Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. mai 2024 i alle områder

  1. Vi har pusset opp turboden og jeg fikk så mange gode tips og idéer med å lese diverse innlegg her så jeg ville dele vårs løsninger så kanskje noen andre kan ha nytte av de (Si i fra hvis det er et bedre sted å legge dette, fant ingen gamle innlegg der det var helt passende) - Romdeler til større ting som telt, sitteunderlag, hengekøyer, fotposer, sommerdunposer, Jervenduker o.l. - IKEA BILLY bokhyller med mange ekstra hylleplater til småting som fiskeutstyr, kjøkken, turmat, kart osv. Hver hylle har kun ett «tema» eller kategori - Elfa stativ 90 cm høye til klær og tilbehør. Oppå de er det en benkeplate der vi har alle ryggsekker. På enden av benkeplata er det en bokhylle der vi har sko. Den er litt høyere enn benkeplata så ikke sekkene sklir av (andre enden er mot vegg). Ovenfor sekkene er det veggkroker fra Biltema der fiskestengene oppbevares. - Solid klesstativ fra butikk. På hoveddelen henger jakker og under de så er det flytteesker med vintersoveposer. De står på stanga til stativet så de ikke står rett på kjellergulvet. På ene uttrekksdelen av stativet henger vatterte bukser på S-kroker og på den andre utrekksdelen henger kleshengere med oppblåsbare liggeunderlag. Alt er gjenbruk av ting vi hadde i huset fra før, så ikke særlig pent og fancy men veldig mye bedre enn hva vi hadde før. Rommet er like over 6 kvm.
    5 poeng
  2. Jeg har den installert på Android, men det kan virke som den er fjerna siden jeg installerte den. Der er det uansett ikke mulighet til å legge til koiekart som jeg kan se. Hjemmesida viser kun til App Store for iOS: https://topokart.no/ Men jeg kan da varmt anbefale OsmAnd~ på F-Droid (ev. OsmAnd+ som er akkurat samme app, men ikke gratis) på Android. Der ligger det også inne masse koier, gapahuker, koier og det som er. Det er mulig å fremheve alle punkter som ligger i kategorien «Ly», for eksempel (gapahuk, åpne hytter, buer etc.). Denne benytter data fra OpenStreetMap, så det er data som er lagt inn av ulike brukere, og som inneholder det meste jeg har kommet over av buer, gapahuker og slikt på mine ferder. Det fine med dette er at det ikke er avhengig av enkeltpersoners innsats (selv om det står respekt av slikt!), men fortsetter å holdes oppdatert så lenge OpenStreetMap-brukere legger inn og vedlikeholder data. Altså oppdateres dette kontinuerlig, ikke et gitt antall ganger per år, eksempelvis. Pluss at det er gratis. Jeg bruker denne appen til det aller, aller meste av kartformål, både til friluftsliv, jobb og navigasjon ellers. Og kommer jeg borti en sti, bålplass eller gapahuk som mangler legger jeg det inn
    3 poeng
  3. For brukere av Topokart-appen finnes hele oversikten som et eget kartlag Veldig praktisk å ha "alt" kartmessig på tur i samme app.
    3 poeng
  4. Men topo - kart appen er ikke for Android. Kun Iphone. Jeg har Android. Men jeg legger også inn alt på appen Norgeskart friluftsliv. Den syns jeg fungerer bra siden den også kan brukes offline. (59, - pr. år.) Finnes sikkert andre bra apper også for de som ikke har Iphone. Ivan som har topo - kart appen må oppdatere etterhvert som jeg legger til nye steder så mitt er 'ferskvare' og fungerer greit som planleggings og oversiktskart! Men tror han oppdaterer jevnlig. Kartet har også egen facebookgruppe: Gruppe for koiekartet.
    2 poeng
  5. Jeg har lagt den ut i GPS-formwt tidligere i tråden. Har lovet TS å lage nye oppdateret en dag jeg får ekstra tid...
    2 poeng
  6. Vi har både pro 3 og superlight 3. Siden det var så liten vektforskjell mellom superlight 2 og 3 gikk jeg for den største, men jeg sjekket ikke forskjellen i volum mellom de to før jeg kjøpte.
