Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. juni 2023 i alle områder

  1. Det samme har alle som utilsiktet har startet skogbrann også sagt Allikevel ble det en hendelse man ikke hadde tenkt kunne skje.
    5 poeng
  2. Sikkert ikke, og ikke jeg heller. Men det samme sa nok alle disse folkene også. Det er jo det som er litt av poenget.
    4 poeng
  3. Beklagar, men du får null sympati frå meg! Det er slike holdningar som du viser, som gjer meg til tilhengar av forbud og det du kallar formynderi. Dersom primusbrenning er så viktig for livskvaliteten din, får du reise til ein del av landet der det ikkje er restriksjonar for slikt. Det er truleg bare ein kort biltur, eller togtur, unna.
    4 poeng
  4. Jeg skjønner hva du mener, men siden det tross alt er folk der ute som må ha slike beskjeder for å skjønne alvoret, så får man det. På en av mine ettermiddagsrunder med hund, sekk og niste kommer vi forbi en stor, gruslagt snuplass i enden av en tømmervei (stor nok til at en tømmerbil kan kjøre rundt og snu med henger uten å måtte stoppe). Midt på denne plassen kunne jeg lett ha satt meg til med en liten kvistbrenner med en Trangia spritbrenner uten fare for uhell. Uansett vind, vær og tåpelige uhell. Det finnes overhodet ingen fare for å sette fyr på noe annet en en bitteliten skvett med rødsprit. Men jeg gjør det ikke. Fordi det er totalforbud mot å tenne på. Og dessuten, dersom en annen i området skulle tenne på noe og være uheldig slipper jeg å bli mistenkt. Og hvorfor insistere på å gjøre som man pleier og lyster, og risikere at hele turområdet blir borte? Bedre å ta med en kaffe termos nå, og glede seg til friere tider senere. Mener nå jeg. 😉 Og, en annen liten detalj. Skogeierne i området jeg bruker vet at jeg pleier å koke kaffe på turene mine, og av og til overnatte. De stoler også på at jeg ikke fyrer opp når det er så tørt som nå. Det skal bare til ett lite brudd på dette, der grunneier tar meg på fersken, at 30 års opparbeidet tillitsforhold er borte..
    4 poeng
  5. Hæ? Åpenbare ulempen at vi beholder skogen, og flere enn én idiot (beklager ordbruken) får nyte det lille bålet som de absolutt "trenger" når det er unormal tørke??? Tror du skal se litt lenger ut i verden, så ser du regelrytteri i langt større utstrekning enn her til lands. Min erfaring er dessverre at alt for mange må behandles som barn, fordi de ikke klarer å ta hensyn til folk eller naturen rundt seg. Sett nok av tilfeller av sthansbål i tørketid, folk som legger igjen søppel, hogger ned trær i skulderhøyde osv. Min opplevelse er at nordmenn heller er en "skal bare" nasjon (selvsagt satt på spissen og med unntak)
    4 poeng
  6. Støtter denne. Når forholdene har vært så ekstreme enkelte steder som de har vært de siste ukene, så er poenget at man ikke "skal bare" og "bruke eget hodet". Det er nok av eksempler hvor dette har gått dårlig. Kan man ikke bare godta en enkel regel som er der av en meget god grunn?? Under "normale" forhold er det selvsagt en helt annen vurdering..
    3 poeng
  7. Et totalforbud er akkurat det. Totalt. Absolutt. NEINEI. Fy i ansiktet og smekk på fingeren av lensmann og prest. Selv om jeg av og til savner kvistbrennerkaffen på de daglige turene med bikkjeskinnet. Men så begynner jeg å tenke å hvor pinlig det må være å starte storbrann bare fordi jeg "skulle bare..". 😉
