Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. jan. 2022 i alle områder

  1. Det er jeg uenig i. Min erfaring med Gore-tex og membran eller bruk av tette plagg slik som vanntett regnsett er to helt forskjellige ting. Jeg har testet dette hver dag denne vinteren i forskjellige kombinasjoner. Bomull er bare helt forferdelig for øvrig. Jeg hadde på en bomullsbukse i går kveld på en to timers fjelltur i regn/sludd/snø og den buksa var våt, kald og tung når jeg var nede igjen. Jeg gadd ikke bytte eller trekke over regnbukse før turen siden jeg visste at turen var kort. Om jeg hadde hatt en regntett bukse utenpå ville den allikevel vært fuktig og kald, mens om jeg hadde hatt en skikkelig pustende skallbukse i stedet ville jeg vært tørr på ull-longsen når jeg kom ned igjen. Jeg har testet dette svært mye denne vinteren (er på tur hver dag - ofte 2 ganger daglig i all slags vær). Jeg har innsett at folk er forskjellige, noen svetter mer enn andre (slik som jeg gjør), og noen svetter mindre. Det er ofte forskjell på klima der man bor - jeg er oftest på tur i vått kystklima og denne vinteren har i særdeleshet vært våt og vindfull. Det kan også være forskjell på produsentene selvsagt. Skallbekledning har kommet for å bli og var en velsignelse for turfolket. En Arcteryx Alpha SV koster 8000,- (på tilbud kanskje til 5000), men man har jakke i mange år - tidløs og solid og med svært gode garantier.
    4 poeng
  2. Jeg hadde en 6 ukers vintertur i 2018. Innerst på kroppen: ull-underbukse, deretter, iang ull over og under (Devold eller Aclima er det jeg er mest fornøyd med). Skallbekledning: Goretex bukse med seler og Goretex jakke fra PeakPerformance. Bukse og jakke ganske stive og med gode luftemuligheter. Sauda down dunjakke fra Bergans til å trekke utenpå under pauser eller hvis det er ekstra kaldt. På beina: Fjellskisko fra Alfa. I tillegg til overtrekksko fra Alpina og gamasjer. Dette utstyret fungerte utmerket, vekten er lav. Det var forholdsvis kaldt de fire første ukene (-10, -30) , deretter slo været helt om og det ble varmt. Sier meg enig med de over som heller til GoreTex.
    1 poeng
  3. Hei Jeg synes stadig du blir flinkere. Dette går jo rette veien. Jeg kan se at du har utviklet deg siden den første videoen. Jeg bruker foresten 550 paracord. Fås på ebay til en rimelig penge og tar liten plass. Lykke til videre.
    1 poeng
  4. Det kan være veldig spennede å gå i fjellet i mai måned og hvordan føret blir avhenger helt av hvor varmt det blir. Jeg gikk Norge på langs (sør-nord) i 2018, og 29 mai var vi kommet til Finse. Da hadde vi bare gått på ski fra Haukeliseter. Planen var å starte på ski mye tidligere og fortsette et godt stykke til, men snøen smeltet veldig raskt bort. Skulle jeg gjort noe slik igjen i mai ville jeg muligens valgt truger istedet for ski. Skistøvler, ski og staver veier fort mer enn et par lette truger. Blir det en veldig snørik vinter er nok ski best. Brodder savnet jeg aldri og ville ikke tatt med. Truger har som regel gode stegjern og kan brukes istedet dersom du tar med det. Jeg bruker ikke staver, men det er en fordel ved vading av elver som kan være store under snøsmelting. Dersom det er interessant har jeg skrevet om turen dag for dag og hele mai 2018 finner du her https://www.utentur.com/2018/05/der det står en del om hvilke utfordringer vi hadde underveis, bla store elver panserskare om morran og tung snø på ettermiddagen. Til gjengjeld er det lite som slår følelsen av å ta seg en hvil på en bar rabb langt til fjells på denne tiden av året.
