Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. aug. 2021 i alle områder

  1. Hvis teltet tar fyr er vel det en større grunn til bekymring, teltbrann er helsefarlig.
    3 poeng
  2. I hengekøyemiljøet hører du ofte HYOH! (Hang your own hammock!) for dette er litt som whisky. Eller religion. Noen drikker whisky varm, noen kald med vann eller is. Noen tror på Gud, noen på Allah. Ingen av de er riktig eller gale. Det er bare preferanser. Jeg har mange netter i hengekøye og har hatt hele reisen fra liggeunderlag til underquilt. Jeg synes fiklinga blir litt for mye med liggeunderlag, men har hatt størst suksess med Klymit sitt, som jeg kjøpte brukt på finn. Jeg anbefaler å se litt videoer på youtube og prøve oppheng hjemme. Sov gjerne i den innendørs på en hverdag. Det tar noen forsøk å finne det som passer deg. Det er litt fiklete, men når du kommer forbi fiklestadiet og finner DITT heng - Da er det ikke en konkurranse engang. det er en komfort som er uslåelig. Lykke til!
    2 poeng
  3. En kortere dugnad enn planlagt. En god del av arbeidet på Turistforeningens hytter blir gjort på dugnad. For egen del blir det noe jobbing på Blåfjellenden, men det hender jeg også er med på å jobbe på andre hytter. Egil ville gjerne ha meg med til Sandsa. Han holdt på med å ordne ytterveggen etter at det i noen år hadde kommet vann inn i veggen fra vaskerommet. Det er ikke kjekt å jobbe med tungt utstyr alene langt fra folk, og selv om jeg ikke er spesielt god med sag og elektrisk verktøy, er jeg flink til å se på at andre jobber. Og det hende at fire hender, er nødvendig for å få ting på plass. Nå har jeg vært på Sandsa et par ganger før, men det ville passe bra å besøke hytta en gang til. Ikke minst siden Egil da ville være med til Blåfjellenden for å ordne lyset på annekset. Sandsa er en svær og ruvende hytte. Den ble tegnet av arkitekt Henrik Nissen d.y. Sønn av en kjent arkitekt og han har selv tegnet en del av de mest kjente turisthyttene i Norge. Som for eksempel Gjendesheim, Glitterheim, Nøstedalsseter og Skogadalsbøen. Sandsa er antakelig den turistforeningshytta fra den tiden (før 1940) som er minst endret og som fremstår i sin opprinnelige form. Så avgjort verdt å få med seg. Hytta er en del av Turistforeningenes historie. I dag litt mørk og trist, med mange rom, over 40 sengeplasser, og både stue og peisestue, - og få gjester. Vi var alene på hytta de dagene vi jobbet der. Det var meningen å holde på i flere dager, men alt andre dagen var det meste av arbeidet utført. Med god hjelp av Bjarne, fikk Egil gjort det han hadde tenkt å gjøre og vi kunne avslutte tidligere en planlagt. Selv om det ikke var nødvendig å gå til hytta, vi hadde båt på vannet, så ble det likevel en god del bæring av utstyr fra båten og opp til hytta. I tillegg skulle jo en del tilbake til bilen. Nå var det jobbingen som fikk svetten fram. Blanding av betong i trillebør er slitsomt, og krever energi. Jeg klarte å bli svett disse dagene også. Med stor hytte og mange rom, tar det også tid å vaske gulv. Støv fra riving og betongstøv er vanskelig å bli kvitt. Etter å ha skiftet vann tre ganger var gulvet i gang og skut sånn noen rent. Nå ble det også tid til å snakke med de andre. Egil har jeg jobbet med noen gange. Ganske mange, men Bjørn har jeg antakelig bare truffet en gang før. Vi fant for ut at vi hadde mange felles kjente, og det ble en hyggelig stund med utveksle historier og opplysninger oss i mellom. Med nærmes sol og sommer da vi kom inn, ble det litt kaldere, og høststemning da vi dro. Det regnet litt på formiddagen. Vinden tok seg opp og temperaturen var ned mot ti grader. Høstlig, med andre ord. Det er kjekt å bli tidlig ferdig, men med godvær i sikte, hadde det også passet å gå videre – for eksempel til Stranddalen.
