Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. april 2022 i alle områder

  1. Gjorde en uformell test med setup av Big Agnes Tiger Wall HV UL2 ved kysten av Rogaland. Det var sterk kuling med liten storm i kastene (20-25ms) så det skulle passe i forhold til hva som er grensen for hva jeg vil sette opp et hvilket som helst telt i vindmessig (setter alltid opp i så mye le som mulig men det er jo ikke alltid mulig å beregne været i fjellet for eksempel). Bardunen på fotenden ble ikke satt opp - så det er ytterligere forbedringspotensiale. Spurte Big Agnes om hva de mente var beste måte å sette det opp på og hode enden mot vinden var best i forhold til stabilitet. Å sette opp et slikt telt blir jo litt annerledes enn et "skandinavisk" type telt hvor inner og ytter er i ett, så det tar mer tid/knot under disse forholdene. Når det er sagt så er det ikke så ofte jeg setter opp telt hvor det er liten storm i kastene Og inni er det jo et HAV av plass i forhold til mitt Helsport Ringstind Superlight 1-2 som veier omtrent like mye ferdig pakka. Trenger jeg egentlig så mye plass eller kan jeg gå ned til ett Tiger Wall eller Copper Spur UL1.....tiden vil vise. Link til selve teltet her.
    5 poeng
  2. Bruker Copper Spur UL2 selv, litt eldre modell. Synes det er fint med såpass plass. Men det kommer jo an på hvor mye man har med seg. Jeg har 125L sekk ofte. Er 187cm og litt kraftig. Skal du spare vekt finnes jo og Tiger Wall i Dyneema. Da veier 2 manns 770gr så vidt jeg husker. Men dyrt da. Jeg liker den typen telt, synes ikke det er noe knot å sette det opp heller. Er det vind pleier jeg plugge innertelt i bakken. så opp med stengene. Så ytterduk og barduner. Så klipser jeg opp innertelt. Etterstramming av plugger på innertelt og bardune. I rolig var klipser jeg innertelt før ytterduk. De tåler mer vind enn man skulle tro. Kompis sitt Ringstinfd 2 er langt mer bevegelig i vind enn mitt.
    2 poeng
  3. Dette er jo ikke bra i det hele tatt. Utstyret vi bruker i skog og mark skal da ikke etterlate masse plastrester ved normal bruk? Et så omfangsrikt liggeunderlag blir selvsagt transportert utenpå sekken, og da bør det ikke strø om seg med småbiter. Ikke at dette er det største bidraget til plast i naturen, men dette er er rett og slett for dårlig av en leverandør som Bergans, Jeg ville returnert underlaget og heller valgt ett som ikke forsøpler ved normal bruk.
    2 poeng
  4. Prøv å finn: Finn Åge Hjelmerud, Nittedal, han kan ha det du trenger. Han selger ofte noe på Finn.no
    1 poeng
  5. Hei. Det er bro over elva. Se min tur her hvis du vil. Ellers bør det gå finfint. Greit terreng.
    1 poeng
  6. Hvis du er villig til å legge noen kroner i sovepose vil jeg anbefale Cumulus X-lite 300 fra Polen. Veier 465g i reg, 490g i long, og har komfort 2 gr, limit -4. Sammenlignet med f.eks. Sea to Summit Spark-serien har X-lite bedre varme/vekt-ratio, og er litt rimeligere.
    1 poeng
  7. Sling Fin Portal 2 https://www.slingfin.com/products/portal-2 Supertelt! Lett, lekkert, solid, fleksibelt, ok plass, robust med tanke på vekt. Savner duk som går helt ned, og noen ganger savner jeg mer enn netting i innerteltet. Gode tester: https://sectionhiker.com/slingfin-portal-2p-tent-review/
    1 poeng
  8. Jeg kjøpte meg Brynje Expedition (buksen) for bruk denne sesongen og fått et par halv-langeturer med denne. Kort sagt - buksen kan varmt anbefales som skallbukse på lange skiturer. God passform og pusteevne. På siste tur møtte vi på skikkelig drittvær på Hardangervidda med 20m/s og 0-føre. Dette gjorde at buksen ble klissvåt (som ventet), men det var imponerende å se hvor raskst den tørket på kropp inne i teltet. Min kompis som også har Brynje jakken observerte det samme. På overkroppen bruker jeg en Mountain Equipment Polar skalljakke som absolutt ikke være like tillitsvekkende når det kom til tørkefunksjonene. En liten obs er kneområdet som fremstår svært nuppete og slitt etter forholdsvis kort tid, og ikke minst påvirker borrelås fra Alfa Outback dette området. Jeg har ikke snakket med Brynje enda om denne slitasjen, men de skryter jo hvert fall av at den er mulig å reparere, så det er sikkert en mulighet. Kort sagt; buksen gjør det den er ment for å gjøre, og kan varmt anbefales som den primære buksen til vinterfriluftsliv.
