Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. april 2022 i alle områder

  1. Jeg og broderen hadde en fin tur inn i Børgefjell her for et par uker siden. Det er ganske utrolig å planlegge en tur mange måneder i forveien og ende opp med knallvær 5 dager i strekk. Planen er å gå inn til Jengelen fra Thomasvatn - campe der - og gå rundt i området. Strekket er ca 15 km en vei i et lettgått terreng. 12 mars 2022 Oppstart fra Thomasvatn på formiddagen i et nydelig vær. Hardt føre. Oppsynet har akkurat kjørt inn forsyninger til hyttene der inne så det er også scooterspor, men hardt nok fra før nå. Storelvhøgda er første naturlige pausested - 300 høydemeter over startstedet, men det gikk ganske lett med langfeller. Videre innover Orrekdalen går det greit. Det mimres om både fjellforumtur i samme området, og andre turer i dette flotte fjellområdet. Orrekvatnet Endelig Jengelen med Jengelfjellet i bakgrunnen. Et fin del av Børgefjell Etter at teltene er oppe får vi borret i isen og den er kun 170 cm tykk. Jeg hadde på forhånd vært spent på istykkelsen og om det var nok med en forlenger til teleskopboret mitt, men det viste seg å gå bare bra. Det er ganske greit siden vi kan grave ned 20-30 cm for å finne overvann - lett å fylle kjelene/flaskene med vann. Vi bruker kvelden til å sette ut noen snører. Jengelen er litt lur siden det er vanskelig å se hvor det er grunner, så for å unngå å bore i en stein telter vi ved en skrent der jeg vet det er dypt på nedsiden. 13 Mars 2022 En fantastisk morgen ved Jengelen. Det er mange minusgrader på natta. Etter frokost er det sondering for andre fiskeplasser. Jeg angrer på at jeg ikke tok med et kart som viser grunnene.. Fisk får vi også - noe som denne videoen viser I litt rotete orden kommer noen flere bilder fra området disse 4 dagene... Jengelskardvatnet Mot Kvigtinden - Lesskjukkelen Mot Gaukarn - de store hvite vidder! Jengelhytta rimelig nedsnødd... Kveldstur over mot Blyvatnet og Trøndelag. Godt å sitte i teltet og fyre i primusen og se månen gli forbi glugga Morgenstund samme sted noen timer senere Så er det bare å bryte seg på heimtur. Opp en kneik før det er ned mot Orrekvatnet. Det er her steinhardt føre, og vi må av med skiene i enkelte partier for i det hele tatt komme oss frem. Så er vi tilbake til stedet vi hadde første pause 5 dager tidligere. Ned mot Thomasvatn gikk det smått og vi måtte gå på et isete og hardt spor nedover.
    4 poeng
  2. Er nok flere av oss (meg selv inkludert) som har gått gjennom meeeer enn nødvendig av ting som frister, men som ikke fungerer i den praksis en har tenkt. 🤣🙈 Så hold godt på lommeboka! Blir nok ikke siste gang når du først er i gang. 😆
    2 poeng
  3. En liten rapport från skitur i Finnmark. Med mig på turen hade jag Martin och Majja, som är två fina och starka Alaskan huskies. Vi startade den 11 dagar långa turen i Tana (Masjok) och avslutade i Skoganvarre. Vi sov mestadels i tält, men hade också två nätter på Levajok fjellstue, när vi väntade på bättre väder. Vädret var ganska varierat. Vi hade flera riktigt fina dagar, och en del dagar med mycket vind och snöfall. Totalt hade vi tre dagar då vi inte kunde skida, på grund av dåligt väder. För det mesta följde vi skoterleder, och ett stycke följde vi Finnmarksløpets spår. Vi hade också några sträckor där vi gick ospårat. Totalt var det drygt 200 km, och vi hade en genomsnittsfart på cirka 7 km/h. Det var ett tag sedan jag gjorde en sololångtur, och nu kände jag att jag vill testa min kapacitet och komma in i min egen goda turrutin. Det fungerade bra, och jag är stolt och glad över vad jag och hundarna klarade. Att vara på solotur är för mig är mycket av en meditativ upplevelse, där jag får en djupare kontakt med mig själv och naturen, och verkligen kan finna roen. Men det är också en tid för att tänka på och sakna nära och kära. Nästa tur blir nog tillsammans med en vän. Kanske du har lust att följa med? 17.mp4
    1 poeng
  4. 1 poeng
  5. Jeg tror det først og fremst gjelder der de har ryddet etter for eksempel storm og har kappet stammen på et rotvelt mens det er tele i bakken. Den gjenværende rota kan da smette tilbake når telen slipper taket. Om det har vært noen ulykker med akkurat rasting ved rotvelt vet jeg ikke, men de vil vel være føre var og advare fordi de vet at det nå er ryddet en god del etter velt fra høststormene tenker jeg. Det har jo også vært en kraftig økning av uerfarne skogsturrister de par siste årene etter at de typiske sydenturristene oppdaget hvor fint det egentlig er å dra på tur her hjemme i Norge. Ved rydding av rotvelter har det vært både skader og dødsulykker der rota har klappet tilbake når stammen kuttes.
