Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. feb. 2024 i alle områder

  1. Nettopp, Sydvang telt er designet for å selges til tilbudsprisen. Når de er på tilbud til halve prisen, eller mindre, så tjener butikkene fremdeles gode penger på dem. Dette er vel også nettopp grunnen til at det er så viktig å lære seg prisjakt, sjekke prishistorikk og tilbudsfrekvens. Men også at man venner seg til å sjekke priser i utlandet, for de kan være veldig avslørende. Ta feks Jetboil Stash, i Norge selges dette for 2599 eller 2899 kroner, og så er det på tilbud til 1499 kroner. Men hvis du går til Jetboil sin egen nettside så finner du dette: 1499 kroner, det er den egentlig prisen. 2599 er en bullshitpris som brukes til å skape et falsk intrykk av at produktet er på tilbud. Når de selger til 1499 så tjener de fremdeles gode penger på produktet. Utlandspriser kan være svært avslørende ovenfor falske tilbud.
    2 poeng
  2. Det er bullshitpriser, rett og slett. De setter prisen opp, så gir de deg en rabattkode på 30 prosent og så er det plutselig supertilbud. Så setter de prisen ned til 2399 kroner, så er det også plutselig et supertilbud. Det handler rett og slett om å sette prisen opp slik at man kan sette den ned for å skape "tilbud". Du holder den høyt i minst 30 dager, så pang der går den ned igjen. Du ser det samme i alle andre produktklasser, noen merker har stabile priser mens andre har priser som er designet for å herjes med. Så det Sydvang gjør er at de sier til alle som selger merket at prisene skal settes til feks 5499 på et telt men så får de lov til å ha 40 tilbudsuker hvert år. For når vi ser prisen går ned fra 5499 til 2399 så er det mange som tenker at dette er et supertilbud.
    2 poeng
  3. For min del hadde det aldri vært aktuelt med et 2-mannstelt for to personer, ikke på sommertur med min samboer engang. Den ekstra plassen du får i et 3-mannstelt er gull verdt spesielt i regnvær, men også under normalt vær hvor teltet kun brukes til soving og ikke mer. Vet at andre tenker annerledes omkring dette, men for meg er den lille ekstra vekten alltid verdt det.
    1 poeng
  4. Det er mange av de som har testet det som kommenterer at støynivået er lavere. Men det er teknisk sett bullshit, når man måler støynivået med decibel-måler så er det samme. Men det de har klart å gjøre er at de har forandret lyden av underlaget, de har gitt det en annen litt snillere tone. Som høres lavere ut til tross for at den egentlig ikke er det. Derfor oppfattes det av mange som er mye stillere underlag enn den versjonen jeg har.
    1 poeng
  5. Exped Orion Extreme. Er vel ett av de få 2-manns som har plass til 2 brede liggeunderlag? overlegen takhøyde, 2 fortelt, og akkurat nå for tiden noen gode reelle tilbusdpriser. 3 manns er digg om man skal ha plass til mer enn liggeunderlagene på gulvet.
    1 poeng
  6. Jeg har erfaringer fra 2-mannsversjonen. Dersom vekt ikke har så mye å si, ville jeg ikke valgt akkurat dette teltet. Jeg syntes det var for trekkfullt og knotete å sette opp i typiske, norske tresesongs-situasjoner (litt vind, litt regn) og endte opp med å selge det til fordel for tyngre, men varmere alternativer. Hilleberg Allak (som ble mitt neste telt) er dobbelt så bra, men også dobbelt så tungt og dyrt (men det kommer ofte pene Allak til salgs på FINN). Dersom en ser bort fra at du trenger en del grunnflate for å sette det opp ser dette ut som et knakende bra 2-personstelt, til lite vekt og en god pris: https://www.fjellsport.no/merker/helsport/helsport-lofoten-superlight-3-camp-blue men det er sikkert mange andre gode alternativer der ute.
    1 poeng
  7. Hadde bindingene hemper for å feste kabelen langs siden av skien, nærmere hælen? De gamle slalåmskiene hadde dette. Tok et kjapt søk og fant denne. Samme kronen også. Du hadde nok rett i koblingen til Sverige..
