Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. jan. 2024 i alle områder

  1. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble påvirket av en turrapport her og investerte i en forøse på Felleskjøpet - 59,- kostet den. Kan sikkert brukes til mye annet også, men har en slett side slik at man drar denne over duken og samler rim. I grusom grønnfarge For første gang på over 20 år måtte jeg ta en rens av dysen på min msr dragonfly og jeg er nå klar for vintertur selv. Får se hvordan forholdene blir i februar. Har vært sprettkaldt og mye vind den siste tiden. Investerte i ny lue - Norrøna arctic - testet den i dag og den blir bra. Erstatter nok min kaninlue. Jeg er ikke så veldig opptatt av dette med vekt på vinterturer. Pulken blir overkommelig å dra på uansett.
    3 poeng
  2. Jakter både litt gram og mer optimale løsninger i det siste. Sea to Summit Alpha Pot 2.7l - Forhåpentligvis passer denne rundt brenneroposett på primusplaten/i pulkboksen. Det som gjør at jeg ser på utskiftning av Trangia's trofaste 2.5l Billy pot er mangel på mulighet til å helle av vann med lokket på for å minimere damp/kondenshelvette på vinterstid. Fjellpulken teltpose 200 - Noe lettere enn Åsnes skibagen jeg bruker i dag, og mer romslig for mindre hassle når jeg har både telt og teltgulv-rullen i posen. Men fy fader for en pris for en enkel pose! Thermarest Z-lite SOL - Sjekke ut hypen med brettbare liggeunderlag. Blir det en erstatter for både sitteunderlaget og 2/3-lengdes (klipt) Bergans Extreme liggeunderlaget på vinterturer?
    2 poeng
  3. Hehe, gøy, jeg ble også det og gikk til innkjøp av overnevnte forøse. Tenker at den kan brukes i en kombinasjon av "rimsamler" og til å fylle snø i kjelen.
    2 poeng
  4. Hva med å argumentere for ditt eget syn i stedet for å kalle andre posører og skrotinger? Det har aldri noensinne kommet noe konstruktivt ut av en sånn diskusjonsform. Hvis da ikke formålet med innlegget er å få fokus bort fra naturvernsaken? Hadde du sett mer av serien, ville du sett at dette er et miljø han føler seg ganske så ubekvem i.
    2 poeng
  5. Enig at Extertion Rebillion er litt og av til langt over streken. Mange av protestene er menigsløse og at de uansett roper for døve ører. Men jeg vil heller beholde naturen og bo l lag med Extetion Rebellion tullinger, enn å få naturen ødelagt og bo i lag med idioter som går i fistel hver gang de ser MGD Lan, Greta Tunberg eller Extertion Rebillion på tv. Personlig synes jeg alle nevnte gjør en god jobb. Jeg kunn fint gått rundt med T-shorte med stort bilde av Greta og påskriften "Digger Greta", men det tenker jeg er helsfarlig å gjøre med alle de mange synspunktene som er ute går.
    2 poeng
  6. Hvis du ikke tåler at NRK viser en plakat med "Extention Rebellion" , vil jeg tro det er mange humper på din vei i livet. Nrk prøver vel bare å vise de fleste sider av saken, det bør man tåle synes jeg.
    2 poeng
  7. Inspirert av @Baryshnikov's meget lette pakking for NPL på ski har jeg begynt å optimalisere litt smått her og der i utstyret som havner i pulken. Noen foreberedende grep som gjøres for en "lettere" pakking for lengre turer og generelle vinterturer: Nalgene HDPE 1l flaske istedenfor Termos. Jeg bruker sjeldent Termos for å ha varmt vann. Mer for å ikke at vannet skal fryse. Flasken kan pakkes inn i en genser eller isolasjonstrekk for å unngå dette. Færre snøplugger og plugger generelt. På en "vandretur" går jeg sjeldent/aldri ut av leir før leiren uansett brytes, så ski og staver kan fint brukes til bardunering. Kutte ut unødvendige "pouches" for utstyr som uansett ligger i bokser i pulken. Noe mindre klær + En god del andre småendringer, som f.eks. å droppe den trofaste Trangia matboksen i metall. Lokket må uansett med, siden det brukes til å skrape innerteltet for rim på morgenen. Hva bruker dere andre til dette? Bare for sammenligning har den teoretiske pulken gått fra 27kg på en helgetur med mye kos til 20kg, begge uten mat og drikke, men vesentlig mer fuel på langtur-pakkingen. Dette er med innsparinger som i hovedsak går på komfort, ikke på bekostning av sikkerhet. Mange tenker kanskje at det er unødvendig å "gramjage" når man drar på pulk, men jeg tror ikke de har gått i mye løssnø i/under tregrensa utenfor løyper😁
    2 poeng
  8. De fleste moderne fjellstøvler, i hvert fall av lignende type som feltstøvler, har nok i noe grad litt demping, og i hvert fall mer enn M77. 3-mila gås vel gjerne på ganske hardt underlag også. I terrenget er demping mindre viktig.
