Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 30. nov. 2022 i alle områder
-
Ja det går helt fint, er ikke avansert i det hele tatt og bruker heller ikke simmerringen for å dempe flammen/varmen. På turen bildet er fra brukte jeg vel ca 15 minutter totalt fra start til ferdig servert mat, og medium stekt biff. Gjort det flere ganger og syntes spritbrenneren er perfekt til formålet, for varmen er ikke så sterk at kjøttet blir svidd på utsiden lenge før den egentlig er ferdig. Får mer perfekt biff på tur enn hjemme, smaker mye bedre på tur også Mer biff fra andre turer, utrolig lettvint. Anbefaler deg å få deg en spritbrenner og teste6 poeng
-
Rødsprit: Det kan også ha med tilgjengelighet å gjøre3 poeng
-
Nuh tror jeg dere trenger å komme dere ut på tur....2 poeng
-
2 poeng
-
Et av årets høydepunkt for min del er rypejakt på hardangervidda på senhøsten. Kulda begynner å sette inn og man kan dra frem pulk, vintertelt og brenner fra boden. Værmeldingen fra fredag til søndag var lovende, med stor sol og -8 grader på lørdagen. Avtalte tidlig avreise fra jobb på fredagen og kom meg opp på vidden i 6 tiden. Deretter bar det innover vidda med hodelykt for å kunne starte tidlig på jakt lørdags morgen ute i terrenget. Morgenstemning lørdag Litt kaldere enn meldt fra yr.no, glad for at jeg tok med Halite overbagen Kaffevannet er på kok og morgenlyset bryter frem i landskapet Vindstille og -15 grader, tilløp til påskestemning Ser du ansiktet? Sola er på hell og landskapet glir over i blåtoner Ingen tegn til rype etter 8 timer og 17km, kursen er satt tilbake til teltet hvor brenneren skal til pers for å tine en frossen kropp Temperaturen stiger sammen med trivselen – (for ordens skyld CO alarm er på plass i innerteltet) Søndagsmorgen hadde det skyet over og vinden hadde tatt seg litt opp. Temperaturen lå fremdeles rundt 15 – 16 minus Kulden sammen med vinden gir gode effektive kuldegrader, dunjakka måtte på utenpå skalljakka. Det ble 7 km før kursen ble satt tilbake til teltet for nedrigging og retur tilbake til bilen. Det ble ingen jaktutbytte denne helgen, allikevel så er dette kanskje en av de fineste jaktturene jeg har hatt de siste årene. Vinteren er i anmarsj i høyfjellet.2 poeng
-
Lørdag 12. November meldte Yr flott vær, 14-15 varmegrader ved kysten, 10-12 varmegrader oppe i høyden, sol og fint vær.. Da kan man ikke annet enn å benytte seg av dette og dra på hengekøyetur som om det fortsatt var tidlig høst! Kunne gå i t-skjorte på vei opp, og ble ikke kjølig før sola forsvant bak horisonten. Da holdt det å ta på seg en tynn fleecegenser. Vi var to stk på turen, tok med god mat og en pose med ved. Så vekta på sekken ble deretter, 20,5kg på vei opp, 13kg når jeg kom hjem. Bålet preppet og klart. Ble ikke fyrt opp før det var mørkt og temperaturen sank. Dette var all veden som var med, så fyrte forsiktig, kun for kosen og litt varme. Grått og 8 varmegrader når jeg våknet. Sekken er pakket og på tide å dra hjem2 poeng
-
Denne primus Eta gryta går akkurat ned i vindskjermen på en T25. Bunnen av varmeveksleren hviler akkurat "snug" på de innebygde støttene. Siden den bygger utover, er det bare 3mm åpen spalte mellom gryta og vindskjermen rund baut øverst. 6cm av høyden på gryta er over vindskjermen og 4 nedi. Høyden på finnene er 1.4cm så bunnen kommer denne avstanden høyere enn en Trangia gryte. Har GB74 og en X2 kopp jeg kan sette en Omnifuel eller Omnilite inni. Ved å fjerne ringen og kjelestøttene i øvre vindskjerm går gryta helt ned, når den hviler den på toppen av nedre vindskjerm er det bare 1.6cm av gryta stikker opp over øvre vindskjerm. Hmmm, det blir nok laget en løsning med "en eller annen brenner" og kjelestøtter som løfter den litt opp fra nedre vindskjerm som snøsmelte maskin. Gryta er en 2.1l ETA power av gammel årgang, samme gryte fulgte med ETA power stove set i sin tid.1 poeng
-
Har du forsøkt mock-upen med pumpen montert i flasken? Det kan bygge litt mer ut enn den korken du bruker i bildene. Bare så du får riktige mål...1 poeng
-
