Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. des. 2023 i alle områder

  1. Jeg tenker meg en tur opp på Hardangervidda.. Omr Vikbekkfjell frister, men kunne også tenkt meg å gå innover fra Tinnhølen..
    2 poeng
  2. Ja du velger selv og ha med reinsdyrskinn på pulken, som veier jeg vet ikke hvor mange kg! Men kult bilde! Nei bare bra ha med barna ut på tur og i telt om vinteren! God tur!
    1 poeng
  3. Like eksplosivt, men mindre skadelige stoffer som man puster inn ved forbrenning. Jeg bruker bensin på min XGKII, men den brenner nesten like bra på parafin/røsprit. MSR Simmerlite går kun på bensin. Parafin/tennvæske på slangebrennere synes jeg blir grisete ved avkobling. På optimus 111 og 111T bruker jeg parafin/tennvæske. Det er billigere og drøyere i bruk, og ikke eksplosivt ved lekkasje. Siden dette er skikkelige brennere med fastmontert tank blir det ikke gris med parafin/tennvæske.
    1 poeng
  4. på tilbud nå: https://sportoutlet.no/friluft-&-fritid/lykter/product/115152?c=59 Denne lille lykten har overrasket meg stort, og er nå alltid med i bukselommen eller henger på beltehempen på buksen. Det er helt utrolig hvor ofte man kan få bruk for en slik liten sak, om den er med på kroppen hele tiden, særlig i den mørke årstiden (man skjønner det ikke før man har prøvd). LMNTS Jarle Lommelykt. 17 gram, 200 lumen (turbo). Den tilsvarer Nitecore TIKI, i hovedsak, (det er samme skall og knapp). Sammenlignet med Nitecore sin dyrere lykt har LMNTS Jarle: - litt lavere lysstyrke på maks (turbo) - enklere betjening, og kun èn lysdiode pluss ladeindikator (lyser rødt inntil lading er ferdig). - Jarle har større batterikapasitet - Jarle har USB-C lading (Nitecore har micro-USB, kanskje nyeste har USB-C kan det se ut som). - gJarle har mangnet i hekken, det har ikke Nitecore. Veldig kjekt når man fyller spylervæske f.eks. Jeg har tatt noen runder sort elektrikerteip rundt, det er kjekt å ha hvis man trenger det til noe, og den blir mer behagelig å holde mellom tennene om man skulle trenge det. Karabinen jeg har satt på følger ikke med (kun nøkkelringen er med).
    1 poeng
  5. Tja.. jeg skjønner hvor du vil, men helt riktig blir det ikke. Ikke bare er det forskjell mellom ulike matrialer, men selv samme materiale i samme tykkelse kan oppleves ganske forskjellig, spesielt syntetiske fiber der mann har mer kontroll og produsenten kan bestemme det meste helt ned til struktur og lengde på hvertenkelt fiber. Enda mer komplekst blir det når en legger til hvor mange frihetsgrader en produsent har når en tråd skal spinnes og tråder skal veves til ett tekstil. Når vi sammenligner tekstiler som er laget for samme formål, så forsvinner nok mye av forskjellene som skyldes forskjeller i råvaren, men noe er det. For meg, som er en kald type (høres ikke bra ut), så merker jeg stor forskjell på isolasjonseffekt av ulike materialer, og jeg trur selv det har med hvor mye væske de kan absorbere. Og at dette igjen kan skyldes at med lav overflatetemperatur blir det mindre energi tilgjenglig til å omdanne svette/fukt til vanndamp og få det bort fra huden. Så personlig har jeg opplevd at jeg føler meg varmere med materialer som kan absorbere litt væske nærmest kroppen, og mer hydrofobe materialer i mellomlag. Dette må tilpasses aktiviteten, men som ett eksempel så har jeg ofte med meg ett par bomullssokker på telttur for å bruke i soveposen. Enten som eneste sokk, eller innenfor en tykk, romslig raggsokk hvis det er veldig kaldt. Ved så lav aktivitet så oppleves bomullsokken varmere for meg enn en tilsvarende tykk ullsokk. Jau, jau.. det ble ett langt sidespor når jeg egentlig bare hadde tenkt å oppdatere tråden med å si at jeg har kjøpt ett par av nevnte sokk. Til ordinær pris, t.o.m. Trengte fler sokker i den tykkelsen, og liker at de kommer i litt romslige størrelser. Bikkjekaldt i barteland for tida, så det går mest i enda tjukkere sokker akkurat nå, men den virker behagelig (om ikke akkurat ekstra varm) det lille jeg har fått prøvd den.
