Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. aug. 2022 i alle områder

  1. Ingen fare med Glava i Trangiaen, du kan til og med bruke bomull, og det holder en god stund, bare litt brent på toppen. Trangiaen vil oppføre seg litt annerledes, og du får en annen varmefordeling, og noe tregere start. Legger du en 20-kroning på toppen når du har fått fyr så får du et tredje varmebilde. 20 kroningen er uskadd når den blir kald igjen . Her er det bare å leke seg Vi kjørte noen eksprimenter på en skole jeg jobbet på for mange år siden, der testet vi ulike Soda can stoves, hobo stoves etc. Noen likte den ene løsningen best, andre den andre etc. Trangia gav mest varme over tid uten å slukke en eneste gang, Soda can stove (trangiakopi) med samme høyde var like bra og kun 14 gram. Enklest var aluminiumskoppen (7 cm av en aluflaske fra deospray, med en ring 8mm hull øverst, bomull inni, og diameter 5-6 cm var nesten like god som trangia, lettere, solid, og kunne lages hurtig)
    3 poeng
  2. Satt det opp og tok noen bilder i dag. Fornøyd med omsyinga. Fint med ekstra bredde i innerteltet i "hodeenden". God plass til hunden + rot og leseplass. Litt "sægg" i innerteltet, som nevnt, men ikke et stort problem. Kjapt å kneppe løs noen hemper for innertelte og dermed få stort yttertelt når det trengs. Også veldig fornøyd med luka jeg fikk sydd i bakveggen på innerteltet. På midten er det ca 40cm mellom inner og ytter og dermed masse lagringsplass. Kjekt å ha dette tilgjengelig fra innerteltet hvis det er dårlig vær.
    3 poeng
  3. Har ikke med pute på tur, men bruker pakkposen med ekstraklær og fyller denne gjerne med dunjakka er det mulighet for det hvis ok temperatur på natta, på sommerstid ofte. Jeg har et triks jeg gjerne kan dele i samme setting. Jeg bruker en bomullstrøye eller bomullst-skjorte som "laken" i hodeenden på det oppblåsbare liggeunderlaget. Trer T-skjorta ned på underlaget og legger "puta" inni. Da ligger "hodeputa" rimelig stabilt, på rett sted, gjennom natta. Samtidig er det digg å ha bomull som underlag og ikke plastikk. Jeg bruker nemlig posen oftest som dyne i sommerhalvåret.
    2 poeng
  4. Jeg har hatt Walk King gammel utgave. Jeg har nå Walk King Air og Kvist. Jeg har kanskje ikke gått i nok steinete terreng og utenfor sti til å sette nok pris på Walk King Air, og heller ikke nok med tung sekk? WK er harde og klumpete i forhold til Kvist. WK er veldig gode på foten da, varmere på vinteren, høyere (bedre i vått terreng), og trolig ett bedre valg utenfor sti der man ikke kan se hvor man kyler ned føttene. Men så lenge jeg kan se hvor jeg setter bena går jeg lettere og kjappere med Kvist. Underlaget kjennes godt gjennom Kvist, kanskje jeg ville synes det er en ulempe på lange turer eller over mange dager? På helgeturer på sti i vestlandsfjellet med lett sekk er ihvertfall Kvist gode for meg. Sånt terreng med mye spiss og skarp steinur har vi ikke i kystnære fjell på Vestlandet, så det kan jeg ikke si noe om. På snøen synes jeg kvist er for lett, myk, kald og tettsittende. Der er WK air kjempegode. (Jeg har kvist i 42, og WK air i 43 for å unngå at tærne hamrer mot skoen i nedoverbakke. Kvist er såpass myk at den kan ha en tett passform).
    2 poeng
  5. Deilig å kunne kjenne væromslag på gikta også, for da trenger man ikke abonnere på inreach for å få værmeldinger 🤓
    2 poeng
  6. Endelig klar for tur! Blir fra Trondsbu, mot Sandhaug og Nordmannslågen, Besso og kanskje inn Dimmedalen. Lettere sekk enn turen i fjor i Femundsmarka, selv om jeg har med ferskvarer som mattilbehør denne gangen..
