Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. des. 2022 i alle områder

  1. Med så mye diskusjon frem og tilbake om bruksanvisninger, dyser, pumper, tetting, rensing, nåler, aromater, alkylater osv og så lurer man på hvorfor hvermannsen gjerne debuterer med rødspritbrenner i friluftslivet? (Tilbake til trådens opprinnelse der altså...) https://www.instagram.com/p/CLbRb4eBfsu/
    6 poeng
  2. Teltets form og plassering, og ikke minst forankringen av pluggene, er selvsagt av stor viktighet, men jeg står på resonnementet mitt fra side 1 i tråden om vektorregning, lav vinkel og lengde på barduner for å oppnå nettopp dette. Og hvis noen ikke er interessert i ta mitt ord for det, så kan man jo lytte til sjefen sjøl:
    3 poeng
  3. Victorinox har vel nærmest blitt betraktet som oppfinneren av lommekniver (uten at jeg egentlig tror særlig på at det var de som fant den opp). De har noen enkle rimelige kniver som er litt "Mora". De selges vel også under andre merker (rebranded). Jeg har for eksempel denne som jeg er veldig fornøyd med som altmulig lommekniv som er så liten at den veldig ofte bare ligger i lomma eller sekken klar for påkommende tilfeller. Min er grønn, rebranded som "Floral" (men merket med Victorinox) og ble impulskjøpt i butikken på Tøyen botaniske hage: https://flue.no/products/victorinox-floral-lommekniv?variant=41393611571398&currency=NOK Men jeg har alltid betraktet denne som er avbildet nedenfor som foldeknivenes "Mora". Det er en EKA-kniv, men jeg tror ikke den lages lenger. Jeg vet ikke hvor gammel den er, men jeg kjøpte den i ei bakgata i Lysaker av noen barn som hadde garasjesalg/loppis en gang midt på 80-tallet, så at den i hvert fall er 35 år gammel er jeg sikker på, kanskje over 40-50 også siden den allerede da tydeligvis var gått ut av bruk og ble solgt. Jeg kjøpte den mest fordi jeg synes litt synd på dem som sto der mutters alene uten noe særlig kunder. Men siden har jeg faktisk brukt denne kniven veldig mye til alt mulig. Den er solid, har låsing på bladet og ligger godt i hånda, og tross sin alder ser det ut som den ble kjøpt ny i år. EKA-knivene som selges i dag er vel relativt dyre sett i forhold til Mora, og det ser mer ut som de går i retning "designer-kniver", så jeg vet ikke. Jeg holder med @Nils Einar Ljosland at spanske tollekniver (og kanskje kontinentale foldekniver generelt) nok ligger mer i Mora-retning, og er rettet mer inn mot praktisk bruk i hverdagen (skrelle epler, kutte tau, spisse blyanter...) enn mot tøff imaging og være et smykke. Jeg fikk en i gave en gang, men den ble brukt så mye at det selvsagt bare bare et tidsspørsmål før jeg måtte forlegge den - og det gjorde jeg ett eller annet sted nede på Søndre Sandøy på Hvaler. EKA foldekniv
    2 poeng
  4. Jeg har i de siste to årene brukt all slags klær på mine daglige fjellturer når jeg er hjemme, og er ikke et sekund i tvil om at gore-tex er uovertruffen for ferdsel i vått vær i høy aktivitet. Jeg har prøvd fjellreven med regnjakke over, tett regnjakke osv, men man blir jo søkke blaut inni av svette. Jeg vet at det er forskjell på bruken og det er forskjell på klimaet rundt forbi, men til variert og hard bruk i fjellet er det ikke noe som er bedre. Bomull blir tungt og vått og er vanskelig å ventilere ved høy aktivitet. Jeg har en klattermussen bomullsjakke og den ble steinhard og tung ved hard aktivitet i streng kulde. Min Gore-tex jakke har jeg bært tung plank på høyre skulder 40 kilometer de siste 4 ukene og det finnes ikke ett eneste merke i jakken. Jeg får gnagsår/rur på skuldra men ikke merke på jakka.
