Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. juni 2021 i alle områder

  1. Ei lita uke i fjellet m vandring og fiske er over. Jeg må si vi er vannvittig heldige som bor i dette land. Man blir så ydmyk av å sitte utenfor teltet og bare være, mens man titter på fjellene rundt.
    3 poeng
  2. Hehe, jo hvis man ikke skal bære det med seg så kan man jo like greit å handle tomatbønner.
    2 poeng
  3. First Price Pasta Formaggio. Pose med pasta og ostesaus. Pleier koster 11-12 kr. Mulig en pose er lite til to selv om det står 2 porsoner. Toro har og et par slik som er litt større pose, koster ca 50 og bør holde greit til to.
    2 poeng
  4. Havregryn kan kokes i gryten, man kan ta det i en skål og helle over kokende vann (resten går til kaffen), man kan spise det kaldt med vann eller vann+tørrmelk eller vann+babygrøt eller vann+proteinpulver.
    2 poeng
  5. Tja, kan vel spises både kokt og ukokt ettersom man liker det. Vil du spare vekt og gass, så kan du jo gå for ukokt. Men har du med primus så er det veldig ok å kunne lage en kopp kaffe innimellom. En boks med nescafe kan gjøre morgenstunden riktig så idyllisk. Tror du har råd til det også hvis du ellers går for havregryn. Skal du fylle på med andre næringsstoffer kan du kjøpe en kartong egg i ny og ne. Hvis du hardkoker dem så er de ganske trygge å transportere. Det er lett å bli lei hvis maten er for ensformig. En posesuppe med potetmos innimellom kan gi litt variasjon og det er heller ikke så dyrt.
    2 poeng
  6. Hagløfsbuksen virker helt super. XS var alt for liten. S var passelig, men pga det tynne stoffet og tight passform i skrittet ble ballene litt på utstilling. S Short var samme lengde som S (?), men hadde litt mer volum i skrittet og satt veldig bra. Strikkstramming rundt bena, og zipen er godt over knærne. Må ha belte hvis den er for romslig. Mitt tiltenkte bruk er hovedsakelig på padleturer, så trenger jeg bare å ha èn bukse i kajakken. Og denne er veldig pakkvennlig. På fjellturer slipper man shortsen. Til kjølig vær blir den kanskje litt tynn i stoffet, men da er det vel ikke så aktuelt å gå med shorts heller, og da egner en kraftigere bukse seg bedre.
    2 poeng
  7. Jeg vil tro at dagens kameraer/telefoner som legger inn GPS-koordinater er til stor hjelp for de som vil plyndre eller krypskyte. Er alltid nøye med å fjerne koordinater fra bilder av sjeldne arter før jeg legger ut noe på nettet.
    2 poeng
  8. Hvis du får budsjettet enda mer ned så kan du jo bevilge deg en fredagspils eller to for overskudde den uka, og bruke panten til å kjøpe mat for helgen? Vinn-vinn
    1 poeng
  9. Er det ikke liksågreit å kjøpe tomatbønner eller noe lignende? Ser at Meny har 410g tomatbønner til 6kr
    1 poeng
  10. Tørkede bønner som bløtlegges i løpet av dagen og gis et oppkok sammen med diverse krydder blir veldig rimelig mat som brukes av turfolk i USA.
    1 poeng
  11. Det blir nok en fin tur på sykkel. Lang, men ikke så lang at dere blir skikkelig matlei.
    1 poeng
  12. På lang tur er det greit med variasjon, spiser du/dere for under budsjett deler av turen kan dere spise over budsjett andre dager, regner ikke med det er et mål i seg selv at hver endeste dag ikke skal koste mer enn 50kr? Det er vel snittet over tid som teller. Toro el. gryteretter, spesielt de med pasta eller ris inkludert + oppskåret spekepølse (rødvin, rådyr, elg, bacon osv) funker bra for meg på tur. 1 slik pølse burde holde til 3 poser gryterett for 2 personer, med prisene på Meny blir det ca. 180 kr, dvs. 3 gode middager til 2 personer for 30,- per snute (pr måltid selvfølgelig...). Går jo litt gass på dette, men funker også på bål så den endelige totalprisen kan jo variere litt. Pruduktene er sikker også billigere andre steder enn på Meny.
