Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. mars 2023 i alle områder

  1. En kort tur i bakgården hos meg. Nytråkkede spor på vei opp og ned fra fjellet. Glad hund gjør turen enda bedre. Men å sjekke telefonen i fart med hund rundt bena anbefales ikke. Har ikke gått på trynet på denne måten på mange år. Ingen brudd, kun såret stolthet og det må jeg tåle. Tore
    5 poeng
  2. De fleste med knivinteresse har nok fått med seg til nå at Morakniv har lansert en ny serie som heter The Ash Wood Collection Blandt disse knivene var det spesielt en kniv som slo meg som veldig interessant for mitt bruk. Jeg har en alt for lang liste over kniver, mange av de ligger på hyllen og er sjeldent i bruk. Men der er et par utvalgte som blir brukt mer enn gjennomsnittet. Casström knivene (Lars Fält og no.10) er fantastiske kniver, men jeg opplever at bladet rett go slett er for tykt til at jeg liker å bruke de som allround kniver. Akkurat her har Morakniv gjort noe helt unikt. De har laget nettopp en Allround kniv. Jeg er mildt sagt imponert over hvor godt denne kniven treffer og dytter de andre knivene ned på lista. Nei, den er ikke like godt egnet til å kløyve ved, men til dette har jeg liten øks. Til alt annet, er den helt fenomenal. Det er ikke ofte jeg klarer å spikke en skje med en slik kniv, men denne leverte så til de grader. Den er langt mer eksklusiv enn man først får inntrykk av. Jeg er spesielt fan av at bladet stikker litt ut i forhold til "skallene" så du vet nøyaktig hvilken vinkel det er på bladet uansett hvor mørkt det er, eller om du har på deg hansker. Den nye lær slira er også veldig kjærkommen, vi må være ærlig å si at Morakniv har ikke vært spesielt god på å lage slirer. Denne minner veldig om slirene du får med til Casström knivene. Jeg savner en liten loop i sliren så du kan henge på tennstål, men dette tror jeg er noe Morakniv jobber med å lansere senere. Er jakten på den perfekte turkniv over? For min del tror jeg faktisk det. Det er sjeldent jeg har vært så begeistret for en ny kniv og at den leverer såpass på alle mine bruksområder. Rett og slett mektig imponert. Den kutter mat og frukt forbausende godt også (for å ha såpass tykt blad) den er også god til å sløye fisk med, spissingen på bladet foran graver seg inn og gjør bukspretting veldig lett (ikke bilder av dette) Anbefales på det varmeste
    3 poeng
  3. Hardangervidda forrige helg med seksåringen. Fagerheim - Krækkja - telt ved Svartatjørna - Dyranut.
    3 poeng
  4. Søndagstur til Fagerhei etter et dryss med nysnø, og middagspause ved et vann Turen ble på totalt 18km / 5t 15 min. Fagerhei: Utsikt fra Fagehei mot kysten: Fin plass for pause og middag: Tid for middag: Ruta, har gått med klokka:
    2 poeng
  5. Ingen gå/kjøremodus eller festing av hæl. Det er en "flex" foran som gir motstand ved bøying. Den kan byttes til "hard", da blir det mer motstand (progresiv). Litt som å sette på wire eller stag på en 75mm. Trykker inn en knapp på siden av bindingen for å løsne flexen ved bytte. Er overraskende behagelig å gå med, og temmelig stabil å kjøre med. Støvlene avgjør stabiliteten. Jeg har Alpina Alaska, de er ikke av de stiveste. På - siden kan jeg nevne at jeg synes hælklossen er for lav, jeg fikk trykksmerter under hælene første turen, ved å bygge klossen opp 5mm ble problemet løst. Det andre problemet var at ene pinnen i skoen satte seg fast inne..Tok skiene av for å krysse en vei, og fikk ikke ene skien på igjen. Dette var 1ste tur, som da ble 14km ski og 4km fottur.. Har fått nye støvler, men har ikke gått så mye at jeg stoler helt på de enda. Rottefella reparerer visst dette, det fant jeg ut etterpå.
