Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. juli 2023 i alle områder

  1. I dag gikk jeg 1 % av Nordlandsruta. Fra Graddis til Viskis i Saltdal og Saltfjellet landskapsvernområde. Bildet er tatt på Lifjell, og vi ser Solvågtind (t.h.) i Junkerdal nasjonalpark og Ølfjellet (t.v.) i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, i bakgrunnen.
    8 poeng
  2. En kort overnattingstur til Langøyene i indre Oslofjord med barna. Mange fine teltplasser rett ved sjøen.
    7 poeng
  3. Her er en film fra vår sommetur til Telemarks lille perle, Lifjell
    6 poeng
  4. Kort 1-natts-tur i nærmarka (Rottungen). Deilig med åpen front og bakende på teltet! Fordelen med mye turutstyr er at jeg kan ha én sekk nesten ferdig pakket for ukestur neste uke og likevel pakke en annen sekk og dra på helgetur uten å savne noe 😎
    3 poeng
  5. Det ble en fisketur (med overnatting i telt) til Holderen rundt den 20. juni. Dette er et vann som er delt mellom Snåsa og Jemtland, og det var tidligere kjent som et vann hvor man kunne få stor fisk av bra kvalitet. (Den største ørreten tatt på stang som jeg har hørt om herfra, var en fisk på ca. 7 kilo tatt fra båt på norsk side for noen år siden. Denne fangsten var dokumentert med bilde av fisken i Trønderavisa.) Dessverre har det blitt fisket for lite i vannet i de senere årene, og resultatet er at det er blitt for mye fisk, slik at både størrelse og kvalitet på fisken har blitt mye dårligere. Selv fisket jeg et døgn på svensk side (fiskekort fås på natureit.se), og resultatet ble 9 ørreter og 2 harrer med gjennomsnittsvekt på ca. halvkiloen (kvaliteten var så som så). Ikke all verden altså, men det var tross alt matfisk.
    2 poeng
  6. Det kommer vel noen med lokalkunnskap som kan svare etter hvert... jeg har ikke vært der i år. Men, hvor har du tenkt deg fra og til? Jeg tipper det er som det bruker å være der inne på denne tiden, flomstore elver og bekker, samt snø i høyden..
    2 poeng
  7. Endte opp med Panasonic TZ95DEG-K. Siden jeg ikke er noen avansert fotograf, tenker jeg dette holder for meg. Sommer-tilbud til ca 5000,- Det tar bedre bilder enn det jeg hadde, og det holder for meg. Pengene jeg "sparte" på ikke kjøpe dyrere kamera brukte jeg på fornying av garderoben 🙂
    2 poeng
  8. I dag så har jeg vært på fjellet Kvarven, 609 moh. Det er på Kjerringøy i Bodø kommune. Turen tok 2-3 timer, lengde ca. 7 km, en enkel tur i flott vær. Dagens turmål: Spisse tinder mot øst: Mot nord, Eidetinden i bakgrunnen er høyeste på Kjerringøy, litt over 1000 moh. Foran i bilde er Strandåtinden, kjent i klatremiljøet som en av de vanskeligste tindene å bestige i Norge: Det er fint på Kjerringøy:
    2 poeng
  9. Jomfruturen med packraften på Rambergsjøen(Røros) i går kveld.
    2 poeng
  10. Tur til Mån med yngstemann. Nydelig i dag.
    2 poeng
  11. Knallfin film! Var selv i Lifjell for noen dager siden. Flott område
    1 poeng
  12. Flott film! Artig med fisken som vaket i vannet bak dere når dere satt i camp og pratet Ser ut som jeg og må komme meg opp på Røydalsnuten neste gang jeg er der! Og jeg tror neste gang må bli ganske snart, for nå fikk jeg lyst til å opp igjen! Likte været dere hadde bedre enn det jeg hadde, liker bedre overskyet enn steikende sol, hvertfall når man skal vandre rundt. Tror til og med jeg skal ta med noen pølser neste gang, og potetmos. Enkelt og grei turmat
    1 poeng
  13. så ut til at dere koste dere godt😃 Fin kameraføring👍
    1 poeng
  14. Å fiske med to stenger, passivt med den ene og aktivt med den andre er en veldig effektiv metode for å få mer fisk. Forøvrig er GX2 anbefalt til den bruken nettopp fordi stengene tåler en del.. Det der er vel en 3-21 grams GX2 som blir brukt til å taue en båt med..
