Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. okt. 2023 i alle områder

  1. Frisker opp denne tråden. Vi bor midt i "episenteret" for flåttbåren sykdom i Norge, og er mye ute på tur, men har ikke vaksinert oss. Har tenkt at risikoen er liten. I starten av september ble mannen dårlig. Han var mye ute på soppturer og vi plukka daglig av flått. Første mistanke var borreliose, symptomene var så klare at han fikk klarsignal fra legen om å begynne på antibiotikakur før blodprøvesvarene kom. Dårlig ei uke med feber, kroppsverk, vondt i hodet. Så ble han bedre og hadde noen greie dager, vi tenkte at nå går det over. Så etter 4-5 dager ble det brått mye verre igjen - i tillegg svimmel, kvalm, hodepinen ble intens. Flere turer til legevakta, få sterkere smertestillende, ny antibiotika. Fordi borrelioseprøvene viste antistoffer og han ikke var stiv i nakken, lyssky eller forvirra så var TBE lite sannsynlig. Vel, han ble bare verre og verre. Fikk ikke i seg mat, måtte støtte seg for å gå, tilbragte all tid utenom doturer liggende med lukka øyne. Nye turer til lege og legevakt, det ble en tur med ambulanse etter runder med oppkast, fikk piller rektalt og sendt hjem igjen. Først etter en måned syk, en lørdag kveld, ringte fastlegen og sa at "det er påvist TBE i prøvene" (det ble testa etter det etterhvert fordi han bare ble dårligere, mistanken kom om at borrelioseantistoffene var fra gammel infeksjon). Rett inn på sykehus, isolat, spinalvæskeprøver, trippel antibiotikakur (pga spinalprøvene) og krysse fingrene for at hjernen gikk klar. Tilstanden stabiliserte seg, men det er først nå denne uka at han har vært noe særlig uttafor huset. Feberen ga seg først for halvannen uke siden. Fortsett avhengig av smertestillende for hodet, fortsatt sjangling, og intens prikking / nummenhet i fingre, tær og tunge. Han er ganske langt unna å kunne jobbe. Det har vært ei stri tørn, for oss alle, og vi håper veldig på at han faktisk blir helt frisk (om det så tar tid) - det er ikke noe vi kan ta for gitt. Nevrologiske symptomer kan vedvare, konsentrasjonsvansker / svimmelhet, og det er mulig at infeksjonen har trigga en autoimmun respons. Effektiv vaksine-reklame for familie, kolleger og naboer, for å si det sånn! Forrige uke var hovedoppslaget i lokalavisa ei 12 år gammel jente som ligger på sykehuset på n'te uke, hun var nær koma ved innleggelse. Det ser ut til å være en ganske betydelig økning i smittetallene her i området.
    6 poeng
  2. Jeg fortsetter å "terrorisere" dere med bilder av mine nye venner fra furuskogene i nord. Nok en gang en av mine snakkende venner:
    4 poeng
  3. Synes Flåttsenteret har mye god info, blant annet om utbredelse av skogflått i Norge. Dette har vel ikke nødvendigvis en direkte sammenheng med utbredelse av TBE, men et kjekt oversiktskart uansett: Kartet viser omtrentlig utbredelse av skogflått i Norge. Mørk farge indikerer områder med mest skogflått. NB: Kartet viser større utbredelse i Nord-Norge enn hva som faktisk er tilfelle. Kilde: Kartgrunnlag Kartverket, Copyright Apokus. FHI har et kart som viser forekomst av TBE i Norge: Figur viser meldte smittesteder for skogflåttencefalitt 1994-2022. Alle tilfellene med smittested Asker er lokalisert i Gamle Hurum kommune. Ellers har FHI også årsrapporter for infeksjonssykdommer som smitter fra matt, vann og dyr. Flåttsenteret har samlet disse her. I årsrapport for 2022 står det mer om TBE-smitte på s. 62–63. For de som liker podkaster, så har vel både Flåttsenteret en egen podkast (Flåttpodden) hvor de tar opp temaer med flått, men siste episode er fra sluten av 2022. Nevrologisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus produserer også en podkast (Nevropodden) som har et par episoder om flåttbårne sykdommer: Skogflåttencephalitt - tick born encephalitis (TBE) | Nevropodden Nevroborreliose - flåttsykdom i nervesystemet | Nevropodden
