Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. sep. 2022 i alle områder

  1. Hadde pakket sekken klar for en helg på Lifjell, til og med fått en hyggelig vekt på 12,8kg, inkl mat for 2 dager og 1l vann. Sluttet tidlig på jobb på Fredag for å kunne dra opp tidligst mulig, så jeg slapp å surre rundt i halvmørket. Kom hjem, parkerte bilen og skulle bare en kjapp tur på butikken for å handle de siste tingene med mat som skulle være med. Da jeg gikk forbi bilen så jeg en lang strek med olje på bakken, servoolje, mye servoolje, som lakk fra tannstanga - Det ble med andre ord ingen tur til Lifjell... Det ble derimot en ekstra lang tur lokalt her i Tvedestrand på søndagen, til Fagerhei, og området rundt, som en mager liten trøst, totalt 2,1 mil og 6t 15 min. Var stooore mengder hjortelusflue og flått på denne turen.. Men var oppdelt i områder, hjortelusflua var meget aktiv fra Fagerhei og til Røyvann, plukket de av meg konstant nesten hele tiden. Ved pause nr 2, hadde jeg masse bittesmå flått på buksa, plukket sikkert 30 stk på 10 minutter. Fagerhei: Frokost... Går sti her, men ikke så lett å se i starten ute ved grusveien den starter ved. Utsikt mot retningen man skal gå, ned til vannet. Fantura, her går stien innimellom steinene Sett fra andre siden: Lav vannstand ved Røyvann: Lunch ved Røyvann: Østeråvann: Start og stopp ved Ramsdalen, gikk med klokka. Et parti (nederste delen av løypa) mellom Sagvann og Røyvann er umerket sti.
    5 poeng
  2. Tre av våre totalt fem cockere. Da spaniel av typen engelsk. Benytter anledningen til å si at engelsk cocker spaniel er en fantastisk allsidig rase med veldig mye kapasitet. Dette er solide turkompiser selv om de er langhåret. Våre er med på alt fra fisketurer, fjellturer, bading, turer i myr og turer godt utenfor sti. Med riktig pelsstell kommer man langt og med riktig pelsstell mener jeg alt annet enn barbering. Å barbere denne rasen, som jeg ser altfor ofte, er en latmanns løsning som er ren idioti.
    3 poeng
  3. En tretopper i Romeriksåsene i Rundkollen og Sortungsbekken naturreservat. Rundkollen (592 moh) Fugleknattene (557 moh) Bukollen (523 moh) På Bukollen ble den kaffkok med nykvernede bønner fra Austrått kaffebrenneri. Det er faktisk mulig å bruke motorsykkel når man skal på fottur. Da kan man kombinere flere ting man liker å gjøre 😁 Ryggsekken på pillionen og turstøvlene i den ene sideveska.
    2 poeng
  4. Spilt inn en ny podcast med Uteliv: Den ligger her og er patron medlemmer (pris fra 19kr) Gassbrennere er lette, renslige og enkle i bruk, men har også sine begrensninger. Jeg hadde besøkt av Randulf Valle Morten for en prat og hadde dekket bordet med en imponerende samling brennere, kjeler, gassbokser og ekstrautstyr. I løpet av episoden dukker vi innom mange temaer: Vi snakker om hvor viktig det er å vite hva du skal bruke brenneren til for å kunne gjøre et riktig valg. Om viktigheten av ikke bare å se på brennerens vekt når du skal redusere lasten i ryggsekken. Om koking i vind, kullosutslipp og sikkerhet, og om følelsen av å «erte» på seg store, utenlandske firmaer når man tester utstyr. Jeg forklarer hvordan man på beste måte tilbereder en trekilos laks til lunsj for to personer, mens Morten klarer å vekke min interesse for Trangia-systemet, som han selv har modifisert og justert til det optimale. Og hva er egentlig våre favorittbrennere, om vi skal være utrustet for de fleste turforold? Sjekk også innhold om gassbrennere på www.randulfvalle.no. Mer er på vei her: https://randulfvalle.no/artikler/kategori/turutstyr/brennere/gassbrenner/
    2 poeng
  5. Tre dager på Hardangervidda, gikk fra Solheimstulen.
    2 poeng
  6. Her er en film fra årets tur til Femundsmarka Nytes best i 4K oppløsning på full skjerm om mulig eller nødvendig.
    1 poeng
  7. Jeg mener at effekten ble redusert fra 10k btu til 6.5k btu når man byttet produsent på Trangia X2 fra Optimus til Primus. Uansett hvilken brenner du velger, så vil du neppe kjøre full effekt i Trangiaen.