    2 poeng
  6. Fra dagens skitur til Bostoliskaret og Erlingbu i Bodø. Fantastisk påskevær og mye folk i marka. Soløyvannet og Saltfjorden sett fra Bostoliskaret: Jukseelger i tre:
    2 poeng
  7. Planen var Blefjell hele helgen, men på grunn av en tilbakevendende feber snudde jeg bilen ved Drammen og dro hjem for å hutre på sofaen. Med ski og pulk allerede pakket i bilen "måtte" jeg jo ut på tur, spesielt siden jeg var gira på å prøve ut nye Transporter pulken før neste sjanse som ikke blir før i påsken over flere dager. I dag (lørdag) vurderte jeg formen god nok til en kort tur i Nordmarka. Tunnelteltet ble byttet ut med kuppel. God helg 😎😷
    2 poeng
  8. Ja, kan frakte annet enn sprit i de også. Jeg har en liten med bensin og en stor med parafin. Tanken med sikkerhetskorken er at den lukker seg selv (i tillegg til å være flott å helle fra da helletuten går nedi de fleste tanker). En må trykke ned toppen ved fylling. Om en skulle være uheldig å fylle på en brennende spritbrenner vil en nok slippe/kaste flasken og da er vel tanken at en reduserer faren/skadene ved at den lukker seg i det en slipper den...
    1 poeng
  9. Vår WhisperLite fra 2005 begynte å lekke i vinter, men etter å ha gnukket av det røde belegget på o-ringen og smurt opp var alt i orden. Jeg sjekket nå den gamle WhisperLite-en og den hadde ikke belegg på O-ringen og var helt intakt etter over 20 år. Pakningen mot flasken var morken og reservepakningen var også morken.
    1 poeng
  10. Hvis du ser bort i fra den ene hosten til Dragonflyen i video nummer 2, så brenner jo disse helt fint. Kan det være at slangen har sugd litt luft, og det var en luftboble som ga en liten host?
    1 poeng
  11. I dag så har jeg vært på skitur til Ørnvassbu på Hopsfjellet i Bodø. Været var helt upåklagelig. Fra Ørnvassbu med Saltfjorden og Børvasstindene i bakgrunnen:
    1 poeng
  12. Fungerer upåklagelig. Men trenger en runde med pleie for å bli like fin som @Kristoffer Sandnes sin.
    1 poeng
  13. Gikk denne i fjor, men motsatt vei. Kjempefin tur. Litlos - sandhaug var litt seigt. Sov i telt mellom hyttene, bortsett fra en natt på Litlos. Anbefales, du vil ikke angre 👍 ps: du kan følge traktorslepet nord for Sandhaug (se bilde) så sparer du deg for mye tid, med mindre du absolutt vil innom der.
    1 poeng
  14. Har nå kjøpt meg sekk bergans trollhetta 95 l spine 2. Den var stor nok til mitt behov fikk teltet Barent 3 manns med stenger på tvers nederst i sekken. Som en opplysning sammenlignet jeg sekken med konas Bergans Trollhetta 75 for damer så er 95 og 75 ca like høye, 95 har bredere hovedrom og lengre trekk over hovedrommet som gjør at du kan pakke høyere.
    1 poeng
  15. Fikk disse 111 delene uten noen garanti at de virket. Har nå sett over brennere og diverse. Begge er stille brennere som har blitt utsatt for noe hard bruk. Den vanlige stillebrenneren har et lite pin-hole helt øverst i en lodding på stigrøret. Mens den andre har vært med i en kasse som har brunnet, den har en del flere loddinger som er lekke. Men ingen av delene ser ut til å være noe problem å fikse. Så skal få rota meg til å sølvlodde feilene. Må få liv i dem så de kan brukes. sitronsyre+zalo og varmt vann gjør underverker.Et bittelite hull/sprekk i lodding helt øverst I et av stig rørene. Men fikk blå flamme på den. Ny NRV og tanklokk pakning, besto trykktest. Endelig ny dyse til 111 bråkebrenneren, nå ble det skikkelig trøkk.
