Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. mars 2023 i alle områder

  1. Sjunkhatten havner naturlig nok litt i skyggen av de mer kjente nasjonalparkene i Bodø-området (Rago, Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal), men jeg syns den fortjener litt mer oppmerksomhet. Her kan man oppleve fullstendig folketomme områder, gode fiskevann — og ikke minst fantastisk natur. Anbefalt innfallsvinkel er nok fra typ Hola øverst i Valnesfjorden. Men hvis man har båt tilgjengelig er Mistfjorden et veldig bra utgangspunkt for de mer urørte områdene. Man kan også leie båt/hytte fra Heggmovatnet (Bodø og omegn turistforening, tror jeg). Vil på et generelt grunnlag si at det nordøstlige området er det beste for fiskets del, men at områdene rundt Mistfjorden er de villeste. Kan nevne at det er veldig fint å gå fra Drogvatnet (i Valnesfjorden) til Nordfjorden i Mistfjorden. Da går man via Bogvatnet og Litlvatnet som er avbildet lenger ned. Man kan eventuelt gå videre til Nevelsfjorden på Kjerringøy, men har ikke gått sistnevnte rute selv. Har lagt ved flere bilder fra forskjellige kanter av nasjonalparken. Trolltindvatnet: Storelvvatnet: Trolltindvatnet: Navnløst vatn (214 moh). Steigtinden og Steigtindvatn i bakgrunnen. Korsvikvatnet: Litlvatnet: Litlvatnet: Dalen mellom Litlvatnet og Bogvatnet: Bogvatnet: Bogvatnet: Brannvatnet: Navnløst vatn (214 moh): Og litt fiskebilder: Noen andre som har erfaringer herfra?
    11 poeng
  2. Ja, der er enig. Sjunkhatten kommer litt i skyggen av de andre nasjonalparkene i området. Det er mange flotte turmål og det er en ganske vill og rå park. Du skal ikke langt fra de vanlige ledelinjene i parken før du er helt alene. Å vandre fra valnesfjorden til Kjæringøy via Heggvassbotn, Bogvatnet, Nordfjord, Trolltindvatnet og avslutt ved Tverrbakkan er en av de mest spennende turene jeg har gjort. Bratt, vilt og vakkert.
    5 poeng
  3. Snart koker kaffevannet. Mellom Hjerkinn stasjon og Grimsdalshytta. Trangia 25 med deres gassbrenner. Enkelt og renslig. Rart å tenke på, at det er like fint der når jeg er tilbake på jobben.
    2 poeng
  4. soto windmaster på en overnattingstur på byfjellene i Bergen. soto stormbreaker, spennende brenner lite brukt. Padletur med samboer, nord for Bergen. old school brenner.
    2 poeng
  5. Rypejakt på Hardangervidda sen høst i fjor. Kaffe på kok en kald klar morgen. Finse - Rjukan 2023
    2 poeng
  6. Telttur med ungene. Surt og kaldt i dag tidlig, det ble innefrokost.
    2 poeng
  7. Det ble liv i den etter hvert, oppdaget lekkasje under trykktesting mellom drivstoff tank og røret til brenner. Viste seg å være en liten skade på konen til brenneren. Fant et egnet emne som passet mot konen som jeg fikk satt i drillen. Noen runde mer 3m scotch brite så ble den tett.
    2 poeng
  8. Den grå 111 brenneren min var visst en gang grønn. Men en kajakkbrenner med stålkasse ruster temmelig greit etterhvert Så litt flere bilder fra arkivet. Åpenbart 111 som blir mest brukt blant de jeg har
    2 poeng
  9. Takk for det smart triks, som kan brukes om man virkelig må få det til å funke! Dysa som satt i var ihjelskrudd av forje brukere, den hadde flere hakk/spor i konen som gjorde at den ikke ville bli tett mellom brennerhode og dyse. Jeg satt den i drillen, slipte litt å litt med et sandpapir for å fjerne merkene. Gikk over med scotchbrite fra 3m. Den er nå tett så jeg skrur den ikke opp igjen før ny dyse kommer 😅 Hadde denne lekkasjen, men den er borte nå. Testfyra den i ca 45 minutter på verandaen i sta
    1 poeng
  10. Ble pen denne. Flammen ser bra ut på øverste bilde, ikke så skjev der. Du kan prøve å legge ett fint (våt)slipepapir på ett speil/glassplate og dra oversiden på dysen ett par ganger over. Har hatt suksess med dette før hvis det er dyse som er helt plan oppå, men det er fort gjort å ta for mye. Eller er ny dyse ofte det som skal til ja.
