Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. jan. 2023 i alle områder

  1. Ikke si slikt da, jeg sitter her og vurderer å bytte ut Unna(vet det er blasfemi og si slikt!) med et Enan for å spare både volum og vekt i sekken på mine turer. Men vet jo ikke om det er stort nok for en på 186cm nå som jeg er vant med luksusen i Unna ________________________________________________________________________________________________________ Jeg valgte Unna i rødt, men mitt neste Hilleberg-telt blir kanskje i fargen Sand, men veldig usikker. Det jeg liker med rødfargen er at den er lett synlig, både for meg selv for å finne tilbake til teltet, og at andre ser på avstand at det er folk der. At andre ser teltet kan ha to fordeler slik jeg ser det. - Andre ser at den teltplassen er opptatt, de går da rundt om mulig, for å ikke tråkke rett gjennom campen til andre, noe som fort kan skje om man "plutselig" kommer opp i et telt som er grønt/brunt. - Hvis noen i området trenger hjelp, så ser de fort et rødt telt og kan gå dit. Er man skjult med grønt/brunt telt kort avstand fra de/den som trenger hjelp, så kan det være de går "feil" vei for å finne hjelp.
    4 poeng
  2. Jeg har Unna i grønt. Har hatt røde telt før (Nallo og Enan), men er mye mer bekvem med den grønne fargen. Selv om røde telt blir fine på bilder😊 Har foretatt en del endringer for at Unna skal passe mitt bruk. Jeg har sydd inn innerteltet slik at jeg nå har et stort fortelt. Videre har jeg skiftet barduner og noen plugger for å ytterligere kutte litt vekt. Unna er helt klart mitt foretrukne telt på sommer og jeg bruker det gjerne på vinter også. Har lettere telt, men Unna blir gjerne med på langturer der været er vanskelig å forutse. Enan ble valgt bort pga sittehøyden og pga kondensproblemer. skulle gjerne tenkt meg å spart et halvkilo i vekt og litt plass i sekken sammenlignet med andre telt. Men unna vinner på enkelhet, fotavtrykk og kvalitet.
    3 poeng
  3. Denne ser ikke dum ut faktisk. Man kan rulle vekk hele forteltet, eller begge forteltene, og har to dører i fortelt. Dette gjør at man kan bruke teltet på sommeren også. For tunnelltelt med åpning i bare en ende blir for en ulevelig badstu på sommeren.
    2 poeng
  4. Problemet med Nammatj, slik eg opplevde det som vintertelt, var at vinden la snø oppover på skråveggen og la denne heilt flat, slik at lengda raskt og effektiv vart kortare og kortare. Eg løyste dette ved å ligge med hovudet i denne enden, og føttene ut i forteltet. Det fungerte, sjølv om det ikkje var nokon god løysing. Eg kan ikkje seie at eg savnar Nammatj som vintertelt. Eg vil ikkje anbefale Nammatj som vintertelt for nokon som er lenger enn ca 1.75m. I forhold til å takle dårleg vær, og vera raskt å setje opp, trur eg ikkje det er mange telt som slår Nammatj.
    2 poeng
  5. Hva med det nye Norrøna Femund 2p teltet, som vistnok skal være tilsalgs fra mars? https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/femund/femund-4-season-tunneltelt-2p/?color=2302 Da får du inngang og fortelt på begge sider, noe som gjør at du får rette vegger på innerteltet.
    2 poeng
  6. Unna er ett koselig telt. Og kombinert med en lett tarp får man en flott uteplass og inngangsparti.
    2 poeng
  7. Jeg har det nye, med mørkere grønnfarge. Valgte grønn for å ikke være så lett synlig som med rød. Teltet er veldig enkelt å håndtere. Fint å kunne flytte rundt på det før jeg bardunerer. Det jeg liker best, er Hilleberg-kvaliteten. Dette er mitt go-to-telt når jeg er usikker på hva slags vær jeg får. Synes teltet er lett, med tanke på kvaliteten. Mine andre lettvekts-telt har så tynn duk at jeg er bekymra for om det holder av og til. Hilleberg er bunnsolid kvalitet. Liker også at jeg kan tørke det oppslått i stua etter tur, siden det er lite og selvstående. Det jeg savner mest er fortelt. Jeg kan koke kaffe med ytterteltet lukket, og ja jeg vet om muligheten for å hekte av deler av innerteltet for å skape større yttertelt, men likevel er det dette jeg savner mest. Men på neste tur skal jeg ha med tarp i tillegg for å lage et "takutspring" 😄, tror det blir en bra kombo.