    2 poeng
  4. Jeg sliter fortsatt på mine Impact - etter omtrent 20 måneder, noe som er ny rekord for fjellsko. Når det gjelder sålen, så henger den bedre på vått fjell eller våt stein enn walk king Når det gjelder vedlikehold, så har jeg god erfaring gjennom omtrent 17-18 par med Walk King (pluss de parene broderen har slitt ut) funnet ut at vedlikehold er sterkt overdrevet. Fra militærtjenesten var jeg vandt med at støvler skulle pusses. Det startet jeg med da jeg kjøpte fjellsko. Etter noen par (ganske mange) sluttet jeg med det, og fant ut at levetiden var nøyaktig den samme. (Et par Walk king ble likevel ødelagt kjapper en andre - det kom hull i læret på tåa, på den ene skoen.) Spørsmålet fra trådstarter er vanskelig å svare på. Det er for mange faktorer som virker inn. For meg holdt Walk King 12.15 måneder, men da var det Gore-Texen som begynte å lekke.
    2 poeng
  5. Widforss.no har Filson Tin Cloth pakker hat til 595kr på kampanje nå. Made in USA om det har betydning.
    2 poeng
  6. Fototur til Bjellandstrand på Tromøya(Arendal), litt vekk fra der "alle" er, på Hove/Spornes. Perfekt sted å gå om man vil trene opp anklene sine, evt skade de Viktig å ligge lavt for å få bildene man er ute etter, selv om tangen luktet helt jæv..... Og for sikkerhetsskyld, så snudde jeg når jeg møtte disse, selv om ryktene sier at "de er snille: Et par av bildene som ble tatt:
    1 poeng
  7. Eg er 190cm lang, men har ingen erfaring med Unna. Eg har derimot erfaring med Soulo. Soulo er supertrangt, både i lengde og i breidde. Det er ikkje teltet du vil ha, dersom du vil ha god plass. Det er derimot eit telt som taklar mykje vind frå alle kantar, og som ikkje treng store plassen for å setjast opp, det kan altså brukast der romslegare telt ikkje får plass.
    1 poeng
  8. Det er vel mulig å traske NPL uten å være innom Sverige og uten å gå langs med vei. Det er bare god planlegging som skal til. Personlig syns jeg de strenge reglene er OK, og egenvurderingene kan man gjerne ta, men når det kommer til stykket tar det seg ikke helt bra ut - ref mantraet vi alle har hørt om denne "felles dugnaden". Om det går galt får man ingen sympati for å si det sånn. Jeg leste forøvrig om de karene som gikk NPL her som gikk ut og inn av turistforeningshytter og hytter som var booket av andre og krysset grensene både her og der. Jeg ville ikke gjort det der selv, og jeg syns det er litt rart at de gjorde det. Og ikke minst at de skrev om det, men det er en annen sak. Jeg syns det er mer redelig å gå langs veien oppover enn å krysse grensen ulovlig. Nå kjenner ikke jeg de gjeldende reglene for dette heller, men det er jo ganskje strengt, og bra er jo det..
    1 poeng
  9. Jeg missforsto litt hva du mente med at "den må søke opp gps hele tiden" i forrige innlegg. Jeg skjønner nå at det du mener var dumt var at den hadde mistet GPS-ene og måtte lete dem opp på nytt. Og ja, det er i så fall dumt fordi det koster en del mer batteri sil å søke etter satellitter enn å holde dem når de er funnet. Å montere GPS-en høyt slik at kroppen din ikke skygger vil hjelpe på at den holder GPSene. GPS-signalene har så høy frekvens (over 1 GHz) at kroppen din fungerer som en effektiv skygge. I tillegg er signalene veldig svake når de endelig når fram til GPSen din. Nesten rart at det virker i det hele tatt spør du meg.
    1 poeng
  10. Snakket med support nå.. Den mistet ikke GPS signalet, den bare hentet inn ny spesifikk posisjon var forklaringen jeg fikk. Skal teste det ut med app`en på mobilen. Hvis plassering i kart på mobilen stemmer med virkeligheten så er det ikke noe problem:-)
    1 poeng
  11. Ja det var det , da - hvordan skal man i det hele tatt kunne vurdere noe slikt? Det er sikkert riktig at man spiser teltet, eller deler av det, men hvor skal "panikk"-grensa gå? hvor mye er for mye?
