Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 03. mai 2022 i alle områder
-
Jeg har blitt så sykt lei frysetørket mat som Real, at jeg har begynt å ta med skikkelig mat på dagsturer og turer med 1-2 overnattinger. Bildene under er fra en dagstur, men spiller ingen rolle om det er dagstur eller første kvelden på overnatting, funker like bra uansett. Om man tar med seg tilbehøret helt eller kutter opp før man drar bestemmer man selv. Jeg har begynt å ta med en biff, litt potetsalat, samt rødløk, champignon og paprika som stekes sammen med biffen. Er man på tur ved fiskevann, kan biffen byttes ut med en fin ørret. Evt biff første dag, og fisk den andre dagen. Ikke noe værre å tilberede eller spesielt mer tidkrevende dette enn noe annet, det smaker bare mye bedre! Bærer aldri med meg vann til matlaging. Om det helt var dette du ønsket som svar vet jeg ikke, men hvertfall et tips4 poeng
-
Da reiser jeg i til Georgia, hvor planen er å bruke noen dager på lage dagsrasjoner samt pakke og gjøre klar ulike depoter. Deretter starter ekspedisjonen min. Planen er å starte i byen Batumi med Svartehavet, og fra der gå hele veien Georgia og Azerbaijan, helt til jeg når det kaspiske havet! Jeg antar at turen blir rundt 1300-1500 km, og at jeg skal klare å gjennomføre det på rundt 3 mnd. Dersom noen har lyst å følge med på turen så er det mulig å se storyen min på Instagram @Norwegian_tarzan Eller å følge med på mapshare på Garmin. Share.garmin.com/fedda Ellers legger jeg ved en link med informasjon fra general konsulen til Georgia om noen ønsker å sjekke ut den. Så får dere alle ha en god sommer, og håper dere alle kommer dere ut på noen kjekke turer!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=424511012816280&id=100811615186223 Hilsen Fredrik2 poeng
-
Hermetikk i papp er en slager på korte turer. Disse er billigere enn frysetørret, og skal bare varmes. Chili con carne, spaghetti og lapskaus er favorittene. Men hvorfor må du bære med deg vann til matlagingen? Du finner da en bekk stort sett over alt?2 poeng
-
DNT stenger 16 hytter på Hardangervidda for overnatting fra 1. mai til 10. juni 22 og fra 15. oktober 22 til 1. mars 23 av hensyn til villreinen. Desse hyttene blir stengde: Hadlaskard Helberghytta Hellevassbu Kalhovd Litlos Lufsjå Lågaros Middalsbu Mogen Mårbu Rauhelleren Sandhaug Stavali Stordalsbu Torehytta Tyssevassbu2 poeng
-
Ser at Monsen har kommet ut med turmat, er det noen som har testa? Det første jeg tenker på turmaten til Monsen er kamuflert Real, men han har ved flere anledninger uttalt at han ikke er noe fan/liker Real på tur. I følge Monsen på villspor spiser han bare potetmos. Har også gjort det ved et par anledninger når jeg ikke hatt noe annet, driter som regel betong etterpå . Ening i kommentar fra @Tor Magnus at Real er "the real deal"! Funke med Gilde Bolognes (rikelig med tabsco i), men lapskaus til gilde smaker herk og biffgryte smaker som lapskausen til gilde. Har ikke testa Fuizion Foods.2 poeng
-
Blåfjell, Bjødnali og Sjelset. Broderen er usikker om han er klar for sommeren og turer inn til Blåfjellenden, og mener han trenger noen turer for å komme tilbake i god gammel form. Hvor «gammel form» er jeg usikker på, men jeg håper vi sammen kan dra innover også dette året. Siden jeg ofte går litt lengre turer, og broderen holder litt igjen, har det ikke blitt så mange utflukter sammen i det siste. Vi må i hvert fall få til en tur i uka sammen. Broderen foreslo å gå rundt Engjavatnet. Det bestyr en tur opp bakken til Blåfjell (som på lokalnamn.no heter Håfjell) og videre ned til Bjødnali. Fra Bjødnali følger vi veien videre mot «Skogen» og Breilia. Der er det slutt på veien, og videre rundt Engjavatnet er det en liten kilometer med flott natur. Siste delen av denne turen på omtrent 10 kilometer går på vei mot Sjelset og Kleiva, og sa langs ånå tilbake til Parkeringsplassen i Sælandsskogen. En flott og grei tur, som det er mulig å gå selv om det andre plasser blåser stikker og strå. Det har vært en periode med