    1 poeng
  8. Nei, det er nok en god gammel Vidda Pro, som bare begynner å bli godt slitt og er MYE brukt. En av de første jeg kjøpte dette faktisk Irriterer meg at de ikke kan komme med den fargen igjen på vanlige Vidda Pro G1000, for jeg skulle hatt en til. Skal jeg ha bukse i G1000 Lite blir det heller en Abisko Lite Trekking Zip-Off i Sand/Tarmac. Ser ikke ut slik her jeg bor heller, for her i skogen i Tvedestrand er det fortsatt en del snø, så måtte hive meg i bilen så fort jeg fikk vite at det var bart på Hove
    1 poeng
  9. Jeg har også inntrykk av at tibudsprisen er den egentlige prisen på mange produkter. Resten er manipulering, eller markedsføring som noen liker å kalle det. Har Bosh produkter i hjemmet som jeg stadig ser på tilbud der ute, produkter som på ingen måte hører hjemme i den orginale prisklassen.
    1 poeng
  10. Mange 2-mannstelt funker fint for 2 personer, i hvert fall om det ikke er snakk om vintertelting, men det kommer helt an på teltet og produsentens definisjon av hva én person er. Hos noen produsenter (også forskjellig innad på modeller) er 2-mannstelt knapt nok til 1-1,5 person. Du gjør nok ikke noe feil ved å velge MSR-teltet du linker til. Det er lett og har god plass. Jeg har ingen erfaring med teltet selv, men det gjør nok jobben helt fint. Om jeg skulle anbefalt noe fra egen teltgarasje i samme kategori ville jeg sagt Fjällräven Abisko Dome 2. Det er faktisk stort nok for to personer med brede liggeunderlag. De store forteltene på hver side argumenterer godt for at man ikke behøver 3-manns for 2 personer i dette tilfellet. Med en mellomstor hund i tillegg er det en litt annen sak, og av den årsak sitter jeg også med et Abisko Dome 3 (der har man eeeeekstra god plass og takhøyde)... Dome 2 er et tyngre telt enn MSR-teltet, men basert på bildene av MSR-teltet antar jeg at konstruksjonen ikke er like sterk i mye vind some Dome. Det kan godt hende dette er helt irrelevant for bruken du tenker deg uansett. Du kommer nok til å få hundre forskjellige (og gode) teltanbefalinger i tråden. Samtlige, inkludert den du selv har tittet på funker nok veldig fint. Det er først når du runder et visst antall teltnetter man begynner å finne mer ut av hva man personlig trenger og vil ha, og pluselig sitter man der med 4 forskjellige telt i boden - Alle til sitt bruk 😁
    1 poeng
  11. Utfordringene med telt som trenger "nøyaktig" pluggoppsett for å bli stående er at norsk fjellheim ofte er steinete, ujevn eller løs slik at pluggfestene ikke er solide nok. "Selvstående" (som TS' Allak) er ikke så avhengig av nok og solide pluggfester, tunneltelt havner vel et sted i mellom (men blir fort litt kompliserte de også siden vindretning og teltplass ikke alltid er enig om retningen :)). Jeg har brukt Allak til 1-mannstelt og er glad for kiloen spart med Soulo. Men det er et litt lite telt, selv for meg på 172, og inn/utgang i regn er en øvelse. Tarptent Scarp 1 kan være et reellt alternativ (med kryssende stenger).