    2 poeng
  7. Enig, men det hadde gjort enda mer inntrykk om stod "Exit" over den
    2 poeng
  8. Ser ut til å være en ekstremt gunstig pris. Aldri testet dem, men har kikket på dem på Westsystems. VD har vel tidligere blitt ansett å være inhouse-merket til Westsystems. Både design og materialer er av det bedre man finner. Så vidt jeg vet produsert på samme sted som MRS sine packrafts. Kan ikke gjøre noe feil ved å gå for denne såfremt størrelsen er riktig.
    1 poeng
  9. Jeg har ikke langtidstestet Gravity på bensin, men det har funket bra de få gangene jeg har brukt den med multifuelkitet (er med som backup på vinterturer). Den eneste modifiseringen du gjør er å feste en forvarmingsplate under inntaket, samt skifte dyse, som er en meget enkel operasjon. Forøvrig veldig fornøyd med Gravity. Stort brennerhode, lavt tyngdepunkt og veldig stødig med sine fire ben. Eneste minus er veldig trang oppbevaringspose. Veldig kronglete å pakke ned.
    1 poeng
  10. Jeg vet. Men jeg har andre verktøy til bever, rådyr og elg: Marlin LA 45-70. 😉
    1 poeng
  11. Hvis du snakker med en børsemaker kan det godt tenkes han kan fikse en choke i den hagla, kanskje til og med en utbyttbar. Jeg har hørt at det kan gjøres uten at jeg har sett noen eksempler.
    1 poeng
  12. Jeg bruker ei standard stålpanne som jeg behandler med matolje og varme for å få et supert anti-stick-belegg. Dessverre vet jeg ikke hvor man får tak i denne lenger, men det er ei helt enkel standard stålpanne av enkleste og billigste slag. Jeg vasker den ved å koke den ut etter bruk. Vanligvis holder det da å bruke en enkel svamp. Jeg bruker ikke såpe. Med ujevne mellomrom har jeg i litt matolje og fornyer belegget ved å varme den opp til det ryker, tørke av det overflødige (forsiktig, varmt!) og la panna avkjøle seg før jeg pakker den ned. Da er den klar til bruk. Panna bruker jeg på alle mulige varmekilder, rødsprit, gass, primus, bål...
    1 poeng
  13. Hehe! Ja, nesten! Men slik den er nå har den jo ingen "boring", kalles vel "sylinder" eller noe sånt. Men den er glimrende med slugs! Og flott på fugl i "trangt" terreng. Jeg angrer på endringen fordi den også kunne fungert bra på postjakt etter bever og rådyr. Men nå går den i alle fall inn i våpenskapet..
    1 poeng
  14. Men jeg har ei sånn ei. Da jeg flyttet inn i landet og det ble slutt på sjøfugljakt fikk jeg en børsemaker til å kutte løpet ned til korteste lovlige. På skogsjakt var den jo håpløs med det lange løpet. Men akkurat det angrer jeg på i dag.. Marlin Goosegun 12/76 Men nå begynner jeg visst å spore av tråden. Best å stikke.. 👀
    1 poeng
  15. Jeg tror største fordelen med magnum er at de har boret kammeret 6,2 mm litt lengre som igjen betyr at hagla sikkert er 5 gram lettere - minst.😄 (dessverre oppveies det av at patronene blir noe tyngre, spesielt når man har med seg 20 ekser a 25 skudd for en dag i fjellet, men det forbigår vi i stillhet 🤫)
    1 poeng
  16. Min gamle og trofaste Star Baikal 12/70 er mitt favorittvåpen. Jeg traff ei rype med den en gang. 😁
    1 poeng
  17. Ja, de finnes nok i flere varianter. Min har stemplet 12/76 inn i løpet. Dog, du har egentlig helt rett Hege. For egentlig er stadardtrykket for magnum 105 MPa (og prøvetrykket 137 MPa). Bajkal-hagla mi er stemplet med 90 MPa som vel antakelig i tillegg er prøvetrykket, så i følge C.I.P er den ikke testet for trykket i standard magnum (bly/stål/vismut...) og high performace stål i denne. Dog er det veldig mange som har brukt og bruker det allikevel (om det er noe poeng er noe helt annet, antakelig ikke), og de Russiske Bajkal-haglene regnes av mange som solide landbruksmaskiner og ikke pyntehagler til å henge på seg som et smykke på rypejakta (selv om jeg synes de ser litt fine ut da). Så ja, det er som jeg indikerte på eget ansvar. Hør med stedets børsemaker/våpenhandler - eller bruk 70 mm patroner (og helst aldri bly av miljøhensyn mener nå jeg). Og som du sier: Ikke bruk patroner hagla ikke er beregnet for. Pek aldri på noen (ikke deg selv heller) med den tynne enden, enten hagla er ladd eller ikke. Våpen er farlige greier.