    1 poeng
  11. Tusen takk! Det er flere som har lagt merke til det hvite rattet. Jeg viste ikke at det var skjeldent så jeg tenkte ikke noe over det ved kjøp 😅 Takk for det, men det ble noe mer jobb enn forventet. Etter jeg fikk ny NRV-ventil og et nytt-brukt pumpelær som fikk stå i olje over natten. Så pumpet jeg opp skikkelig trykk å da kom det en lekkasje ved en av gjengepaetiene som fester tanken til kassen. Så i dag mårrest ble det en tur på jobb for å lodde den med sølvlodd og flussmiddel. Ble tett og er fornøyd med det, aldri loddet noe som helst utennom elektronikk 😊 Den trenger en ny dyse, strålen ser ut til å være litt skeiv. Men får det ila uka.
    1 poeng
  12. Interessant! Har kikket på det området på kartet, men tenkt at det sikkert var folksomt der siden det ligger så pass nært Bodø. Nå ble det straks mer interessant! Så får jeg bare håpe det ikke er alt for mange her som tenker det samme før jeg får lagt en tur dit, hvis det blir. 😆
    1 poeng
  13. Har du en kniv med lavere hardhet i bladet så vil jo en tradisjonell liten lommesten/et tradisjonelt bryne duge fint. Men jo harde stål/egg, jo raskere går det med diamantbryne. Med små bryner syns jeg det er enklere å bevege brynet over kniven, enn kniven over brynte/stenen. Men det er mange veier til ....skarpe kniver. Her f.eks. viser Ray Mears hvordan han derimot plasser brynet på en overflate (liggende trestamme) og slår to stifter ned, en på hver ende av brynet - for å holde det fast. Sliper da på samme måte som om man gjør med en vanlig benkesten. www.youtube.com/watch?v=D4y8u_iJf1M Man bruker den metoden man syns virker best for en selv. Som regel stropper jeg bare når jeg er på tur, det holder som regel, men ikke alltid. Skal ikke si hva som er best, men her er nå noen jeg liker: Fällkniven DC3 og DC4 https://bikeshop.no/fällkniven/dc3/fällkniven-dc3-whetstone-bryne-diamond-ceramic https://bikeshop.no/fällkniven/dc4/fällkniven-dc4-whetstone-bryne-diamond-ceramic Diamantbryne på ene siden,keramisk på den andre. Litt "grov" de første gangen du bruker den, men det går fort over. Bruker den keramiske platen istedet for lærstropp som regel da. Fällkniven D3t, https://www.beverensport.no/products/fllkniven-d3t https://fallkniven.se/en/knife/d3t/ enkel diamantbryne-plate med selvklebende lim på baksiden, som du kan lime på høvelig flate (jeg har ei slik limt på Zytel slira til Fällkniven F1). Billig er de også. Work Sharp Pocket field sharpener https://www.fjellsport.no/merker/work-sharp/work-sharp-pocket-feltbryne 1 diamantbryne, 1 keramisk stav. Har selv limt på en stripe med "lærstropp" (2x11cm) på den ene siden og satt læret inn med grønn slipevoks. (brukte tynt lær, så limte to lag for å få stroppen over kantene) Work Sharp Guided Field Sharpener https://www.fjellsport.no/merker/work-sharp/work-sharp-gfs-guided-feltbryne 2 diamantplater, keramisk stav og lærstropp - alt i ett. Fin/smart sak, men litt "overkill" å bære med på kortere turer, med mindre du har spesielt behov. (obs, lærstroppen har jeg limt på selv, 1x10cm) Liker du/holder det med/ mer tradisjonelle bryner, og du vil ha noe litt finere enn det "ljå-brynet" du finner hos jernvarehandler, titt på: https://www.lamnia.com/no/sc/159/verktoy/knivslipere?mid=516&sin=166
    1 poeng
  14. Ja her har du gjort en meget god jobb @Kristoffer Sandnes og det gleder et gammelt primushjerte😃 Kudos👍
    1 poeng
  15. Man må ikke ha teltplugger til alle teltfester. Selv så varierer vi litt etter hvilket vær som er forventet og hvor vi er. Noen steder kan man bruke bardunfeste i trær, andre ganger bruker vi bare teltplugger i endene og bardurnerer ordentlig og bruker f.eks nedgravde stormmatter til å hjelpe med stabiliseringen. Vi bruker ofte et par brøytestikker i endene. Disse sitter meget godt og dypt. På vidda med litt skikkelig vintervær så plugger vi det aller meste av plugg- og bardunfester og graver ned stormmattene. Ellers så går det fint å ha et lite utvalg plugger og supplere med kvister og annet man får tak i underveis:
    1 poeng
  16. Har ønsket meg en Optimus 111 i lengre tid, men rett å slett ikke rotet meg til å kjøpe en. Ønsket meg en eldre utgave der kassen har logo preget på lokket, endelig dukket det opp en til en kurrant pris. Rep-kit og NRV-verktøy er på vei, skal bli fint å få liv i den! Demontering.Hel kasse uten for mange skader.Sitronsyre, zalo og varmt vann gjør jobben. Mange gamle minner blir borte, men nye skal lages.Autosol og litt tålmodighet.Nå trenger den bare nye pakninger og brensel på tanken.