    1 poeng
  16. Da er den ikke bare hjemmelaget lenger, men fås på Apotek1. En egenutviklet serie de har med hjelpeprodukter, Metode. Men kjøpte to nye essenser med Eucalyptus og Sitron...mye drøyere ift pris, samt at jeg ikke liker å drasse på en roll-on flaske av glass.
    1 poeng
  17. Setter stor pris på @Espen Ørud og @Tessatroll her jeg står å pakker for nte gang, nå er jo pulken super light i forhold til nyere definisjoner Lista er så endelig som den kan bli tror jeg: https://www.dropbox.com/s/yejrbvbofziabtx/Pakkliste Finse - Haukeli 2023 Final.xlsx?dl=0 Jeg endte på 45,5 kg, men det inkluderer 3kg snacks, reduserte litt på spade, fjernet hunter og halverte batterier, fjernet solcelle osv. kan være jeg stapper inn 3-400 gram med comfort på slutten her, og så har jeg ett spørsmål: Har noen Snowline brodder (1cm tagger), de veier 400 gram, er dere pro/con disse nå som det har vært mildt, snødd, blir bra kaldt fremover? jeg går greit med 35kg på ryggen, så 45 kg. skremmer meg ikke så veldig mye (har langfell med), men har ikke mange pulkmil i vomma som det ble nevnt. Noen pulk turer i fjor, et par korte i år og endel dekk trening frem til jeg ble slått ut av covid og en endeløs rekke av forkjølelser i oktober - januar. På den annen side har jeg ikke dårlig tid og blir lei meg om jeg ikke bruker alle dagene 07:00 går bilen på lørdag morgen og ettersom det kan bli endel snø på lørdag tenker jeg en rolig start til restauranten på Finse er en god første etappe...
    1 poeng
  18. Her har du gjort en grundig jobb. Min pulk havner på omkring 32 kilo for samme turen. Aller først. Det er ingenting som er rett eller galt, vi går jo på tur fordi vi synes det er gøy. Noen synes det er gøy med biff, øl og vedfyrt peis på tur, andre synes det er gøy å sove i en vindsekk og spise nøtter hele turen. Jeg tenker "hjelp!" når jeg ser pakklisten og blir sliten av å bare lese den. Du har med hele 6 hodeplagg/buff, det blir jo ikke tid til å bruke alt dette. Jeg tar med èn lue pluss en buff i lommen på samme tur. Jeg foretrekker mer nøktern oppakning, og kommer med noen av mine pakkeeksempler. Så kan du evt. plukke de tipsene du vil Lettere oppakning gir en bedre gåkomfort, jeg blir mindre svett, og ikke minst er det mye mindre ting å pakke opp/ned for hver gang. Teltet blir med ryddig, man blir ikke like mentalt sliten av alle tingene man har med etc. Jeg synes også det er en stor fordel å bruke de klærne man går med så mye som mulig. Da slipper man å henge fuktige klær til tørk i teltet, man slipper frosne klær som man skal ta på seg om morgenen, og man slipper å bruke til på å skifte i kulden. - Ytterklær: Skalltøy eller vindtett tøy av en eller annen sort. - Hodeplagg: Jeg har bare med èn lue. Den brukes døgnet rundt, så da er den også tørr når jeg skal legge meg og tørr og varm om morgenen. Pluss en buff i lommen til å dekke ansikt ved behov. I camp har jeg jo hette på dunjakken i tillegg. - Ullundertøy: I utgangspunktet ser jeg på boxer, ulltrøye og ullstilongs som huden min. Det tas ikke av, og dermed er det egentlig bare to par sokker som trenger å henges til tørk i telttaket etter dagens marsj (praktisk, ryddig og enkelt). Ullet tørker på kroppen før jeg legger meg ned i posen for natten, for jeg skal ikke ha våte klær i posen (veldig lett fuktig går greit, men ikke mer enn det). - Reservestilongs: En 3/4 lang ziplongs. Kan brukes i soveposen om natten om stilongsen jeg gikk med er veldig våt av svette, eller som forsterkningsplagg som er lett å ta av/på under marsj eller i camp over den stilongsen jeg allerede går