    1 poeng
  12. Til gjengen min har vi brukt Exped Ul sommerstid til de voksne og noen enkle lette Klymit til de yngste til de ble såpass lange og tunge at comforten ble bedre med Exped. Vi har soveposer som aldri er i grenseland temperaturmessig for årstiden. Først når vi bikker med i minusgrader utpå høsten bytter vi til varmere underlag. Vi liker ikke underlag med mumieform da vi tenker de passer bedre for de som legger seg på rygg og ikke rører en finger i løpet av natten. I tillegg er de vanskelige å plassere så man får et mer heldekkende gulv i teltet slik man gjerne gjør med familie i telt, men ikke fullt så ofte med andre... Til alle disse har vi kombinert med vanlig lette "biltema-underlag" delt på midten. Disse har typisk blitt brukt over eller under de oppblåsbare etter behov for enten bedre varmerefleksjon eller beskyttelse mot underlaget. Ellers blir de også typisk benyttet som sitteunderlag ved bål eller ved pause. De er lange nok til å dekke den største delen av kroppen. (Hvis dere på sikt tenker å anskaffe hengekøyer ala Amok så er det nyttig å allerede nå velge kompatible underlag) Halve underlag av skumtypen tar liten plass og har stor nytteverdi for oss:
    1 poeng
  13. Har brukt disse med hell. Fordelen er at de passer oppi f.eks 111 som er en av de jeg forvarmer med rødsprit...
    1 poeng
  14. Jeg er 171 cm og slank. Jeg gikk for Enlightened Equipment -12C i regular/regular. Den er rikelig stor i alle retninger. Anbefaler dette til sommerbruk, det fungerer fint Rikelig varmt nok langt ut på høsten også. Enig i det som står om Thermarest Corus over. Bare styr unna!
    1 poeng
  15. Digger Durston teltet mitt jeg. Men når TS snakker om turer på 14-21 dager så hadde jeg uten tvil valgt Hilleberg i stedet, hvis målet er å ha et telt som bruker vandrestaver så er jo Hilleberg Anaris (1,4 kg) et palass men da blir vekten såpass høy at man like gjerne kan velge et frittstående telt eller tunelltelt, og da er det Niak (1,7 kg, frittstående) eller Anjan (1,8 kg, tunell) som blir aktuelt i lettvektskategorien til Hilleberg. Akto hadde jeg ikke valgt over Anaris, Anaris veier det samme og er mye mer romslig. Vi er i Norge, ikke USA. Og selv om jeg er veldig glad I Durston så velger jeg kun det teltet dersom værmeldingen taler for at det kommer til å være en grei opplevelse.
    1 poeng
  16. Jeg har alltid sovet med åpen sovepose for å få mer plass, gikk over til quilt i fjor og ser ikke for meg at jeg noen sinne kommer tilbake. Gjengangeren her på Forumet er at man prøver Thermarest Corus først, så får man den i posten og finner ut at den er elendig. Den har så tynt dun at man bokstavlig talt ser tvers i gjennom den. Og så kjøper man seg en Enlightened Equipment Revelation i stedet. https://backpackinglight.no/products/revelation-regular-wide-12-unisex-dunquilt?_pos=6&_sid=9f1b35e38&_ss=r 4500 for -12 versjonen, men backpackinglight har alltid rabattkode. Så den faktiske prisen ender på 4050 kroner. Finnes i mange ulike versjoner.
    1 poeng
  17. jeg har hat flere men det beste til nå har vert Heldre oppblåsbart liggundrlag med innebygd "hand"pumpe kjøpt på sport outlet. overaskende holbart og smart system tyķk og isolerende. og tar lite plass i sekken
    1 poeng
  18. Jeg er av den oppfatning at et nødly/-telt må fungere uten «ekstrautstyr» i form av staver og slikt. Når man bruker ordet nød er det nærliggende at noe uforutsett har oppstått, og at man gjerne trenger hjelp. Det er noe litt annet enn et telt for pauser der man har litt vind. Uansett, man er dårlig stilt om nødlyet trenger staver og plugger/ski etc. for å settes opp dersom man er ute for en ulykke der man mister/brekker staver, ski eller bein, og må søke ly akkurat der man ligger (f.eks. uten barduneringsmuligheter og muligheter for å feste plugger i ei steinur/svaberg). Nødteltet må i min verden altså være «komplett» i seg selv. Om det er tiltenkt rein pausebruk blir saken en annen, da funker jo de fleste telt greit. Men jeg tolker tråden dithen at det skal fylle to funksjoner: ly i pauser, og ly i nøden. Her får trådstarter korrigere meg om jeg har misforstått. En vindsekk funker både på fuglejakta på høsten (jeg har i alle fall ikke for vane å gå med staver der) og skiturene på fjellet, uten at man trenger å gjøre annet enn å legge posen i sekken. Og den funker like greit som ly i pauser under begge disse årstidene også, uten at man trenger staver. For meg virker det at X-Mid og disse teltene til stadighet trekkes frem som «svaret» på alt mulig av teltbehov litt som ordtaket om at «for en hammer ser alt ut som en spiker». Det finnes ofte verktøy som er bedre egnet, selv om man gjerne vil bruke den hammeren man allerede har. En annen ting som er essensielt i et nødly/-telt for meg er noe jeg ikke ser nevnt enda: synlighet. Om man skulle være så uheldig at man trenger hjelp, så er det sykt mye lettere å få øye på en signalfarga vindsekk enn et nøytralt farga telt både i høst- og vinterfjellet, særlig i tåke/snøføyka, og den ekstra synligheten kan utgjøre stor forskjell hvis det står om minutter. Gjerne med reflekser i tillegg.