    1 poeng
  7. Jeg var dessverre nødt til å legge android-prosjektet på is, det betyr ikke at det aldri kommer tilbake, men det ble for mye jobb for meg å vedlikeholde to. Spesielt etter at kartmotoren jeg bygget android-appen på dessverre ble lagt ned for videreutvikling
    1 poeng
  8. Jeg har 2 stk Moji-lykter av den eldre sorten, og benytter nå bare oppladbare AAA-batterier fra IKEA i disse. I tillegg har jeg noen Fenix CL09 (tatt ut av produksjon) som er mindre, lettere og har oppladbart batteri. Disse kan dimmes helt ned til 1 lumen, som er supert for bruk i telt, og har rødt og grønt lys i tillegg. Synes 7 lumen hørtes litt i overkant ut som laveste innstilling. Den har også opphengskrok og magnetisk bakende. Betalte 150 per stykk for disse, og de tar omtrent like stor plass som en Lypsyl, og veier drøye 30 gram pluss batteri, omtrent 50 gram totalt. Ganske kjekk liten sak. Ulempen er at neste steg på denne er 30 lumen, altså ingen steg mellom 1 og 30.
    1 poeng
  9. Jeg synes egentlig Black Diamond sin Moji lykt er perfekt, spesielt for lengre turer siden den går på 3x AAA. Liten, enkel og grei. Den har på et eller annet tidspunkt kommet i en litt slimmere utgave med samme spesifikasjoner som den litt tykker gamle modellen jeg har. Holdt fint uten å bytte batterier på forrige lengre tur (12 dager i mars/april, så begrenset lysbehov egentlig vs januar/februar). En lampe i lik utformelse men oppladbar hadde ikke vært dumt for de litt hyppigere helgeturene for å skrenke inn engangsbatteri-bruken litt.
    1 poeng
  10. Kartet er kraftig oppdatert siden da. Så endel feil som er endret, noen koier er fjerna siden de ikke lenger står åpne osv. Og gps - formatet tar utgangspunkt i markørene og ikke de reelle koordinatene som står inni markørene. Så vær litt obs på det hvis dere bruker den gamle gpx versjonen. I ny versjon skal nå alle markørene stemme med de reelle koordinatene. (Dvs. når Espen lager ny.)
    1 poeng
  11. St matthews island og kollapsen av reinsdyrbestanden er eit mykje brukt eksempel innan økologi for å vise kollaps av beitegrunnlag og beitedyr. Men dette er eit ekstremt tilfelle som du ikkje kan bruke som grunngjeving fordi forutsetningane er ikkje i nærleiken av noko anna leveområde ein finn for reinsdyr, både fordi dette var eit ekstremt lite leveområde og så godt som ingen variasjon i vegetasjon (dvs ingen alternativ til lav). Og hugs at årsaken til endeleg utradering av reinsdyrbestanden var klimatisk, med store snømengder og overising fleire vintrar på rad. Ei betre samanlikning her er td reinsdyrbestandane på Sørgeorgia, der uttak gjennom jakt har vore lik null etter 1960 men der ein har hatt ein stor og levedyktig bestand (egentlig 2) heilt fram til 2015, då bestnaden vart fjerna pga ønske om å ta ut introduserte arter. Kollapsa bestanden utan jakt? Nei, det var ein stor og levedyktig bestand mellom 1960 til 2015 men var regulert av beitegrunnlaget, med overbeiting med dei negative verknadane det hadde. Eit anna eksempel er Svalbardrein, der det sjølv i perioder med liten og ingen jakt har vore ein levedyktig bestand, der klimatiske tilhøve knytt til overising og ekstreme vinterklima har vore viktigare enn fråver av predasjon og jakt.
