Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mars 2024 i alle områder

  1. Philippe, As I’ve been in your situation quite a few times, running around a town for hours to try and find an open shop that sells the right type of gas and is not sold out, I know your struggle and I’d like to offer my help: I live in central Oslo and should be home on the evening of 28.3., so I could get some gas canisters for you beforehand and meet you near your hotel. If that could be a solution for, send me a message!
    4 poeng
  2. VID_20220825_130515.mp4 På et kurs i regi Sivilforsvaret kastet vi en 230 g gassboks på et bål. Videoen er dessverre litt kort, men gir et inntrykk av kreftene i en slik boks. Jeg oppbevarer mine i garasjen og oppfordrer alle andre til det samme.
    3 poeng
  3. Hentet og satt opp teltet i stua nå i kveld. Noen ord og første målinger uten å ha prøvd det i felt enda: Plugger 20 stk (2 mer enn annonsert (18)) 320g (16g /stk) Pakkpose plugger = 20g Virker veldig solide Repkit inkl. Seam seal tube - 88g Uten Seam seal tube - 36g Stenger (inkl. Pakkpose) 611g Stanghylse 13gr Pakkpose 66g Unødvendig stor uten kompresjonsmuligheter Teltduk inner- og ytter 1744g Litt mer enn 1650g som annonsert Totaltvekt: Med originale plugger + repkit uten seamseal + stanghylse 2810g Med 20x DAC V-Pegs + repkit uten seamseal + stanghylse 2702g Sittehøyde midt i teltet virker helt grei, men jeg trodde det skulle være litt høyere. På Exped Synmat 7 LW kommer jeg borti taket, men ikke i noen så alorlig grad at jeg føler jeg må bøye meg ned. For liggelengde er det ganske god plass til overs i fotenden om jeg legger matta helt opp i veggen i andre enden. 15-20cm kanskje? Teltet virker ellers veldig forseggjort og i god kvalitet. Svært lett å sette opp, og selv om stengene virker tynnere enn DAC featherlite-stenger jeg er vandt med så virker de også veldig solide. Litt trekk for at ventilasjonslukene ikke kan åpne seg helt, men at man alltid må ha mesh der. Litt rart for et 4-sesongstelt. Syns hoveddøren burde kunne åpnes mer bortover enn det den kan nå uten å rulle den opp og feste den eller feste den med en av stangkrokene, men vi får se om dette er et faktisk punkt å henge seg opp i etter bruk. Litt avhengig av hvor mange plugger man i realiteten bør bruke til enhver tid kommer jeg nok til å justere i pakkingen, men jeg kommer nok til å bruke DAC V-Pegs fra Fjällräven-teltene mine uansett. De er lettere og solide nok til alt jeg har kunnet kaste på de tidligere. Og dette med seam-seal tuben er jo et mysterium. Nortent påstår det ikke skal behøves, men legger den likevel med... Hva skal jeg med den?
    3 poeng
  4. "Atter et bål", min hyllest til ildstedet under himmelen.
    3 poeng
  5. Da har jeg ordnet meg permisjon fra jobb, spart opp midler og planlegging av utstyr underveis er utført. Endelig blir det langtur! Planen er å starte i Georgia i april og gå så langt kropp og hode tåler https://appalachiantrail.org/
    2 poeng
  6. Har begynt søken etter ny stekepanne, den vil stort sett bli brukt til å lage pannekaker eller å steke fisk på tur så det må nesten være en non-stick stekepanne. Noen som har noen anbefalinger? Noe som har god coating, lav vekt, god varmespredning er selvfølgelig en bonus og som er lett å ha med å gjøre. Kommer kun til å bli brukt med gassbrenner, aldri bål.
    1 poeng
  7. Stålkanten på min 15 år gamle Nansen har knekt og løsnet. Jeg har tenkt p kjøpe nye ski, og overfører BC Magnun bindingene, slik at jeg kan fortsette med Alpina Alaska BC støvlene. Jeg har lenge tenkt på Åsnes Waxless fjellski, det virker greit å kunne dra av fellen på vei nedover og fortsatt ha litt feste til flatene. Waxless feltet er kort på Åsnes, fungerer det greit? Bruksområdet mitt er en og annen tur på Hardangervidda/Skarvheimen, men mest i Bergsdalen/Voss/Kvamskogen og generelt kupert og bratt terreng på vestlandet. Har også vurdert Gamme skien, men vet ikke om dette er en bra ski til dette bruksområdet? Den kommer dessverre ikke som Waxless. Så spørsmålet: Burde jeg gå for Nansen Waxless eller Gamme? Eller har Fischer bedre smørefrie modeller med kortfellfeste?
