Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juli 2021 i alle områder

  1. Har fått besøk av @Tessatroll og @Sig Man (woohoo .. ) og i dag har vi vært på tur til Trollsteinen
    5 poeng
  2. På «Asia-mat»-butikker (hvertfall på vår lokale) selger de appelsinsaft-pulver på store glass. Dette smaker overraskende godt og har vært veldig populært i varmen, særlig for familiens yngste medlemmer, på turer i sommer. Jeg har tidligere brukt istepulver hvis jeg har ønska smak på vannet, men kjekt med variasjon! Denne kommer til å gjøre godt for snøsmeltevannet på vinterturer også 😁
    3 poeng
  3. En av mine største aha-opplevelser kom da jeg begynte å fiske med flue. Ikke nødvendigvis fordi jeg får mer fisk på flue, men fordi jeg skjønte at jeg ikke trengte å kaste langt. Jeg gikk over til å jevnt over bruke lettere utstyr også på skjeer og spinnere. Kastene blir kortere, noe som igjen gjør at jeg rekker flere kast, og bedre fiske på grunt vann. Jeg kaster alltid i vifteform, dvs. kaster alltid første kast nært og langs land (rask innsveivig, lett å sette seg fast) før jeg kaster lengre og lengre ut. Når jeg har gjort dette, typ 20 kast som til sammen dekker 180°, beveger jeg meg videre slik at førstekastet får litt overlapp med sistekastet. På denne måten dekker jeg over store deler av vannet. Jeg synes sjeldent at været har stor innflytelse på fisket, men fisken står ikke på samme plasser når det er 25 grader vindstille og steksol, som når det er stiv kuling 5 grader og regn. Fralandsvind og pålandsvind har mye å si for hvor fiskens byttedyr vrimles og samles opp. Det er lett å velge å stå i fralandsvind (nødvendigvis medvind, med mindre du er ute i båt), da dette er både mer komfortabelt og enklere rent fisketeknisk, men det vrimles opp og samles mye mer byttedyr i den enden av vannet med pålandsvind. Tørr å kaste i motvind, og akseptere at kastene blir kortere! Slukenes synlighet vil også variere ut fra vær og forhold. For meg fungerer den gamle læren med kobber i regn og blank i sol. Jeg kjører alltid svart Panter Martin om natta, uavhengig av vær. Som mange allerede har sagt så er det viktig å bevege seg. Ørret finner mesteparten av maten sin i litoralsona (det grunne partiet mellom land og marbakken). Fisker man på den måten jeg nevnte over kan man fiske av store vannområder på en dag. Om sommeren når det er varmt kommer han inn i dette området på kvelden/natta, på dagtid er det generelt trått fiske. Da vannet blir for varmt for ørreten, og den spiser generelt lite. Er det mye vakeaktivitet er det bare å kaste nær vakene. Da trenger man ikke å "famle i blinde" som beskrevet over.
    3 poeng
  4. Du får komme deg nordover. Spandere på deg Norgeskortet og fiske over alt på statsgrunn. Jeg sitter i motsatt båt. Ender opp med å fiske for mye. Endrer rute etter fisket. Blir ei natt lengre der fisket er bra. Legger opp turen etter fiskevann/elver.
    3 poeng
  5. NRK kjører sak: https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/svinesti-langs-skuterloype-i-troms_-_-bor-stenge-loypa-hvis-folk-ikke-kan-bedre-enn-dette-1.15589063 Dessverre ikke unikt. Har selv gjort samme "oppdagelser" sommerstid langs snøskuterløyper andre steder både i Troms og Finnmark. Det ser tidvis for jævlig ut. Og jeg er helt enig. Dersom ikke skuterfolket evner å ta med seg søpla si tilbake, har de ingenting ute i naturen å gjøre. Da er det bare å stenge ned løypene. Det er ingen menneskerett å ta seg motorisert ut på vidda. I allefall ikke om du ikke evner å te deg en smule i pakt med naturen du er så heldig å få kjøre ut i med dagens regelverk.
