Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. juli 2022 i alle områder

  1. Nå har jeg brukt Sea to Summit comfort plus XT i 2 uker på tur. På alt fra lyng, myr svaberg og gress. For min del har liggekomforten vert MYE bedre enn Exped og Thermarestunderlagene. Jeg blåser nedre del sånn passe fast, og øvre del ganske myk. Pumpeposen fungerer bra, underlaget virker robust. Beste investeringen på lenge. Men dette er nok kanskje like individuelt som hvilke sko man synes er best.
    4 poeng
  2. Brr - så glad jeg bare skal pyse rundt på sørenden av Hardangervidda til uken. Regntøy og "ryggsekktrekk": hva med en poncho, eventuelt en fjellduk fra Jerven i poncho modus? Vanntett og dekker sekken og deg til under kneet. Flakser bra i vind og du blir klam, men aldri gjennomvåt. Triksene er å åpne for lufting så fort du kan og ikke ha for mye tøy under. Dessuten: kle ponchoen på sekken før du tar på deg sekken. En fin sak er at du lett kan skalke lukene og ta en pause. Ett ekstra sett ull undertøy, gjerne tykkere enn normalt for sommer, som pysjamas for natten. Brukes ikke til annet enn ekstra for natten med mindre det er nødsfall. Da kan det våte tøyet bare være vått - du er i alle fall tørr og varm på natten. Ellers er, som Rejohn er inne på, lag gull. Flere tynne heller enn få tykke. Den soveposen hørtes ut til å være i grenseland for de forholdene. Det finnes innerposer i fleece som hjelper med 2-6 grader, eller du kan bruke et par lakenposer i silke. Du sier ingenting om hva teltet du har ikke gjør, så med mindre det er revet i filler i vindkastene, hva skal du med ett nytt? Brodder høres lurt ut under sånne forhold. Ja, det er ønsketenkning med mindre du er selger. Gi blaffen i "vanntett" og gå opp en eller to størrelser slik at du får inn et ekstra par ullsokker. Du blir våt, men ikke like kald. Finnes også vanntette sokker som kanskje kan prøves.
    2 poeng
  3. Jeg har fått Comfort Plus XT (RW) og Etherlite Extreme XT (RW) i hus nå. Jeg har prøvd de litt på stuegulvet, og foreløbig inntrykk er: Etherlite XT synes jeg hadde samme liggekomfort som Exped Synmat 7. Den returneres Comfort Plus XT, den har litt annerledes comfort en Exped Synmat. Comfort Plus er litt mykere å ligge på siden, og litt mykere å ligge på ryggen. Da blåser jeg den nerste delen relativt fast, øvre del ganske mykt. Om dette blir bedre over en hel natt vet jeg ikke enda, men jeg drar på 14 dagers tur i morgen og tar dette med. Håper på bedre søvn. Når det gjelder vekt veier mitt 1080 gram. Det er 300 gram mer enn Synmat 7 MW, og tar en liten anelse mer plass. Jeg skal på kajakktur denne gangen, så da spiller vekten ikke noen rolle. Og 300 gram mer i sekken er klart verd god søvn - hvis det hjelper. Jeg vet mer om 14 dager
    2 poeng
  4. Hei. Jeg har ekstra lang ferie i sommer og tenkte benytte muligheten til å ta min første langtur. Har tidligere vært på mange turer, men sjeldent mer enn 2-3 dager. Jeg har lyst på en lengre tur denne gangen, og ser for meg at en tur på 5-6 dager er passende. Jeg holder til på Vestlandet (Sunnfjord) og er litt usikker på hvor jeg burde dra. Jeg foretrekker mest mulig villmark men hadde vært fint med mulighet for å bunkre opp på mat og strøm midtveis på en hytte. Jeg har sett på Hardangervidda, dette er vel en go-to for slikt. Men aldri vært der før, og vet ikke om det kan bli vel folksomt? Jotunheimen er også aktuelt, såvel som Sognefjellet. Turen blir med telt, men tar gjerne en natt eller to i hytte. Ser for meg å tråkke noen timer per dag, men vil også ha god tid til fiske og avslapping. Aktuelt tidsrom er fra slutten av juli til starten av august. Om noen har tips så hører jeg gjerne. Har bil.
