Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. juli 2022 i alle områder

  1. 10-12 liter var i det meste laget ja, og dette var kun 4 dager i ørkenen, på det varmeste. Ellers var 6-8 liter normalen i Azerbaijan, kontra 2-3 liter i Georgia. Ang ruten ja, så brukte jeg utelukkende kun google earth til å lage ruten min. Har brukt timesvis på å lage rute, og målet var at jeg egentlig ville holde meg mest mulig vekke fra folk. Dvs landsbyer, store veier og litt mindre veier. Dette var forholdsvis enkelt i Georgia, men pga vann situasjonen i Azerbaijan var jeg mer eller mindre tvunget til å hele tiden ikke være lenger vekke enn 30-40 km fra folk, slik at jeg hadde mulighet til å få tak i vann. Eller så hadde jeg planlagt godt like i forkant av et spesifikt område jeg dro gjennom, og da bar med meg flere liter vann. Men ja, ruten ble laget med hjelp av google earth, hvor jeg har laget "tracks", som jeg så overførte til Basecamp (program som funker til Garmin), og så overført til min Garmin i66. Denne er helt genial og det gjorde det veldig enkelt å følge ruten min. Jeg hadde også lastet ned birdseye view av hele ruten min, så fikk reelle bilder på gps'en av landskapet. Folk jeg møtte underveis ja... Haha.. De fleste spurte, hvorfor gjør du dette? Hva er poenget? Og når jeg fortalte at jeg bare ville ha en utfordring så var det for mange vanskelig å forstå, da det er helt andre liv der nede. MEN, alle var utelukkende positive og jeg har ingen negative møter med folk hverken i Georgia eller Azerbaijan. Faktisk så tror jeg folkene jeg traff i Azerbaijan er de hyggeligste og mest imøtekommende folkene jeg har truffet på alle mine reiser. Jeg har vært i mellom 35-40 land, og aldri har jeg blitt mottatt så positivt som i Azerbaijan. Jeg ble invitert inn på te av nesten alle jeg traff, folk stoppet langs veien og gav meg vann, tilbydde meg å sitte på, ville ta selfies, inviterte meg til å være gjest, og folk stoppet faktisk å ville gi meg penger til mat (tror de så at jeg var skitten og tenkte at jeg var fattig). Og når jeg sa ja til te (som er det vanlige her), så ble det som regel alltid også mat å få. Veldig hyggelig folk. Ellers kjøpte jeg også kart til Garmin på nett, da garmin ikke tilbyr kart over hverken Georgia eller Azerbaijan. For det brukte jeg en genial nettside fra en fyr som heter Martin i England. https://talkytoaster.me.uk/ Han var ekstremt imøtekommende, hyggelig og lett å kommunisere med.
    3 poeng
  2. Med alla inlägg om säkerhet är det väl bäst att stanna inne och se på TV och WEb sidan. Det farligaste inslagen i en fjällvandring är tex bilresan till start och slutpunken. Samt på vandringen att ej planera in någon vilodag spec om man har kända fysiska problem,samt att ej ta dessa när problemen börjar och ist. ta den när det blivit värre. Jag börjar även dagen med lite gymnastik några minuter. Jag själv vill gärna ta med mer än absolut nödvändigt men fick erfara att då kan man få nya problem som man ej hade innan turen pga. för tung packning som tex svullna knän som är första tecknet på överansträngning innan man ev får värk. Nu har du en månad på dig att testa utrustningen och träna upp kondition tex genom intrvall träning,lite styrketräning med vikter ev vattenfyllda dunkar , gå med ryggsäcken vid tänkt fullvikt se hur varm man blir och välja ut rätt kläder(man kräver mindre kläder pga belastningen av säcken och du producerar då betydligt mer värme). Jag sköter fötterna bättre än vanligt ett par veckor före vandringen med fotbad och därefter insmörjning med mjukgörande krämer, klipper naglar osv. I år ska jag ha 2 klädvals påsar beroende på väderprognosen och provade i förväg i aktuell temperatur,klara att packa och som vanligt en våg stående frame för att som en viktig egenskap kolla vad prylen väger. Kollar även hur mkt ström telefon och GPS drar och då städa bort appar som ej anv och stänga av appar att starta samtidigt som telefon startar,ställa om laddningsnivå till full om man laddar till tex 60 el 80% hemma för att spara batteriet samt om GPS har utbytbara batterier ta med några extra om Powerbank laddar telefonen. Jag ska skriva ut kartor på papper och ha som reserv samt ev liten kompass.
