Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. nov. 2023 i alle områder

  1. Fikk Mittet-poser (45-46), kartanker (45-46) og ekstra filtsåler i hus i dag. Som Protex nevnte så fulgte det med noen semi-tykke såler til fotposene også. Med to par ullsokker (et semi-tynt og et tykke raggsokker) nede i kombinasjonen passet det hele ganske bra uten at det ble trangt på noen måte. Ikke noe problem å gå rundt i i stua i hvert fall. Tester ut varmeevnen på tur uten å klippe til noe ekstra sitte/liggeunderlag i bunn, men om det skulle være behov for mer bunnisolasjon så virker det som om det er nok plass til det i hvert fall.
    2 poeng
  2. Samme her, så mulig derfor jeg ikke har kjent smaken. Men dette kan jo testes, er bare å gape opp og få noen til å sende et gnistregn inn i kjeften, og så smake 🤪
    2 poeng
  3. Jeg har en Flextailgear Light Pump 2. Veier kun 60 gram, og har den store fordelen at den ikke har innebygget batteri. Oppgitt strømningshastighet er bare 70 l/min, men jeg synes den fyller både liggeunderlag og packraft relativt greit. Må toppe opp med pumpebag til slutt. For underlag er det mye raskere å bruke tømme-ventilen som ikke har enveis-stopp. I mine øyne er fylletid lite relevant, da man gjerne har nok annet å drive med mens pumpen går.
    2 poeng
  4. FlexTail Hjemmeside Jeg fikk denne i posten for vel en uke siden. Å jeg må si at jeg er mektig imponert over kraften og farten i denne lille krabaten. Blåser opp et AMOK Ultra Light XL liggeunderlag på ca 1:30 min Dette var en, om det ikke er det enda Kickstarter campaign og det kommer med oppladbart batteri fra Nitecore og 6 forskjellige munnstykker som skal dekke de fleste liggeunderlag på markedet i dag. Jeg har ikke fått brukt den nok til å vite hvor mange ganger jeg klarer å blåse opp på en lading, men så langt har jeg klart 3 fyllinger og tømminger uten at den viser tegn til å svekkes eller slite nevneverdig. Jeg har ikke erfaring med de andre pumpene til FlexTail, men fra hva jeg kan se online er lydnivået i denne langt mindre. Også på størrelse med en tommeltott 😂 Små gleder i hverdagen, men denne kommer nok til få fast plass i tursettet framover. Himmel og hav så tungvindt det kan være med de blåse posene noen ganger 🙈
    1 poeng
  5. Utenom ekstra vekt så skal ikke det være noe problem, tomrommet med føttene lukker seg med vekten av materialet så det gjør absolutt ingen ting som helst. Med mindre du setter opp fotenden som et telt så kommer det ikke til å være noe luftrom der.
    1 poeng
  6. Takk 😊 En Gopro 11 og en Pocket 2 👍
    1 poeng
  7. Personlig så angrer jeg litt på at jeg kjøpte vinterposen i 'rett størrelse' da jeg legger klærne jeg ønsker skal være varme om morgenen i en stor pakkepose i bunn, og det er ikke all verdens med plass nå.. Så jeg foreslår at du gjør det samme. Da slipper du dødrom som må varmes opp og så har du varme klær om morgenen. Jeg legger alle klærne som skal i soveposen, i vanntett pakkpose selv om de føles tørre slik at jeg slipper at fuktigheten går i soveposen.
    1 poeng
  8. Som @zimwalker skriver, den nye varianten med 14C28N stål klarer dette helt fint, like fint som casström kniven. Jeg bruker slira fra no.10 til min Temagami nettopp pga at jeg vil ha med tennstål. Jeg er veldig fornøyd med denne kniven til det meste. Jeg har ikke reagert på smak selv, men jeg pleier å tørke av kniven før jeg bruke den på matvarer 🤔 Men skal prøve å legge merke til dette framover.