    4 poeng
  4. Nå som været er kaldere og vinteren nærmer seg vil jeg dele et prosjekt fra forrige vinter - en syntetisk quilt for å booste temperaturen til soveposen. Denne quilten er laget av den tynneste Climashield Apex-varianten og vil i kombinasjonen med andre soveposer og quilter jeg har, utvide temperiaturområdet de kan brukes i. Både om våren, høsten og vinteren avhengig av soveposen jeg velger. I tillegg er tanken at ved å kombinere en syntetisk quilt med en dunpose om vinteren vil fuktigheten trekke gjennom dunposen og kondensere i quilten. Siden quilten er syntetisk og bedre tåler fukt, og i tillegg kan tørkes lettere, vil det kunne bidra til håndtering av fukt/kondens på vinterturer. Jeg hadde god erfaring med dette systemet forrige vinter, men må bruke det mer før jeg kan konkludere. Prosjektet er lett og egner seg for en nybegynner. Man kutter alle tre lag (ytterstoff, isolasjon, innerstoff) i samme størrelse og syr de sammen på vranga, bortsett fra et lite området på 30 cm hvor man vrenger quilten slik at climashielden havner mellom de to stofflagene. Deretter syr man en toppstikning langs kanten for å forsterke sømmen. Jeg laget en snorkanal i hver ende. Fremfor en glidelås valgte å sy inn kantbånd med "kam snaps" for å skape "fotboksen". Jeg sydde inn fester for "pad straps" midt på quilten med inspirasjon fra min EE Revelation quilt. Det rød ytterstoffet er Pertex Quantum som er vannavvisende. Dimensjoner: - Lengde: 210 cm - Bredde: 146 / 118 cm (jeg brukte hele bredden øverst siden jeg ville at den skulle være stor nok til å brukes utenpå andre poser uten å komprimere dunen) Materialer: - Ytterstoff: Pertex Quantum (kjøpt hos Extremtextil, ikke lenger tilgjengelig) - Innerstoff: https://www.extremtextil.de/en/ripstop-nylon-downproof-soft-20den-40g-sqm.html - Isolasjon: https://www.extremtextil.de/en/climashield-apex-continuous-filament-insulation-67g-sqm-2oz-sqyd.html - Spenne til pad straps: https://www.extremtextil.de/en/center-release-buckle-12mm-center-push-extra-slim-wafer-clip.html - Diverse snorer, snorstrammere, kam snaps, elastisk bånd Kuttet alle lagene samtidig. Jeg brukte små klyper, men nåler i sømrommet er nok enda bedre. Ferdig quilt brettet ut. Oversiden når lukket. Undersiden når lukket. Snorkanal ved hodeende. Snorkanal ved fotende. Pad straps festet til quilt. Denne kan festes til liggeunderlaget som på EE Revelation. Quilten til tørk i vårsola i Jotunheimen.
    2 poeng
  5. Lavskrika har på kort tid blitt en skikkelig favoritt i skogen. De får godt med mat når vi møtes og de kommer gjerne et par stykker og "prater litt" når vi møtes før de forsvinner videre uten en lyd. Skikkelig trivelig gjeng: Feiler noe både ved innbygging avb link og opplasting av bilde. Forsøker lime inn en screenshot i stedet: (Det gikk ikke!) @Kjell Iver?? Endring: La link på nytt nå som det fungerer...
    2 poeng
  6. @tshansenhvordan er størrelsen på heavyweight jakken lft den vanlige Atomjakken? Kan du kjøpe din "vanlige" størrelse og ha god plass til bevegelse og eventuelt tykk genser under, eller bør man gå opp en størrelse?
