Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. mai 2022 i alle områder

  1. Aldri vært glad i vandrestaver jeg heller, syntes de/den er i veien når man går vanlig. Men har begynt å ha med meg en uansett, for den er kjekk å ha som støtte i steinurer, over bekker/elver eller annet ulendt terreng, brems/støtte i bratte nedoverbakker. Og har jo nå, med nytt lite telt som må settes opp med gåstav, fått enda en ting gåstaven kan brukes til. Den kan og brukes som fotostativ med litt fantasi. Og er uhellet ute, har man et lengdejusterbart rør som kan brukes til å spjelke et arm- eller beinbrudd. Så har tatt meg råd til å ha 260gr hengende på siden av sekken...
    2 poeng
  2. Sov ute i natt og fikk prøvd å bare bruke underquilt. Var veldig spent og litt redd for å fryse, så jeg la meg inni soveposen igår kveld. Sov veldig godt og etter å ha vært oppe en liten tur kl 06, tok jeg sjansen og brukte sovepose som dyne. Og wow! Underquilten varmet virkelig, og det var skikkelig godt å ligge på den. Var tungt å komme seg utav køya i dag altså! For en lettelse det var å slippe liggeunderlaget som aldri lå der det skulle uansett🙌 Takk nok en gang for deling av tips og erfaringer! Snapchat-794449053.mp4
    2 poeng
  3. Jeg må bare få skyte inn at det er en del som bruker vandrestaver sammen med lette terrengjoggesko som alternativ til tunge fjellstøvler med ankelstøtte. Når jeg går i fjellet i sommerhalvåret med vandrestaver (500g) og terrengjoggesko (650g) i stedet for mine fjellstøvler (1700g i tørr tilstand) så har jeg jo spart over en halv kilo, og det er før jeg har tatt med vekten av teltet i beregninga! Så i dette tilfellet er det jo klart at man sparer mye vekt med telt som settes opp med vandrestavene. I tillegg må jeg nevne at det å fjerne én kilo vekt fra beina gjør underverker med tanke på hvor lett vandringen blir. Og dette utgjør vel fem kilo på ryggen, i følge den gode gamle tommelfingerregelen..
    2 poeng
  4. Den kjekke runden. Det ble fem topper denne dagen også. Ulempen med å «klare» en eller annen tur, er at turen lett blir en «vanlig» tur og ikke en som både er krevende og tung. Nå er ikke «fem topper fra Gramstad» en skikkelig krevende ell tung tur. Det blir liksom bare tre timer med tur. Noen ganger – flere ganger – i bratte og lange bakker, både opp og ned. Slike bakker krever jo sitt, men etter hvert blir det til at jeg går «forsiktig». En omskriving for å ta det med ro. En god mil på vei, 6-700 høydemeter og totalt tre timer, er ikke en utfordrende dagstur, men heller ikke en dagligdags affære for de fleste. Jeg tro jeg må være i noen lunde god form, når slike turer omtrent blir dagligdagse. Det er mange turer jeg kunne ha gått, men det blir oftest til at jeg holder meg på kjente og «kjære» stier. Det er litt skummelt å finne fram på nye plasser, og det tar i hvert gall tid.. Noe, vi som jobber for NAV, ikke har for mye av... «Fem topper fra Gramstad», betyr å ta mot Mattisrudlå, men ikke opp den «vanlige» veien opp Rindå fra Paradisskaret. Jeg går fortsatt inn Bjørndalsmyra og opp innerst i den dalen og mot Mattisrudlå. Fra Mattisrudlå er det lett å se neste delmål, Bjørndalsfjellet. Det er ikke mer enn en liten kilometer unna – i luftlinje. Det går opp og ned noen ganger mellom disse toppene, og noen av bakkene er både lange og bratte. Det tar likevel ikke lange tiden – en kilometer, selv med bakker, går kjapt. Denne gangen gikk det ikke kjappere enn at jeg måtte stoppe opp et par ganger for å se på stålormer. Det er ikke så ofte jeg får øye på slike på mine turer. Når det i tillegg kommer en kar og viser nok en stålorm – sleve som han mente den heter, så blir det mange på en gang. Den siste bakken opp til Bjørndalfjellet er bratt, men ikke lang. Det går – for meg – like lang tid opp som ned. Selv om skoene henger bedre enn noen andre jeg har hatt, blir det til at jeg «sikrer» omtrent hele tiden. Slikt tar tid. Lia opp mot Fjogstadnuten er ikke like bratt, men siden den går i små kneiker, er det anledning til å bli skikkelig andpusten – jeg tar det rolig, og holder pusten på et rimelig nivå. Fra Fjogstadnuten er det en ny kilometer – i luftlinje – ned til Kvitemyr, og stidelet mot Dalnuten. Skiltet mener det er 600 meter til toppen, men det er i tillegg 150 høydemeter. Avstanden er ikke lang men med en del høyde opp tar det litt tid, og det passer bra med en pause på toppen. Avstikkeren bort mot Øvre Eikenuten er ikke lang, og det er heller ikke mange høydemeter å bestige. Det er nærmest flate veien. Det kan være litt fuktig enkelte plasser, men denne dagen var det greit. Det er ikke mer enn noen få hundre meter omvei, men det må til om det skal bli fem topper. Denne dagen ble det en kjekk og grei rundtur. En tur jeg kan anbefale for alle som vil komme i form.