med. - Isolasjonsbukse: Tja. Kanskje greit på pulktur. Om det er veldig kaldt er jo forsåvidt en isolasjonsbukse (eks 3/4-lang anna-bukse) kjekt å ha. Særlig om det er såpass kaldt at soveposen er på grensen, den gir god varme om natten. Men ziplongsen holder vanligvis sammen med ullstilongsen. Skallbuksen kan forsåvidt være på i teltet og soveposen om den er tørr, så er man ferdig varm og oppkledd om morgenen når man stiger ut av posen. - Reservetrøye: En tørr ulltrøye som jeg bruker i soveposen om ulltrøyen jeg går i er veldig våt når jeg skal ned i posen for kvelden (brukes vanligvis ikke). - Briller/goggles: to par sportsbriller. Ett med mørkt glass og ett med gult/orange glass. Goggles har jeg sett at jeg aldri får bruk for. - Sokker: Tørre sokker til campbruk. Gjerne stikketøfler/luffer til å ha på bena i teltet og om natten. To par sokker til bruk i skoene under marsj. - Fotposer: Egentlig unødvendig, brukes jo bare til tisseturer allikevel. Jeg har ett par helsport bivuakksko, men jeg bruker som regel noen hjemmesydde av tynn nylon som veier noen få gram og tar like liten plass som en mandarin. To av pakkposene gjør også nytten til tissetur om man skal pakke minst mulig. Skal jeg gjøre mye utenfor tar jeg bare på skiskoene. - På Hendene: Ulliners, Hestra Heli Ski gloves (kan arbeides med), og skallvotter som jeg tar over dette igjen om det blir veldig kaldt. Jeg tar skistavene under skulderstroppen på sekken og slenger med hendene om de blir kalde eller holder lengre nede på skistavene, da kommer varmen om jeg skulle få kalde hender. - Liggeunderlag: Ett oppblåsbart og ett tynt brettbart skumunderlag. Dette er varmt nok om natten (jeg ligger skumunderlaget øverst, det er varmere med den kombinasjonen jeg bruker). Skumunderlaget er også gulv i teltet og sitteunderlag om dagen. - Feller: Ett par kortfeller og ett par langfeller. En liten kloss glider/fellevoks. - Snøplugger: Ski, pulk, staver. Pluss plugger og snøanker i plast til resten av festene. - Lys: En enkel hodelykt holder til hele turen og bruk i teltet. I den mørkeste årstiden tar jeg med en litt kraftigere til marsjen (petzl nao), og en enkel liten petzl lykt til bruk i teltet. Ett sett aaa reservebatteri. Ingen gravlykt eller teltlys i taket vanligvis. I den mørke årstiden har jeg med en e-bay lyspære på batteri til å henge i taket. - batteri: Jeg bruker garmin etrex GPS med oppladbare Eneloop pro batterier. 2 stk AA batterier holder to dager. Så totalt 6 batterier til 9 dager. - Powerbank: til å lade mobilen noen ganger. - Kjøkken: En kaffekjele til å smelte snø. Ett tennstål. Brenner. Brennerunderlag. Kaffekopp, skje, og 0,5 liter drifstoff hver dag er rikelig og vel så det. Stekepanne og andre fancy saker blir luksus som vurderes etter tur og temperatur. - Nødkommunikasjon: Ocean Signal PLB. 110 gram og 7 års batteritid. Pluss mobil. - Reservedrag: Jeg bruker stivt drag. Som reservedrag har jeg med 2 stk små sjakler eller lette karabinkroker og noen meter 6 mm tau. Knyter på ett taudrag om det skulle være nødvendig. - Varmejakke: En dunjakke med hette til camp og i soveposen om natten, og en syntetisk isolasjonsjakke med hette til bruk i pauser på dagen. - Mellomlag. En tynn styntetisk isoalsjonsjakke med hette Arcteryx atom LT. Kan også være en fleecegenser f.eks, men hvis den mangler hette ville jeg hatt med en ekstra reservelue. - Sykkelflaske til drikke underveis, og en stk 1. liter Nalgene flaske med thermotrekk til påfyll underveis og varmeflaske om natten. (ingen thermos for min del) - Snøbøste: Avkappet snøkost til bil, eller avkappet oppvaskbørste.