    1 poeng
  9. Jeg vet ikke hvor mye hold det er i denne artikkelen, men jeg syntes det er på høy tid at slike saker før mer spalteplass i norske medier. https://borsen.dagbladet.no/nyheter/norge-slakt-i-eu-parlamentet/80837005 Norge burde få slakt på langt flere avgjørelser, men det er absolutt en begynnelse.
    1 poeng
  10. Kreativ den! Norrøna Arctic luen kjøpte jeg selv tidligere i år. Superfornøyd! Den kan fint sitte på hodet fra fredag kveld til søndag ettermiddag på en helgetur😅
    1 poeng
  11. Intet er uberørt, og intet er lenger hellig. Profittjaget har fjernet ærefrykten for naturen, arven og miljøet. H.Ingstad, 1965. Fantastisk bra arbeid av NRK og Tufte Johansen, for øvrig. Dystert og forhåpentlig tankevekkende for mange.
    1 poeng
  12. Eg heiar på alle unge røster som gidd skru opp volumet og faktisk melde frå. Herleg forfriskande og engasjert.
    1 poeng
  13. Jeg har nå tjenestegjort noen år i Forsvaret, i inn- og utland, så jeg har rimelig grei erfaring med M77. Den er etter min mening ganske akterutseilt, selv om den med godt vedlikehold enda er en ganske bra marsjstøvel. Jeg hadde forresten aldri noen større problemer med å gjennomføre 3-mila med M77, så at dagens rekrutter slipper unna med joggesko stiller jeg meg jo noe undrende til.. Etter min mening er sålen det største problemet med M77..
    1 poeng
  14. 1 poeng
  15. Hei Jostein Jeg gikk Karasjok-Jotka-Stabbursdalen-Skaidi med pulk april 2021. Sov på hotell i Alta, tok morgenbussen til Karasjok og taxi de ti minuttene til Ássebaktí, der det er bra å spenne på seg skiene og begynne. Gikk veldig greit. Burde greit kunne gjøres motsatt vei, men merk at det er begrenset med bussavganger Alta-Karasjok. Jeg ville vurdert å velge retning på turen etter hvordan disse transportetappene må planlegges. Transpport til/fra Stilla kan kanskje avtales med Jotka fjellstue. Det var veldig behagelig å gå denne turen i april. Mer sol, noen bare lavtuster å spise lunsj på og flere dager i bare ulltrøye. Som Lavvosolberg ville jeg gått en gang mellom påske og slutten av april. Går du i mars/april vil du sikkert få mange fine dager på ski, men du ferdes på vidda på dens premisser, og situasjonen kan snu fort. Det er lite vindskydd å finne, og det kan føyke og bli veldig krevende å orientere seg. Dette er ekstra viktig om du er alene. Når det gjelder utstyr vil jeg derfor gi noen klare råd. Dette er ting jeg mener MÅ med: - Spade, vindsekk, sovepose og liggeunderlag (ikke oppblåsbart) - GPS, hodelykt og nok ekstra batterier til begge - Store, varme votter (skallvotte + ullvott innerst), minst et ekstra sett med varme votter/hansker, balaklava, ansiktsmaske/buff, varm lue og slalombriller - Dunjakke (helst større enn de "tynne" variantene, og som du får overskalljakken) og minst en ekstra tykkere ulltrøye - Stor termos. Det er viktig å kunne drikke nok om du blir oppholdt på veien mellom hyttene, og varm drikke er fryktelig mye lettere å få i seg enn kald). Gjerne to. - Et lite lager i sekken med fet, salt snack, som pølse og potetgull, og sukker, som sjokolade. Dette for at du skal kunne spise om du blir overrasket av et uvær og må tilbringe ufrivillig tid i vindsekken. Mange av disse tingene kan ofte leies eller lånes. Håper du får en flott tur! Det er et fantastisk omrpåde!