    2 poeng
  8. Om man pirker: En primus i vannkanten på en strand med 10m til vegetasjon?
    2 poeng
  9. Det er en veldig god idè 👍 Enig. Da finner man ut at eks. fleecegenseren veier under halvparten av ullgenseren, hvilke sokkepar som er lettest, at syntet-stillongsen som allikevel er varm nok til sommer tur er mye lettere enn den man pleier å ha med, etc… Masse man kan spare vekt på, men da må man jo vite hva ting veier
    1 poeng
  10. Om du ønsker å bære lettere så start med å veie alt du har med deg på tur. Slik får du oversikt over hva utstyret veier og kan letter bestemme om dette utstyret er noe du trenger . Ett eksempel er smarttelefon. Den kan fungere som GPS, Kart, fotoapparat. Vanlig kart har jeg fortsatt med meg, men jeg har solgt GPSen og fotoapparatet, Det er ingen ting som er rett eller galt, du må bare finne hva som er greit for deg. Denne Guiden hjelp meg en del når jeg for noen år siden startet med å se på vekten på ryggsekken og pulken: https://backpackinglight.se/guider Her har du noen til: https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/5-tips-for-a-pakke-lettere https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/introduksjon-hvordan-pakke-lettere https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/de-tre-store
    1 poeng
  11. Bare en sånn kjapp ca. vekt «de 5 store» av det vanligste tururstyret mitt. Det er vel det som kalles baseweight? Bergans helium 55 sekk: 1kg Exped synmat 7 UL MW: 0,55 kg Liggeunderlag i skum. 1/2 klippet vikafjell bretti: 0,18 kg. Dunpute, stor og tykk: 0,28 kg Warmpeace Viking 600: 1,1 kg Telt, Hilleberg Unna (med lettere plugger og barduner og klippet vekk metallhemper på glidelåser): 2 kg. Da er vi i 5 kilo. En 1,5 liters tom imsdal flaske veier 38 gram, en kilo mat for dagen, brenner og en kaffekjel, en fleecgenser og lue, Det pleier å bli en ca 11-13 kilo for en helgetur på sommeren. Fiskeutstyr blir evt. en lett teleskopstang og en superlett plastboks (eks. tom boks fra italiensk salat) med noen sluker og spinner og en dupp pluss noen kroker, pluss en liten kniv. Hvis jeg drasser med tarp, blir det Naturehike sin 500g tarp (faktisk bra kvalitet). På en helgetur blir det sjeldent mer yttertøy en en skalljakke og skallbukse om det er muligheter for regn. Ellers blir det en zip-off turbukse og en vindjakke. Håndle er ett 50 grams kjøkkenhåndkle fra kjøkkenskuffen. Toalettsaker, føretehjelp og reparasjonssaker pakkes i en liten pose, og der trenger man virkelig ikke mye. Sysaker er eks. en nål stukket i en ørepropp med 5 meter sytråd surret rundt. Og da har jeg ikke utralett utstyr som mange andre bruker. Eks: en sommerpose eller quilt på 500gram, telt på 700 gram, og ett liggeunderlag på 350 gram og selvsagt ikke noen pute med. Da snakker vi helgesekk under 10 kilo.
    1 poeng
  12. I ekte forumånd anbefaler jeg noe annet enn det du egentlig spør etter 🙂 Den er i tillegg tyngre. Men er helt suveren. GSI OUTDOORS STEKEPANNE 8"
    1 poeng
  13. "koking" enkelt skjer den i koteletter og la da trekka til slippe skinn og bein. Oppi igjen i gryta med fiskekjøttet pluss litt posesuppe då får du ei bra suppa. Steiking, fileter fisken og steik filene i smør. Viss det er snøfonn, så greve du den ner der, eller i ein slags mose i myra viss du ikke har ein plast pose då. Spore, finna og Hove ete ein berre viss ein er halvdø av sult, men gir bra kraft til suppa. Men ta utor gjellene ilag med sloet, da heng isamen og seier seg sjølv.