    1 poeng
  19. Det har en tendens til å bli kvistbrenner når vi ferdes på bredden av elver med laks i:
    1 poeng
  20. Anstendig middag på en av 111`ene...
    1 poeng
  21. Letteste gassbrenner i samlingen under suppekoking på rypejakt:
    1 poeng
  22. Torghatten igjen i dag - tur nummer ni hit i år. kjemisk fritt for turister og andre vandrere. Dette fjellet er ikke det rette for ski - men noe må man gjøre for å holde formen.
    1 poeng
  23. Her startet alt med den velkjente Ajungilak Igloo. På midten av 80-tallet tror jeg denne soveposens markedsandel nesten kunne sammenlignes med NRKs før TV2 kom. Min ble brukt både sommer og vinter, var det kjølig tok man på seg klær, var det varmt ble den brukt som dyne. I kombinasjon med gode gamle Isbjørn underlag (grønt/hvitt) eller Bamse (?) Underlag var det uslåelig. Så ble jeg større, og Ajungilak Tyin ble kjøpt en gang på 90-tallet. Sammen med en enorm Thermarest (husker ikke modellnavn, men har den fortsatt), en tidlige (90-tall) oppblåsbar sak på over 6 cm tykkelse, og lang nok for en kar på 189 cm, ble vinterfjellet erobret. Slik gikk noen år, frem til 2010-ish da jeg langsomt innså at vekt og volum også kunne være vesentlig faktorer når man pakket sekk. En Helsport pose i dun, t-lim på 0 og vekt på ca kiloen ble handlet inn. Denne ble snart erstatter med en Marmot-pose. Ingen av disse var noe særlig suksess, med unntak av Marmot-posen som ble solgt for mer enn jeg kjøpte den for. Idag veksler jeg på Hammockgear Burrow 30F (-1C) quilt for vår, sommer, høst og Cumulus Taiga 480 (-14C) for høst, vinter, vår (men lite vinter for tiden). I tillegg supplerer jeg alltid med lakenpose.
    1 poeng
  24. Liten utflukt i nærområdet med guttungen😄 Første overnatting for junior i 2023, nå planlegger vi noen dager i Femundsmarka til påske 🐣
    1 poeng
  25. Søndagsturen, ute å surra i skogen i 5t og 45 min, 18km, med kamera på slep... Men ingen fangst, var helt dødt, både fra dyr og fugl.. Kun lyden av litt vind og eikeløv som fortsatt hang på trærne og skalv.. "Fantura": Utsikt mot Tvedestrand, fra "Fjellheia". Fagerhei til høyre i bildet.
    1 poeng
  26. Herlig to-mils-trug fra Skui/Bjørum, til Sundvollen på søndag. Solid stigning da jeg valgte å gå (netsen) rett opp lia fra Isielva. Fikk med meg noen Kjentmannsposter, og en del fin utsikter. Avsluttet med burger på Esso. Et par skiløpere ved Langebru, og noe folk ved Kleivstua. Ellers ikke spor eller lyd av folk. Akkurat sånn friluftsliv skal være. (Om man kan død av overdose endorfiner, var jeg på nippe til å stryke med flere ganger i.l.a turen)
    1 poeng
  27. Tre dager på Hedmarksvidda. Turen ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, men fikk noen fine skiturer. Fantastiske snøforhold og mye fin sol. Mye vind mot slutten så jeg måtte jobbe litt med å holde meg oppreist på turen ned til bilen.