    1 poeng
  7. Fordelen med Climashield kontra Primaloft er blant annet at den ikke behøver å skjøtes hver 15. cm. Den kommer kontinuerlig på rull og man syr den kun fast langs kanten med de andre lagene. Den tåler også mer juling. Jeg har inntrykk at alle innen MYOG bruker Climashield. Det er et ganske enkelt prosjekt og du får det garantert til. Glemte å nevne over at jeg ville brukt ekstra stort sømrom, gjerne 1,5-2 cm.
    1 poeng
  8. Jeg tenker ikke mye på det lengre, men fotografer på "magefølelsen". Har fotografert såpass lenge og snakket med så mange om så mye ved det fototekniske og komposisjoner at det går mye på automatikk nå. Men de gangene jeg sjekker vet jeg at jeg ligger hårfint lenger ut mot hjørnene enn tredjedelsregelen. Jeg synes jeg får bedre utnyttelse av bildefilene på den måten. Spesielt om man har interrresante objekter diagonalt i bildet. Jeg gjorde en del øvelse for mange år siden ved å se ekstremt mye bilder og legge til side de jeg falt for og så forsøke finne ut hvorfor. Hovedsaklig for å finne ut hvordan jeg bedre kan ta bilder jeg selv liker. Og det er i grunn hovedmålet for mye av egen fotografering. Og så er det jo veldig hyggelig når andre også liker dem innimellom så man får bekreftet at man ikke er en komplett særing... Så det som kanskje hovedsaklig ligger i bunnen på mange av bildene er en litt strukket tredjedelsregel, et forsøk på å utnytte bildeflaten samt å få med minst mulig forstyrrende objekter som ikke bidrar til bildet.
    1 poeng
  9. Stilig! Har lyst til å prøve noe slikt selv. Hvordan er climashield apex vs Primaloft gold? Ser at primaloft må festes hver 15cm for å ikke flytte på seg.
    1 poeng
  10. Jeg er for det meste på tur sør for Haukeliseter. Løper mye også i terrenget nord for Kristiansand. Her er det mye flott, men den lokale variasjonen er veldig stor. Jeg opplever at det er mest langs kysten og der det er mye hjort og rådyr. Dyretrokk der det ikke går mye mennesker synes jeg er spesielt utsatt for flott. Jeg har hatt alt fra 0 til 20+ flott på meg etter turer. Noen løpeturer stopper jeg opp for å børste de av med jevne mellomrom. Jeg har fått mange bitt, men ingen har utviklet seg til noe sykdom. Gode rutiner for å børste av og fjerne raskt reduserer sannsynligheten for Borreliose. Flotten har av en eller annen grunn en tendens til å krype oppover før den setter seg. Kanskje det har noe med at den vil opp til mer varme områder? Så børstning og visuell kontroll fungerer veldig bra. For TBE så er det jo vaksine som gjelder. Jeg anbefaler alle å ta TBE vaksinen. Som nevnt av @Marius Engelsen så er det en telefon til fastlegen for resept. På mange apotek kan de sette den for deg også. Hvis du velger å sette 1. dose i april og 2. i mai, så har du "full" dekning det året når flottsesongen starter for fult. Så tar du 3. dose ett år etter og forlenger dekningen i 1-2 år tror jeg. Vaksinen er en god forsikring etter min mening.
    1 poeng
  11. OK. Takk for at du delte deres historie forresten- det må være vanskelig å takle, så en vaksine er nok en billig investering. Vi har en del flått her jeg bor også, og svært mange ble syke for noen år siden. Det er en del eksempler på ungdom som ligger til sengs i år etter år på grunn av sykdom som man mener skyldes flått. Se f.eks. nyhetssaken https://www.helg.no/lokale-nyheter/bronnoysund-pa-flatt-toppen/s/1-93-5227672 Det er mulig å registrere flåttfunn her - https://flattkart.no/
    1 poeng
  12. Vet ikke. Egentlig tror jeg det hjelper mest på å suge til seg fukten som dannes på utsiden av posen, og fukten som kommer ovenfra. De fleste turer er mindre enn en uke, men skulle jeg dratt på flere ukers tur ville jeg vurdert noe mer ala din løsning, kanskje.
