Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. mars 2023 i alle områder

  1. Sjunkhatten havner naturlig nok litt i skyggen av de mer kjente nasjonalparkene i Bodø-området (Rago, Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal), men jeg syns den fortjener litt mer oppmerksomhet. Her kan man oppleve fullstendig folketomme områder, gode fiskevann — og ikke minst fantastisk natur. Anbefalt innfallsvinkel er nok fra typ Hola øverst i Valnesfjorden. Men hvis man har båt tilgjengelig er Mistfjorden et veldig bra utgangspunkt for de mer urørte områdene. Man kan også leie båt/hytte fra Heggmovatnet (Bodø og omegn turistforening, tror jeg). Vil på et generelt grunnlag si at det nordøstlige området er det beste for fiskets del, men at områdene rundt Mistfjorden er de villeste. Kan nevne at det er veldig fint å gå fra Drogvatnet (i Valnesfjorden) til Nordfjorden i Mistfjorden. Da går man via Bogvatnet og Litlvatnet som er avbildet lenger ned. Man kan eventuelt gå videre til Nevelsfjorden på Kjerringøy, men har ikke gått sistnevnte rute selv. Har lagt ved flere bilder fra forskjellige kanter av nasjonalparken. Trolltindvatnet: Storelvvatnet: Trolltindvatnet: Navnløst vatn (214 moh). Steigtinden og Steigtindvatn i bakgrunnen. Korsvikvatnet: Litlvatnet: Litlvatnet: Dalen mellom Litlvatnet og Bogvatnet: Bogvatnet: Bogvatnet: Brannvatnet: Navnløst vatn (214 moh): Og litt fiskebilder: Noen andre som har erfaringer herfra?
    6 poeng
  2. Det ble liv i den etter hvert, oppdaget lekkasje under trykktesting mellom drivstoff tank og røret til brenner. Viste seg å være en liten skade på konen til brenneren. Fant et egnet emne som passet mot konen som jeg fikk satt i drillen. Noen runde mer 3m scotch brite så ble den tett.
    6 poeng
  3. Har ønsket meg en Optimus 111 i lengre tid, men rett å slett ikke rotet meg til å kjøpe en. Ønsket meg en eldre utgave der kassen har logo preget på lokket, endelig dukket det opp en til en kurrant pris. Rep-kit og NRV-verktøy er på vei, skal bli fint å få liv i den! Demontering.Hel kasse uten for mange skader.Sitronsyre, zalo og varmt vann gjør jobben. Mange gamle minner blir borte, men nye skal lages.Autosol og litt tålmodighet.Nå trenger den bare nye pakninger og brensel på tanken.
    2 poeng
  4. Flott arbeid. Føler at jeg går litt fort tom for "elbow grease" Kan ikke huske å ha sett hvitt reguleringsratt, artig variant" Nå har du en god primus som trenger lite vedlikehold i lang tid!
    1 poeng
  5. Takk for tips! Nå har eg i grunnen pakka den sekken ned igjen, det var et slit å prøve sekker 😅 Eg er ganske sikker på at eg prøvde alle mulige justeringer og kombinasjoner. Men det med å ta av topplokket, prøvde eg ikke! Det kan eg forsåvidt prøve 👍 Men - topplokket skal jo kunne brukes som en liten tursekk? så da mister man den muligheten, om man ikke har den på/med.
    1 poeng
  6. Gikk for multigrease fra jula. Beregnet for -30 til +160. Så man slipper svetting. Var lett å påføre med en fyrstikk eller noe annet som kommer godt til.... Testet noen dager på Mjølfjell nå. Forblir der man påfører det, og ikke noe tull med binding til nå. Riktignok ikke vært skikkelig kaldt eller væromslag enda.....
    1 poeng
  7. https://www.kemi.se/kemikalier-i-vardagen/kemikalier-i-material/pfas-i-vardagsvaror---rad-till-privatpersoner Länk till de som vet istf för nattliga spekulationer från mig ! Om yttertält med ´logga´så är det Polyuretan PU på den sidan som texten är tryckt och ev Silicon på utsidan och därmed för bästa VP köp utan tryckt ´logga´och ist påsytt märke.' Natriumsilikat ´vattenglas´har jag flamskyddat bommullstält med till Scouter som ibland kan ta in fotogenlampan i tältet iaf före det fanns Led ficklampor.
    1 poeng
  8. Ikke kjekt når pumpa svikter. Ble trippel-bypass på meg, så jeg vet. Men jeg var heldig, Pumpa slår godt den - over 10år senere. Håper han også er like heldig!
    1 poeng
  9. Poenget, min firbente venn, er beskrevet i teksten. Og det er mer enn ett. Hvis mye tekst er en utfordring, så er det bare å velge en annen tråd. Fjellforum er et diskusjonsforum, ikke et chat room. Dette var på ingen måte ment som «nyttig info», eller som noen anbefaling av et telt, eller hva du eventuelt skulle foretrekke. Det var en kommentar til utviklingen i design og materialvalg, relatert til nye telt som diskutert over, og kun ment å være av historisk interesse (for de som deler denne). Alt relateres til det opprinnelige spørsmålet i starten av det første innlegget i tråden. Jeg tipper (med usedvanlig høy grad av overbevisning) at alle her inne - som deg - foretrekker et av sine egne telt fremfor Nansen sitt telt fra 1893. I den grad tråden inneholder et innlegg uten noe poeng, så er det nok du som tar den pokalen hjem. Gratulerer.