    2 poeng
  5. Nope, Gikk for Sasta i stedet for + jeg kom over en veldig fint brukt fjellanorakk fra Bergans 60/40 bomull/polyester til 50 lapp på en bruktbutikk. Vedlig fornøyd med Sasta. Flere som har skrevet om den på forumet. Brukte stort sett anorakken til 50 lappen sist vinter. Nokså tørr vinter der jeg var og den første vinteren jeg ikke har brukt goretex. Så billig kan være bra det Spørsmålet er kvalitet på syinga, knapper og glidelås. Var ikke helt fornøyd med den ene gildelåsen på anorakken til 50 lappen, men fiksa det sjæl til null niks kroner (fant deg jeg trengte i syskrinet). Det fine med å ha "noe" billig som funker, er at du kan bruke penger på noe annet. Har bikkjer, så det går en del penger til det.
    1 poeng
  6. I manualen til XGK EX står det: mistenker at anbefalingen om kun bruk av MSR SuperFuel har å gjøre med at MSR har sitt eget bensinprodukt, og det er det eneste produktet de har kontroll med selv og kan garantere at er rent. Det står at andre typer drivstoff enn MSR SuperFuel kan gi tilstopping av brenner. Men vi vet jo at Fritidsparafin, mange typer tennvæsker, 4T alkylatbensin m.fl. ikke gir denne type vanskeligheter. ——— Jeg er ikke hjemme, men jeg fant en dårlig manual fra XGKII på nett, det går an å lese selv om skriften er dårlig: Tolker det også her som at de mener renset bensin er beste valg. Ulempen med parafin hevder de er at den soter mer, trenger mer forvarming, og kan forårsake oftere rensing. Men jeg opplever ingen sot ved bruk av parafin med mindre man forvarmer med parafinen (det soter jo veldig), og ellers ikke noe rengjøring av dyse heller. Mer forvarming er jeg dog enig med. Lavere forbruk, lavere pris og mindre kjangs for brann ved søl er fordelen. Forvarmer uansett med rødsprit jeg, det soter ikke. Jeg synes min XGKII brenner veldig fint på begge deler, men en anelse penere flamme på bensin. Så jeg kjører den helst på bensin ja.
    1 poeng
  7. Hvis telefon likevel blir vurdert som et alternativ, noe jeg er enig er en dårligere løsning. Men likefult full brukbar, med rett app (Cyclemeter på Ios er utmerket). Jeg benyttet telefonen i flere år, og bortsett fra at jeg måtte lade halvveis ut i en 5-6 timers tur, ofte pga temperatur, var jeg lykkelig i livet som syklist likevel. Men det "krever" en god løsning til å feste telefonen til styret. Jeg brukte Quad-Lock pga tilgjengeligheten på daværende tidspunkt. Det er utmerket til formålet, men tror i dag jeg hadde brukt løsningen til Peak Design. https://www.quadlockcase.eu/ https://www.peakdesign.com/collections/mobile Begge alternativ bør være sånn noenlunde tilgjengelig i norske butikker.
    1 poeng
  8. Ok. Jeg kan ikke huske å ha sett det i bruksanvisningen til min XGKII. Jeg skal ta en sjekk der.
    1 poeng
  9. Ingen får med seg alt, og det meste som kan sies som spritbrennere, og en hel masse andre teama her inne, er nok nevnt før - av noen. Eller som man sier det; det er lite nytt under solen. Ellers takk til @Likse for videoen der hun 18:55 uti på en fin måte får frem at Trangia-/spritkjøkkenet duger også om vinteren. Nå gjelder det bare å bokmerke og huske det - til andre som spør som det samme senere en gang ... ... ...
    1 poeng
  10. Klokke på armen eller mobil kan ikke sammenlignes med en skikkelig sykkelcomputer. Hvis mottakeren er i Garmin-verden går du ikke feil med Garmin 530. Testvinner i bladet Landevei. Bruker den selv. God batteritid selv med flere sensorer tilkoblet (lys, radar, puls, watt).
    1 poeng
  11. Parafin/bensin/multifuel-brennarar er, og har alltid vore, veldig dyre i innkjøp i forhold til spritbrennarar og enkle gassbrennarar. Det avgjer valget for dei fleste som ikkje har bruk for brennar til vinterbruk. Ryktene vil også ha det til at parafin/bensin/multifuel-brennarar er kompliserte å bruke og å vedlikehalde, noko som gjer terskelen tilsynelatande høg for dei som vil ha brennar for vinterbruk. Gassbrennarar og spritbrennarar vert av dei fleste rekna som vedlikehaldsfrie, sjølv om gassbrennarar med gamle pakningar neppe er det tryggaste i bruk. Du vil ikkje ha totaktsolje i brensinbrennaren din. Det handlar ikkje om at du bare må renske brennaren oftare, problemet er at det er eit h... å rense brennaren etterpå. Det er ikkje store forskjellen når det gjeld tilgjengelegheit på drivstoff her til lands. I min nærbutikk (coop) står gassboksar, alkylatbensin, raudsprit og tennvæske på same hylle.