    1 poeng
  15. Foretrekker TopoKart fra forumets egen @Ivan Lé Hjelmeland Den finnes i gratisfunksjon om du vil prøve Å laste ned kart koster litt i abb per år, men den har mange ulike kartlag å laste ned, waypoints og måling og det meste annet en trenger. Og en utvikler som ofte svarer her på forumet om du står fast eller har forslag til forbedringer.
    1 poeng
  16. Vi har akkurat gjennomført strekninga Hjerkinn - Trondheim (i stor gruppe med følgebil og sivilisert overnatting hver natt). Forskjellen mellom langtur til fjells og en slik pilegrimsvandring er som du peker på at man trenger meir toalettsaker og klær for bruk i sivilisasjonen, samt vaskemiddel til klesvask. - Jeg har aldri dusja så mye på en langtur før Vi syntes det var lurt å ha med guideboka for å få med oss alle severdighetene underveis, samt planlegge dagens etappe, men det går sikkert an å "digitalisere" den for å spare vekt. På strekninga vi har gått er det mye grus/asfalt-vei slik at lette sko er å foretrekke. Fra ca Oppdal må man også bære vann. GPX-fil vedlagt. Vi husker ikke helt hvor vi fikk tak i den, men den stemmer med veien vi gikk (unntatt området ved Øysanden der vi ikke tok båt over elva). hjerkinn_trondheim_pilegrim_gpx.gpx
    1 poeng
  17. Du kan få et greit oversiktsbilde av forholdene ved å bruke f.eks. Sentinel Hub Playground eller Sentinel Hub EO Browser, og velge satellittbilder fra Sentinel-2-satellittene. Playground er noe enklere i bruk, og mangler derfor en del av de mer avanserte funksjonene man finner i EO Browser, men begge lar deg velge bilder fra ulike datoer basert på et skydekke-filter (beregnet for fliser på 100 km × 100 km). Eksempelbilder fra 26. juni (det var relativt lite skydekke den dagen): https://sentinelshare.page.link/Y7iK Du kan også velge ulike visninger, slik som "True Color", "Normalised Difference Snow Index (NDSI)", "Normalized Difference Vegetation Index (NDVI)". Da kan man få et greit inntrykk av hvor det er snø, åpent vann, snøfritt osv.
    1 poeng
  18. Ville sjekket med Rjukan Turistkontor. Enten selger de, eller vet om/hvor det kan skaffes. 35080550, [email protected]
    1 poeng
  19. Likte listen din svært godt. Ikke mye å utsette. Jeg ville tro jeg nok ville hatt med ekstra BH, om jeg var jente, for sivilasjonsbruk. Men hva vet jeg om slikt 🤪. Skulle ellers ønske jeg var i dine sko, å kunne stikke av på en slik tur selv med barn i huset høres ut som en drøm.
    1 poeng
  20. Hvis du er plaget med at liggeunderlaget sklir på teltbunner av forskjellige slag, så bland silikon (f.eks våtromssilikon) med White Spirit og lag striper på liggeunderlaget. Eller prikker om du ikke ønsker striper. Fungerer utmerket!
    1 poeng
  21. - Noen som har brukt det mye? Gikk 43 dager i strekk med X-mid 1 i fjor fra Trøndelag til Lindesnes. Brukte det blant annet gjennom Sylan, Dovrefjell, Jotunheimen, Hemsedalsfjellene, Skarvheimen, Hardangervidda og Ryfylke Valgte det over Unna. Tålte alt det fikk av juling og vind. Totalt har jeg over 100 døgn i teltet. - Er det sterkere enn Ringstind?: Husk at stavene her som brukes er gåstaver som er betydelig mer robuste enn tynne DAC-stenger. Konstruksjonen har også en profil som ikke skaper krefter horisontalt på stengene, men presser ned vertikalt ved vind. - Problemer med oppsett? Aldri hatt problemer med å sette det opp siden du kan lengdejustere hver stav og dermed tilpasse det terrenget. - Noen som har testet det SKIKKELIG? Uavhengig av telt ville jeg aldri lagt meg på en fjelltopp i 25m/s vind for å "teste noe". Er det meldt dårlig vær så prøver man generelt å ta hensyn til vindretning og finne noen former for ly i terrenget. Det meste jeg har vært oppi er 18-19m/s vind og X-mid klarte seg helt fint. Igjen, konstruksjonen er laget for å ikke knekke sidelengs.