    2 poeng
  6. Rapport fra min tur til fjellet Kunna (599 moh.) den 27. juli 2021. Dette er et fjell på ei halvøy i Meløy kommune i Nordland fylke. Hvis du kjører fra Bodø er det ca. 111 km og 2 timer sørover langs fv. 17 med bil. Fjellet regnes som skillet mellom Helgeland og Salten. Utenfor er det ei havstrekning som er beryktet som værhard, Nordlands svar på Stadhavet. Toppen er enkel å bestige. Start fra moloen, følg kraftlinja, her finner du stien. Den er klar og tydelig helt til toppen. Det er bratt opp, men ikke utsatt. Turen opp tar ca. 1,5 time og ca. 1 time ned. Bør bestiges i godt vær, for utsikten er veldig flott. Sjelden har jeg brukt så lite krefter for å komme til topps og blitt belønnet med så god utsikt. Over: Nærmest er Kunnvalen som forbinder Kunna med fastlandet. I bakgrunnen skimtes Ørnes som er kommunesenteret i Meløy og Svartisen (nest største isbre i Norge). Over: Mot nordøst: Fugløya og Sandhornet. Over: Fjellet Sandhornet, Høgnakken og Skjeggen. . Over: Retning sør. Mot vest: Nærmest er øyene Støtt (kjent fra værmeldinga: "Strekningen Støtt til..."), Svenningen og i bakgrunnen er øya Bolga. Turen opp, sånn omtrentlig. Høydeprofil. Over: Kunna sett fra sør.
    2 poeng
  7. Da kobler man av hjørnet på innerteltet og koker der 🙂
    2 poeng
  8. Jeg og en kompis gikk Norge på tvers i fjor sommer, en helt utrolig bra tur. 26 dager, 670 km. Vi både gikk og padlet packraft. Vi gikk da fra riksgrensen til Sverige, og kom ut med Hellesøy like nord for Bergen. Altså hvor Norge er på sitt bredeste. Det var en fantastisk tur som absolutt anbefales, så om noen ønsker råd eller tips så er det bare å spørre 😊😊😊 La ut en liten film fra turen på YouTube om noen ønsker å sjekke den ut.
    1 poeng
  9. Skjønner. Nyeste modell har bardun nederst på midten i hode-enden som trekker ytterduken litt ut og gir ekstra lufting. Jeg har den modellen (2p) men ikke testet i fuktig vær enda. Har forsøkt å finne telt som kan 1-up'e Ringstind SL på det meste. Siklet litt på Lofoten SL og Abisko Lite men faller stadig tilbake på Ringstinden asså.. Det som er ekstra digg på nyeste versjon er innganger på hver side som betyr at sekken kan stues helt vekk. Du kan jo evt høre med Barents Outdoor om de kan sy på noen bardunfester midt på duken litt oppe foran og bak for å stramme opp. Sett at du ikke er helt innstilt på å bytte da
    1 poeng
  10. Får veldig lite kondens i det. Dvs. stort sett aldri en dråpe. Tror det kan delvis skyldes at gulvet på innerteltet dekker det meste av bakken i teltet, og da kondenserer det oite fra bakken. Tunelltelt med store fortelt har en kondensfabrikk i forteltet, med mindre man har footprint i ytterteltet.
    1 poeng
  11. Jeg har ett skumunderlag i innerteltet på «gulvet». Jeg ligger og fyrer der med innerteltet igjen om jeg trenger all varmen, eller åpner til ytterteltet og legger underlaget oppå «badekarskanten» for å få stort gulv.
    1 poeng
  12. Supert! Takker for kjemperaskt svar Da er det bare å begynne å pakke.....
    1 poeng
  13. Nr 2, hvis det er fullt på nr 3! Så enkelt! Gratis på nr 2 og 3! Jeg sto på nr. 2 i sommer, samme sted som jeg sto i 2018 da jeg gikk derfra på stien over til Nordvika.