    1 poeng
  9. Kan ikke huske å ha erfart smaken, men lukta kjenner man jo - så betviles ikke. For den som søker alternativ til knivryggen og skraper som følger med tennstålet (som ikke alltid er av like god kvalitet/like godt egnet) se for eks følgende innlegg.
    1 poeng
  10. Stemmer, for de to første modellene med laminert stål. Der er laminat-stålet mykere enn fyrstålet. Se for eks tidligere innlegg her + dette. Den siste modellen i 14C28N, som ikke er laminert, klare dette bra.
    1 poeng
  11. Dere som bruker tennstål mot kniven, bruker dere samme kniv til å lage mat? Jeg synes jeg får en metallisk bismak av spekepølsa dersom jeg har brukt tennstålet på knivebladet (ryggen). Jeg har derfor sluttet å bruke tennstålet mot knivbladet, men bruker det heller mot "skrapen" som følger med tennstål.
    1 poeng
  12. @tshansen Ser du har gniststål på slira til Temagami. Jeg er ikke fornøyd med min temagami og hvordan den yter på gniststål. Kantene ruller veldig enkelt og det virker som at ytterstålet i laminatstålet som brukes på min kniv ikke er optimalt for gnist. Jeg har endt opp med å bruke min Casstrøm no10, men det er jo trist at jeg ikke stoler helt på Temagamien etter å ha rundet den av flere ganger. Kniven er en fantastisk spikke- og batoneringskniv, så jeg er nokså irritert for at den ikke yter bra mtp gnist. Jeg har testet dette med to Temagami, da den første jeg fikk hadde løst håndtak etter ett år. Helle gav meg ny etter en tid med venting pga leveranseproblemer for CA-laminatet. Jeg gnister _mye_ På grunn av speidermøter med jevne mellomrom.
    1 poeng
  13. Har kun to brennere som brukes gjennom hele året. Har testet litt forskjellig oppgjennom årene, bla stormkjøkken med gass og rødsprit, Eagle topp-montert gassbrenner og Jetboil. Men har kommet til at disse to fyller mitt behov for brennere gjennom året. Har en 0,85 og 2 L titankjele fra MSR samt stekepanne som eneste koke/steke utstyr til disse brennerene. MSR Pocket Rocket Deluxe med Lowdown remote stove adapter om vekt ikke spiller noen rolle. Typisk ukestur i høyfjellet blir adapteren fort nedprioritert. Denne brukes vår, sommer og høst så lenge temperaturen er sånn at det er hensiktsmessig å bruke gass. MSR Xgk ex brukes for det meste på vinteren. Har montert denne på en plate for å sikre at den står stødig og lett kan flyttes i telt osv.. Har lenge vurdert å skaffe en silencer til denne for å minske lyden lit da den bråker veldig mye.
    1 poeng
  14. Godt å høre at Jan Mayen-posen er romslig @Tessatroll. Blir nok å vurdere denne godt etter ev. salg av den overflødige, ubrukte Helsport-posen 😅
    1 poeng
  15. Minus 24,7° i dag og nå i kveld passerte det akkurat 27 minus. Hadde meg noen skiturer i søken etter sola i dag. Må vente helt til i 13 tiden før solen kommer ned i dalen og den varmer ikke noe særlig. Det har kommet 50 cm snø oppå isen i løpet av noen få dager og det er dessverre slutt på ettermiddagene og kveldene med smelling og brak når isen trekker seg sammen. Et fenomen som er veldig spesielt og kombinert med kvelder med nordlys er det nesten utenomjordisk. Får testet utstyr og klær når det er slike forhold og ikke rette dagen å teste nye votter fant jeg ut!