    1 poeng
  22. Kommer litt an på hva man benytter liggeunderlaget til ellers... Om det skal stappes inn lommen på en Amok hengekøye ønsker du at underlaget sklir lett og ledig
    1 poeng
  23. Masse erfaring. Har brukt teltet i 9 år og det er et av mine favorittelt. Bruker det stort sett med tuneller om det er plass. Takhøyde på 220cm og igloofasongen er helt suveren. Synd de sluttet å produsere det i 2009.
    1 poeng
  24. Som tidligere fotoentusiast har jeg igjen begynt å finne igjen interessen etter lengre tids pause. Det som er litt interessant er at jeg tidligere var veldig opptatt av fotoutstyret og at ikke dette skulle være til hinder for å få tatt ett bra bilde, det må nevnes at jeg var veldig opptatt av sports- / actionfoto som faktisk krever litt av utstyret, og det var en evig jakt på små forbedringer. Nå har jeg det samme, gamle utstyret. Vel, egentlig dårligere siden jeg solgte det dyreste som kom til å tape seg mest i verdi, og jeg tenker omtrent null på selve fotoutstyret. Det eneste jeg har kjøpt til etter interessen tok seg opp er ett makroobjektiv. Det ble litt rundt grøten dette, men poenget er at det finnes ett hav med brukt fotoutstyr til salgs, som har potensiale langt utover det de fleste av oss klarer å utnytte. Med dine preferanser ville jeg sett etter brukte micro 4/3 kamera, f.eks. Olympus OM-D E-M5 av en eller annen årgang. Kompakt, gode kontroller og til en viss grad værtettet. Jeg har ett 1. generasjons OM-D E-M10, som er modellen under, og jeg har ingenting å utsette på bildekvaliteten fra det kameraet. Dessverre har det ikke værtetting, noe som over tid har kostet meg mye mer i service og reparasjoner enn prisforskjellen opp til M5. Kjenner selv på fristelsen til å oppgradere med de gunstige bruktprisene, men vil ikke selge ett kamera som har druknet så mange ganger, så nå venter jeg like godt til det drukner en siste gang. En annen ting å tenke på er hvordan mobilkamera og systemkamera kan utfylle hverandre. Mobilkamera er ofte bedre værtettet enn selv profesjonelle systemkamera, de har overlegen signalprosessering (når mann ønsker dette) og de har ofte en enklere arbeidsflyt fra bildet er tatt til det kan vises fram/printes. Dette kombinert med typisk brennvidde rundt 28mm (selv de med flere kamera legger som regel mest innsats på denne brennvidden), gjør de til gode kamera for øyeblikksbilder og sosiale situasjoner, mens ett systemkamera for meg kommer til sin rett for mer planlagte bilder, der jeg legger mer arbeid og innsats i hele prosessen. For meg betyr dette at jeg kan optimalisere systemkameraet for de bildene jeg vil være kreativ med, f.eks. landskap eller makro, og overlate de andre bildene til mobilen. Sånn kan en spare både vekt og penger, og det blir mindre bal og bytting av objektiv. Med 20000 i budsjettet får du lett ett bra, brukt, systemkamera med noen objektiv og en ny mobil med bra kamera. Ja takk, begge deler
    1 poeng
  25. Siste tur for sekken og første tur for stokken. Sandvatn har vært et turmål i svært mange år. For lenge siden, da jeg fortsatt var fikk lønn for å jobbe, ble det ofte en tur til Sandvatn, et par ganger i måneden. Turen er fortsatt på programmet, men ikke så ofte som før. Dette året har det blitt sent for første turen innover. Den har normalt gått to uker etter første turen til Blåfjellenden. Snøen får ta skylden for at det ble en sen start på sesongen, og sommeren som kom «tidlig» og fort, er årsaken til at jeg synes jeg kom sent i gang med fjellturene. Det ble fort høye temperaturer, og selv om det var mye snø, så forsvant den ganske kjapt dette året. Det ble sommerforhold i løpet av bare et par uker. Jeg var selvsagt spent på hvor mye snø som fortsatt ligger igjen opp i høyden. Sandvatn ligger på litt over 900 moh, og det var skiføre inne med hytta til langt ute i juni. Det var ikke skiføre nå. Alt fra Lortabu, den lille bua som står for seg selv helt øverst i Hunnedalen, var et klart at det nå