    1 poeng
  13. Kongsvoll har nubuck lær, mens Hunter har glatt lær. Jeg vil tro det er eneste praktiske forskjell på dem, når det gjelder vannmotstand. Det glatte læret vil være lettere å holde en vannmotstandig finish på, enn nubucken, slik jeg ser det. Og, jo mindre vann som trenger inn i læret, desto letter jobb får membranen, etter min erfaring. Så jeg holder en liten knapp på Hunter, med tanke på den problemstillinga.
    1 poeng
  14. Tok den for noen år siden, og en reboost (eller hva kan kaller det) i fjor (eller var det i sommer... eier ikke tidsperspektiv lenger) Veldig greit å få resept, og stikke bort på apotek i lunsjen og sette skuddet. Jeg stiller meg først i køen når/om det kommer vaksine mot borelia. Med tanke på hvor mye jeg er ute og ferdes, og i høyt gress og buskas... i områder med flått. Aldri fått noe på meg som jeg har merka eller sett.
    1 poeng
  15. Jeg har tatt den. Ringte fastlegen og ba om resept, og gikk innom apoteket og spurte samtidig om de kunne sette vaksinen der. Jada, de kunne sette sprøyten, så det var jo veldig enkelt og greit. Det er 3 doser man skal ha.
    1 poeng
  16. Firebox G2, fås både i stål (944g) og titanum (496g). Er den jeg bruker mest når jeg planlegger fyring med kvist på tur, selges bl.a. av speidersport.no og bikeshop.no. Bushbox sine, XL og LF er også gode. Har LF selv i titanium (315g). Ser at Tobe.no selger disse. En lettere og flatpakket som jeg alltid har med som backup når primærbrenner er gass eller flytende brensel, er Emberlit sin originale i titanium (199g): https://emberlit.com/collections/stoves/products/emberlit-titanium-backpacking-stove-multi-fuel-collapsible-wood-burning-stove. Koster litt, som du ser, og selges kun på nett fra USA. (Men den som leter finner brukbare kopier på ebay eller aliexpress. Men man kan også være uheldig - som du ser ut til å ha vært, å ende opp med en som er feilkonstruert og derfor ikke kan løftes eller flyttes på uten at den faller i hop. Var selv borti en slik tidligere, kjøpt via ebay)
    1 poeng
  17. Som @zimwalker er inne på er pris en viktig faktor. En annen grunn er beskjeden bladtykkelse og geometri som gir gode skjæreegenskaper - kombinasjonen gir deg en billig kniv som er helt ok til matlaging og slikt. Billig nok til at du kan ha noen slengende rundt på relevante plasser; tursekken, hanskerommet, kontoret o.l. Analogien til Mora treffer bra i mitt tilfelle, for det er akkurat slik tilnærming jeg har til de også, bare at de er til litt hardere bruk. En av hver, hist og her, så er du godt dekket for det meste. Jeg er ikke noen stor fan, utover det som er nevnt. Ingen tårer hvis du mister den, og ingen budsjettsprekk hvis du ønsker å anskaffe en ekstra matkniv for å ha liggende en plass.
    1 poeng
  18. Bra du oppklarer, for det var faktisk slik jeg leste innlegget ditt, at det var det du mente. og billig, Frankrikes svar på Mora kan man kanskje si. En nr 8 får du nå til 129 + frakt for eks. https://www.prisjakt.no/product.php?p=1636579
    1 poeng
  19. På tampen av forrige vinter sydde jeg en syntetisk quilt for nettopp det formålet flere beskriver her - å flytte duggpunktet (kondenseringspunktet) for svette ut av dunlaget og inn i syntetlaget. Det er kanskje ikke et prosjekt for alle, men det er samtidig ganske enkelt og billig.