    1 poeng
  8. Takk for mange bra svar og gode innspill. Har fått testet en hel haug med løsninger, det var veldig bra. Jeg går for en lett Firemaple blade 2 brenner, den stod godt og stødig og veier 135 gram (evt 143 gram på min vekt). Godt innspill med å bruke kistbrenneren, den blir da vindskydd sammen med litt alu folie. Kaffekjelen veier omtrent like mye som disse titankjelene så i forhold til vekt har det lite å si. Det er dog et poeng at jeg kan ta en av gassbeholderene som skal med og putte den i kjelen, det så veldig plassbesparende ut, men usikker på om det er verdt det. Kaffekjelen sitt lokk sitter litt bedre enn lokket på disse kjelene gjetter jeg, dessuten står den mer stabilt. Vurderte en titan panne, men ser ut til at de er forferdelige å steke med, så da skal jeg se om min primus litech fortsatt lever nede i utstyrsrommet (tror kanskje jeg har pensjonert den etter ublide møter med for varm primus). Tips til lette panner som også gjør jobben mottas med takk. Godt poeng med kvistbrenner i kombo med toppmontert brenner, det kan helt sikkert gjøre det setupet litt mer barnevennlig, men det blir ikke denne runden.
    1 poeng
  9. Nuh har de drevet produktutvikling for en konkurrent i 70 år så det er kanskje litt optimistisk å tro de skal revolusjonerer teltmarkedet på et par år. Jeg vil tro at de i løpet av denne tiden har optimalisert mye av det som står bak en teltkonstruksjon... Dersom folk hadde latt være å kjøpe annenrangstelt fra nabolandet så hadde nok markedet her til lands vært mer enn stort nok... Konkurranse har sjelden vært skadelig for produktutvikling....
    1 poeng
  10. I utgangspunktet er jeg enig, men etter at et telt har vært i bruk litt så oppstår det fort strekk i noen sømmer. Særlig om det blir satt opp vått, og det så kommer sol. Da kan duken bli som trommeskinn. Jeg pleier å slakke duken litt om den skal bli stående gjennom dagen med sol på.
    1 poeng
  11. Monkey jaktgolden trives godt på telttur 😍
    1 poeng
  12. Det er gjerne på jakta jeg går flest mil om dagen og prioriterer lett utstyr. Og da har det gått i så små gassbokser som er forenlig med lengden på turen, toppmontert brenner (jeg har 2 små som veier hhv 26 gram og 48 gram). Begge deler veldig lett. Når jeg skal telte så har jeg i det siste prioritert å ha med bein til gassboksen pga stødighet, men kan droppes selvsagt, det sparer deg for ca 24g. Så er det titankjele ut fra minste størrelse som dekker Realposer til 1 eller 2 pers på tur. Som regel er det 500ml titankopp som jeg bruker på solotur. Litt større ved 2 deltagere. Jeg har nedgradert kaffen til Nescafe Brasero på lettvektstur. Koker da akkurat maks av nødvendig vann for en kopp. Gassbesparende også når det ikke kan båles... Jeg pakker aldri noen vitale elementer utenpå sekken, men her går det meste med unntak av gassbosken oppi t itankoppen. Pleier ha aluminiumsfolie vindskjerm og tennstål/lighter også klemt oppi koppen. https://www.instagram.com/p/BaUw99onkCo/
    1 poeng
  13. Hjemkommet fra en overnattingstur i telt i Romeriksåsene fant jeg ut at været var alt for fint til å parkere hjemme i stua. Det ble en kveldstur opp på en topp for å se om jeg kunne finne solnedgangen (samme sted som jeg for ei uke siden spottet en soloppgang, Rundkollen i Romeriksåsene)
    1 poeng
  14. Idag fikk jeg nytt yttertelt i posten fra importøren. Deilig når slike ting ordner seg.
    1 poeng
  15. Har brukt baderomssilikon+white spirit til å tette bunnduk på telt før, fungerer bra. @rayun har brukt dette en del, og laget en youtube om det.