skikkelig flott vær. Kaldt, men sol og blå himmel, og ikke for mye vind. Flotte forhold for tur. Vi startet på parkeringsplassen med å hive av jakkene. Vi ville forsøke å gå turen i bare ullblusen. Det ville i så fall være første turen i ullblusen for broderen dette året. Vi regnet med å måtte ta på klær i høyden, men opp bakken ville det være bedre med bare blusen. Det er en grei bakke opp mot Stølsletta og Ragnhildstølen. Her blir det nesen alltid en liten pust i bakken før vi fortsatte videre opp mot Vindskaret. Denne gangen tok vi også opp mot Blåfjell. En liten avstikker på nesten en halv kilometer – opp og ned. Nesten helt nede i Olstilia, i siste bakken ned mot Moldtjørn, fant vi en hel masse skogsfiol. De lyste flott opp, og det er skikkelig kjekt å se blomstene komme. Nå hadde de fleste bjørkene fått grønne bader. Det er ikke mange dagene bjørka har den lyse, litt sarte, grønnfargen, men den fikk vi med oss på denne turen. Broderen har fortsatt treet, som han må ta bilde av. Derfor ble det også en avstikker til Bjødnali, før vi fortsatte på veien mot Skogen og Breilia. Som vanlig kikket vi etter dyra, og også denne gangen sto de på marka ned mot vannet, og var ikke til hinder for oss. Vi kom oss over Skogsånå og videre over sletta under Solkjen, og over myra mot traktorveien. Mye av turen videre er litt trist Veien over Jærbuskaret og ned til Sjelset er grei å gå men det er kjekkere å gå i marka. På vei nedover fikk vi se to ørner som svevde oppe i lufta. Det er en del ørn i området,men jeg har ikke sett ørn her før. Nede ved ånå, på vei mot Sælandsskogen, var det også blomster. Hvitveis i mengder. Det var nesten hvitt enkelte plasser. Det er flott å få med seg slike ting. Våren går fort. Broderen var mer en godt fornøyd med turen. Han hadde hatt en litt lengre tur enn vanlig og hadde ikke hatt problemer med knær eller ankler. En grei vårtur for oss begge.2 poeng
-
Uten at det er ett bevist valg, så har jeg etter de fleste praktiske definisjoner sluttet å se TV. Dermed har jeg heller ikke fått med meg at Monsen er på villspor igjen, sånn bortsett fra at aktiviteten i denne tråden har vært ett tydelig hint. Tok meg tid til å lese litt i tråden, og er oppriktig overrasket over hvor skuffet enkelte er over Monsen og hvilke forventninger som stilles til hva han skal produsere. Dvs. litt av den underliggende mekanismen kan jeg skjønne, Monsen er ett sterkt merkenavn, så noen forventninger vil alltid ligge der når navnet preger en TV-produksjon. Men verden er jo helt annerledes enn da Monsen begynte å lage TV-programmer, den gang var det praktisk talt en ny sjanger - og han hadde i praksis monopol på den type innhold. Nå har vi en overflod av tilsvarende innhold, både på TV og strømming, og mye av det kan vi nok takke Monsen for, da han åpenbart har inspirert mange. Jeg trenger ikke lenger Monsen for å se Monsen. Så var det kjendiser på godt og vondt. Jeg må skrive noen ord om det også.. Siden jeg klarer meg uten TV, så klarer jeg meg helt fint uten kjendiser også. I tillegg så er jeg såpass heldig å ha unger som er interessert i natur og naturprogram, så de få gangene familien samles foran skjermen er det gjerne for å se naturprogram. Det er derimot hevet over tvil at når kjendiser som f.eks. Victor Sotberg er med i 71° Nord, så fører det til en større interesse for disse naturprogrammene. Og som forelder så synes jeg alt av naturprogram som utkonkurrerer f.eks Roblox, Minecraft og sosiale medier er ett kjempe pluss, selv om det involverer kjendiser. Så selv om disse kjendisene kanskje skremmer bort puristene og Monsens ur-publikum, så er det kanskje ett akseptabelt kompromiss og ett effektivt verktøy for å nå ut til ett nytt publikum og få flere interessert i natur og naturopplevelser? Vi andre kommer jo til å oppsøke naturen uansett. Og kanskje til og med smugtitte på programmene.. Som en personlig anekdote, litt på sidelinjen, så husker jeg fra den tida jeg selv fulgte med litt på TV at jeg ble mer interessert i 71° Nord igjen