Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. sep. 2021 i alle områder

  1. To gamle gubber på tur. Det er ungdommen som må til når ting skal ordnes i heia. Denne gangen, som noen ganger før, var Egil villig til å bli med til Blåfjellenden for å forsøke å få skikk på lyset i annekset. Egil er 77 og gjør fortsatt en jobb for turistforeningen omtrent hver uke. Ikke alltid med en fjelltur før han trekker i arbeidstøyet, men til Blåfjellenden er det ikke mulig å komme til uten å gå – på sommeren. Vi hadde forsøkt å fikse lyset i annekset mange ganger, og håpet at denne gang ville det komme på plass. Det gikk ikke helt slik. Vi planla selvsagt turen etter å ha sjekket YR nøye, flere ganger. YR mente det ville være skyer, men oppholdsvær og greie turforhold. Helt til om morgenen da jeg pakket sekken. Da var det snakk om både regn og vind. Litt sure forhold, men heldigvis ville vi få været bakfra på vei innover heia. På vei oppover, fikk vi regn på ruta, og kledde oss for dårlig vær da vi startet. Oppe i bakken ble det mindre regn, og eter bare en kort stund ble det opphold, og gode greier. Vinden tok fortsatt bakfra, men det var ikke noe problem. Ved Tangane gikk vi på folk som kom ned fra heia. Sauefolka fra stølen på Blåfjellenden. To kjekke damer som bar tungt nedover. De hadde funnet 25 liter tyttebær rett utenfor stølen. Selv om det var 25 liter, så veier det en del, men rørte tyttebær er godt til mat. Det gjør nok børa lett å bære. Vi fikk en fin tur innover i heia. Det var ikke to ungdommer som vandret mot Blåfjellenden den dagen. Egil fylte nettopp 77, og jeg er ikke mange åren yngre. Vi hadde begge ganske tunge sekker. Egil med verktøy og utstyr og i min sekk var det mat for begge. Det er kjekt med selskap i heia. Vi hadde mye å snakke om og turen gikk fort. Egil satte i gang og jobbet med sitt, og jeg fikk sving på kaffekjelen. Vi var ikke alene. På hovedhytta var det to kjekke jenter. De samlet på DNT hytter, og nå var turen kommet til Blåfjellenden. De ville til Sandvatn dagen etter. Vi var kommet for å jobbe. Det var noe galt med lyset, og det kunne se ut som et panel ikke var i orden. Det hadde vi selvsagt ikke med. Vi forsøkte også å få i gang aggregatet, uten å lykkes. Der vard et en O-ring som manglet. Det ble liksom ikke noe resultat av jobbingen denne gangen. Vi tok avgårde mot Hunnedalen litt sent på dagen. Da hadde vinden løyet, og det var tørt etter regnet på natten. Igjen fikk vi en flott tur over heia. Denne gangen var det høst. Temperaturen var ikke spesielt høy, men opp bakken ble det likevel varmt. Jeg gikk i ullblusen hele turen. Det ble en liten smak av sommer da vi fikk litt sol. En kjekk og flott tur til Blåfjellenden for Egil og meg.
    4 poeng
  2. På denne tiden i høyfjellet kan du møte full vinter, og om det blir 10 cm snø er det tyngre å gå og med vind kan snøen legge seg på '"T" ene langs stien. Så du må planlegge med vinterutstyr og vanskeligere orientering + varmere stæsj til nødbivuakk. Jeg hadde også sjekket om det er snakk om lave eller høye skyer, da overskyet kan bety "graut tykt" om skyene ligger lavt og 0 sikt. Kanskje en telefon til Gjendesheim kan gi deg til litt mer info om forholda når helga nærmer seg. Knutshø er jo et populært alternativ.
    2 poeng
  3. Det er nå engang slik at pulk ikke bør brukes før barnet kan sitte, eller 8 - 9 mnd i følge DNT. Så hva gjør man da når barnet velger å ankomme på høsten? Vel, her er et tips til andre som kan ende i samme situasjon utover høsten. (Til undertegnedes forsvar var dette omtrent 2 gangen jeg var i nærheten av et sveiseapparat... men det holdt. Og noen kan sikkert komme med tips til forbedring av konstruksjonen.) En trenger: Et par ski som kan ofres En barnevogn med akslinger i stål Firkantrør Stålplater Skruer Strammereimer Kapp 4 biter firkantrør og monter på skiene med ca 5 cm fra midten i hver retning. (Gjennomgående vognbolt med mutter på oversiden) Sveis 2 trekanter av firkantør med lengste siden noe lenger enn avstanden mellom vognakslinger, bor hull til akslinger. Monter stålplate på hver side av firkantrørene på skiene, tre deretter trekanten ned mellom disse, bor og skru fast med minst to gjennomgående bolter.