    1 poeng
  17. Torghatten igjen i dag - tur nummer ni hit i år. kjemisk fritt for turister og andre vandrere. Dette fjellet er ikke det rette for ski - men noe må man gjøre for å holde formen.
    1 poeng
  18. Jeg har kjøpt sånn reflektor-ting til å ha på frontruta på bilen om vinteren, og lagd cozy til Real turmat + titan-kjele. Funker veldig bra for turmat-posen hvertfall (ikke fått prøvd den til kjelen ennå). Kjøpte på Biltema trur eg - mulig Clas Ohlsson
    1 poeng
  19. Jeg ser andre har laget varmepose ved å klippe opp slik solbeskyttelse for bilen. Tenkt å gjøre det selv, men har ikke kommet i gang enda. Jeg tenker å pakke om Real turmat til vanlige vakuumposer og skal lage en cosy tilpasset vakumpose for å isolere.
    1 poeng
  20. Vintertur i nærområdet. Det var en fredag med tindrende sol, frost, litt snø og lite vind. Jeg kunne ikke sitte inne i et slikt vær. Det måtte bli en tur denne dagen. Som vanlig var det ikke lett å finne et bra turmål. Med frost og litt snø, kunne det ikke bli en tur inne i landet. Det var muligens best ¨igjen ta en tur i havkanten, men hvor. Det hender jeg får noen gode ider, som vanligvis viser seg å ikke være spesielt gode – etter en liten stund. Denne gangen glimtet jeg til med å foreslå å gå runden fra Voll til Vasshus og videre langs ånå til Øksnevad, for å gå tilbake over Sveinsvollmarkene, med et lite besøk av Helleberget inne i mellom. Bestyrerinnen var klar for en slik tur i hennes nærområde, og mente vi fikk ta ut ganske kjapt. Nå pleier vi å ha følge med Sigbjørn og Anne Lise på disse vinterturene langs Figgen. Bestyrerinnen tok kontakt, og de ville gjerne vare med på denne turen. Vi har gått rundturen et par ganger før. Dette er en vintertur, og det bør være frost i bakken. En god del av turen går langs elva i kanten av dyrket mark. Nå er det fritt for å gå på dyrket mark om det frost, men enkelte deler av turen langs elva går også over nok så fuktige steder, om det altså er varmt. I tillegg vil jo bonden ha ut gjødselen på våren.... Denne gangen kom vi sammen på Voll, og tok sykkelstien mot Vasshus. Den går forbi Voll Ysteri, driver osteproduksjon der det gamle meieriet i Voll sto. Osten er bra den. Ved den gamle skolen på Vasshus, går det en traktorvei nedover mot Vasshusvatnet. Videre går det et tråkk langs Grudavatnet nedover langs en tarm av vatnet og mot Stangelandskanalen. På en liten høyde ligger det en krypinn, med noen små åpninger. Foran disse lå det denne gangen åte. Det er tydelig en plass fotografer ligger i skjul for å ta bilder av fugler – antakelig rovfugler. I følge kjentfolk, skal det være ørnereir i området. Det går greit å komme over Stangelandskanalen og videre langs elva nordover. Her er det lite sti og vi måtte gå ute i marka, som denne dagen var hardfrosset og det var ganske hardt for anklene, som fikk kjørt seg. Figgen er lakse-elv, og de fleste fiskeplassen har eget navn, som Svarthøl, Gardhøl, Steinhøl og Krokhøl i den rekkefølgen nordover. Rett ovenfor Øksnevad skole, ligger Asperhølen, og litt sør for denne ligger «gangsteinene». Det var godt over vannet denne dagen, og det er egentlig enkelt å komme fra nordsiden til sørsiden når steinen er så pass over vannet, men med frost og snø på toppen, så sto vi alle over forsøket på å krysse elva denne dagen. Fra elva ved Sandhøl, bar det over markene opp mot veien og videre mot Helleberget. Dette er en heller som var i bruk i eldre steinalder – for omtrent 6-8000 år siden – litt før min tid... I tillegg til helleren, ble Helleberget også brukt under krigen. Det er flere stillinger inne i berget. Med inngang fra «baksiden». Ved Helleberget sa vi farvel til elva, og tok oss videre mot Lea og Sveinsvoll. Først over noe utmark og gjennom en skogdott, før vi kom ut på gårdsvei, som igjen ledet oss ut på Leaveien. Det er ganske store åpne områder oppe i «høyden» over elva og Voll. Leanuten er 100 moh, men vi beveget oss på omtrent 50 moh. Fortsatt er det mye utmark, skog og myr, men mye er dyrket opp, bare de siste årene. Siste delen av turen går gjennom skog og over marker, og på en «skolevei» nedover mot Vasshus skole . Som nå er nedlagt. Tilbake i Voll, kunne vi igjen si takk for turen til Sigbjørn og Anne Lise, og krysse av for nye 13-14 kilometer på beine.
