Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mai 2023 i alle områder

  1. https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2L2A&lat=59.86136748351594&lng=10.074462890625&zoom=8&preset=1_TRUE_COLOR&layers=B01,B02,B03&maxcc=20&gain=1.0&gamma=1.0&time=2022-11-01|2023-05-09&atmFilter=&showDates=false Sida viser bilder tatt med Sentinel-satelittene. Man får bilder 2-3 ganger i uka avhengig av hvor satelittene er. Jeg har brukt "Natural color", "Color infrared(vegetation)" og NDSI for å se etter is og snø. Man kan velge hvilken dag man vil se på med den lille kalenderen øverst i bildet. Så er det en slider for å fjerne skydekke hvis det er mye skyer. Men det funker bare sånn passe.
    3 poeng
  2. Jeg har mitt Hilleberg Saitaris liggende i pulkpose, der stengene er tapet slik at jeg har 3 ledd på de lengste stengene og 2 ledd på den korteste. Det er ikke like kjekt som med ett tunneltelt, siden jeg ikke kan ha stengene i stangkanalene, men det er veldig greit å bare plugge enden oppvinds, rulle ut teltet og plugge nedvinds og så tre stengene Og likledes når jeg skal slå det ned. Er bare å ta ut stengene, folde disse, legge teltet flatt og rulle sammen (ruller det sammen med stengene), og inn i posen. Så for min del er gevinsten jeg oppnår verdt å pakke det slik. Siden teltet kun brukes på vinteren / pulkturer, så ligger det lagret i pulkposen (samme med Hilleberg Keron 3 GT teltet mitt). Her ifra Blefjell i påsken
    2 poeng
  3. Sitter på Kunna 599 nå med @Kjell Iver. Fantastisk utsikt mot Saltfjellet, Svartisen, Helgelandsøyer og fjell som Tomskjevlen, Lovund og Træna. Lofotveggen og Steigen i den andre retningen.
    2 poeng
  4. Snøtinden 1594 - høyeste fjellet i Rana sammen med @graham! Fantastisk fin tur fra Glomfjorden og opp Svartisen. I realiteten krysser man hele isen for å nå toppen. Mer krevende enn mange andre turer jeg har tatt og det var godt å komme ned på natta . Over 40 km og 1600 meter vertikal stigning med mye dyp snø er for spesielt interreserte! Starter nede ved veien som går opp mot demningene ved Glomvatnet. Starter i en smal kløft som etter hvert åpner seg opp. Vi skal renne ned samme veien med hodelykt 15 timer senere. Brekanten nærmer seg.. Vi er oppe på ca 1100 meter og langfellene tas av. Helgelandsbukken til høyre med Snøtinden til venstre. Dyp snø gjør at vi må tråkke eget spor disse 2 milene til toppen. Ikke spor etter andre innover breen. Hytta Tåkeheimen ligger nedi skrenten der, men var fullbooket av en eller annen merkelig grunn. Mulig man kan komme seg dit via Engabreen. Monotont landskap Men fjellet nærmer seg sdakte men sikkert... Så når vi endelig toppen etter nesten 11 timers marsj. Det er en kald vind på toppen og vi blir fort kalde. Selv om vi har med både vindsekk, dunjakke osv, innser vi at vi bare må trekke ned fra fjellet igjen etter bare noen minutter. Utsikten er allikevel helt formidabel og blant det aller beste jeg har sett på Helgeland. Ego på toppen V Vi får en lang tur ned fra fjellet igjen. Det blir mørkt og delvis hardt nedi løype ned fra breen igjen, og på smale fjellski er det en utfordring ned der i halvmørket med hodelykt - 1000 høydemeter. Vi er glade for å se veien når vi endelig er nede. I løpet av dagen har det vært mye folk oppe med randoneski - fantastiske forhold for de fra breen og ned, men for min del ble det å gå på bena på skaren de siste 100 høydemetrene. Vi konsumerer 4 liter vann, masse snop og matpakke og en real turmat hver. Alt i alt en fin tur, men anbefaler at man deler turen opp slik at man kan benytte Tåkeheimen som base..
    1 poeng
  5. Hilleberg Allak 3 for 6175,- https://www.parabolflua.no/hilleberg-allak-3-red
    1 poeng
  6. Det finnes diverse greier som du setter inni hagleløpet: https://www.kammeret.no/topic/81081-hvor-kjøpe-innstikkspipe/ Så, ja, det går... hvor ideelt det blir er kanskje en annen sak.