    1 poeng
  5. Takk for tilbakemelding både @SnorreLog @TomasF. Da blir det nok et par slike.
    1 poeng
  6. Som er de samme som trådstarter linker til. Jeg har også disse og de gjør jobben.
    1 poeng
  7. Bergans har universale sidelommer. Brukte eldre versjon av disse siderommene på min tidligere ryggsekk. Var fornøyd med de. https://www.bergans.com/no/turutstyr/ryggsekker/tilbehor/side-pockets-solid-charcoal?att=Tm8gU2l6ZQ==&gclid=CjwKCAjwiJqWBhBdEiwAtESPaGsnKvRh09O0i2-vSOiALFMZghyVMQgBYtYF8-KDqjdxRrHfYX0FWBoC1csQAvD_BwE Jeg var litt rask der. Så ikke godt nok linken til trådstarter.
    1 poeng
  8. @Skogens Stønn Hempe og karabin kunne funket, bra ide. Om man hadde fått festet en hempe i et festepunkt på innsiden. Kanskje man kunne lagd to festepunkter, med hemp og plugg på hvert punkt. Drodler litt videre her nå..
    1 poeng
  9. Borta bra men hemma bäst är ett SV talesätt. Men ett lite större tält med kraftigare ytter tält och rymligt med plats för att torka kläder så går et oftast bra med lite billigare utr i övtigt. Jag tror att mitt Bergans trollhetta 1p kommer att fungera annars får det bli HB Unna i forts.som fungerade utmärkt förra turen. Ska tältet var rymligt och lätt så blir det Dyneema och andra priser. Ditt tält har jag testat bl rapport här på Websidan men nu sållt pga lite för litet och klent men ok i bra väder. Lite samma princip som i övrigt en bra bostad kan göra att man står ut med lite sämre prylar i övrigt och gått om föråd el garage.(JFR med en liten 1-2 L i centrum)
    1 poeng
  10. Usikker. Jeg kjenner ikke teltet og vet jo heller ikke akkurat hva som skjer, hva problemet består i. Man må nok tenke litt. Kanskje en strategisk plassert hempe med en karabiner på er løsningen. Eller noe lignende. Vet ikke. Det kommer jo veldig an på akkurat hva som skjer og hva som må til for å forhindre dette. Det bør i hvert fall være noe som kan hektes av og på i stedet for at en plugg skal røskes opp og settes ned hver gang man skal passere. Det vil bare bli tull. Og man må kunne bruke den fra både utsiden og innsiden av teltet (kan gjerne være to forskjellige hemper siden du alltid er enten ute eller inne og derfor aldri har festet "feil" hempe). Siden den kun skal brukes når vinden står på fra "feil" retning bør man kanskje tillate at det er litt småplunder når man skal ut og inn de gangene det er nødvendig å ta løsningen i bruk. Her må du nok i tenkeboksen. At det lar seg løse tror jeg nok.
    1 poeng
  11. Det betyr at du må sette det opp så vinden ikke får tak på den måten. Snu en annen side mot vinden eller kanskje til og med noe så enkelt som å blokkere med en ryggsekk eller noe annet. Sy inn et ekstra pluggfeste/bardunfeste kan også være en løsning. Jeg ville forsøkt om ikke det er mulig å løse problemet på en tilfredsstillende måte før jeg gikk til innkjøp av nytt telt (som kanskje byr på lignende eller andre problemer som må løses). Det er alltids mulig å kjøpe et nytt telt senere om du ikke skulle få løst problemet godt nok. Noe litt kortere turer med fokus på ett eller et par av punktene som gikk galt på den enkelte turen er kanskje et alternativ for litt tureksperimenteringsferie resten av sommeren. Da får jeg i så fall ønske deg mye styggvær framover så du får kjørt noen artige eksperiemturer.