    1 poeng
  6. Alle passer til alle. snakker nå om typen med skrugjenger, se eksempel på ulike typer innfesting på denne siden : thenextchallenge.org/guide-camping-gas-canisters/ Altså med gjenger som de du finner her: www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/drivstoff.html Men greit å vite at a) noen har av og til hatt problem med bokser av merket Coleman når brukt sammen med brenner av annet merke og b) at det alltid lønner seg å sjekke at gassboksen(e) du skal ha med deg ut virker med den brenneren du skal bruke. Altså kort prøve-fyring får du drar ut. Dette selv om det i 99% av tilfellene sikkert funker greit, for det er jo leit om du treffer den ene prosenten når du sitter der sulten og kald ute i marka....
    1 poeng
  7. Jeg har aldri brukt regntrekk eller impregnert. Har vært på turer hvor det har høljet ned i 7 dager i strekk uten noe problem. Har vel og merke alltid hatt utstyr i pakkposer, men det har ikke vært noe tegn til vann inne i sekken i det hele tatt. Jeg har ikke noe erfaring med den sekken du har, men har flere sekker fra ulike produsenter som ikke skal være vanntette, men som har vist seg å være det.
    1 poeng
  8. Joda, snerten måte å pakke alt i ett det der. Viktigste er at du finner noe som både dekker behovet for effektiv pakking/transport og behovet du har for å lage mat ute. Er dog lett for at man henger seg opp i den ene eller den andre egenskapen og mister helheten av syne. Selv har jeg vært innom ulike fikse alternativer der jeg har satt sammen mine egne løsninger basert på ulike gryter/kjeler, kopper og fat , brenner osv, og også slike ferdig løsninger med gryte av den smale høye typen med brenner som følger med i settet. Går litt sport i det når man er litt sånn "gear nut", å finne ting som passer sammen og gjør man sparer vekt/plass osv. Men etter mye prøving og feiling, og erkjennelsen av at jeg koser meg med mat på tur (der det ikke bare er snakk om å hive innpå næring/få litt energi-påfyll), så ender jeg stort sett opp med Trangia settet som det på alle måter mest praktiske og effektive og som er stødig og lett å bruke. Men men, alt kommer an på behovet og turen. Trenger man bare varme opp litt suppe eller vann til en pose Real, eller lage noe varmt å drikke på en dagstur, så duger jo det meste. (Det grytesettet jeg har brukt lengst av alle utenom Trangia er dette (og en eldre litt mindre variant av samme), med ulike brennere, etter behov) Så... vel, du får begynne i den enden der du tror behovet er størst. Blir du bitt av basillen er det nok et fare for at du uansett ender opp med flere løsninger med tiden, til ulike behov. PS: Husk at med slike sett med flere gryter, Trangia eller det du linket til, uansett hva det blir, så er det fult mulig å bare ta med en av grytene/kjelene når man går - om det er behovet. Trenger ikke bære på alt om man ikke trenger det (og husk alltid å teste gassboks og brenneren sammen før du går. Litt dumt å finne ut at noe ikke virker når du har kommet langt til fjells).
    1 poeng
  9. Kom hjem fra vidda i går. Parkerte på Dyranut. Pulk og telting i 5 dager sørover fra Dyranut. Helt topp forhold og mye snø
    1 poeng
  10. Jeg har også 50 cm plugger fra Helsport fra før som er veldig myke, men disse nye her er veldig stive. Har ikke kontrollert vekta på de gamle, men disse her er mye mer solide har jeg inntrykk av, men tunge nok selvsagt. I motsetning til mye annet utstyr man kjøper er innkjøp av snøplugger en engangsinvestering. Det er ikke noe man sliter ut eller bytter ut så å kjøpe noe skikkelig med en gang kan forsvares. Jo, man kan klare seg med veistikker, trestikker og andre patenter, men det tar plass. Skulle jeg handlet noe i dag ville jeg vurdert å kjøpt de stikkene som TS hansen harhttps://www.thansen.no/camping/telt-tilbehor/tilbehor/teltplugg-camp-nature-xtreme-31-cm-6-stk/n15752/pn23892 - 149,- for 6 stk. Disse klarer seg til teltet siden de ikke har sideveis belastning. På bardunene må man ha noen lengre på 50. Dette er personlige preferanser..
    1 poeng
  11. Eneste mulige årsaken jeg kan tenkte meg må være at hun var veldig glad for å få ham ut av huset.
    1 poeng
  12. Ble en fin tur og pulken er helt perfekt for meg Hadde en flott tur i nydelig vær og fint fiske
    1 poeng
  13. 15 år gammelt Helsport Isfjell 2 Camp. Tatt i bruk for første gang i 2017 Pålitelig og relativt(alder tatt i betraktning) lett 4 sesongers telt. Her er stormklaffene pakket på innsiden.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.