    2 poeng
  4. Ekstra klær på seg i soveposen gir bedre effekt per gram og volum enn tykkere sovepose, synes jeg. De siste årene har jeg pleid å spare en dunjakke til bruk i camp som jeg ikke bruker under pauser eller over svett ull. Da er denne alltid helt tørr slik at den kan være på når jeg ligger i soveposen, samt en anna-bukse som jeg bare bruker i camp og i soveposen. Dette hjelper MYE på isolasjonsevnen til posen, og om morgenen kan jeg krype rett ut av posen uten at det er en kald opplevelse
    1 poeng
  5. Status på Sovepose. Vi har nå lest side opp og ned, forsket på vekt, plass, pris og faktisk varebeholdning i Norge, som er viktig for oss. I den kalde sesongen hadde vi måttet bære mer vekt en nødvendig med et flerposesytem, til en høyere pris en å gå for èn vinterpose. En 3-sesongs pose blir handlet med en varm liner om vi fryser litt i overgangen mot vinter. Vi valgte en vinterpose som har fått mye forum skryt: Helsport Rago Down X-Trem Red med T-Comf/Lim: -16 / -25. For vår vinterbruk med vindfaktor møter posen tempraturområde dit vi skal. Vi vil ikke å bære fuel til oppvarming av teltet og er noen frossenpinner. Vi kjøpte samme pose begge to for å se hvordan vi opplever posen individuelt og dra lærdom av det til en 3-sesongers pose(r). Videre forsker vi heller på flere lag eller forskjellig tykkelse på ullundertøy (Devold) om det blir nødvendig. Et vanntett trekk er også på handlelista for bruk i det fri eller med tarp. Lars.
    1 poeng
  6. Det kommer an på hvor våte de er, klissvåte støvler tørker ikke helt, men det hjelper. 0,5L med vann holder ikke varme helt til neste morgen. Da må du koke ekstra vann til frokosten og varme støvlene med det, eller ha en termos i tillegg.
    1 poeng
  7. Riktig det. Poenget mott var vel egentlig å anbefale Marmot, eller andre poser som jeg anser som mye bedre kjøp 😊
    1 poeng
  8. Verdt å ta meg seg at amerikanerne ikke måler sin Fill Power på samme måte som i Europa. Det er ikke noen kjempeforskjell, men den amerikanske skalaen er litt mer "optimistisk" enn den europeiske. US 950 er omtrent det samme som EU 900 - men forskjellen er mindre ved lavere kvaliteter etter det som står her: https://www.trailspace.com/forums/gear-selection/topics/90935.html
    1 poeng
  9. Takk for svar PTG! Det var som jeg mistenkte. Skal undersøke Knutshø nærmere.
    1 poeng
  10. Alfa selv skriver bare "Den lette EVA mellomsålen gir stabilitet og støtdemping" om både WK og WK Air. Ingenting om PU der.
    1 poeng
  11. Har brukt Andrew Artico siden 2017 (fordi Lundhags Huskyene fant det for godt å begynne separasjon med sålen på verst mulig tidspunkt like før en tur til Svalbard, skomaker ikke var å oppdrive og 75 mm uten utakbar innersko er uaktuelt, og skostørrelse 48 er generelt et sjansespill å få tak i - da var det bare å blø de nødvendige tusenlappene.) Det første paret måtte i retur fordi de sprakk opp i overgang kalosjering såle. Det andre paret har fungert fint i Voile 3 pin cable og diverse gamle Kandharløsninger. Kjøremessig er de stødige, men jeg har heller ikke erfaring med plastsko (og vil heller ikke ha det) som referanse. De overgår Lundhags Husky og Crispi Super Telemark ihvertfall. Til bortovergåing kan de nok oppleves som noe tunge, men det går fint og er hovedbruken min. Sammenliknet med Lundhags Husky vinner Andrew på kjøring med god margin, men på varme og bortovergåing vinner Lundhags.