    1 poeng
  12. Heisann, mye bra innspill her ang poncho, dusje med klær og sko, "tørr ullpysjamas". Takker og bukker for alle svar. Takk for svar @Skogens Stønn Som jeg skrev visste jeg innerst inne at det var en del "tullevalg" jeg gjorde med tanke på utstyr, typ irrasjonelle valg: "Det går nok bra med så tynn sovepose" for eksempel. Eller at jeg valgte å gå over fjellet selv om det var meldt uvær. Jeg gjorde mange erfaringer som jeg tar med meg. "Bli hjemme" var egentlig et forsøk på litt humor Er helt enig i det med testing av utstyr, jeg er nok litt lat i den sammenhengen (Eller at jeg måtte erfare å bli såpass kald og våt på tur for å forberede meg bedre på tur.) Når det gjelder teltet så var det et viktig poeng som jeg ikke fikk med. Det blir fort at det blåser rett inn i selve inngangen til forteltet. (Nedenfor inngangsduken blir det fort en glippe.)
    1 poeng
  13. For det første: Kudos for at du valgte å snu når du synes ting kom litt for mye ut av kontroll! Den gamle fjellvettregelen om at det er ingen skam å snu gjelder hele året, også om sommeren. Jeg synes innlegget ditt er en fin start på evaluering av hva som skjedde. Du må først finne årsaken til at det gikk som det gikk, altså hvorfor du ble våt, hvorfor du ikke fikk tørket deg (kanskje ikke mulig i løpet av den tiden du hadde før du snudde) og hva kunne vært gjort annerledes. Hva som burde vært gjort annerledes oppdager man ofte ikke før det er for sent, men det er viktig å ta vare på den erfaringen og ordne seg slik at man har mindre sannsynlighet for at det skal skje igjen siden. Kunne man fikset ting på turen, eller var det ting som måtte vært forberedt på en annen måte fra starten? En ting er åpenbart: Det viktigste utstyret må sjekkes og testes før man starter på en lang tur. Sko, sekk, regntøy, telt, at det er i orden og at det virker slik man håper og tror. Er det ting som må fikses? Bedre å oppdage det før turen starter enn når uværet setter inn på Prestkjerringa. For regntøy og sko er det enkelt. Stå i dusjen i en halvtime med skikkelig sprutregn, eller gå noen timer i skikkelig ruskevær ute, så finner du fort ut om du har valgt riktig type plagg og sko. Sett opp teltet og sjekk at det ikke mangler noe og at det ikke er huller og røkne sømmer, osv. osv. Du må nå bruke den erfaringen du har for alt den er verdt og stille krav til utstyret ditt for neste tur. Det er ikke til å unngå at fukten brer seg gradvis utover i klær og utstyr ved langvarig regn, men man skal allikevel ikke gi opp å holde den mest mulig i sjakk. Hver minste mulighet til tørking må utnyttes, selv om det er litt arbeid. Og man bør være petrimetrisk med hensyn til å holde tørre og fuktige ting fra hverandre, gjerne tørt, fuktig og vått, altså tredelt. Det fuktige er lettest å få tørket, det våte trenger tid. Og et triks jeg pleier å bruke på tur er å alltid ha et sett tørt ullundertøy og et par tørre sokker som kun er reservert for soveposebruk. Når det andre er som våtest er det utrolig deilig å kunne krype ned i en tørr sovepose med noe tørt på seg. En god natts søvn der man er tørr og varm løfter stemningen såpass mye at det er mange hakk lettere å tre på seg det fremdeles fuktige/våte tøyet for neste dagsmarsj. Man vet jo at man får på seg noe tørt til kvelden igjen. Bli hjemme synes jeg var et dårlig alternativ, men om det er for sent å legge ut på turen igjen ville jeg gjort noe som ligner, men som passer med den tiden du har til rådighet. Men først og fremst evaluer den erfaringen du skaffet deg. Gå igjennom hva som gikk galt (i detalj) og finn løsninger som gjør at ikke det samme skjer igjen. Nytt telt synes jeg høres dramatisk ut. Ble teltet ødelagt da? Bare noen tanker. Alle som har vært på tur har gjort dårlige erfaringer en del ganger. Og alle som allikevel fortsetter å dra på tur har tatt disse erfaringene til følge.