når de begynte med kjendisversjonen. Ikke fordi kjendisene interesserte meg, men fordi hele programmet endret seg fra å handle om allianser og taktisk spill, til samarbeid, samhold og naturopplevelser. Og jeg kjenner meg igjen i podcast-analogien ovenfor. Selv om kjendiser stort sett er helt irrelevante for meg i sin innarbeidede rolle, kommer de som regel positivt ut av slike program. Du kommer litt tettere innpå og bak fasaden, og kan av og til lære noe nyttig av- og om mennesker og mennesketyper med helt andre interesser og veivalg i livet. Noen har gått fra tilnærmet idiot-status til å rett ut imponere meg.2 poeng
-
Der snudde jeg helt rundt og bestilte meg et Big Agnes Tiger Wall UL 2p. Under et kilo. Gleder meg til å teste!2 poeng
-
Så er hermetikken mye raskere å lage, og trenger ikke å varmes så mye at du får blemmer i munnen av å spise den.1 poeng
-
Jeg mener det ikke er noen vits med frysetørket på sånne turer. Frysetørket bruker jeg først og fremst når jeg må begrense vekta. Av og til bruker jeg frysetørret for enkelthets skyld, for eksempel hvis jeg bare skal ha en kort lunsjrast på en dagstur. Det går veldig fort og greit, og da bærer jeg som oftest med meg vannet så jeg kan raste hvor som helst, gjerne et sted det er fin natur. Når vekt ikke er begrensning (som på sånne turer som du nevner) foretrekker jeg å lage til mat som er mer smakfull og variert. Det kan være alt fra egg til frokost, gjerne med osteskiver over og falukorv eller bacon til. Stekte tomater er også godt tilbehør. Jeg tar gjerne med melk også til frokost, på termos hvis det er varmt. Lunsj pleier da ofte å være brødmat med godt smakfullt pålegg. Jeg tar gjerne med makrell i tomat, majones, kokt egg (kan kokes under frokosten), ost, spekepølse, syltetøy eller annet godt pålegg. Kaffe bør helst kokes på stedet, ikke tas med i termos, og da bærer jeg gjerne med meg vann hvis jeg ikke vet at jeg skal raste på et sted det er vann. Har jeg ikke spist egg til frokost kan jeg gjerne steike egg til lunsj. Middag lager jeg som oftest fra hermetikk eller ferskmat. Hvis det ikke er for varmt og/eller for lang tid kan jeg gjerne ta med kjøttdeig og hive oppi noe smakfult (chilisaus, chili explosion krydder, pepper, ketchup eller noe sånt). Dette kan toppes med eggnudler til en nydelig rett. Turistproviant (får man det lenger?) fungerer hvis man har oppi chilisaus eller ketchup. Pølser eller bacon (eller begge deler) kan stekes i terningstore biter der man har over tomatbønner til slutt. Svinekotteletter (helst røkte sommerkotteletter) eller nakkekotteletter er lett å steke og godt med potetsalat og litt grønt til. Pølser i brød eller lompe er jo en slager, men her må man ha ketchup og sennep. Stekte pølser er egentlig bedre, og her får man mye godt (bratwurst, knakk, lammepølser...) Vil man ikke ha de i lompe eller brød er det veldig godt med potetsalat til og gjerne noe grønt ved siden av. Mulighetene er mange og begrenses egentlig bare av fantasien. Bruker man frysetørret er i grunnen utvalget veldig begrenset i forhold. Og det er noe med frysetørket som minner litt om sagflis synes jeg, men det er sikkert bare meg... Det er også en annen ting ved å velge bort frysetørket. Å lage til frysetørket blir liksom litt for snart. Man varmer bare litt vann, hiver det opp i posen, venter 5 minutter og hiver i seg maten. Det er greit hvis man har det travelt, men har man det ikke travelt er det faktisk veldig trivelig å bruke en halvtime eller mer på å tilberede maten. Lukt og syn forbereder måltidet og bidrar til at det hele blir en helt annen opplevelse. Det blir litt som med frysetørket kaffe mot kokekaffe. Har man bare frysetørket, så får man finne seg i å drikke frysetørket. Men - er det kaffe? Jeg mener ordentlig kaffe? God og smakfull kaffe? Nei!1 poeng
-
1 poeng
-
Har footprint til mitt også, Bruker det på steinete underlag. Er tynne materialer men de har holdt bra. Mitt er fra 2008 eller 2009 så vidt jeg husker. Ikke noe feil på det enda. Hadde bikkje en del år som tråkket rundt inne det.1 poeng
