Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. okt. 2021 i alle områder

  1. Mitt duplex fikk prøvd seg skikkelig på sørøya i sommer. Hadde opptil 24 sek/m vind. og det klarte seg veldig bra. Men det er ett par ting man bør huske på: - sett opp teltet med Zpack logoene mot vinden. - bruk gå staver som teltstenger hvis du forventer vind. Enkelt å justere høyden på teltet. - ikke stort problem med kondens med teltet helt ned mot bakken når det er mye vind. Blir såpass sirkulasjon uansett da. - Husk ørepropper! Det bråker noe sinnsykt i mye vind. Bruk tid på å få det stramt. - det kan lønne seg å teipe på ett ekstra bradufeste ca der hempen midt på døra er. Ha en shockcord kle i sekken til å feste her med en plugg. Det hjelper med å holde døren stram og hjelper masse med blafring.
    3 poeng
  2. Hvis det er med seler til rumpetaska, så anbefaler jeg å teste dem. Jeg har brukt en del hoftesekk på jakt(Gammel Bergans-modell på ca 10 liter. Husker ikke modellnavn.) Den har jeg supplert med et par gamle kryssreimer. Det er veldig behagelig å kunne variere trykk på hofter og skuldre etter behov. Og ikke minst, å kunne åpne hoftebeltet uten å få opptatte hender, eller å dumpe sekken i lyngen.
    2 poeng
  3. Det er til å feste i hempene (D-ringer på eldre modell) slik det blir en slags sekk med hoftebelte.
    2 poeng
  4. Kart og kompass. Det gir et helt annet overblikk enn det skjermbaserte løsninger gir.
    2 poeng
  5. Driver og rusler med sekk langs Via Francigena i Italia. Flere detaljer her: https://berntsturer.wordpress.com/
    1 poeng
  6. Jeg kjøpte denne rompetaska på 11 liter i 2017. Den ble kjøpt pga avrevet muskel i skulder, og skulder tålte ikke ryggsekkens skulderreim. Denne rompetaska blir brukt den dag idag, selv med opptrent skulder. Hoftebeltet sitter godt selv med tung rompetaske. Bred og god polstring. Anbefales som en liten dagstursekk.
    1 poeng
  7. @Tickle notert, hjertelig. Det var også med eit slags selesystem, til bæring av det utover det ein får plass til vil eg tru? Det sto på Bergans sine sider at informasjon om systemet sto om på teknisk informasjon - som ikkje var tilgjengelig 😂 Men eg finner vell ut av det. Blir spennande å prøve denne ut i praksis 😊
    1 poeng
  8. Det estimatet på tid på Ut er hele turen (tur/retur) slik jeg tolker teksten. Det gir i hvert fall mening fra egen erfaring der oppe. Sikksakkveien var der i 2017 i hvert fall, men mener å huske at den var ganske ny på det tidspunktet. En god del seige høydemetere er spart om det er mulig å kjøre/shuttles opp der, men det var ikke noe vi utforsket da.
    1 poeng
  9. Vi gikk fra P3 Mågelitopp til Trolltunga og på returen gikk vi ned til P2 Skjeggedal. Strava klokket totalt 25km og 6,5t i bevegelse. Brukte shuttlebuss fra P2 til P3 (skikkelig bratt) for å spare de høydemetrene i starten av turen. På returen valgte vi å gå veien ned til P2 for å få noen kilometer ekstra.
    1 poeng
  10. Det du skriver om kvalitet er utgangspunktet vårt etter mange års erfaring med tekniske duppeditter! Jeg har bakgrunn fra den data-tekniske verden og vet hvor dyrt det kan være å gamble på rimelige, eller komponenter laget uten gode nok produksjonskrav. Variasjon i kvalitet er det som ofte går igjen med rimeligere løsninger. Noen er kjempefornøyd og andre hater produktet. Når det er sagt handler det tekniske markedet ofte om hvem produsenten av duppeditten er, og under hvilke produksjonskrav -ikke nødvendigvis prisen. Mange merker er bare et navn de trykker på produkter fysisk produsert av andre, kalt Re-branding, Off-Site produksjon / Outsourcing (IKEA & Biltema er gode eksempel). Jeg er rimelig sikker på at Lupine har vurdert produksjon i Asia men kommet fram til at innsparingen ikke var stor nok med ønsket kvalitetsnivå. Fra Lupine.de: We develop and manufacture all Lupine lamps exclusively in Germany. The majority of the individual components are manufactured in Germany or neighboring European countries specifically to achieve our high standards of performance and durability. That’s the way we’re able to achieve our unique quality. L/
    1 poeng
  11. Om thermosen isolerer så dårlig at det blir varmt rundt den, så er det trolig på tide å oppgradere thermos Vannflasken var en god ide 👍
    1 poeng
  12. Kart og kompass. Gps ligger avslått i sekken til nødbruk. Dvs. i tåke, whiteout, natterstid osv. sammen med kartet. Av den enkle grunn at jeg ser ikke "hele bildet" med GPS. Hender seg jeg kontrollsjekker med en eller annen app på tlf. sommerstid.