    1 poeng
  12. Vi kunne ikke ha utlendinger flygende rundt og handle sprit i tide og utide så utlendinger var henvist til polet (Systembolaget) eller apoteket.... ;-)
    1 poeng
  13. Som sagt, så gjort! Her sitter jeg beskyttet mot trekk og yr i min "StS Ultra-sil Nano Tarp Poncho" og nyter "Primus power gass"-kokt kaffe kokt i en "Primus 0,5 l" turkaffekjele på "Kovea Spider" av "Cafflano Krinder"-malte "Coffe of the World"-kaffebønner, "kontinental franskbrent for anledningen", mens jeg hører på fugla (en flaggspett og en meis). Utstyret, kaffen og kaken ble båret fram i en "USWE No Dancing Monkey" ryggsekk med integrert drikkebag. Men i hodet mitt er jeg bare på en ettermiddags/kvelds kose-treningstur med kaffekok (og Håkons turkake til!) og nyter skogens ro og hører etter det lille som er av lyder i skogen nå. Resten er bare "ting" som jeg bruker, men overhode ikke tenker på når jeg er på tur.
    1 poeng
  14. Se også denne: Combining a Radius 21 with an Optimus spirit burner kit | Classic Camp Stoves https://classiccampstoves.com/threads/combining-a-radius-21-with-an-optimus-spirit-burner-kit.46839/
    1 poeng
  15. Lørdag 12. November meldte Yr flott vær, 14-15 varmegrader ved kysten, 10-12 varmegrader oppe i høyden, sol og fint vær.. Da kan man ikke annet enn å benytte seg av dette og dra på hengekøyetur som om det fortsatt var tidlig høst! Kunne gå i t-skjorte på vei opp, og ble ikke kjølig før sola forsvant bak horisonten. Da holdt det å ta på seg en tynn fleecegenser. Vi var to stk på turen, tok med god mat og en pose med ved. Så vekta på sekken ble deretter, 20,5kg på vei opp, 13kg når jeg kom hjem. Bålet preppet og klart. Ble ikke fyrt opp før det var mørkt og temperaturen sank. Dette var all veden som var med, så fyrte forsiktig, kun for kosen og litt varme. Grått og 8 varmegrader når jeg våknet. Sekken er pakket og på tide å dra hjem
    1 poeng
  16. Man trenger egentlig ikke så mye på en tur der man kan få tak i rimelig rask hjelp (helikopter, ambulanse). Først og fremst dreier det seg om å kunne behandle sår (rense og dekke til) som ellers kan gi infeksjoner (gnagsår kan fort utvikle en betennelse for eksempel, et lite kutt fra en kniv også, trenger ikke være rare greiene om du er uheldig). Hvis man pleier å få hodepine/migrene eller har andre smerteplager kan man trenge noe smertestillende. Ved farlige blødninger (stort sett pulsåreblødninger, for eksempel ved stikkskader, eller innvendige blødninger, for eksempel ved fall der et organ eller pulsåre innvendig brister) må man tilkalle hjelp og kan improvisere førstehjelp (gå kurs!). Ved utvendig blødning: riv i stykker ei skjorte, eller bruk et skjerf og lag en trykkbandasje. dekk gjerne til med noe sterilt eller noe rimelig rent tøy om du har det for hånda, men det viktigste er å få stoppet blødningen før personen går i sjokk. Pass også på å holde personen varm. Selv å trykke manuelt med, fingre, hånd, knyttneve, albue, kne eller hva som skal til for å stanse blødningen inntil hjelp kommer vil kunne redde liv. Ved innvendig blødning er det ikke stort annet å gjøre enn å vente på hjelp, holde personen varm og i ro, liggende. Det viktigste er å være forberedt på at innvendige blødninger kan forekomme ved fall (eller andre kraftige ytre påvirkninger). Symptomene kommer gjerne etter litt tid, og da må man reagere raskt og tilkalle hjelp. Det er svært få alvorlige skader man kan fikse med saker fra et førstehjelpsskrin. Man må tilkalle hjelp.
