Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. mai 2022 i alle områder

  1. Endelig første turen i høyden for sesongen, det gledes! Bildespam fra dagsturen jeg hadde søndag 1. Mai i Gjerstad(Agder), opp til Havrefjell, Ormfjell og Solhomfjell (638, 634 og 659moh). Turen gikk fra p-plassen på Sandtjønn hyttefelt og via lang rute opp til Havrefjell, så lang rute ned via Ormfjell. Dette var egentlig hele turplanen for dagen og den tok 3 timer og ble på ca 10 kilometer, men siden jeg ikke var noe særlig sliten(takket være god trening med lokale turer i vinter!), og at det var mange timer igjen med dagslys og mer enn nok drikke igjen i vannflaska, tok jeg like gjerne turen opp til branntårnet på Solhomfjell også, som la til nye 3 timer og 10 kilometer. Turen ble totalt på 20,8km og varte i ca 6t.(tid i bevegelse: 4t 17min.) Starten fra p-plassen ved Sandtjønnlia hyttefelt. Utsikt ned mot Sandtjønn hyttefelt og P-plassen. God stigning i starten. Lang rute opp til Havrefjell går på nedsiden av denne fjellkanten. Lettgått terreng og god blåmerket sti hele veien. Link-hytta Når jeg så det åpne fjellet vise seg etter man kom opp til hytta kom gledesrusen over at sesongen endelig er i gang Varden på Havrefjell Fra varden har man fin utsikt mot Sigridstjønn. Etter tips fra en annen som var på tur, tok jeg en liten omtur innom "Torjusheller". Utsikt mot Uvdalen midt i bildet og branntårnet på Solhomfjell på høyre side. På vei ned fra Ormfjell og med utsikt mot branntårnet på Solhomfjell på venstre side. På vei opp til Solhomfjell Ble ganske varmt i solsteika, så måtte avkjøles litt i det iskalde vannet. Utsikt mot Havrefjell (v) og Ormfjell (h). Utsikt mot favorittdelen av området, Uvdalen og Kvenntjønnane. Og bak de første fjellene ligger Åse-Vøllestadskogene og Hellersvann og Holmvann, som det er stor sjanse for at det blir en overnattingstur til i Pinse-helgen med ørretfiske og mer utforskning av området Isen er seig i skyggepartiene i høyden ved Langvatn(616moh) rett på nedsiden av branntårnet. Isen er kanskje allerede borte nå når jeg skriver dette noen dager senere... Et par lokalhistorier fra området om bjørnejakt og slikt: https://historier.no/historier/klaves-grasasen-bjonnejeger-og-solvsmed/ https://historier.no/historier/bjonneleik-og-lynnedslag-i-tollekniv/ (om de er sanne kan ikke jeg si noe om...)
    4 poeng
  2. Da bør de kanskje endre navnet til "Trine Rein" turmat...
    4 poeng
  3. Utvalg av bilder fra denne vinteren! Skaffet meg en til hund i slutten av høsten 2021 og min erfaring med polarhund er nokså fersk (siden 2019). Var veldig spent og brukte langtid før jeg kom skikkelig i gang med hundene foran pulken. Turene frem til slutten av februar har i hovedsak vært i å ha med bikkja (ene) på tur, til nå å være på tur med bikkjene. Det vil si forflytning fra A til B og tilbake med bikkjene som drar pulken hele veien. Som har vært en viktig milepæl og grunnen til at jeg ønsket å få meg polarhund 🐕‍🦺 Samtidig få en skikkelig kul tur. Vært veldig usikker på alt. Alt fra hvor langt kan jeg dra, hvordan er terrenget der jeg skal gå, hvor mye kan pulken veie, hvor mye tåler de, hvordan er føre, blir de lei av å trekke, har jeg god nok kontroll osv osv. Hadde hjerte i halsen første gang, har litt erfaring med en hund i fastdrag, men to stk halv ville i line er anna "ball game" Spesielt med en halvrufset hannhund i front på 3-4 metersline + pulk + 3,5 snøre fra pulk til meg. Men det har vært ekstremt morro og ekstremt lærerikt. Alt fra full fres i skogen og i ny spora løyper (tidlig på morgen kvisten, før hytteadelen våkner), hvor