    1 poeng
  14. Vi er i Baltikum hver sommer og her er det tilgjengelig på vanlig apotek. Tror de fleste «østblokk» land har det. Får sikkert fatt i det på eBay og 😄
    1 poeng
  15. Du kan kjøre opp til Hjølmo og parkere så slipper du unna en del stigning. Eventuelt ta toget oppover og gå i den ene eller andre retningen, men vil tro det er minst folk om du går fra Finse og vestover.
    1 poeng
  16. Etter noen års erfaring med regn, vind og lav temperatur, så kan jeg si at ingen ting holder deg tørr, men rett bekledning holder deg muligens varm. Selv med det dyreste antrekket (Recon) så blir jeg våt, men erfaringen gjør at jeg alltid har med "lang under" (helst en tynn syntetisk om sommeren) og jeg har med både ullbluse og mellomlag. Ull underst og syntetisk tynt mellomlag (Norrøna falketinf tynn fleece) og Gore-Tex ytterst gjør at jeg ikke blir skikkelig kald selv om været slår seg skikkelig vrang. Den eneste gangen jeg har merket nedkjøling (hypotermi) var på en tur i høgheia midt på sommeren med 2 grader vind og regn. (Vi oppførte oss ikke helt "rasjonelt") Da var bekledningen Norrøna Dovre bukse og Norrøna trollveggen jakke, med en ullbluse under.
    1 poeng
  17. Er enig om at vestvidda er et godt alternativ. Du skriver ikke at du vil ha en rundtur og med tanke på utgangspunktet ditt i trivselsfylket kan jo deler av traséen til Massiv IV (https://massiv.dnt.no/massiv-dag-for-dag/) være et alternativ. Så raskt på oversikten og feks dag 6-11 kan være et alternativ (Fondsbu - Geiteryggshytta). Har ikke gått her selv, så jeg er usikker på hvor mye gamping det er og hvor mye tid/mulighet til fiske det er. God tur!
    1 poeng
  18. The hike itself is totally doable if you have good mountain experience. I have not hiked the whole trail, but I have been up at the pass a few times (to the Lendbreen ice patch). You should know that it is not marked, so you need skills with the map. There are trails in both ends, but not much above the tree line. The prehistoric cairns that have been registered are long between and many of them have fallen down and need a trained eye to spot, so you can not at all rely on them to find the way. You will most likely not meet another person, so be well prepared. You should contact Norsk fjellsenter in Lom.
    1 poeng
  19. Takk for tipset. Vestvidda passer bra mtp hvor jeg bor. Får undersøke det nærmere, har lest om Kinsarvik før så det er kanskje en vanlig startated til vidda.
    1 poeng
  20. Vil ikke tro det er spesielt folksomt et stykke inn på vestvidda selv i fellesferien. Jeg var der første uka i august i fjor og så knapt en sjel på stien. Krekkja var stappfull men det var mest østlendinger som hadde forvilla seg over på feil side av RV 7. Har tenkt meg tilbake i år også, men denne gangen mellom Haukeli og Kinsarvik.
