Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. des. 2023 i alle områder

  1. Morgentur på ski til Tussvatnet i Bodø. Lengde t/r 7,5 km. Minus 2 og vindstille.
    3 poeng
  2. I løpet av dette sommerhalvåret var vi ute på en ekspedisjon langs den svenske landegrensen, et eventyr som samsvarte med Sveriges feiring av 500 år som selvstendig nasjon. Vi startet ved Idefjorden i sør, vandret langs den norske grensen opp til Treriksrøysa, og derfra bar det sørover i packraft langs den finske grensen på elven ned til Haparanda og Bottenviken. På reisen utforsket vi ikke bare de fysiske grensene, men også de historiske. Gjennom en serie YouTube-filmer har jeg forsøkt å veve sammen vårt eventyr med de historiske hendelsene fra grenseområdene. Det er ingen glamorøs reise, bare en ærlig skildring av vår ekspedisjon, der vi lot historien lede våre steg og padletak. Ingen overdrevne effekter eller heftige actionsekvenser, bare ekte øyeblikk fra reisen "Helt på Gränsen." Jepp, jeg snakker svensk, men min kamerat på turen snakker norsk Se premieren og bli med oss på vår reise gjennom tid og kultur! Link:
    1 poeng
  3. Det har jeg, og selv da finnes det mulighet for at fiskekort ikke tillater fiske fra båt. Men de vannene hvor jeg har tenkt å bruke båten ligger langt over.
    1 poeng
  4. Vurderer å prøve meg på pigg selv i vinter. Jeg har hørt mye bra historier om at dette biter seg godt fast.
    1 poeng
  5. Kommer til å følge med og gleder meg til neste film. Veldig bra med de historiske betraktningene👍
    1 poeng
  6. Det var litt av et turprosjekt. Gleder meg til å se på.
    1 poeng
  7. Jeg ville satset på produksjon av wobblere til dorging. Folk betaler godt for dem, og de er ikke så vanskelige å lage.
    1 poeng
  8. Høres ut som en bra sommer det! Å kjøpe dunpose støttes. Avhengig av hva du går for og hva du hadde/har fra før - så sparer du lett over kiloen og kanskje til og med 2 på det. I samme slengen som kiloene spares så får du også mye mindre pakkvolum og dermed bedre plass i sekken som etter min mening er like mye verdt som spart vekt. Har nylig kjøpt Mountain Equipment Firelite selv, og er hittil meget fornøyd med den selv om det bare har blitt et par netter i den så langt. Om du tenker kart og kompass, så ville jeg gått for 1:50 000, eller 25 000 målestokk. Dette er kanskje innlysende for mange, men i viddeterreng så kan kanskje 100 000 virke fristende - men problemet er at stiene blir for grove, og det blir lett feil i etappe-planleggingen. Er meget kjipt om de planlagte 18km viser seg å være 24 km på slutten av en lang dag. Er ellers enig med @Grimner om at 15 kg er svært mye mer behagelig enn 25 kg på en slik tur. I tillegg minker sannsyneligheten for belastningsskader og gnagsår osv om man pakker lett. Ellers må jeg si meg delvis uenig og delvis enig med @Grimner når det gjelder navigering i skog kontra fjellet. Er det mye og tett skog, så er jeg helt enig - Er det fjell-lende med mye konturer og markante elementer i terrenget, så er jeg også helt enig. Men - Viddeterreng synes jeg personlig kan være ganske vrient å navigere i pga 2 ting: -Det flate, jevne terrenget flere steder på Hardangervidda synes jeg gjør det vanskeligere å vite 100% at du stevner riktig punkt. Eksempelvis småhøyder og lignende, synes jeg det er vanskelig å si sikkert om er den jeg tror det er i kartet. -Det andre er avstandsbedømmelsen. Pga lite vegetasjon og annet oppfang, så synes jeg det er vanskeligere å ha en god "feel" på hvor langt det er til forskjellige punkter forskjellige steder i terrenget som gjør at navigeringen i kartet fort kan ta lengre tid. Dette blir jo også med på og komplisere punktet ovenfor. Sier ikke det er lett å gå seg skikkelig vill der oppe, men at navigeringen kan ta lengre tid hvis terrenget er flatt nok. Ofte er det jo vann, elver/bekker eller det du trenger for å være sikker - men ikke alle steder.
    1 poeng
  9. Tja, Synken - Mårbu - Rauhelleren - Sandhaug - Lågaros - Mårbu - Synken gir seg selv som ren tur. Da har du merkede stier og DNT-hytter å falle tilbake på hvis ting skjærer seg. Jeg har ingen greie på fiske på Hardangervidda, men kanskje Mårbu - Lågaros er en god start. Rote med kart er min greie for planlegging, gjerne ut.no > Kart. Nyttig å vite som omtrent hvor langt du går pr dag når du planlegger. Du vil ha mye igjen for å trene på å gå med sekk på forhånd. Ille å være halvveis inne på fjellet før du finner ut hvor vondt det kan være. En del av forberedelsene er å lage en pakkliste over hva du skal ha med... med nøyaktig vekt for hver eneste bit. Forskjellen i komfort mellom 25 kg og 15 kg på ryggen er ganske stor. 25 kg er forbausende lett å dra med seg når man pakker etter "kjekt å ha" prinsippet. Av utstyr vil jeg anbefale et stykke regntøy som dekker overkroppen og sekken. Det kan være en poncho eller en fjellduk, men poenget er å være så tørr som mulig om været slår seg vrangt. Vel, ok, om du ikke har det allerede: Jerven Fjellduk Orginal. Regntøy, ly for vinden, ekstra under/overvarme for soveposen, nødly den natten teltet blåste bort... Jeg synes det er lettere å navigere på fjellet enn i skog. Baksiden av medaljen er at været tar mye hardere. Jeg har trærne mistenkt for å ha skylda for begge deler.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.