Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 06. nov. 2021 i alle områder

  1. På kaffepausen under dagens tur kom tilfeldigvis temaet om kortreiste klær opp. Det snakkes mye om kortreist mat, men hva går det an å få tak i av kortreiste klær? Vi gikk våre egne klær etter i sømmene, bokstavelig talt. Jeg hadde da følgende klær/land representert: Lowa-sko (produsert i Slovakia) Smartwool sokker (USA) Janus ullundertøy (produsert i Norge men merinoulla er vel neppe norsk?) Outdoor Research Ferrosi bukse (Kina) Bergans Venabu jakke (Kina) Eskimo/Bråten ullgenser (står 100% Norway. Ulla er ganske grov så den er vel kanskje norsk?) Hagløfs lue (Polen) Jeg hadde altså klær fra tre kontinenter. Det sier vel kanskje sitt om at dette er noe jeg kanskje burde vært mer bevisst på. Lar det seg gjøre å kjøpe all friluftsbekledning fra Norden, eller iallefall fra Nord-Europa? Det burde vel strengt tatt være mulig?
    1 poeng
  2. Overnatting i Maridalsalpene fra fredag til lørdag, for å få med meg en stjerneklar himmel, og for turen, selvsagt. Lavt skydekke i Maridalen, ned til rundt 200 moh (kan skimtes på bilde to). I høyden ble det klart og fint, og teltet var oppe i det sola gikk ned. Temperaturen bikket under null på natta. Vinteren nærmer seg.
    1 poeng
  3. Snøen la seg så smått i natt i Røros/ Femundtraktene. Skifter foreløpig mellom en liten pluss/ liten minus. Men holder seg.
    1 poeng
  4. Det er litt lite tur for tiden, mye andre greier dessverre. Men benytter anledningen til å komme bittelitt mer ajour med bloggen, så en testtur i mai er nå kommet omsider. Jeg var litt spent på hvordan formen var med tanke på tungt lastet kajakk, men det gikk heldigvis så pass bra at jeg kunne tørre å planlegge flere turer utover sommeren. Testturen gikk fra nesten helt innerst i Eidsfjorden, Rekøya ved Bjørndalsfjorden, og så utover Eidsfjorden innom Olderfjorden, Melfjorden og Hellfjorden, til jeg ble plukket opp på Guvåg. Skikkelig bra tur! 😁 Flere bilder og rapport HER i bloggen.
    1 poeng
  5. Vi har hver vår Devold Expedition Balaclava som er åpen, glad i den. Vi prøvde et par Bula Venti Facemask som definitivt ikke fungerte. Vi støtter din linse policy og kjenner oss ellers igjen i frustrasjonen 😁 -
    1 poeng
  6. Artig tips Det skal prøves - Takk @Aurejeger
    1 poeng
  7. Har cyckel ansiktsskdd med små hål i fungerar så länge det ej är minusgrader sedan is osv de skydden som kombinerar ansiktsskydd och mössa blir ofta svårt att sätta på glasögon efter man satt på ´balaklava´änndå svårare med hjälm på (ser nu att någon skrivit liknande men ni får hoppa över isf). Skulle jag köpa nytt system skulle skoterskydd med skärm vara en bra lösning tex för skidåkning vid extrem väder på kalfjäll om man ej har stor pälskant på huvan,jag provade en poplin damkappa som ej längre anv med dyligt men tyckte att det kom att klia i ansiktet kanske en strut i tyg med förstärkning/förstyvning liknande gammal moped i plast dyligt.
    1 poeng
  8. Kan jeg bruke åpen balaklava gjør jeg helst det, men jeg har også en med små hull for utlufting til de virkelig ufyselige dagene (som jeg helst ikke er ute i) Det blir mer eller mindre dugg uansett, også fordi brillene ligger for tett mot ansiktet, som allerede påpekt ovenfor. Linser er sikkert et bra alternativ, men jeg bruker ikke linser siden de er vanskelig å finne igjen i snøen🤓 I kampens hete har jeg spyttet på glassene og gnidd det inn og selv om skarpsynet kan bli litt lidende fungerer det inntil spyttet fryser til. Nei kjenner ikke til kjerringråd, ei heller andre råd, enn å sørge for gjennomtrekk mellom brille og ansikt.🌬️👀
    1 poeng
  9. Det er den som er skålformet som er til Omnifuel (Multifuel X2). Se bilde: Den til Nova er egentlig bare en slags bøyle og en disk. Tror det har blitt bytter beskrivelse på den et eller annet sted på veien til butikkene. Jeg kjøpte en (skålformet) når XXL hadde lager-rensk. Beskrivelsen på produktet i butikken var til Nova, men pappen som var stiftet på plastemballasjen originalt sa Primus. Her er bilde av den som er til nova:
    1 poeng
  10. Mhm, og det er også fint å sitte på i sammenbrettet form, sånn for å få bakenden litt opp fra bakken. Ja de trekker vann i mindre grad enn bamsetypen med "åpen" struktur. Og så har det en liten fordel med at en evt fuktig/sølete underside alltid brettes mot seg selv og ikke søler til oversiden.
    1 poeng
  11. Vi gikk til Jervfjellet i dag, øsende regn og kald vind. Lite utsikt, men fikk et glimt av Jonsvatnet mellom bygene såvidt.
    1 poeng
  12. Ikke akkurat i dag, men mandag og tirsdag på Follsjå (fiske)
    1 poeng
  13. Femundsmarka, ikke langt fra Synnervika, sist lørdag.
    1 poeng
  14. Litt magisk det bildet der, @bernt. Her har andre del av høstturen med klubben kommet i bloggen nå, det ble en fin tur på søndag også. Litt hvitere fjelltopper, men til tider magisk lys imellom elingene denne dagen og. Det var virkelig lurt å legge turen dit akkurat den helgen. Hele teksten og flere bilder ligger HER i bloggen så klart.
