Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. mars 2023 i alle områder

  1. Første jeg vet om, er noe jeg har vurdert selv: Hardangervidda nord til sør: Buss til Dyranut turisthytte som ligger rett ved Rv 7, krysse hardangervidda ved å gå til Haukeliseter turisthytte som ligger langs E134, og ta bussen hjem igjen derifra. Evt gå av ved innkjørselen (Tinnhølvegen) til Trondsbu hvis bussen stopper der, og gå inn til Trondsbu, evt haike med noen inn. Og er en direkte rute for kort, så kan man jo gå omveier... Eller forlenge ruta ved å gå fra Finse. Dit kan man ta tog. Gikk Trondsbu - Sandhaug - Besso - Dimmedalen - Besso - Sandhaug i fjor, og kan påstå at det er både fiskemuligheter og flott natur. Og dette er bare ca 1/3 av turen om man skal gå til Haukeliseter. Går man fra Haukeliseter derimot, så blir det en tung start... Litt bilder fra min tur: Kryssing av Nordmannslågen, Sandhaug turisthytte ligger "bak meg". Broen over til Besso turisthytte. Elven Besso, som renner mellom Dimmedalen og ned til Besso turisthytte ved Nordmannslågen. Utrolig flott plass å gå! Her ser man innover Dimmedalen. Jeg gikk ikke lenger enn dette, men stien fortsetter videre innover. Hovedstien til Litlos ligger parallelt med denne stien på høyre side. Man kan gå ned Dimmedalen også, og ta til høyre i enden og treffe stien til Litlos igjen. Jeg hadde valgt å gå ned Dimmedalen.
    4 poeng
  2. Trangia spritbrenner gjør god tjeneste under et strømbrudd i lillesand. Takket være den ble det middag også denne kvelden.
    4 poeng
  3. MSR Whisperlite (ca 30 år gammel, kjøpt brukt på eBay for 15 år siden) på Hardangervidda i helgen. Den observante leser kan se at jeg har glemt å feste låsemekanismen på Sigma-kjelen 😱
    3 poeng
  4. Sjunkhatten havner naturlig nok litt i skyggen av de mer kjente nasjonalparkene i Bodø-området (Rago, Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal), men jeg syns den fortjener litt mer oppmerksomhet. Her kan man oppleve fullstendig folketomme områder, gode fiskevann — og ikke minst fantastisk natur. Anbefalt innfallsvinkel er nok fra typ Hola øverst i Valnesfjorden. Men hvis man har båt tilgjengelig er Mistfjorden et veldig bra utgangspunkt for de mer urørte områdene. Man kan også leie båt/hytte fra Heggmovatnet (Bodø og omegn turistforening, tror jeg). Vil på et generelt grunnlag si at det nordøstlige området er det beste for fiskets del, men at områdene rundt Mistfjorden er de villeste. Kan nevne at det er veldig fint å gå fra Drogvatnet (i Valnesfjorden) til Nordfjorden i Mistfjorden. Da går man via Bogvatnet og Litlvatnet som er avbildet lenger ned. Man kan eventuelt gå videre til Nevelsfjorden på Kjerringøy, men har ikke gått sistnevnte rute selv. Har lagt ved flere bilder fra forskjellige kanter av nasjonalparken. Trolltindvatnet: Storelvvatnet: Trolltindvatnet: Navnløst vatn (214 moh). Steigtinden og Steigtindvatn i bakgrunnen. Korsvikvatnet: Litlvatnet: Litlvatnet: Dalen mellom Litlvatnet og Bogvatnet: Bogvatnet: Bogvatnet: Brannvatnet: Navnløst vatn (214 moh): Og litt fiskebilder: Noen andre som har erfaringer herfra?
    2 poeng
  5. Da er det ny runde på Lillestrøm til helga 24-26.mars, med utstillere, aktiviteter for små og store og foredrag. Førstepri for mitt vedkommende blir å stille seg i køen for rep av utstyr til halv pris, samt titte litt på hva knivmakere har i boden sin, samt jakte et godt messe-tilbud. Ikke minst en smak av noe godt. https://campvillmark.no/velkommen-til-camp-villmark-2022/
    1 poeng
  6. Bruker også for det meste trangiakjeler både til toppbrenner og brenner med slange. Lett og billig løsning👍🏻
    1 poeng
  7. Endelig klarte jeg å skaffe til veie 9mm jackon vintermatte! Skjæres til slik at det dekker hele teltbunnen og man slipper kalde parti der de vanlige underlagene ikke dekker. Lenge igjen av vintersessong på Røros enda 🥰
    1 poeng
  8. Jeg har god erfaring med å bruke trangiakjelene til ulike primusser.
    1 poeng
  9. Anstendig middag på en av 111`ene...
    1 poeng
  10. Letteste gassbrenner i samlingen under suppekoking på rypejakt:
    1 poeng
  11. Det jeg har fått beskjed om er at "Alle besøkende som har på speiderskjerf kommer gratis inn på messa." 😁
    1 poeng
  12. Snart koker kaffevannet. Mellom Hjerkinn stasjon og Grimsdalshytta. Trangia 25 med deres gassbrenner. Enkelt og renslig. Rart å tenke på, at det er like fint der når jeg er tilbake på jobben.
    1 poeng
  13. soto windmaster på en overnattingstur på byfjellene i Bergen. soto stormbreaker, spennende brenner lite brukt. Padletur med samboer, nord for Bergen. old school brenner.