    1 poeng
  9. Bergans svar var att de Aldrig haft någon reklamation på samma skada.
    1 poeng
  10. Teltet står faktisk mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. Og duken i le oppførte seg eksemplarisk, kanskje fordi den er noe smalere bak, slik at den verste turbulensen uteble. Samme prinsipp som en får ved å snu skiboksen. Fin videosnutt.👍
    1 poeng
  11. Kjøpt på Norwegian Modellers ; https://www.modellers.no/ Lokalt og dyrt, finnes også på aliexpress. Men det er altid greit å kunne teste at de faktisk passer sammen før kjøp.
    1 poeng
  12. Det kan være mye vann i bekker og elver på den tiden, sjekk om det er broer på ruta og om de er helårs- eller sommerbroer - og når disse da blir lagt ut. Ville ikke prøvd å krysse en flomstor elv da, med hund, hvis det er en kryssing der DNT har vurdert at det skal være bro. Hvor mange dager har du tenkt å gå? Terrenget der er kupert, så fremdriften avhenger bl.a. av om du går på sti eller fritt i terrenget. Jeg synes 35 kg høres veldig mye ut, trenger du alt det utstyret? Lykke til med planlegging og gjennomføring!
    1 poeng
  13. Det var på tide å bytte ut vinterposen. Har en gammel Tyin Elite, uten glidelås fra Ajungilak. Har tatt godt vare på den i mange år, men de siste turene var kalde og lite søvn. Valget ble Jan Mayen fra Isbjørn, norsk soveposeprodusent. For meg er det fiberposer som gjelder, den tåler fuktighet bedre en dun. Volumet og vekt er større en dun, men vintertur er pulk, så ikke noe problem. Har allerede testet posen på 4-dagers tur på Hardangervidda. Det var -25 eller lavere om natta. Opplevde posen som varm. Pluss i margen for norskprodusert.
    1 poeng
  14. Lett med lite volum tilsier dun. Eneste argumentet jeg ser for noe annet enn dun må være om du på lengre turer foretrekker å sove i bivy eller under åpen himmel. I telt er det ingen problem med fukt. Gjerne mest for pengene ved å bestille direkte fra produsent. Ingen leverandør eller butikk som skal sitte igjen med avanse. Av dem som opererer basert på denne modellen har jeg selv god erfaring med både Cumulus og Roberts. Opplever Cumulus som mest oppdatert og mest for pengene. Basert på kravspesifikasjonen din kunne du eksempelvis vurdert Liteline 400: https://cumulus.equipment/intl_en/down-sleeping-bag-lite-line-400.html En stor fordel ved å bestille direkte fra produsent er at du kan få tilpasset posen etter eget ønske. Eksempelvis lengde og bredde kan tilpasset etter eget ønske. (Riktig lenge er som kjent akkurat så langt som du trenger, eventuelt noen cm ekstra. Unødvendig tomrom som må varmes opp i fotenden fører bare til kalde føtter.) Vedrørende fukt kan du om ønskelig velge fuktbestandig dun og/eller ytterstoff som tåler betydelig mer fukt (Pertex Quantum Pro). Aldri angret på fuktbestandig ytterstoff på mine poser. For spesielt interesserte kan også "filling ratio" kanskje være verdt en titt. Tror det kan være relevant å endre fra standard dersom en, som meg, flytter seg i soveposen framfor med soveposen. Fordel med mer fyll i front av soveposen dersom front av soveposen stort sett alltid er oppsiden når man sover. Soveposen tåler dermed kaldere temperatur uten mer vekt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.