    1 poeng
  21. Kovea spider når jeg pakker lett. Gode gamle trangia. Toms kvist brenner til kosefyring.
    1 poeng
  22. Fra min første overnattingstur i kajakk:
    1 poeng
  23. Dette bildet er faktisk på jobb. Hadde noen oppdrag på en øy utenfor Bergen, så da tok jeg like greit å padlet ut kvelden før og satt opp telt i nørheten.
    1 poeng
  24. Planen var Blefjell hele helgen, men på grunn av en tilbakevendende feber snudde jeg bilen ved Drammen og dro hjem for å hutre på sofaen. Med ski og pulk allerede pakket i bilen "måtte" jeg jo ut på tur, spesielt siden jeg var gira på å prøve ut nye Transporter pulken før neste sjanse som ikke blir før i påsken over flere dager. I dag (lørdag) vurderte jeg formen god nok til en kort tur i Nordmarka. Tunnelteltet ble byttet ut med kuppel. God helg 😎😷
    1 poeng
  25. Søndagsturen, ute å surra i skogen i 5t og 45 min, 18km, med kamera på slep... Men ingen fangst, var helt dødt, både fra dyr og fugl.. Kun lyden av litt vind og eikeløv som fortsatt hang på trærne og skalv.. "Fantura": Utsikt mot Tvedestrand, fra "Fjellheia". Fagerhei til høyre i bildet.
    1 poeng
  26. Herlig to-mils-trug fra Skui/Bjørum, til Sundvollen på søndag. Solid stigning da jeg valgte å gå (netsen) rett opp lia fra Isielva. Fikk med meg noen Kjentmannsposter, og en del fin utsikter. Avsluttet med burger på Esso. Et par skiløpere ved Langebru, og noe folk ved Kleivstua. Ellers ikke spor eller lyd av folk. Akkurat sånn friluftsliv skal være. (Om man kan død av overdose endorfiner, var jeg på nippe til å stryke med flere ganger i.l.a turen)
    1 poeng
  27. Oooohh sånn har jeg også lyst på, men har til nå ikke trykket på knappen når jeg har lurket på Finn.no eller Ebay. Og så ett eksemplar i nyskikk - Grattis
    1 poeng
  28. Svea123R er en artig liten rakker, er ikke større enn en 1Kg plastboks med syltetøy. Hele sulamitten går ned i en 1 liter Firemaple XK6 kjele med varmeveksler (fjerner kjelestøttene når jeg bruker varmevekslerkjelen) Jeg bruker min til små "koseturer" når det ikke er for kaldt ute. Siden trykket i tanken oppstår når tanken varmes opp, må den forvarmes mer når det er kaldt. Setter du den f.eks direkte i snøen mens den går slukker den, da kjøles nemlig tanken ned og trykket forsvinner. Derfor må den alltid stå på ett eller annet underlag som ikke kjøler ned tanken. Som nevnt er den 1400W, dette kan økes til 1600W, dersom det monteres pumpe i tanken (ekstrautstyr). Med pumpe vil en selvsagt få trykk uavhengig av varmen på tanken. 8R har samme brennerhode som 123R, bare med annen tank og innpakking. Dermed gjelder de samme forutsetninger for den som for 123R, men metallkassen vil til dels hindre at kulde fra underlaget den står på forplanter seg til tanken og kjøler ned denne. Har ikke sett data på 8R, men tanken er kanskje en anelse større på 8R. Effekt burde være lik. I motsetning til slangeprimuser med løs flaske, MÅ Svea 123R KJØLES HELT NED dersom drivstoff skal etterfylles. Regner med dette også gjelder 8R. Det betyr at til snøsmelting så får du et lengre opphold i smelteprosessen for å etterfylle drifstoff. Effekten er også bare rundt halvparten. Selv bruker jeg en Omnilite TI til snøsmelting når jeg skal bære på den, en Omnifuel ellers. Det er mange som monterer slangebrennerne sine på en kryssfinerplate til bruk i pulk, da er det et fiks ferdig og stødig oppsett som er klart til bruk på samme måte som "Hiker" kassene til Optimus. Men for all del, alle "Primus geeks" må ha en Svea123R eller en 8R !
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.