    1 poeng
  18. Tidligere så ble 12/89 regnet som magnum. 12/76 er standard i dag. 12/70 var ganske vanlig tidligere. Man kan ikke bruke 76 mm patron i 70 mm kammer. Men 70 mm patron i 76 mm kammer går an. Tore
    1 poeng
  19. Men kvar går grensa for akseptabel risiko? Eg berre spør. Dersom bestemora mi skulle fått bestemme, hadde eg til dømes ikkje kunne reist på skitur med telt på vinteren, nokon stad. Eg sjølv synes at det mest skumle eg nokon gong har gjort var dagleg pendling i 10 år utover frå inste fjord mot havet. Over 2 mindre fjellovergongar, på vinteren stort sett slapsete og sleipe. Daglege episodar vinterstid med storbilar med austeuropeiske skilt som står i alle retningar i bakkane. 2 gongar har eg tenkt att no ryk eg. Båe gonger har eg ringt politiet pga uvett hjå den andre sjåfør. Er det akseptabel risk med omsyn til familie? Jobb må ein ha, og eg var veldig glad i jobben min. Men skulle tross alt heim å lage middag til 2 kids. Altså, ein lyt ta utgangspunkt i at folk vurderar sin risk sjølv, og har snakka med familie om dette. Ein lyt også ta utgangspunkt i at folk har gått ein runde med seg sjølv i høve eigen risikoaksept opp mot trivsel og helse. No er eg klar over at K2 har noko meir risiko enn veldig mykje av det vi driv med i dagleglivet, men spørsmåla meinar eg uansett er relevante, og prinsippa dei same.
    1 poeng
  20. Så er vel journalistene ansvarlig for en del av den ensidige fremstillingen. https://journalisten.no/amund-hestsveen-fjellklatring-frank-loke/tidligere-journalist-reagerte-flere-medier-har-rettet-i-saker-om-frank-lokes-k2-ekspedisjon/529023 Utdrag:
    1 poeng
  21. Jeg har montert forvarmingsskål fra multifuel kit, men ikke fyrt på bensin enn så lenge. Multifuel kit med pumpe og flaske er ofte billigere i innkjøp en kun pumpe (også om man kun trenger en ny pumpe til en annen Primus brenner). Skal prøve med bensin etter hvert. Har 'serie-stekt' reinsdyrskav til 18 personer med den uten å svi noe som helst. Hadde da gassboksen opp/ned. Det var ikke min stekepanne jeg brukte, så helt eksakt hvilken det var vet jeg ikke, men det var en eller annen standard Primus eller Trangia med non stick.
    1 poeng
  22. Vel først og fremst vil jeg trekke fram sålen. Hvor utrolig mye bedre denne er på våt stein, røtter og andre utfordringer det snakkes lite om på turer 🤣 Jeg har selv prolaps i rygg, så vet alt om hvor skadelig det kan være å nesten falle. Mine er brukt mye og bærer ikke preg av slitasje i det hele tatt. De er en soleklar favoritt og jeg hadde valgt disse foran Walk King. Jeg opplever ikke kvist som for tynn i steinete terreng, heller motsatt. At de er bedre, gir bedre grep og føles mer i kontakt med underlaget. (litt vanskelig å forklare)
    1 poeng
  23. Stetind 3 så ikke dum ut. Kan nevne at den ligger til en god pris under brukte telt på sidene til Barents; https://barentsoutdoor.no/product/stetind-3-ultralight-2/
    1 poeng
  24. Fy flate for ett flott telt! Men dumt at de ikke har glidelåsen i innerteltet helt i hjørnet slik som på Unna. Med innerteltet åpent blir inner og yttertelt mer som en enhet om man har glidelåsen helt ute i hjørnene.