var sommer. Nesten ikke noe hvitt å se oppover. Selv den vanlige fonna, som ligger inne i skyggen hele dagen, var forsvunnet. Videre oppover lå det fortsatt noen fenner, og jeg måtte tråkke på snø et par plasser. Det er en spesiell fonn som noen år ligger til langt ut i august. Et år kan jeg huske at jeg så rester av fonna i oktober. Den lå stor og bred på den vanlige plassen. Det skal bli spennende å se hvor lenge den ligger i år. Det var hyggelig å være på tur i heia denne dagen. Oppe i bakken ble jeg hilst velkommen av en steinskvett og litt lengre oppe fant jeg den gamle kjenningen «fjelltjæreblom». Begge deler er ting jeg mener hører med på en sommertur. Det var andre på tur. Jeg traff på folk som var på vei inn til turistforeningens hytte, som meg, men også folk som var på vei mot Mohildler. Det var et følge på tre. En gutt på omtrent 15 år som var med, hadde på seg en «vekt-vest» med 15 kilo. God trening, mente faren. Jeg var egentlig i fin form da jeg kom til hytta. Planen var å ta en god pause, drikke både saft og te, og få i meg litt mat. Det var folk på hytta, som holdt på å rydde og vaske, og det ble litt prating med disse. Da jeg, etter en god halvtime, gjorde meg klar for tilbaketuren, kunne jeg kjenne at jeg hadde vært på tur. Det tok likevel ikke lang tid før jeg glemte å kjenne etter om beina var grei, og det ble tur som vanlig. Innover heia hadde det vært sol og greit vær. Det trakk over mens jeg spiste, og jeg lurte på om det ble nødvendig med mer klær – eller om det skulle komme noen dråper. Værmeldingen mente det skulle være en «tørr» dag. Det ble en tur -begge veie – i bare ullblusen og korte bukser. En skikkelig sommertur, selv om det ble litt kaldt over kantene. Uten sol og en litt kald trekk ble det likevel ikke en stopp i den vanlige badekulpen denne gangen. Det håper jeg det blir anledning til senere på sommeren. Turen frem og tilbake er på 16-17 kilometer, og selv om denne turen går i et nok så greit terreng, tar det mellom fire og fem timer for meg. Det er en litt lengre tur enn de fleste turene jeg tar ut på, men selv om den er lang, var jeg i rimelig god form nesten helt ned. Jeg kunne, etter hvert kjenne at jeg hadde vært på tur en stund, men jeg tenkte tilbake på «gamle» turer, og kunne ikke huske en tur til Sandvatn der jeg ikke var litt trøtt på slutten. Det hadde vært en grei tur. Med på turen hadde jeg ny stokk. Presang fra broderen, og den måtte selvsagt bli med. Jeg bestemt også at sekken – en Bergans Helium 45 liter, hadde vært med på sin siste tur. Sol og mange turer har tatt knekken på topplokket – ikke mitt, men sekken sitt, og nå var det på tide å skifte sekk til en ny lik, som har ligget hjemme i et par år. Det var på tide å si takk for mange turer til sekken, og håpe på mange fremtidige turer med stokken.
    1 poeng
  26. 1128 moh Hatten i Hattfjelldal - toppen som kommunen har fått navnet fra. Nydelig dag - varmt - det smelter fort på indre strøk. Det er deilig å sitte å mimre fra andre turer når man ferdes i områder man har vært mye. Dette var første visitt her for min del men har vært på mange av toppene som jeg kan skimte rundt forbi. Uventet med troll på toppen - må ha flydd det opp
    1 poeng
  27. I dag har jeg vært på Blåfjell 507 m.o.h. Det ligger mellom Saltstraumen og Misvær i Bodø kommune. Startet på Kvikstadheia. Turen tok 3 timer, lengde ca. 11,5 km t/r. Bodø mot nord, i bakgrunnen skimtes øya Landegode: Mot sør, Børvasstindmassivet: Mot nordøst, Valnesfjord og Skjerstadfjorden:
    1 poeng
