Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 06. mars 2024 i alle områder

  1. Da laget jeg 5 stk, fort og gale, som prototyper. I høvlet gran. De er høvlet og pusset littegrann ned mot spissen i bredde og tykkelse, slik at man unngår at de smalner oppover, for da vil de sitte løst (som på en søkestang og isskrue som er litt tykkere mot spissen). Det er greit å ha en viss tykkelse, for styrkens del, og så sitter de bedre om de fortrenger mer snø når de skyves ned. Konvekse spisser, da tåler de litt mer før de evt. blir sløve og må pusses. 120 sandpapir gir en fin overflate som ikke fliser. Prototyper: 2 stk 50 cm 95g ink. snor. 1 stk 70 cm 95g ink. snor. 2 stk 80 cm 120g stk. ink. snor. (30 cm alu: 50g stk ink. snor) (Helsport 50cm alu: 100g ink snor? Eller mer?) Erfaringen fra sist jeg satt opp telt alene i uvær på hardangervidda er at vinden gjør at teltet letter som en flyvinge når det blåser veldig veldig kraftig. Så man bør ha noen solide plugger tilgjengelig som er kjapp å sette i på kortsiden i le når man strekker ut teltet, og ett par solide til langsidene. Eller napper teltet pluggene rett opp igjen, og de lander ikke før de er på Ustaoset. 30 cm snøplugger var en vits, kunne like gjerne brukt tannpirkere. Å grave ned dise på tvers langs duken tok alt for lang tid og var ikke enkelt i den type forhold. Skiene var gode og trygge på vindsiden, men stavene tok for lang tid å få skikkelig ned på lesiden til at de var gode å bruke når det stod på. Snøankre i plast var gode nok på barduner, og rask og enkel å få på plass. De fortsetter jeg med på bardunene. Med disse nye trepluggene er håpet at det er kjapt og enkelt å få sikret teltet godt nok etter det er strekt ut, til at man får satt ned snøanker på resterende barduner. Når teltet er godt sikret med barduner og ikke hopper like mye kan man bruke lettere/mindre plugger på de festene som er igjen langs duken De ble ihvertfall store. Kanskje jeg kapper de litt etterhvert, om jeg ser at de ikke trenger å være så lange. Nå skal de få ett strøk kokt linolje
    3 poeng
  2. Jeg fikk beskjed om at de hadde gått tom for telt i denne runden så teltet mitt kommer ikke før i neste runde. De kompenserte meg med en helleren tarp noe jeg selv er fornøyd med, og som jeg synes er bra at de gjør. For min del er det ikke noe hastverk, men kan skjønne at man kan bli skuffet over å ikke få teltet sitt i denne runden.
    3 poeng
  3. Det er ganske kjedelig ja, men det er bra du fikk noe kompensasjon for det i det minste. Jeg fikk omsider sporing i går, og teltet er på vei direkte fra Kina med est. ankomst på fredag. Hadde jeg ikke skulle dratt på langhelgstur denne helgen (torsdag - søndag), så hadde det blitt med Vern 1, men sånn ble det akkurat ikke!
    2 poeng
  4. Kanskje litt "off topic", men havnet plutselig hjemme med ryggproblemer. Hva gjør en da, jo ligger og ser på turutstyr. Er det innafor med trøstekjøp? Jeg syntes vel egentlig det. Sikler litt på nye fjellski. Mine gamle Atomic fra 1994 med 75mm er ikke så sprekt som f. Eks Åsnes Ingstad med xplore binding. Det vil også bety nye støvler. Er også litt fasinert av at det var et norsk teltmerke som har gått meg hus forbi. Syntes Nortent Vern 1 ser interessant ut. Har tidligere sett på Hilleberg Soulo men det koster. Mine lange vintertur dager er nok forbi, så jeg tror dette fra Nortent kan være noe.