    1 poeng
  10. Jeg må le av hvor lite "revolusjononerende" moderne UL-telt egentlig er, i et historisk perspektiv. Egentlig handler dette segmentet om en "back to basics"-tilnærming, og er ganske retro i sin natur. Fra Nansens bok "Fram over Polhavet" har jeg sakset hans omtale av telt, der en mer avansert versjon med bunn blir ofret til fordel for et lettere telt uten bunn. Altså, i 1893 så tok vår polarhelt Fridtjof Nansen, basert på erfaring, et valg om å ta med seg et firemannstelt som kun trengte en skistav som struktur, og som veide 1,4kg (!). Hvordan kan det da ha seg at man 130 år senere omtaler et 3p-telt som tåler snøvær og som veier under 1,5kg som "ultralight"? (Definisjon eller grenseverdier for UL er helt uinteressant i denne sammenheng.) Jo, fordi teltprodusentene har fått vekten ned ved bruk av stadig lettere duk og stenger, men samtidig har man jo gått helt bort fra den enkle konstruksjonen som et pyramide- eller to-stangstelt er. Det er ikke det at et 4-sesongs innertelt er uten nytte, men hvis lav vekt er formålet, så har man mye mer å hente i teltets konstruksjon og design, enn i å velge marginalt lettere (og svakere) materialer til samme design. Samtidig som ventilasjon og kondens ikke er et problem i et telt av bomull, selvsagt. Og at redusert behov for ventilasjon kombinert med en duk som er vevd (med luft i fibrene), og som i tillegg er 20-30x så tykk som en UL sil-nylon duk, gir mer isolasjon enn et 4-sesongerstelt med alle ventiler på fullt gap. Uansett, jeg synes det er herlig å lese at Nansen hadde et pyramidetelt til fire mann som veide 1,4kg inkludert 16 plugger (som sikkert var røslige snøplugger i tre). Det gir i det minste hold for å hevde at fokus på lett utstyr, eller tilgjengeligheten på slikt, verken er et moderne fenomen, basert på high-tech materialer eller innovasjon, men snarere et spørsmål som handler om å la erfaring få inflytelse på design og konstruksjon, i stedet for å bare kjøpe det produsentene markedsfører som det råeste utstyret.
    1 poeng
  11. PFAS i mengder i drikkevannet i Danmark. Norrøna på sin side kommer med en dårlig unnskyldning for hvorfor de bruker PFAS i produktene deres og DWR behandlingen. Hvis man kan velge mellom rent drikkevann og mindre forurensing i naturen og kroppen, eller strammere vannperler på skalljakken, burde valget være enkelt. Tenker livskvaliteten min blir like bra med PFAS frie klær og -impregnering.
    1 poeng
  12. No problem. Lag det selv! 1. Kjøp en grillbakke i butikken (må være tett) 2. Pisk sammen x egg i en bolle. Vei blandingen. 3. Hell blandingen i grillbakken 4. Still stekeovnen på ca 40 grader. (Jeg bruker varmluft) 5. Sett inn bakken og fordel blandingen. Sett en sleiv i åpningen slik at fuktigheten kommer ut. 6. Etter noen timer, (et meget vidt begrep) begynner eggene å tørke. Jeg skyver forsiktig på blandingen med en stekespade etter behov. 7. Når blandingen er helt tørr, ta den ut. La den bli avkjølt. Test at den er tørr nok. Putt en bit i en zip plastpose. Kommer det konens på innsiden er blandingen fremdeles fuktig. Når du tar den ut av bakken er den i meget grov tilstand. 8. Jeg bruker en hurtigmixer for å få den i pulverform. 9. Deretter veier jeg pulveret, og legger det i plastposer. Vet du vekten, vet du også hvor mange tørkede egg du har i hver pose. 10. Gjør en test på hvor mye vann du må tilføre blandingen. Rundt regnet finner du hvor mye vann du må tilsette ved å se hvor mye lettere eggene har blitt. Ta en test i heimen før du drar av sted. Kykkeliky. Bilde 1. Jeg bruker bare mattørken til løk og gulrot. Denne setter jeg ut i garasjen fordi lukten av løk blir for sterk for inneklimaet. Egg, og bønner i tomat tørker jeg i stekeovnen på ca 40 grader. Bildet 2 viser eggene ferdig tørket Bilde nr 3 viser hvor effektivt det er med hensyn til vekt å tørke. Se hva 8 løk blir. Eggeproduktet har jeg knust grovt, men den har ingen jevn konsistens her. Men en omgang i hurtigmixeren gjør susen, og det blir til pulver. Bilde nr 4 viser hva som er i plastposene, og de er merket hvilken dager jeg skal spise de forskjellige. Blandingen løk og gulrot koker jeg ofte sammen med Bergens fiskesuppe. Ingen forbehandling. Etter 10 min koking er de deilige og sprø.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.