Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. juli 2024 i alle områder

  1. Helgetur i Langsua, første hytte-til-hytte-tur med yngstedatteren, Storhøliseter-Storkvolvbua-Skriurusten-Storhøliseter. Stor suksess
    5 poeng
  2. Midtre Nordland nasjonalparlstyre kikrer etter fire nye nasjonalparkforvaltere! Jeg deler denne stillingsutlysninga her på Fjellforum, da der er et brennende engasjement for friluftsliv og forvaltning av vårt arvesølv i fjellet. Kanskje er det en kommende nasjonalparkforvalter som er her inne og leser? Eller kanskje noen av dere kjenner en? Vi er fire nasjonalparkforvaltere i Midtre Nordland nasjonalparkstyre som skal over i nye jobber etter sommeren. Det er viktig å understreke at det ikke ligger noen spesiell årsak bak, men sammenfall med nye jobbtilbud og et ønske om å flytte / prøve noe nytt. Midtre Nordland nasjonalparkstyre forvalter Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal, Láhko, Sjunkhatten og Rago nasjonalpark. Et areal på 4400 km2 urørt natur, fra fjord til fjell. Alt dette kan du få gleden av å være med å forvalte!
    3 poeng
  3. Jeg er oppvokst med kyr, er ikke redd dem og leser dem relativt bra, likevel har jeg stor respekt for dyr jeg ikke kjenner og går aldri bort til storfe jeg møter på tur. Akkurat som rundt hester er løping og brå bevegelser aldri noen god idé, trekk rolig unna, gå rundt og ikke gjennom flokken. Mange kyr er nysgjerrige og vil gjerne bort for å hilse på. Hvis man går og bærer på bærspann og slikt så er gjerne bøtter med kraftfôr noe mange kyr kjenner veldig godt, og bøtter og spann eller alt som kan minne om det er ofte en kumagnet. Hvis en kommer mot deg og man ikke ønsker kontakt så har jeg ofte stor suksess med å heve armen over hodet, knipse litt med fingrene og lage en shhh - lyd. Regner med at du som hestemenneske kjenner teknikker for slikt, funker ofte på kyr også, men mulig det funker best om man kan lese dyra til en viss grad. I utgangspunktet er kyr som slippes på beite veldig sjelden aggressive, dyra skal jo gjerne håndteres utenom beitesesongen også og sinte kuer blir sjelden gamle. Det er greit å være oppmerksom på at morsinstinkt er noe man ikke bør utfordre. Gjelder stort sett alle arter så greit å holde seg unna kalver, lam, føll, fugleunger, rådyrkje, elgkalver og alt annet som mor gjerne vil beskytte, hvis man ikke er i en kontrollert situasjon (du kan klappe lammene på Åpen Gård liksom ... ) Kyr liker ikke hund! IKKE ta med hund til steder du vet det er storfe, hele flokken i full galopp mot deg for å ta bikkja, DET er skummelt (selvopplevd).
    2 poeng
  4. Jeg var skikkelig happy da jeg kjøpte mitt Snota. Tenkte at nå har jeg virkelig funnet drømmeteltet. Hadde det med på en 5 dagers tur i Nordmarka i mai, og la det rett på finn etterpå. Ja, teltet er stort og digg for den vekten. Jeg elsker at du kan åpne hele innerteltet med glidlås, og at selv med en stor sekk som FR Kajka 75 hadde jeg fortsatt masse plass til matlaging. Men jeg hadde et par ting å utsette på det: Det er ganske vanvittig mye barduner for et forholdsvis lite telt. Og du trenger dem alle sammen for at teltet ikke skal sægge. Dette gjorde det veldig vanskelig å sette opp teltet stramt og bra. Av 4 netter fikk jeg 1 perfect pitch. Ytterduken i hodenden går helt ned til bakken. Det er ingen justerbare stropper og stramme, noe som vi si at når du ikke har en heeelt perfekt vatret teltplass (og sette er et skikkelig stort telt så det var ofte ikke lett og finne slike plasser i naturen) så ble frontduken hengende nedpå bakken. Og der samlet det seg vann oppå. Det ble ikke vått inn, men hadde det vært skikkelig drittvær så ville jeg ikke følt meg veldig trygg. Gulvet i innerteltet er veldig glatt. Har du et liggeunderlag fra STS eller tilsvarende glatte underlag som kommer du til å skli rundt i teltet- spes fordi noengang finner man ikke perfekt rette