jeg har hatt nok med å holde meg fast meg begge henda i snøre og styre pulk. Bånngass ned skogen på vei ned fra fjellet, med håp om at bikkjene må bli slitne snart?? og sette ned tempoet! En episode med fullstendig kaos med pulkvelt, trynings på ski og to bikkjer som forsetter fremover med en langflat mann og velta pulk på slep uten å stoppe. Resultat: at jeg desperat holder meg fast i tre og prøver å få kontroll på bikkjene som desperat skal hilse på en premiesetter (som selvfølgelig er løs). Fikk kontroll, ingen skade skjedd og de fikk så vidt snust på hverandre Men fikk en sur kommentar fra hyttemannen med premiesetteren om jeg må ha bedre kustus på bikkjene mine. Uansett var det morro læll og god erfaring Kjøpt meg et anker som brukes til hundekjøring. Tenkte det var en god ide, beste kjøpet jeg har gjort det siste året... Fikk siste turen denne vinteren i helga, 1000 høydemeter opp og ned og rundt 3 mil +. Drit fin avslutning på vinteren, mange erfaring og tanker som er blitt gjort for denne vinteren. Glede meg til neste vinter allerede nå, selv om kløvsessongen er rundt hjørnet.
    2 poeng
  4. Da reiser jeg i til Georgia, hvor planen er å bruke noen dager på lage dagsrasjoner samt pakke og gjøre klar ulike depoter. Deretter starter ekspedisjonen min. Planen er å starte i byen Batumi med Svartehavet, og fra der gå hele veien Georgia og Azerbaijan, helt til jeg når det kaspiske havet! Jeg antar at turen blir rundt 1300-1500 km, og at jeg skal klare å gjennomføre det på rundt 3 mnd. Dersom noen har lyst å følge med på turen så er det mulig å se storyen min på Instagram @Norwegian_tarzan Eller å følge med på mapshare på Garmin. Share.garmin.com/fedda Ellers legger jeg ved en link med informasjon fra general konsulen til Georgia om noen ønsker å sjekke ut den. Så får dere alle ha en god sommer, og håper dere alle kommer dere ut på noen kjekke turer!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=424511012816280&id=100811615186223 Hilsen Fredrik
    1 poeng
  5. Hei, jeg har nylig kjøpt meg oppblåstbart liggeunderlag (Nemo Tensor Alpine). Jeg liker å bruke footprint til telt, men pleier også ta med et tynt skumunderlag for ekstra beskyttelse. Er det egentlig nødvendig, hvor stor er sjansen for punktering med kun footprint?? Hvis jeg kan vil jeg gjerne slippe å ta med skumunderlaget hver tur.
    1 poeng
  6. Men er det 25-26 m/s ? Synes det ser litt for rolig ut
    1 poeng
  7. Synes de gule "Firepot" posene som XXL har er helt godkjent+. En fordel med de vanlige middagene deres er at de kommer i flere forskjellige størrelser: Vanlig: https://www.xxl.no/firepot-langtidskokt-kjottgryte-turmat-yellow/p/1191513_1_style - 520kval Stor: https://www.xxl.no/firepot-langtidskokt-kjottgryte-stor-porsjon-turmat-yellow/p/1191514_1_style - 780kcal Har bare spist et par forskjellige av de, da gjerne ting som real ikke har. Spicy noe og Sopp noe - veldig godkjent, helt på høyde med real og godt med litt variasjon. Hadde posene vært oransje hadde jeg trodd det var real, med ny kokk som fikk lov til å lage mat tilpasset det nye årtusenet.
    1 poeng
  8. 234g m/brenner, 4 firesticks og nylonpose. Men ideelt har du og med den minste grillplaten for å stive av fireboxen, så da blir det 255g
    1 poeng
  9. Følger på Instagram. Blir gøy å følge med! 🤘
    1 poeng
  10. Jeg liker Vegglifjell som kortreist tur over tregrensa men litt keitete som A-B tur. Men å gå fra Skisenteret retning Lufsjå'Ish eller enda bedre Iming da får du noen fine utsikter og følelse av at du nærmer deg vidda. Et og annet fiskevann skal det være der. Trillemarka?