Jeg har fått mer og mer sansen for å koke fisk. Eller ikke koke da, men trekke. Ha i noen olivenblad, hel pepper og salt. Både ørret, røye, gjedde og abbor er nydelig kokt. Og jeg har også laget fiskesuppe av alle unntatt gjedde med godt resultat. Da må man passe på at det ikke blir for mye salt i krafta. Synes faktisk abborsuppa rangerer øverst. Da koker jeg først fisken, så kraft på hode, bein, skinn og finner. Men skal du koke ordentlig kraft i felt trenger du en del drivstoff da det gjerne skal stå og syde i 1-2 timer (men jeg har gjort det også en gang). En mulighet er å ha kokt fisk ene dagen og suppe den neste. Du tar da vare på kokevannet fra første dagen og koker fisk i det neste dag også (oppbevares kjølig da). Da får man fiskevann fra to kokinger av fisk som man så bruker som basis for å lage suppa (mel, smør, fløte/rømme, krydder, vineddik/sitronsaft...). I dag har jeg laget engelsk "christmas pudding", eller "plum pudding" som den også kalles (engelsk dessert som har sin opprinnelse i en gammel konserveringsmetode for kjøtt og korn). Den lagde jeg hjemme på kjøkkenbenken. Lurer på hvor mange liter drivstoff det hadde gått med til det, for den jeg har lagd nå skulle dampkokes i 8 timer. Uansett må du på en veldig lang tur for at det skal være noe poeng, for den skal (helst) modnes kaldt i ca. en måned før den varmes opp og spises med krem eller is. Jeg har aldri smakt christmas pudding før, så nå tenkte jeg at jeg måtte rette på det og få sjekka ka det hær kristmaspuddinget e for nåkka. Kånjakk og vin og greier oppi jo, så de hær må jo være godsaker! Hvis æ ha vært heldig så leve æ fræmdeles til nyttår.1 poeng
-
Nå romlet det plutselig i magen min her😄 🤣 Kanskje noen har bygget en gapahuk i nærheten: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1zqVpeAFh371N7jWLG8Gw9YMmAM-7vzPW&ll=64.49892274418043%2C35.58022230857791&z=41 poeng
-
En tykk binders, lage et "håndtak" tilsvarende det som vises på denne brenneren fra Alocs:1 poeng
-
Vi feirer jul først 7 januar, men adventsfasten begynte allerede i går. Derav opphengtheten i kjøtt (forbuden frukt…). Vi har alle vår egen strikthet når det gjelder praksis, men total kjøttfri faste praktiserer jeg kun på onsdager og fredager i denne perioden. Noen er svært opptatt av å følge liturgisk kalender til punkt og prikke (opprinnelig vil det bety null kjøtt fra 28 november og frem til julekvelden 7 januar), men det er litt i drøyeste laget for mitt vedkommende. Så advent er litt annerledes for oss enn for de fleste her til lands. Adventskalender er et eksempel på dette. Advent blir mer en botstid enn førjulstid. Meeeen, når det er sagt så elsker jeg ideen din! Her blir det 24 middager spredt utover i tid. Begynner allerede på torsdag Tror det blir biff på bensinbrenner med hvitløksmarinert sopp, peppersaus og potetmos Høres ikke det ut som en verdig oppstart ? Blir for dumt å sitte i garasjen når jeg tenker meg om. Får blir en biltur til et skogholt i nærheten og en liten spasertur til et nærliggende vann. Gleder meg allerede.1 poeng
-
1 poeng
-
Ser flere har forklart dette i flere tråder, og er feil. CO er lettere enn luft! CO2 er litt tyngre. Forøvrig er forskjellene så små, at i ett telt eller andre områder hvor det er bevegelse i lufta vil det være liten forskjell i konsentrasjonene.1 poeng
-
1 poeng
-
Søndagstur, igjen. Må benytte seg av muligheten nå før alle de fine høstfargene er borte og det bare er grått, vått og trist.. Ruta var lang rute over Havrefjell og Ormfjell, denne gangen også med selskap. https://ut.no/turforslag/111344747/havrefjell-638moh Været? Tja.. mørke skyer, litt regn, litt blå himmel, litt sol, litt vind, mye vind osv.. dvs veldig varierende vær på denne turen, men liker det best slik. Turer i kun solskinn blir jo egentlig litt kjedelig. Helt i starten, utsikt ned mot P-plass og Sandtjønn Mot Solhomfjell. Noen minutter senere var alt borte i tåka.. Torjushelleren, med modell for skala Solhomfjell igjen..1 poeng
-
Og i dag... i min iver etter å støtte NSB (og for en sjelden gangs skyld, taxi).... (eller VY som noen hevder det heter).... så ble det tur her: Et par stopp før Gresvik, for å få strekke litt på beina å få litt utsikt. (og selvsagt få markert noen fot-spor til arkivet) Motstrøms gjennom byen. Middag på Isegran. Hadde tenkt å padle rundt, men der var et virkelig motstrøm. Tilbake gjennom byen til Gressvik-siden. Bygferga til sentrum og det var det. Hadde FFK-matchen starta tre timer senere, hadde det vært den ultimate avslutninga på ekspedisjonen. Bildene taler for seg selv. Hva kaller man nivået over komplett lykke og tilfredstillelse? .... Var i hvert fall det jeg følte i dag... 🤩😍1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00