    1 poeng
  14. Jeg kjøpte nettopp Marmot Vapor 4p. Har ikke testet det utendørs enda, kun slått det opp hjemme i stua for å få et inntrykk. Virker til å være forholdsvis god plass inne i selve teltet, fin takhøyde. Ang forteltet på dette har jeg ikke testet, spente ikke på ytterduken inne i stua.
    1 poeng
  15. "...i villmarken, hvor det er bjørn og jegere og streifulv - og spurv." Godt observert Flott film og god stemning - takk for turen!
    1 poeng
  16. Bruker ikke mitt vinterstid men i de andre 3 sesongene så er det veldig god ventilasjon. Man kan rulle opp ytterteltet på baksiden og feste med en hempe for ekstra ventilasjon 🙂 Og strekker man ut duken med en ekstra 20cm bardun så får man ennå bedre lufting. Og ett mye større "fortelt" der det er plass til sko og kokeutstyr
    1 poeng
  17. I og med at Scotty allerede var linket lengre oppe, som kom tilfeldigvis Simon, A Bloke In The Woods ut med ny video ang. hvilke tarp han bruker, samt måter å sette den opp på. Anbefales.
    1 poeng
  18. Hva med denne? https://www.ddhammocks.com/product/dd_superlight_tarp_s?from_cat=2 Har en DD Hammock tarp fra før. Denne har jeg stort sett bare brukt i lag med hengekøye, men den har fungert bra til det. Likevel har den ikke blitt satt på de store prøvene da hengekøyeturene mine til nå bare har vært "godværsturer". Riktignok noen vinterturer i -20°C, men aldri prøvd denne i noe særlig vind.
    1 poeng
  19. Andre forslag; Exped Orion 2 ul😊
    1 poeng
  20. Mitt råd er å ikke kjøpe for stor tarp. I hvertfall hvis du skal over tregrensa. Gikk til innkjøp av Helsport Ly for noen år siden og den er enorm. Så stor at den nesten aldri blir brukt. Vanskelig å håndtere i vind og 70% av duken er enten på bakken eller over teltet. Mye "svinn" med andre ord.
    1 poeng
  21. Jeg er helt på linje. Fiske er noe jeg gjør på fisketurer, alene eller sammen med andre som fisker samtidig. Det samme gjelder fotografering, og da snakker jeg ikke om dokumentasjon av en tur, men fotografering for bildenes skyld. Kun alene eller sammen med andre som fotograferer, og på fototur. Jeg tar heller ikke med hagla på tur selv om det er jakttid, kun når turens formål er jakt og da alene eller sammen med andre som jakter. Jeg driver også med lydopptak (analogt med fotografering, men lydbilder i stedet for lysbilder). Det er heller ikke noe jeg gjør annet enn på egne turer for dette og da alene eller sammen med andre som driver med det samme (jeg kjenner bare en som har samme interesse, så det blir for det meste alene), selv om det hender jeg tar opp lyd for dokumentasjon (akkurat som med turfoto). Det samme gjelder vel egentlig enhver hobby jeg har, og det er en del flere. I det hele tatt liker jeg å fokusere på den ene tingen jeg driver med i stedet for å drive med alt mulig samtidig. Og jeg blir såpass oppslukt når jeg er i gang at det er helt uinteressant å være sammen med meg for de som ikke driver med det samme. Bare irriterende å hele tiden måtte vente på meg for jeg skal bare... God tur — uten fiskestang.
    1 poeng
  22. Min er faring er at Ringstind teltene bør settes opp med fotenden mot vinden. Videre vil bruk av footprint hindre at det bygger seg opp kondens. Etter at jeg monterte på footprint har jeg ikke hatt noen problemer med kondens på dette teltet.