    1 poeng
  28. Men hvis det er glassfiber (som det står - litt usikker på om det er det) hvorfor ikke slipe sprekkene litt ned på begge sider med 5- 10 cm feste på hver side av sprekken, legge glassfibermatte på begge sider og mette med flytende polyester? (Det er jo sånn vi fikser glassfiberkanoer - og det holder ofte bedre enn resten av kanoen om det legges rett.) Men om det er noe annet plast går det jo ikke. Utstyret er i så fall vinkelsliper med støtterondell for sandpapir, to raske drag på hver sprekk (eller bruk en eksentersliper så har du litt mer å gå på.) Alurulle fra Biltema for å fjerne luftbobler i laminatet, og maling for å mette og tette.
    1 poeng
  29. Truge- og telttur i Maridalsalpene, i herlige forhold. Var oppom både Gaupekollen og Mellomkollen i går. Småkaldt på morgenkvisten i dag. Så ikke en eneste sjel etter jeg tok av fra veien/skiløypa i går. Folk vet ikke hva de går glipp av. .
    1 poeng
  30. I går måtte jeg ut og teste min nye brukte kaffelars som jeg kjøpte på finn og den nye koppen noen lagde til meg til jul. Begge fungerte perfekt. Trekopper pleier jeg å smøre med jordnøttolje eller mandelolje. Det smaker alltid litt tre når koppen er ny, men etter jevnlig bruk og av og til pussing med fint sandpapir og oljing av koppen blir den bare bedre og bedre. Ornt'li bålkaffe må til for en sånn test. En vellykket test. Flott mønster i denne koppen.
    1 poeng
  31. Første forsøk på vinterjakt på rype med rifle i fjellet, med basecamp innenfor tregrensen. Helgen tok oss igjennom "alle" værtypene vinteren kan by på, inkkudert herlig vårvær på søndagen! Testet endelig "hard flex" på Xplore-bindingene også. Dette var en verdens forskjell på nedkjøringer! Ble fort litt gøy å kjøre ned til camp i skogspudderet hver dag.
    1 poeng
  32. Jeg ville vurdert å gå motsatt vei, da får du sola i fjeset fremfor i ryggen. Erfaringsmessig er vinden også mest fra vest, nord-vest, slik at den vil komme mer bakfra/siden enn i mot. Har bare erfaring fra Filefjell området, det er oppover fra Kyrkjestølane til "Sulebu platået", du kan runde Suletind i vest om du ikks skal via Sulebu. Isåfall tar du Suleskar (om ikke snøskredfaren er stor). Kanskje bedre å gå ned mot Eldrevatnet på Hemsedalsfjellet med pulk enn der kvistet går. Alt etter når du starter på dagen, kommer du deg til Sulebu dag1, og greier å krysse veien på Hemsedalsfjellet med god margin dag2. God tur!
    1 poeng
  33. Noen bilder fra helgas tur, bare avslapning og kos. Vinden skiftet rettning ila natta. Var meldt snø og 16ms i kastene, det merket ikke vi noe av å sov oss igjennom det. Var ganske løst å ikke spesielt mye snø, så valgte å grave ned pluggene, det gir ganske så bombesikker forankring.
    1 poeng
  34. Jeg hadde 2 depoter. Ett på TORSETLIA, og ett på KVANNDAL. Bærte altså da mat for 9dager, så for 5 dager, så for 6 dager. Sekken veide mest på dag 1, klarte å få den ned i 24kg. Værtene på Torsetlia er kjempehyggelige, og de tok gladelig imot depoet mitt. Kvanndal fikk jeg levert maten min av noen som skulle gå med meg i noen dager. Men det er en slags veiresturant der som helt sikkert kommer til å hjelpe deg med depot. Endte opp med 100 havgregryn til frokost. Men har aldri vært så lei havregryn som når jeg kom hjem. Vil anbefale å mikse det litt opp med andre ulike frokostblandinger nå og da. Jeg lagret mye av planleggingen i en docx: https://drive.google.com/drive/folders/1CXSEDOnxZHu_H_hKxIj9nMClItheFzpj?usp=sharing Lagde også en Youtube video av turen:
    1 poeng
  35. Ja, det ble tur :). Fullførte turen på 21 dager (1 hviledag). Og gikk ned 1kg, noe som forsvant på under en uke etter jeg var ferdig med turen.