flater å telte på. Selv en liten helling gjorde at jeg våknet av at liggeunderlaget borret seg inn og oppetter innerteltet. Exped liggeunderlaget mitt har en børstet overflate og det skle ikke like mye rundt. Jeg satt igjen med følelsen av at dette er et telt som funker fint I hagen og ikke i marka. Jeg hadde tenkt å bruke det på fjellet, men den mengden stein jeg hadde måtte samle for å sikre alle festepunkter ble litt tøysete. Ikke minst, jeg opplever det som overraskende omstendelig å sette opp, da det ikke er noen fargemarkeringer på teltduken som gjør det lettere i vind eller tussmørke og finne ut hvor på teltduken du begynner når du skal sette det opp. Jeg opplevde ikke at lufteluka var nok. Det kult at du kan rulle opp på sidene for å øke lufting men da slipper du også inn masse mygg og insekter i forteltet ditt. Det er helt sikkert et supert telt for mange, men det ble ikke drømmetelt for meg. Så selv om jeg i utgangspunktet ville ha et høyt og romslig 1pers telt, så har jeg gått over til hilleberg enan. Mye mindre plass, men kan settes opp fort, og mye lettere å sette opp i uvær når du raskt vil søke ly. (Og det står testen med styrtregn). Ellers er jeg godt fornøyd med et Barents Finse 3, som vi bruker på skiturer. Barents er gode på telt men jeg tror ikke de helt har hacka UL telt enda
    2 poeng
  5. Har man først åpnet for bygging et nytt sted er det kjørt. Hvis det kommer gondol dit følger det restaurant, sykkelløyper, gapahuker, toalettanlegg, forsøpling, slitasje og whatnot. Dermed et av stedene som faktisk bør rykke et godt steg oppover i køen for å få vindmøller, fremfor andre steder hvor naturen forblir mer intakt. Det å «ta hull på» et nytt område natur må sitte uhyre langt inne. Jeg forstår uroen din angående departementet @Tessatroll. Veien til politisk overstyring av forvaltningen er kortest der. Det er forøvrig noe underlig å benevne de som ønsker å bevare naturen konservative. I alle fall i politisk betydning av ordet, for det er fra den siden det er størst vilje til å ofre natur for næringsinteresser..
    2 poeng
  6. Den 19 Juli 2024 vil helle lansere sin nye og mye omtalte Nordlys kniv. Dette er en mindre variant Helle Nord kniven som har fått mye skryt rundt om i verden. Jeg har selv Helle - Nord kniven og gleder meg veldig til å se hvordan denne kan måle seg opp mot mine andre allround kniver. Jeg regner med vi blir å se den i Sleipner stål til neste år, men i år blir den å finne i Scandi og Flatgrind.
    1 poeng
  7. Inspirert av videoen under lagde jeg en enkel tennstål-holder til den nyere typen Fällkniven F1 slira i Zytel. Veldig enkelt! Jeg skjærte opp en juice-plastflaske til passende størrelse for å kunne rulle rundt tennstålet (Morakniv tennstål) ca 2 runder rundt og tapet den stramt med to biter Gorilla-tape. Deretter skjærte jeg bare av litt overskudd fra hylsen for å gjøre det penere og tapet hylsen til slira via det ene festehullet langs siden. Tennstålet sitter godt på første forsøk, og jeg klarer bare så vidt å riste det ut om jeg virkelig prøver. En del mindre komplisert enn videoen under. Den nyere utgaven er også noe annerledes enn den i videoen. Til andres inspirasjon!
    1 poeng
  8. Ikke den gang men besøkte igjen for et par uker siden. Fikk 1 og mista 1 som tok med sluk å svivel på mystisk vis.
    1 poeng
  9. Det ironiske er jo at fisket blir dårligere, fordi man fjerner leveområder for yngel og insekter. Ja det vil være positivt for mangfoldet i elvene om det blir mer røtter, steiner, og annet som vi mennesker har hatt for vane å renske. Fordi "fiske".
    1 poeng
  10. https://fogas.se/shop/5532---51871-tank-till-hiker+/ Fant ut at den svenske nettbutikken fogas.se selger en masse forskjellige reservedeler til gass og parafinbrenner, bl.a tank til Hiker+ ,så da ordnet det seg kanskje dette kan være nyttig for andre som sliter og få tak i reservedeler også.