    2 poeng
  3. Jeg prøver ut 0.85l titanium kjele fra Msr og Kovea spider brenner. Hjemmelaget vindskjerm på 12g. Liten hånduk, svamp, piezo tenner, vindskjerm, strikk, Kovea spider, full 110g gassboks og kasserolle. Det får såvidt plass oppi kjelen. Vindskjermen legges rundt på utsiden og festes med strikk. Pakker i alle fall svært kompakt. Planlegger å koke havregrøt, potetmos, pasta og nudler samt rehydrere middag som jeg har dehydrert selv. Håper at systemet akkurat er stort nok og vil fungere i praktisk bruk. 552g med full 110g boks. Om jeg velger 230 g gassboks fyller den hele kjelen.
    1 poeng
  4. Jeg gikk for det (og 4 sesongs utgaven noen uker senere på salg til 2 lapper), begge teltene ser ut til å være Helsport telt i annen farge. Absolutt ingenting å si på kvaliteten. Ikke fått brukt de enda, men de skal få kjørt seg utover høsten når teltlivet tar til igjen
    1 poeng
  5. Gikk du for det, og hva har eventuelt erfaringen vært så langt?
    1 poeng
  6. Furua i filmen kan kanskje være Contorta-furu .Pinus Contorta
    1 poeng
  7. Dette er ikke noe jeg kan veldig mye om, men det vi har i Norge (hele Norge, bortsett fra hager/plantasjer og eventuelle lokale forvillinger) er vel så vidt jeg vet Pinus sylvestris som er eurasisk og ikke finnes på det amerikanske kontinentet. Hvis jeg skal tippe er nok mye av utseende bestemt av biotop, klima, lysforhold, konkurrerende arter og skogsdrift (i områder med skogdrift får trærne aldri bli gamle og vil dermed aldri kunne få utseende til et gammelt tre, de kommer aldri over "ungdomsstadiet"). Selv synes jeg faktisk Pasvik minner veldig mye om deler av Femundsmarka og skogen derfra innover i Sverige. Litt fjellskogaktig og begge steder er det veldig mye stein. Her kan du forøvrig lese om et tidligere prosjekt der de satte ut furu fra vestkysten av Amerika på ei øy i Norge som noen "luringer" satte i gang. Det er mange prosjekter gjennom historien i både inn- og utland der sånne "luringer" har forvekslet "god hensikt" med "god innsikt": https://www.nrk.no/vestland/_-alle-erkjenner-at-dette-var-et-idiotisk-feilgrep-1.12863119
    1 poeng
  8. Jeg har Rab Downpour Plus 2.0 (se lenke) som jeg bruker ca mai t.o.m. september, alt fra gåtur etter jobb, dagstur og overnattingsturer i nærmiljø. Lett nok jakke og tåler en skur over tid. Bonus: Ventilasjon under armene . https://www.fjellsport.no/herreklaer/jakker/skalljakker/rab-downpour-plus-2-0-jacket-deep-ink
    1 poeng
  9. Takk skal du ha. Det tror ikke jeg heller, men en av de virkelige verdiene med dette forumet er jo nettopp innspill fra andre, som har andre erfaringer, forutsetninger og ideer, så dette er gull verdt!
