Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. nov. 2022 i alle områder

  1. Neste gang du er på "saga", så snapp med noen meter ekstra WG-bånd for surring av plank. Dette er polyesterbånd, som kan splittes til tynnere remmer og i passende lengder etter behov. Helt ned til grov tråd for reparasjon av ymse som måtte sys. Strekker seg ikke i vann og råsterk. Ganske praktisk å ha en bredde på 16mm som enkelt kan splittes nedover til nær tanntrådtykkelse. Her har jeg heller med meg en rull med tanntråd, for finere bruk. Like sterk, men med varierende str. på rullen ift produkt man kjøper.
    2 poeng
  2. Efter testat flera lättare säckar pga de gått sönder eller varit felsydda har jag köpt Exped Lightning 60 L Provat att packa till 22 kg av 24 max och gått runt i 20 min och lite i trappor skakat och ruskat på ryggen och,så hoppas jag att detta är ett bra val då den sitter bra på ryggen med endast ett litet vikt sittunderlag som skydd mot ojämna articklar i säcken och lite för bekvämligheten placerad under rygg avlastningen under justeringsbandet.(de flesta säckar i denna viktklass har helt värdelösa bärsystem och packningen hoppar runt när man skakar på överkroppen lika som man ev tappar balansen vid vandring och då leder till viktförskjutning så man lättare ramlar.) Saknas ju stor främre öppning men ok med mindre tält med 2 Absider med packning i ena och matlagning och ingång i andra. Fördel av att blir tätare mot vatten då få sömmar som ev kan tätas eller att man har en vattentät inv påse eller ett regnöverdrag. Väven är armerad lika tält och kraftigare botten går att packa ganska mkt enl bild även remmar som kan anv på framsidan och en spännrem över stängningen samt 2 rymliga men låga sidofickor,finns som tillbehör en extra fram ficka att köpa eller så kan man ta en mindre ryggsäck som ofta medföljer en större säck. En yttre ficka med vattenskyddat blixtlås och en inv blixtlås ficka samt en stor ficka för ev vattensystem eller till tex tält stänger. Visselpipa i spänne till bröstbandet samt fäste för ev dricka slang och tex kamera rem,på framsidan finns fäste för stavar eller isyxa samt spännbands öglor till tex liggunderlag. Största nackdelen är små plastspännen till topp stängning och kompressionen av säcken vid mindre last endast bandet över toppstängningen har metallspänne. Säcken har 5 år garanti,vikt är 1220 gr kontrollvägt. (hade en Exped Thunder 70 L på prov samtidigt men 450 gr tyngre 1670 gr ist för 1600gr enl tilv i den går det endast ned lite mer under väder skydd då fler utv fickor som verkar räknas in i volymuppgifter) (inte typisk fjällpackning 2st motorsågs skyddsbyxor och sågskydds kängor + stålthermosar och vattenflaskor 1 L Nagale får plats i ytter fickor eller 2 st cykelflaskor eller en skal/regnjacka som även får plats i utv.blixtlåsfickan)
    1 poeng
  3. Regner med du kan sjekke antall teltplugger i specs hos helsport og trekke fra 2 som er ekstra. Stemmer på mitt spitsbergen x-trem.
    1 poeng
  4. Et artig eksperiment kan være å vente til det blir kalde netter som gir rim i graset (burde ikke være lenge til nå). Så setter man opp et tarp midt på en litt stor plen (mye større enn tarpen). Så kan man se hvor det rimer og ikke rimer når det blir morgen.
    1 poeng
  5. Litt lengre på vei med prosjektet. Noen endringer kommer til å bli gjort og har flere planer klar. Ting tar bare litt tid også vil jeg være fornøyd med oppsettet før jeg gjør det helt ferdig. Venter på et par pakker med forbruksmateriell som sveisetilsats og et par andre ting som jeg skal bruke til brennerplaten og vindskjermen.
    1 poeng
  6. Det er en annen type spindel, 111 er litt anderledes enn Hiker+
    1 poeng
  7. Det ligger noen repsett på finn. De har som oftest en spindel med. Her blant annet: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=124356927 Noe stiv pris kanskje, og du får med diverse ting du kanskje ikke har bruk for?
    1 poeng
  8. Tenker du har en god start der jeg Bruker selv mye av den tynneste ullen om sommeren, og så er det bare å legge til flere lag hvis man trenger. jeg blir ganske varm i aktivitet, men tåler vind dårlig. Så når jeg går så bruker jeg nesten konsekvent et lag med korte ermer og et lag med lange ermer over, av den tynne ullen. Det puster godt og tar unna overraskende bra med vind. Ellers ta jeg ikke med vindjakke, bruker i så fall skalljakka. Men uansett varierer jeg alltid med tøyet, kan ikke tenke meg at jeg noen gang har pakket likt.
