Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. feb. 2024 i alle områder

  1. Om du telter i Oslo-området er det ikke så mye vind og snø at snøføyke som blåser inn er noe problem. Bare plasser teltet oppå snøen og få ned de pluggene som er mulig. Å feste barduner i trær er også helt greit. Du behøver ikke gjøre mer ut av det enn det. Granbar på sidene hørtes ut som mye styr som kan ende med opp å skade teltduken.
    2 poeng
  2. Jeg har skjønt at hestefolk på langturer har med en enkel liten strømgjerde oppsett til natta for hestene! Og jeg vet at geiter her i bygda leies ut til å beite ned områder og har trådløst strømgjerde. Må vel gå an å lage egen geite-leir litt vekk fra telt og utstyr? Har forøvrig en kompis som gikk med pakkgeit for noen år tilbake, og syntes det var veldig ålreit 😊👌 så det blir nok kjempebra 🤩
    1 poeng
  3. Da ble det en Exped Lightning 45 l som jeg fant på Finn rett etter at denne tråden ble opprettet... Etter sigende skal den tåle 24 kg, så det bør fungere å kjøpe litt mer enn to melk.
    1 poeng
  4. Det er slike de fleste bruker ja Noen legger den varme flaska inni en ullsokk, for eksempel, slik at man ikke får den varme flaska direkte mot huden. Pluss at det til en viss grad kan være med på å isolere flaska slik at varmen fordeles over litt lenger tid, særlig hvis man bruker en litt tykk raggsokk.
    1 poeng
  5. Er en sånn du mener eller? Har kjøpt en sånn for dette målet men usikker på om det er sånn folk mener og om jeg kjøpt riktig. Enn sånn nede i fotenden med varmt vann burde gjøre jobben?
    1 poeng
  6. Det enkle svaret er større bål (med tørr brensel) og mindre vind. Og selvfølgelig sitte nærme som du sier. Om det er litt vind så gir ikke bål meg noe om det ikke lages vindvegger med en tarp e.l. Da foretrekker jeg heller å sitte i teltet uten noe varmekilde. Ullundertøy, godt liggeunderlag og sovepose er viktig, og det virker det som om du har i orden. Jeg har alltid på vinterstid et skumunderlag i bunn i tillegg til det oppblåsbare, både for ekstra isolasjon men også backup om det går hull på det oppblåsbare. Et godt tips er å legge en plastflaske fylt med kokvarmt vann i soveposen når det nærmer seg leggetid. Denne holder deg god og varm igjennom hele natten. Flasken må selvfølgelig tåle kokende vann (Nalgene og Camelbak-flasker f.eks.). Det beste du kan gjøre er å komme deg ut og prøve deg og utstyret frem. Du kommer ikke til å dø med det utstyret du har i hvert fall 😎
    1 poeng
  7. Jeg erstattet stroppen på en gammel sele til en barnepulk jeg hadde for lenge siden. Da fikk jeg tak i et gammelt bilbelte som jeg brettet dobbelt og sydde fast for hånd. Bilbelter er utrolig solid stoff, men ville nok ikke stolt på håndsømmen til ekspedisjon.. Min sele er også litt slitt på samme sted, men på langt nær så mye. D-ringen drar øverst i hempa. Dess tyngre man drar, dess mer ligger man frempå. Kraften blir derfor samlet på ett punkt. Ideelt sett burde denne hempa være sydd litt skrått på beltet, slik at kraften hadde blitt jevnt fordelt langs den rette delen av D-ringen.