    1 poeng
  7. Jeg endte med å kjøpe en Kabar Dozier hunter i D2 stål. Har hatt den i lomma hver dag siden jeg fikk den og bruker den hele tia. Veldig godt fornøyd. Kosta 600 ca pluss frakt. Kjempefornøyd. ev har xxl Finn wolf fra cold steel til ca 600kr - har ikke den selv, men fikk den anbefalt
    1 poeng
  8. Det har vel aldri vært så mange gode telt å velge mellom. Jeg er imponert over Tarptent selv om jeg bare har prøvd et. Dette ser bra ut? https://www.tarptent.com/product/double-rainbow-li/
    1 poeng
  9. Andre har allerede svart utfyllende, men personlig pleier jeg å lage meg en liten memo i hodet hvor jeg tenker på rom i huset som jeg trenger ting fra. Selve «huset» mitt = teltet. Soverom = liggeunderlag, sovepose. Badet= tannhelse, hygiene. Kjøkkenet = turbrenner, gass/ evnt bensin, kokeutstyr, mat for oppholdet (sjeldent fancy, ofte Real eller lignende…) + vannrensingssystem evnt tabletter. Til sist kommer bekledning, ekstra tøy (inkludert regntøy) samt nyttige småting og nødvendigheter. Spørsmål man bør stille seg selv jf siste punkt er av typen: «- har jeg husket lighter/ fyrstikker/ tennstål? Har jeg husker kniv? Har jeg husket hodelykt? Husket jeg på solkrem og myggspray? Husket jeg på sjokolade og kaffe? Skal jeg ha med meg noe kos? Hva med pleddet jeg elsker, campsko, boka mi, eller vinflaska jeg drømmer om å nyte på kvelden? Legger til sist alt utover gulvet hjemme, deretter avgjør jeg hvilken sekk jeg skal bruke. Passer dette egentlig inn i en 60 L, 75 L eller må det en 100 L sekk til? Akkurat hvor mye kos og ekstra digg du tar med påvirker selvsagt både pakkvolum og vekt i stor grad. Er det en halv dagsmarsj fra bilen frem til en ènnatts overnatting kan man akseptere å bære tungt, men skal man gå flere dager i strekk så må man kompromisse. Dessuten krever lengre turer ofte mer kun av tøy og mat + mer førstehjelpsutstyr.
    1 poeng
  10. Det virker som du vil ha litt mange egenskaper i ett og samme telt, Vankelig å finne telt som ikke er for stort (og tungt) for en, men har god plass til to og matlaging i fortelt med to. Har du vurdert å komplettere med tar, for å utvide plassen i teltet, og ha matlagingen under denne når dere er to på tur? På høyfjellet kan gåstaver eller ekstra stenger til tarpen brukes for holde ned oppe, når dere er to.
    1 poeng
  11. Det var flotte bilder @jaknudsen og @Kristoffer Sandnes! Bra det ikke bare er oss som liker vårsnø! I går kom vi ned fra en flott 3 dagers tur inn til Børgefjell med de små! Varierende forhold men fisket var bra. Vi kunne dratt så mye fisk vi ville ha. Nydelig skiføre på lørdagen! IMG_6250.mov Ikke lang tid før fisken biter her inne! På søndag tok vi en tur innover til Jengelen i skiftende forhold . ingen på hytta denne flotte værhelgen! Det skifter utrolig fort her inne denne dagen- mye vær! I går var det mer ufyselige forhold - sklette og våt klabbete snø. Ungene imponerte med å renne helt ut uten pause - real i bilen når vi kom ned. på med kortfeller før oppstigningen. En minneverdig tur - mye kortspill, fisking og godt humør i teltet.
    1 poeng
  12. Jobbefaring i Sjunkhatten nasjonalpark i regn og lavt skydekke! 😬 I Sjunkhatten nasjonalpark står det flere plantefelt med gran. Disse fortrenger naturlig vegetasjon. Derfor har vi over flere år restaurert naturen i nasjonalparken ved å fjerne plantet gran. I vinter har Salten skogservice fjernet gran fra to av de gjenværende feltene. Dagens befaring var for å se over arbeidet, og for å få oversikt over hvor mye som gjenstår. Vi snakket også om hvordan stiene i området må ryddes før "sommerinnrykket", og at vi må være forberedt på reaksjoner som "hogst i nasjonalpark?!". Da dette kan virke svært spesielt for mange besøkende. Vi gikk hovedsaklig på ski, men føret var trått og seigt. Runden på 1,5 mil merkes godt i føttene i kveld. På hogstflatene gikk vi på føttene. Denne grana fikk akkurat oppleve å bli 60 år. Veldig mange av granplantefeltene her i området ble plantet på 60-tallet, da landet skulle gjenreises etter krigen og det var skrikende behov for tømmer. Fremdeles er det behov, men dagens driftmetoder er ikke skapt for granfelt 6 km fra bilvei. Det er rett og slett usannsynlig lite lønnsomt, og hadde ikke disse feltene stått inne i en nasjonalpark, ville de blitt stående til evig tid.