    1 poeng
  19. Har sett denne. Videoen er det største tullet jeg har sett han komme ut med på youtube. Han har misforstått produktets formål helt fullstendig, så ikke rart at det ikke står til forventingene. Skivebom rett og slett. Synes det var 90% fjas og tull. Skal man ha det tørt og behagelig i lang tid, uten å komme borti den diffusjonstette duken, må man ha ett telt med stenger, plugger, ventiler, barduner og helst dobbel duk. Det er jo noe helt annet enn en pose man bare åpner og setter seg nedi, og fullstendig uten sammenligning på mange måter. Det nytter jo ikke å klage på at det er kondens i ett tett 1-duks nødtelt, at man kommer borti duken, eller at han får vondt i ryggen av å sitte på bakken. Hadde han forventet en stol? 🤣 Han kunne ha lagt seg ned og rullet seg inn i duken, og krøllet seg sammen på liggeunderlaget han forhåpentligvis har med. Da blir det jo det samme som en vindsekk. Der har man også full kontakt med en duk full av kondens. I ett telt kunne han ha fyrt opp en brenner, lagt seg ned i en sovepose, satt seg i en stol eller chairkit, og hatt det behagelig. Men det blir jo helt ærlig talt bare en helt teit sammenligning… ——— Brukte forøvrig 4-6 manns utgaven i dag, med konen, ungene og hunden. Fungerte veldig bra som lunch-ly, og når man kommer hjem er det kun en pose å henge opp i dusjen til tørk, og stappe ned i sekken til neste gang. Litt lett kondens på innerduken etter en halvtime når vi var ferdig spist og tøyset, men ikke nok til at vi ble våt. MYE bedre enn å sitte ute i frisk bris og yr (som det var i dag). Skulle jeg brukt telt i dag måtte jeg pakket ut og demontert innerteltet på exped orion 2, satt dette opp ute, tatt det ned, tørket det hjemme, remontert innerteltet, pakket ned. Det hadde ikke skjedd. Med nødlyet trekker man det ut av sekken, setter seg ned og spiser, henger posen til tørk i dusjen hjemme, og stapper det ned i posen. Hundre ganger enklere, kjappere, billigere, og forøvrig to helt totalt forskjellige produkter og hensikter. Med teltet kunne jeg tatt med 4 helinox stoler, ett lite sammenleggbart bord, og en brenner. Telt er jo ett totalt forskjellig produkt, og ett nød-telt kan ikke sammenlignes nærmere enn at begge deler har «telt» i navnet. Sammenligning med en vindsekk er derimot helt innafor. Og jeg kjenner mange som eier både vindsekk og telt 👍
    1 poeng
  20. Jeg vil gjerne ha litt robuste, slitesterke bukser, som tåler litt kratt og hundeklør. Bør være tilnærmet vindtett. Vanntett er ikke nødvendig, men bør tørke fort. Har ofte med en superlett Haglöfs LIM skallbukse med glidelås langs siden. Stretch-stoff har ofte dårlig slitestyrke. Bruker sjeldent lufteglidelåser, så ikke noe "must". Men om de skal være der må de være på utsiden og de bør helst ha myggnetting inni. God passform er veldig viktig. Liker hverken supertrange, som hindrer deg når du går i motbakker, eller bukser med mye stoff som slenger. Erfaringsmessig bør buksa være sydd med skrittkile. Bukser uten revner raskt i skrittet til meg. Liker håndlommer/frontlommer. Lommer