    1 poeng
  13. Stone Glacier er laget for jakt og veier mye mindre i egenvekt enn konkurrentene i pakkramme-avdelingen for tung bør. SG har et system der du kan pakke fangsten på en egen «lastehylle» mellom sekken og rammen. Sekken er helt knall til denne bruken og samtidig god å bære mindre kvanta av utstyr i, som feks på kortere dagsturer fra camp. Komprimerer meget bra med gode løsninger. Skal du ikke bruke den til jakt, og dermed ikke har behov for å bære ut utstyr OG fangst, så finnes det sikkert lettere alternativer. Ser det er flere som mener at Norrøna og Bergans sine pakkrammesekker er bedre å bære SKIKKELIG tung bør i, men jeg trives godt med min SG sekk. Skal dog sies at jeg holder meg til 40-45 kilos last, blir det tyngre går jeg heller to turer. Og mesteparten av tiden så er det tross alt bare utstyret som skal bæres;-)
    1 poeng
  14. Minner meg på at jeg må finne fram en liten tube superlim å legge i førstehjelpsposen
    1 poeng
  15. ...en Tasmanian Tiger Essential Pack mkII 9l-sekk. Kjekt med noe som er mindre enn 24l 5.11 Rush-sekken på småturer der man ikke trenger å ha med så mye, bare ting som feks drikke, jakke, hansker/lue, hodelykt, kniv/Leatherman, niste eller et lite kokesystem, og et lite kamera etter behov. Og så kan den jo pakkes med i større sekk på lengere overnattingsturer om man vil ha en dagstursekk. Sekken er ikke så stor og pakkes enkelt veldig flatt, og veier 0,5kg. Her fra første testturen nå i kveld, sammen med en Nalgene Oasis 1l-flaske:
    1 poeng
  16. Kart lagret på mobilen, papirkart og kompass i sekken som backup. Veldig kjekt med den GPS-prikken på mobilkartet når man går og skal se hvor man er, eller tilfelle man skal bryte av sti eller noe, for å utforske Har og sporing på både InReach Mini og Garmin Instinct-klokka man kan følge tilbake om ting virkelig skulle gå galt. Men har og lært meg hvor sola står når klokken er 12. Det er jo og et kjekt triks å kunne begge veier, både med å bruke klokka eller kompasset. (uten å fordype seg i breddegrader og minutter man legge på og trekke fra om man beveger seg vest/øst.. så kan jo de som vil vite mer om det Google)
    1 poeng
  17. Den støtter jeg. ikke noe er som å ligge i teltet eller ved bålet og studere kart ( papir) og planlegge fremtidig rute. latitude
    1 poeng
  18. Jeg stemmer soleklart for en GPS framfor smarttelefon. Smarttelefon er ok til sommerbruk, men til bruk om vinteren, i regnet, i kajakken etc. er GPS mye bedre. GPS er mye mer robust, har utskiftbare batteri, bruker mindre strøm, lengre batteritid, enklere å betjene, fungerer når det er vått, virker med votter, mer pålitelig og mer nøyaktig. Men selve skjermen, brukergrensesnittet, og prosessorkraften er steinalder sammenlignet med smarttelefonen. Føles utdatert egentlig… Jeg har en gammel Garmin Etrex 30x som jeg har brukt i årevis og er veldig fornøyd med. Den byttes nok ikke, men jeg håper verden har gått videre og at det finnes mer moderne saker å velge i…
    1 poeng
  19. Silva lykter har jeg hatt mange av. Synes kvaliteten har blitt dårligere. Den første jeg hadde var av veldig bra kvalitet, kjøpt rundt 1990 og lever ennå. Silva lykter jeg har kjøpt senere har hatt dårlig kvalitet. Har nå lupine lykt og er fornøyd. Hadde ikke vært i tvil hva jeg ville valgt . Men prisen er veldig høy. Ser de har tilbud på lupine på Brukås Sport nå.
    1 poeng
  20. Kari Traa er det absolutt dårligste jeg har vært borti. Det har jeg rett og slett slutta å kjøpe. Grensa var nådd da det gikk hull på plagget (helt nytt) bare av at jeg kledde det på meg. Så feit er jeg ikke. Mange plagg får små hull hist og pist, sånn er det når man bruker mye plagg utenpå med glidelås. Men Kari Traa er eneste merket jeg har bokstavelig talt slitt i filler. Samtidig har jeg plagg fra andre merker som er mange år eldre og brukt mye mer, uten at de ser i nærheten så ille ut. Kommer ikke Kari Traa-plagg inn i huset her igjen med mindre de ligger i gavepapir.