    2 poeng
  5. Snøseal funker. M77 i solsteika på balkongen ser ut til å suge til en del voks hvertfall. Holder for det meste tett.
    1 poeng
  6. Ikke for å kverulere, men har ikke denne diskusjonen sporet litt av i forhold til overskriften😳
    1 poeng
  7. Bestilt Sea to Summit sitt nye telt Telos tr3. Blir veldig spennende å teste. Ligger ikke så altfor mye informasjon på nettet, men det ser ut som det har en del veldig spennende funksjoner, i tillegg til super takhøyde. Håper det er en fullverdig erstatter for mitt Reinsfjell SL2 fra 2015!
    1 poeng
  8. Det var ikke meningen at noen skulle henge seg opp i den flåsete kommentaren min da. 😊 Poenget var først og fremst at man kan spare vekt med vandrestaver.
    1 poeng
  9. Vann, altfor mye vann. Flom og vanskelig med bakslengen mellom trærne. Tore
    1 poeng
  10. Kronikk fra NINA: https://www.nrk.no/ytring/markspist-av-hyttebygging-1.15966260 Det er særdeles sjokkerende å møte påstanden om at politikkere lyver når det passer dem, men jeg tror vi kan gå i mer konstruktive retninger. Hva med en ny hyttestandard? - selvforsynt med strøm - resirkulering av vann og kloakk - nærmeste parkering er 200 meter unna ... er tre punkter som synes for meg å være en god start for å kutte i størrelse og bruk.
    1 poeng
  11. Sitt i skrivende stund på Haveren 808m i Lofoten - beklageligvis noe is og snø under toppen så siste toppegg og selve toppunktet må bestiges en annen gang. Varden er bygd her jeg er - sikkert en grunn til det. Fin sti opp hit - passe stigning og fin temp å gå i.
    1 poeng
  12. Jaha, dette var jo en lite konstruktiv kommmentar, men heldigvis ikke like farlig som den forrige du ga hvor du fremstiller karbonstenger som det eneste teltstangmaterialet som har en lynfare forbundet med seg. Jeg må nesten anta at du ikke har forstått at aluminium også er et ekstremt ledende materiale (3.77 x 10^7 S/m) - som er materialet DAC superlight stenger lages av. Siden du har tatt grep for å ikke være en «grillrist» på fjellet antar jeg du har laget et slags ultralett omvendt faradaybur du sover inni i lynvær? Det er en risiko uansett hvilke teltstenger du velger å peke mot himmelen under slike forhold og å kun trekke frem karbonstenger som en lynfare er et direkte farlig råd. Det er totalvekten på sekken som teller for superlette gramjegere. Da er konseptet med å ha med seg multifunksjonelt utstyr som gjør at totalvekten på tur blir lettere smart. Teltstenger bærer du kun for å bruke til et telt, mens gåstaver har langt flere bruksområder.
    1 poeng
  13. Det tror jeg blir en umulig øvelse å lage en generell regel på. Oppå en stor bre vil du kunne ha samme fart som ellers i terreng, men i sprekkområder kan du risikere å måtte snu og ta lange omveier her og der.
    1 poeng
  14. Bergans sidelommer 2x2 pakning...drøyt 600,- . Øker Heliumen med 18 liter (360g) når tre er montert for lengre turer/ pack-raft(bæresystemet tåler greit drøye 20 kg).
    1 poeng
  15. Jeg har hatt mine Fischer E99 i vel 15 år nå uten noen problemer. Er på jakt etter et par smørefrie Fischer fjellski, som f.eks. Traverse 78 eller S-bound 98, så dette var ikke noe hyggelig lesning. Jeg har lagt merke til at vekten presses ned på disse skiene for hver modell som lanseres. Kan det hende at det nå har gått for langt, spesielt i kombinasjon med smørefri sone og mindre spenn som du nevner? Uansett så vil jeg minne om at garanti og reklamasjon er to forskjellige ting. I Norge har vi heldigvis et sterkt forbrukervern, og ettersom fjellski er ment til å vare vesentlig lengre enn to år har du fem års reklamasjonsrett hos butikken hvor du kjøpte produktet (så lenge det er i Norge selvsagt). Så om Fischer ikke vil ta dette på garantien spiller ingen rolle, du kan alltids reklamere til butikken og du vil etter all sannsynlighet få medhold.
    1 poeng
  16. Skal på hengekøyetur i pinsa, og orker ikke flere netter i en standard Ticket to the moon-køye, så røyk på en smell... igjen..
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.