    1 poeng
  13. Jeg begynte med packraft på senhøsten 2020, ikke padla noe som helst siden et par ganger med kajakk i 1997. Jeg har aldri tenkt/reflektert noe over teknikk, jeg bare padler (nærmer meg 100 turer siden debuten). Det er det som er så fint (slik jeg oppfatter det) med packraft på flatt vann , og rolige elver. Hvem som helst mestrer det fra start, siden det er (nesten) like enkelt som å gå. Kan hende jeg har endra stil/teknikk siden start, og padler jo nå på mer krevende steder, men det er jo bare tyngre. Om jeg padler på et rolig lite vann, eller ute på fjorden med noe motvind er ikke så ulikt ha stil/teknikk kommer til føler jeg Jeg har stilt åra så langt som mulig, fant ut at det gjorde at det ble mindre drypping inn mot båt og meg. Jeg har også stilit årebladene likt vinkla, blir enklere i håndledde da, synes jeg. Padler jeg på kule trange/smale steder, gjør jeg selvsagt åra kortere. Det nevnes her med pute og sittestilling. Det er både pute og solid ryggstøtte i båtene mine, det er vel standard i alle båter?
    1 poeng
  14. En ting til.. Siden duken lett blir utsatt for slitasje ved knekkpunktene er det vanlig å legge på en liten list under for- og akterstevn for å beskytte seg ved grunnstøting. Selv om de er små har de nok også en retningsstabiliserende effekt. Jeg har også en Tahe Reval Midi, og den er langt mindre retningsstabil enn grønlandskajakken når jeg padler begge uten skeg. På bildet har den skegen montert.
    1 poeng
  15. Rapport fra min tur til fjellet Kunna (599 moh.) den 27. juli 2021. Dette er et fjell på ei halvøy i Meløy kommune i Nordland fylke. Hvis du kjører fra Bodø er det ca. 111 km og 2 timer sørover langs fv. 17 med bil. Fjellet regnes som skillet mellom Helgeland og Salten. Utenfor er det ei havstrekning som er beryktet som værhard, Nordlands svar på Stadhavet. Toppen er enkel å bestige. Start fra moloen, følg kraftlinja, her finner du stien. Den er klar og tydelig helt til toppen. Det er bratt opp, men ikke utsatt. Turen opp tar ca. 1,5 time og ca. 1 time ned. Bør bestiges i godt vær, for utsikten er veldig flott. Sjelden har jeg brukt så lite krefter for å komme til topps og blitt belønnet med så god utsikt. Over: Nærmest er Kunnvalen som forbinder Kunna med fastlandet. I bakgrunnen skimtes Ørnes som er kommunesenteret i Meløy og Svartisen (nest største isbre i Norge). Over: Mot nordøst: Fugløya og Sandhornet. Over: Fjellet Sandhornet, Høgnakken og Skjeggen. . Over: Retning sør. Mot vest: Nærmest er øyene Støtt (kjent fra værmeldinga: "Strekningen Støtt til..."), Svenningen og i bakgrunnen er øya Bolga. Turen opp, sånn omtrentlig. Høydeprofil. Over: Kunna sett fra sør.
    1 poeng
  16. Kom hjem fra en herlig ukestur på Finnmarksvidda i går. Tok buss fra Alta og hoppet av ved Sarves og gikk innover mot Sarvesvannene, Goasojavri/Goasosaiva og vannene i området rundt her. Fisket var utrolig bra helt til tropevarmen satte inn de siste dagene. Jeg fikk store mengder av røye...det meste av veldig bra størrelse. Jeg klarte kun å lure 1 eneste ørret på halvkiloen i løpet av hele turen , så det er vel bare å konkludere med at røya dominerer i de fleste vannene i dette området på vidda. Mistet sannsynligvis mitt livs fisk da jeg hadde på en kjemperøye (3-5 kg), som slo seg totalt vrang helt inntil land og stanget i skarpe stener og slet av min fireline på et brøkdelssekund. Veldig ergerlig.....men får trøste meg med opplevelsen å få kjenne på en slik fisk med enorme krefter. I'll be back! Noe jeg ble veldig positivt overrasket av på denne turen var uteblivelsen av enorme mengder mygg. Myggnett og myggmiddel forble så og si urørt i sekken......noe som definitivt gjør at man virkelig får nyte turlivet i nord også
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.