    1 poeng
  16. Husk også at de oppgitte temperaturene er MED undertøy.
    1 poeng
  17. Lengde på pose kan være så mangt, noen oppgir utvendig lengde, andre innvendig. Noen måler posen før de syr den sammen og fyller den med dun. Jeg tenker man bør ha 30-40cm lenger pose (gitt det er en pose med hette) enn kroppslengde, da er det nok plass til å strekke på tærne. Anbefalt lengde er total bingo det og, STS mener nok man kan ha en pose som er 5cm lenger enn kroppslengden, Carinthia på sin side ser ut til å mene minst 30cm.
    1 poeng
  18. Mange soveposer har angitt personlengde og tenker at det er et greit utgangspunkt. Generelt vil en for kort og for smal pose trykke sammen dun/fiber og gi "mindre" isolerende masse i trykkpunktene. En for lang sovepose vil gi et større innvendig volum som skal varmes opp. Kroppen produserer varmen og posens oppgave er å holde på den varmen. Det er lufta mellom deg og posen + lufta i posens materiale som skaper det isolerende laget. Og så kommer jo personlige preferanser inn. Selv foretrekker jeg en litt romslig, men ikke for lang pose vår, sommer og høst. På vinter vil jeg ha posen optimalt tilpasset kroppen uten å kjennes trang. En annen negativ effekt av for lange poser er at den ofte kommer i kontakt med teltduken med gjennomslag og våt pose som resultat.
    1 poeng
  19. Selv liker jeg en sovepose som er både lang og bred, sover bedre og den ekstra luften folk snakker om eksisterer ikke. Soveposen komprimerer seg selv som følge av tyngdekraften så jeg opplever aldri en stor sovepose som kaldere enn en liten en. Snarere tvert imot, ettersom en større sovepose har mer materiale. Jeg liker også at det ikke blir for kort i fotenden, hvis føttene ligger med litt avstand til bunnen syntes jeg det hjelper på. Men jeg er ikke en person som pleier å benytte meg av sovepose vinterstid. Og de få gangene jeg har sovet i temperaturer under nullpunktet så har det ikke vert med vilje. Som en side note så har jeg personlig gått bort fra sovepose i fjor og bruker nå Quilt som jeg trives veldig godt med.
    1 poeng
  20. Enkelte ønsker ekstra lengde på vinterpose for å kunne lagre diverse i bunn av posen. For å ikke fryse ønsker du å varme opp minst mulig unødvendig volum. Smakssak hvor jeg personlig er tilhenger av å benytte kortest mulig pose. (Selvfølgelig ikke for kort slik at du "stanger" og komprimerer topp og/eller bunn av posen.)
    1 poeng
  21. Kjøpte et BO Artic 4 Polar for en stund tilbake. Gleder meg til å få prøve det på tur. Gjort klart til bruk, teipet stenger, laget store tauløkker på glidelåser og sikkerhets karabin for å feste det i pulken.
    1 poeng
  22. Dette avhenger helt av typen enhet du har (og hva du legger i "nøyaktig posisjon"). En mobiltelefon vil for eksempel kjapt få en relativt nøyaktig posisjon, da den ofte benytter A-GNSS (Assisted GNSS), som gjør at Time to first fix (TTFF) er kort. Ut fra det som er gjengitt fra FAQ-en over, så antar jeg at PLB1 benytter en såkalt Cold Start Mode eller Warm Start Mode, avhengig av hvordan den er programmert osv. Jeg holder en knapp på Cold Start Mode, der enheten er mer eller mindre i dvale frem til man trykker på knappen, slik at man sparer batteri (blant annet fordi de oppgir "Sensitivity Cold Start -148dBm" under tekniske spesifikasjoner for GPS-mottakeren). Ved Cold Start Mode kan det ta noen minutter før man får en fix, og nøyaktigheten vil ikke være super til å begynne med. Ut fra FAQ-en er det angitt en nøyaktighet innafor 100 meter etter noen få minutter, når fix er oppnådd. Mange tradisjonelle GPS-mottakere benytter nok en Warm Start Mode vil jeg tro, og dermed kan gi et bedre estimat av posisjon i løpet av kortere tid. Og hvis man er i et trangt dalføre kan det ta noe lenger tid, da man blir liggende i "skyggen" for noen satellitter. Så en veldig nøyaktig posisjon fra starten av vil nok være litt optimistisk, tenker jeg. Redningsmannskapet har nok en relativt grei posisjon innen de kommer frem, men ikke nødvendigvis før de har dratt ut av døra, da er det nok den 5 nautiske mil-radiusen som gjelder, kan det virke som. Men om man får det ned til 100 meters nøyaktighet, så har man i alle fall fått et begrenset geografisk område der man kan fokusere videre søk. Kan også nevnes at grunnen til at man har centimeters-nøyaktighet på GPS i forbindelse med bygge- og anleggsprosjekter, for eksempel, er at man gjerne benytter seg av RTK og slike korrigeringer.
