Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. mai 2023 i alle områder

  1. Det var flotte bilder @jaknudsen og @Kristoffer Sandnes! Bra det ikke bare er oss som liker vårsnø! I går kom vi ned fra en flott 3 dagers tur inn til Børgefjell med de små! Varierende forhold men fisket var bra. Vi kunne dratt så mye fisk vi ville ha. Nydelig skiføre på lørdagen! IMG_6250.mov Ikke lang tid før fisken biter her inne! På søndag tok vi en tur innover til Jengelen i skiftende forhold . ingen på hytta denne flotte værhelgen! Det skifter utrolig fort her inne denne dagen- mye vær! I går var det mer ufyselige forhold - sklette og våt klabbete snø. Ungene imponerte med å renne helt ut uten pause - real i bilen når vi kom ned. på med kortfeller før oppstigningen. En minneverdig tur - mye kortspill, fisking og godt humør i teltet.
    4 poeng
  2. Lurte samboer med på telttur. Kort tur der comfort sto i fokus, nå har hu vært med sommer og høst men ikke vinterstid. Meget fornøyd med å lurt henne med på dette 😂Telt slåes opp, var litt snøfokk å guffent en vending. Ble vindstille til natten.Kjøkkentjeneste, steker bacon til hamburger.Kokken i aksjon,fruen har pyntet med insta-vennlige lys.Litt kos må man unne seg.Glemte selvsagt korktrekkeren, gamle tjuvtriks kommer godt med.Her fylles Nalgene-varmeflasker for harde livet. Å fryse på første vintertur var ikke aktuelt😅Frokost på liggeunderlaget.Peldyret Faun tar seg en hvil mens pulker pakkes å camp rives.Snø fjernes av elefantørene.
    4 poeng
  3. Frognerseteren-Kikut t/r på langrennsski i fantastisk mai-vær
    3 poeng
  4. Hva er «hardbarka høykvalitetstelt»? Det motsatte av «lavkvalitets sommertelt»? ——— Vi har jo en litt lignende diskusjon gående i en annen tråd. Jeg kan tale for min egen del, på ukesturer og 2-ukers turer i Norge. Havkajakk langs kysten. Jeg har brukt ett Hilleberg Unna, turmakker har brukt ett MSR elixir 2. Jeg har vert fornøyd med mitt, og har har vert tålig fornøyd med sitt. Vi har opplevd alt fra 29 grader og vindstille til 8 grader og regn på SAMME tur. Hilleberg Unna har fungert bra under alle forholdene. Største ulempen er at innerteltet kun har mulighet for mesh-åpning i halve øverste del av døren. Jeg skulle gjerne hatt mulighet til å åpne til full mesh både for utsikt og bedre lufting på de varmeste dagene. Det hadde vert verdt vekten, da blir teltet enda mer fleksibelt mtp. brukstemperatur. Jeg har kjøpt også innerteltet i full netting, men ikke prøvd det enda. Jeg antar det bør fungere tålig greit også når det blir surt, siden teltet tetter bra langs bakken og kan holde ute det meste av trekken når den kommer. MSR teltet ble byttet ut sist tur. Det har ca. halvparten mesh i innerteltet og lufting langs bakken. Det ble nemlig trekkfullt, kaldt og guffent når det regner og blåser. Unna kan jeg også bruke på vinterturer, vårturer når det er kaldt, og høstturer når det regner og blåser. Ett amerikansk 3-sesongers er ikke særlig til den bruken, da må man ha 2 telt og det koster jo plutselig mer… Så jeg tenker ja, vi trenger «hardbarka kvalitetstelt» her til lands. Helst med god fleksibilitet slik at det passer både varme og kalde dager. Vi kan fort oppleve nærmest vintertemperaturer på sommeren. Men drar du bare på tur i fint vær klarer du deg jo med en presenning og myggnetting.