    1 poeng
  8. Årets første rundtur på Solhomfjell! Det var kulde, vind og grått vær - perfekt turvær med andre ord! Siden det har vært mildvær tidligere, og kuldegrader nå siste uka, tok jeg sjansen på å dra opp for å se an føret. Og det var nærmest perfekt. En del snø, men som nå har frosset igjen, så var greit å gå på. Startet litt sent på dagen, men tok meg god tid uansett og rakk ned til bilen før det ble mørkt. Hodelykt var med, men bedre å gå og se mens det er litt dagslys igjen. Turen tok rett under 3 timer og ble 11km lang. Litt bildespam Lave sko, hele året Ikke så lett å se markeringene hele tiden, men er man kjent og vet hvilken retning man skal gå er det ikke så vanskelig å finne fram, spesielt nå når man kan gå rett fram oppå snøen. Kom plutselig kraftig tåke når jeg gikk opp i tårnet, men den forsvant like fort som den kom innen jeg var nede igjen... En liten pause for å drøye tiden litt før man går ned... Havrefjell helt til høyre i bildet.
    1 poeng
  9. Eg er 166 cm høg, og ligg på mellom 67 og 70 kg alt etter sesong. Har Nansen i 185. Kunne ikkje tenke meg kortare, men det er jo smørjeski ..
    1 poeng
  10. Waxless står veldig høyt på nyskjerrighetslisten her, så Nansen frister av den grunn også. Hadde Gamme vert laget i Waxless ville jeg sannsynligvis valgt den, bare for å prøve noe helt nytt. Men så er det dette med lengde da. Jeg er 172 høy, og 65 kilo uten sekk og bekledning. Jeg har i dag 180 i Nansen (disse trakkes flat på stuegulvet lenge før jeg er i nærheten av å legge all kroppsvekt på skien). Kunne jo forsøkt 185 bare for å ha prøvd noe nytt. Men waxless belegget har ikke allverden grep, så en 180 ski med mindre spenn er kanskje ikke dumt allikevel, og er lett og enkel å håndtere på vei opp og ned 🤔🤔🤔
    1 poeng
  11. I følge det de sier så har gassbeholdene hatt en lekkasje i et lukket rom, som feks en bod, og så har hele rommet blitt fylt med gass. En enkelt liten gnist i det rommet vil da være nok til at hele rommet eksploderer med en voldsom kraft. Og 227 gram gass er mer enn nok til en kraftig eksplosjon hvis alt antennes samtidig.
    1 poeng
  12. Da har jeg sendt inn! Så får vi se hva de gjør.
    1 poeng
  13. Eg har ikkje erfaring med waxless, så skal ikkje uttale meg om det. Men er veldig glad i både Nansen og Gamme/Finnmark, dei tronar høgt på lista over skiglede, og blir sjeldan feil. Eg meinar Gamme er ei god allroundski, men til den bruk du skisserer lurer eg likevel på om ikkje vektskåla hadde tippa i favør Nansen for min del.
    1 poeng
  14. Hei, Jeg er i planleggingsfasen til kommende "langtur" i Finnmark på sensommeren. Dette er en del av Norge jeg har hatt lyst å dra på tur i lenge - men av ulike grunner / tilfeldigheter har alltid turen gått et annet sted... Men nå settes definitivt kursen mot Finnmark. Konkret tenker jeg på å ta en runde på kryss og tvers i Stabbursdalen nasjonalpark. Jeg planlegger å fiske / fotografere en del - og generelt kose meg ute i naturen. Jeg ser derfor for meg at vandreetappene er noen få timer pr dag (etter et langt turliv er knær og rygg dessverre ikke helt det samme med tung bør som for noen år siden..) Er det noen som er kjent i området og som har en formening om hvor lang tid man bør sette av på en rundtur "på kryss og tvers" i nasjonalparken/ tilgrensende områder? Tenker i utgangspunktet å ha litt tid; ca 9-10 dager. Og alternativene mine er: 1) Rundtur i nasjonalparken, med start / stopp Lakselv (jeg heller mot dette i utgangspunktet) 2) Gå fra Lakselv til Alta (ser for meg at det kan bli litt mye gåing og lite fisking på 9-10 dager?) På forhånd takk for synspunkter / erfaringer.