    1 poeng
  14. Har du en kniv med lavere hardhet i bladet så vil jo en tradisjonell liten lommesten/et tradisjonelt bryne duge fint. Men jo harde stål/egg, jo raskere går det med diamantbryne. Med små bryner syns jeg det er enklere å bevege brynet over kniven, enn kniven over brynte/stenen. Men det er mange veier til ....skarpe kniver. Her f.eks. viser Ray Mears hvordan han derimot plasser brynet på en overflate (liggende trestamme) og slår to stifter ned, en på hver ende av brynet - for å holde det fast. Sliper da på samme måte som om man gjør med en vanlig benkesten. www.youtube.com/watch?v=D4y8u_iJf1M Man bruker den metoden man syns virker best for en selv. Som regel stropper jeg bare når jeg er på tur, det holder som regel, men ikke alltid. Skal ikke si hva som er best, men her er nå noen jeg liker: Fällkniven DC3 og DC4 https://bikeshop.no/fällkniven/dc3/fällkniven-dc3-whetstone-bryne-diamond-ceramic https://bikeshop.no/fällkniven/dc4/fällkniven-dc4-whetstone-bryne-diamond-ceramic Diamantbryne på ene siden,keramisk på den andre. Litt "grov" de første gangen du bruker den, men det går fort over. Bruker den keramiske platen istedet for lærstropp som regel da. Fällkniven D3t, https://www.beverensport.no/products/fllkniven-d3t https://fallkniven.se/en/knife/d3t/ enkel diamantbryne-plate med selvklebende lim på baksiden, som du kan lime på høvelig flate (jeg har ei slik limt på Zytel slira til Fällkniven F1). Billig er de også. Work Sharp Pocket field sharpener https://www.fjellsport.no/merker/work-sharp/work-sharp-pocket-feltbryne 1 diamantbryne, 1 keramisk stav. Har selv limt på en stripe med "lærstropp" (2x11cm) på den ene siden og satt læret inn med grønn slipevoks. (brukte tynt lær, så limte to lag for å få stroppen over kantene) Work Sharp Guided Field Sharpener https://www.fjellsport.no/merker/work-sharp/work-sharp-gfs-guided-feltbryne 2 diamantplater, keramisk stav og lærstropp - alt i ett. Fin/smart sak, men litt "overkill" å bære med på kortere turer, med mindre du har spesielt behov. (obs, lærstroppen har jeg limt på selv, 1x10cm) Liker du/holder det med/ mer tradisjonelle bryner, og du vil ha noe litt finere enn det "ljå-brynet" du finner hos jernvarehandler, titt på: https://www.lamnia.com/no/sc/159/verktoy/knivslipere?mid=516&sin=166
    1 poeng
  15. Telttur med ungene. Surt og kaldt i dag tidlig, det ble innefrokost.
    1 poeng
  16. Det ble liv i den etter hvert, oppdaget lekkasje under trykktesting mellom drivstoff tank og røret til brenner. Viste seg å være en liten skade på konen til brenneren. Fant et egnet emne som passet mot konen som jeg fikk satt i drillen. Noen runde mer 3m scotch brite så ble den tett.
    1 poeng
  17. Torghatten igjen i dag - tur nummer ni hit i år. kjemisk fritt for turister og andre vandrere. Dette fjellet er ikke det rette for ski - men noe må man gjøre for å holde formen.
    1 poeng
  18. Optimus nova. Kveldsmat ved ett storrøyevann i Reisa nasjonalpark. reisa nasjonalpark.mp4
    1 poeng
  19. Jeg fikk låne et par fjellski med avslipte stålkanter… det endte med sår på bikkja sine bein etter ganske kort tid.. så nå er det kongsvold istedet. Ja de flises litt opp siden jeg har en lei tendens til å dra ut skisesongen lengst mulig, men har aldri ripa opp mine pointere enda når de går på tryne foran meg nedover bakkene og jeg dermed ikke alltid klarer å styre raskt nok unna 🙈
    1 poeng
  20. Helt enig! Når jeg ser på par med gamle (utgåtte reserve-)ski uten stålkant i boden, så har de alle hakk og fliser mellom såle og sidekant.
    1 poeng
  21. Har etter hvert skaffet meg Finnmark og er veldig godt fornøyd. Bruker disse på både lengre og kortere turer med bikkja, både med og uten pulk. Tidligere brukte jeg Cecilie og risikovurderingen var at dette var ok så lenge det var en pulk m/hundedrag og brems mellom meg og min firbente turkamerat. På et tidspunkt bestemte jeg meg likevel for å slipe ned stålkantene, noe jeg igrunnen angrer meg på. Satt da igjen med et par forholdsvis tunge ski uten stålkanter og muligheten for å bruke disse på tøffere turer uten hund. De ble liksom verken fugl eller fisk. Finnmark fungerer utrolig bra. De er lettere, men har likevel stiv nok kant til at jeg føler meg komfortabel på den type turer der bikkja får være med. Bæreevne synes jeg er helt super, likeledes manøvrering. Men dette er jo individuelt og føreavhengig. Med en strihår i fullt firsprang i nedoverbakkene, og som også kan finne på å gå på bakskiene i den dypeste snøen, føler jeg ihvertfall at jeg har litt mer kontroll på risiko for å skade egen hund.
    1 poeng
  22. Helt klart! Under korona var det utrolig mange som begynte med bålfyring som aldri hadde gjort det før. Viser bare hvor stor bål-hypen ble og hvor oppskrytt det er. Det var til og med noen som begynte med både hengekøye og bål samtidig. Helt sjukt! 🤪 (dette er et tulleinnlegg)
    1 poeng
  23. De fleste, inkuldert meg, har brukt 4-6mm kryssfinér. Kappes til ønsket størrelse så bruker man sandpapir på de flisete kantene. Da får man en sterk og lett plate med god friksjon mot snøen. (Ikke lakk den på undersiden, da sklir den på snøen). Enkleste løsning jeg kommer på, bortsett fra MSR XGKII med Trillium basen.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.