Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. april 2022 i alle områder

  1. Ingen grunn til å beklage. Og du skal ikke være redd for å gjøre feil valg. Det kommer du garantert til å gjøre en del av. Det har i hvert fall jeg gjort mange ganger. Det heter ikke å dumme seg ut, men å skaffe seg erfaring. Man kan spørre for å unngå de største tabbene, men veldig mye må man faktisk bare teste ut for å se om det duger. Det som duger for én duger ikke nødvendigvis for alle andre også. Hva som duger for deg vet jeg jo selvsagt ikke, det må du nesten bare prøve. Det lure er å prøve de enkle alternativene først, for hvis det duger har man løst problemet på enkleste måte. Før hadde vi ikke oppblåsbare liggeunderlag (opp til rundt 1980 hadde jeg vel knapt hørt om de, senere hørte jeg om enkelte som brukte dem, og alternativene var få, de var omtrent like harde som skumunderlag, de var dyre og de kunne punktere). Jeg kjøpte vel mitt første en gang mellom 2005 og 2010 som jeg brukte på en tur med bil og telt i Finnmark og var vel ikke veldig overbevist om hvor mye bedre dette var (men det var ikke spesielt tykt heller da, slik som de man har i dag). Mesteparten av mitt friluftsliv (jeg er 63 år nå) har jeg ligget på enkle skumunderlag som dette: lenke, to oppå hverandre om vinteren, gjerne direkte på snøen, så det duger i massevis for meg i hvert fall. Kan egentlig ikke si at jeg pleide å tenke så mye på hva jeg lå på. Jeg var ute på tur og trivdes med det. Enkle kår var - og er jo hele poenget med å være på tur for meg. Jeg bruker som oftest skumunderlag nå også, rett og slett fordi det er så mye enklere å forholde seg til, ingen pumping, kan bruke det over alt, kan rulles ut når som helst for å ta en høneblund, for eksempel etter lunsj... Den lengste turen jeg har vært på sammenhengende var en padletur i 1997 som varte omtrent 6 uker. Jeg hadde kun et enkelt skumunderlag da også, uten at jeg tenkte noe over det. Jeg har også vært på andre turer over flere uker med bare skumunderlag. Men som sagt, om du synes det fungerer, det er det bare du som kan avgjøre. Ikke tenk og gruble for mye på det. Bare dra på tur og test, helst mer enn bare en gang så du rekker å bli litt vant med det. Det er nå i alle fall mitt råd.
    3 poeng
  2. Hei. Vi har hatt stor suksess på overnattingstur om vinteren med å putte hunden(fuglehund) ned i en gammel barnesovepose. Bikkja er så fornøyd med denne løsningen at den ikke vil stå opp og gå videre neste morgen.
    2 poeng
  3. Kart og kompass glemte jeg jo å nevne. Selv bruker jeg alltid GPS, men pleier å ha med papirkart i reserve når jeg ikke er sikker på at jeg klarer meg uten hvis GPSen skulle slutte å virke.
    1 poeng
  4. Jeg tror vel ikke du trenger noe særlig mer enn det du tar med deg på en vanlig dagstur + noe mer mat + telt/sovepose/liggeunderlag + noe enkelt kokeutstyr/skje eller gaffel (bruk kjelen/panna som tallerk)/kopp + en liten rull med kraftig tape (duct tape, tesa tape eller lignende). Når du så legger fiskesaker oppå dette tenker jeg det blir tungt nok å bære. Problemet med en så stor sekk er at det er alt for god plass til alt det man ikke trenger å ta med seg. Hvis du har tenkt å satse på fisk som mat er det greit å ta med noe veldig enkelt i fall du ikke får fisk, for eksempel havregryn, suppepose eller noe annet. Ta ikke med for mye mat. Hvis du skal lage noen plan, så lag en plan over måltidene og finn ut nøyaktig hva du skal spise (detaljert). Det er veldig lett å få med flere kg for mye mat om man ikke tenker seg om. Det kommer du til å måtte bære hjem igjen. 😓 Jeg pleier ellers alltid å tenke at plan B på kortere turer som dette er å komme seg til bygds eller hjem om noe går så galt at det ikke kan fikses med tape elelr man ikke kan fortsette turen uten å fikse skaden. Men du trenger ikke å vente helt til sommeren med å dra på tur. Det er fin vår ute nå og du kan derfor begynne å øve nå. Det er mulig å sette opp teltet i nærområdet og skaffe seg erfaring før man legger ut på en lengre tur. Det er både lærerikt og artig. Prøv gjerne ei natt eller to i regnvær også, bare for å se hvordan det fungerer. Noe av det triveligste jeg vet er nettopp å ligge i et telt mens regnet slår ned på teltduken. Rene vuggesangen.