    1 poeng
  17. Utsikt fra Kampenhaug, over Ner- og Mellomdammen. Her lå det is for en uke siden. Fiskeforeningen har satt ut garn for å ta ut små-abboren, slik at ørreten kan trives bedre. Litt vanskelig å finne egnet fiskeplass da, men så fisken sprette hvertfall.
    1 poeng
  18. Lest dette flere ganger, men jeg bruker aldri vann i kjelene mine og de har aldri tatt skade. Snøen smelter jo umiddelbart mot kjelebunnen når snøen blir varmere enn null grader, så den blir jo ikke svidd akkurat. Randulf Walle gjorde målinger på dette i boken sin «hvorfor er det så kaldt å være våt». Konklusjonen etter alle forsøkene var at det ikke er noe å tjene på å ha vann i kjelen først, man sparer ikke noe drivstoff for å få smeltet en liter nytt vann. Bruker man temperert vann fra en thermos går det «fortere» fordi man ved hjelp av det varme vannet smelter snø (og kjøler ned vannet). Men skal man varme opp vannet til opprinnelig temperatur igjen er man like langt.
    1 poeng
  19. Ble en liten ny skje i dag! Denne passer perfekt til tur grøten eller posemat 🤩🔥 mønsteret er tegnet for hånd og skjert inn med tuppen av mora 120 for så å gni litt olje og kaffegrut på så man får fargen fra kaffen ned i spora! Enkelt og veldig fint resultat 🔥
    1 poeng
  20. [gallery280x280] [album]449[/album] [/gallery] Produkt Aclima Woolnet levert av Aclima Veil. kr. 649 og 599 for over- og underdel. Brynje Wool Thermo levert av Brynje Veil. kr. 799 og 599 for over- og underdel. Devold Wool Mesh levert av Devold Veil. kr. 599 og 499 for over- og underdel. Testpersoner @Mørkeblå @Þróndeimr @Henrik Testkriterier Passform Komfort Temperaturregulering Fukttransport Slitestyrke Vekt Pris Testforhold Produktene er testet i temperaturer fra +3 C° til -25 C° på toppturer, ski og overnattingsturer på vinterstid. Tilsammen har all nettingen som har vært gjenstand for testing tilsammen hatt ca. 70-80 bruksdøgn. Bruken av nettingen innenfor et testdøgn har vart i alt fra to timer til et helt døgn. Vurdering Formålet med sammenligningstesten har vært å undersøke i hvilken grad nettingene oppfyller de ulike testkriteriene som er satt, sett i lys av produsentenes beskrivelser av produktene. Passform og komfort Nettingen fra Aclima, Brynje og Devold har alle relativt høy hals, men halsen til Devolds netting er noe kortere enn halsen til de to førstnevnte. Dette innebærer at det ikke er like enkelt å legge halsen til Devolds netting dobbelt slik at halsen kan bli ekstra isolert. Dette innebærer at behovet for en buff eller hals kan bli større sammenlignet med Aclimas og Brynjes netting, spesielt når det trekker kjølig. Viktig med god glidelås Nettingen fra alle tre merkene kommer også med glidelås og skiller seg fra hverandre. Devolds glidelås rekker godt ned på brystet, noe som gir mulighet for ekstra god lufting ved behov. Her kunne glidelåsen til Aclima strekt seg lengre ned på brystet ettersom det ekstra stoffet som er lagt rundt hals og skuldre gjør stoffet blir relativt kompakt hvor luftingsmulighetene er noe redusert. Brynjes glidelås rekker omtrent like langt ned på brystet som Aclima sin, men mengden tettvevd stoff som ligger rundt hals og skuldre er mindre og luftingen rundt halsen oppleves bedre. Dette gjør Brynjes glidelås har bedre luftingsmuligheter enn det Aclima har. Dette er også grunnen til at vi ikke har gjort noen særlige bemerkninger på Brynjes glidelås når det gjelder lufting. Ettersom nettingen fra Aclima, Brynje og Devold har glidelås er det også viktig at glidelåsen ikke fester seg til eventuelt skjegg og andre klesplagg. Glidelåsene fra samtlige merker har påsydd ekstra stoff for å forhindre nettopp dette, men det er kun Devold og Aclima som har tilstrekkelig god hakebeskytter som er plassert øverst på glidelåsen. For Brynjes netting innebærer det at skjegg kan hekte seg i glidelåsen, noe som naturligvis er ubehagelig når skjegg blir nappet ut. Elastisk netting Nettingen fra merkene