    1 poeng
  16. En liten avsporing fra kjernen i denne tråden, men både litt relevant, veldig interessant og som ungdommen i huset sier; ganske satisfying å se på
    1 poeng
  17. Har bestilt Mittet fotposer fra Protex. Går for bruk av fotposer + kartanker (+strømper/lester), uten sko/støvler. Om jeg skulle hatt plass til skistøvler/fjellsko i fotposene, måtte de bli så stor at de trolig ville bli "for stor" til bruk uten sko/støvler. At det kunne bli for mye luft å varme opp, og at jeg kunne risikere å snuble med kun kartanker i de. Bestilte hos Protex. Billigst der nå.
    1 poeng
  18. Litt lang, men like fullt forsøket verdt,, altså å impregnere gammel skalljakke😄
    1 poeng
  19. En skal være forsiktig med å rettferdiggjøre eget forbruk med at det er bedre eller mer høyverdig enn andres forbruk, eller at et nøysomt liv generelt skal unnskylde overforbruk på ett bestemt område. Sløsing er sløsing. Men noen ganger går regnestykket opp, og det er ikke alltid lett å forutse utfallet på forhånd. Det hjelper med realistiske intensjoner, men dette er heller ingen eksakt vitenskap. Av og til er en ny, fancy sykkel det som skal til for at man orker å sykle til jobb hele året. Om man har en OK sykkel fra før, så kan dette se ut som overforbruk, men hvis det er den lille forskjellen mellom at man faktisk sykler istf. å kjøre hver dag, så snur regnestykket seg på hodet og du vil over tid ha betydelig miljø-, helse- og økonomisk gevinst. Og dette er overførbart til en drøss med turutstyr som kan gjøre at du; kommer deg ut oftere, orker å gå lengre, utvider sesongen osv. Men om vi ikke er ærlige med oss selv, og ikke har realistiske intensjoner så fortsetter vi å kjøre til jobb - men nå med en svindyr sykkel i sykkelboden, i tillegg til den OK sykkelen du hadde fra før.
    1 poeng
  20. Jeg har Monsenjakken du sikter til i "voksenutgave" som uttesting til som et "billigalternativ" til de gangene jeg ikke trenger å slite på de dyreste jakkene. Den har vært overrraskende bra. Stor fordel at den er veldig lang. Har testet den fra sensommeren i fjor. Jeg har også brukt disse til junioravdelingen til jakt og fiske i år (han har riktignok den minste "voksenutgaven", men regner med kvaliteten er den samme på jr-utgavene). Hva uttestingen angår så er har jakkene klart seg veldig bra. + Lang utgave så man slipper bar rygg eller at jakken trekkes for langt opp ved bruk av sekk. + Ikke hatt noe fuktgjennomslag i sømmer osv. + Veldig prisgunsitg + Hetta har fungert bra - Har blitt vår på brystet ved kraftig regn og vind så det tyder på at klaffer + glidelås ikke fungerer optimalt når været er på det verste. - Ingen luftemuligheter under armer osv så kan bli litt klam innvendig ved hard aktivitet Totalt: Pga prisgunstigheten og hva det ser ut til at den tåker så hadde jeg ikke nølt med å kjøpe maken igjen verken til meg eller junioravdelingen. (Jeg har vesentlig dyrere jakke som leverer der denne har minuser, men ikke så mye at det forsvarer prisforskjellen til de veldig få gangene man faktisk er på tur i virkelig drittvær,)
    1 poeng
  21. Det er en greie å få tatt bilde når solen skinner rett i gjennom «øyet som aldri sover» Torghatten. var på et par små topper i dag og hadde håp om at det skulle skje, men tydeligvis litt for seint på året. Sola passerte under.. Minus 7 er kaldt ved kysten og kaldere er det innpå land. Tidlig vinter.