    1 poeng
  15. Tusen takk for gode tips og nyttig informasjon til planlegging av turen! Veidemann: Inspirerende tekst og flotte bilder fra turen, vitner om at dette definitivt ser ut til å være et godt valg for en vandre / fisketur i Finnmark. Området ser også ut til å kunne by på gode muligheter for både stor fisk / såvel som muligheter for et supplement til medbragt mat. Dagsetappene/ terrenget virker heller ikke avskrekkende. Nikke: Ja, et alternativ er definitivt å ta "roligere" variant, med mer generøs tidsbruk pr camp. Jeg vurderer dette seriøst, og da ta en "u-sving" gjennom nasjonalparken med fokus på å tilbringe en del tid i de høyereliggende delene av området - i tillegg til områdene langs Stabburelva. Et lite spørsmål til: Hvordan er elvene i området i forhold til vading/ kryssing (har forstått at man må klare seg uten broer🙂)?
    1 poeng
  16. Er alltid bra å være på tur!
    1 poeng
  17. Ok! ☺️ tusen takk for tips, skal undersøke det dere har foreslått. Vet det er litt dårlig bitt akkurat da 🙈 men koselig uansett.
    1 poeng
  18. Et delstrekk av Bohusleden er også en mulighet, dersom grensekryssing er aktuelt.
    1 poeng
  19. Likevel kan det kalles nettopp det. Gear loft/tørkeloft/utstyrshylle. Flere navn. Fjällräven, Exped og Barents har solgt dette og sikkert mange andre. Treff fra Google. Hos Fjellsport
    1 poeng
  20. I fjor sommer vandret jeg og min samboer fra Jotka (innenfor Alta) østover og nordover langsmed Stabbursvassdraget, helt til parkeringen ved porten til nasjonalparken nederst mot Stabbursnes. Dette brukte vi 10 døgn på. Vi hadde i alt seks leirplasser i løpet av turen, og holdt noen av dem i over to døgn. Marsjetappene varierte fra 6-7 kilometer og opp i drøyt 15 kilometer. Deler av turen benyttet vi reindriftens ATV-veier, men også betydelige deler av turen gikk utenfor vei og sti. Det er i all hovedsak lett terreng å forflytte seg i, om en er nøye på å lese kart og terreng. Vi opplevde intet forflytningsstress på de 10 døgn. Samtidig hadde vi også forflytning som et fokus, da vi ønsket å se mest mulig terreng og landskap. Men det ble også rikelig tid til fiske, leirliv og bålfyring underveis. Du kan besøke min side veidemannsblod.no og lese/se bilder fra turen her (2 deler): https://veidemannsblod.no/2023/09/17/vandring-gjennom-ovre-stabbursdal-del-1/ https://veidemannsblod.no/2023/10/02/vandring-gjennom-ovre-stabbursdal-del-2/
    1 poeng
  21. Denne siden er fin og informativ: https://www.sabima.no/elvekant/ Mange gode strekninger for fiske blir ødelagt grunnet «tilrettelegging» for fiske.
    1 poeng
  22. A very kind offer! It’s nice to see the forum working in this way to help sort out a member’s problems.
    1 poeng
  23. 1 poeng
  24. I would be eternally grateful if you were willing to do this. What a kind offer! I can pay you in advance by bank transfer and if there is something that I can bring you from England just say the word! How can we best keep in touch? Do you use WhatsApp? You have made my day!
    1 poeng
  25. Kristiansand har tømt sentrum for butikker og laget bilbasert kjøpesenter ei mil utenfor. Et klassisk eksempel på feil vei å gå. Det har pågått i 20-30 år, og de pøser bare på videre. Dette er villet politikk.
    1 poeng
  26. Takk for svar @Tessatroll og @rokkitan. Ja ideelt sett kunne jeg nok både hatt Breidablikk og Finnmark og fått god bruk for begge. Kjører så og si aldri i ferdig oppkjørte «løypespor» ala direkte langrennkjøring siden det er mest til fjellbrul. Men det er jo ikke uvanlig at man går i andre sine fjellskispor på fjellet, og det er jo ikke godt å si nøyaktig hvor brede ski de har. Nå på vårvinteren skifter jo ofte været litt og over tregrensa kan det jo fort bli litt skareføre. Så det at Finnmark oppleves som bra på avblåste topper er noe jeg vet jeg hadde satt pris på. Dilemmas!