    2 poeng
  8. @KjartanE Har skrevet noe om dette før. Kan denne være til hjelp?
    1 poeng
  9. Når du må lade blir det fort krøkkete å bruke GPSen samtidig siden batteribanken må ligge i sekken og GPSen være tilgjengelig i hånda. Man skal aldri forsøke å lade et LiION-batteri som er under 0 grader. Batteriet vil da ødelegges. Hvis man skal "ta med en som har passe kapasitet ut fra hvor lang turen er og forventet strømforbruk" blir det fort mange batteribanker hjemme i skuffen. Det er de tre tingene jeg klarer å komme på og selv tar jeg med mange batterier (jeg har 8 stykker, men kan kjøpe enda fler om behovet melder seg). Bortsett fra disse er vel USB-lading veldig greit. En fordel er jo også at man kan få ladet opp hver gang man er på et sted med strøm tilgjengelig, for eksempel ei DNT-hytte. Men det kan jeg også gjøre med batteriene mine.
    1 poeng
  10. Her kan du se hvilke funksjoner den har: https://www.garmin.com/nb-NO/p/140024 Jeg hadde fint kunne brukt denne på tur. Jeg foretrekker å ha denne som en egen enhet adskilt fra GPS-en, rett og slett fordi jeg vil være sikker på at den har nok strøm hvis jeg må bruke den. GPS-en vil jo brukes hele tiden og da kan det være så som så med hvor fulladet den er. Når man trykker på SOS-knappen på en inReach vil den sende posisjon hvert 10 minutt til å begynne med, og man vil også sende meldinger fram og tilbake. Da tappes batteriet fort. Har man inReach og GPS i samme enhet bør man etter min mening i hvert fall ha med seg en egen liten batteribank som kun skal brukes i nødtilfelle. Det er i hvert fall verdt å tenke igjennom akkurat dette. Jeg vil tippe at man får tak i en inReach Mini (altså forrige versjon) til en relativt fornuftig pris, og velger man billigste abonnement trenger det på ingen måte å bli dyrt i drift.
    1 poeng
  11. Hvis det bare er flatt vann, så ville jeg heller valgt en smalere modell, som også har et mer båtformet skrog. Har tidligere hatt Lars M/Kipara skute, og den er mer stødig i elv enn mange andre, spesielt med tung sekk foran. Den brøyter seg litt mer frem i vannet enn andre typer, slik som Anfibio Rebel 2K eller MRS sine. Har nå kjøpt en MRS Alligator 2 S Pro, og har testet sekkeflåter i Nord- og Øst-marka, Kvennavassdraget og på Karasjokha.
    1 poeng
  12. Alle mine Hillebergtelt er sand, den er faktisk ikke så brun som på en del bilder. Mer grønnbrun. I furuskogen i Østfold er nok sand den fargen som synes minst.