    2 poeng
  5. @Kjell Iver Flotte bilder og fangst! En lever lenge på slike turer, vår-vinter kan absolutt være den fineste tiden i fjellet. Her går nok skiføret langt ut i mai, så ingen planer om å avslutte ski/pulk-sessongen enda. Planlegges ny tur til helga 😂 Nå er jeg temmelig sikker på at mange av forumets medlemmer er på turer i helgene, men det postes ikke så mange turrapporter/evt i denne tråden. Jeg liker å se bilder fra turer, korte eller lange. Så oppfordrer folk til å legge ut bilder 🙌
    2 poeng
  6. https://www.skittfiske.no/kinetic/240874/kinetic-classicgaiter-waist-st-foot-olive-hoftevader De der + Crocs så kan du vade i timesvis....
    2 poeng
  7. Ta toget eit hakke eller to lenger enn Geilo, og gå dagsturar knytt til Hallingskarvet? Evt tur me utgangspunkt i Fagerheim?
    2 poeng
  8. Kjøpte som mange andre et Ringstind Superlight 2 på messetilbud og tenker nå at det kanskje akkurat var verd den prisen. Vi hadde regn hele kvelden, natten og morgenen. Det var vått, både på innsiden og utsiden av både innertelt og yttertelt. Luftingen er som den er når det regner, men lå under trær på en liten høyde i trekk ved kysten. Ikke ekstra bunnduk, bakken besto stort sett av barnåler. 1,5 personer i teltet. Takhøyden er for lav til å sitte helt oppreist uten underlag for meg på litt over 180cm. Teltet er med andre ord lavt. Ikke så uventet, men man burde gjerne klare å få det 5-10cm høyere under taket så det passer en gjennomsnittlig kar? Dørene har av uante grunner heller ikke glidelås som kan åpnes i begge ender, noe som er plagsomt når man vil lufte litt samtidig som kaffevannet kokes. Ellers er teltet langt innvendig med plass til ting og tang, og så har man godt med plass til å fyre opp en Trangia i ytterteltet uten at hele sulamitten tar fyr. Neste tur håper jeg på litt vind så jeg får testet hvorvidt det tåler denslags.
    1 poeng
  9. Bare for å hive mer ved på bålet her: Hilleberg er fint det, men når skal de få seg litt ordentlig ventilasjonsmuligheter i teltene sine? Det holder meg igjen hver gang jeg nærmer meg å se på noen av teltene deres. Soulo kunne vært interessant, men det har veldig lite ventilasjonsmuligheter i forhold til tilsvarende telt fra f.eks. Fjällräven som jeg er blitt veldig fan av. På akkurat dette skjønner jeg ikke at Hilleberg sitter med en gudestatus blant mange. Mer muligheter for lufting = mindre kondens. Jeg har ikke helt gjort opp meningen min om amerikanske ultralett-telt enda. Sannsynligvis hadde jeg klart meg fint med et Durston telt (med innertelt pga kondens) til mye av mine turer i barmarkssesongen. Det har fristet litt, men mest fordi jeg er utstyrsnerd. Men nå synes jeg ikke at 20kg sekk er tungt på ryggen heller, og kan lett holde en god fart med slik opppakning. Akkurat nå ser jeg ikke behovet for å maks-optimalisere på dét området når jeg er såppass glad i tunneltelt-konstruksjonen. Det som hadde vært kult, hadde vært å sett skandinaviske teltkonstruksjoner med Dyneema-stoff i ytterduker, og mer fleksibilitet på innerduker hva gjelder materialvalg. Minidigresjon: Mesh-innerteltet som kan kjøpes separat til Fjällräven Abisko Shape 2 og Lite 2 veier faktisk mer enn det med solid duk. Sannsynligvis fordi bunnduken er i mye mer slitesterkt materiale enn standardduken. Veldig rart valg av produsenten å ta.
    1 poeng
  10. @Marius Engelsen Fant endelig teltet, https://www.trekkertent.com/home/home/35-saor.html Her er jo en billigere variant av Unna, 1.3kg. Sier ikke denne er bedre, men den er lettere. Og man må selvfølgelig ofre litt. Men med high-end norske merker burde de kunne tilby noe lignende. Unna / Saor modellen er perfekt syns jeg. Dette er jo bare en fyr som lager teltene, så der er det langt fra samme kvalitetskontroll kanskje, men halvpris da.