    1 poeng
  10. Med hensyn til sikkerhet: Du skal jo bare overleve til helikopteret kommer. Med mindre du legger ut i skikkelig og varig uvær kan du også være rimelig sikker på at det er andre turgåere på Massiv-ruta som kommer bak deg eller i møte og kan hjelpe deg. Jeg tror ikke det vil være folketomt akkurat langs den ruta i sommer. Jeg tror ikke du har tenkt for lite sikkerhet her.
    1 poeng
  11. Helt enig i at sikkerhet kommer først, og jeg gladelig ofrer bamsemums og te til fordel for tilstrekkelig sikkerhet. Jeg er imidlertid ikke helt sikker på om sovepose og tarp bidrar så mye mer enn det ødelegger. Det sender totalvekten vesentlig opp, og øker dermed risiko for både å tråkke feil og få andre belastningsrelaterte utfordringer. Det eneste jeg nok bør legge inn her er nok en Brynje netting long. Det store spørsmålet er i hvilken grad jeg vil være istand til å ta av støvler og bukse for så å ta på longs, bukse og støvler dersom jeg allerede har brukket eller vrikket fot/ben tilstrekkelig til at jeg ikke klarer å gå videre. Om ikke det da er mer realistisk å ta på seg en ekstra ullgenser, vest og jakke og lue og krype ned i Emergency Shelter (som sikkert heter noe fint på norsk som jernteppet blokkerer ut akkurat nå) Setter stor pris på dine betraktninger rundt sikkerhet, så blir takknemlig for dine syn på overnevnte innspill.
    1 poeng
  12. Min er ikke helt ny - har den også pakket med annet nødutstyr så jeg sparte posen rundt (dobbelt opp). Vil påpeke at jeg også har en langermet ullgenser som er god og varm, så to lag ull plus dunvest og ytterjakke - i verste fall to lag ull (kort og lang), dunvest, Fjällräven ytterjakke og regnjakke utenpå der. Det er mange lag med mye varme, og er både vind- og vanntett.
    1 poeng
  13. Bra spørsmål. I Georgia var det nok av vann å finne. Mange naturlige kilder med rent vann hvor jeg kunne drikke direkte fra kilden. I Azerbaijan var det ikke en eneste elv jeg kunne drikke fra, så det var mye mer komplisert. Azerbaijan ble derfor litt annerledes, og jeg måtte holde meg såpass i nærheten av små landsbyer at jeg kunne nå de for å få tak i vann når jeg trengte. I slutten, når jeg gikk gjennom ørkenen, leide jeg en sjåfør og bil, og markerte på kartet hvor jeg ønsket å møte han, slik at jeg da fikk kjørt vann ut til ulike steder i ørkenen. Men jeg bar også rundt10-12 liter med vann da jeg var i ørkenen, da det hele tiden var litt uvisst om sjåføren ville finne frem til stedet vi hadde planlagt. Men det ordnet seg og gikk veldig fint.
    1 poeng
  14. Jeg er nok enig i deg. Vektreduksjon av sekken må først og fremst skje på bekostning av komfort og kos, ikke sikkerhet. Men sikkerhet avhenger også av mange andre ting som kan spille inn her uten at du og jeg ser det av denne pakklista.
    1 poeng
  15. Den missa jeg, men synes allikevel det er for lite i forhold til de sikkerhetsmarginene jeg mener man bør ha. Men det er mine personlige preferanser. Ville bare nevne det i iveren etter å gjøre sekken absolutt lettest mulig.
    1 poeng
  16. Vasket rødspritoppsettet etter forrige tur og måtte nesten på vekta. Bruker også denne kjelen sammen med kvistbrenner så den trenger en vask innimellom. Hadde ikke rødsprit i hus, så da ble det ikke total bruttovekt denne gangen. Noen gram fra eller til etter hvor mange fyrstikker som har blitt brukt, men er veldig godt fornøyd med dette settet. Bruker stort sett sekken som vindskjerm, derfor er denne droppet helt for helgetur og dagstur.