    1 poeng
  14. Å steke pannekaker på whisperlite uten noe form for simmerplate/øking av avstand til panna er null problem. Har stekt haugevis av pannekaker på WLI. 20230422_093020.mp4 Vind kan til tider by på problemer 😅
    1 poeng
  15. Jeg drikker kun iskaffe, og det har de i hvert fall i porsjonsposer i pulverform, som jeg heller bruker når jeg skal på tur, enn disse ferdigblandede. Jeg drikker jo kun kaffe som ikke smaker kaffe, men det kan sikkert være verdt å sjekke om de har noen sorter iskaffe som det er mer vanlig kaffesmak på.
    1 poeng
  16. Tydeligvis så er det vanskelig.. Så lenge man ikke er i egen hage, så er det ikke lov å gjøre opp ild eller bruk av åpen flamme. Og for å prøve å gjøre det enklere: "Forbudet gjelder også om du er ekstra forsiktig." Dette gjelder selvsagt nå under ekstraordinære forhold, men det er nå sånn ståa er mange steder i landet..
    1 poeng
  17. https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/gvKW1/primusmannen-sier-unnskyld
    1 poeng
  18. Så litt vannkoking i panna på Whisperlite’n: Rekkefølge for begge serier under: Uten avstandsring - tenner opp - tenner ned 3 første bilder: 1/4 omdreining fra stengt, med vindskjerm: 3 siste bilder: Brenneren på «passe høy» guffe, uten vindskjerm: Siden det er såpass liten forskjell på tenner opp vs ned er jeg fristet til å gå til neste steg, dvs å steke noen lapper/pannekaker/etc
    1 poeng
  19. Hei Mine huskyer spiser lemmen og mus! Og jeg har aldri sett hår eller så mye som en lemmentann i bæsjen. Tilsynelatende fordøyer de absolutt allt. Bæsjen likner heller ikke på standard sauebæsj for meg. Bær i bæsjen?? Da er bjørn kanskje nærliggende, men bjørnebæsj har jeg aldri sett!? Og så pelsen saueull eller noe annet? Elgen
    1 poeng
  20. Bruker hodet jeg har blitt utstyrt med. Derfor velger jeg gassbrenner, men overdriver brannsikkerheten til «den store gullmedaljen». Vi snakker om primus på svaberg ned mot vannkanten i skogen. Har også ikke mindre enn 3 Nalgeneflasker med vann tilgjengelig med avskrudd kork for umiddelbar slukking ved uhell. Velger selvsagt sted som i tillegg til å ligge på fjell nær vannet også er langt fra vegetasjon. Slik blir det varm middag på Mons Har brukt primus nok til at jeg ikke trenger å ha med meg formynderstaten på tur i marka. Forstår selvsagt beskjeden de ønsker formidlet, men her vurderer jeg meg selv som egnet til å fatte et eget veloverveid valg. Fyring av primus i yttertelt er selvsagt «no go», det samme gjelder bruk av spritbrenner pga sølefare og bensin pga forvarming. Som sagt er jeg superopptatt av ikke å overlate noe til skjebnen. Drikker heller ikke alkohol på tur før all bruk av brenner er tilbakelagt for dagen. Pleier å ta en klunk Jægermeister mens jeg venter på oppkok. Dette utgår nå.
    1 poeng
  21. Er bæsjen for stor til å være rev? Egentlig tenker jeg mer på hund. En hund kan ha funnet et kadaver et sted.
    1 poeng
  22. Åpning av Kalhovdvegen (Steinsbøle – Synken) Kalhovdvegen mellom Steinsbøle og Synken åpner fredag 23.06.2023. Men, Statkraft skal utføre arbeider; Følgende åpningstider gjelder f.o.m mandag 26.06.2023: Man-tors: Åpent for gjennomkjøring før kl 07:00 Åpent for gjennomkjøring med følgebil kl 11:00 (oppmøte 10:50) Åpent for gjennomkjøring etter kl 19:00 (etter kl 19:00 vil det våre åpent frem til kl 07:00 neste dag) Fre-søn: Åpent for gjennomkjøring Uke 29, 30 og 31 er det ingen planlagte arbeider på vegen, og vegen vil være åpen for trafikk. Det kan forekomme endringer i åpningstidene, og disse vil bli varslet i forkant.