    1 poeng
  11. Godt poeng. Går man Norge på langs vil man med stor sannsynlighet oppleve en god dose drittvær, regn og vind. Går man en tilsvarende lang, eller lengre, «trail» i USA kan man trolig forvente en mye større andel varmere og stabilt vær. Det stiller jo forskjellige krav til teltet. ——— Sammenligner vi oss derimot med eks. engelskmenn, skotter, svensker og islendere virker det som vi foretrekker temmelig like telt.
    1 poeng
  12. Jeg kan til dels si meg enig. De fleste telter i greit vær og er ikke på så lange turer at man ikke kan forutse været til en viss grad. Da klarer man seg med Amerikanske 3-sesongs telt. Mange produsenter lager telt som består kraftige vindtester når de er plugget i gulvet med skruer og vindmaskinen slås på etter teltet er forankret. Hilleberg tester også alle sine telt med vindmaskin, men de setter på vindmaskinen FØR de slår opp teltet. Alle teltene deres skal nemlig kunne slås opp i vind, og det er ikke alle telt som lar seg sette opp i sterk vind. Samtidig lager de teltene slik at ved stangbrudd skal ikke en brukket stang kunne skjære i stykker teltet, kun hull i stangkanal. Reparer stangen og fortsett turen. Å ikke klare å slå opp teltet alene er kanskje den største risikoen, slik jeg ser det. Det er ihvertfall noen moment å tenke på når man skal velge telt, særlig om man er alene på tur og drar i eksponert terreng eller turer av en såpass lengde at man ikke kan forutsi været.
    1 poeng
  13. Hilleberg er veldig overkill for 99% av bruken, men de varer lenge. Høy kvalitet, men høy pris.. Copper spur er bra telt det og lett, men finnes mange like telt som dem. Ville ikke gått for copper spur, har et lignende telt med duk som settes over til slutt og det er ikke noe særlig når det regner altså. Kanskje Big Sky Chinook 1? Settes opp samtidig, solid innerduk, 1,6kg tror jeg? Hilleberg er populært ja, de lager veldig vær dyktige telt, men som sagt, nesten ingen setter de teltene til prøve.. Så alle går omtrent med for-tunge telt de ikke trenger
    1 poeng
  14. Var på vei til å redigere posten, vil nevne at det finnes mange andre gode stenger enn den fra Berkley. Berkley stangen ble egentlig kun valgt fordi den er 4 og 5 delt (avhengig av lengde), hadde godt spekter mtp kastevekt (3-18), god lengde (8'6), god pris og korkgrep (som absolutt er å foretrekke). Den er også fra et velkjent merke. Men det finnes mange andre stenger som oppfyller samme krav.
    1 poeng
  15. Budsjett er veldig relativt ja, og det er stor forskjell på hva man får i de forskjellige prisklassene. Samt hvilken prioriteringer man har. Og hvis man kjøper billig så ender man fort opp med å bruke mer penger fordi man finner ut at man skulle ønske at man brukte litt mer i utgangspunktet. * Over tregrensen så er 9 til 11 fots stenger absolutt å foretrekke, lengre stenger gir større kastelengde. Som kan være svært viktig på fjellet. * Når det kommer til slukvekter, så er vet viktig å ha et spekter som går fra ca 6-15 gram. Og så blir det er spørsmål om personlige preferanser nøyaktig hvor man vil legge seg. Noen velger 4-16 gram for å kunne fiske godt på grunne vann, andre velger 5-20 for å havne midt i smørøyet, og noen velger 5-25 eller 6-26 gram for å kunne kaste litt tyngre sluker langt ved behov. Men den viktige vekten er uansett 6-15, da har man feks 6 grams spinnere, 7 grams skjesluker, 12 grams skjesluker, 12 grams atomsilda og 15 grams møresilda innenfor kastevekten. * Sneller kan være enten 1000, 1500, 2000 eller 2500 sneller. Jeg har selv en sterk