    1 poeng
  21. Har hatt en slik i mange år, og den funker bra til sitt bruk, særlig prisen tatt i betraktning. Jeg burde nok vært flinkere til å vaske og impregnere den, men har stort sett brukt den i forbindelse med pendling, men opplever den fortsatt som nokså tett. Godt kjøp!
    1 poeng
  22. Jeg tror en del av problemstillingen her også har en litt menneskelig side; vår oppfattelse av hvor mye 10 000 kroner er holder ikke nødvendigvis tritt med KPI. Så "intuitivt" kan det vel være at man ikke tenker over at 10 000 kr for 20 år siden var en del "mer" enn det er i dag. Jeg merker dette selv i alle fall, at det umiddelbare førsteinntrykket er at et telt til 10 000 kroner er dyrt, men om man tenker litt over hva man får, så er det jo egentlig ikke veldig ille. Man har muligheten til å kjøpe billigere telt, men man kan da ikke forvente samme kvalitet og levetid. Garantibetingelser vil jo også kunne være dårligere. Husk at Helsport-teltene til 10 000 kr er beregnet på å tåle betraktelig tøffere påkjenning enn mange andre telt til 5000 – man snakker jo her om ekspedisjonsteltene som kan berge livet ditt om du skulle havne i skikkelig uvær (eller ultralight-teltene, men det blir jo en annen diskusjon). Her mener jeg at man må ha realistiske forventninger til det man kjøper. Saken hadde jo vært en annen om du fikk tilsvarende kvalitetstelt fra andre leverandører til betraktelig lavere pris, men det er ikke tilfelle ut fra hva jeg kjenner til. Jeg har kun kjøpt ett telt nytt, da på kampanje til ca. 2600, et Helsport Ringstind 2 (Pro, 2015-utgave). Ellers har jeg fulgt med på Finn.no for å kjøpe brukte telt, da jeg opplever at det er noen gode kjøp å gjøre her, særlig om man ikke er opptatt av å måtte ha det siste nye. Jeg har nå i 2022 kjøpt brukte Helsport-telt fra 2006 og 2011 (ingen av selgerne visste selv hvor gamle de var, så det er nødvendigvis en risiko man tar som kjøper). Begge disse er X-trem-telt (Isfjell 2 Camp spesialutgave og Svalbard High 3 Camp), og jeg betalte hhv. 2500 og 3000 for disse, sistnevnte inkludert 8 Helsport vinterplugger. 2006-teltet er vel så godt som ubrukt, 2011-teltet noe mer, men fortsatt brukbart i en god del år til. Men igjen; kvalitet koster, og det koster å skulle ha det siste nye. Det koster å være kar, som de sier. Har i enktelte tilfeller også sett at brukte telt på Finn blir solgt for så å dukke opp i ny Finn-annonse (med identiske bilder og annonsetekst) fra ny selger en tusenlapp eller to dyrere bare en uke senere. Ellers
    1 poeng
  23. Nå ble det aldri en egen Island-på-tvers tråd fra meg, men her i hvert fall noen smakebiter så langt fra de første 6 dagene. Bilder av ymse kvalitet. IMG_0212.MOV
    1 poeng
  24. Hei! Tillater meg å svare på denne jeg, @FAUN hvis det var du som sendte oss mail i går så får det bli dobbelt svar;) Og jeg beklager personlig hvis du har forsøkt å ta kontakt med oss på Facebook uten å få svar, det skal ikke skje. Det er jeg som svarer på det aller meste i SoMe, men her må jeg har oversett noe. Det stemmer at vi for 2022-sesongen har endret stenger på alle våre telt. Disse blir produsert av Yunan i Korea. En av de (etter vår erfaring) to beste stangleverandørene i verden. Når vi startet Barents gjorde vi flere små og store valg for å differensiere oss fra andre aktører. Sterkere stenger var også et ønske. Så gjennom hele 2021 (og fortsatt - for det er en pågående og kontinuerlig prosess for å forbedre oss) har vi blant annet