    1 poeng
  11. Jeg mener det ikke er noen vits med frysetørket på sånne turer. Frysetørket bruker jeg først og fremst når jeg må begrense vekta. Av og til bruker jeg frysetørret for enkelthets skyld, for eksempel hvis jeg bare skal ha en kort lunsjrast på en dagstur. Det går veldig fort og greit, og da bærer jeg som oftest med meg vannet så jeg kan raste hvor som helst, gjerne et sted det er fin natur. Når vekt ikke er begrensning (som på sånne turer som du nevner) foretrekker jeg å lage til mat som er mer smakfull og variert. Det kan være alt fra egg til frokost, gjerne med osteskiver over og falukorv eller bacon til. Stekte tomater er også godt tilbehør. Jeg tar gjerne med melk også til frokost, på termos hvis det er varmt. Lunsj pleier da ofte å være brødmat med godt smakfullt pålegg. Jeg tar gjerne med makrell i tomat, majones, kokt egg (kan kokes under frokosten), ost, spekepølse, syltetøy eller annet godt pålegg. Kaffe bør helst kokes på stedet, ikke tas med i termos, og da bærer jeg gjerne med meg vann hvis jeg ikke vet at jeg skal raste på et sted det er vann. Har jeg ikke spist egg til frokost kan jeg gjerne steike egg til lunsj. Middag lager jeg som oftest fra hermetikk eller ferskmat. Hvis det ikke er for varmt og/eller for lang tid kan jeg gjerne ta med kjøttdeig og hive oppi noe smakfult (chilisaus, chili explosion krydder, pepper, ketchup eller noe sånt). Dette kan toppes med eggnudler til en nydelig rett. Turistproviant (får man det lenger?) fungerer hvis man har oppi chilisaus eller ketchup. Pølser eller bacon (eller begge deler) kan stekes i terningstore biter der man har over tomatbønner til slutt. Svinekotteletter (helst røkte sommerkotteletter) eller nakkekotteletter er lett å steke og godt med potetsalat og litt grønt til. Pølser i brød eller lompe er jo en slager, men her må man ha ketchup og sennep. Stekte pølser er egentlig bedre, og her får man mye godt (bratwurst, knakk, lammepølser...) Vil man ikke ha de i lompe eller brød er det veldig godt med potetsalat til og gjerne noe grønt ved siden av. Mulighetene er mange og begrenses egentlig bare av fantasien. Bruker man frysetørret er i grunnen utvalget veldig begrenset i forhold. Og det er noe med frysetørket som minner litt om sagflis synes jeg, men det er sikkert bare meg... Det er også en annen ting ved å velge bort frysetørket. Å lage til frysetørket blir liksom litt for snart. Man varmer bare litt vann, hiver det opp i posen, venter 5 minutter og hiver i seg maten. Det er greit hvis man har det travelt, men har man det ikke travelt er det faktisk veldig trivelig å bruke en halvtime eller mer på å tilberede maten. Lukt og syn forbereder måltidet og bidrar til at det hele blir en helt annen opplevelse. Det blir litt som med frysetørket kaffe mot kokekaffe. Har man bare frysetørket, så får man finne seg i å drikke frysetørket. Men - er det kaffe? Jeg mener ordentlig kaffe? God og smakfull kaffe? Nei!
    1 poeng
  12. Ser at Monsen har kommet ut med turmat, er det noen som har testa? Det første jeg tenker på turmaten til Monsen er kamuflert Real, men han har ved flere anledninger uttalt at han ikke er noe fan/liker Real på tur. I følge Monsen på villspor spiser han bare potetmos. Har også gjort det ved et par anledninger når jeg ikke hatt noe annet, driter som regel betong etterpå . Ening i kommentar fra @Tor Magnus at Real er "the real deal"! Funke med Gilde Bolognes (rikelig med tabsco i), men lapskaus til gilde smaker herk og biffgryte smaker som lapskausen til gilde. Har ikke testa Fuizion Foods.