    1 poeng
  6. Jeg har de julboene, og synes de fungerer veldig bra. Luftefunksjonen fungerer selvsagt bare når det er en liten trekk i lufta. Eneste ulempen med fotokromatiske skibriller er når man går med brillene på hjelmen mot sola og så tar dem ned, så er dem på sitt mørkeste (og bruker litt tid på å justere seg til ett lysere nivå). Dette kan man jo unngå med bruk av gogglesock
    1 poeng
  7. Vært på mange vinterturer gjennom +30år og fyrt med rødsprit, parafin, gass og bensin, men aldri vedovn. Dette var unektelig koselig, og ikke minst økte den sosiale faktoren endel hakk (Ble sene kvelder 😁).
    1 poeng
  8. Vintergass. Registrerer at flere er negative til det, men jeg var nettopp på Hardangervidda hvor det varierte fra 15 til 30 blå og hadde ingen problemer.
    1 poeng
  9. Han har jo ikke det når han skriver at problemet var at han kryssa et jorde, som er definert som innmark, ikke utmark. Da gjelder ikke allemannsretten. Se tidligere i tråden – det er kun dersom bakken er frosset i perioden etter medio oktober at det er tillatt å ferdes på slike jorder uten grunneiers tillatelse. Og det er vel heller ingen fastsatt avstandsgrense fra bebyggelse for å si at noe er ulovlig jakt, så lenge den foregår etter generelle sikkerhetskrav, såvidt jeg vet. Men det er jo vanskeligere å utøve jakt på en trygg måte nærme bebyggelse med tanke på sikker bakgrunn, våpenhåndtering osv., men ikke dermed ulovlig.
    1 poeng
  10. Var på fottur opp Hunstadtoppen i Bodø. En kort men en kald tur, minus 10 grader og fint vær.
    1 poeng
  11. Jepp, siden Lofoten og roadtripp gikk i dass i år, så planlegger jeg heller flere "nærturer", fler turer i løpet av sommer/høst og mindre kjøring. Dvs Hardangervidda blir det garantert, fra Tinnhølen og mot Dimmedalen frister igjen, likte meg der. Men kanskje en litt annen rute i samme området. Kanskje og prøve utifra noen andre steder, så en fin film på youtube som startet ved Åan, så kanskje det er og et alternativ. Følge Lågen opp til Geitvassdalen og over til Rauhelleren (evt gå lenger runde opp til Lågaros, Langesjøen og ned til Rauhelleren), og ned Djupa til Åan igjen.
    1 poeng
  12. Noen som har begynt å planlegge viddetur for sommeren 2024? Tror det blir mindre gåing og mer fisking for min del neste sommer! Godt mulig det blir i samme vestviddeområdet som i år da det var mange spennende vann vi passerte.