    1 poeng
  20. Støtter meg på de andre som har foreslått Klättermusen Gere. Med husky som trenes hver dag på ski, med kickbike eller tur til fots, i tillegg til et aktivt friluftsliv med skogs- og fjellturer, jakt og fiske, blir det sikkert 250-300 dager i året med turbukse. Gere er eneste buksa jeg ikke har slitt ut på ett år, og har nå to av den. Har ikke hatt KEB, men 2 stk. Fjällräven Vidda pro og 2 ulike Lundhags-bukser, i tillegg til diverse skallbukser/jaktbukser. Solid og tykt ytterstoff som ikke er redd for kratt eller hundeklør. Litt stretch i stoffet og skrittkile gir god bevegelighet til f.eks. skigåing. Elastisk midje. Gode lommer, lårlommene har glidelås. Gamasjekrok. "Vindtett nok" - det skal blåse seriøst mye før du kjenner noe igjennom. Tørker fort. Jeg bruker min hele året. Noe varm de varmeste dagene, men en lysere farge og ventilasjonen på siden (som har myggnetting innebygd) hjelper. Skulle jeg bare hatt én bukse til tur hele året er det denne. Den er også blitt altmuligbuksa for å rydde i garasjen og pusle i hagen. I kombinasjon med.en lett zip-off skallbukse (jeg har Haglöfs LIM) til verste regnskurene, har man alt man trenger.
    1 poeng
  21. Dæven.... det skal jeg si! Ekspress levering fra Arcteryx gikk mye raskere enn jeg hadde regnet med. Bestilte denne i går, kom på døren nå i dag. 👏🏻 Vel, førsteinntrykket er at Heavyweight virker dobbelt så tjukk som vanlig Atom, som er helt suverent i forhold til hva jeg først trodde. Spent på hvordan den føles på i lengden. Rød er HeavyWeight
    1 poeng
  22. Skeletool CX er med på alle mine turer. En ting som er praktisk med alle Leatherman er er at tanga er så presis at den kan brukes til å feks trekke ut flis med - den er som en pinsett. Og garantien er fantastisk. En kompis misbrukte min Wave på det groveste og ødela knivbladet. Jeg sendte den inn i håp om å få byttet bladet. Fikk flett ny Wave + i retur.
    1 poeng
  23. En våt tur til Blåfjellenden. Det var en stund siden jeg hadde gått innover heia mot Blåfjellenden. Bestyrerinnen skulle få ordnet øynene, og det krevde sjåfør etter operasjonen og jeg ble valgt. Derfor ble det ingen tur den uka. Det har blitt en tur i uka inn til hyttene dette året bortsett fra den uka vi var på Nilsebu. Omtrent som i så mange tidligere år. Det har nå blitt over tretti år siden jeg første gang gikk innover med stearinlys og fyrstikker i sekken for å sørge for at det var tilgjengelig. Nå vil nok mange tro at å være «tilsyn» på en turistforeningshytte er en grei dugnadsjobb, og noe som gjøres fordi det «trengs», eller att jobben gjøres som en innsats for «fellesskapet». Jeg tror ikke noen vil holde på med en slik jobb i så mange år, uten å få noe igjen – ut over det å gjøre en innsats. For min del har det vært tretti år med mange kjekke turer, og jeg har truffet en mengde flotte og kjekke fjellfolk. Det har egentlig vært tretti kjekke og fantastiske år. Turene har, spesielt etter at jeg ble pensjonist, gitt livet er kjekt og flott innhold. Det er helt greit å ha «dugnadsjobben» å skylde på når jeg går innover. Nå var det tid for en av de siste turene i 2023 (muligens 2-3 til i år) og fortsatt er det like kjekt, eller... YR meldte om stor snømengder og sterk vind. Skulle jeg virkelig ta ut med en slik melding. Nå var varselet om snø for litt mer nordlige fjellområder, så det ble til at jeg kjørte oppover. Værmeldingen for resten av ula var bare dårligere. Det regnet, og det var ikke antydning til snø nede ved veien. Nå har jeg gått i regnvær noen ganger før, men de siste årene har jeg hatt anledning til å gå når været er sånn noen lunde. Regnet slo over i sludd litt lengre opp og innover i heia. Det ble surt, men med gode klær er det egentlig greit å gå selv om det blåser og sludder. Halvveis