-
Spennende. LEgg gjerne ut en erfaring etterhvert. Har Copper UL2 selv men eldre modell. Tror dog Tiger i UL tipper over 1 kilo. 1,1 ferdig pakket. Men det er jo ikke all verden.1 poeng
-
Har et Cloud Up 2. Brukt på noen korte turer og en langtur. -lett å slå opp -litt liten plass i "forteltet" for stor sekk. Cloud Up 2 er etter min mening et ett-mannstelt. - teltet er ganske høyt i forhold til størrelsen, dette er bra når man er inne i teltet, men ikke optimalt i mye vind -kvaliteten virker god i forhold til pris - er litt skeptisk til å bruke dette teltet i regnvær over flere dager, siden man først setter opp innertelt og så drar over ytterduken. Alt i alt fornøyd med teltet, særlig sett i forhold til prisen.1 poeng
-
Jepp. Sommern når det er varmt bruker jeg en lett pose som er rated til 0 - minus 2. Da har jeg glidelås åpen ned til hofte og snur på den så øvre del blir som en dyne. Fungerer når det ikke er for kaldt. Som vanlig 3 sesong kjøpte jeg en pose fra Sierra Designs. Den er ratet til minus 8. Den er konstruert uten glidelås og har et "øye" foran. Inne er det en ganske bred flik som fungerer som dyne. Den er og dobbel på undersiden ved føttene, med en åpning mellom så det går å stikke ut beina. Den har fungert veldig bra for meg siden dynefliken er bred. Jeg sover ofte på mage med armer under hode. I vanlig pose blir det fort trangt. På underside av pose er den en lomme til å tre inn underlaget. Det gjør at posen ikke roterer når jeg snur meg. Den har funket veldig bra for meg men ikke sikkert det passer for alle. Link til versjon som selges i dag, ganske lik min, https://sierradesigns.com/backcountry-bed-20/1 poeng
-
Sy på noen elastiske stropper og fest posen i underlaget, gjør livet lettere. Hvorfor ikke alle poser har dette er vanskelig å forstå.1 poeng
-
Takk. Har tenkt akkurat det samme og der kom du meg i forkjøpet. Det er en helt naturlig overgang til litt mildere turer med noe mer moderat innhold enn tunge ekspedisjoner. Og han sier det jo selv, han var fysisk på topp som 37. Er da et mye bedre alternativ det han gjør nå enn å legge opp. Er andre som tar over og for de som vokser opp med f.eks Jens Kvernmå vil nok han gjøre mye av samme nytta for den yngre generasjon som Monsen har gjort for meg og oss på min alder.1 poeng
-
Jeg har en slik for packrafting: https://www.addnature.no/sea-to-summit-hydraulic-drypack-with-harness-90l-M507579.html, da blir alt så mye enklere.1 poeng
-
For de av oss som kaver mye i søvne er det lettere å snu seg i posen enn med den med skumunderlaget på toppen.1 poeng
-
En ting folk tydeligvis glemmer er at Monsen snart bikker 60 år (født i 1963). Ut fra kommentarer her virker det som om heltedyrkerne av Monsen fortsatt tror han er 25 (eller 38 som han var da han krysset Kanada) og kan gjøre hva han vil.1 poeng
-
Hvor var jeg rask? Og når var jeg det sist? Jeg ville brukt egenerfaring fremfor teori. Det samme ville @Tessatroll, Randulf og Wiggen. (De to siste må jeg bare stole på din referanse da jeg ikke har hørt/sett det selv). Jeg har sett forfoldsvis mange teoretiske forklaring på hvorfor det ene eller det andre øverst/nederst skal være bedre enn det andre. Uansett hvilken løsning vi har brukt så har vi aldri frosset med to underlag. Da er det lettere å velge det ene eller det andre pga egen komforterfaring...1 poeng
-
Kjøpte dette i vinter da turabstinensene tok overhånd. Har kun testet det i hagen et par ganger og det ser ihvertfall bra ut. Byttet til røde barduner av estetiske årsaker Det eneste negative jeg kan påpeke er at enden på stengene setter seg godt fast i den innsydde lommen innerst i kanalen, så man må jobbe litt for å få de ut når man skal ta ned teltet. Håper dette blir bedre med litt bruk1 poeng
-
1 poeng
-
Hei Blefjell, Vegglifjell og Skrim er fine turområder ikke langt fra Oslo hvor man kan få til en fin helgetur, men å belage seg på buss og tog i disse områdene er nok noe optimistisk.1 poeng
-