    1 poeng
  22. Fornemmelsen av å mestre vinterfjellet forsterker sågar ens selvfølelse, som naturopplevelsen i seg selv. Og alt er så rent og klart. Ubesudlet til det totale. "Vinterfjellets omfavnelse" nå ute på www.veidemannsblod.no
    1 poeng
  23. Jeg har fattet litt interesse for ulike brennere, både gamle og nyere – egentlig det siste året. For et drøyt år siden eide jeg omtrent 4–5 gassbrennere, men i dag har samlingen est noe ut. Per i dag er dette hovedsakelig det samlingen min består av (legger ikke ved bilder på alle, da blir innlegget fort i overkant langt): Gassbrennere Eagle toppmontert med piezotenner (Fire Maple FMS-102) En av mine første brennere. Har vært mest brukt på kortere dagsturer, kvaliteten er så som så sammenlignet med f.eks. Primus og Optimus. Brennerskallet har dels løsnet på min, men funker greit ved varsom håndtering. Får vel prøve å feste det igjen. Optimus Vega Min første slangebrenner, var for å kunne ha muligheten for å bruke gass vinterstid i og med at denne har forvarmingsbøyle og mulighet for å bruke gassboksene oppned. Relativt lett, min mest brukte gassbrenner. GSI Glacier Camp Stove Anskaffet for å ha i bakhånd hjemme i tilfelle strømutfall og lignende. Har litt bredere brennerhode enn de andre gassbrennerne jeg har, og er derfor godt egnet til litt større kasseroller på enn de andre toppmonterte brennerne med tanke på spredning av varmen. MSR PocketRocket 2 Kjekk liten sak som jeg gjerne tar med på korte dagsturer, pakket i titan-kokekaret sammen med en liten gassboks. Har i hovedsak tatt over etter Eagle-brenneren. Primus EasyFuel II med piezotenner Fikk denne veldig billig, og blir nok en «backupbrenner» til min Vega, da denne er noe større og tyngre å pakke med seg. Men virker som en veldig solid sak, og kjekt med piezotenner for spontane utflukter. Har forvarmingsbøyle, men regulatoren er utformet slik at bruk av gassbokser oppned er vanskelig. Har bestilt forlengerslange som skal muliggjøre dette, spent på å se om det funker. Trangia GB74 Ubrukt foreløpig. Fikk denne gratis sammen med et Trangia 25 UL-sett. Er vel i grunn samme brenner som Primus EasyFuel II, bare uten piezotenner og med feste for bruk i Trangia stormkjøkken. Samme greia med forvarmingsbøyle og bruk av gassbokser oppned på denne som EasyFuelen, ikke utforma for akkurat det. Multifuel-brennere 4–5 × Optimus 111 T Multifuel-utgaven av den legendariske 111-brenneren til Optimus, lenge brukt av Forsvaret og Heimevernet. Stillebrenner i kasse. Blir nok helst brukt for korte turer med lite bæring, da de er plasskrevende, og i tillegg i pulken vinterstid. Kommer nok på sikt til å redusere antallet her (eller øke, hvem vet...). 2 × Optimus 111 C Ikke veldig ulik 111 T, men noen forskjeller er det jo. Bruksområdet er dog identisk for min del. Samme brenner i disse og No. 11 som nevnt under. Justeringsratt på venstre side av kassa, motsatt at 111 og 111 T. Optimus No. 11 Explorer Ubrukt Optimus No. 11 Explorer. Denne kommer nok til å forbli ubrukt også, da det virker som det er relativt få av disse i omløp sammenlignet med andre brennere. På en måte litt synd at den ikke var brukt før jeg fikk den, da hadde terskelen for å ta den i bruk vært mye lavere 😅 Primus Himalaya MultiFuel MFS 3288 Slo til da denne kom til salgs på Finn. Hadde lyst på en litt eldre multifuel slik som denne, og hadde lest meg fram til at metallpumpene på disse skulle være bedre enn mange av ergopumpene som selges i dag, da de nye har en del plastkomponenter. Optimus