    1 poeng
  9. Snøspade i sekken/pulken er også god å ha når du må grave deg ned ved sterk vind/storm. Da er det greit å ha en spade som funker (snøskredspade) Spesielt om snøen er hard og isete og du slipper å lete etter snø som er mer medgjørlig 9. – Spar på kreftene og søk ly om nødvendig. Avpass farten etter den svakeste i følget, og pass på at alle i turfølget er med. Husk å spise og drikke ofte. Når du anstrenger deg, trenger kroppen mer væske enn du føler behov for. Ikke vent med å søke ly til du er utslitt. Du blir mer sliten av sterk vind. Bruk vindsekken, eller grav deg ned i snøen i tide. https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet/fjellvettreglene/100495
    1 poeng
  10. Vår/høst: Så lenge jeg holder meg i bevegelse så går jeg i to tynne gensere der innerste er Nike DryFit og den andre er en helt tynn syntetisk genser fra Stormberg. Unntaket er når det enten blåser eller regner mye. Da går skalljakken utenpå. Dette benytter jeg frem til det blir kaldere enn ca -5. Det skal sies at jeg gjerne går med høyt aktivitetsnivå. Jeg "går meg som regel tørr" så lenge det bare er yr eller småregn i lufta. Vinter bruker jeg gjerne en syntetisk nettingbrynje under. Og eller samme oppsett. Det gir litt mer luftisolasjon i oppsettet. Også her er gjerne aktivitetsnivået høyt da det nesten alltid henger en tyngre pulk på slep. Men igjen, og som du selv sier, dette er ganske indviduelt. Jeg har f.eks jaktet sammen med folk som med omtrent samme aktivitetsnivå må ha isolasjonsjakke alle Atom eller tykkere på for å holde seg varme med samme nivå av aktivitet så forskjellene er store!
    1 poeng
  11. Jeg pleier å gå med Brynje syntetisk nettingsinglet, ulltrøye (tykkelse etter temperatur), og så har jeg en fleece vest jeg hiver på i nedoverbakke (bor på Vestlandet, så det er enten opp eller ned) og en allværsjakke over. Er det varmt (men vind/regn) går jeg bare med Brynje under jakken. Ellers har jeg med en ekstra sokker, bokser og en T-skjorte til å sove i. Og en isolasjonsjakke. Underkroppen får varierende behandling. Ofte shorts eller shorts med thights. Om vinteren bukse og stilongs. I møkkavær drar jeg gjerne en poncho over hele sulamitten, men pleier som oftest ikke dra ut når det er meldt lengre perioder med møkkavær
    1 poeng
  12. Randulf Valle, med podcasten Uteliv viser til en forskningsrapport fra det svenske Arbeidslivinstituttet; "Det viste seg faktisk at man kun trengte to sokker på 200 g/m2 for å få bedre isolasjonsevne enn én sokk på 800 g/m2. " Samt at man får større økning i isolasjonsevnen med sokker i en uisolert sko, enn i en sko med tykt fôr.
    1 poeng
  13. Grattelerer! Jeg er i hvert fall fortsatt fornøyd med min spade. Jeg er selvsagt forsiktig med den etter å ha tråkket i stykker noen billigspader i hard skaresnø tidligere, men denne har altså levert varene og bygget en rekke levegger og snøborger de siste årene. Til tross for at flere av de lette spadene nevnt oppover i denne tråden er overraskende sterke så føler jeg for å minne om at de ikke er bygget for å være brekkstang for å brekke løs store, harde snøklumper
    1 poeng
  14. En fordel med å holde ytterstoffet tørt er at man slipper at tørkeprossesen stjeler varme fra kroppen. Derfor forsøker jeg å reimpregnere selv vadebuksene mine som jeg står i vann med hele sommeren. Det er merkbar forskjell hvor varm buksa holder deg om ytterstoffet bare preller av vann ifht en bukse hvor ytterstoffet trekker vann. Altså når man forlater elva og sitter på bredden..... Jeg tror ikke prossessen med fukttransport gjennom membranen stopper opp om du har for mye fukt på utsiden. Etter å ha sett demo på hvordan GoreTex-hanske hylt med vann og så tapet fast på armen tømme seg for vann under vann ved å jobbe intenst med hånda.
    1 poeng
  15. Ja, men det er uansett alltid fint å ha en lun og fin krok skjermet mot kald trekk. Og når det er klarvær og sol blir det ofte klarvær og stjerner om natta. Da vil en presenning over sørge for at du får igjen mesteparten av strålevarmen du sender oppover. Av samme årsak vil den hindre rim/dugg på det som befinner seg under. Så selv i godvær er en presenning over god å ha.
    1 poeng
  16. Kom over en pent brukt Voilé Telepro T6 med D-håndtak. Ble en del rimeligere enn å kjøpe nytt. Takk for alle tips! Fikk sett på en del forskjellige spader fra mammut i helgen og de virket ikke som noe dumt valg.
    1 poeng
  17. Kan vi lage litt mer informative overkrifter? Takk! På generell basis så vil jeg ikke anbefale noen å basere seg på at man skal holde varme i teltet. Jeg mener man oppnår vesentlig høyere sikkerhet ved å ha sovepose osv som holder deg varm selv om man ikke har oppvarming. Både hva kullosv osv angår og sikkerhet ellers. Unntaket for min del er når vi fyrer med ved i ovn i lavvo, men også her prioriterer vi utstyr som holder mål selv om vi ikke har varme i ovnen...
    1 poeng
  18. Tatt med mobilen, det er ikke så verst å sitte ute og se sola gå ned noen ganger..
    1 poeng
  19. Nei, man kan ikke bytte kanal. For det er ingen andre som produserer programmer med Monsen. Når den ene sjansen til bra tv blir somlet bort på kjendisvas, betyr det at det er flere år til neste Monsen-program for en del av oss... Youtube har et bedre programutvalg av folk som lager eget innhold, enn NRK har innenfor natur for tiden. Norsk Naturfilmforening (medlemmene har laget det meste av naturprogrammer dere har sett opp gjennom årene, fra Norge) har til og med skrevet et høringssvar til kulturdept. om at NRK ikke oppfyller samfunnsoppdraget sitt, blant annet fordi de har ikke kjøpt noen norske naturprogrammer fra noen av medlemmene de siste to årene. Forøvrig ser ikke folk på min alder så mye på TV, her er det on-demand apper som gjelder
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.