    1 poeng
  27. Har Primus-håndtaket med meg, ser ut til at det også skal fungere bra så dette kan bli svaret. Hadde egentlig mest lyst på en panne uten håndtak.
    1 poeng
  28. Har egentlig lyst til å skrive et 10 siders innlegg som svar på dette.. Men da blir det veldig off topic. Men for å holde det kort, det kokken forklarte er ikke feil men det er så mye mer å si om det. Og man bør helst velge stekepanne etter formål, stål eller støpejern når man steker biff men pannekaker eller egg det steker jeg i en god teflonpanne. Og samtidig så fungerer det dårlig med så høy varme på en lett tur-stekepanne, ettersom lette stekepanner vil være dårligere på å spre varmen.
    1 poeng
  29. Jeg er veldig glad i min GSI OUTDOORS STEKEPANNE 8" GOURMET.
    1 poeng
  30. https://www.nrk.no/spesial/norge-i-rodt_-hvitt-og-gratt_-kristiansand-har-bygd-ned-mest-1.16762816 Noen som tørr å ta kampen. Det er syke summer det er snakk om.
    1 poeng
  31. Så kjapt over pakninga og den så ok ut. Tok derfor sjansen utendørs og fyrte opp den over 50 år gamle svea 123. Den funka utmerket!
    1 poeng
  32. Hei Hege Hvordan kommer du deg rundt, kjører du bil eller satser du på kollektiv? Ønsker du fjell eller skog?
    1 poeng
  33. Tidligere innlegg ble kanskje litt kort. På en såpass smal ski som Finnmark så syns jeg Xplore eller vanlig NNN-BC passer best. Jeg har tidligere brukt 75mm på tilsvarende og det fungerte greit, men jeg ville brukt 10mm oppbygningsplater for litt mer klaring til spor fra den ganske brede bindingen. Kongsvoll er en bred ski med mye innsving, så når det ikke er ideelle forhold er det fint med så mye støtte man kan få, så 75mm og Xplore kommer til sin rett, men NNN-BC Magnum er også et alternativ. Når du skrev opp og ned på fjell gjennom fjellbjørkeskog, så tenkte jeg at Breidablikk passet best, men Finnmark er bedre bortover. Kongsvoll blir mye mer spesialisert.
    1 poeng
  34. Mapy.cz Gratisapp som jeg bruker til "alt" Fotturer, sykkel og ski. Last ned kart fra det land/område du trenger og så brukes den offline. Har brukt den i 3-4 år nå og ikke funnet noe annet som dekker så stort bruksområde så bra som denne appen. Forøvrig står de vel bak Windy og WindyMaps også.
    1 poeng
  35. Finnmark fungerer til det aller meste, og skulle eg valgt ei av dei tre til allround bruk så hadde eg definitivt valgt Finnmark (i praksis Gamme utan stålkant). Den fungerer også utmerket utanfor løypene, er lettare å få på kant og styre på hardt og avblåst underlag, har litt løft I front men ok spenn for dei lange pulkturane. Vel du god lengde så bær den godt i snøen (eg er 166 cm og har 190 Finnmark). Skifta nettopp frå BC til xplore på Finnmarkskia mine. Har trekkhund på line og merkar at eg får betre overføringskraft både i brems, sving og på kant med xplore
    1 poeng
  36. Åsnes Finnmark hvis du skal gå i oppkjørte spor og lengre turer i flatere terreng. Breidablikk til allsidig bruk utenfor oppkjørte spor, samt liker at de kan svinge og flyte i løssnø. Kongsvoll hvis det blir mest vassing i løssnø og du liker en ski som svinger bra. Ut fra beskrivelsen din så høres Breidablikk best ut. Xplore sko er bedre å gå med uten ski enn 75mm. Alle skoene slites ved gange på grus/asfalt/stein og det kan bli et problem. Mine ser slik ut: https://www.fjellforum.no/topic/60103-alfa-bc-skisko-dårlig-innfesting-av-bøyle/?do=findComment&comment=538252 Jeg kommer til å fortsette å bruke de og se hvordan det utvikler seg, men jeg har også et par i reserve. På Finnmark ville jeg valgt Xplore eller vanlig NNN-BC (ikke Magnum). På Breidablikk fungerer det meste. På Kongsvoll ville jeg i hvert fall sett på de stødigste skoene og kanskje ikke NNN-BC hvis du også går på ski dager det er skarpt/hardt føre.