    1 poeng
  16. Mjau, superenkel forskning viser at ein får dei på seg både i tett og glissen skog. Men ein markant auke i tett skog sjølvsagt. Ja det vet mindre fugl, og også kanskje noko tvilsame takseringsresultat om dei skal få bestemme. Så er berre å gi beng og gjere jobben. Men at ein kan lære seg å leve med, er ikkje det same som at eg på noko tidspunkt kjem til å synes dei er trivelige 😬
    1 poeng
  17. Herlige bilder. Lagt til på inspirasjonslisten! ------------- For min del ble det i helgen en tur opp til Sørbølfjellet i Flå. Kort gange fra parkeringen (2-3 km) for å komme seg opp på fint fjell-landskap med mange fine vann. Litt minus at gruseien frem til parkeringen tar ca. 15-20 minutter, og er ikke av det beste underlaget for bilen. Planen var egentlig å fiske meg litt rundt i vannene på lørdagen, men det var et tykt tåkelag og yr over plassen hele dagen og kvelden. Først på søndag kom det skikkelig finvær, men da var tiden begrenset til å prøve fisket noe særlig. Abisko Dome 2-teltet ble tatt med denne gangen også for å bli bedre kjent med det - også på fjellet. Det var ikke mye vind denne helgen, så noen styrketest ble det ikke. Det var dog veldig vått i lufta på lørdagen. Noen kommentarer: - Teltet holder seg ganske godt i formen selv når vått - Ikke like stort behov for etterstramming som på et tunneltelt. - Jeg synes det er litt småteit at når dørene er helt åpne og teltet er vått vil det dryppe inn i innerteltet. Ikke noe mer problematisk enn at man ikke åpner døren HELT opp. Døren kan også stå "halvåpen" ved å feste nederste del i en løkke nære taket. Da går det fint å ha en grei åpning samtidig som det regner også, uten at alt i forteltet blir vått. - Ellers veldig fornøyd med store fortelt i begge ender og en ganske vill takhøyde.
    1 poeng
  18. Soloppganger er mye sjeldnere enn solnedganger, i hvert fall hvis jeg skal telle de jeg har sett. Så når yr viste seg fra godsiden, så bestemte jeg meg for at nå, nå var det på tide å sjekke ut om jeg ikke kunne få øye på en soloppgang i morgentimene i dag. Motorsykkelen ble behørig pakket med ryggsekk og diverse før jeg la meg, så jeg skulle slippe å stresse for å komme meg av gårde i tide. Bare å få på seg tøyet, hive i seg en kopp kaffe og hoppe opp på sykker'n og dra av gårde. Etter kanskje 2 timers søvn (måtte jo bare lese litt og høre på en podkast først) sto jeg opp klokka halv fire. Ute høljeregnet det, men yr viste med tydelige tegn at det var klart og fint vær, så da var det nok bare synsbedrag, selv om det føltes litt vått også når jeg sto der og så opp på himmelen. Men før jeg startet opp var regnet sluttet og etter en halvtimes kjøring og en times gange var jeg på plass på Rundkollen i Romeriksåsene. Her har man veldig god utsikt, så hvis sola sto opp, så skulle det mye til at jeg ikke klarte å få øye på den. Og slik ble det også. Jeg satt og ventet mens fullmånen gikk ned bak ryggen min, og til sist kom sola snikende opp i øst. Riktignok prøvde den å snike seg opp bak noen skyer, men jeg fikk øye på den i det den passerte et hull i skydekket og kunne nyte en nydelig soloppgang over et vakkert skoglandskap til matpakken og kakaokoppen. Til slutt ble det også tid til å ta igjen tre av de timene med søvn jeg ikke fikk i natt, på et liggeunderlag i fjellduken. Og jammen ble det tid til et kaffekok før jeg snudde nesa nedover mot sykker'n og hjemmveien igjen. Først måtte fullmånen dale ned i skjul i vest Så var det sola sin tur til å vekke landskapet og dekke til frokost Morgenstemning Skyer på morgenen kan være vakkert det også Nede i Nittedal ligger tåka tjukk. Bak den svarte åsen midt i bildet bor jeg, og der ligger nok tåka like tjukk tenker jeg. 3 timer i posen. Riktignok later jeg her bare som jeg sover, for jeg har ikke lært meg kunsten å ta bilder mens jeg sover. Men det var altså akkurat sånn jeg sov da. Morgenkaffen er nesten klar.
    1 poeng
  19. Herlig tur opp til Fannaråken - Siste åpne helg for sesongen til Fannaråkhytta. Været kunne ikke vært stort bedre, med klar himmel og stekende sol hele dagen og kvelden. Så snart solen forsvant kom kulden, og det bikket vel ned på minusgradene over natten 🥶
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.