    1 poeng
  8. Jeg laga ei lignende løsning på mitt DIY-teltprosjekt. Laga inviduelle trekanter med webbing på midten som stangklipsen ble festet i. Dette ble sydd inn i ein flat felld seam på teltduken Stoffet jeg brukte er ikkje så kraftig som på hilleberg sitt. Måtte ha noe som symaskina greit kunne takle siden det ble ein del lag med stoff som skulle sys gjennom (6 lag). Jeg brukt eit teltbunnstoff på 150 g/m2 som jeg bestilte frå extremetextil. Ser ut til å holde i massevis. Dette fliser seg heller ikkje opp så treng ingen søm rundt kanten. Ser ikke ut som extremtextil har dette stoffet i sortementet sitt no. Legg ved eit bilde, men hele DIY-teltprosjektet kan du se her (med flere bilder): https://www.fjellforum.no/topic/40959-syprosjekt-enmannstelt/#comments
    1 poeng
  9. Aclima har denne: https://www.aclima.no/aclima/107215/lightwool-140-hoodie-m-s-ranger-green-jet-black-l Jeg var og på jakt etter en sun hoodie, men endte opp med denne merinoull-trøya fra Aclima som uansett vil være bedre enn bar hud og fjellsol for min del.
    1 poeng
  10. Har nerded og fokusert mye på lengre sykkelturer og bikepacking siste årene, men liker også flotte fjellturer til fots. Også lettere å få med fruen på slike turer 🙂 I forhold til sykling rundt i Norge har jeg funnet utrolig mye inspirasjon etc. fra filmene til Matthew Tolley. Utrolig bra kvalitet og anbefales virkelig 😀 Spørsmålet er om det finnes en eller flere lignende kanaler for fotturer i fjellet? Tenker da på samme kvalitet og nivå på redigering ol. finnes en mengde filmer av varierende kvalitet, men er lengre mellom de som det behagelig og interesant å se på i lengden.
    1 poeng
  11. Hei igjen! Glemte å legge inn en liten tur rapport her. Takk for alle tipsene, de ble lyttet til og vi gjennomførte turen med bravur! Vi gikk altså hytte til hytte for å bli kjent med Hardangervidda på en trygg måte (en stykk sexylubben pappa og to tiåringer...) Her er hyttene vi besøkte: 1. Haugastøl 2. Krækkja 3. Halne (og båt neste dag til Skaupa) 4. Rauhelleren 5. Mårbu (Båt neste dag til Synken) 6. Kalhovd 7. Helberghytta (Eneste selvbetjente hytta vi besøkte, og den var også en veldig hyggelig opplevelse) Så gikk vi ned til Rjukan, spiste en ostepølse på bensinstasjonen, en natt på hotell og spurtet opp Gaustatoppen påfølgende dag i fysisk toppform.. (tok banen ned da...) Oppsummert en fantastisk ferie å ta med barn på. Vi opplevde både regn, vind og strålende sol men hadde med oss nok av klær og utstyr til å takle dette. kanskje til og med litt for mye, så neste gang kan sekken godt bli noen kilo lettere.. Maten på hyttene var fantastisk selv om vi ikke fikk fjellfisk servert på noen av de.. Litt dyrt med de betjente hyttene men verdt alle penga for erfaringen og alle de fine folkene vi møtte!
    1 poeng
  12. Jeg bruker flasker som det har vært kontaktlinsevæske i. De har liten tupp som lager syltynn stråle og er lett å treffe forvarmeskåla med.
    1 poeng
  13. For min del hadde det aldri vært aktuelt med et 2-mannstelt for to personer, ikke på sommertur med min samboer engang. Den ekstra plassen du får i et 3-mannstelt er gull verdt spesielt i regnvær, men også under normalt vær hvor teltet kun brukes til soving og ikke mer. Vet at andre tenker annerledes omkring dette, men for meg er den lille ekstra vekten alltid verdt det.
    1 poeng
  14. Har samme teltet, Svea altså, i 3-mannsutgaven (2016-modell). Tåler ekstremt mye, og et telt det er lett å trives i. Jeg innbiller meg at det burde stå bedre mot vinden enn etterfølgeren Spitsbergen siden den har litt kortere stenger i endene, slik at den skrår mer og er litt mer aerodynamisk i formen. Mindre vindfang. Bildet er fra en heftig storm på Dovrefjell.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.