    1 poeng
  15. Rypejakt på Hardangervidda fra lørdag til søndag, hadde camp et par km fra Halne. Flott vinterstemning lørdagskveld før det slo om til pluss grader på søndagen.
    1 poeng
  16. I helgen gikk turen til Lasarettmoen i Skoganvarre for å inspisere restene av alle sykesengene, bygningsrestene og lastebilene Adolf svidde av før de forlot Finnmark. Ikke rart det ikke er mye gammelskog igjen I området, det må ha gått med litt brensel for å holde de bygningene varme gjennom vinteren. Heldigvis var det noe ungskog det fikk an å feste hengekøyer i. Vi noterte -14 på det kaldeste, men holdt oss gode og varme... https://no.m.wikipedia.org/wiki/Lasarettmoen
    1 poeng
  17. Fra helgens søndagstur, denne gangen også med utgangspunkt fra Uvdalsveien i Gjerstad(Agder): Måtte benytte meg av muligheten i helgen mens det enda var fint vær, så tok turen opp igjen der jeg var sist, men istedenfor å gå inn i Åse-Vøllestad-området og på grusveiene der, tok jeg av litt før jeg kom fram til grusveiene og tok heller turen opp til et vann som ligger ganske høyt(500moh) i forhold til de andre vannene i området. Og angrer jaggu ikke på at jeg gikk opp dit...! Bildespam! Foss i starten av turen, ikke mye liv der nå, men tipper det ikke er mulig å stå der om våren eller ved mye nedbør.. Da kan det nok og være vanskeligere å gå oppover fjellet der vannet renner, som er letteste veien opp i området jeg skal til.. Bålplass som ikke har blitt brukt på en stund... Pause og sjekke utsikten.. Tårnet på Solhomfjell kan skimtes i det fjerne, som en prikk på horisonten, litt til venstre for senter av bildet, på fjellet bakerst.. Sist jeg var her, gikk jeg nede på myra her, kom inn nede i venstre hjørne og gikk rundt vannet, over bekken helt bakerst i bildet, langs myra og mot høyre til veien som ligger bak treet i forgrunnen: Endelig framme ved vannet, og for en fantastisk FLOTT plass!! Her skal det overnattes! Det var mange fine muligheter til det her, noen steder med gamle bålplasser også.. Om det er fisk her, er usikkert, men det skal man vel klare seg uten, da kan man gå til andre vann i området! Pause og kikket om det var noe tegn til fisk... Ikke et eneste vak å se... På vei hjem i solnedgangen. Trenger ikke større sekk enn 9l på småturer, plass til det meste man trenger, men byttet ut 750ml titankjele, 100gr gassboks og gassbrenner + Rett i koppen-suppe med en boks Cola og 2 kvikk lunsj denne gang. Temperaturen falt fort når sola forsvant, på vei ned i skyggepartiene var tempen 4,7 grader, nede ved bilen var det 0 grader... Tror desverre dette var siste turen opp hit for i år, men nå skal jeg jaggu benytte meg mer av dette fantastiske området som ikke er mer enn en times kjøretur unna (20-30min på en lang grusvei).. Og neste år får det bli med overnatting og fiskestang og kanskje over flere dager for å gå fra vann til vann. Gleder meg allerede! Hvem trenger vel Femundsmarka, når man har dette så nærme! Oversikt over ruta:
    1 poeng
  18. Hei. Behøver ikke lagre emnene i mange måneder før du skal begynne arbeide med dem,. Finn deg et emne, legg det i en kjele. Ha ca 4 liter vann, og en neve med grovsalt. Kok emne i rundt 1,5 time. Du kan grovskjere til emnet før du koker det, det er det beste. Etter at du har kokt det legger du det på benken og la det tørke i en times tid. Du kan begynne og arbeide med emnet nå, men om du ikke skal det, legg det i fryseren. Ta det ut en times tid før du skal arbeide med det, legg den i fryseren igjen når du er ferdig for dagen. ta dte ut og inn i fryseren en 4-5 ganger, tin det i en times tid og legg det i fryseren igjen. Dette gjør at tørkeprossesen blir sakte og garantert at den ikke sprekker. Når du skal pusse koppen før oljing, spray lunket vann og la det tørke. Du vil kjenne trefibrene reise seg. Puss dette ned (fort gjort), gjenta prossesen 2-3 ganger. Når du er ferdig med finpussingen kan du olje den. Evt beise koppen (kun på utsiden). Mahognybrun er en nydelig farge, fåes på fargehandel. Heter herdins vannbeis. I pulverform som du blander ut med kokenes vann. Når den er helt tørr, pusser du over fargen litt. da er det klart til oljing. På utsiden kan du bruke Danish oil, trenger godt inn i treverket og gir en hard overflate og som ikke ripes opp eller flasser av. Den gir en god vannavstøtende effekt, samt bevarer treverket lenge. andre alternativ er finishing oil. er noe av det samme som danish. På innsiden av koppen kan du bruke renset parafin, fåes kjøpt på apoteket. Eller eventuelt matolje. Men matolja har en tendens til og etterlate seg et fettlag som setter litt preg på kaffe og annen drikke du har oppi koppen. Neop ferdig med ei kokse av bjørkeknute. Den ble bare helt nydelig i mahognybrun. Perfekt resultat med danish oil. Lykke til.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.