Jeg savner de gode Monsen turene hvor det å være på tur var det viktigste, med flott natur, dyr, fiske, bålkos og friluftslivet i fokus. Mindre talkshow og seilbåter, der finns det andre programmer. Håper også Nrk kan sette opp flere timer med Monsen på nett tv. Ble så skuffet når Monsen,Monsen og mattis viste 10minutter av Dovrefjell, resten var seiling.1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Jeg og broderen hadde en fin tur inn i Børgefjell her for et par uker siden. Det er ganske utrolig å planlegge en tur mange måneder i forveien og ende opp med knallvær 5 dager i strekk. Planen er å gå inn til Jengelen fra Thomasvatn - campe der - og gå rundt i området. Strekket er ca 15 km en vei i et lettgått terreng. 12 mars 2022 Oppstart fra Thomasvatn på formiddagen i et nydelig vær. Hardt føre. Oppsynet har akkurat kjørt inn forsyninger til hyttene der inne så det er også scooterspor, men hardt nok fra før nå. Storelvhøgda er første naturlige pausested - 300 høydemeter over startstedet, men det gikk ganske lett med langfeller. Videre innover Orrekdalen går det greit. Det mimres om både fjellforumtur i samme området, og andre turer i dette flotte fjellområdet. Orrekvatnet Endelig Jengelen med Jengelfjellet i bakgrunnen. Et fin del av Børgefjell Etter at teltene er oppe får vi borret i isen og den er kun 170 cm tykk. Jeg hadde på forhånd vært spent på istykkelsen og om det var nok med en forlenger til teleskopboret mitt, men det viste seg å gå bare bra. Det er ganske greit siden vi kan grave ned 20-30 cm for å finne overvann - lett å fylle kjelene/flaskene med vann. Vi bruker kvelden til å sette ut noen snører. Jengelen er litt lur siden det er vanskelig å se hvor det er grunner, så for å unngå å bore i en stein telter vi ved en skrent der jeg vet det er dypt på nedsiden. 13 Mars 2022 En fantastisk morgen ved Jengelen. Det er mange minusgrader på natta. Etter frokost er det sondering for andre fiskeplasser. Jeg angrer på at jeg ikke tok med et kart som viser grunnene.. Fisk får vi også - noe som denne videoen viser I litt rotete orden kommer noen flere bilder fra området disse 4 dagene... Jengelskardvatnet Mot Kvigtinden - Lesskjukkelen Mot Gaukarn - de store hvite vidder! Jengelhytta rimelig nedsnødd... Kveldstur over mot Blyvatnet og Trøndelag. Godt å sitte i teltet og fyre i primusen og se månen gli forbi glugga Morgenstund samme sted noen timer senere Så er det bare å bryte seg på heimtur. Opp en kneik før det er ned mot Orrekvatnet. Det er her steinhardt føre, og vi må av med skiene i enkelte partier for i det hele tatt komme oss frem. Så er vi tilbake til stedet vi hadde første pause 5 dager tidligere. Ned mot Thomasvatn gikk det smått og vi måtte gå på et isete og hardt spor nedover.1 poeng
-
Er crispi skarven jeg har ønske om å kjøpe men er usikker på om de har gått ut av produksjon? Finner ikke min størrelse noe sted1 poeng
-
Samtidig ble det invitert til klubbtur dagen etter, og sannelig var det mange som slo til! Selv med noe forfall ble vi seks stykker på tur midt i mars, det er jo ganske fantastisk her. Vi padlet på yttersiden av Hadseløya, på nesten stille hav bortsett fra dønninger som kom duvende inn mot det langgrunne området. Fantastisk tur, dette også. Ligger HER i bloggen nå.1 poeng
-
Jeg kjøpte er sånn i fjor. Liker den veldig godt. Lett å padle, godt, avtakbart sete med ryggstø, fin i motvind. God plass til min buhund mellom beina mine, plass til ryggsekk bak, og en dagstursekk foran. Ligger godt i vannet og oppleves stødig selv om den er smalere enn en vanlig kano. Synes jeg sitter litt for lavt til at det er behagelig å bruke kajakkåre, vanlig kanoåre er bra. Litt tung, men jeg har ikke problemer med å få den opp på taket av en Transit Connect. Lister meg inn bakfra, lurer kanoen opp på høykant og smyger den stille opp på bøylene. Jeg synes det er enklere å ta av setet før jeg laster den på bilen. Og det tar jo vekk et par kilo på vekta også. Legger ved et bilde fra jomfruturen på Oggevann. 😀1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00