preferanse til 2000 og 2500, jeg mener alt under den størrelsen stort sett er poengløst. Større sneller gir rett og slett lengre kasteavstander. Dyrere sneller har også en tendens til å ha mye lavere vekt, som gjør dem mer behagelige å bruke hvis man skal kaste mye. Det er også veldig deilig å ha mye snøre tilgjengelig på spolen dersom det skulle bli nødvendig å kutte vekk snøre pga knuter eller floker. * Snøre har mye å si for hvor langt man kaster, du kan enten ha billig monofilament-snøre, eller dyrt multifilament snøre. Men det som er en fellesnevner er at tynnere snøre kaster lengre. Så de fleste erfarne fjellfiskere fisker nesten utelukkende med multifilament for å oppnå større kasteavstand. * Så bør man også tenke på oppdelingen av stangen, vil man ha teleskopstang (som kan være svært gode), 3 delt stang, 4 delt eller 5 delt? 3 delte stenger er sterkest, 5 delte eller teleskopstenger har mindre transportlengde. På generelt grunnlag så kan jeg si at hvis jeg skulle ha kjøpt meg en budsjett stang i dag, til fjellbruk, så hadde jeg kjøpt følgende: * Shimano Sahara FJ https://www.skittfiske.no/shimano/243891/shimano-sahara-fj - God, relativt lett snelle som de fleste vil kunne være fornøyde med i mange år. Prisen ligger nett over 1000 kroner. Ville ha gått for 2000 størrelse. * Berkley Phazor Pro III 8'6 fot 3-18 gram 4 delt stang - https://www.skittfiske.no/berkley/234482/berkley-phazer-pro-iii-4-og-5-delte-haspelstenger-med-parabolsk-aksjon eventuelt oppgradert til Shimano STC Mini Tele stang i 9 fot, 7-21 gram. * Monofilament til backing - 150m multifilament i 0.10 eller 0.12 tykkelse over det. Da havner budsjettet på ca 2500 kroner inkludert noen snap swivels, snøre og sluker. Men da får du en pakke som vil gi svært god valuta for pengene som vil være mer enn god nok i mange år fremover.
    1 poeng
  16. Vi forsøkte oss på kanotur med ungene på Hvalstjern i Fetsund utenfor Lillestrøm i helga og det gikk bare sånn nesten. Vannet ligger på 186MOH så vil tro de fleste vann i Oslomarka har en del is enda. Isforholdene endret seg ganske mye fra søndag til mandag, men fortsatt en del is igjen. Isbryteregenskapene til kanoen Femund er bare sånn passe 😆
    1 poeng
  17. "Budsjett" er ganske relativt. Som ganske fersk på fisking de siste årene selv fikk jeg en ivrig fisker-kammerat til å anbefale meg en pakke som ikke kosta skjorta. Abu Garcia Venturi "Ørrett" het pakken. ~Kr 1300 for 4-delt stang på 7 fot og Abu Garcia "Cardinal STX" snelle + Fireline snøre. Jeg synes det var midt i blinken for meg. Pakker lite på sekken, og jeg får fint til å kaste "langt nok" med den. Det virker som en stang jeg fint kan ha noen år. Kan bekrefte at den tar fisk i fjellet. Uten å legge så mye mer "fiske-science" inn i det enn det 😅 https://www.jaktogfriluft.no/abu-garcia-venturi-ørret-4-delt
    1 poeng
  18. Dette er vel en stang som er mer beregna på meiting, Okuma selv skriver at det er en Match/Feeder stang. Elbe skriver også at: Det blir noe annet enn fjellfiske, i alle fall i mitt hode. Meitefiske er kanskje mest utbredt i sjøen i Norge, da gjerne kalt kystmeite. Godt egna for lange kast, men slike match-stenger er vel mer retta inn mot mindre fisk, kanskje gjerne karpefisker der slikt finnes, om jeg ikke tar helt feil. Uansett, 3,9 m er overdrevent langt til fjellfiske etter min erfaring, og i tillegg med transportlengde på ca. 1,3 meter – det er langt hvis den skal være med på sekken gjennom buskas og skog! Jeg tenker på denne stanga som bedre egna til typ surfcasting enn fjellfiske.