    1 poeng
  12. Umulig å si da bruk og terreng er veldig forskjellig fra bruker til bruker. Jeg har et par Crispi Skarven som er 6 år som brukes veldig mye om høsten og litt mindre om sommeren. Disse er fortsatt i bruk, men den ene er nå slik at jeg blir bittelitt våt på vristen om jeg vasser i mye myr (og har derfor 2 nyere par i boden til turer jeg helst vil være helt tørr over lengre tid). Mønsteret begynner nå å svinne hen på sålene. Det er veldig snilt terreng på fjellene der jeg ferdes. Lite steinur. Til sammenligning sliter kompis på Jan Mayen ut et par i året da de ferdes mye på lavastein. Så her spenner det mye ifht bruk og varighet
    1 poeng
  13. Jeg kjører stroppene i full lengde. Jeg synes de er greie å ha, spesielt når jeg går, og jeg får variert grepet nok etter min smak. Jeg kjøpte et par Camp Evo Carbon på tilbud (i vinter) til halvparten av det BD FLZ Carbon koster. De veier 211g med den minste trinsa (levert montert på). Med gummipute i enden veier de 224 (13g) og begge i trekket inkludert med putene 480g. Mellomste trinse veier 7g/stk. Snøtrinse 14g/stk. Disse stavene har "foam grip" a-la BD Expedition og det nederste leddet er aluminium, resten carbon. Microjustering på tråden for stramming, kulelås på z-delen og Flicklock med alu-clamp til den justerbare delen. De virker velbygde. Jeg kjøpte de primært for at jeg må ha de på sekken i enkelte tilfeller, så i real-life bruk har de ikke vært enda. Synes egentlig staver er litt "konsentrasjons-drepende" i ulendt terreng utenfor sti. Gikk litt med staver tidligere pga knærne, men har lagt om "nedoverbakke-stilen" fra forsiktig til "raske tripp", det plager ikke knærne mine så mye at det blir problematisk. Når det er sagt, så hadde jeg fortsatt vært på Kilmanjaro om jeg ikke hadde hatt staver..
    1 poeng
  14. Varighet kommer mye an på hvor mye de blir brukt, i hva slags type terreng de blir brukt, hvordan de blir vedlikeholdt, og ikke minst hvor sømmer er plassert - er min erfaring. Jeg hadde Alfa Walk Queen fra jeg var 16 til jeg var ca 25, måtte bytte ut til nye hvert år - da sidesømmene gikk opp, og sålen ble bra slitt. Da gikk jeg rundt 2 mnd i fjellet hver sommer, pluss en del turer vår og høst - men vedlikeholdt de bra mtp læret. Alfa har ikke lengre sømmer på sidene på disse skoene, så jeg vil tro de ville holdt lengre nå. Har ellers hatt Crispi Skarven og Crispi Besseggen (brukt litt om hverandre) som har holdt ganske bra, 2-3 år på Besseggen før sømmene foran på tuppen løsna. Skarven-skoa er fortsatt ganske fine tross 7 år gamle, men jeg er langtfra like mye på tur nå som før. Har nå kjøpt Alfa Impact - sliter litt med passformen,men håper at det går seg til, og at de vil vare livet ut - med nødvendige reparasjoner og vedlikehold underveis. Ang syntet / lær så er det ulik smak og erfaringer der. Jeg har, av gammel vane, gått for lær i fjellstøvlene - men bruker også mye lave terrengjoggesko i stoff sommerstid.
    1 poeng
  15. Etter at jeg kjøpte Alfa Impact-skoene har jeg begynt å notere ned en ca. vandredistanse for hver eneste tur jeg går med de for å vite hvor lenge sålene og øvrige slitedeler holder. Med 500km gjennomført på de nå ser de fremdeles ganske så fine ut, men de finere rille-sporene i sålen er hvisket bort. Det fine med Impact skoene er at alle deler er mulige å skifte ut/reparere. Kr 1200 for nye yttersåler og Kr 600 for ny Gore-tex membran for å nevne to eksempler. Så om Impact-skoene har ca. samme sålekvalitet som Walk King som nevnes å kunne levere opp til 2000-3000km her har jeg litt mer å gå på før de eventuelt behøver utskiftning Det er noen som mener det ikke er vits i å vedlikeholde læret på skoen, siden membraner osv. ryker like fort uansett. Jeg er ganske nøye på å holde læret godt vedlikeholdt og tar en full vask og innsetting med voksmiddel og impregnering etter nesten hver tur uansett. Skoene føles bedre når læret ikke er helt uttørket også. Der er syntet/tekstil bedre om du ikke ønsker å vie så mye tid til vedlikehold. Lær vs syntet/tekstil mener jeg avhenger mer på hvordan skoene er bygd ellers med tanke på eksponerte sømmer osv. Sømmene ryker gjerne mye tidligere enn de øvrige stoffene. Det er i hvert fall mitt inntrykk.