    1 poeng
  23. Enig med å kjøpe brukt! Og ikke minst reparere utstyr. Eks. norrøna falketind 45 liters sekken min med ødelagte spenner, mange hull i bunnen og totalt ødelagt glidelås kostet totalt 600kr ink. frakt å sende inn til norrøna for full overhaling og reparasjon. God som ny! Jeg kjøpte mitt 2008 modell Hilleberg Unna brukt for halv pris på finn for mange år siden. Det har veldig mange døgn både vinter og sommer i all slags vær, og er like bra enda. Bunnduken på det tette innerteltet har fått seg flere nålehull, men disse ble tettet med noen dråper baderomssilikon fra biltema. (Barents Outdoor skifter gulvet for 700kr om man ikke vil spandere 69kr i en silikontube ). Det gir veldig lav pris per døgn. Billige kjipe saker blir gjerne byttet/kasser oftere og er vanskelig å selge brukt. Dyrt utstyr kan oftest selges kjapt igjen for minst halv pris, så det kan kanskje tas med i regnestykket også. Så på enkelte deler av utrustningen kan man komme godt ut av det med å gjøre en god og langvaring «investering» som koster litt, sammenlignet med billig ræl. På andre typer utstyr er ikke «dyrt ræl» noe bedre enn «billig ræl». En morakniv, billig gassbrenner, billig øks og skumunderlag er gode eksempler på billig utstyr som gjør jobben akkurat like bra som dyrt utstyr.
    1 poeng
  24. Morsomt at du nevner det. Jeg sitter i en prosjektgruppe som jobber med Nordlandsruta Akkurat denne diskusjonen dukket opp på forrige prosjektgruppemøte. Vi diskuterte hvor vidt vi skulle lage en form for veileder, der folk fant frem til de etappene på ruta som passet deres fysiske form og utstyr. Etter at representanter fra gramjeger-DNT og Old School-DNT hadde diskutert ferdig, fant vi ut av det var best å legge den ideen på is 😅 Men en ting som plager meg, enten man er gramjeger eller oldschool. Er dette fokuset på tid. Går du Nordlandsruta, Telegrafruta eller en annen lengre tur, så garanterer jeg at det første du blir spurt om er hvor lang tid du brukte. Ikke om du hadde en fin tur, eller om du så noe interessant. Nei det er et voldsomt fokus på tid. SÆRLIG i DNT-systemet. Jeg har utstyr for både gramjaging, og for skikkelig tramping til fjells, men har slutta helt å sjå på klokka!
    1 poeng
  25. Forrige helg fikk jeg nytte av sikkerhetsforanstaltningen at jeg alltid har en ekstra padlåre liggende klar innen rekkevidde når jeg padler på flomstore elver. Grunnen er at det ofte er små marginer og få sekunder mellom fryd og problemer... Noe å tenke på også for andre? Husk vest!
    1 poeng
  26. Knekkebrød og pålegg. Pannekaker stekt hjemme. Kald taco, med kjøttdeig som er stekt hjemme. Eller en av mine favoritter er forskjellige frokostblandinger med tørrmelk, nøtter og tørket frukt. Tilsett bare kaldt vann. Eller så får man tørrmat som tilberedes ved å bruke en slik varmepose i en annen pose, sammen med litt vann. Det blir ett slags vannbad. Tactical Field Meal eller hva det het igjen.