    1 poeng
  5. Jeg er helt enig i at å ha Besseggentilstander i resten av Jotunheimen/Norge ikke er bra (bare for å ha sagt det, jeg tror ikke det kommer til å skje). Selvfølgelig, det beste for naturen er jo at ingen av oss beveger oss der, men jeg tviler på at brukere av fjellforum holder seg unna av den grunn.. Som sagt så er det et veldig splittende tema, jeg har en løsning som kanskje kan brukes til å hjelpe begge sider. Målgruppen er alle som vil være/sove ute i naturen (så telt/hengekøye/åpen himmel). Campingplass er kanskje ikke det beste ordet på norsk, det henger litt igjen etter den engelske versjonen av Sweetspots hvor jeg brukte "camp spot". Selv bruker jeg "camp" i dagligtale, men er nok sant at campingplass assosierer til noe annet. At det skulle skape så mye forvirring så jeg ikke for meg, skal vurdere å bytte til noe annet! Noted, jeg skal gjøre noe så folk ikke blir forvirret av språkbruken. Hvordan folk ønsker å bruke/ikke bruke hjelpemidler på tur tror jeg de klarer å vurdere selv, å se ned på opplevelsen deres har jeg ikke tenkt til å gjøre. At de faktisk drar ut er bedre enn at de ikke gjøre det 100% "riktig" ifølge erfarne turgåere imo. Alle må starte et sted og med på veien får de uansett naturkunnskap (Sweetspots kan være med å gi de mer kunnskap om hvordan opptre hensynsfullt). Jeg er ganske interessert i hva/hvordan du tenker å veilede folk i naturkunnskap og friluftsliv generelt, dette kan sikkert integreres i appen (!). Som dere sikkert har skjønt er jeg positiv og proaktiv til å få folk ut, må si jeg savner dette fra noen av kommentarene over. Å nyte naturen er ikke en elitesport for spesielt interesserte. Å ta vare på den burde være allmennkunnskap, Sweetspots kan hjelpe til med det. Hvis du er imot at Sweetspots eksisterer ønsker jeg å utfordre deg til å tenkte på hvordan den kan brukes (evt hva må endres) til å løse problemene deres. ✌️
    1 poeng
  6. Da har jeg snakket med vauldalen hotell og har fått klarsignal til og sende en norgespakke dit med rasjonering. Skal også få meg et rom for natten til meg og bikkja😊. Takk for hjelpen👍
    1 poeng
  7. Siste tur var også i kajakken, da skulle jeg egentlig også padle i litt vind og bølger, men den var litt annerledes vindretning enn det skulle være etter varslet, så det gikk ikke helt sånn. Vinden kom i rosser, og havet var ellers ganske flatt. Men jeg fikk en fin tur, var i land et par plasser og kikket på ting til og med. Sjelden jeg gjør om vinteren, er varmere i kajakken. Mer HER i bloggen.
    1 poeng
  8. Da var det et par bloggposter igjen. Den første var «restefesten» etter Gyda, jeg var og padlet i litt vind og bølger. Til tider var det veldig fint, jeg padlet ut fra ei skjermet bukt så det gikk greit. Har ikke satt ut derfra før, men nå som det er snø går det å dra kajakken ned på nye steder. Fin trening. Flere bilder HER i bloggen.
    1 poeng
  9. Husk å sjekke O-ringen, om den har stått noen år.
    1 poeng
  10. All ære til de som har driv, lyst, interesse og pågangsmot for å starte et slikt prosjekt. Men jeg er usikker på målgruppen. Campingplass er for meg en organisert plass der man ikke bare kan sette opp telt, men kanskje også ha sanitærforhold, drikkevann, nært bilvei eller kanskje en kiosk. Definisjonen på camping fra Google: Camping er en ferieform hvor de reisende overnatter i telt, campingvogn, bobil eller utleiehytte, vanligvis på spesielt innrettede leirplasser (campingplass). Hvis målgruppen er fjellvandrere som går langt med telt, eller folk som er ute etter steder for å slå opp telt langs veier (villcamping), så ville jeg heller kalt det Teltplass eller Leirsted , leirplass e.l. Om jeg går på steder jeg er ukjent, så kan jeg se ganske greit hvor det er fine teltplasser bare ved å se i kartet. I hvert fall i natur som jeg er kjent med topografien. Børgefjell og Lomsdal Visten er i hvertfall grei sånn sett med lite tuer og lite rullesteiner etc - som oftest er det en odde ut i et fjellvann, eller en naturlig forhøyning som alltid er naturlig tørr. Om noen andre er der trasker jeg videre til neste vann/odde. En liten digresjon kanskje, men jeg mistenker at utenlandske bobiler har en slik database de deler posisjoner med hverandre på. Det er ikke måte på hvor mange utlendinger som finner frem til de mest utilgjengelige fjellveiene og parkeringsplassene som egentlig er tilrettelagt for lokale med en gapahuk, en benk og et do. Det er ikke udelt positivt, og de kan bli på samme plass lenge.