    1 poeng
  17. Hentet min første valp for en uke siden. Var virkelig ikke forberedt på energinivået til en så liten krabat. Hehe. Håper han her blir en god turkompis!
    1 poeng
  18. Høyfjellet i august kan være kaldt. Har du marginene som trengs her for en alenetur? Si at du brekker foten en regnværsdag med pluss to grader. Inreach er jo en sikkerhet, men hjelp kan være mange og lange timer unna. Kanskje ei våt og kald natt. Ingen underlag, ikke longs, ikke sovepose, ikke tarp eller fjellduk, ikke ullgenser, kun en varmevest av dun som ikke varmer lenger når den blir våt. Jeg hadde ikke turt. Men du får lett sekk de dagene alt går som planlagt.
    1 poeng
  19. Jeg bruker stort sett utelukkende Corrymoor-sokker, både til hverdags og tur. Jeg har haugevis av sokker i skapet, men disse er i praksis gått ut av bruk etter at jeg oppdaget Corrymoor (selv om de andre fremdeles er i fin form, de brukes til "nød-sokker" hvis jeg ikke finner Corrymoor-sokkene eller de er til vask alle sammen, jeg har mange så ikke ofte det skjer da). Jeg har siden ikke sett meg tilbake etter andre sokker. Jeg bestiller de direkte fra Corrymoor. https://corrymoor.com/ Dette er tursokk nr en for meg: https://corrymoor.com/socks/7-explorer For kjøring av MC der vinden ofte kan blåse opp buksebeina (siden jeg er en cruiser vil beina peke forover) bruker jeg disse som er så lange at de går akkurat over kneskåla på meg, sikkert fine sammen med nikkers for de som bruker det: https://corrymoor.com/socks/10-woodlander-plus-4 Som utrolig slitesterke hverdagssokker (de andre er like slitesterke, men kanskje litt store til bruk på butikken og kontoret, det var disse som fikk meg til å lukte på Corrymoore etter at jeg tilfeldigvis fikk tak i dem i butikken i Tøyen botaniske hage): https://corrymoor.com/socks/5-companion Og litt lettere hverdagssokker: https://corrymoor.com/socks/34-devon-stripes Og korte for mer sportslig aktivitet: swift som er tykke og fine og gir fin demping i terreng-løpesko: https://corrymoor.com/socks/2-swift og sprint som egner seg godt for løping med vanlige løpesko: https://corrymoor.com/socks/1-sprint Ps. jeg har ingen forbindelse til Corrymoor annet enn at jeg har kjøpt en god del sokker der og har gitt dem et par bilder til reklamebruk (uten å få noe tilbake, hverken rabatt, produkter eller penger). Det jeg skriver her er mine meninger basert på mine egne erfaringer.
    1 poeng
  20. Bruker ulvang som tynn ullsokk. https://www.xxl.no/ulvang-ultra-ullsokk-unisex-svart/p/1135046_2_style For tykkere sokker bruker jeg disse. https://www.magasinet.no/dovrefjell-extreme-sokk Er fornøyd med begge sokkene.
    1 poeng
  21. Disse liker jeg best Bomull: https://barfotsko.no/store/be-lenka-barfotsokker-med-monster-tykke Ellers fra Darn Tough som mange nettbutikker i Norge har og disse https://www.pakaapparel.com/collections/socks Samtlige over har holde veldig bra. HAr også en del i bambusviskose jeg kjøpte til støtte for idrettslag som har holdt seg utrolig myke.
    1 poeng
  22. Fornuftig pakkliste og gode svar. Mitt eneste bidrag; dropp håndkle og ta med en chifonet klut i stedet (10gr), eller bruk buffen om den er med.
    1 poeng
  23. Øve seg, det er nøkkelen. Man må litt utenfor komfortsonen hver gang. Ikke bare i fjellet, men hver gang du kjenner at her er det noe jeg gjerne skulle taklet bedre. Det siste er viktig for meg, altså at det er drevet av lyst til/ønske om å beherske det som er utfordrende.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.