    1 poeng
  13. Blåfjell, Bjødnali og Sjelset. Broderen er usikker om han er klar for sommeren og turer inn til Blåfjellenden, og mener han trenger noen turer for å komme tilbake i god gammel form. Hvor «gammel form» er jeg usikker på, men jeg håper vi sammen kan dra innover også dette året. Siden jeg ofte går litt lengre turer, og broderen holder litt igjen, har det ikke blitt så mange utflukter sammen i det siste. Vi må i hvert fall få til en tur i uka sammen. Broderen foreslo å gå rundt Engjavatnet. Det bestyr en tur opp bakken til Blåfjell (som på lokalnamn.no heter Håfjell) og videre ned til Bjødnali. Fra Bjødnali følger vi veien videre mot «Skogen» og Breilia. Der er det slutt på veien, og videre rundt Engjavatnet er det en liten kilometer med flott natur. Siste delen av denne turen på omtrent 10 kilometer går på vei mot Sjelset og Kleiva, og sa langs ånå tilbake til Parkeringsplassen i Sælandsskogen. En flott og grei tur, som det er mulig å gå selv om det andre plasser blåser stikker og strå. Det har vært en periode med skikkelig flott vær. Kaldt, men sol og blå himmel, og ikke for mye vind. Flotte forhold for tur. Vi startet på parkeringsplassen med å hive av jakkene. Vi ville forsøke å gå turen i bare ullblusen. Det ville i så fall være første turen i ullblusen for broderen dette året. Vi regnet med å måtte ta på klær i høyden, men opp bakken ville det være bedre med bare blusen. Det er en grei bakke opp mot Stølsletta og Ragnhildstølen. Her blir det nesen alltid en liten pust i bakken før vi fortsatte videre opp mot Vindskaret. Denne gangen tok vi også opp mot Blåfjell. En liten avstikker på nesten en halv kilometer – opp og ned. Nesten helt nede i Olstilia, i siste bakken ned mot Moldtjørn, fant vi en hel masse skogsfiol. De lyste flott opp, og det er skikkelig kjekt å se blomstene komme. Nå hadde de fleste bjørkene fått grønne bader. Det er ikke mange dagene bjørka har den lyse, litt sarte, grønnfargen, men den fikk vi med oss på denne turen. Broderen har fortsatt treet, som han må ta bilde av. Derfor ble det også en avstikker til Bjødnali, før vi fortsatte på veien mot Skogen og Breilia. Som vanlig kikket vi etter dyra, og også denne gangen sto de på marka ned mot vannet, og var ikke til hinder for oss. Vi kom oss over Skogsånå og videre over sletta under Solkjen, og over myra mot traktorveien. Mye av turen videre er litt trist Veien over Jærbuskaret og ned til Sjelset er grei å gå men det er kjekkere å gå i marka. På vei nedover fikk vi se to ørner som svevde oppe i lufta. Det er en del ørn i området,men jeg har ikke sett ørn her før. Nede ved ånå, på vei mot Sælandsskogen, var det også blomster. Hvitveis i mengder. Det var nesten hvitt enkelte plasser. Det er flott å få med seg slike ting. Våren går fort. Broderen var mer en godt fornøyd med turen. Han hadde hatt en litt lengre tur enn vanlig og hadde ikke hatt problemer med knær eller ankler. En grei vårtur for oss begge.
    1 poeng
  14. Når man skal velge mellom opplevd egenerfaring mtp komfort kontra teoretisk idealløsning ifht temperatur så tipper jeg jeg hadde gjort som @Tessatroll hver dag Det skal litt til før undelagene ikke duger uansett. Selv ned i -25 har vi klart oss med 2 underlag og har aldri frosset. Da tror jeg førstevalget her som oftest hadde blitt å prioritere det som gir best liggefølelse for meg. (Og det er det ikke sikkert jeg hadde funnet ut hva var om jeg ikke hadde forsøkt selv, men bare lyttet til "ekspertene". Friluftsliv er i stor grad for meg å forsøke seg frem, noe mer enn å høre på "fasit", med mindre det dreier seg om sikkerhet...