    1 poeng
  12. Det er en enkel og grei måte å få perfekt mengde snøre/backing på snellene hver eneste gang: 1. Spol på det du skal ha av braid/fireline/flettesnøre 2. Spol utenpå dette det du skal ha som backing til det er passe mengde. 3. Spol alt dette av igjen. Enten tilbake på en annen spole/snelle eller gjør det inn på en stor spole med batteridrill eller lignende på. (Det er massse smarte måter å kjapt spole av alt snøret på) 4. Spol det på igjen i riktig rekkefølge opg med en god skjøteknute mellom. F.eks uni-uni skjøteknute med 5 tørn på monosiden og 10 på multisiden (Enkel forklaring for uni-uni mellom mono og multi: https://jaktogfiske.njff.no/fiskertips-guide/de-beste-skjoteknutene-mellom-multi-og-mono/122631) Skjøteknuteanbefalingen gjelder for det aller meste av bruk i ferskvann. Først når jeg skal over i saltvann og muligheter for fisk på 30 kilo og oppover går jeg for mer avansert og sterkere skjøteknute mellom mono og multi. F.eks disse:
    1 poeng
  13. Jeg har LPXe i fluestang. Kanskje en av de mest undervurderte fluestengene som var på markedet for 15 år siden. Hvis slukstanga er tilsvarende god, til en slukstang å være, har du gjort et veldig godt kjøp!
    1 poeng
  14. Nitecore lykten ser ut til å være en bra lykt og koster også 3 ganger så mye som den jeg har. Den er også litt større og garantert en del tyngre. Poenget med min langerne/lykt er at jeg ikke skal lyse opp hele dalen eller blende alle på campingen. I mitt hode skal campinglivet være "enkelt". Jeg trenger lys for å lese en bok, finne sokkene i teltet eller bare ha en veldig vag nattbelysning. Da er en slik Nitecore lykt voldsomt overdrevet. i og med at lysstyrken er høyere på nitecore lampen og den trolig bruker flere led dioder så varer den kun marginalt lenger enn den jeg har. Så lykten jeg har virker å være mer effektiv siden den lyser omtrent like lenge med omtrent samme lumen i lysstyrke. Så helt ærlig, så synes jeg ikke nitecore lampen imponerer veldig totalt sett, selv om det er en godt produkt. Skal jeg lyse opp hele dalen, så får man lommelykter som lett gjør dette for halve prisen. Nitecore lampen er også AKKURAT såpass dyr at det blir kjipt og miste den. Den jeg har koster 259 kroner og skulle jeg miste den så hadde jeg nok ikke snudd opp ned på campingplassen. Jeg tror begge disse lyktene er gode på hver sin måte og det kommer jo litt ann på bruken hvem som er best selvsagt. Trenger du veldig mye lys så er jo Nitecore lampen et must. Men i et mørkt telt så vil selv min lykt med halv lysstyrke blende deg. Undertarpen når det er mørkt vil min lykt helt dint lyse opp hele plassen. Det er det behovet jeg har fra en campinglykt. Skulle jeg hatt behiv for flombelysning hadde jeg kjøpt en dedikert lommelykt ved siden av. Det finnes mange slike "alt-i-ett" produkter der ute. I de fleste tillfellene er min erfaring at dem som oftest blir brukt til en ting. Nå har det seg slik at jeg kombinerer camping med motorsykkelturer (planen er vertfall det) så for meg har ikke vekt mye å si, så batteribanker og tilgang til lading har jeg uansett hver dag så jeg trenger ikke en lykt med batteribank eller en lykt som lyser opp hele dalen. Så Nitecore lampen er jo åpenbart en dyrere og mer fancy lykt med både batteribank, og flombelysning etc. men i mine øyne er den altså på en måte allikevel ikke bedre av grunnene nevnt ovenfor. At den er bedre for andre, har jeg full forståelse for.
    1 poeng
  15. Fikk tak i et ubrukt eksemplar av Guideline LPXe Spin V2, 9'6'', 2-15 gram, 4-delt, på Finn (kr. 1500 + frakt). Denne stangserien er utgått fra Guidelines sortiment for mange år siden (de lager bare fluestenger nå for tiden), men jeg har hørt mange lovord om den, så det skal bli spennende å se om stanga svarer til forventningene.
