Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. jan. 2023 i alle områder

  1. Etter jobb tok jeg med meg bikkja, isfiskeutstyr og teltet til Innervatnet. Et lite tjern, 200 meter unna E6, like nord for Saltfjellet. Jeg skynda meg å sette opp teltet mens det enda var dagslys. Ingen sol å date her, enda. Når teltet var kommet opp, ble det en runde med pilking på isen. Molte på fisketur. Hun var ikke spesielt komfortabel med stålis. Mørket kommer fremdeles tidlig her nord, og klokka fire var det frem med hodelykt og fyrstikkeske. Nå måtte bålet fyres i gang, så det skulle bli god varme til middagslaging. Strimla storfekjøtt med løk og paprika i pitabrød. Etter middag ble det litt fotball på telefonen, før jeg gjorde et nytt pilkeforsøk på kvelden. Fotball på telefonen ved leirbålet. Nå har vi kommet oss inn i teltet og ned i posen. Det ble ingen ørretpinner, verken til middag eller frokost, men det lever vi fint uten. Nå blir det noen timer søvn før en ny arbeidsdag venter Obligatorisk opplyst telt:
    6 poeng
  2. Utemagasinet.no har testet alle tre modellene og kommenterer at Alfa Free er kaldere enn andre skisko, hvilket ikke er så overraskende. De skriver også at Skaget er hakket varmere enn Vista, hvilket er overraskende da Alfa beskriver spesielt Vista som varm og at den har mer isolasjon 4/5, selv om Alfa også beskriver Skaget som varm med isolasjon på 3/5. Et par romslige Vista med en ekstra sokk vil i hvert fall være en varm sko for de kalde dagene eller overnattinger ute. Jeg har Skaget selv og er veldig fornøyde med de så langt, spesielt i forhold til prisen. De var stive og ikke så lette å stramme da de var nye, men er litt bedre nå, så kanskje du klarer å snøre Vista'ene dine tettere etter hvert. Jeg syns uansett snøringen på Skaget fungerer veldig bra med de to låsehempene på hver side, så man kan snøre over vristen, ankelleddet og skaftet forskjellig. Alfa Skaget har ganske kraftig polstring og føltes ikke veldig komfortable da jeg først satte føttene nedi, men når de snøres og jeg går med de så føles de veldig bra og temmelig stødige til å være såpass lave uten andre forsterkninger enn skinn. Hvis Vista'ene dine blir for store så kan en Skaget i mindre størrelse være en allsidig sko i tillegg eller i stedet for Vista, men de har ikke Gore Tex membran (om det har noe å si). Alfa Free virker som er veldig spennende sko, men jeg hadde foretrukket om den hadde gummikant rundt det hele og ikke hadde et stivt parti over vristen som knekker ned på tærne. Jeg tror også jeg ville hatt den litt høyere, samt kanskje strammingen kunne gått bak leggen også. Når den koster såpass mye så vil jeg være sikker på at jeg blir fornøyd med de før jeg kjøper, så jeg avventer med både de og lette toppturski. Uavhengig og rask justering av forfot og ankel med BOA virker veldig praktisk dog. Kanskje Alfa kunne laget en lavere og enda lettere sko med BOA for raske turer på fjellski? Jeg er spent på utviklingen av Xplore framover, men syns det ser lovende ut. Den harde fleksen jeg har er veldig hard og gir betydelig bedre kjøreegenskaper, men fleksene er såpass omstendelig å skifte at det kun blir gjort ved lengre nedkjøringer. Jeg syns heller ikke at den harde fungerer å gå med bortover eller oppover. Den flate fleksen virker på meg kun aktuell for topptur med feller, men jeg har også sett også at noen (en) går med det på vanlige skiturer. Kanskje det kommer en binding med raskt og enkelt bytte mellom fri rotasjon og blokkering av rotasjonen etter hvert? Det hadde jeg hatt lyst på til et par toppturski; gjerne med integrerte skistoppere, som et lettere alternativ til NTN/Meidjo eller randonne for slakere turer.