innover var det slutt på nedbøren, men det lå snø i stien. Det ble litt forsiktig tråkking videre. Været bedret seg betraktelig. Det var til og med noen solflekker i liene og høstfargene kom skikkelig fram. Turen som jeg grodde ville bli både tung, vår og vanskelig, ble en helt vanlig tur innover mot Blåfjellenden. Det var så avgjort ikke vinter nede i dalen, og i sola ble det flott. Det var 7 grader inne på hytta da jeg kom. Jeg heiv inn ved og det tok ikke lang tid før omtrent en sekk ved hadde godt med, men da var det også varmt i stua. Kvelden kom kjapt, og det ble sent lyst p,å morgenen. Planen var å vente til litt ut på dagen før jeg tok fatt på tilbaketuren. Klokka tolv var det opphold og jeg tok ut, og fikk regn på med bare et lite stykke oppe i bakken mot Hunnedalen. Det var 7 grader ute og varmere enn dagen før. Nesten all snøen var smeltet og i regnværet forsvant resten ganske kjapt. Det ble en våt tur over heia. Etter hvert forsvant vinden jeg hadde hatt i mot da jeg kom opp i høyden. Nedover mot Hunnedalen Regnet forsvant også, så om jeg hadde holdt meg til planen, hadde jeg antakelig fått en tur uten regn. Det så likevel litt rart ut da jeg traff to karer ved Fossebekken. Den ene i kortbukse – i regnværet. Selv i regvær, og med dårlige forhold, brukte jeg ikke lengre tid over heia enn vanlig. Detvil vel egentlig si at jeg er i bedre form enn tidligere på året. En kjekk men våt tur.
    1 poeng
  24. Har ikke prøvd norrøna sin, men jeg har både arteryx atom AR og atom LT som jeg har brukt MYE. (Atom AR er kanskje hakket tykkere enn Heavyweight? Den veier ihvertfall noen gram mer?) Atom AR er absolutt en jakke som gir mye varme for grammene, og er veldig allsidig. Den varmer mye mer enn en genser, og særlig om den brukes uten noe utenpå er den mye varmere enn en genser som det blåser rett gjennom. Som mellomlag under slitsom aktivitet puster den dårligere enn en genser, og det blir klammere. Den er for varm under høy aktivitet, da er Atom LT bedre (men der blåser det rett gjennom de luftige panelene på siden). Min har holdt seg bra gjennom årene med hardt bruk og mange vask. Den har ikke et ultralight stoff som man må være forsiktig med, og det er ganske digg. Men om det skal være ett campplagg som ikke skal utsettes for mye fukt er kanskje dun ett bedre valg? Dun har tilnærmet evig levetid, uansett hvor mye og lenge det har vert komprimert blir det som nytt etter en vask eller en runde i tørkerommel med ett fuktig håndkle (fukt gjør at dunet løsner og «blomstrer» på nytt). Så hvis du ikke kjøper en dunjakke med skjørt ultralett stoff har du potensielt jakke som varer resten av livet. (Hull repareres, glidelåser repareres/skiftes, dunkammer som får rift fylles på nytt og syes hos skredder ) Mountain Equipment og Western Mountaineering ++ har også bra saker. Hør forøvrig podcasten om syntet vs dun: https://spotify.link/Mxr89XkTWDb Men kanskje viktigere enn om det er dun eller syntet er kanskje passform, synes jeg. Jeg har nemlig arvet en premium dunjakke som dessverre er litt kort i ryggen, og ikke tetter godt rundt livet. Selv om den er tykkere og egentlig betydelig varmere enn Atom, holder jeg slett ikke like godt varmen i den. Jeg hadde lett kjøpt Atom igjen
    1 poeng
  25. Det ble en flott helg på Synnfjell med mye forskjellig vær! - Fra regn, tåke og 0 grader fredag kveld til sesongens første møte med vinteren på toppen av Spåtind etterfulgt av solskinnsvær og massevis med vind. Abisko Dome 3-teltet fikk testet seg godt med meldte 20 m/s vind i kastene i natt. To plugger ble til slutt revet opp av bakken, men etter å ha funnet passelig store stener å ankre pluggene med stod teltet igjen som støpt og med imponerende lite "flatlegging". Det er nok på tide å finne frem vinterposen...