    1 poeng
  19. Ble lagt ut en rimelig stang i går på Finn som jeg selv vurderte. Okuma Ceymar Match 3,9 m / 5–25 g / 3-delt
    1 poeng
  20. Si i fra hvis du kommer på det 😃
    1 poeng
  21. Litt høyere alternativ, men fortsatt ikke foillgæli tunge: https://www.amazon.com/Frogg-Toggs-Canyon-Breathable-Stockingfoot/dp/B07848W92B?th=1 https://www.amazon.com/Hodgman-GMWDE-Gamewade-Packable-Waders/dp/B076W3GHQQ
    1 poeng
  22. "På fjellet" kan være så mangt. Er det snakk om mest over skoggrensa, eller også en del i skogstjern og lignende på fjellet? Det vil gjerne ha litt å si for lengde på stanga (lang stang er ugunstig der det er en del vegetasjon/trær ved vannkanten). Er det mest mindre fisk på noen hekto, eller også større fisk der du ser for deg å fiske? Jeg antar at du tar utgangspunkt i fisking fra land, ikke fra båt? Man ender gjerne opp med et kompromiss så lenge man skal ha en stang til "alt", men for at forumbrukerne skal kunne pense deg i retning av en kombo som funker best for ditt behov per nå, så tror jeg litt slik informasjon kan være nyttig Og i og med at du er ute etter en budsjett-stang og -snelle, så kan det være et tips å følge med på Finn når du vet litt mer om lengde, snellestørrelse osv., det hender at det dukker opp noen rimelige stenger der. Men sånn grovt sett, uten å vite mer spesifikt, så ville jeg sagt et sted mellom 7'–9' lengde, slukvekt 3–14 g (evt. 7–21 g for litt tyngre fjellfiske) og en snelle med størrelse 500 eller 1000 (eller tilsvarende, noen produsenter bruker andre benevnelser) er et godt sted å starte, særlig for litt lett fjellfiske. Greit å tenke på transportlengde av stanga også.
    1 poeng
  23. Noe sånt: https://www.westsystem.no/p/20451
    1 poeng
  24. De ligner på disse, men mine har nylonsokk i stedet for neoprene. Hvis du bruker litt googletid på hip waders osv så finner du nok..
    1 poeng
  25. Jag har använt tältet på 2 korta turer ,sålt tältet men skaffat ett nytt och testat på samma ställe och motsvarande väder där jag testat andra tält. Det är en nedlagd soptipp ,högt belägen utan träd och väljer när blåsigt och regnar för testet. Jag kunde resa tältet snabbt,väljer att sätta upp den brant sluttande huvudändan mot vinden för annars pressar vinden ihop båda dukarna och man får snabbare fuktgenomslag. Jag är ca 193cm och använder max 60 mm underlag som kanske blir 3-40 när man sitter på det,jag kan då ej sitta helt rak enl HS 950 mm höjd inv högre finns det få tunneltält som är. Jag är ganska frusen av mig och får stå ut med lite kondens när det istället är solid innertält med 2 små ventilations nätsektioner på långsidorna. Jag använde det på en bilkamping tur i Bohuslän och vid en lugn natt ca 50 m från en fjord var det mkt fuktigt lika F beskrivning men en annan natt ännu närmare havet med lite blåst ej störande kondens. Jag träffade 2 som anv tältet på en ca 14 d Massiv vandring från Jotunheimen till Haukeliseter de klagade inte på tältet och vi slog upp tältet med några hundra meters avstånd och jag såg dem först vid nedtagningen av tältet. Jag hade ju Bergant trollhetta 1p och lite kallt och när man var oförsiktig och tryckte ihop vävarna så blev det direkt fuktgenomslag då det har nät i taket,då känner man ju ej av fukten på samma sätt men varje kraftigare vindpust om man ej hade tur som den natten ha en liten kulle som vindskydd i vindriktningen. Det var ju snö runt den lilla vattensamling jag hämtade vatten i så ej speciellt varmt. Finns ju 2 höga ventilationshuvar högt upp,om det saknas 2 vägs blixtlås på yttertält blixtlås är det ju en stor nackdel detta kommer jag ej ihåg jag lagade maten ute på mina turer pga bra väder endast vedkök båda gångerna. (Bilder finns på mina inlägg med tält tester. om slutsater är olika så beror det på att minnet ´sviker´) Vilket/vilka tält jag/man väljer har ju ofta med extra priser just när man anser sig vilja ha ett nytt tält och sker inte alltid helt rationellt men man säljer ju lättare om man har köpt det till ett bra pris. Jag har längden som gör att jag ej kan välja det minsta och lättaste och viljan att ej köpa en ´sardinburk´ och vill sprida ut packningen lite och ej behöva leta i en mörk ryggsäck efter kläder och tex mat när man är hungrig och trött då är det bra med 2 Absider en för matlagning och kängor och en för ryggsäcken samt när man ska torka kläder krävs plats för att kunna breda ut och vända ej som i HB unna då men får ta ner delar av innertält för att vända på kläderna i lilla Absid 2.