    1 poeng
  16. Lær er for meg ett must, syntet og annet kjafs (inkl joggesko lignende fottøy, som kalles tursko, hiking, fjellsko) har jeg bare dårlig erfaring med hva gjelder slitasje, vanntetthet, lukt, holdbarhet, manglende ankelstøtte, for myke såler, mm. Jeg Får vondt i føttene ved å ikke bruke grove lærstøvler med kraftig stiv vibram såle. Holdbarhet: Dette varierer mye i forhold til hva slags underlag du går på. Benytter du mye DNT stier e l, steinete terreng, mye fjell, eller mye grusveibanking, ja da slites sålene kjapt. Jeg går i variert terreng, litt grus, og mine crispi Skarven holder ett par år med hardt hardt/mye bruk. De sitter på beina nær sagt hele tiden. Etter +- 2 år er sålen utslitt. Hvor mange mil jeg går aner jeg ikke, men det kan dreie seg om mellom 15-25 timer i uka, året rundt. levetiden på sko varierer også med vedlikehold. Jeg benytter crispi sin lille messingbørste, for rengjøring, og en spray for nubuck lær. I tillegg setter jeg de i en laveffekt skotørrer som jeg kjøpte på fjellsport eller hekta på tur med lys, for å drepe lukt/bakterier, samt at mine sko da aldri står fuktige over tid. Fukt skaper lukt, og tærer på stoff, lær, sømmer og spensten i læret. Jeg tar ut sålene ved tørking. Når jeg er på telt turer tørker jeg kun støvlene med noen få ark fra medbrakt avispapir, som jeg bruker om og om igjen under turen, og hvis avisarkene blir fuktige tørkes disse i soveposen eller v bålet. Heng ikke støvlene dine i nærheten av bålet. Glade Føtter er blant det viktigste for å drive godt friluftsliv, ta derfor ekstra godt vare på føttene og ditt fottøy.
    1 poeng
  17. Helsport Trek telt er også flammehemmende. Så lenge jeg ikke skal spise teltet er jeg ikke bekymret for slikt. https://support.helsport.com/hc/no/articles/360016750720-Er-alle-telt-flammehemmende-
    1 poeng
  18. Jeg er blitt veldig glad i min Tilley Airflo LTM6. Ikke vanntett, men "water repellent". Fikk den riktignok til under halv pris av dagens rimeligste, men skulle jeg greid å miste den ville jeg nok kjøpt en ny allikevel. https://prisguiden.no/produkt/tilley-ltm6-445026
    1 poeng
  19. Støttes 110% Når æljlusa "starter" sin sesong, avslutter jeg min. Ny tur i skauen blir det først etter noen netter med frost.
    1 poeng
  20. Takk for inspill Tanken er å spare knærne nedover med "tung" sekk. Har fått litt stikking i knærne av det tidligere. Men jeg prøver toppturstavene mine først, og ser hvordan det fungerer for meg, så gjør jeg en vurdering derfra. Jeg har ihvertfall fått mange gode tips i tråden hittil
    1 poeng
  21. Har brukt Backpacker 1 fra XXL på et par kajakkturer. Superbillig ettlagstelt. Blir mye kondens om det lukkes helt.
    1 poeng
  22. (men ikke for nye produkter) - bare for skikkelig god service! Jeg har et gammelt Helsport Børgefjell T3 telt. Dette brukes av meg når jeg er på telttur med barna mine, og vil ikke bli byttet ut før det er absolutt nødvendig. Etter som tiden har gått har det også blitt en viss stolthet i å bruke et telt som er gammelt - nå har det passert 30 år. I den sammenheng fikk jeg lyst til å finne ut akkurat hvor gammelt det er. Jeg har lett i gamle fotoalbum fra da jeg var yngre, første gang det dukker opp er på en telttur til Katnosa i Nordmarka utenfor Oslo sommeren 1991. Jeg sendte en epost til Helsport AS, lurte på om de hadde oversikt over produksjonsnummer eller tilsvarende som kunne hjelpe meg med å finne ut når teltet var laget. Helsport beklaget - de hadde skiftet produksjonsnummer over tid, dessuten var det så mange versjoner av Børgefjell-teltet, så de kunne ikke si mer enn at teltet ble produsert mellom 1987 og 1995. Den informasjonen var ikke akkurat ny for meg, og hjalp meg ikke mye. Ved en innskytelse sendte jeg en epost til Barents Outdoor - de er så langt jeg har forstått den gamle Helliksenfamiliens nye teltfirma, og mange av syerskene og designerne fra Helsport jobber der idag. Og tror du ikke de kunne hjelpe meg? Nå har jeg både produksjonsmåned og år på teltet - juni 1990. Dette stemmer også veldig bra med at jeg har bursdag på sensommeren og mener å huske at teltet var en bursdagsgave. Så Barents Outdoor altså - snakk om service!