    1 poeng
  15. Uten at det er ett bevist valg, så har jeg etter de fleste praktiske definisjoner sluttet å se TV. Dermed har jeg heller ikke fått med meg at Monsen er på villspor igjen, sånn bortsett fra at aktiviteten i denne tråden har vært ett tydelig hint. Tok meg tid til å lese litt i tråden, og er oppriktig overrasket over hvor skuffet enkelte er over Monsen og hvilke forventninger som stilles til hva han skal produsere. Dvs. litt av den underliggende mekanismen kan jeg skjønne, Monsen er ett sterkt merkenavn, så noen forventninger vil alltid ligge der når navnet preger en TV-produksjon. Men verden er jo helt annerledes enn da Monsen begynte å lage TV-programmer, den gang var det praktisk talt en ny sjanger - og han hadde i praksis monopol på den type innhold. Nå har vi en overflod av tilsvarende innhold, både på TV og strømming, og mye av det kan vi nok takke Monsen for, da han åpenbart har inspirert mange. Jeg trenger ikke lenger Monsen for å se Monsen. Så var det kjendiser på godt og vondt. Jeg må skrive noen ord om det også.. Siden jeg klarer meg uten TV, så klarer jeg meg helt fint uten kjendiser også. I tillegg så er jeg såpass heldig å ha unger som er interessert i natur og naturprogram, så de få gangene familien samles foran skjermen er det gjerne for å se naturprogram. Det er derimot hevet over tvil at når kjendiser som f.eks. Victor Sotberg er med i 71° Nord, så fører det til en større interesse for disse naturprogrammene. Og som forelder så synes jeg alt av naturprogram som utkonkurrerer f.eks Roblox, Minecraft og sosiale medier er ett kjempe pluss, selv om det involverer kjendiser. Så selv om disse kjendisene kanskje skremmer bort puristene og Monsens ur-publikum, så er det kanskje ett akseptabelt kompromiss og ett effektivt verktøy for å nå ut til ett nytt publikum og få flere interessert i natur og naturopplevelser? Vi andre kommer jo til å oppsøke naturen uansett. Og kanskje til og med smugtitte på programmene.. Som en personlig anekdote, litt på sidelinjen, så husker jeg fra den tida jeg selv fulgte med litt på TV at jeg ble mer interessert i 71° Nord igjen når de begynte med kjendisversjonen. Ikke fordi kjendisene interesserte meg, men fordi hele programmet endret seg fra å handle om allianser og taktisk spill, til samarbeid, samhold og naturopplevelser. Og jeg kjenner meg igjen i podcast-analogien ovenfor. Selv om kjendiser stort sett er helt irrelevante for meg i sin innarbeidede rolle, kommer de som regel positivt ut av slike program. Du kommer litt tettere innpå og bak fasaden, og kan av og til lære noe nyttig av- og om mennesker og mennesketyper med helt andre interesser og veivalg i livet. Noen har gått fra tilnærmet idiot-status til å rett ut imponere meg.
    1 poeng
  16. Utsikt fra Kampenhaug, over Ner- og Mellomdammen. Her lå det is for en uke siden. Fiskeforeningen har satt ut garn for å ta ut små-abboren, slik at ørreten kan trives bedre. Litt vanskelig å finne egnet fiskeplass da, men så fisken sprette hvertfall.
    1 poeng
  17. Kanotur i går. Hadde Lundevatn (Agder/Rogaland) helt for meg selv.
    1 poeng
  18. Her er bruksanvisning for knappetelt. Har tatt med 3-duker. fem-duker og 7-duker. 7-duker med vridd toppduk er mye brukt av hær og HV. Bortsett fra at teltet blir mere bukklete, og dermed lettere vanninntrenging, anser jeg vridd toppduk som tullete. Sikkert en sjant som har funnet på denne patenten. I tillegg til disse kan jeg 9-duker. Dette gir et "Co-telt" med spisst tak og loddrette vegger. Høyde 220 i spissen. Knappetelt.doc
    1 poeng
  19. Vil si det er enda større tabbe å ta med en toliter pistasj-is.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.