    1 poeng
  12. Jeg har brukt den gamle/ forrige modell til pulktrekkking. Din synsing stemmer veldig bra med min oppfattelse. Jeg er forholdsvis slank, så pulkfestene ble ikke brukt no mer enn en halv dag før jeg tok opp rep. kittet, da sånn pulkfestene er plassert var ubehagelig/vonde i bruk. Istedenfor å bruke pulkfestene tredde jeg ei løkke inn på hoftebeltet på hver side, som j deretter festa pulken i. Fikk da festa pulken mer «bakpå» hofta. Dette fungerte ypperlig, men sliter nok enda mer på sekken. Utover pulkfestene er j strålende fornøyd med sekken
    1 poeng
  13. Varmpiece har en under middels dunkvalitet, som gjør de tunge i forhold til temperatur. De Mountain equipment posene jeg har vært borti, har en relativt smal passform. Jeg har Rago x-trem og er godt fornøyd med den. Har brukt den i hengekøye under -12, og det fungerte utmerket. God passform og størrelse. Ellers er jeg imponert over Marmot never summer i forhold til kvalitet og pris, men har bare prøvd denne - ikke sovet i den. God passform, men noe smalere nederst. Denne får du for under 3000kr
    1 poeng
  14. Lite bilde etter en køyetur i skjærgården på Sørlandet
    1 poeng
  15. @Daktari Fra Sea to Summits heimeside: "The most important point is to not store your mat tightly rolled in its stuff sack. Fold it loosely, open the valve and keep it somewhere dry (Pro-Tip: folding it over on a hanger and storing it in your closet works great)." https://seatosummitusa.com/blogs/ask-baz/how-to-store-your-gear-for-the-winter Dette gjelder alle underlag som har fjær eller syntetfyll som isolasjon uansett hvilket merke. Og soveposer, fjellduker etc.
    1 poeng
  16. Titan: Trangia (alu): For meg handler ikke dette kun om vekt, men også organisering og plassbesparelse. Veldig kjekt å få en 100gr gassboks oppi 750ml titankoppen, sammen med brenner og fyrstikker/lighter. Samme med 1100ml kjelen, der får oppi både 230gr og 450gr gassboks uten at kjelen tar noe særlig ekstra plass enn en gassboks alene. Med 230gr får man og oppi en liten brenner, fyrstikker/lighter og litt småtteri. Og det går jo i 1600ml også selvsagt, men da får man en kjele som har mye større diameter enn gassboksen. Med disse alternativene, så har man litt å velge i, alt etter hvilken behov man har og hva slags tur man skal på.
    1 poeng
  17. Sent svar, men det er null sjanse for att dette er en Orm/Slange. Dette er en benløs øgle. Ser det på måten skjellene ligger, hvor glatt overflate den har, samt hodepartiet. Så det første svaret er korrekt, altså en Stålorm. Overaskende lenge da, tøft funn!
    1 poeng
  18. 1 poeng
  19. Kveldsluftetur på Hardangervidda i slutten av august.
    1 poeng
  20. To tullinger og en hund har noen minutters pause i rypejakta:
    1 poeng
  21. Kjøpte nye nå. Og etter å ha undersøkt de gamle skoene var det bare «luft» under sålen under begge skoene, men den hang i kantene hele veien rundt. Rev jeg i kanten på sålen løsnet den og mellomsålen var bare pulver som drysset ut. Sålen hang altså bare i kantene, glad jeg ikke tok disse med på en lang tur. Så da var det nok PU mellomsåle på gamle walk king, og de har gått over til eva nå
    1 poeng
  22. Oppdatering ja….. Burde selvfølgelig ha laga det for lenge siden, men har rett og slett ikke tenkt på det! Men her kommer en liten bildeoppdatering. Er akkurat i dag kommet til dag 568. Det vil si at jeg idag har vært ute sammenhengende i 568 dager. Jeg og hundene har utelukkende sovet ute. Enten i telt eller under åpen himmel. Unntaket er to dager på Simskarhytta i Børgefjell. Akkurat nå ligger vi på ei lita øy ved inngangen til Risøysundet nord for Sortland og venter på rett vær for å krysse over til Senja. Siden juni har vi seilt/rodd i en 19 fot Nordlandsbåt. Seilturen starta i Gildeskål. Turdagboka er viktig for meg. Ikke bare for å dokumentere turen, men og for å holde rede på dagene. Satser på bokutgivelse en gang i fremtiden. Det sosiale samværet med hundene er er med på å holde den lille flokken min samlet! Jeg sover sammen med alle fire i teltet. Her er det Tapper som slapper av. Han er og blitt en utrolig god samtalepartner😂 Min kjære far og min yngste sønn på besøk rett før jul. Det er min far som hjelper meg med provianteringa. Får inn mat til meg og hundene ca hver fjerde uke. Det nærmeste jeg er sivilisasjonen er stort sett en øde grusvei! Elias og Kvass. Tapper