    2 poeng
  5. Gode snøplugger fisker du underveis
    2 poeng
  6. Ingen ting er "perfekt", ei heller om du skal velge skibindinger. Jeg går mest på Voile 3pin, mange vil si at Rottefella med kabel er det samme, men det er det ikke.. Jeg har skrudd av Rottefella og satt på Voile på det paret jeg hadde med Rottefella. Grunnen er så enkel at det nesten er for dumt: innfestingen av kabelen. Voile har en "lukket plate", Rottefella har en slags krok. Disse krokene kan hekte/butte i hverandre om du har beina tett sammen. Det som er verre er at (kanskje en pga en hekt) bøyde kroker, har gjort at kroken har lagd langsgående riper på topplaget på motsatt ski, noen så dype at kjernen i skien har blitt eksponert.. Det paret jeg har hatt Voile på alltid, har nærmere 10x lengre bruksdistanse og ingen riper. Skal du ha 75mm på Breidablikk ville jeg hatt 10mm plater (3pin Traverse). Også her er Voile sine plater bedre, Rottefella sine er i hardplast og kan sprekke. Jeg har også Explore på et par ski, jeg var "tidlig ute", og fikk et par støvler hvor ene pinnen ble sittende fast inni skoen når jeg tok av skiene for å krysse en vei første gangen jeg prøvde utstyret.. Fikk nye støvler (Rottefella har forbedret produksjonsprosessen). Veldig mange andre har gode erfaringer, men jeg tør liksom ikke helt stole på at det ikke kan feile igjen, derfor velger jeg ikke Explore på turer der det ikke er rom for feil. I tillegg til en 4km fottur, fant jeg nemlig ut at om innfesting av skoen feiler, så er det ikke langsgående spor eller noe i støvel/binding. Så hvis noe feiler, så er det som å stå på en ski helt uten binding. På 75mm og BC er det i alle fall noe å sette skoen i, selv om den kanskje ikke sitter fast. Explore er riktignok gode å gå og kjøre med, det er viktig å nevne til tross for at jeg har vært uheldig. I BC finnes det en variant som heter BC Magnum, der er plata som støvlene hviler mot 6-7mm bredere enn "manuell". Det gir litt mer kraft på kanten av skien (mer moment når skien er på kant). Stivheten i BC systemet ligger i støvlene, så støvlene må være så stive som mulig. Myke støvler (og såle) gir dårlig stryrerespons og skikontroll. Sjekkes blandt annet med å sette støvlene i bindingen og sjekke vridningsstivheten). BC er mer befengt med gnagsår for min del (og mange andre). Jeg har samme sko modell og størrelse i 75mm og BC (Crispi Svartisen). Aldri gnagsår med 75mm og gnagsår etter 1mil med BC. Å sette en hælsåle bak i BC støvlene har hjulpet for min del. BC vil nok klare Breidablikk (ihvertfall Magnum på den), men de andre bindingstypene vil håndtere de bedre. Oppsummert: Velg Voile 3pin fremfor Rottefella med kabel. Litt mer gåmotstand i 75mm systemet enn de andre. Explore fungerer bra, men dårlig om de ikke gjør det. BC Magnum fremfor manuell, kjøp de stiveste støvlene du finner som passer foten. Forrige taler oppsummerte støvelvalget.
    1 poeng
  7. Rådet mitt er fyrst å finne støvlar som passar foten og bruken. Så vel ein binding som passar støvelen.
    1 poeng
  8. Jeg fulgte Tessatroll sitt råd da jeg hadde samme spørsmål for tre år siden og kjøpte Gamme. Har ikke noe sammenlikningsgrunnlag, da, men jeg har vært fornøyd. Bruker dem mest på pulkturer i terreng som er relativt snilt.
    1 poeng
  9. Heldiggris Det er liggelengde og det skrånete taket som gjør meg skeptisk, uten at jeg helt husker grunnen. Jeg vet at det er plass nok til liggeunderlaget på 197, men vet enda ikke om kombinasjonen pute og kjukt hode gir meg god nok plass. Jeg får bare smøre meg inn med et nytt lag og vente på flere rapporter
    1 poeng
  10. Hører nok til "de under 185"-kategorien. 180-183, basert på dagsform 😅 Er spent selv, men ut i fra det jeg har sett av videoer er jeg ganske trygg på at det er stort nok for meg i hvert fall. Spesielt liggelengden er det visst massevis av.
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. Ja trøstekjøp er en sunnere variant av trøstespising. Vil tro FHI anbefaler dette siden man ikke får i seg noen kalorier. Jeg trøstekjøper mye for tiden grunnet long covid, og det med god samvittighet.
    1 poeng
  13. Gjorde samme når jeg ødela kneet, avbrutt sesong i august fulgt av 3 måneder hvor jeg ikke hadde lov til å bruke foten og 6 måneder med fysio etter det. Det ble brukt myyye penger i påvente av bedre tider.. Angrer ikke, det ga meg bare mer å glede meg til mens jeg ventet på neste sesong.