    1 poeng
  26. Jeg var innom Helle fabrikker for noen uker siden, å der fikk jeg gleden av å holde i og virkelig kjenne på Nord kniven til Helle. For å si det pent, denne satt ekstremt godt i hånden og får meg til å vurdere stor kniv på nytt. Jeg har hatt utallige samekniver, men de har et litt for begrenset bruksområde til hva jeg driver med. Denne føles langt bedre, og faktisk en kniv jeg ser kan erstatte øksen i mange tilfeller. Den er faktisk såpass unik at jeg bare må ha en i samlingen. 🙈
    1 poeng
  27. Høstferie på Røros - fine forhold for lange vandringer. I dag gikk vi familien til Fjellkirka - 3-4 km fra sentrum(?) . Sitt i skrivende stund i en gapahuk oppi høyden og soler meg. I går var vi på omvisning på Olavs gruvene - jeg gikk tilbake til Røros på ettermiddag. Mye våt snø og veldig regnvær da / men godt å komme frem i mørket.
    1 poeng
  28. På tide å bli kjent med flere av Finnmarks-skogenes skapninger:
    1 poeng
  29. Man angrer på at man har satt teltet inne i tette skogen når nordlyset slår til og fohindrer gode telt/nordlys-bilder, men det får vi ta igjen når snøen kommer tenker jeg. I mellomtiden får man gjøre det beste ut av "bare nordlys"-bildene:
    1 poeng
  30. Da er nordlyssesongen i gang for fullt her nord til glede for oss som tilbringer mer tid ute enn inne...
    1 poeng
  31. Hei Reggie Jeg er eksilbergenser, og brukte årevis på å kjempe i motbakke fordi (som deg) jeg syntes det var én riktig måte å gå på ski. Det er 100 % gøyere å gå på ski i Oslomarka på smale langrennsski med gåspenn, gjerne felleski (så slipper du å smøre). Jeg har fjellski også men du må et stykke (min. et par timers kjøring) før du kommer til terreng hvor du kan stole på nok snø og egnet terreng til at det lønner seg å bruke dem. Miljøaspektet er vesentlig, men et par gode ski holder i mange mange år. Du blir ikke versting av å ha to ulike par ski til ulikt bruk.
    1 poeng
  32. Syns også det så i overkant høyt ut. Sånn ser det ut når jeg har fullpakket sekk. Det går helt fint, bortsett fra de tidligere omtalte lave greinene.
    1 poeng
  33. Ble så inspirert at jeg måtte ta meg ei natt i Jervenduken på hytta. Dette er en løsning jeg har brukt en del ganger i fjellet også. Tenker på den som min nødløsning hvis jeg er uten telt eller ikke kan grave meg inn i snøen. Sovepose og liggeunderlag inne duken. Jeg har en Hunter og kona en Extreme. Så er fjellduken forankret i skiene for å holde den på plass og gi litt luft rundt hode. Det meste av kondensen kan da luftes ut i toppen av duken. En levegg av blokker bygges mot vinden.
    1 poeng
  34. Zpacks DupleXL Hilleberg Unna MSR Hubba Hubba Hilleberg Keron 3 GT Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp Helsport Svalbard X-Trem 3Camp Helsport Spitsbergen X-Trem 4 Camp Dream Hammock Dangerbird (og en del andre køyer og tarper)
    1 poeng
  35. Da har jeg fått brukt det nye Xploresystemet både på toppturer og isfisketurer med pulk i -20 kalde. Sålangt er det tommel opp På youtube-link: Madshus Panorama M68 Omnitrax (182cm), Xplore og Alfa Free. Opplastet fil: Åsnes Rabb 68 (188 cm), Xplore og Alfa Free. Jeg er forøvrig 179cm og 96 kg før frokost dersom noen lurte på mitt valg av skilengde gift vekt/ høyde GH018328.mp4
    1 poeng
  36. Det dukket opp reklame for en norsk produsent av helmelkspulver på et eller annet sosialt media, MAYAH Produkter AS. Nystartet og de satser på eget utsalg og netthandel i første omgang.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.