Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. juni 2023 i alle områder

  1. Køyet ved Vesle Daltjuven i Nordmarka etter skitt fiske igår. Nydelig vær og biff i panna og tenkte morrafiske er tingen. Sto opp med sola 04:00 og fisket uten hell til kaffetørsten tok overhånd. Fornøyd med frokost og nedpakket utstyr kastet jeg et siste fra leirområdet og fikk meg en bitteliten rugg. Kunne vært snacks på lørdag, men ble sluppet ut på søndag. Fisket meg rundt vannet uten hell, gikk på en elg, en hjort og en storfugl så smilte tilbake til Stryken. kjedelig stier opp så blir nok med det ene besøket fra den kanten av Nordmarka
    6 poeng
  2. Sitt i skrivende stund her: jammen kom det ikke en sol der- bare 5 grader ute- men setter pris på møkkavær egentlig. Lite mygg og klegg og snøen blir hard å gå på. Definitivt ikke helt vår i Børgefjell heller - var en tur til simskardhytta tidligere i dag - lite grønne trær og lite sommer å spore. Stien var usedvanlig våt.
    6 poeng
  3. Morgenkaffe ved Galgojavre, Skibotndalen. Optimus hiker +
    5 poeng
  4. Lyntur gjennom Krokskogen med en overnatting. Lørdag 3/6 tok jeg Hønefossbussen fra Oslo og hoppet av på Sundvollen. Planen var nordlig kurs mot Mørkgonga for deretter å frese sydøstover tilbake til hovedstaden. En overnatting i nylonbolig ved Setervann. Mystiske Mørkgonga. Noen gule blomster. Vidsyn fra Gyrihaugen, 682 meter. Nytt turutstyr som ble prøvd ut var sorte herresokker i bomull fra Dressmann. (str. 40-46) Telt i solnedgang. Kovea spider under oppkok av selvlaget tørrmat fra i fjor. Et lite hint av fiskefôr i aromaen, men ellers ok. Noen hvite blomster. En fin og tørr tur. Jeg fikk erfare at det er viktig å fylle vannflaska godt når du har muligheten til det så tørt det er i marka nå.
    4 poeng
  5. Værvarsel for fjell er generelt utrygge, og stort sett berre etterretteleg for eit par dagar. På en lengre tur kan du då risikere å til dømes stå i sidelengs hagl utan eigna kle. Keisamt i mi bok 😅 dog noko mindre styrete når ein bur på hytte kontra i telt, sidan ein kan få tørka opp.
    3 poeng
  6. Sønnen vår skulle være med farmor i Tusenfryd. Da tok vi årets første teltnatt i Folldal på turen sørover. Det er alltid like fantastisk å komme tilbake til dette istidslandskapet. Eskere større enn hus, spylerenner, morener, og reinmose så langt øyet kan se. Vestlandet er vakkert, men er man først bitt av geologi basillen, kommer Rondane høyt opp på listen!
    3 poeng
  7. Hilleberg bruker nylon 66 som er sterkere og mer motstandsdyktig mot slitasje, mens de fleste andre bruker «vanlig» nylon. Det er også viktig å bruke riktige skjøter og sømmer som hjelper mot vanninntrenging. Vet ikke om hilleberg bruker dette, men det finnes også ekspanderende tråder som utvider seg og dermed tetter hvis det blir fuktig. Og en liten generell side note og mening fra min side; det er stor forskjell på norske merker, og norske produsenter. De aller aller fleste produserer ikke i Norge! Jeg ser ikke helt den store wow faktoren med at en nordmann har snakket med en asiatisk bedrift om hvordan er telt skal produseres. Hvorfor skulle et «norskutviklet» telt som er produsert på samme fabrikk som en annen leverandør, være bedre enn det andre? Satt litt på spissen.. men i mine øyne er det alt for lite fokus på bærekraftig og etisk produksjon.
    2 poeng
  8. MSR Pocket Rocket på Beiarfjellet.
    2 poeng
  9. Ja, det kan du gjerne si. Så lenge du har åpen sovepose er det nesten det samme. Men med quilten spare du kanskje litt vekt og volum. Det vil si, sammenligner du en quilt med eks. thermarest hyperion posen sparer du hverken vekt eller volum, men du får også en sovepose med ganske trang mumieform mens du i quilten får mye bedre plass under selv når quilten lukkes godt igjen, men ingen hette. Største forskjellen er vel at du kan feste quilten til underlaget og har bedre plass. Og om du først har bevov for å sove med åpen sovepose vil jeg si at quilten er varmere, for den har like mye dun overalt og man får ikke inn trekk om man gjør ting riktig. En sovepose har mindre dun i bunn enn i topp. Så lenge det er varmt nok synes jeg åpen sovepose også fungerer helt fint. Har nettopp hatt min første natt i Enlightened Equipment Revelation -12C. Deres quilter har 30% overfylling. Og det merkes, den blir ett TYKT og varmt florlett dunteppe uten noen områder med lite dun. Full tykkelse over hele pleddet. Denne holder helt garantert ned til noen minus for meg som klarer meg ned til T-comf på soveposer. Sammenlignet med det jeg har førsøkt i det siste: Cumulus 450 quilt, Thermarest Corus 20 quilt, Thermarest Parsec 20 sovepose og min trofaste Warmpeace Viking 600 sovepose er EE quilten mye tykkere og mer vellfyllt. Faktisk kommer Warmpeace på en andreplass, tett fulgt av Cumulus 450, mens Thermarest Quilten og Thermarest soveposen har sørgelig lite dun og massevis av coldspots man glaner rett gjennom uansett hvor bra man fordeler dunet. Hadde forventet bedre av Thermarest, med dette var skikkelig dårlig. En positiv opplevelse med quilt, men trenger nok noe tilvenning og prøving med stroppene før alt sitter. Hadde jeg stroppene samlet litt under meg ble det null trekk og mye mer romslig enn sovepose. Til og med hunden fikk komme under på morgenkvisten, det er vanskeligere med lukket sovepose.