savner nok Elias litt for han syntes det var trist når han dro. Det er bedtandig trivelig å få besøk. Men som jeg sa det til min gode venn Christer: det er trivelig når du kommer, men det er og godt når du drar😂 Jeg trives altså godt i eget selskap, men det hadde nok vært stusselig uten hundene! Av og til ser jeg ut som om jeg er 90 år når jeg våkner om morgenen😂 Men formen er god og etter en kopp te stiger stemningen! Kraftig forklemte fingre. Skader på meg og hundene har jeg sålangt klart å lappe sammen selv! Sårvask og sårhygiene er viktig. Men denne skaden er mest av alt vond😂 Fisk er viktig turmat både for meg og for hundene. Dette er ørret rett over kiloen. Meget kortreis og nydelig mat! Den siste isfiskeørreten for i år. Tror dette er samme vatnet som Lars Monsen hadde fiskekonkuranse på og fikk servert St Remy😂 Morgenstund sør på Saltfjellet. Var helt magisk å oppleve Saltfjellet på denne måten! En engel har falt. Siste rype i Børgefjell. Dette er og viktig mat for oss på langtur. Men jo hvitere de blir jo vanskeligere blir jakta! Fullmåne og magisk stemning i Børgefjell. Ble i nasjonalparken helt til snøen la seg! Ulv på tur! Med fire hannhunder blir det endel konflikt. Og ryker de sammen så kan utfallet være alvorlig. Men som oftest det det bare knurring og «skyggeboksing». For folk som ikke er vant med polarhunder kan denne oppførselen virke skummel. Er mye urhund igjen i disse! Den mest hårete dele av turprosjektet! Å bruke en gammel Nordlandsbåt fra Gildeskål hadde vært planen lenge. Men hvordan ville hundene takle sjølivet? Og hvor skjødyktig er egentlig en sånn båt? Når jeg ser båten for første gang går det opp for meg hva jeg holder på å begi meg ut på! Denne delen av turen blir mye tøffere enn planlagt!! Ca 20. august. Her ligger vi rett nord for Hennes og har Stokkmarknes rett under solnedgangen. Sånne dager er magiske på sjøen, men bare noen dager tidligere holdt vi på å gå rundt og videokameraet mitt ble ødelagt. Livet på sjøen i åpen trebåt er veldig krevende! Lonkanfjorden med Møysalen bak. Søkte ly for været her. En helt fantastisk plass. Det positive med sjølivet var at hundene trivdes. Men viktig med redningsvest på dem også! Kaos er ekstra fornøyd nå, for i båten sitter han nærmest meg! Her sov vi i to døgn. Begynnelsen av august og rett etter Raftsundet i Lofoten. Er viktig med gode pauser sånn at jeg er utkvilt på sjøen. Deilig å ligge ute i godt vær! Nydelig og vill plass ved inngangen til Raftsundet. Her har det regna kraftig etpar dager. Bruker ytterduken til et Trollheimen 3 fra Barentsoutdoor. Med fronten oppe blir dette en perfekt gapahuk for meg og hundene! Tapper lurer på når vi skal ut og fiske! Sommer utafor Steigen. Håret bærer preg over ikke å vært vaska på over 500 dager. Men kropper fungerer godt! Her gruer jeg meg nok litt til å forsere Vestfjorden! Fluerydding sammen med Kvikk. Vi har mange gode stunder på liggeunderlaget under åpen himmel! Vedlikehold og kvessing av kniver er viktig på langtur. Jobber med egen knivserie. Her er prototypen tegnet. Nå er det bare å få min gode venn Rudolf til å lage den! Vakker morgenstemning i Lofoten. Turen på sjøen tar lenger tid enn tenkt. Er altfor mange unike plasser å besøke. Bra vi har god tid😂 Dette ble en veldig kort bildeoppdatering. Er ikke bare bare med sosiale media på langtur! Dekning og strøm er en skikkelig flaskehals, og jeg har prioritert å dokumentere turen på film istedet for sosiale media. Men for de som er interessert så har jeg en patreonkanal hvor min tekniske sjef Ole har snekra sammen månedlige oppdateringer. Koster 49 kr pr måned. Er bare å følge linken https://www.patreon.com/user Ellers så er planen videre utover høsten å seile til Senja, Tromsø og Nordreisa. Så skal vi inn i fjellet igjen og satser på å tilbringe vinteren enten på Finnmarksvidda eller i indre Troms.
    1 poeng
  23. Da har jeg fått tatt bilde av sko på beina! 😄 (Syntes denne utsikten nesten var verdt et bilde. )
    1 poeng
  24. Camo Crocs eldre modell. Har vært ute med søpla
    1 poeng
  25. Isteden for steiner kan du bruke håndvarmere: http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?catId=0&pId=1501 Har ikke testet selv men i teorien skulle det vel kunne funke
    1 poeng
  26. har testet det med stearinlys, funket forsåvidt men den brant jo opp da
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.