gjennomført uttesting av flere ulike stangtyper i samarbeid med Bengt-Are Barstad. Telt og stenger har vært i bruk hver eneste natt i perioden, og stengene vi bruker i dag er vesentlig sterkere. De har færre stangbrudd og holder fasongen lengre. De har ikke bare en større dimensjon som nevnt her, men også tykkere vegger. Lengre segmenter har også en effekt. Du må gjerne ta direkte kontakt også med Bengt-Are hvis du vil høre enda mer om hans erfaringer på dette (@1000dagerute på Instagram/Facebook). Jeg kan ikke uttale meg om stenger som brukes i Helsport TREK telt (så dog at neste års versjon av Fjellheimen Ultralight blir med stenger fra Yunan), men kan forsikre dere om at de stengene vi bruker absolutt ikke er «camping-stenger» men tvert imot de sterkeste vi har utrustet telt med så langt. Men, tilbake til vekt som jo er det som også diskuteres her. Totalt veier de nye stengene 865 gram mot de forrige på 571 gram (vekt uten ekstra stangledd), altså en forskjell på 294gram. Vi mener styrken man får gjør det verd noe ekstra vekt, men forstår jo selvfølgelig at man tenker annerledes når vekt er viktigst. Det som er ekstra kjedelig her er at dette teltet ble kjøpt rett før vi hadde oppdatert nettsiden, og det beklager vi! Håper det var oppklarende, og ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis det skulle være noe annet. Raskest svar fås på mail ([email protected]) eller telefon 41421300 Hilsen Nora/Barents
    1 poeng
  25. Jeg har en Arc'Teryx jakke som er over 5 år. Den har vært brukt på masse turer, sommer som vinter. Jeg leverte den inn ho lokal selger når glidelåsen var utslitt og da ble den sendt inn og kom i retur med ny glidelås kostnadsfritt, for slik skulle det ikke være😅👍🏻 Den har jeg prøvd å vært flink å impregnere og den har virkelig impnert meg på holdbarhet 😀 Blir nok en ny Arc'Teryx jakke på meg når den jeg har kvelder 😀
    1 poeng
  26. ✔️ Juni Da jeg bestemte meg for å gjennomføre dette "gå-til-jobben" prosjektet i vinter, hadde jeg allerede pekt meg ut junituren. Gjennom jobben hadde vi allerede datofestet en befaring til fjellgårdene ved Bredek i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark (Bredekrunden), og jeg skulle dagen i forveien dra opp i Stormdalen, til fjellgården "Nordre Stormdalen". Juni i nord har vært ganske hustrig (kald og våt), med flere frostnetter og lave temperaturer. Uka før jeg skulle av gårde steg temperaturene, og det samme gjorde vannstanden i elver og bekker. Flere dager på rad hadde vi over 30°C her hjemme i Saltdal, og "vår" elv passerte femårsflom (hadde heldigvis en smelteperiode i slutten av mai som hindret riktig storflom). Jeg begynte å tvile på om det i hele tatt var mulig å gjennomføre den planlagte turen i Stormdalen. For de som kjenner dalen, så vet man at det fort fylles med vann innenfor Skarpnesen. Elva snevrer inn her, og klarer ikke å ta unna når det smelter mye snø, eller når det regner kraftig, og den flate dalbunden ovenfor oversvømmes. I tillegg går det ofte skred som demmer opp elva. Derfor er det ofte flom i Stormdalen. Jeg ringte til flere ansatte i Statskog Fjelltjenesten (først og fremst i forbindelse med befaringa til Bredek) og fikk like mange svar som personer jeg ringte til. Jeg bestemte meg for å gjennomføre turen, til tross for flomstore elver! Jeg var likevel fast bestemt på at jeg ikke skulle ta noen sjanser med tanke på sikkerhet, og var egentlig ganske innstilt på å måtte snu ved Sløybekken. Turen opp