    1 poeng
  27. En ubrukt til, men den manglet kjelestøtter så de er tatt fra en brukt ...
    1 poeng
  28. Vel det heter jo ..samletråd. Ubrukt u-utpakket:
    1 poeng
  29. Jeg endte med å kjøpe Ropelv dog edition på tilbud nå. Har brukt den 3 turer med ene bikkja (tør ikke å drasse med valpen med valpetenner enda 😂). Jeg er hittil veldig fornøyd, den helt ok størrelse på nedpakka også. Og min på 20kg har ganske god plass foran der også + at jeg setter stor pris på å kunne bruke spruttrekket 😊
    1 poeng
  30. Såklart er ditt telt mye bedre. Faktisk så bra at det er testvinner!
    1 poeng
  31. Ikke vanskelig; om en gjør opp ild på et område slik at det ikke er i skog og annen utmark eller så nær at ild lett kan spres videre i terrenget så er det lov. Nå bor jeg i nord så dette er nomalt ikke et problem. Jeg finner lett sneflekker enda der jeg kan gjøre opp ild
    0 poeng
  32. Jeg regnet med å få en del pekefinger og motbør for staheten min i denne tråden. Det er vel og bra, skogbrann er en stygg uting av hensyn til eiendom, infrastruktur og tømmerdrift. Her snakker man om verdier i milliardklassen så skogbrann MÅ unngås. Så langt er vi enige For min del handler dette imidlertid om noe mer enn kun en laber Real Kebabgryte (for øvrig den beste middagen i Real-serien) og en skvett kaffe på morrakvisten. For min del har primus og kosen den gir gått fra å være ikke-eksisterende til en essensiell del av kosen i friluftslivet på bare 18 måneder. Tiden med slapp salami og majones er over. Turglede som argument blir sikkert møtt med sarkastisk oppgitthet her i forumet som ellers i samfunnet når det kommer til skogbrannfare etc, men veier likevel tungt i det personlige valg. Et annet moment er dette jeg alt har vært innepå, nemlig formynderi og detaljstyring av mennesket. For mitt vedkommende er naturen et fristed fra overstyring av ulik art. Altså, forstå meg rett. Jeg er ikke personlighetsforstyrret og har ingen iboende trang til opposisjon mot øvrigheter av ulik art. Like fult ønsker jeg anledningen til å tenke seg og bruke hodet i noen få, avgrensede anledninger. Jeg er verken tungnem eller retard, derfor er jeg selvsagt i stand til å vurdere farer ved bruk av primus opp mot nytte/ nytelsen dette gir. Var faktisk på tur forleden dag. På den turen hadde jeg med både frysetørret mat og mat i tilfellet jeg ikke kunne fyre opp primus. Vel, kort fortalt ble det svette brødskiver da jeg ikke fant tilfredsstillende sted for fyring av primus. Forholdene gjorde at den skjønnsmessige vurderingen slo ut i ønskelig retning jf forbudet. I det generelle bålforbudet legges det inn et rom for bruk av sunn fornuft. Der har man åpnet for unntak «-der hvor det åpenbart ikke involverer fare for antenning av vegetasjon». Når dette unntaket fjernes i tørketid handler det om en generell beskjed ut til folket. Et behov for formidling av alvoret i situasjonen. Dersom så ikke var tilfellet ville man også gått bortfra ordbruken i det generelle bålforbudet. Hvordan kan slike «åpenbare» steder plutselig fordufte over natten (i utmarka) pga en ekstra dag med tørke eller to? Det hele blir absurd dersom man henger seg lovisk opp i generelle regler til enhver tid. Nei, disse «åpenbart ufarlige» stedene finnes også når vegetasjonen er enda tørrere enn normalt. Bruker man disse vil det fortsatt være «-åpenbart» ufarlig med opptenning av primus. Til og med bål vil her kunne forsvares, men gnister og annen «dritt» vil selvsagt komplisere vurderingene slik ståa er idag. Primus derimot avgir ikke gnister av betydning og er derfor trygt på slike plasser. Regelrytteri er en særnorsk greie som har sine klare fordeler, men også åpenbare ulemper. En av ulempene er at vi blir infantilisert og behandlet som barn an mass. Hodet har vi fått utdelt for mer enn kun å bære caps
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.