    1 poeng
  21. En skikkelig fin tur sist uke. Jeg er ikke storbegeistret for bållukt i etterkant av en tur, så jeg synes sjelden det er verdt det – og dropper det følgelig som regel på tur. Men nå skulle medpadler komme på direkten fra jobb for at vi skulle få mest mulig tid mens det var lyst, så da ble det naturlig med bålmiddag. Været var flott, lyset desslike, og det ble nok en gang grundig bevist at en tur ikke behøver å være kilometerlang for å bli skikkelig bra. Rapport og bilder HER i bloggen.
    1 poeng
  22. Jeg ville ha kjøp en slik: https://prisguiden.no/produkt/bergans-budor-hip-pack-11l-480826 Da er problemet løst.
    1 poeng
  23. Det har blitt en del tur i det siste, heldigvis. I går var det elendig vær, men forrige uke hadde vi en knallfin onsdagspadling til Roksøya. Fargetiden er underveis, det er helt sikkert. Flere bilder HER i bloggen.
    1 poeng
  24. Da har jeg havna i den posisjonen at jeg faktisk kan uttale meg basert på egne erfaringer i denne tråden 😁 ble den heldige eier av et brukt Zpacks Duplex i blått for kort tid siden, og det har fått sin debut på Lifjell - 2 netter i forrige uke. Jeg er veldig imponert! Teltet i pakkposen kjennes ut som en vits, duken kjennes ut som en litt knitrende søppelpose - men du verden, det er likevel solide saker - og overraskende stabilt oppsett. Med vinden mot en kortside (den med Zpacks-logoer på) var 5-6 sekundmeter og kast på opp mot 10 ikke noe problem. Jeg hadde stavene på rundt 120 cm, men underlaget var litt ujevnt - og vinden pressa duken ned, så opplevde ikke noe trekk inn i teltet (dvs myggnettet mellom bathtub floor og selve teltduken ble liggende i «bretten» av vinden». Merka ikke noe til kondens, selv om andrenatta hadde gode vekstvilkår for dette. Jeg er usikker på hvordan det hadde vært hvis vinden dreia og kom inn på en av døråpningssidene, ser for meg at det kunne blitt vel luftig da - det er ei stor glipe mellom bakken og ytterteltet her. Ville i så fall ha lagt sekken ned som ekstra vegg mot vinden. Jeg tok den varmere tresesongsposen min (WM Apache) og er glad for det - teltet gir på ingen måte samme lune varme som f.eks Soulo gjør. En fin ting med den relativt gjennomskinnelige ytterduken er at man kan følge med på skiftningene i været innenfra. Jeg følte at jeg på et vis fikk med meg solnedgangen - og før den tid var det lett å legge merke til overgangene i ulikt skydekke. Sammenligna med MSR Hubba Hubba som jeg har brukt mye som «godværstelt» / sommertelt siste 14 år, står ikke dette noe tilbake mtp vindstabilitet. Det overbeviste såpass at jeg vurderer å kvitte meg med Helsport Reinsfjell 2SL, da bruksområdene for disse er såpass like, og jeg sparer mye vekt på å velge Duplex. Hvis det er meldt ruskevær høst / vår vil jeg uansett ha noe litt mer lunt og robust enn begge disse to (vurderer et Nallo 3, fint for to voksne, nok plass for meg og to kids - lett nok til at jeg kan bruke det alene også…) Her kommer vinden inn fra venstre side i bildet, ytterduken blir pressa ned og det er ingen trekk inn i teltet. Teltet kan skimtes på åsryggen ca midt i bildet, valgte ikke en veldig beskytta leirplass. Gjennomsiktlighet i duken - solnedgangen kunne til en viss grad nytes innenfra. Hadde en solid regnskur denne kvelden. Frokost-kos Leirplassen andrenatta
    1 poeng
  25. Jeg ville ikke satsa på sko som ikke passer på foten. 😊 Crispi, Alfa, Salomon med flere har alle blitt smalere de siste åra. Noen kaller det ‘anatomisk passform’, med en smalere forfot og en innoverrettet storetå. Jeg antar det er et slags motefenomen... Jeg kjenner til noen få svenske og amerikanske produsenter som fortsatt lager fottøy med ‘fotform’, som Lundhags, Keen, Altra og Topo. Noen som kjenner til flere?
    1 poeng
  26. Hei Får skrive noen ord om noe som ikke gikk helt som planlagt. skogstur med stang og sekk i ett fantastisk høstvær. Div tilbehør til fisken jeg skulle få, var med i sekken. Det obligatoriske liggeunderlaget og Jervenduken var også i sekken så en kan hvile middag ved bålet etter maten. skulle flytte meg fra ett vann til ett annet da jeg greide å tryne og brekke snella av alle ting. Daiwa Fuego LT 1000 tåler ikke 100 kg daukjøtt i fritt fall bare så det er nevnt, men uansett, flott tur i flott høstvær. latutude
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.