på lårene er greit. Fordeler og ulemper med om de er foran eller på siden. Sidelommer kan man ha mer oppi uten at det blir ubehagelig når man går. Lommer bak på rumpa er fullstendig unødvendig. Av andre detaljer bør det være en ok stramming nede ved beina og gamasjekrok er supert. Da kan man fint bruke buksa i snø uten gamasjer. Litt stretch i linningen kan være behagelig men bruker belte uansett. Den beste jeg har prøvd er Klättermusen Gere. Denne er eneste buksa jeg ikke har slitt ut på ett år. Har to av disse og bruker nesten daglig. Oppfyller alle mine krav, men hadde foretrukket å droppe luftingen og få lårlommene på siden. Fjällräven Vidda Pro er ei ok bukse, men revner i skrittet og må sys til det kjedsommelige. Tørker saktere enn Gere. Superbra lommeutvalg. Bergans Hogna 3L er skallbuksa jeg bruker når jeg forventer regn mesteparten av turen. Litt klamt stoff, men gode detaljer og beste passformen jeg har opplevd.
    1 poeng
  21. Da trenger du rammebindinger, disse kan du bruke vanlig slalomstøvler i. i tillegg trenger du feller. Marker F12 Tour + G3 feller feks
    1 poeng
  22. Ikke akkurat fersk tur, men fikk lyst til å mimre litt over en av de artigste kanoturene jeg har vært på - juli 2012, i Setesdals vesthei. Vi pakka kano, sekker og hund i bilen og kjørte Suleskar-vegen fram til Rosskreppfjorden. Kanoen ble satt ut i nordøst-enden av Sandvigvatnet, og vi padla sørover forbi Håheller. En bæring etter Busteinvatnet, og så leir ved Rågeloni, på en halvøy med sandstrand. Dag 2 padla vi videre vest til oppdemte Øyarvatn, så sørover til enden og bæring / padling ned forbi Toraldstjødn og Kotådalskilen (Kvine). Her var det kupert og steinete i vannet, så både bæringer og padling var litt kronglete - men artig fiske i kulpene! Leir ved Åmlibadstoga, hvor det ble fisk til middag. Dag 3 padla vi videre sørover Longaloni, og dro så østover med bæring til Moldbrautvatnet og mellom vanna østover, med ny leir i østenden av Skrubbhusvatnet. Dag 4 padla vi vestre Gaukheivatnet, lang bæring over til sjølve Gaukheivatnet og så unna vi oss middag og ei natt i hundehytta der. Vi bar kano og sekker opp til sørenden av Søra Monsvatnet i samme slengen, for å spare en bæring neste dag. Dag 5 gikk det radig nordover Gjuvvatnet, nordra Monsvatnet, Svoetjørnin og Sandvatnet, og vi slo siste leir i nordenden av Sandvatnet. Siste dag bæring over til Øyuvsvatnet, padle over til hytta og så demontere kanoen. Tung bakke opp til veien, mannen fikk heldigvis haik bort til bilen så han slapp den traskinga. Vi hadde flaks med været, noen regndrypp i lunsjen dag 2 bare, ellers sol og varmt. Noen av de korteste bærestrekka klarte vi å få med sekker, kano og hund i ei vending, men som oftest ble det to (eller tre...) turer for å få med alt. Første padletak Idyllisk sandstrand ved Rågeloni Kveldsfiske To fornøyde campere Lunsj med kanoen som ly for regnet Tigging... Leir ved Åmlibadstoga Fiskemiddag Artig fiske i kulpene! Fra hundebua ved Gaukhei Kart over ruta
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.