har alle ulik elastisitet. Devold sin Wool Mesh har ikke noe såkalt 'dødt stoff'. Med dødt stoff siktes det til her at stoffet ikke lengre er responsivt når det tøyes og trekkes i stoffet. Derimot har Aclima og Brynje mer dødt stoff, men ikke i absolutt forstand. Aclimas netting har påsydde ribbefelt som strekker seg fra armhulen og ned til hofta og er i 100% ull. Disse ribbefeltene er svært elastiske og hjelper til med å bedre passformen. Selve maskene til Aclimas netting er elastisk i den grad de trekkes i den ene eller andre retningen. Det virker som at det er maskene som setter begrensningen for hvor langt det er mulig å tøye maskene. Det virker som at nettingen ikke er responsiv i større grad enn hva maskene tillater. Dette innebærer at stoffet i maskene ikke er responsive i seg selv, slik som Devolds netting er. Brynjes netting er noe på vei en hybrid mellom Devolds og Aclimas netting når det kommer til elastisitet. Maskene til Brynjes Wool Thermo sørger for at nettingen har god passform, men stoffet i nettingen er også noe elastisk sammenlignet med Aclimas Woolnet. Når det gjelder passformen for disse tre nettingene må man også se i lys av noen av faktorene til komforten på nettingen som er bedre beskrevet lengre ned. En av faktorene for komforten er de ulike nettingenes pålagte puter eller tettvevd stoff. Beskyttelse og forsterkning på skuldre, albuer og knær Aclima har påsydd tettvevd stoff på skuldre, albuer og knær for å redusere ubehag når nettingen står i press mellom hud og en annen ekstern påvirkning. Dette kan eksempelvis være en sekk som legger press på skuldrene eller at man av en eller annen grunn står på alle fire i et telt for eksempel. Der hvor det er påsydd ekstra stoff hos Aclima har vi ingenting å bemerke når det gjelder overdelen. Når det kommer til underdelen er det ekstra stoffet som er lagt på knærne ikke helt godt plassert, men tanken har vært god. Puta eller stoffet starter omtrent øverst på kneskåla, og rekker et godt stykke ned på leggen. Det at stoffet rekker såpass langt ned på leggen har gode grunner for seg dersom man sitter på kne. Tanken er nok at nettingen skal stramme seg og bli heist opp langs beinet slik at hele kneskåla blir dekket når man eksempelvis sitter på kne. Mange kjenner nok til at fotenden i ei vanlig bukse blir hevet dersom man sammenligner en sittestilling med å være i oppreist posisjon. Men på grunn av elastisiteten til Aclimas netting skjer det ingenting. Det blir ingen fullgod omslutning av kneskåla slik at nettingen blir heist opp. Puta blir værende nede på leggen og virker noe pløsete, men det er likevel viktig å påpeke at den er funksjonabel. Brynje har lagt på slike puter eller ekstra stoff på skuldre og knær, men ikke albuer. Det at det ikke er lagt noe ekstra stoff på albuene har vi ikke bemerket noe problem knyttet til dette. Vi har ikke opplevd at huden er blitt irritert eller at det har vært ubehagelig å legge press på nettingen. Dessuten har putene eller stoffet til kneskålene bedre passform sammenlignet med Aclimas puter eller stoff på knærne. Fra Aclima og Brynje har ikke Devold egne puter eller ekstra stoff på utsatte plasser som skuldre, albuer og knær. Hva gjelder skuldrene oppleves det ingen ubehag når det blir lagt press på disse. Derimot kan huden bli noe irritert og sår på albuer og knær når nettingen står i press mellom hud og et eksternt element. Hva gjelder komforten henger den som allerede nevnt sammen med passformen. Det oppleves ingen kløe ved bruk av de forskjellige nettingene. Dette kan riktignok være individuelt, spesielt dersom noen har allergi. Felles for alle nettingtypene er at alle benytter seg av merinoull, men det er kun Devolds Wool Mesh som består av 100% merinoull. Aclima og Brynje benytter blant annet polyamid og elestane for bedre slitestyrke. Aclima fremhever at plaggene skal ha gått gjennom Total Easy Care (TEC) for å sørge for at nettingen er kløfri og at de ikke