    1 poeng
  11. Jeg har ikke noen av de dedikerte tur gps'ene fra Garmin lengre, men jeg har hatt min samling av de og man må være over gjennomsnittet interessert for å få dette Garmin systemet til å fungere opp mot (sett inn navn på enhet her) Det er alltid noe styr og det fungerer ekstremt tregt. Explorer appen, eller hjemmesiden om du vil, fungerer som en nettsky (enkelt forklart) Så alle turene du legger hit, veipunkter, tracks osv må synkroniseres, eller overføres manuelt til enhet via minnekort, via bluetooth eller koble den til via gamle Garmin basecamp som kan installeres på både Mac og Pc. :edit ser det kom svar fra @Marius Engelsen nå. Om den kan synce er det mulig du må refreshe noen ganger før enheten og siden er samkjørt.
    1 poeng
  12. Det holder å gå inn å appen og synkronisere. Det tar en liten stund før appen og GPS har summet seg til å ha samme innhold.
    1 poeng
  13. Kanskje ikke så lurt å si det høyt, men kanskje det burde vært et uoffisielt Fjellforum-treff på Lifjell. Ligger jo tålig sentralt for folk fra store deler av øst- og sørlandet 😛 Burde strengt tatt få pakket sekken og tatt en overnatting der snart, har et par nye telt jeg ikke har prøvd enda.. @sneakyowl Nøyaktig hvor var det du fikk den fisken sa du...?
    1 poeng
  14. Ikke noe særlig fan av denne tråden, men tenke jeg må "skryte" litt på meg her. Det var "pose salg" (50 kr pr pose) på den lokale bruktbua her jeg bor og jeg trengte arbeidsklær. Fant to stk arbeidsbukser, en helly hansen og en fra blåklæder. Begge to var ubrukte med lappen hegende på. Fylte to poser med div bukser til en pris av 100 kr. Jaggu fant jeg også en ubrukt bukse fra fjellreven av litt eldre modell med perfekt passform. Har seff sommerkroppen nå, men jeg pleier som regel å ha sixpack på vinteren
    1 poeng
  15. Mye Lifjell i monitor nå.. Må kanskje ta meg en kveldstur med bikkja, til Lifjell 😅 Som sagt.. Hund fra vår fungerende nødkennel. Ikke alle hunder som får timeslange turer med bøttevis dressurtrening, når de er på "kennel". Jeg har i alle fall fått bedre forståelse for hvorfor beagle brukes som løshund. Dette er den mest ubrukelige hunden jeg har hatt i bånd 😅
    1 poeng
  16. Ble Lifjell-action på meg og denne helgen. Riktignok fra Grimås-siden. Ligget syk hele uken i forkant, så det ble ikke lenger tur enn rundt Store Tjorbuvatn/Mørketjønn. Veldig varierende og raskt skiftende vær fra steikende sol til kjempesur vind og kraftige byger. Fiskestanga var med, men etter å ha gått ca 5. meter (mild overdrivelse) på lørdagen etter å ha revet leir bet det jaggu en storkubbe rett på. Da var fiskebehovet fylt for helgen. Det var på tide å lufe "godteltet" igjen. Shape 2 er og blir en favoritt, men jeg kunne tenkt meg å prøve Lite 2 en gang også med mindre fortelt. Med Jervenduken over blir det som jeg har nevnt i andre tråder veldig behagelig å oppholde seg i når sola steker. Nesten litt for kaldt med den sure vinden. Prøvde også ut å bake grove rundtstykker til frokost rett i en nesten ferdig-blandet zip-lock pose. Umiddelbar suksess!
    1 poeng
  17. Lifjell to helger på rad: Søndag 23. Juni: Bare å nyte sola mens man ligger i lyngen og slapper av med flott utsikt oppe ved Øysteinnatten. Sandtjønn: Sauene er nå ute på sommerbeite igjen. Lørdag 29. Juni: Yr meldte bra vær, med bare litt regn en liten periode, men det endte med å veksle mellom sol og regn hele turen. Ble ikke så mye bilder. Øysteinnatten: Lunsj inne under fjellet i ly for regnet. Fin utsikt bort til Øystennatten i lunsjen. Regnbyger på flere kanter..
    1 poeng
  18. @fjellræv Jeg opplevde samme på mitt UL. Det blir bedre hvis du slakker festet til innerteltet, det er det som holder deg igjen. Løsner du det får du strukket duken slik at den blir strammere. Stram opp innertelt etterpå, uten å overstramme det. Overstramming av bardunen som er festet i ventilen vil også trekke nedover, slik at duken blir slakk. Den bardunen har jeg måtte lære meg å ikke stramme like mye jeg gjorde på lignende telt fra Helsport. For stramt innertelt: Ikke for stramt innertelt:
    1 poeng
  19. Denne siden er fin og informativ: https://www.sabima.no/elvekant/ Mange gode strekninger for fiske blir ødelagt grunnet «tilrettelegging» for fiske.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.