    1 poeng
  23. Ingen dum idé å bare la det ligge igjen i teltet som uansett rulles opp! Jeg måtte nok i det minste snudd matta så den rulles riktig vei bare. Skal prøves. Jeg har ikke blitt helt enig med meg selv om jeg digger løsningen min 100% enda. Rent funksjonelt er den veldig god, og gjør teltrommet like lunt som tidligere når jeg har brukt foret Jervenduk som gulv. Det reflekterende materialet fungerer også godt. Om man legger hånden på den kjenner man umiddelbart sin egen varme reflekteres opp, selv med kaldt underlag. Et minus er at det er nesten umulig å se snø/rim på sølvsiden av matta. Litt upraktisk når man skraper innertelt-taket og skal børste neddrysset bort til sidene etterpå. Etter å ha klipt til matta etter teltets innsnevring i fotenden har jeg forresten landa inn på 590g.
    1 poeng
  24. IERCC (International Emergency Response Coordination Centre) sender en bekreftelse på mottatt nødvarsel til din garmin inreach og vil som regel etterspørre mer informasjon om nødsituasjonen. Du kan da respondere enten via telefon koblet til inreach eller direkte på din inreach. Dersom de ikke mottar noen melding tilbake vil de uansett varsle HRS (Hovedredningssentralen), som i de fleste tilfeller videre vil varsle politiets operasjonssentral. Politiets operasjonssentral (LRS- Lokal redningssentral) har ledelsen på redningsaksjoner på land. IERCC vil også varsle din(e) nødkontakter som du har lagt inn. Det kan være lurt å gi beskjed på forhånd at din(e) nødkontakter ringer inn til LRS på 112 ved mottatt nødvarsel. På den måten vil LRS kunne innhente så mye relevant informasjon som mulig om deg, din helse, turerfaring, rute etc. Dette letter deres arbeid og sørger for raskest og best mulig hjelp til den som har trykket på nødknappen. Håper det var oppklarende
    1 poeng
  25. Ser dette er eldre post nå så dette kommer veldig å etterskudd. Jeg kjøpte mitt i sommer og rakk å teste det en gang før ferien var over. Jeg hadde styrtregn siste natten, og det holdt seg ganske bra. Litt fuktig på innsinden, men jeg mistenker at det var jeg som tok med meg fukten inn da jeg stupte søkkvåt inn fra regnet kvelden før. Da merket jeg ulempen med å ikke ha noe fortelt der jeg kunne vrenge av meg våte klær (det var andre i nærheten og jeg ville ikke stå ute). Jeg er ikke veldig turvant (enda), og kjøpte det fordi det er lite nok å dra med seg når jeg skal på tur alene, samtidig er det stort nok til at kjæresten får plass til sitt liggeunderlag om han velger å bli med. Jeg lever fint uten fortelt så lenge terskelen for å komme seg ut holdes lav med et lite telt som er intiutivt og raskt å sette opp. Det er mulig å sitte i normal høyde og slappe av inne i teltet om været skulle bli dårlig, og jeg stoler på det holder meg tørr. Jeg valgte det over limelight fordi jeg tenkte at det kunne bli kjølig med bare netting på innerteltet, men nå er jeg også livredd for å fryse på tur.
    1 poeng
  26. Kanskje det hadde hjulpet om alle skrudde ned sitt forbruk kraftig og at politikere reverserte den økende " økonomiske veksten ".