    1 poeng
  16. Som fluefisker gjennom 40 år har jeg aldri vent meg til disse 3x, 5x osv. Da jeg startet fantes ikke x-ene.. I tillegg binder jeg ny spiss på taperte fortommer når de er klippet et par ganger ved fluebytte. Da må jeg vite dimensjonen i mm. I vesten har jeg også nok dimensjoner til å kunne lage en helt ny fortom om det blir nødvendig.
    1 poeng
  17. Dette høres jo ut som et veldig kult prosjekt. Og ambisiøst ikke minst For det Kiva-teltet kan det jo være en idé å ha samme dimensjoner i slik at du kan gjenbruke innerteltet. Dome-telt med DCF er det ikke så mange som har gjort tror jeg. Men du har jo Locus gear: https://locusgear.com/products/djedi-dcf-b Og trekkertent: https://www.trekkertent.com/home/home/55-saor-dcf.html Selv har jeg aldri laga noe med DCF, men har to telt i det og det er virkelig fenomenalt. Jeg har lurt på om jeg skal lage et pyramide-telt i det.
    1 poeng
  18. Enda en lørdagstur til Gautefall, denne gangen i bedre vær og høyere temperatur. Parkerte på et annet sted denne gangen, ved Felehovet Sør, for å komme raskere opp på "fjellet" så jeg slapp mye skog og skiløypetraseer i starten. Fikk heller litt mer grusvei å gå på, ca 2,5km, men det gikk ganske greit, var ikke et tettbygd hyttefelt så mye fint å se langs veien. Nesten så jeg fikk lyst på hytte der selv! Turen denne gang gikk også til Reinsvassnuten og Stolsvassnuten, men istedenfor å gå tilbake samme ruta, ble det en runde rundt Austre Breidvatnet, som var en fin runde som ikke var så alt for tung, så kan. Konklusjonen med denne runda med mye vann, var at man burde hatt med fiskestang også, for her tror jeg det kan være gode fiskemuligheter. Snøen på 30-50cm i skyggepartier på stien og myrer som jeg måtte gå over forrige helg var nå nesten helt borte. Så et par dager til nå så tipper jeg det er helt snøfritt der oppe. Totalt ble turen ca 20km og 5,5t. Parkering rett ved veien: Godt skiltet: Fine broer for krysninger av vann og bekker: Utsikt ned mot Reinsvatnet fra Reinvassnuten: Mot Stolsvassnuten: Stolsvatn: Hanetarmane: Solhomfjell til venstre, Havrefjell og Ormfjell bak til høyre, med Hanetarmane i front: Følger stien mot Austre Breidvatnet: Heimre Breidvatnet: Bekken og broa mellom Austre Breidvatnet, som man ser mot, og Heimre Breidvatnet: På toppen av Breivassåsen, med utsikt ned mot Austre Breidvatnet: Reinsvassnuten til venstre, Stolsvassnuten til høyre, sett fra Breivassåsen: Her som det lille vannet renner ned fjellet skal man knekke av hovedstien og ned mot Austre Breidvatnet: Nede ved Austre Breidvatnet og en liten pause: Fin sti langs vannkanten det siste stykket: Kart over ruta:
    1 poeng
  19. 1.mai var det sommer og sol her så det ble og ta en tur inn ti Campingvognå og gjøre den klar til sommer. etter jeg var ferdig med og vaske \ beise terrassen hadde jeg fortsatt litt tid igjen før det ble kveld og solå var fortsatt på sitt beste. Turen endte opp på 14,39 km på 04:45 timer inkl små pauser der jeg var innom Liabøstølen , Akslandsstølane og Vasstølsvatnet. vi er da i Vindafjord , Imsland ikke så langt fra Sauda. Fra Akslandsstølane kan du ta turen opp til Akslandsnuten som er 821 meter er den fjerde høyeste toppen i Vindafjord. her er Vasstølsvatnet, bra fiske og bade vann. inn til venstre hvor det er mest snø på toppen ligger myrstøl. der kan du finne kong Håkon 7 sitt sirlege monogram på steinhella. Her har du Akslandsstølane, det er faktisk første gang jeg er oppe her og besøker disse. her ser du ned på Myrstøl , er nokså høyt oppe og bilde er tatt fra en Huawei mobil med litt ymse zoom. det var sol og fint vær og jeg gikk tomt for vann så da var det godt at det var noen snø flekker der jeg kunne smelte snø i flaskå. Pause på toppen og var helt utkjørt etter mye gåing i tunge oppover bakker. sinnsykt mye oppoverbakker igjennom hele turen så da får man virkelig testet ut hvor god kondisjon man har. kom meg til topps og turen stopper der da jeg ikke hadde med meg bedre klær til og vandre i snø. inn til høyre går turen til Akslandsnuten. det blåste nokså bra her oppe og jeg gikk i kun netting og t.skjorte. På vei ned gikk jeg innom Liabøstølen , denne stølen ligger ved vasstølsvatnet helt på andre siden.