og inn mot Stormdalen, starter langs med Bredekrunden. Ovenfor Stormdalshei kommer man inn i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, og akkurat på vernegrensa får man en flott utsikt ned mot Tespa. Den uregulerte elva, som i sin tid skulle overføres til Bjøllådalen, bruste godt der den utemmet slynget seg ned fra nasjonalparken. Etter stidelet mot Stormdalen fikk jeg betrakte elva Stormdalsåga på nært hold. Da føltes det godt å stø seg til denne kjempegrana (som en av de nordligste, i det naturlige utbredelsesområde for gran i Norge) som sikkert har stått gjennom både én og to flommer tidligere. Jo lengre inn jeg kom, jo mer tydet det på at jeg var det første mennesket til å besøke Stormdalen i 2022. Dette er ikke en dal man går inn i vinterstid, da den er forbundet med særdeles stor snøskredfare. Skarpnese kan sees som en "inngang" til Stormdalen. Her åpner dalen seg opp og vier seg ut, og det flotte landskapet kommer mer til syne. Stien går egentlig rett frem, og til venstre i bildet kan man skimte en klopp i vannet. Hele dalen er godt klopplagt, men disse lå nå og fløyt i vannet. Disse er forankret i steiner og røtter, slik at man slipper å hente de ute i Ranfjorden vær vår. Nå ligger de sånn høvelig der de skal være. På dette punktet lå stien under to meter vann. Små sildrebekker hadde blitt til store fosser, som kastet seg ned fra fjellsidene. Etter å ha sloss med kratt og vann, kom jeg inn på stien igjen lengre inn i dalen. Her skimter jeg Nordre Stormdalen-fjellgård i det fjerne. Dette var det nærmeste jeg kom fjellgården. En 200 meter bred elv gjorde det umulig å komme seg til andre siden. Ved normal vannstand kan man trekke seg over med trekkbåt. Slik det var nå var det umulig å komme seg dit trekkbåtsystemet startet, og wiren til trekkbåten lå under vannet. Det ble derfor ikke anledning til å besøke fjellgården. Fjellgården er åpen for alle, og eies av Statskog. Det er brukt betraktelige midler og ressurser på å holde den i stand. På vei innover dalen gikk jeg mest mulig parallelt med stien i lavlandet, men terrenget var bløtt og skogen tett. Tilbake valgte jeg å gå en litt annen rute høyere oppi fjellesiden (se GPX-spor på nederste kart. En fjellside som bar preg av mange ras, og der rasene som hadde gått i vinter lå det fremdeles et tykt lag snø. Langs sidene lå skogen flat flere plasser. Dette var skog som var tatt av et av fjorårets ras. Tre ras fra årets vinter måtte forseres. Det var enklere å gå her enn nede på flata, så da kan dere forestille dere hvordan dét var. Her er eneste bilde fra flatene som viser "jungelen", men dette lyger litt for det viser ikke alt vannet man samtidig måtte forsere. Slik så i alle fall sporloggen ut etter å ha kommet inn i den verste krattskogen. Elva hadde pressa seg opp i myra øverst i kartet. Tre plasser måtte jeg forsere nye ras. Her ser jeg nedover i nydelige Stormdalen. Skarpnesen, som jeg har referert til et par ganger, er den ryggen som kommer ned fra høyre lengst bort i bildet. Her kan man også se de flotte fossefallene som kaster seg utfor fjellsidene. Det var fire-fem mektige fosser på motsatt bredd. På min side av dalen var det bare to bekker som måtte forseres. Jeg var som sagt innstilt på å kapitulere ved Sløybekken, men med vandrestaver og leting etter egnete plasser å krysse, gikk dette problemfritt uten noen risiko (utenom å bli våt på beina da..). Vel ute av selve Stormdalen slo jeg leir og fikk testet noe av det "nye" ultralett-utstyret. "Nye" fordi jeg har kjøpt det inn over flere år, men har ikke hatt så mange anledninger til å bruke det. Her koker jeg vann med MSR PocketRocket II, i en Snønix-titankjele. Jeg ble imponert, og vannet kokte raskere enn jeg hadde forestilt meg. Usikker på tiden, men jeg skulle bare bort til teltet og hente bestikk, og på den korte stunda jeg var borte begynte vannet å koke. Riktignok bare 4 dl. Jeg fikk også testet Helsport Ringstind 1 som jeg kjøpte i fjor sommer på XXL-reward-tilbud (3999,-), til akkurat denne typen turer. Det er et telt man kler på seg, men jeg sov godt gjennom hele natta. Litt vanskelig å få det stramt i hodeenden, men det kommer seg sikkert med litt øvelse. Nå skal det sies at været ikke satte teltet på en eneste prøve, med verken vind, sol eller regn... Dagen etter gikk jeg ned til Storvollen igjen for å møte de som skulle være med på befaring. For så å gå hele Bredekrunden etterpå. Jeg måtte gå via Bredekfossen - et nydelig fossefall ved Bredek. Med den vannføringa som var i Stormdalsåga hørte jeg bruset av Bredekfossen hele natta. Slenger med et bilde fra fjellgården Bredek og. Selv om jeg nå er på jobb, og går ikke lengre "til" jobb. Til sammen ble dette en tur på 32 km (begge dagene), og det var utrolig spennende å ha vært i Stormdalen under disse vannforholdene. Det å krige seg frem som en samurajkriger, gjennom bjørkekratt og myr, var et lite minne for livet! Landskapet er helt fantastisk, og jeg drar gjerne tilbake når vannstanden er mer normal! Lastet inn sporlogg (*.GPX) fra pulsklokka. Oransje sporlogg er turen inn til Stormdalen, mens den grønne er Bredekrunden med avstikkere mot Granneset og Inner-Bredek. Fra teltplass og sørover til Stormdalshei overlapper sporene fra onsdagens tur til Stormdalen, og torsdagens jobbefaring på Bredekrunden.
    1 poeng
  27. Har vokst opp med irsk setter og har planer om å fortsette med det livet ut. Ingen rase fanatiker men irsk passer meg best har jeg funnet ut. Robust og friske hunder som alltid er klar for dyst uansett vær. Har min tredje hannhund nå og han har blitt ca.1,5 år. Bereist i Femundsmarka og Røros-fjellan. Brukes som jakt, tur og familiehund og lyder navnet Faun. Faun var ikke gamle karen første gang han var på telt tur, alltid sovet som en stein. Til sommers begynner forsiktig tilvenning av kløv og til høsten er det å forme unghund til en god jakthund. (Bilde spam 😂) En tur og jaktkamerat for livet ❤️
    1 poeng
  28. Her er det mye å ta tak i føler jeg. For det første får både jeg og kompis rykninger i OCDen når vi ser din skjødesløse bardunering. Det hjelper ikke at det er i hagen. Her bardunerer vi for storm. ALLTID. Ingen unntak. MAKAN! Og selge unna telt? Her har vi konkludert med at salgsgrensen går ved 7 telt. Inntil den er nådd er det kun innkjøp som gjelder. Ta teller vi alt av lavvo/telt/gapahuk som telt, men ikke tarp. Om du selger unna før du kommer til 7 så har du alt for vide bruksområder pr telt og det er her du må snevre inn først. Det er en del viktige prinsnipper å følge: Til sommerbruk er 3-manns for 2 personer. Ikke 3 og ikke 1. Til vinterbruk er 4-manns til 2. Dette betyr at man ikke drar 2 stykker på tur med et 2-manns om sommeren. Med mindre den ene er en hund. OG liten.... Når du skjønner disse (og flere) viktige prinsipper. Så kan vi utvide til å forklare om telt med og uten stormmatter. Vi tar det når du kommer til 5....
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.