    1 poeng
  26. Kan gjerne være lengre, krevende turer. Vi er begge turvante. takk for tips, skal sjekke de ut
    1 poeng
  27. Denne gang med merketape i lomma. Det var ikke så lenge siden jeg hadde gått den lange runden fra Gramstad, om Mattisrudlå, Bjørndalsfjellet og Fjogstadnuten, videre til Resasteinen og Skjørestadfjellet til Dalevatn og til slutt Dalsnuten og tilbake til Gramstad. En ganske drøy runde på 14 kilometer. Jeg mente jeg endelig hadde funnet den enkleste veien fra Skjørestadfjellet og ned til Dalevatn – uten å klatre over Kjerdalsfjellet (Jødestadsfjellet som STF kaller det.). Denne bakken er for meg litt bratt og spesielt på vinterføre velger jeg å gå om Jupemyr og skaret mot Jødestad. Det var muligens på tide å merke de 5-600 meterne mellom veien og til den T-merkede stien. Nå tar denne «omveien» muligens et par, kanskje tre minutter mer en den merkede stien, men det er i hvert fall mye enklere å komme til Dalevatn den veien. Yr hadde ikke værmeldingen helt på stell. De mente det skulle bli en tør og ganske solrik dag. Værgudene var ikke enige, og serverte noe regn og litt vind på morgenen. Nå gjorde ikke det så mye, bakken var tørr og det kom ikke mer regn enn at stien ble bare så vidt våt. Som vanlig tok jeg mot Bjørndalsfjellet, og innover Bjørndalsmyra og opp til Mattisrudlå. Det var folk i bakken oppover, men så snart jeg stakk ansiktet innover myra ble jeg ganske alene. Selv oppe mot Mattisrudlå traff jeg ikke folk. Her pleier det som regel å være noen på vei opp bakken fra Paradisskaret, eller på vei ned, denne gang var det ingen andre. På toppen av Bjørndalsfjellet traff jeg på noen av de samme jeg hadde gått forbi på vei oppover. Nede på Fjogstadveien igjen tok jeg direkte mot Fjogstadnuten og fortsatte videre nedover mot Løemyr og Sørdalsbakken, og videre opp til Resasteinen. Det så ikke ut som om det var folk ved steinen da jeg klatret oppover, men da jeg kom opp, satt det et par i le av steinen. Oppover bakken mot Skjørestadfjellet og flyvraket, mente jeg å kunne kjenne at beina ikke var helt gode, og lurte på om ikke bakken opp fra Dale mot Revholstjørn ville bli for drøyt. Dalsnuten kunne jeg jo hoppe over denne gangen. Bortover småtoppene på østsiden, med gode og store varder som viser vei mot skogsveien på andre siden av Djupemyr, gikk alt så meget bedre. Nedover mot Dalevatn glemte jeg hele greia. Etter jeg kom meg over grøfta i bunn av veien og over gjerdet og ned til skogen, begynte jeg å merke «stien» - et litt utydelig dyretråkk nedover den ganske bratte bakken. Jeg merket bare med noe rød elektrikertape, og med gode mellomrom. Lett å fjerne. Et stykke nede i bakken dukker det opp en gammel vei, og denne går over i sti, som ender ut ved den T-merkede stien. Nede ved Dalevatn, ble det denne gang en stopp for både saft og noe kjeks. Skulle jeg oppom Dalsnuten var det nok helt greit med påfyll. Jeg kom opp på Dalsnuten. Bakken ned til Kjerdal er grei og det er lett å gå veien bort til Dale. Opp bakken mot Dalsnuten, er ikke like enkelt. For min del går det «sakte i bakken» - oppover i et jevnt tempo, helst uten for mange lange og høye steg, men jeg kommer jo opp. Som vanlig fusket jeg, og gikk over sletta og til stien i sør oppover mot toppen. Det er enklere å komme opp denne veien, og krever ikke noe «klatring». Det ble bare en kjapp runde rundt varden før jeg tok ned mot Revholstjørn. Det var helt greit med vei det siste stykket. Etter fire og en halv time på tur, og med noen ganske drøye oppoverbakker, var det kjekt å se bilen. Telefonen mener turen er på 14 kilometer, og det er for meg en skikkelig langtur, men kjekt var det.