krymper ved vask. Vi har testet Aclimas over- og underdel i størrelsen Medium. Det kan tenkes at denne fremdeles er noe stor i størrelsen sammenlignet med Devold (Medium) og Brynje (Large). Slik sett burde det heller vært slik at nettingen krympet noe ved vask, og at den deretter kan utvide seg når den tas i bruk. For @Henrik og @Þróndeimr var Aclimas Woolnet fremdeles noe pløsete til tross for vask på ullprogram. Devolds Wool Mesh og Brynjes Wool Thermo satt derimot som et skudd på oss. Det kan tenkes at denne nettingen vil passe bedre for mennesker som har mer kroppsmasse enn oss. På innsiden av leggen har Devolds Wool Mesh en annen vev enn nettingen ellers. Dette er for at det ikke skal oppstå ubehag der hvor hud og støvler presser mot nettingen. Dette har ikke Brynje i sin netting, og man kan oppleve at hår på leggen blir avrevet. En slik problematikk har vi ikke merket oss ved Aclimas Woolnet. Temperaturregulering, fukttransport og vekt Temperaturreguleringen henger nært sammen med plaggets evne til å transportere fuktighet. Er man våt og befinner seg i kalde omgivelser leder fuktigheten varme fortere enn dersom plagget er tørt. Samtidig må plagget være godt egnet for å holde på varmen. Devold opplyser ikke noe spesifikt i hvilket aktivitetsnivå plagget er egnet for. Aclima viser til at deres Woolnet er egnet til bruksområde fra middels til høy aktivitet. Brynje fremhever at plagget sikrer god isolasjon ved lav aktivitet og sørger for at overskuddsvarmen transporteres ved høy aktivitet. Dette må ses i lys av hvilke temperaturer man befinner seg i og hvilke individuelle forskjeller hver enkelt person har. Noen personer utvikler mye varme og svette mens andre utvikler ikke like mye varme og svette, og er derfor avhengig av at varmen beholdes i plagget så langt det lar seg gjøre.Veven fra nettingen til Devold skiller seg i sørst grad fra Aclimas og Brynjes netting. Maskene til nettingen fra Devold har større tetthet sammenlignet med de to andre. Det er Brynjes Wool Thermo som har de største maskene og har de beste fukttransportegenskapene ved at fuktigheten transporteres raskest. Likevel om nettingen er tørr gjør størrelsen på maskene det vanskelig å holde særlig godt på varmen sammenlignet med nettingen fra Aclima og Devold ved lavere aktivitet. Nettingen fra Brynje har også mindre tettvevd stoff sammenlignet med Aclima og Devold. Dette innebærer at Brynjes netting også har lavest vekt i testen. I kjøligere temperaturer kan denne nettingen virke noe kald, og nettingen er nok primært egnet for personer med et høyt aktivitetsnivå og/eller for personer som produserer rikelig med varme på vinterstid. Aclimas Woolnet har derimot mer tettvevd stoff rundt skuldre og hals samt en påsydd ribbstrikk fra armhulen og ned. Maskene i denne nettingen er de nest største i testen og gir relativt god og grei fukttransport, men som nevnt ovenfor burde glidelåsen vært lengre ned slik at det er enklere å slippe ut overskuddsvarme ved behov. Devolds Wool Mesh opplever vi som en veldig tilpasningsdyktig netting i varmere, men også kjøligere temperaturer. I lav aktivitet holder nettingen godt på varmen, noe som også kan gjenspeiles i at maskene til Devolds netting også er de mest tettvevde. Den bruker noe lengre tid å transportere vekk fuktighet sammenlignet med Aclimas og Brynjes netting, men den holder likevel godt på varmen. Dette kan nok skyldes flere faktorer, men det at nettingen fra Devold er i 100% ull og at maskene har den største tettheten blant nettingene antar vi har de største innvirkningene på evnen til fukttransport. I høyere aktivitet tar nettingen godt vare på varmen og det er derfor en stor fordel at glidelåsen går så langt ned på brystet som den gjør slik at man i noen grad kan tilpasse temperatur- og fukttransporten noe. Slitestyrke I løpet av månedene vi har testet netting fra Aclima, Brynje og Devold har vi ikke hatt anledning til å sjekket slitestyrken på plaggene