    1 poeng
  37. Det kan lett gå godt. Etter et par dager med kjappe og grei turer, var jeg egentlig klar for en litt lengre tur. Yr mente at søndagsværet ville bli greit for tur. Det skulle bli overskyet, ikke regn, og bare sånn passe vind, men best av alt ganske bra temperatur. Etter en lang vinter med temperaturer rundt null, var det endelig snakk om 10-11 grader. Jeg mener det har bare vært et par dager denne vinteren med så høy temperatur. Selv om det bare var noen få dager siden jeg hadde gått tur fra Gramstad, var det der jeg tenkte meg. Den gang ble det Mattirudlå, Bjørndalsfjellet og Fjogstadnuten. En kort tur, der jeg var litt sur etterpå, for ikke å ha tatt med Dalsnuten. Selv om det så mørkt ut over Sandnes, så kunne det ha tatt litt tid før regnet kom inn over Dalsnuten. Siste dag av vinterferien, og det var andre som ville på tur. Mange andre. Jeg hadde problemer med å finne parkeringsplass, og jeg var der før elleve. Det ble antakelig ikke mindre biler etter hvert. Jeg var usikker på hvor lang tur jeg virkelig var klar for. Egentlig var planen å gå om Fjogstadnuten og ikke ta turen om Mattirudlå og Bjørndalsfjellet. Da jeg kom opp til gjerdeklyveren og stien mot Bjørndalsfjellet, ble det likevel til at jeg tok oppover. Ved Stavstol, ble det også til at jeg gikk innover Bjørndalsmyra. Som denne dagen var litt tørrere enn forrige gang jeg gikk her. Som vanlig var det ingen andre på tur innover myra, og jeg så ikke folk før opp mot Mattirudlå. Fra Mattirudlå og videre var det folk omtrent hele veien. Noen som gikk samme vei som meg og en del som var på vei mot Paradisskaret. På Bjørndalsfjellet var det fullt av folk, og jeg ble ikke ensom på tur resten av den dagen. På vei forbi Fjogstadnuten og videre bortover flyene, lurte jeg på hvor jeg burde gå. Da jeg kom til stidelet mot Resasteinen og Kvitemyr, ble det til at jeg tok oppover mot Resasteinen og Løemyr. Oppe på Sørdalsleitet kunne jeg se tilbake over myra, og det var folk på alle stier, også noen som meg, på vei mot Resasteinen. Fra Resasteinen tok jeg veien direkte mot flyvraket og videre mot stien nedover dalsiden mot Skaret og Skjørestad. Jeg traff noen andre turgåere, men ingen viste hvem som hadde bygget denne flotte stien, og hvorfor. Den gjør det uansett enkelt å komme ned fra toppen til Skaret der jeg skulle. Jeg skulle mot Gramstad og Dalsnuten, og da passet det å gå under Skeppetonå tilbake til Sørdalsleitet og stidelet der. Der fortsatte jeg «rett fram» i stede for å ta en av de merkede stiene og endte ut i enden av Løemyr på den gamle stien mot Dalsnuten. Nå hadde det egentlig vært greit å bare gått til bilene, men med alle folkene som jeg kunne se på toppen av Dalsnuten, ble det til at jeg tok oppover. Også her et lite stykke på umerket sti opp til stien mellom Dale og Dalsnutene. Det var virkelig mange på tur denne dagen, selv om det egentlig ikke var det beste været. Da jeg kunne se nedover mot Gramstad, var det et helt 17. mai tog på vei til og fra toppen. Øverst satt de fleste i le for vinden, som var kald, mens jeg bare tok den vanlige runden rundt varden før jeg fortsatte nedover. Parkeringsplassen på Gramstad var fortsatt full og det sto biler på alle mulige og noen umulige plasser. Klokka viste at jeg hadde vært ute på tur i nesten fire timer. Det ble en skikkelig langtur denne dagen. Den første denne våren. Jeg var godt fornøyd med dagens innsats.