    1 poeng
  27. Naturen taper alltid. Denne ekstremt gode nyhetssaken fra NRK er minst like effektfull som TV-serien om naturtap i Norge. Les! https://www.nrk.no/dokumentar/xl/nrk-avslorer_-44.000-inngrep-i-norsk-natur-pa-fem-ar-1.16573560
    1 poeng
  28. Har et Reinsfjell SL 3 som nå er er vårt foretrukne telt på vidda og ellers med lite solskjerming sommerstid i midnattsolens Finnmark. Jeg bruker også et annet SL-telt mye i Finnmark på andre tider av året. Da et Fjellheimen. Har til tross for noen besøk av hund enda til gode å skade bunnduken på noen av disse. Men jeg vil også påstå at jeg er forsiktig med og tar godt vare på det dyrere friluftsutstyret mitt som telt osv... Foretrukket pga 2 innganger med myggnett på begge sider som gjør at det går an å lage gjennomlufting. En klar fordel når det er vanskelig å gjemme seg for sola. Det forlenger mulgiheten for søvn med minst et par timer utover morgenen..
    1 poeng
  29. Påske 2023 blir det jobb for min del, så derfor ville jeg forsøke å få til en fjelltur i Børgefjell før påske. Værmeldingene var gode, men med lave temperaturer og litt vindsnek. Planen var fiske ved Jengelområdet og om været så Ok ut ville vi prøve å traske over til hytta vår ved N Fiplingvatn via Austre Måsskardvatten. Det blir på en måte rundt Kvigtindmassivet og de mest besøkte delene av parken. På denne årstiden er det allikevel ikke særlig folksomt der inne. Søndag 26 Mars 2023 Oppstart fra Tomasvatn og til Nasjonalparkgrensen begynner å bli rutine. Traff 3 scootere som kom ned fra fjellet med en del utstyr og en gammel båt. 300 høydemetre med langfellene på. Her er det forøvrig mulig å leie seg scooterskyss opp kneika. (Det blir forøvrig kjørt opp skiløype til Finnburtjønna som ligger lenger vest, og mange som ikke er kjente følger denne skiløypen - det er en bratt kneik i løssnøen om man går feil der.) Føret er bra, men det er kaldt og en del vind så det blir ikke mange stoppene på oss innover fjellet. Treffer en jente som jeg traff på omtrent samme stedet for ett år siden -. hun har en Segenbadenpulk som vi snakket om for ett år siden også. Hun nevnte at det var flere som var på vei ut av fjellet og at fangstene hadde vært så som så. Vinden som blåser så i gjennom Orrekskardet roer seg når vi kommer til Jengelen. Det er helt vindstille og nydelig. Vi setter kursen mot kveldens teltplass. Vi setter opp teltet og får borret et par hull i isen. Ikke uoverkommelig med is - ca 150 cm etter å ha fjernet 40 cm snø, og heldigvis overvann under snøen slik at vi lett kan hente vann. Det er allikevel litt kjedelig at om man tråkker nedi sørpa blir det dekket av is og isbor og spade blir bare som en klump med is. Mandag 27 mars 2023 Neste dag er det kaldt når vi drar opp 3 fisker på rappen - totalvekt på de 3 var 1.6 kg i fin kvalitet og vi hadde da fisk nok til et måltid eller to. Det napper hele tiden og fisken er skikkelig på høgget - har ikke opplevd slikt fiskebett som her. Vi tar oss en runde i området og ser stadige spor etter stedets lokale innvånere. Disse jervsporene er store! Fisk på menyen denne dagen. Tirsdag 28 mars 2023 En nydelig morgen, men kaldt . Vi får noen spennende fiskeopplevelser nede ved fiskehullene - blant annet en rugg som kommer med sporen opp først i gjennom hullet. Ikke snakk om at det var mulig å tak på/ i den og selvfølgelig løsnet kroken og borte var'n! Tining av isbor! Vi bestemmer oss for å sule i hop og sette kursen nordover mot Less Kjukkelen. Vi ble litt overrasket når vi sjekker værvarselet på Inreach - det viser mye vind i dagene som kommer. Jeg vet at disse Garminvarslene er lite til å stole på så det må sjekkes opp i. Vi vet det er dekning et stykke oppafor den innerste hytten til Jeger og fisk og setter kursen ditover for å sjekke været på yr.no. Det viser seg at det er meldt knallvær helt til Torsdag og da er valget lett - vi setter kursen nordover og satser