i den grad vi skulle ønske. For dette trenger vi mer tid. Denne testen vil derfor være en foreløpig test for det som gjelder slitestyrken. Vi i vil undersøke slitestyrken som knytter seg til produktets passform, sømmer og annet. Det eneste vi kan si noe spesielt om per i dag er at Devolds Wool Mesh har antydninger til å nuppe noe. Avsluttende bemerkninger Vi som har testet netting fra Aclima, Brynje og Devold er alle lange og slanke menn. Det er derfor viktig å ta dette i betraktning når testen leses. Eksempelvis kan personer med større kroppsmasse ha bedre passform til Aclimas Woolnet enn den gjorde for oss. Eller det kan være at man ikke har et behov for å stå på alle fire i et telt som skaper irritasjon og ubehag ved bruk av Devolds Wool Mesh, eller at du ikke har like spisse knær og albuer som oss. For Brynjes Wool Thermo kan det være at denne nettingen passer godt til personer som produserer mye kroppsvarme sammenlignet med oss. Konklusjon De ulike nettingene fra Aclima, Brynje og Devold har alle ulike og forskjellige positive og negative egenskaper, og vi trekker ingen entydig konklusjon for den beste nettingen. Dette må avgjøres individuelt og konkret ettersom de ulike egenskapene hos de ulike merkene er så forskjellige fra hverandre. Når man skal finne en netting bør denne velges ut fra hvilket formål man har tenkt at plagget skal oppfylle. Aclimas mest positive egenskaper er temperatur og fuktreguleringen til tross for at glidelåsen burde gått lengre ned på brystet. Videre isolerer den spesielt godt i halsen hvor stoffet kan legges dobbelt. Videre er den også behagelig å ha på seg. På den negative siden kommer den dårligst ut når det gjelder dens passform, og er også den tyngste i testen. Alt i alt kommer Aclimas over- og underdel midt på treet hva gjelder veiledene pris på kr. 1.248. Brynjes mest positive egenskaper er den lette vekten og gode passform. Når det kommer til temperatur- og fuktregulering som henger tett sammen, er vurderingen todelt. For personer med høyt aktivitets- og/eller varmeutvikling er den svært effektiv og funksjonell. Evnen til å holde på varme i kjølige miljøer er derimot begrenset. Det som også trekker ned er at over- og underdelen har den høyeste veiledende totalpris på kr. 1.398. Devolds mest positive side er evnen til å regulere temperaturen, samt passform, komfort og pris. Den totale veiledende prisen på Devolds over -og underdel er den rimeligste til kr. 1.098. På den negative siden mangler det ekstra stoff på albuer og knær, slik at huden kan bli sår og irritert. Dette skjedde med produktene etter endt test Testen er ikke over enda, ettersom vi ønsker å se nærmere på nettingenes slitestyrke. Siden nettingen er undertøy kan heller ikke denne selges på nytt, og det er av praktiske årsaker i forbindelse med postgang enklest om hver av testerne beholder dette noe som er gjort i samråd med Aclima, Brynje og Devold. Les mer om de enkelte merkene og modellene vi har testet [gallery280x280] [album]440[/album] [/gallery] Aclima Woolnet Fjellforumekt overdel: 261 g (Medium) Fjellforumvekt underdel: 187 g (Medium) Totalvekt: 448 g Veil. pris overdel: kr. 649 Veil. pris underdel: kr. 599 Totalpris: kr. 1.248 Les testen her [gallery280x280] [album]444[/album] [/gallery] Brynje Wool Thermo Fjellforumvekt overdel: 183 g (Large) Fjellforumvekt underdel: 149 g (Large) Totalvekt: 332 g Veil. pris overdel: kr. 799 Veil. pris underdel: kr. 599 Totalpris: kr. 1.398 Les testen her [gallery280x280] [album]445[/album] [/gallery] Devold Wool Mesh Fjellforumvekt overdel: 249 g (Medium) Fjellforumvekt underdel: 173 g (Medium) Totalvekt: 422 g Veil. pris overdel: kr. 599 Veil. pris underdel: kr. 499 Totalpris: kr. 1.098 Les testen her
    1 poeng
  21. Det finnes heller ikke på Helsport sin hjemmeside, så da kan vi nok anta at det er gått ut av produksjon ja. Lofoten X-Trem er naturlig erstatter.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.