    1 poeng
  36. Har vært på hyttetur siden onsdag og fant ut at det var på tide å vaske seg i dag før muggen spiser meg opp. Siden det hverken er innlagt vann eller strøm ble det å lage seg et badekar ved hjelp av isbor og issag. Et ikke helt trivielt prosjekt fordi jeg bestemte meg for å plukke opp den utsagde isbiten for å markere at det er et hull i isen her i fall det skulle komme en stakkars skøyteløper gående. Isbiten veier over 200 kg. Men jeg fikk den opp og fikk vaska meg etterpå. 😁
    1 poeng
  37. Søndagsturer langs kysten i dag, på Bjellandstrand og Hove (Tromøy/Arendal). Ble mange kilometer bare på rullestein, store og små, da jeg gikk mye langs vannkanten på begge turene. Så ankler og bein fikk kjørt seg bra, men tar det som god trening til vår-sesongen kommer og man skal ut og gå langturer igjen Kun en type sko som blir brukt på alt av turer nå, så de får kjørt seg i alle typer terreng og underlag. Var plutselig en "stein" som begynte å bevege på seg og kikket på meg når jeg kom gående på de store steina. Bra kamera og teleobjektiv var med sekken. Tur nr.1 - Bjellandstrand - 3,8km Tur nr.2 - Hove - 7km.
    1 poeng
  38. Helg på Hardangervidda fra Rjukan og Krossobanen! Litt ville vinder med ~20ms i kastene første natten, men utrolig fint klarvær (med vind) på lørdagen. Tidlig oppe og ned fjellet i dag for å unngå meldte 27+ ms i kastene 😁
    1 poeng
  39. Tenner et lys for at vi tar "nøre" mer i bruk igjen. Lenge siden jeg har hørt ordet.
    1 poeng
  40. Det syns jeg også. Og merk at dette sier jeg uten noe ønske om å nøre oppunder eventuelle uenigheter over hva som er den beste eller mest riktige betegnelsen.
    1 poeng
  41. Dette var et stilig funn! Nørestikke er veldig beskrivende for bruken. Takk!
    1 poeng
  42. Mulig det, bortsett fra at HDL transporterer kolesterol vekk fra vevet og til leveren mens LDL transporterer det andre veien. Det er LDL-kolestrolet som stort sett står for avleiring på blodårevegger slik jeg har forstått det. (det finnes forøvrig mange typer kolesterol, men LDL og HDL utgjør det aller meste av det som flyter rundt i blodårene våre). Når det gjelder råd om kosthold stoler jeg mer på kilder som for eksempel NHI og SNL en diverse autodidakte besserwissere rundt omkring i det store Interverset på youtube og andre steder. Men nå har jeg på ingen måte til hensikt å be deg om eller få deg til å endre dine kostvaner, bare så det er sagt. Du velger selvsagt helt og holdent selv hva du spiser uten at jeg skal blande meg inn. Det skulle bare mangle.
    1 poeng
  43. For oss som ønsker et solotelt med «stort» fortelt, så vil jeg nok vurdere Snota som meget aktuelt. Vurderer høyden til å være innafor, og blir meget spent på prisen. Utfra det jeg har sett så langt vil nok dette teltet kunne konkurrere med Unna for min del. NB! Ingen knytninger til BO på noen måte😉
    1 poeng
  44. Så lenge ein slepp gyselige gule innertelt, så er det eit steg i riktig retning.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.