på å gå til hytta ved N fiplingvatten. Vi har ikke bil der så vi er avhengige av en kjempelang utmarsj fra Nasjonalparken på torsdag eller fredag. Flott vinterlandskap med Kvigtinden i bakgrunnen - Less-kjukkelen. Vi treffer 10 stykker som er på kommersiell tur her inne - i Nasjonalparken.... Vi slår av en prat før vi går videre i mot Store Kjukkelen. De hadde målt 23 grader sist natt og det er en vind i tillegg som gjør det ekstra kaldt. Onsdag 29 mars Det var kaldt om natta men vi sov godt men posene begynner å få et snek av fukt så soveposetørking vil bli en del av dagen. Skinkesmørbrød på morningen. Ved Store kjukkelen - eller området rett sør for det store vannet. Føret er OK - og etter som solen stiger blir det mer og mer varmt. Tankene går til sommerturer i samme området. Vi finner en stor svart stein å legge soveposene på i solsteiken. Jeg sovner som en stein i solsteken mens posene er til tørk - en høydare i fjellet! Vi må videre og finner vel turen i gjennom skyggepartiet bort i mot Austre Måsskardvatten som veldig langt. Det blir betydelig kjøligere når solen er borte og natten som kommer vil bli den kaldeste med under minus 30. På kvelden forsøker vi å finne vann med isboret, men klarer beklageligvis å bore i bakken (gjennom 1,5 m is), men litt lenger bort på vatnet er det etterhvert vann slik at vi får rennende vann slik aty vi slipper å smelte snø. Nok en fantastisk dag i fjellet! Torsdag 30.03 2023 Soveposene er stort sett helt tørre denne natta og denne gangen danner det seg lange snøkrystaller inni teltet - mange cm lange. Veldig spesielt. Kvigtinden midt i bildet men oppstigningen til fjellryggen også midt i bildet - her har man slitt seg opp et par ganger. Når vi starter turen blir vi oppmerksomme på et merkelig spor som følger nordsiden av vannet og i gjennom fjellskardet. Sporet går litt att og fram og vi blir ikke kloke på hva som har laget sporet før vi kommer nærmere .Det er en snøscooter som har jaget en Jerv i gjennom skardet. Flere plasser har jerven gjemt seg i mellom steinene men scooteren har jaget den videre. For å gjøre en lang historie kort så kontaktet jeg SNO og de kunne bekrefte at de hadde vært ute for å ta DNA prøver eller finne yngling. Uansett setter denne oppdagelsen en liten brems på naturopplevelsen. Det meste skal reguleres av oss mennesker. Det var lite spor ellers av rovvilt i dette området. Vi tar en pause øverst i Biseggskardet. Foran oss har vi 15-20 km med langt Biseggskard, enda lengre Simskard og enda lengre Fiplingvatten. Vi går 25 km denne dagen, noe som var i meste laget for meg i hvertfall. Desto bedre å få seg en dusj og en badstu!
    1 poeng
  30. Lekte litt i Excel med en ren og enkel matematisk tilnærming (den har vært nevnt i andre tråder). Den tar utgangspunkt i at man kan fastsette en temperaturrating som er verdiløs, i den forstand at du kunne sovet godt selv uten sovepose ved den temperaturen - og under har jeg satt dette til 20°C. Den interessante egenskapen ved en sovepose blir da antall grader mellom 20° og soveposens TempRating - den differansen er det som er viktig når den brukes i tillegg til en annen pose. Hvis man har en Pose 1 med TempRating på -10°C (vår-/høst-pose) som man gjerne vil forsterke med en Pose 2 med TempRating 0°C (sommerpose), så ser man at -10-kolonnen og 0-raden i tabellen ovenfor møtes i en cell der det står -30 Dersom Pose 1 og Pose 2 og poseeieren passer optimalt til hverandre, burde kombinasjonen altså ha en TempRating på ca -30°, en grei vinterpose På samme vis kan man finne resulterende TempRating for temmelig mange andre kombinasjoner. MEN: Ikke ta dette for gitt. Test først, gjerne 5-10 grader varmere enn det tabellen viser i første omgang. Spesielt når TempRatingen passerer -30°C er det svært fornuftig å ikke stole på tilfeldige duder som poster tabeller på internett...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.