Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. aug. 2024 i alle områder

  1. Tusen takk Thomas! Flott at YouTube har endret algoritmene, da er det lettere å bli fanget opp dersom man er ny på kanalen 🙂 Artig at man har to videoer som har tatt av. Denne har pr i dag over 8000 visninger 🙂
    4 poeng
  2. Jeg bruker som regel ikke dekkstrekket når jeg fisker. Har en pose mellom beina som jeg legger fisken i. Bruker alltid håv i packraften, for det er så lett at de slår seg av når de skal opp i båten. Jeg har prøvd et par varianter av stangholdere, men har funnet ut at det beste for meg er å legge stanga i båten med snella mellom beina og tuppen pekende rett bakover. Stanga ligger da mellom overkroppen og armen, og er ikke i veien ved padling. Løsner bremsen en del mens jeg padler. Det hender jeg bruker flytewobbler, men som oftest trekker jeg en spinner. Man føler den lille vibrasjonen og har derfor kontroll på at den går bra i vannet. Jeg bruker lettere og mindre spinnere i båten enn når jeg kaster, for mitt inntrykk er at det blir mer napp uten fast fisk når krokene er for store. Bildet er fra en padletur i juli. Det ble en del til før dagen var over. Vibrax 4g i kobber.
    2 poeng
  3. Ponchoen lenket til over har helt tett hette og ingen glidelåser. Fjellduken til Helsport har vel hette med glidelås ja.
    1 poeng
  4. Det må sies: dine "Silent Hiking"-filmer er virkelig severdige!
    1 poeng
  5. Slik er alltid kjekt for de som er i startgropen og trenger et lite løft for å nå litt ut. Men godt innhold blir ofte sett og delt helt av seg selv. Så denne har jeg gått glipp av, men skal kose meg med til kaffen i morgen tidlig. 🙌🏻 Fortsett med det flotte arbeidet du gjør på kanalen din 🙌🏻
    1 poeng
  6. Både Mac in a Sac og Magasinet har slik regnponcho. Eg sjølv gjekk for Mac in a Sac fordi den kom i to ulike storleikar.
    1 poeng
  7. Brukt som poncho er ikke Helsport sin fjellduk tett i nakken. Må fjerne glidelås for å bli tett
    1 poeng
  8. Som min far kaller nikkersen; "Ta seg ut klær". Jeg liker nikkers, spesielt på vinteren og på høyfjellet. Den har sine klare ulemper i høyt gress/kratt om man ikke bruker gamasjer. Da blir man ofte fuktig på sokkene og fukten kan lett sige ned i skoen. Fordelen er at den har god lufting og er svært god å ha på. Har aldri opplevd sokkesig. Når det er varmt åpnes sidene opp for lufting og sokkene dras ned på leggen. På vinteren kombinerer jeg Amundsen Peak Nikkersen med Alfa Outback skisko. Da går gamasjen over nedre kant på skisko.
    1 poeng
  9. Helsport sin fungerer greit. Den pakkes relativt liten og veier ikke så mye. Den har god hette, men ikke "skikkelige" erme, men dekker greit ned på armene likevel. Jeg er 194, og det har fungert greit å ha den over sekk og kropp., I skikkelig bløtt vær har jeg i tillegg brukt den sammen med Jerven Lårings for å være vanntett helt ned https://helsport.com/no/poncho-l--855-108-V https://jerven.no/products/5221818-mountain-man-larings edit; Finnes i størrelse M og L, hugs å kjøpe i størrelse L Oppdatert lenken.
    1 poeng
  10. Jeg blir ikke helt klok på meg selv og dette LY 1 teltet. Jeg kommer ofte tilbake til det for å se på bildene og lese spesifikasjonene, samt å irritere meg litt over den høye prisen, I alle fall sett i forhold til andre Nortelt. Fekk eg ett ønske oppfylt av ei heks, eller av kongen (for å sitere Kaizers) hadde jeg nok endret det til et selvstående kuppeltelt, men det er uansett noe fascinerende med dette teltet jeg ikke kan forklare. Det er ikke oppført en leveringstid, men det skal bli spennende å se når kobbelet av britiske youtubere får teltet inn til "test" Poenget med denne bumpen av en tråd? Vet ikke, sikkert for å få det ut av systemet.
    1 poeng
  11. Rype! 90% av jakta jeg gjør etter rype er støkkjakt. Det gir masse fin trim for du må være hund selv. De første årene gikk jeg enorme mengder skritt på fjellet på høsten for å lære og erfare og det har gitt uttelling i form av at jeg nå mye oftere finner rype enn jeg gjorde til å begynne med. Både pga at man har lært når/hvor det er mest sannsynlig at man finner dem og fordi magefølelsen oftere stemmer. Det er enklere på fjellrype, men minst like moro etter lirype. Etter hvert har junioravdelingen blitt gamle nok til å være med og vi får masse fine opplevelser i li og fjell på høsten:
    1 poeng
  12. Jeg har så og si alltid en sekk med i fronten på båten og har derfor droppet noen form for stangholder. Fester stanga i bagasjestroppen sekken er festet med som vist her;
    1 poeng
  13. Jeg tror det er en Myrans - sjekk https://www.myrans.se/sv/spinnare/panter-hotr/ Kan kanskje høre med de?
    1 poeng
  14. Stakkars Fiskekongen som må stå til ansvar for en post han skrev for snart 14 år siden?
    1 poeng
  15. Hvis det er sånn at man kan regne med temperaturer hvor man faktisk kan gå litt i sandaler, og ikke bare fjellstøvler. Kanskje det da er verdt å ta med noen skikkelige sandaler med gode stropper, god såle og god gå-komfort, framfor crocks/badesko? For jeg tenker på de dagene hvor temperaturen er grei, så kan man da bare gå hele dagen i sandalene, og vasse over så mange elver man orker uten å skifte sko. Det er jo verdt noe det også.