    1 poeng
  23. Meget bra film! Takker
    1 poeng
  24. Når det kommer til lettvektere, må man tydeligvis betale prisen, når naturen melder seg på. Teltet funker bra i vind. Tåler storm i kasta, om det settes i vindretningen. Men kondensen på innsiden av ytertelt, om det er aldri så vanntett fra utsiden, er en stor svakhet. Vindkast, og innerteltet suger til seg fukt fra ytterduken. Ikke alltid man finner den ideelle teltplassen heller(selv for et enmannstelt), og mellomrommet mellom inner/ytterduk er lite fra før, og henger seg gjerne fast i hverandre. Konstruksjonen gjør at de to bardunene i hode-enden ikke klarer å holde lagene fra hverandre. Prøvd å ligge med fotenden mot vinden og(der luftingen er ved bena), men med samme resultat. Ekstra bardun og, for å skille dukene bedre fra hverandre. Ellers er jo teltet bra, med plass til sekk liggende i fortelt og sko til tørk, hvor vekta er rett over kiloen med eksterne titanplugger. Har og klart å stue meg og madammen inn for en natt(selv om det utløste innkjøp av eget enmannstelt for henne). Så nå blir det jakt etter lett telt, som tåler kondens og vind. Og såpass lett og lekkert, med to innganger, at madammen flytter inn igjen;)
    1 poeng
  25. I disse tider når de fleste av oss har Norgesferie, frivillig eller ei, synes det som om «alle» skal til Loen, Rampestreken og andre instavennlige steder. Surnadal troner derfor ikke på toppen av destinasjonslista i Norge, men med den lille bygda som utgangspunkt kan man velge og vrake i fine fjellturer. Surnadal er tross alt Trollheimens bakgård. Vi tilbragte 3 døgn der og gikk 3 turer: 1) Ytre Sula (1318 moh). 2)Syltnebba (667 moh). 3) Svartvatnet (t/r) ved foten av Snota; Trollheimens dronning. Fine turer alle sammen i nydelig, varmt sommervær.
    1 poeng
  26. Hei Jeg bruker den multifunksjonelle poncho som liten tarp og har også et gammelt overseil fra et A-telt med godt med barduneringer. Ponchoen er vel ca. 2,25 x 1,80 m og overseilet ca. ca. 2,30 x 3 m vekt ukjent og har det ikke i nærheten. De kan jo brukes på ulik vis. Ponchoen er av gammel Nato-type, hvor 2 kan kneppes sammen til knappetelt. På vinterfoto er ene hjørnet løsnet! og så et sideverts? Elgen
    1 poeng
  27. Litt olje på en slik flaske kan anbefales til steking. Flaskene er både tette, lette, holdbare og robuste:
    1 poeng
  28. Et hilleberg allak 2... Som om jeg ikke hadde nok telt fra før. Tore
    1 poeng
  29. Var nettopp en fantastisk tur i Jotunheimen. Utrolig flott natur, og fortsatt et sted hvor en kan komme seg vekk og være alene i naturen. Jeg og en kompis valgte å gå Knutshøe, som er kjent som Besseggen's tøffe lillebror. En glimrende tur med fantastisk natur og utsikt i alle retninger. Lettgått tur med unntak av et par partier hvor en må bruke hendene, men dette er kun 2 steder som en lett passerer. Ellers er hele området rundt Knutsøe helt utrolig, og en trenger absolutt ikke bestige en kjent topp eller noe for å kose seg der. Vi så også en stor flokk med reinsdyr da vi var der. Tamrein da, men fortsatt veldig kjekt. Anbefaler alle å ta en tur til Jotunheimen, da jeg vil påstå at det er noe av det flotteste vi har av norsk natur.
    1 poeng
  30. Kort dagstur hjemmefra, til et brukbart fiskevann i Junkerdal nasjonalpark. Molta begynner å modnes. Flott fjellrøye! Ferdig sløyd var de akkurat 1 kg til sammen. Før turen søkte jeg litt her på forumet om holdbarheten til Real Turmat. Jeg endte opp med å ta med to poser kylling i urtesaus gått ut mai 2017. Jeg kjente ingen forskjell. Litt grått i fjellene, og området er kjent for å være trekkfullt, men hverken regn eller vind la en demper for turen. Heller motsatt, i og med at alle plagsomme insekter ble holdt borte.
    1 poeng
  31. Kan bekrefte: Falketind er romsligere enn Rago. Hilsen fra kulissene bak både Rago og Falketind
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.