele oppsett. min korteturer sekk på 3.5kg: https://lighterpack.com/r/jx6qib lengrere turer med mere vekt: https://lighterpack.com/r/okgyuk maksimalt lette sekk på 3kg: https://lighterpack.com/r/othi2c spør gjerne om råd! det meste på listene er ikke utrolig dyrt, her er det ingen dyneema telt til 7000kr
    3 poeng
  3. Nordmarka kan tas i alle retninger. Det er så mange vann som ligger tett. Jeg har hatt flere varianter, enten med base ett sted og padla og utforsket ting å land, eller gjennompadling. Man kan, som jeg gjorde i sommer f.eks ta buss+taxi opp til Damtjern. Storfåtan (ta med seg Loka og Vesleflåtan, Skamrek Nordre og Søndre Heggelivann. Fra Vesleflåtan kan man komme seg ned til Svarten, og enten opp til Sandungen eller over til Fyllingene. Man kan Langevann (ta med Trehørningen og Elvannet) Helgeren, S og L Gørja, Fortjern og Bjørnsjøen, Fyllingene og gå ned til Sørkedalen. Eller man kan komme seg over Kalvsjøen og gå ned til Øyungen. Har ikke fått vært på Fyllingene enda, siden jeg er så mye rundt over alt både til lands (til fots og på hjul) og til vanns både fjord, elv og vann, at jeg får ikke gjort alt jeg vil. Og selv Østmarka har jo mange muligheter en den klassiske Losby-ruta som alle padler. Selv hadde jeg helgetur nå, Halsjøen (første natt der rett fra jobb)-Drettvann-Røyrivann ned til Kroktjern, over til Børtervanna (natt to). Litt ustabil værmelding, og mangel på dekning, så ble ikke helt som planlagt, så endte opp med å gå tilbake til Røyrivann, opp igjen til Geitsjøen, liten avstikker på Morterudvann og tilbake, inn til nord-østre krok på Mønevann, og gikk til Lørenskog kirke. Har tidligere tatt Losby-ruta + Grinderen til Børtervanna. Og er man der, er det jo ikke langt over til Raudsjøen og Mosjøen. Bare fantasien setter grenser. Jeg liker også få med meg ting på land på båtturer. Som da jeg tok meg fra Damtjern til S. Heggelivann, Da hadde jeg en natt på Storflåtan med dagstur på Vesleflåtan og Loka etter at camp var satt opp. Dag to var jeg på Skamrek, utforska Nordre Heggelivann, og et par topper der og ved Skamrek, og litt utforsk av en øy å Søndre på siste dag, og et en topp og et ar gamle KM-poster på vei ned til Sørkedalen. Kan godt dele mer detaljert privat om det er ønskelig.
    3 poeng
  4. Der det kjøres langrennsløyper, kreves det gjerne at det er opparbeidet brede stier/veier som må vedlikeholdes for at spormaskiner skal kunne kjøre der. Langt mer inngripende og varige spor enn sykling på stier. Jeg veldig glad for at det finnes langrennsløyper på vinteren, men at det medfører langt større inngrep i naturen enn sykling på sti er det vel liten tvil om.
    3 poeng
  5. Jeg synes argumentene mot slitasje er litt svake når vi samtidig tillater (i hvert fall rundt Oslo) firefelts langrennsløyper kjørt opp med gedigne dieselmaskiner, bygger hytter i alle retninger, og anlegger motorveier på kryss og tvers. Det virker da litt merkelig å begynne med det som gir aller minst slitasje? Folkehelsen til nordmenn blir dårligere og dårligere, og jeg tenker at alle verktøy som får folk ut for å oppleve naturen, er et gode for både kropp og sjel! Det at folk ferdes i naturen, skaper nettopp grunnlag for støtte til å verne den! Spesielt unge er den demografien som er ute i naturen minst, og ting som terrengsykling (MTB), paragliding, klatring osv. er gode verktøy for å få dem ut. At stiene blir marginalt mer slitt, synes jeg ikke er verdens undergang, sett i kontekst av folkehelsen og den øvrige slitasjen. Burde ikke terrengsyklister (MTB) og el-terrengsyklister være allierte i kampen mot nedbyggingen av naturen, fremfor fiender?