    2 poeng
  10. Ikke nødvendigvis rimeligere, men: Kovea Spider: 170g Optimus Vega: 178g Firemaple Blade 2: 135g Primus Express Spider II: 200g Soto Fusion Trek: 181g Firemaple Polaris: 180g De første fire skal kunne brukes i vintermodus. De to siste har mikroregulator og samme type brennerhode som Amicus, Windmaster og PR DLX. Biltema selger en brenner fra aliexpress med forvarmingsbøyle på 210g til 389kr.
    2 poeng
  11. Lenge siden jeg har postet, så her kommer bilde fra dagens tur som gikk på grusveier i nærområdet. Siden skogsveiene ikke altid er gjennomgående blir det også litt hike-a-bike / push-bike.
    2 poeng
  12. Hei. Jeg har brukt min Warmpeace viking 600 i mange år, og på mange turer. Av flere grunner tenker jeg å prøve ut quilt til 3 sesongs bruk. Bla. for å sove litt friere, og lette vekten på sekken litt. Soveposen min er 1,2 kilo. Jeg sover i telt og bruker Exped MW underlag eller tilsvarende størrelse og utforming. Jeg er 170 høy. Jeg velger heller en litt for varm quilt enn en litt for kald quilt. Isolasjonen reduseres jo noe etter første natt og litt fukt og bruk. Viking posen min har en t-comf på -3C og t-lim på -9C. Jeg synes den er grei ned til ca. 0C. Så jeg tenker en quilt med ca. samme T-comf er passe. Jeg har null peiling på quilt. Hva bør jeg se etter? Har alle quilter "fotboks" og stropper til å feste til underlaget, eller hva anbefales der? Noen konkrete tips?
    1 poeng
  13. Lørdagstur til Hillestadheia(Agder), rundt Storliheia og opp til Lindeknuten. - Dette er et populært skisted om vinteren, så det er mye skiløype-traseer her. Deler av turen gikk i disse, men kom heldigvis over på en mindre brukt sti som var tidvis borte, og med dårlig merking(blå merker) når man gikk mot Kråketjønn. Når man svinger mot øst ved Kråketjønn, er det rødmerket sti som er bedre. Men begge er merket på flere digitale kart, så måtte gå mye å kikke på kartet på mobilen for å kunne følge den blåmerka stien fram til Kråketjønn. Ingen andre på parkeringsplassen, og det var heller ingen andre å se på turen... Utsikt fra en av skiløypene, ut mot Nasvatn. Tok ikke så mye bilder nede i skogen, mye tett gran- og bjørkeskog og myr. Og siden det fortsatt er snøsmelting der, er det mye våte myrer og stier. Det var ikke mangel på flotte utsikter hvertfall! Stigen opp til toppen av Lindeknuten Ytterst sjeldent, men måtte posere for kameraet denne gang På vei ned, samtidig som sola er på vei ned.
    1 poeng
  14. Samme som med sovepose. Jeg bruker alltid ett oppblåsbart isolert underlag, og ett tynt skumunderlag øverst (vikafjell bretti). Jeg synes det gir best varme og komfort på vinteren.
    1 poeng
  15. Værskillet mellom øst og vestlandet går gjerne her så værmeldingen kan bære preg av litt helgardering. Ville ikke tatt en ukestur her uten regntøy for min del. Dager med sidelengs regn uten adekvat tøy kan fort finne på å tære en del på pågangsmotet.
    1 poeng
  16. Joda, venta vel på at noen skulle si det. Men alternativet er nå der. Noen vil kanskje bare ha én gassbrenner og veksle mellom top og slange ettersom, hvem vet. Andre vil kanskje bare ha en liten brenner med kjelestøtte akkurat stor nok til ens lille kopp. For noen passer kanskje komboen og plassen den tar perfekt til hvordan man pakker eksisterende kokesett. Andre igjen vil kanskje bare ha en ekstra ting å samle på/prøve ut/leke med (veiv med musa dere som føler dere hjemme i den siste kategorien.)