    1 poeng
  14. Skulle kjøpe nye trinser til mine Åsnes Breidablikkstaver. Men så kostet det 500 for to trinser, og 800 for nye staver med to par trinser. Så da ble det nye staver istadenfor da. https://www.fjellsport.no/merker/asnes/asnes-falketind-2-section-alloy-pole-black?channable=013b486964003134382d30393930c1&variantId=148-0990&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWHxmbf1uUXw9QzUmEuEc9hLnwMuJaa_gESECpdQc7dlqS_iZomkjYhoCqUEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Og så fant jeg det som kanskje er min nye ultimate turkniv som er stor nok til å hugge ved med, men liten nok til å filetere fisk med. https://www.baardsen.no/helle-didi-galgalu-14c28n?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWD0z4AlSoI0-xsIIYqtAbTOLlghIO4nBZEFm9a0UC9Myk_GumGXswhoCvHQQAvD_BwE Og ja, så røk jeg på et nytt telt. Kjøpte et anjan 2 uten fortelt ifjor, men det angret jeg på, så nå skal det selges. https://www.fjellsport.no/turutstyr/telt-lavvo/telt/helsport-lofoten-superlight-2-camp-blue?_gl=1*1bgo4h8*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiAxaCvBhBaEiwAvsLmWHxmbf1uUXw9QzUmEuEc9hLnwMuJaa_gESECpdQc7dlqS_iZomkjYhoCqUEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    1 poeng
  15. Agawa Boreal 21: Har en fislete foldesag med 17cm blad fra før, og ønsket noe større. Så en stund på Silky Bigboy, men falt for denne pga bra reviews, at den bruker standard blader, og at foldemekanismen er veldig smart Spent på å få testet skikkelig. Senchi Designs Alpha 90 hoodie: Laget av Polartec Alpha Direct 90g/m2, som er et veldig spennende stoff. Veldig bra vekt vs varme ratio, og mye brukt i UL-miljøet. Jeg svetter mye, så spent på hvordan denne er under høy aktivitet.
    1 poeng
  16. Hei, sent svar. Jeg kjøpte Nortent sin lavvo 4, med innertelt, bunnduk og ovn. Jeg har brukt lavvoen med alle oppsett, med og uten ovn. Lavvoen fremstår som godt gjennomtenkt, med fokus på god gjennomlufting, og kvaliteten oppleves høy med første øyekast. Lavvoen er også så lett, at jeg har tatt den med på fjellturer, med god suksess. Dessverre leverer Nortent lavvoen uten tapede sømmer, og du er overlatt til deg selv med en stor tube silikon og pensel for å tette alle sømmene. Tuben som fulgte med var ikke nok til å tette alle sømmene, og jeg er nå på min fjerde tube med silikon, da jeg alltid oppdager en ny lekkasje fra en søm som allerede har vært tettet tidligere. Lavvoen har med andre ord, aldri vært vanntett, uansett hvor mye jeg har prøvd. Det toppet seg etter ei langhelg i Femunden med konstant regn, og en påfølgende miserabel tur. Nå er lavvoen pakket bort, for godt. Jeg ville ikke kjøpt lavvo fra Nortent igjen, med mindre det har skjedd endringer på disse sømmene. Noe som er synd, for resten av produktet er jeg svært fornøyd med.