    1 poeng
  28. Det finnes akkurat noen slike som du etterspør, @Nusk, men jeg klarer ikke for mitt bare liv å huske hva de heter, eller hvem som selger dem.
    1 poeng
  29. Nja, jeg vurdrer gjerne vekt/nytteverdi før bare vekt alene og kan bære med ganske tunge greier selv på lenngre turer om nytteverdien er stor. Ekesmpelvis tungt stødig fotostativ i mørketiden. Nå vet jo ikke jeg noe særlig om hvor ofte du har bruk for slikt på tur og derfor minimalt om hvilken nytteveri de har for deg, så jeg foreslår bare. Linket til de billigste midjevaderne jeg fant i farten. De kommer i lettere utgaver også, men som med det aller meste av turutstyr: Med synkende vekt øker prisen...
    1 poeng
  30. Huttetu, dette er den dyreste forumsiden jeg er på. Disse er jo helt suveren i Packraft... En slik bukse er på vei hjem til meg nå...
    1 poeng
  31. Har sett etter dette selv, dette finnes men det virker som om mange som produserte dem for noen år siden har sluttet nå. Det er nok vanskelig å få til å lage dem i god kvalitet. Min løsning på dette problemet har vert Sealskinz sokker, vanntette sokker som i alle fall sikrer at man ikke blir våt på føttene.
    1 poeng
  32. Jeg har noen veldig lette låringser som går inni skoene. Det står ikke merke på dem, og de er sikkert 15 år gamle. De brukes med Crocs eller lette joggesko ved vading på tur. Sånne slites mindre enn de man tar utenpå fjellskoene.
    1 poeng
  33. Liten helgatur i Rørosfjellan med junior. Hunden ble hjemme denne gangen, han hadde allerede vært ute 4 dager på rappen så han hadde fått nok dose sollys(ikke snøblind, men litt øyeverk). En litt kul samt unødvendig funksjon på spitsbergen, men veldig kurrant når det er fint vær. Bare hive inn bedding og diverse uten å måtte dra det inn døra. Klart for isfiske!Det går mot kveld. Ut å sjekker nattkroker. Synger godnattsanger å drikker solbærtoddy.Kvelden bydde på en vakker himmel, når mørket kom ble det helt stjærneklart. Mine fotokunskaper eller mobil klarte ikke å fange det.Dag 2, avslapping i teltet. Ungen ligger til tørk😅Litt av målet med turen var at jr. skulle få fisk, å det lykkes vi med. En fin ørret på 300-400gram gikk på en av nattkrokene. Ellers var det ikke mye liv å spore.Vel nede igjen til bilen, pulken sikres så den ikke sklir ned på grusveien. Alt i alt en vellykket tur, som ikke var av den lengre sorten. Vi fikk sett ryper og fjær, lekt med steiner på barflekkene, laget karamell-løype(vi benyttet marsmallows), isfisket og generelt kost oss.
    1 poeng
  34. Det er fritt å padle over alt i Norge, men du bør sette deg inn i reglene om desinfeksjon av utstyr i forbindelse med gyrodactylus-infiserte vassdrag: https://www.mattilsynet.no/fisk_og_akvakultur/fiskehelse/fiske_og_skjellsykdommer/gyro/slik_hindrer_du_spredning_av_gyrodactylus_salaris.225
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.