    1 poeng
  13. Lørdagstur til Solhomfjell og Marishei (Gjerstad/Agder) med veldig variert føre og vær. - Startet på p-plassen på Heiland i 2-3 plussgrader, bart føre og litt snøføyk i lufta. Jo høyere opp man kom, jo mer snø og vind ble det. Det var tegn på at det hadde regnet og snødd med god vind, det var is overalt på det bare fjellet(selv der det normalt ikke renner bekker osv), dekket av bittelitt snø, som gjorde at det bare så ut som snø rett på fjellet. Så her måtte man ha 100% fokus på hvor man satte beina! Dvs det var stor fare for å skli og gå skikkelig på trynet, noe jeg klarte to ganger. Så og spor på isen/i snøen som antydet at andre på tur også hadde gjort det samme. Så det var jo litt dumt at broddene lå igjen i bilen... - På toppen blåste det godt og det var 2 kuldegrader, buksa som tidligere bare var våt nede ved skoene, frøys fort til is. Stein, trær og tårnet på toppen bar og preg av et hardt vær de siste dagene. Men alt i alt, så var det jo en mer interesant tur i dette været enn ved varme og solskinn! Ble totalt 11,5km og ca 4t. - Det eneste jeg angrer litt på i dag(søndag) var at jeg ikke benyttet denne sjansen til å overnatte og teste det nye Hilleberg Soulo-teltet. Disse forholdene var jo perfekte for det teltet. Hadde nok ikke lagt meg helt på toppen av Solhomfjell, men kanskje litt lenger nede ved et av vannene nede ved Marishei, for å unngå det værste været og kulda. Her hadde det vært perfekt å overnatte og teste det nye teltet..:
    1 poeng
  14. Det ble en flott helg på Synnfjell med mye forskjellig vær! - Fra regn, tåke og 0 grader fredag kveld til sesongens første møte med vinteren på toppen av Spåtind etterfulgt av solskinnsvær og massevis med vind. Abisko Dome 3-teltet fikk testet seg godt med meldte 20 m/s vind i kastene i natt. To plugger ble til slutt revet opp av bakken, men etter å ha funnet passelig store stener å ankre pluggene med stod teltet igjen som støpt og med imponerende lite "flatlegging". Det er nok på tide å finne frem vinterposen...
    1 poeng
  15. Høstferie på Røros - fine forhold for lange vandringer. I dag gikk vi familien til Fjellkirka - 3-4 km fra sentrum(?) . Sitt i skrivende stund i en gapahuk oppi høyden og soler meg. I går var vi på omvisning på Olavs gruvene - jeg gikk tilbake til Røros på ettermiddag. Mye våt snø og veldig regnvær da / men godt å komme frem i mørket.
    1 poeng
  16. Årets tur på Viddo ble på 4 dager, 3 netter. Den opprinnelige planen med å gå fra Haukeli til Kinsarvik måtte endres grunnet at undertegnede var blitt pjusk og ikke ønsket å unødig belaste redningstjenesten om ting gikk den gale veien. (Det måtte pakkes ekstra piller, bronkyl, nesespray og nese-høgtrykkspyler i sekken) Gikk derfor fra Hjølmo retning Hadlaskard på dag 1 og slo leir like før Rjoto; til Hårteigen og leir ved Torehytten på dag 2; så videre til Stavali på dag 3 med leir nord for Lonavatnet; dag 4 tilbake til Hjølmo. Utenom en liten regnskur på en time første dagen og litt morgentåke den siste var det sol og sommer hele veien. Planen om å bestige Hårteigen ble kraftig revurdert og så skrotet når jeg nådde tauene i toppen av steinrøysa. Sliten etter en lang dag og med vertigo nok fra før ble det litt for mye av det gode å satse livet på grep og tau. Men fin utsikt, og god dekning var det i det minste oppe i røysa. Det ble mye gåing og lite fiske, men jeg fikk akkurat slengt uti den langreiste makken min siste kvelden og dro opp en fin liten ørret til middag på fjerde kastet. Ikke så mye folk, men var noen større grupper utenlandske turgåere på organisert telttur, så de på Vivelid og hørte mer om de på Hadlaskard. Traff også på en utenlandsk familie med far, mor og to sønner på kveldingen inne ved Rekadalen som var på vei retning Torehytten. Far mente terrenget så langt var lettgått, fra Kinsarvik til hvor vi møttes. Han skal få ha sin mening. Ved turens ende ved Vivelid støtte jeg på en hytteeier med gode ord om fiske og reinsdyr. I bakken mot Hjølmo fikk jeg følge av en hyggelig kar fra Vik i Sogn som hadde spasert ned til Litlos og tilbake, langt å gå med et vondt kne var det nok! Der kom også en utenlandsk kar med hund og svær sekk på vei mot Nordkapp. Alt i alt en vellykka tur, selv om det ser ut som jeg blir en tånegl fattigere.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.