    1 poeng
  25. 1 poeng
  26. Bruker selv Jetboil Summit Skillet og er veldig fornøyd. Relativt tykk bunn, så synes selv at den sprer varmen godt. Den eier dog en del, 300g ish.
    1 poeng
  27. Hei, Har dere flere omtaler på kvist 2.0 over tid? Velger mellom disse og walk king. Trenger nye fjellsko og trenger noe for lange turer, typisk 6-8 timer per dag. Vi planlegger en reise til Kilimanjaro. Har fått en følelse at walk king vil være bedre tilegnet til formålet men liker utseende av kvist mye bedre, samt at de er lettere.
    1 poeng
  28. Jeg har, eller er en familie på tre. Vi skal campe i sommer. eier ikke noe utstyr: 3 stk liggeunderlag (Exped) 1500,- pr stk = 4500,- 3 stk Soveposer (Mamut) 3000,- pr stk = 9000,- 3 atk camping stoler 500,- pr stk = 1500,- 1 stk 3-4 manns telt (helsport) = 9000,- Trangia 25 med gassbrenner = 1500,- 3 stk hodelykter (petzl) 500 pr stk = 1500,- Totalsummen er da 27.000,- Dette er for at jeg måtte ha alt i dag og ikke har planlagt i forkant. Skal jeg 14 dager til syden, er samme sum 35.000,- for jeg har ikke mulighet til å reise utenom fellesferien. Så under en månedslønn for å ha godt utstyr til alle tre som varer i mange år framover, som jeg kan benytte meg av året rundt. Vel, vi får være enige om at vi er uenig. Jeg syntes ikke dette er dyrt, ikke er det mye penger heller. Men, til den historier hører det også med at vi er blitt ekstremt bortskjemt de siste generasjonene. Når jeg var liten dro vi på camping med lånt utstyr. kvaliteten var ræva og vi kunne bruke en hel dag på å samle vann som dryppet gjennom telt duken. Å nåde den som tok i teltduken når det regnet. I dag skal vi ha 2 biler, kajakker, hytte, minst en tur til syden, 3 par ski, klatreutstyr, fotball sko, rulleskøyter, skateboard, sykkel, å x antall fiskestenger. Men ikke bare det, vi skal ha 3 - 4 forskjellige telt også, for at vi må ha ett til hver dag i uken. Sorry, dette er en liten rant fra min side. Men jeg blir så provosert når jeg hører folk si at ting er så dyrt i dag. Det er billig, og har vel strengt talt aldri vært billigere? Ja, noen har dårlig råd.... slik er det i dagens samfunn. Noen har ikke til å betale strømregningene sine, de får knapt endene til å møtes. Men da ligger som regel problemet et annet sted, ikke at det er så dyrt å campe..... Mener jeg! å jeg legger ekstra trykk på JEG! dette er min synsing og basert på egen skråsikkerhet. Andre skal få lov å mene det motsatte 😇
    1 poeng
  29. Eller ca. 20% av en gjennomsnittlig brutto norsk månedslønn. Ikke at jeg liker å betale mer enn jeg må, men ting er generelt for billig. Hadde nok vært bra om vi måtte planlegge forbruk litt mer, gjøre litt hardere prioriteringer og spare litt lengre for å få råd til det vi ønsker oss. Det er vanskelig å ta overpris i ett marked med konkurranse, så hvis Helsport fortsatt selger telt, så er vel prisen riktig, uansett hva vi skulle ønske at den var.
    1 poeng
  30. Flotte bilder fra et flott område som ikke er overbefolket akkurat (heldigvis..) PS: Toppen er Tordsnose
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.