  28. Helsport Sylan 3 - Strengt talt er dette madammen sitt, og lever på lånt tid. Brukes når det kun er jeg og henne på tur. Skal skiftes ut, men har ikke funnet rette "tilbudet". Ser blant annet på Helsport Fjellheimen Pro 3 og Fjällräven Abisko Endurance 3, med Exped Orion 3 som en liten outsider. Litt viktig at det kan brukes hele året, og at det er såpass lett at det ikke er noe stress å bære. Hilleberg Akto - soloteltet. Erstattet nylig Ringstind SL. Superlight føltes ikke noe særlig i vinden på høyfjellet. Håper ar Akto med ekstra stang, gir en bedre følelse under slile forhold. Jeg ble dessuten positivt overrasket over hvor mye større Akto var (kun prøveoppsatt på jobb). Helsport Spitsbergen X-trem 3. Vinterteltet med stor V. Har brukt det på et par vinterturer, men også et par sommerturer med kort bæring. Blir forhåpentligvis avlastet av et lettere telt til enklere vinterturer (se avsnitt 1). Bergans Wiglo 4lt - Familieteltet. Overraskende fornøyd med dette. Deilig med den ekstra takhøyden når man har med barn på tur, men også de tre ytterteltene er svært praktisk for organisering av utstyr. BÅL lavvo. Denne et heller strengt talt ikke min, men har disponert den så lenge at jeg snart kan kreve hevd. Opprinnelig Pappa sin, men stort sett bare jeg som har brukt den. Et par år lå den fast i bagasjerommet, og ble brukt i mange hager rundt om i dette landet DD Hammock Tarp 3 x 3 m. Kjøpte denne som tak til hengekøya. Litt i største laget til å ha konstant i sekken. DD Hammocks Magic Carpet XL 2,2 x 1,4 m. Denne ligger i en container på tur nordover. Ønsker en mindre tarp som kan ligge i dagstursekken, og som kan fungere som tak til Akto på kose-solpturer. Fornøyd med at det faktisk er et telt mindre i denne samlinga, enn sist jeg skrev en liknende post i en tvilling-tråd
    1 poeng
  29. Følg drømmen! Oslo-Tomasvatn som er en inngang til Børgefjell er 10t 50min jfr Google Maps. Altså en dagstur. feks starte 0400 så er du klar med sekken 1700 inkludert noen korte pauser underveis og kan gå innover noen timer før du slår leir. Legg inn en god og lang turrapport med masse bilder her på Fjellforum etterpå. 👍
    1 poeng
  30. Ikke si slikt da, jeg sitter her og vurderer å bytte ut Unna(vet det er blasfemi og si slikt!) med et Enan for å spare både volum og vekt i sekken på mine turer. Men vet jo ikke om det er stort nok for en på 186cm nå som jeg er vant med luksusen i Unna ________________________________________________________________________________________________________ Jeg valgte Unna i rødt, men mitt neste Hilleberg-telt blir kanskje i fargen Sand, men veldig usikker. Det jeg liker med rødfargen er at den er lett synlig, både for meg selv for å finne tilbake til teltet, og at andre ser på avstand at det er folk der. At andre ser teltet kan ha to fordeler slik jeg ser det. - Andre ser at den teltplassen er opptatt, de går da rundt om mulig, for å ikke tråkke rett gjennom campen til andre, noe som fort kan skje om man "plutselig" kommer opp i et telt som er grønt/brunt. - Hvis noen i området trenger hjelp, så ser de fort et rødt telt og kan gå dit. Er man skjult med grønt/brunt telt kort avstand fra de/den som trenger hjelp, så kan det være de går "feil" vei for å finne hjelp.
    1 poeng
  31. Skulle jag köpt nytt så kanske brunt men ej sett bild med rätta färgtemp jfr andra färger bild ovan med brunt runt om troligen lite mörkare jfr bilder HB hemsida. Grönt blir lite mörkt inv på kvällar. Rött bleks mest av UV ljus och blir orange. Köpt mitt beg ca 1 v nu anv ca 1 månad,största fördel med tältet är snabb uppsättning och bra ventilation om man ej drar ner det helt mot marken,nackdelar är vikten men vid regn så uppskattar man kraftig väv och 5000 VP fast troligen ej miljövänlig kemi. Lite ljusare och gräset grönare i verkligheten inv utan blixt.
    1 poeng
  32. Jeg mistet pakkposen til mitt TNF VE 25 telt i en storm en vinter, og valgta da etterpå å bare benytte en vanlig standard pakkpose til teltet. Den pakkposen som følger med teltet er i grunnen ikke så veldig god - den er stor og romslig, noe som er en kjempestor fordel, men selve posen til teltet syntes jeg ikke var spesielt bra. Den tiden jeg brukte det teltet fordelte jeg teltet over 3 pakkposer - ett for innertelt, ett for yttertelt og ett for stengene. Vekta på de 3 ble omtrent lik.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.