    1 poeng
  17. Måtte bestille noe fra andre siden av dammen så da slengte jeg like godt med noe småtteri fra Outdoor Vitals, for å prøve. Førsteinntrykk: Tern Ultralight Merino Wool sun hoodie: Veldig lett og tynn (115gsm). Behagelig stoff. Denne har jeg trua på. Jeg har Fjällraven Abisko sun hoodie i str. small fra før, kjøpte denne i medium og den er ca. like stor som Abisko, kanskje ett knepp mindre, faktisk. NB! Denne var på close out salg, og det har kommet en ny versjon nå. Litt endring i materialblanding, men vet ikke om det er andre endringer. 1/8” Closed Cell Foam Pad: Backpackinglight.no hadde ikke lenger Gossamer gear sin da jeg først bestemte meg for å prøve en. Slengte derfor med en fra OV når jeg så at de hadde en. Siden jeg ikke har prøvd GG sin blir det vanskelig å sammenligne. Førsteinntrykk er at materialet virker litt stivt og billig, men kanskje er det kjempebra og akkurat som det bør. DragonWool Zipoff longs: zip-longs i Ull/nylon-blanding om jeg husker rett. Jeg er veldig fornøyd med mine zip-longser fra northern playground, men jeg misset ut på salget de hadde og bestemte meg for å prøve OV sin. Virker veldig behagelig og kvalitetsinntrykket er bra. Bestilte i small og den passet meget bra. Jeg kjøper vanligvis medium i norske undertøysmerker, og jeg opplever at denne i small sitter litt løsere rundt legger og lår, mens den sitter perfekt (som norsk M) rundt midjen. De er skåret litt korte i beina, som var en positiv overraskelse. Jeg liker ikke at sokker og longs overlapper i en klump ved ankelen, og en er en grunn til at jeg ofte velger 3/4 longs, men ulempen med de er at da må en gjerne ha ekstra lange sokker. Denne løser begge utfordringer. Men’s Satu Adventure Pants: Liker passformen, lommer, innebygd belte og tekniske løsninger generelt. Stoffet... tja.. det er noe med det som ikke oser av kvalitetsfølelse, men vanskelig å sette fingeren på. Konseptet er noe ala Revolution race sine adventure pants eller hva de heter. Turbukser som ser mer ut som hverdagsbukser. Praktisk til reiser o.l. der en må tenke litt flerbruk. Førsteinntrykket er at OV har lykkes bedre med dette enn RR. RR har ett stoff som virker enda billigere (stivere, tykkere, klam, ikke fargenøyaktig osv.) mens OV sin nok kunne passert som arbeidsanntrekk sammen med en skjorte uten at noen hadde oppdaget at det var en turbukse. Uansett; det proof is in the pudding, så hvordan den oppleves i bruk er viktigst når terningen etterhvert skal kastes. Kjøpte str. 30/32. 30" midje i jeans er vanligvis litt romslig til meg, men siden det er trøblete med retur over dammen konkluderte jeg med at det er ikke så farlig med den pølsa som er for lang. At noen kanere påstår at noe er oppleves som små i størrelsene betyr jo lite all den tid alt over there er større. Men denne var faktisk liten i størrelsen og satt helt perfekt. Jeg gjorde en del graving og research for å bli klok på størrelsene + at de har en veileder/wizard på siden. Resultatet ble en bestilling med størrelser litt her og der, som gjorde meg litt skeptisk på hvordan dette skulle gå, men resultatet ble veldig bra og alle 3 plaggene passet perfekt. Edit: det fulgte med en oppblåsbar sovepute også, men det var swag/give away, og ikke noe jeg regner med å bruke. Kvaliteten virker for så vidt bra, men siden jeg aldri har brukt andre oppblåsbare soveputer og mest sannsynlig ikke kommer til å bruke denne, så blir den vanskelig å vurdere.
    1 poeng
  18. Hadde jo vært fint om du gidda å svare på de spørsmåla jeg har stilt deg over, men det ble vel vanskelig, kan jeg skjønne. Og det er jo den måten jeg har skissert; ta hensyn til produksjonen! Poenget mitt var jo nettopp det at å liste opp totalt antall døde osv. er veldig lite nyttig for å sammenligne hva som er trygt og ikke. Som fagperson kan jeg uansett skrive under på at de påstandene du har om dambrudd, fare for «kollaps», nærmest årlige dambrudd på grunn av flom og manglende vedlikehold av flomluker og andre udokumenterte påstander er kategorisk feil, tuftet på misforståelser og en åpenbar manglende faglig innsikt. Granskningsrapporten etter Braskereidfoss ligger også ute (antar det er den du sikter til med «manglende vedlikehold av flomluker»), og jeg kan røpe at flomlukene var vedlikehold og prøvekjørt, og at det derfor ikke var grunnen til hendelsen. Det er dog fascinerende å se Dunning-Kruger-effekten i fri utfoldelse. Jeg legger ballen død for min del her, da dette er ved siden av tema i tråden.
    1 poeng
  19. Takk for fine ord😎 Det er 1mm aluminium i kassen, og 0.7mm i skjermen. Biltema selger plater. Plateknekke er vel eneste litt uvanlige verktøy. Kanskje naboen har? Når det gjelder PP så er det ingen godt bevart hemmelighet at det blir sprøtt i kulden. PP har en Tg (glass transition range) fra 0 til -20 C. Der går det fra duktilt til sprøtt. Eurokasser er mye mer solid enn de gjennomsiktige til feks biltema, men også tyngre. Neste oppgradering for min del vil være lokk i karbonfiber. Kanskje en dag.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.