    1 poeng
  20. Fikk meg en natt ved Lille Åklungen i Nordmarka, Oslo. Datteren på 13 ønsket seg telttur med venninna i bursdagsgave og nå passet det. Plasserte jentene i telt og la meg i hengekøya ca 60 meter bortenfor. Pannekaker til middag. Strålende vær.
    1 poeng
  21. Brukte inneklemtdagene på noen dagers kanotur. Padlet ut onsdag, fant en fin leir og lå der til fredag. Torsdag gikk jeg en dagstur rundt i området Mye snø i Lofotfjellene ennå! Leiren ble på ei fin gresslette. En tarp og ei padleåre fikk gjøre nytten. Kvistbrenneren var eneste brenner. Tørt i terrenget, men det var vindstille så fyrte forsiktig nede i fjæra. Vakker kveldsstemning! Det ble latmannsliv med rolige rusleturer, boklesing, kaffedrikking og masse hundekos.
    1 poeng
  22. XXL skal rette opp skaden og montere bindinger slik de skal være montert. Det kan bety at de må kjøpe nye ski til deg, eller at de flytter bindingene og gir deg erstatning for skaden. Hva som eventuelt er en fair erstatning er jeg imidlertid usikker på, men hvis dette var nye ski og du mener de er ødelagt pga feilmontering så ville jeg ha krevd at de gir full erstatning slik at du kan kjøpe nye ski, eller at de kjøper nye til deg. Husk også at du har krav på det som det koster å få nye ski, IKKE det du betalte. Så om du kjøpte skiene til 50% rabatt men nå må betale fullpris så skal butikken betale det som det koster å skaffe nye. Butikken er også teknisk sett ansvarlige for eventuelle utlegg du har i forbindelse med feilen, så hvis du må leie ski fordi du ikke har din egne så vil de være ansvarlige for den ekstrakostnaden det er å leie. Dette er noe feks Forbrukerklageutvalget vil gi deg medhold med, men som butikkene ofte blånekter på å gjøre med mindre de får en dom på seg. Det sagt så har du også tapsbegrensningsplikt, det betyr at du skal kjøpe et nytt par med tilsvarende ski til billigste mulige pris. Du kan ikke feks velge dyreste butikk med vilje, og du må kunne dokumentere at dette var billigste pris den dagen. Kontakt kundeservice sentralt VIA EPOST. Hold det skriftlig, legg ved bilder og forklar nøyaktig hva de har gjort feil. Vær høflig og bestemt og poengter at du må ha feilen retter raskt før sesongen er over. Kontakt forbrukerrådet hvis du har spørsmål. Eller hvis butikken slår seg vrange, forbrukerrådet kan megle mellom butikk og forbruker.
    1 poeng
  23. Hvordan kan dette være din feil? Spurte montør deg hvor du ville ha bindingene, og du henviste til denne plasseringen? Jeg tenker nye ski…
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.