    3 poeng
  6. Eller hva med å skille ut den diskusjonen til en dedikert tråd - og bevare denne tråden være til formålet den er tiltenkt? (moderator?)
    2 poeng
  7. Et essensiellt tips: Vei allt. En hører gjerne at "det veier ikke noe". Det er sant helt til en veier utsyret.
    2 poeng
  8. Turrapport fra en stemningsfull morgentur i fjellet 👍🙂 Se video her: https://youtu.be/yb7UiQsWSzU?si=wLvlbjdKQvci8C6j
    2 poeng
  9. Møtte mange på Appalachian Trail som brukte quilt og var fornøyde med det. Det var temperaturer under null i april. Mange av de lette amerikanske teltene er mer eksponert for vind. På NPL blir det mye telting over tregrensen så jeg hadde nok brukt et telt med mindre gjennomtrekk. Ellers brukte jeg lite frysetørret mat. Det blir dyrt i lengden. En middagsrett har gjerne 500-700 kalorier som blir alt for lite til middag når man går langt hver dag. Trenger minst det dobbelte til middag
    1 poeng
  10. hva med noe med syntetisk isolering primloft/polatek? det varmer selvom det er vått, men ja kan muligens stinker mere i lengden quilt ville jeg sterk ambefale, jeg syntes det er bedre enn pose da jeg kan bruke den mere som dyne om det er varmt. min 600g quilt varmere mere enn min 1.1kg pose værtfall https://www.aliexpress.com/item/1005004916318544.html 600g til 1800kr comforten ned til -2c er ganske precis
    1 poeng
  11. sekk er nok det siste du bør endre ja! men fks elektronikk og div på 2kg er jo veldig mye? men ja 14 dager etapper krever jo noe helt annet en 3-4, men tror det er mulig å hente inn litt der. mormors strikkegenser er jo helt sinnsykt tung, der kan du fint finne noe annet fks lett dunjakke eller noe med polartek(koster flesk) da vil du fint spare en halv kilo på bare det. du kunne fått et dyneema telt og spart en 1.5kilo også men koster flesk (https://zpacks.com/products/triplex-zip-tent) å bytte til en quilt istede for pose kunne spart deg en 500g til alt i alt kunne du fint redusert vekten med 3-4kg tror jeg, 2kg ganske enkelt, lommeboken ville også blitt en del lettere dog hehe
    1 poeng
  12. difinitivt! jeg kjøpte en enkel vekt på biltema til en hundrings, den ligger i utstyrskapet og er nok den delen a mitt gear som har spart meg meg mest vekt!
    1 poeng
  13. Burde ikke vært det, ble kjøpt i mai eller juni.
    1 poeng
  14. Ok. Da er problemet klart...vært inne alke de dagene til jeg sku bruke ute. Så takk...da har vi den avslått inne 😀
    1 poeng
  15. Jeg har veldige gode erfaringer med denne spaden. Løp og kjøp. Klarte å kile stangen forbi festepunktet (knotten) engang. Satt helt ekstremt. Eneste jeg har å utsette, og det var jo brukerfeil.
    1 poeng
  16. argumentet imot snøskuter er vell at de kan fritt ferdes uten noe sti og langt langt inn i fjellheimen hvor fks villrein bor i 40-50kmt på flatt terreng. det er jo noe helt annet enn emtb, du trenger tross alt en sti som allerede er etablert for å kunne kjøre der og hastighenten på flat mark eller oppoverbakke er jo sjeldent mere enn 15kmt. agrumentene imot snøskuter dreier seg jo i hovedsak ikke om slitasje. og igjen at stiene blir marginalt mer slitt, synes jeg ikke er verdens undergang, sett i kontekst av folkehelsen og den generelle slitasjen/utbyggingen av utmark.
    1 poeng
  17. At du kan få vinter . Og ang fisket så kan mange ha stengt allerede . Nærmer seg gyting og da blir mange vann og elver stengt . Noen holder vann oppe , men freder elver og bekker i en periode.