    1 poeng
  3. Takk! ser mange bruker bare plugger til kortsidene for å holde teltet oppe. Deretter kun bardunene som får seg en plugg. Langs teltsiden droppes plugger ser jeg på mange videoer. Det minsker jo betraktelig behovet, også dersom man kan bruke en plugg pr annen bardun sånn ca
    1 poeng
  4. 1 poeng
  5. Hei Nei, ikke nødvendigvis. Jeg har også telt med mange barduner, 22 tror jeg?. I de 2 hovedforankringer i endene bruker jeg som regel ski. Vi har som regel gått 2 sammen og brukt 3-mannstelt. Staver bruker jeg ikke, fordi de lett kan fryse fast med håndtaket nede, som dermed kan bli ødelagt eller iset å holde på. Med trinsen ned blir det lett vinglete eller må graves ned med spade. Men en god del "nabobarduner" kan som regel samles ca. 3 og 3 på samme snøplugg. Man må blott tenke på, hvordan de står i forhold til festepunkt og duken. Prinsippet er et "diagonalt" trekk. Jeg bruker noen ganske lange snøplugger 40-50 cm? De kan også fryse fast, men vippes opp med spaden. I øvrig liker jeg vintertelting bedre enn sommer: Man kan grave sittegrop til beina i forteltet og har det tørt og rensligt uten gjørme i snøen fremfor regnfull sommertelting! I sommersol får man uansett en del rusk inn i teltet. Elgen
    1 poeng
  6. Nu som vi e inne i den kalde fine tia e det bære fantastisk utsikt og go trim å kom seg ut å te fjells, med ski, truga, stegjern eller brådder under skoa🙂
    1 poeng
  7. På fjellet er Finnmark det beste alternativet etter mitt syn. Både Kongsvold og Breidablikk krev mykje sko for å ha kantkontroll på hardt føre/i bratt sidehelling.
    1 poeng
  8. Stevnemøte med sola i Romeriksåsene. Trugeturen startet med en flott soloppgang over åsene i sydøst. Frokostbål i sola like under toppen av Bukollen med flott utsikt sydover Hakkadal/Nittedal.
    1 poeng
  9. På tur i Drammensmarka i mitt lille Hilleberg Unna i skrivende stund. Truger, dyp snø, skare, regn og minusgrader er stikkord. Koser meg uansett på solotur. 🙂
    1 poeng
  10. Helt klart! Noen scootere kjørte opp spor som jeg fikk tatt en dagstur i i morges, og når jeg var tilbake i "camp" var det jaggu tråkka dobbel skiløype også - 5 meter fra teltet 😅 Fint å være ute uansett!
    1 poeng
  11. Jeg har vært så heldig å få arve en Radius 21 etter min samboers bestefar. Den har stått i en kasse på låven og vansmektes i sikkert 30 år. Jeg snublet nærmest over den ved en tilfeldighet i sommer, på leting etter noe helt annet. Den har vært hardt brukt og så begredelig ut ved første øyekast. Den var både rusten og møkkete, men jeg ble raskt overbevist om at jeg sto med en liten perle i hånden. Etter noen runder med rustfjerning, gnikking og gnuing, så sto den opp igjen som en liten fugl føniks og brenner atter en gang med kraftig blå flamme og hveser som et lite jettfly. Den har bestått både prøvebrenning og felttest med glans. Den blir et absolutt fint supplement på brennersiden og ligger an til å bli en liten favoritt til fotturer i sommerhalvåret der jeg ønsker en litt større brenner en Svea 123’en. Akkurat min Radius 21 med forniklet tank, ble trolig produsert omkring 1962. Radius AB la ned produksjonen i 1963. Det er vel snakk om renovering fremfor restaurering med denne primusen, men kjekt å ha den skinnende og blank igjen. Her er uansett bilder fra før og etter, samt noen bilder fra felt. Vann til kakao og sånn på kvelden. Pannekaker til frokost.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.