    1 poeng
  16. Som Sneaky Owl har påpekt, på en fottur på Island må man krysse mange elver. Den vanlige metoden er å ta av støvler, sokker og bukser, knyte støvelbåndene sammen og henge støvlene rundt halsen, for så å krysse elven i sandaler. Sandaler med stropper som sitter godt på føttene er best, flipflops bør unngås. Dette er hva jeg ville gjort hvis jeg dro tilbake til Island igjen. På min første (og eneste) tur var jeg imidlertid bekymret for at det veldig kalde vannet, hvorav det meste kommer ned fra breer, kunne forårsake kramper i de nakne føttene eller bena, så jeg brukte en annen metode. Jeg tok to vanntett ryggsekkinneposer (Rucksack Liner Bags) fra Exped, som er veldig store (80L) og kommer helt opp til midjen. Jeg beholdt buksene og sokkene på og dro en pose over hvert ben. Siden posene er veldig brede og ikke vil holde seg oppe av seg selv, trakk jeg over dem joggetights av veldig tynn nylon, gikk så inn i sandalene og gikk over uten å bli våt eller kald. På denne måten kunne jeg krysse vann som kom nesten opp til skrittet mitt. De tynne nylontightsen kan deretter henges på sekken og tørke ut ganske raskt. Sandalene tok ikke plass i ryggsekken, da de passet inn i de åpne nettinglommene på hver side. Lettere og billigere enn ryggsekkinneposer ville være 110L søppelsekker, men det tar ikke lang tid før de får hull, og du vil ikke at posene dine fylles opp med vann når du er halvveis over elven. Av samme grunn vil jeg på det sterkeste fraråde å bruke denne metoden hvis vannet sannsynligvis kommer opp over skrittnivået ditt, siden posene vil fylles med vann og sette deg i stor fare. Det ser ut til at Exped ikke har dette produktet i programmet lenger, men du kan fortsatt finne dem her og der, og noen andre produsenter lager lignende produkter: https://www.military.direct/products/exped-100-waterproof-daysack-rucksack-liners-black-m-80l Som jeg sa ovenfor, ville jeg ikke brukt denne metoden igjen, foretrekker å gå med bare ben og sandaler, men bare for å holde vekten og volumet nede – metoden med inneposene fungerer faktisk veldig bra. Det viktigste ved å krysse elver er å krysse trygt. Du bør vende deg oppstrøms, bruke to turstaver og gå sideveis som en krabbe, flytte ett ben eller en stang om gangen slik at du alltid har tre kontaktpunkter. Jeg håper dette er til litt hjelp.
    1 poeng
  17. Jeg har inntrykk av at algoritmene til Youtube har fått seg et kraftig løft. Det er mye gull på hjem skjermen om dagen som jeg ikke ante fantes. Her er en kar jeg ble veldig imponert over, egen evne til å formilde historie med bilder. Verdt en titt
    1 poeng
  18. Noen nye erfaringer med teltet etter å ha tatt det med på vintertur denne helgen: De nye stengene fungerer finfint og helt problemfritt. Ser bra ut gjør de og. Jeg opplever ikke den samme "slappheten"/fleksen sett fra video tidligere i tråden i de nedre krysspunktene på stengene så lenge bardunen er godt surret rundt korset og strammet skikkelig. Vet ikke om dette kommer av bedre stenger eller om jeg bare har gjort en bedre jobb. EDIT: En mulig forklaring på dette er vesentlig lenger bardun på dette punktet enn orginalt. Mer stabilitet utover, og ikke så mye nedover. Se egen video under. Jeg prøvde også å krysse de langsgående stengene sine barduner, men opplevde ikke noen forskjell til eller fra i stivheten på oppsettet. For vinterbruk fungerer teltet overraskende godt. Selv om jeg foretrekker større telt til denslags kunne jeg fint dratt på flere vinterturer med dette teltet. Noen highlights: - God plass innerteltet gjør at jeg tar med akkurat de samme tingene helt inn i innerteltet som jeg gjør i mitt Keb Endurance 3. - Om det er dårlig vær KAN man faktisk ta en hel Fjellpulken Transporter inn i forteltet og lukke dørene for å pakke ut. Man må sette pulken halvveis inn først, sette seg inn og dermed ta pulken siste stykket inn før man kan stenge døra. Når man er ferdig pakket ut kan tom pulk dyttes ut og flippes fra teltet. Sannsynligvis litt lettere å kun ta eventuell pulkbag inn på samme måte. - Det fungerer helt fint å både kokkelere og fyre for varme i innerteltet på opphøyd primusplate/boks (moderat flamme!). Jeg fikk faktisk til å kle meg om, pakke sammen soveposer og alt div med brenneren gående og innertelt dør delvis lukket. Det blir fort varmt i et så lite telt, selv på laveste flamme. Imponerende for et ettmannstelt! - På samme måte som jeg pakket ut kunne jeg pakke pulkbagen helt ferdig før jeg går ut av teltet uten problem. Veldig viktig punkt for meg. - Ved vind og snøvær bør hodeenden være mot vinden, så er det relativt enkelt å knipse ventilasjonslukene fri for snøføyke i blant. IMG_3875.mov
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.