    1 poeng
  23. Var nettopp en fantastisk tur i Jotunheimen. Utrolig flott natur, og fortsatt et sted hvor en kan komme seg vekk og være alene i naturen. Jeg og en kompis valgte å gå Knutshøe, som er kjent som Besseggen's tøffe lillebror. En glimrende tur med fantastisk natur og utsikt i alle retninger. Lettgått tur med unntak av et par partier hvor en må bruke hendene, men dette er kun 2 steder som en lett passerer. Ellers er hele området rundt Knutsøe helt utrolig, og en trenger absolutt ikke bestige en kjent topp eller noe for å kose seg der. Vi så også en stor flokk med reinsdyr da vi var der. Tamrein da, men fortsatt veldig kjekt. Anbefaler alle å ta en tur til Jotunheimen, da jeg vil påstå at det er noe av det flotteste vi har av norsk natur.
    1 poeng
  24. Ref innlegger: mat på tur: Å - det smakte bra! ca side 6 Jeg tørker både egg og tomatbønner. Recovery for egg er bare noen minutter, for tomatbønner er tiden ca 90 minutter. Bruker stekeovnen på 50 grader, med en trepinne i døra slik at fuktigheten slipper ut. Kjøp et aluminiumkar. Egg. Pisk sammen x ntall egg. hell balningen i formen. Når det begynner å tørke før blandingen litt frem og tilbake som når du lager omelett. Når tørt. Bruk en hurtigmixer og hold på til du får et pulver. Vei pulveret, og lag posjonsjoner. Praktisk bruk. Tommelfingerregelen er at du skal tilføre den mengde væske som egget opprinnelig inneholdt. En spiseskje eller to. Lag omelett. Tomatbønnene. Når du begynner å nærme deg planlagt leirplass, putt tomatbønneene på en flaske, tilsett vann iht opprinnelig væskemengde. Varm opp. En McDonaldpakning med ketschup gjør susen. Drikk en Ice tea til. En tømmerhuggerfrokost: Sluring. 60 gr havregryn, en pose brun sausjeg bruker kantarellsaus (originaoppskrift er pultost/brunost) 100 gram flesk i terninger. Stek flesket , legg så det vekk. Tøm sauseposen i panna. Kok iht antall minutter. ha i havregrynene, la de surre til en passe konsistens. Ha i flesket. Når varmt - spis. Dette er en kjemperett som du går lenge på. Kaffekos. Putt noen flak Vestlandslefse i en tom isboks. lVet et par flak og legg dem i en plastpose. Vent 10 min. Ta ute ta på smør og sukker. Nam, nam. Eller det smaker godt med sjokoladepudding også Nei, nå må jeg slutte
    1 poeng
  25. Jeg har svært dårlig erfaring med å ha hund i yttertelt sommertid, ettersom jeg har sett hvordan hundene mine bli spist opp av knott og mygg. Jeg mener det er mangel på dyrevelferd å la de ligge i fortelt pga dette. Bikkja mi måtte få kortison etter denne hendelsen. Ikke fortelt, vær så snill. En gang jeg lå på Skaugen, ble bikkja spist opp av pissmaur.
    1 poeng
  26. Har langt ved linker til instagrampostene med bilder og beskrivelser dag for dag. Kontoen er åpen, og man trenger ikke app for å se postene Turrapport fra turen mellom Selje og Kristiansund. 261 km, 8 overnattinger i telt og en overnatting på Hurtigruten. Vi hadde det meste av vær, men var generelt heldig med værforholdene 😃☀️ - Dag 1: https://www.instagram.com/p/CQQmeGgFJED/?utm_medium=copy_link - Dag 2: https://www.instagram.com/p/CQSvVejFuby/?utm_medium=copy_link - Dag 3: https://www.instagram.com/p/CQXsEQcltU5/?utm_medium=copy_link - Dag 4: https://www.instagram.com/p/CQa_J-KF-rf/?utm_medium=copy_link - Dag 5: https://www.instagram.com/p/CQdzK5XlKDy/?utm_medium=copy_link - Dag 6: https://www.instagram.com/p/CQiZECxFWWR/?utm_medium=copy_link - Dag 7: https://www.instagram.com/p/CQqZX9Ilr36/?utm_medium=copy_link - Dag 8: https://www.instagram.com/p/CQt54DYF-nA/?utm_medium=copy_link - Dag 9: https://www.instagram.com/p/CQ1yt-AlCbz/?utm_medium=copy_link #kajakk #kajakktur #kajakkpadling #kayak #padling #kristiansund
    1 poeng
  27. Du finner ut hva du liker best ved å sammenligne med og uten liggeunderlag i køya. Å bruke underdyne vil føles helt likt med å ikke ha liggeunderlag i køya (bortsett fra varmen da).
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.