    1 poeng
  11. Liker godt designet på Mackenzie Kjelene, virker gjennomtenkt. De er billige 149.- på XXL 2021, har gummi på stort nok håndtak og en silikonknott i grei størrelse på lokket (Monashee modellen). Ting trenger ikke koste skjorta selv om noen har brukt hue noen minutter på produktdesign der man slipper å finne på løsninger før produktet blir «brukervennlig». Jeg liker spesielt navnet! Mackenzie er et vanlig skotsk etternavn. På Gaelisk betyr det «vanlig» eller «født av flammer» som begge beskriver produktet 99%, den mangler bare en «prìs ìseal» som oversatt blir lavpris /Lars
    1 poeng
  12. Ser det er et par poster jeg har glemt å legge her, men sist helg var jeg på skitur med pulk og ny pulksekk, den husker jeg i hvert fall. Det var en testtur, jeg og ei turvenninne dro for å teste diverse utstyr. Begge hadde med hengekøyer, og jeg hadde en hel sekk med ved i pulken sånn at vi kunne ha bål og kose oss. Det ble tyngre enn jeg hadde håpet (sånn er det når man pakker litt for mye etter "kjekt å ha"-metoden. )Anyhow, bilder og mer om turen ligger HER i bloggen.
    1 poeng
  13. Andre og tredje publikasjon i en kort serie om leirplasser på fjell og vidde i Nord-Norge. Høst og vinter. https://veidemannsblod.no/2021/12/19/leirplasser-ii-host/ https://veidemannsblod.no/2022/01/15/leirplasser-iii-vinter/
    1 poeng
  14. Jeg har prøvd litt forskjellig, og for tiden er dette min mest brukte kombinasjon: - På overkroppen: en vindtett jakke. Her er stor forskjell på jakker, noen er ikke vindtette nok til vinterbruk, og er for korte (eks. bergans microlight). Jeg bruker Norrøna Svalbard Cotton Light mest, den er lang, tynn, lett, har god hette, og er veldig vindtett tross at den er så tynn (det er knapt noe bomull i den, det er en vanlig tynn vindjakke). Når man bruker vindplagg er det vesentlig å ha med ett forsterkningsplagg som kan brukes under aktivitet i tilfelle hard vind, som f.eks. en tynn lett fleece eller en Arcteryx Atom LT. Det kan bli kaldt om det kommer hard vind som trekker gjennom. Ved skikkelig dårlig vær er en stiv skalljakke bedre, det er som en rustning. Tynne vindjakker klistrer seg mer inntil når det blåser, mens stive skalljakker står mer ut fra kroppen og man blir ikke like nedkjølt av vinden. Tykkere bomullsjakker er også gode i sterk vind, men det kan trekke litt gjennom og de blir ganske våte av svette. Bukse med bib stenger mer vind ute, men er ikke nødvendig. - På bena: En lett skallbukse med utslitt membran. Det er ikke vesentlig at membranet er vanntett, så billige skallbukser med gode lufteglidelåser eller en skallbukse som har begynt å ta inn vann passer fint til vinterbruk. De får såpass mye bank vinterstid at jeg sparer mine dyreste skallbukser til regnsesongen. Er det fint vær bruker jeg turbukser. @NPL20 finner du litt kraftige stive skallplagg av «billigere-men-bra-merker» som Heldre, Vikafjell etc. kan det kanskje fungere bra til vinterbruk. De dyre goretexklærne er ikke nødvendig på vinter, og blir fort slitt.
    1 poeng
  15. Og fordi som fremdeles følger denne trådens budskap kan jeg melde om at 3F UL har en kopi, fås herfra: https://pakklett.no/collections/3-manns-telt/products/himmel-4p-15d-3-3kg
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.