    1 poeng
  5. Det du sier om "å dumme seg ut" og høsting av erfaring er interessant og viktig. Jeg tror jeg må forvente nedturer på veien til suksess. Noe annet vil tross alt være overraskende for en erfaren dagsvandrer blottet for erfaring med overnatting i terrenget.
    1 poeng
  6. Flotters innlegg 👍 Jeg studerer og jobber innenfor et klassisk lavtlønnet yrke så pris/ godt nok- ratio er viktig for meg. Jeg ser selvsagt at det beste ville være en sekk til 10 lapper, et telt til 15 og et underlag til 2K, men det er penger jeg er lite lysten på å svi av. Jeg tenker at "godt nok" får være tilstrekkelig. Når det er sagt er jeg opptatt av at det skal være lett og rent faktisk "godt nok" også. Ingenting er jo mer demotiverende enn å ligge vondt i et møkkatelt og fryse. Dersom dette ikke blir et blaff, men markerer starten på en ny interesse og fritidssyssel vil jeg heller oppgradere senere. Når det gjelder sovepose har jeg allerede flasket til litt ettersom at jeg bare hater å fryse. Har du forresten noen tips til pakking av sekk (85L)? Jeg har et telt på 3 kg og en sovepose på omlag 1.5 kg. Hva bør jeg tenke på før en 3 dagers fisketur/ telttur på Hardangervidda i sommer ? (Takker hjertelig for alle svar btw. Dette nettstedet er gull verdt)
    1 poeng
  7. Hei! Jeg bor i Lørenskog og er glad i å dra på telttur uten å måtte gå i flere timer. Jeg er ikke herfra så er ikke så veldig kjent. Har du et tips om fine teltplasser uten for mye trafikk med ca 1 til 1.5 timers gåing(gjerne kortere. Har en rygg som kan gå i lås og liker ikke tanken på å måtte gå veldig langt om uhellet skulle være ute) ? Har vært en del på ramstadsjøen i vinter og trives godt der, men nå når det blir varmere kommer folkemassene tilbake.
    1 poeng
  8. Kjøp deg et Therm-A-Rest Neoair Xlite eller Xterm med en gang, så sparer du både penger og masse vekt i lengden. Erfaringen med begge er at de er lette, komfortable og ekstremt holdbare, og brukes henholdsvis sommer og vinter hos meg.
    1 poeng
  9. Kan varmt anbefale Mountain Equipment Aerostat 7 Synthetic. Har brukt mitt ca 100 netter og syns dette har en fin blanding av komfort, vekt og isoleringsevne. Bruker mitt året rundt , men har som regel med ett tynt skumunderlag i bunn for å beskytte mot kvist og stein. Ser long versjonen som jeg har ligger på fjellsport til 1099, som jeg vil si er ett godt kjøp. Evt sjekk Finn.
    1 poeng
  10. Fikk nappet til meg 1 stykk på Støren Sport 1. Ser ut som om style CS ikke tilvirkes lengre.
    1 poeng
  11. Jeg ville valgt Spitsbergen om jeg var deg. Gjerne handlet på ca halv pris på kampanje. Da får du MYE telt for pengene...
    1 poeng
  12. Det er ikke sånn at fordi man spør ett enkelt spørsmål her inne, så er det enebetydende med å hoppe ut i det fordi man har kjøpt en ny dings. Uten utstyr får man heller ikke øvd på å bruke det - så enkelt er det. Kunnskaper og erfaring om det man holder på med burde ikke være nødvendig å ramse opp hver gang ett tema tas opp, vær så snill. Det blir som på Toppturgruppa, om noen spør om enkleste/mest brukte rute opp til ett turmål ender hver eneste tråd med lange utgreiinger om hvilke skredkompetanse og utstyr man har. Det er bare utrolig slitsomt…
    1 poeng
  13. Har ikke vært så mye annet enn nordlyset å ta bilder av de siste månedene (les: denne fotografen har ikke brydd seg med å prøve å ta bilder av så mye annet i mørten) men nå .. nå kan man snart se omgivelsene igjen .. midt på dagen i alle fall ..
    1 poeng
  14. Hvis bikkja blir kald på natta sier den nok i fra og da er det bare å putte den ned i din egen pose. Da blir dere varme begge to.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.