Polaris Optifuel Hadde vært på utkikk etter en slik en, da jeg har god erfaring med Optimus Vega fra tidligere, og at jeg har lest en del bra om disse på nett. Trangia X2 Kom over denne ganske rimelig på Finn, og fant ut at det kunne være kjekt å ha mulighet for å bruke Trangia-kjøkkenet også med bensin/parafin i tillegg til gass og rødsprit. Er vel tilsvarende som Primus Omnifuel, bare med redusert effekt, om jeg har skjønt rett, men produsert for Trangia slik at den er tilpasset bruk i stormkjøkkenet. X2 har heller ikke justeringsratt ved brenneren, justeres kun ved pumpa. Primærdrivstoffet er vel beskrevet å være gass, men den fungerer også på bensin og parafin (sistnevnte er visst ikke å anbefale på denne). Parafin-brennere 2 × Optimus 111 bråkebrenner En klassiker som knapt trenger noen introduksjon. Kjekt å ha en kassebrenner hvor alt er i én og samme kasse, uten slanger og flasker. Og litt militærhistorie og (svensk) industrihistorie. Korte utflukter og pulkturer vinterstid. 2 × Høvik Verk Primus No. 210 En annen klassiker. Har en forniklet og en i messing. Per nå lite brukt, i hovedsak anskaffet fordi jeg liker gamle, driftssikre ting (og litt norsk-svensk industrihistorie). Var også tanken at disse kunne brukes vinterstid. 2 × Radius No. 21 Har vel strengt tatt ikke bruk for disse (heller), men har to forniklede utgaver (litt ulike, finnes vel flere versjoner/utgaver av No. 21) i fin stand. Mulig at jeg kan komme til å kvitte meg med disse for å redusere beholdningen noe etterhvert. Men fine å se på er de i det minste. Høvik Verk No. 41 Forniklet utgave i veldig god stand. Bytta ut asbest-pakningene med asbestfrie pakninger på denne. Norskprodusert brenner, såkalt «sportsapparat» mener jeg å huske. Blir nok ikke en brenner jeg tar med på tur, vil jeg tro, i alle fall ikke per nå. Kanskje på noen korte dagsturer vinterstid i så fall. Bensin-brennere PT-1 Turistskiy Enda et rimelig kjøp fra Finn. Ble fort nysgjerrig på Optimus 8R etter å ha lest litt om ulike brennere på nett, og dette er vel en russisk klone av nevnte brenner. Ganske kompakt bensinbrenner, morsomt konsept. Relativt liten tank, blir nok mest for koseturer, tenker jeg. Sievert/Optimus Svea 123 En Sievert/Optimus 123 som visstnok er kjøpt i USA på 1970-tallet ble jeg fortalt av forrige eier. Fikk den billig, og dette var absolutt en av brennerne jeg hadde øverst på ønskelista, dels på grunn av at jeg synes den er nokså stilig og elegant. Ut fra det jeg har funnet ut etter å ha søkt kjapt på nett, så er justeringsnøkkelen på denne lik den Sievert brukte på sine Svea 123 før Optimus kom inn i bildet. Denne har skråstilt regulator, og dermed ikke innebygd rensenål (derav 123, ikke 123R). Annet 2 × BCB FireDragon Folding Cooker Var såpass billig i innkjøp at jeg bare tenkte «skitt au», og kjøpte to med ekstra drivstofftabletter, ligger mest som backup. FireDragon-tablettene er alkoholbaserte, og avgir ikke skumle avgasser som Esbit-tabletter visstnok gjør. Ellers samme prinsipp som Esbit med en liten «blikkboks» som foldes ut. 3 × Trangia B25 rødspritbrenner Relativt selvforklarende, fulgte med det ene Trangia 25-settet jeg har. Rødspritbrenner som kan brukes i Trangia-vindskjermen, eller i en kvistbrenner. 2 × Trangia B24 gelbrenner Egentlig bare en aluminiumsboks for å kunne fyre med alkoholbasert gel i Trangia-settet. Kjøpt mest for kompletthetens del, blir nok ikke min mest brukte brenner akkurat.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.