    1 poeng
  38. Tanker om vern av norsk natur. Foto: La Naturen Leve / G.Sundlisæter
    1 poeng
  39. Bedre sent enn aldri... Så her kommer en liten turrapport og masse bilder fra fjorårets sommertur som gikk rundt Nordmannslågen andre uka i August. Ruta var Trondsbu/Tinnhølen - Sandhaug - Besso - Bessevatnet - Besso - Trondsbu/Tinnhølen. DAG 1: Start ved parkeringsplassen ved Tinnhølen/Trondsbu. Mange traktorer og traktorveier. Denne traktoren kjørte ca 5-10 minutter før meg fra p-plassen, så det gikk ikke veldig fort å kjøre. Blåste godt ved Langavatnet. Kom endelig til Sandhaug og Nordmannslågen. Her var det stappfullt og mye folk... Ikke akkurat det jeg hadde håpet på. Fikk vite at jeg var nok en uke for tidlig. Uken etter, når skolene begynte igjen var MYE mer stille fikk jeg vite i resepsjonen. Slo leir et lite stykke øst for Sandhaug den kvelden, og det ble en enkel middag. Etappen for dagen endte på 15km på 4,5t DAG 2: Enkel liten frokost... Tok en liten tur innom Sandhaug før jeg gikk videre mot Besso. Og siden jeg liker å sove lenge om morgenen, så var det helt folketomt her, kun 2-3 stk igjen av fjellfolk inne på hytta. Jeg benyttet meg nå av muligheten for å kjøpe meg en bedre frokost! Det ble ikke billig, men absolutt verdt hver eneste krone! Kunne til og med betale med kort Brød med egg og karbonade har aldri smakt så godt som dette! Krysser Nordmannslågen Var varmt, så tok hyppige pauser for å drikke. Prøvde å ta pause hver time, og ha pause 10-15 minutter. Besso turisthytte: Ble skikkelig god stemning når jeg kunne få kald cola her også Helt alene på hytta, satt noen å pratet med de som jobbet der på utsiden, ellers ingen folk. Har sine fordeler med å være sent ute når man er folkesky, bortsett fra at det ikke var muligheter for å få vaffel.. det var jeg for sent ute til. Elven Besso, som renner fra Bessevatnet og ned i Nordmannslågen. Skulle krysse elva som renner ut av Dimmedalen og ned i Bessevatnet, det gikk ikke helt etter planen. Tok et stort steg ut mot en større stein som så solid ut, men i det jeg traff den med foten, så vippet den, og jeg falt sidelengs og landet heldigvis på en svær flat stein en halvmeter skrått foran meg, og ikke i elva. Men ble ganske våt på føttene. Turen kunne faktisk endt her, om ikke den store flate steinen hadde vært der, så neste gang tar man ikke sånne sjanser... Utsikt over Bessevatnet og halvøya som skulle bli dagens teltplass: Utsikt inn Dimmedalen: Utsikt utover Bessevatnet og ned mot Besso og Nordmannslågen: Tørking av sko og sokker etter uhellet i elva. Gjøre seg klar for litt fiske... ...men var ikke store hellet på de første nappene. Mye småfisk. Men til slutt satt det et par fisk som passet perfekt i steikepanna, 365gr og en på rundt 300g. Fin og rød i kjøttet: Ryddepersonalet var kjapt på plass etter jeg hadde rensket fiskene! Hilleberg Unna i solnedgang, hva blir vel bedre enn det 🥰 Tid for middag. Fersk ørret med stekt paprika og rødløk, samt kokte nypoteter Ser kanskje ikke så godt ut, men smakte hvertfall veldig godt! Mye bedre enn Gilde lapskaus eller Real, så verdt den lille ekstra vekta. Rolig og avslappende kveld på fjellet.. helt perfekt! DAG 3: Avreise og ned mot Besso igjen, for å fortsette turen rundt Nordmannslågen. Måtte ha pause igjen, i solsteika, og selv om det var varmt, så blåste det heldigvis litt denne dagen også. Hatt og langermet skjorte ser kanskje varmt ut, men beskytter bra mot sola, så blir aldri fjelltur uten! Krysse Nordmannslågen igjen: Flott traktorvei å følge. Den var desverre ikke like bra som dette hele veien. Andre plasser var den som en vanlig steinete sti. Over på andre siden igjen ved Langavatnet. Hadde tenkt å overnatte nede ved Snero, men når jeg nærmet meg, så avtok vinden så myggen og knotten kom fram. Og det var ikke lite av de heller, så bestemte meg for å gå rett til bilen. Sola på vei ned, og myggen.... (ikke flekker på kamerasensoren altså...) Framme ved parkeringsplassen ved Tinnhølen akkurat i tide til at sola gikk ned. Ble en lang dagsmarsj, men det gikk faktisk overaskende bra, selv med 23kg sekk og høyt tempo på slutten. Overnattet i bilen til dagen etter. DAG 4: På vei ut fra Tinnhølen, med Hardangerjøkulen i bakgrunnen. Kan ikke annet