Har ikke prøvd mye turmat. Men kjøpte Monsen sin pastagryte. Vanskelig å få til skikkelig, pastaen ble veldig al dente, smakte ikke all verden. Og, når jeg begynte å gå videre på turen, holdt jeg på å drite i buksa. Det var noe i denne som magen reagerte på. Urutinert som jeg var, hadde jeg heller ikke toalettpapir i sekken. Hadde nøden blitt som verst, så hadde det nok måtte blitt noen blader.
Spiste Gilde sin biffgryte på gårsdagen tur, den var god i smak, og magen tålte den. Iallefall helt til kvelden, slapp en fjert på sofaen sent på kvelden, da trodde kona at de hadde begynt å gjødsle på jordene ute, men neida. Hun fant ut at det var meg.
Hvilke turmat oppleves som snillest for magen? Nå som det er knusktørt i skogen, så er det greit med noe man kan lage med varmt vann fra termos. Når det ikke er tørst, så blir det nok heller litt mat fra bunnen av. En skikkelig laget pasta carbonara krever heller ikke veldig mange ingredienser. Pasta, egg, pepper, guanciale (bacon funker det også) pecorinoost.