    1 poeng
  18. Ja, det er jammen meg nok av modeller å holde styr på. 🙂 ..Men har fått en viss oversikt. Jeg tenker jeg går for Dura M 5R. Håper det duger vinterstid med et Bamse under. Virker i alle fall å være litt mer solid enn Versa slik jeg forstår det. Versa har også innebygd pumpe, som gjerne også gir ekstra vekt. Og synes det er unødvendig når de i tillegg funker såpass dårlig at folk ender opp med å bruke pumpeposen. Skal jeg opp på R6 eller R7 virket det som det må bli dun. Og det funker dårlig på lengre turer her på det våte Vestlandet. 😊 https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-dura-5r-cypress-m?_gl=1*5phgp6*_up*MQ..*_ga*Njg4MTM2NzYyLjE3MjU4ODY2MzE.*_ga_8LCQQ72GE4*MTcyNTg4NjYzMS4xLjAuMTcyNTg4NjYzMS4wLjAuMTQ4NDE5MjYwMA..&gclid=Cj0KCQjwnMWkBhDLARIsAHBOftrYhXZTe-vKAUw-lXaIpXDF24Wcl5iVOFFhHL0luDVHyda8KtwszKMaAiVBEALw_wcB
    1 poeng
  19. Exped sine underlag kan blåses opp med pose eller annen pumpe selv om de har innebygd pumpe. Den innebygde er litt lite effektiv så jeg bruker bestandig en pumpepose til å fylle med luft, synes det er enklere. Bruker ikke munn til å blåse opp, da dette vil føre til fuktighet inne i underlaget.
    1 poeng
  20. 1 poeng
  21. Likesom Zimwalker har jeg aldri skjønt poenget med å koke fisk eller elgsteik i kjele??!! Vanskeleg å få ut tuten og kaffen smaker fisk i etterkant! Jeg klarer fint å koke kaffi, the havrgrøt mv i gryte, som enkelt kan rengjøres. En helt alminnelig Trangia gryte er bra. Derfor har jeg IKKE kjele med på tur og sparer vekt! Elgen
    1 poeng
  22. Samtidig sliter du 2 kilometer sti med føttene på en time, 10 kilometer med vanlig sykkel, og 20 kilometer sti med elsykkel på samme tiden. Tallene tatt ut fra luften, men dere skjønner nok tegningen.
    1 poeng
  23. Ganske forskjellig fra mine erfaringer både som turgåer, jogger og syklist i skogen. Har til gode å møte en syklist på sti som ikke tar hensyn enten jeg kommer til fots eller på sykkel. Dette opplever jeg kun på grus- og asfaltveier. Jeg synes det er merkelig at folk har behov for å begrense andres opplevelser på bakgrunn av ting de ikke liker å gjøre selv.
    1 poeng
  24. En lett vindjakke anbefales virkelig. Jeg går stort sett med netting og tar på den lette vindjakke hvis det blir kaldt, vind eller mygg. Jeg bruker ofte Arcteryx Squamish som veier ca 140g og har svært lite pakkvolum. Tørker lett gjør de også. Så svette og litt regn gjør ikke noe. Det er kanskje 5-10 % av tiden det er behov for membranjakke/regnjakke (men den er alltid med) Gikk fra Finse til Haukeliseter nå i sommer. Hadde på membranjakke i 4 timer på turen. Dere kan for øvrig lese mer om turen vår fra Finse til Haukeliseter på Bloggen vår.
    1 poeng
  25. Som nevnt ovenfor, bruk skikkelige teltplugger. Her har du eksempel på noen som holder (bruker det som finnes).
    1 poeng
  26. Jeg slår av telefonen når jeg vet at jeg ikke har dekning. Og har den alltid avslått i sekken når jeg går. Da varer batteriet lenge. Det er jo ellers ganske utenkelig at man skal stoppe og ta telefonen fordi en eller annen selger vil ha penger av meg. Og i leiren er en god bok bedre enn telefonen.
    1 poeng
  27. Kom over denne oppe i Stasjonsdalen i 2014 så de holder seg godt:) Må ha vør tøffe soldater der oppe i den tiden da det ikke var bare bare å ringe etter forsterkinger. Heldigvis så ser det ut som tyskerne klarte fint å knerte seg selv der ute (flyvrak)
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.