    1 poeng
  17. Her og ble det "utemiddag" i går (på en Optimus 535)
    1 poeng
  18. Kan vel likegodt kjøpe av vanlig slangebrenner 🤷‍♂️
    1 poeng
  19. Det er vel sant, men på slike (sjeldne) dager ser jeg ingen grunn til å være inne i teltet i utgangspunktet. Jeg er utendørs. (Og i fjor sommer var det ca null slike dager her i distriktet.) Så for min del er det et luksusproblem hvis jeg risikerer å bli kokt i mitt Helsport Sarek, som mangler fortelt som kan rulles vekk. (Men har også flere telt, deriblant Exped Orion 2 UL av "gammel" type.)
    1 poeng
  20. Det er så tørt her på østlandet nå at det fort blir kritisert og misforstått av forståsegpåere, så skal vi ta med primus på tur og koke på en trygg plass så må det være langt utafor alfarvei. Det er en trøst i å kunne koke middag på verandaen
    1 poeng
  21. Kjøre- og gåtur på Søndagen. Kjøreturen var fra Tvedestrand - Treungen og opp til Gautefall, der parkerte jeg og gikk en tur inn til Åse-Vøllestad Skogene. Har vært her en del der tidligere, både dags- og overnattingsturer, men da har jeg gått inn fra Gjerstad Denne gang gikk jeg inn fra "motsatt" side, fra Gautefall. Ble mange kilometer på grusvei da bomveien inn på området ikke åpner før 15. Juni. Det ble gåtur på 15km og 5t 15min. Utforsket et lite område ved elva som renner ned fra Hanetarmane, Stolsvatn, Hellersvann og Holmvann. Hadde med fiskestang og prøvde fiskelykken, men det var kun småfisk å få. Vaket MASSE hele tiden, men kun småfisk der jeg var. Etter gåturen gikk kjørteturen hjem via Drangedal og ned til E18 Sannidal/Kragerø. Fint å få brukt noen timer der oppe igjen, en av favorittplassene mine Det ble desverre ingen pinseovernatting der oppe i år, så denne impulsturen var en liten trøst i det minste. Fra lange rette bilveier... ...til lange rette grusveier til fots. Disse grusveiene er finere enn det meste av asfalterte bilveier i Telemark Fin åpen skog med masse blåbærlyng. Må bli mye turer hit til høsten! Når det er mye blåbær og fisken har spist seg feit Et av de finere hogstfeltene jeg noen gang har sett. Pent ryddet og uten masse tømmer- og kvistrester som ligger trykket ned i bakken av hogstmaskin. De bygde skikkelig i gamledager. Store stein man kunne tro var maskinskåret. Alt rett og fint. Nedover elva mens sola er på vei ned... Fin, men liten fisk
    1 poeng
  22. Det er nesten litt komisk hvor nære vi har hatt leir hverandre, uten å ha sett noe til noen😅 På dag 2 og 3 lå jeg på "Langefonn"-toppen, rett ovenfor din leir 2. Angående vann, @Skaubjønn på truger: Jeg gjør mye det samme som nevnes over. Fyller flaska (gjerne to om jeg har) etter behovet jeg har frem til neste gang jeg gidder å gå en tur for å hente vann. På litt lengre turer har jeg hatt med meg en Hydrapak 4l vannpose som er ganske genial. Veier lite og tar nesten ikke noe plass. Om jeg vet at det "snart" skal slås leir fyller jeg opp posen ved første anledning og tar den med meg videre. Det er digg å ikke være begrenset på hvor du slår leir. Jeg hadde god nytte av dette på Island i fjor. De dagene jeg ville gå litt lenger, men visste at det ikke var noen vannmuligheter på flere kilometer videre var det fint å kunne dekke hele vannbehovet for en kveld i leir og for behovet til vandringen dagen etter, uten å stoppe progresjonen.
    1 poeng
  23. Nå var den første leirplassen bare 30-40 meter unna vannet. Men enig i at det er praktisk med god vanntilgang. De gangene jeg camper langt unna vann planlegger jeg alltid muligheten til å fylle på flaska i en bekk eller annen god kilde senest noen timer før. Jeg har da med meg en sammenrullbar 1 liter platypus flaske og 1 liter Nalgene. Jeg tenker pleier å tenke minimum 1,5 liter for en overnatting. 0,5 L til tørrmatsmiddag, 0,5 til iste, og litt til frokostkaffe og en skvett igjen på flaska til neste vannkilde. Dette har jeg gjort når jeg har gått kyststi, der det har vært få vannkilder. Jeg husker ett tilfelle der jeg bommet på vannforbruket pga varme. Ikke noe trivelig å legge seg tørst.... 😩
    1 poeng
  24. Er det lov å si at dette er en kniv som egner seg fint lite til annet enn å kløyve ved. Jeg opplever at bladet er alt for tykt. Den er ikke spesielt egnet til mat 😇
    1 poeng
  25. Brett aluminiumsfolie i så mange lag som du trenger for stabilitet. Om du ruller til en sylinder på ønsket diameter så kan du klippe inn snitt på f.eks 5cm med jevne mellomrom nedenfra og brette disse ut som bein om du ønsker.. Overlapp kan du f.eks lage brett på som låser i ønsket diameter. Det kan re en fordel for løsningen blir såpass lett at den fort blåser sv... Men lettere blir det neppe...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.