enn å skryte masse av dette området, lettgått terreng, fin natur, masse vann, fin fisk og uendelige veier man kan gå for å finne flotte teltplasser, så hit skal jeg tilbake igjen!! Jeg angrer nok litt på at jeg ikke tok meg en dag eller to til innover, kunne gått inn Dimmedalen og rundt fjellene der inne før jeg gikk tilbake. Men det får bli neste gang. Nå er det snart ferie igjen, og denne gang blir det roadtrip med den nye bilen, setter kursen mot Jotunheimen for å kanskje gå over Knutshøe, overnatte oppe ved veien der, og så sette kursen mot Lofoten. Så får man jo se om man kommer helt opp, eller om man stopper andre plasser, har jo 3-4 uker på meg. En liten tur innom Børgefjell frister jo også når man alikavel kjører forbi. Ingenting av turen er planlagt, så her tas det meste på sparket! Og jeg lover å komme med raskere turrapport fra årets tur(er) enn jeg gjorde med denne! Har faktisk kjøpt meg nettbrett med 4G for å kunne kanskje sende oppdateringer her på forumet/SoMe underveis, fra dagsturer osv. Så får satse på at det går litt som planlagt. _____________________________________________________________________________________ Kamera på turen: Canon EOS M100 med kit-objektiv, 15-45mm.
    1 poeng
  40. Week 8 (Feb.20. – 26.) is too early to expect the DNT markings. Easter Sunday 2023 is on the 9. April. I usually start my tours about 3 weeks before Easter and I have always found the routes to have been “sticked” by then. If you start the tour in week 12 (March 20. – 26.) you will almost certainly find that the routes have been marked, but it would nonetheless be better to ask the DNT about the exact dates shortly before the end of this year. I wouldn’t worry too much about “proper winter conditions” – you can get some pretty nasty winter weather on the Hardangervidda in March and April (don’t ask me how I know!). However, even if you decide to start the tour later when the sticks have been placed, it is important to know that there is an interruption in the marking close to Haukeliseter. This is due to an ongoing discussion between the landowner and the DNT and is intended to limit the disturbance caused to the reindeer. You should avoid setting up your tents in this area and the dogs should certainly be kept on a leash. I have skied the route (from Finse to Haukeliseter) in 2011, 2018, 2019 and also this year. There was no interruption to the sticks in 2011 and 2018, but there was in 2019 and this year. The DNT sticks ended at the motorable track which passes to the west of Slirdokkhølen and they reappeared near the tiny lake (1120m) to the south-west of Loftsdokktjønn. If these names mean nothing to you, the locations can be found easily by entering their names in the search-field of the online Norgeskart: https://www.norgeskart.no/#!?project=norgeskart&layers=1002&zoom=3&lat=7157709.44&lon=519799.76&p=searchOptionsPanel You can also download the GPX-files of the winter routes from the UT.no website: Haukeliseter to Hellevassbu: https://ut.no/rutebeskrivelse/135956/fra-haukeliseter-fjellstue-til-hellevassbu Hellevassbu to Litlos: https://ut.no/rutebeskrivelse/137033/fra-hellevassbu-til-litlos Sandhaug to Litlos: https://ut.no/rutebeskrivelse/136237/fra-sandhaug-til-litlos Stigstuv to Sandhaug: https://ut.no/rutebeskrivelse/136236/fra-stigstuv-til-sandhaug Krækkja to Stigstuv: https://ut.no/rutebeskrivelse/135981/fra-krkkja-til-stigstuv From Finsehytta to Krækkja only the summer route is given. Coming from Finse, this is the same as the winter route till just to the west of Store Hansbunuten. The winter route then goes almost directly south to Brattefonnvatnet where it then turns south east and goes right across Midnutevatnet and rejoins the summer route just to the north of Finnsbergvatnet. From there onwards to Krækkja the summer and winter routes are almost the same: https://ut.no/rutebeskrivelse/136624/fra-finsehytta-til-krkkja For a ski-tour like this it is always a good idea to have a GPS receiver with you. Hope this information helps. Sorry for the reply in English – my Norwegian is not (yet) good enough (but I’m working on it!).
    1 poeng
  41. Gode snøplugger fisker du underveis
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.