    1 poeng
  13. Abisko Dome 3 - fantastisk sommer/høst telt for meg alene, evt med samboer. Digger 2 innganger med fortelt, bra plass innvendig, god takhøyde og bra ventilasjon. Helsport Spitsbergen x-treme 4 - nylig anskaffet. Kommer til å bli brukt på turer med samboer og barna, da har vi enormt med plass. Skal også brukes vinterstid på pulkturer. Føler vi har dekt behovet vårt/mitt med disse to teltene🙂
    1 poeng
  14. Jeg tror ikke du skal være redd for at du ikke får oppdatert en eldre gpsmap. Jeg har riktignok ikke en gpsmap, men en eldre zumo 660 (de kom for 10-15 år siden) som jeg akkurat nå oppdaterte, både med nytt kart og med programmvareendringer. På eldre GPSer er det sjelden programmvareendringer. Stort sett er det tidssoner de oppdaterer. Jeg vet ikke helt hvorfor de trenger oppdatering, men tipper det er fordi det kan endre seg i forskjellige land rundt i verden, for eksempel at de begynner/slutter å bruke sommertid eller endrer hvilken tidssone de vil tilhøre. Gpsmap-serien har eksistert veldig lenge, og det sier meg at de har truffet godt med dette produktet. Selv bruker jeg Garmin Montana 600-serien (berøringsskjerm, kun av/på-knapp) hele året, med og uten votter, hanske, skjermen fungerer til og med under vann, så jeg er ikke bekymret for at den ikke skal virke. Det er en helt annen teknologi enn skjermene som brukes på mobiltelefoner. Men det er selvfølgelig en smakssak om man foretrekker knapper eller berøringsskjerm. En liten demo av berøringsskjermen på Montana 680:
    1 poeng
  15. # Fargevalg: Jeg har to, ett i den gamle grønnfargen og ett i den nye mørkere. Liker begge, men ville nok ha valgt sandfarget for nr 2 i dag. # Hva liker du best med det? At jeg i godt vær kan ligge med hele døra åpen og titte ut, som i en gapahuk. At teltet er lett å finne plass til og at det er lett å flytte på ferdig oppslått før man bardunerer, for optimal plassering. At det er lett å løfte opp og riste tomt for rusk på gulvet etter at man har fjernet pluggene, før man slår det sammen. At det er laget for 1,5 person, noe som gir god plass til meg som 1 stor en, samtidig som det er godt mulig å sove 2 i det (om man godtar at det blir litt intimt). At jeg kan sitte oppreist i teltet. At man trygt kan bruke teltet hele året, i all slags vær. At man har mulighet til bruke doble stenger ved behov (ekstremvær), eller alternativt kjøpe 10mm stenger (ekstrautstyr) som selges for Staika modellen (samme stanglengde). At innerteltet lar seg delvis løsne for å skape et større "fortelt" ved behov. At innerteltet lar seg løsne helt, slik at ytterteltet lar seg bruke alene (som en gapahuk). Fint på innsektsfrie og ikke for kalde dager. At innerteltet lar seg bytte ut med et av netting (mesh) om sommeren (ekstrautstyr). At innerteltet om ved hjelp av egne stangholdere (ekstrautstyr) kan settes opp uten ytterduken om ønskelig. At det er selvstående gjør også at det er lett å tørk hjemme uten at man trenger å skille inner- og yttertelt, for man slår det bare opp (om han har plass). # Hva liker du dårligst? Ledene spørsmål. Forutsetter at det er noe jeg ikke liker med det. (er kanskje noe, men det har jeg nok fortrengt) # Noe jeg bør vite før jeg tar avgjørelsen? At du gjør en god investering. Om prisen får deg til å rynke på nesa; tenk på hvor få hotellovernattinger du får for samme prisen vs hvor mange du vil kunne få med Unna.
    1 poeng
  16. Ved 45 grader helning vil 30cm høyde (som toppen av tåa og ned til bakken trolig vil kreve) stjele 30cm lengde. Ved 30 grader helning vil 30cm høyde spise ca 1,73*30cm. Mitt øyemål sier at Nammatj er nærmere 45 grader i bakkant.
    1 poeng
  17. Det er kanskje viktigere å kjøpe seg et telt og komme seg på tur enn at hver minste lille detalj skal være gjennomtenkt? Hva som er optimalt for den enkelte varierer jo fra person til person, og det finner man egentlig bare ut ved erfaring. Erfaring er umulig å opparbeide seg mens man sitter inne og leser om vinklene på dørene i det "perfektet teltet". Trådstarter spør om to konkrete telt, ingen av dem er Keron. Så da kanskje "Har du vurdert Keron?" Hadde vært en grei åpning før man drar hele tråden i den retningen? Pris er faktisk en ganske avgjørende faktor for mange, og hvis man ikke har tenkt å sitte å vente på et tilbud eller vil kjøpe brukt så utgår kanskje et telt til over 10 000 kr, når de man snakker om i åpningstråden er telt man relativt ofte får til halve den prisen i outleten til Helsport. Pris er riktignok ikke nevnt som en faktor her, men det er jo faktisk ingen som svarer på spørsmålet trådstarter stiller Spitsbergen vs. Fjellheimen ...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.