    1 poeng
  13. Jeg hadde med majones og salami i 9 dager nå. Det holdt bra. Velg salamien med mest salt for å være sikker Det finnes en tabell for hvor mye salt kjøttet skal inneholde for å bli godt holdbart, jeg tror salt salami var innenfor .
    1 poeng
  14. Jeg tror det holder en stund for hardkokte også, hvis du ikke punkterer hinnen ved koking. Jeg har pleid å ha egg i 1-2 dager hvis jeg koker en 6-pakning. Man kan også kjøpe sånne holdere for egg som tåler en trøkk, da kan de transporteres ukokt også selv om jeg ville hatt en pose rundt for sikkerhets skyld. Egg holder overraskende godt. Det samme med majones.
    1 poeng
  15. Ja, det funger veldig bra faktisk. Og kan smake vel så godt. Kanskje ikke dumt med litt ekstra proteiner heller, når man spiser så mye gryn
    1 poeng
  16. Knekkebrød med egg og majones er godt på tur. Ta med litt salt, pepper og annet krydder som du liker.
    1 poeng
  17. (GENERELT; Har prøvd å pløye tråder på forumet angående tema, for ikke å lage nok en greie. Fant ingen, så prøver meg utpå. Og synes dette er såpass viktig, ikke minst da saker som skrives på forumet popper opp på søkemotorer, som jeg selv har hatt stor nytte av tidligere...før jeg forvillet meg inn her. Med ny oppgradering av Fjellforum her om dagen, blir det vel å holde tunga rett i munnen nå.) KORT OG GODT; Er dobbelplattfot. Tåler ikke fjærende og oppbygde innleggs-såler, så sko/ såle bør være nær sagt flate, men gjerne med noe fjæring i såle. Lesten, eller området mellom vrist og tær bør være vid. Dilemmaet er at mykhet i såle ikke skal gå på bekostning av stivhet ift terreng. Tenker da på å tråkke stein på stein som treffer fotbladet midt på, eksempelvis som i Urdadalen. En mil for å ta en "short cut" på vei til Leirvassbu, nordover til Spiterstulen, kostet meg dyrt neste år i Rondane...og drøye ti år senere. Fikk meg siden noen bra Garmont fjellsko. Siden har jeg tippet mer over mot jaktstøvvel varianten. Muligens for å kompensere for mindre stramming ned mot vrist og fotblad, der støtten heller føres videre opp i leggen. Alfa Jegerstøvel strammer for min del for mye over fotbladet, men har grei støtte og komfort på kortere turer(mulig bedre på nyere modeller). Har landet på to par. Lundhags Professional(seks år gammel modell), som har en romslighet rundt fotbladet, som kan støttes opp med x-antall sokker ift årstid og terreng. Dernest har jeg overtatt et par tyskere, som har blitt min favoritt. Meindl! Fjellstøvel, som ettersigende er basic for Marinejegerne. De har en Gore-Tex sokk med halvstiv såle(som forøvrig fungerer bra som base-camp sko). Dette paret har på forunderlig vis en justerbar støtte, samtidig som de er romslige. Har noen et slikt pent brukt par i 43(se bilde), så nevn en pris! Skal sies jeg er noe revmatisk i tillegg i perioder(døll lesning for de nærmere 20;) ), som ikke gjør saken bedre. Så derfor vil jeg fremheve disse parrene, arvede sko, fra erfarne traskere. Om noen har egenerfaring eller kjennskap til problematikken, så er jeg mer enn klar for tips og råd. /Hobbit (uten så mye hår på tærne da)
    1 poeng
  18. Takk for at du tok dem med på tur! Håper de er utslitt til jeg ankommer. 😅 Får ta med cap og myggnett. 🪰
    1 poeng
  19. https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2L2A&lat=60.88519442773591&lng=7.510528564453125&zoom=11&preset=1_TRUE_COLOR&layers=B01,B02,B03&maxcc=99&gain=1.0&gamma=1.0&time=2020-12-01|2021-06-27&atmFilter=&showDates=false Plukket opp denne fra en annen tråd for litt siden. Her kan du se satelittbilde fra hver dag, så finn en dag uten skyer. Siden trenger skrivebordsvisning på Android, for å se lengre nord, bytt satelitt (valg øverst til høyre).
    1 poeng
  20. Det er ikke noen beitedyr der - annet enn elg, rådyr og rein. Flott tur det der... Funderer å gå der selv en av dagene.
    1 poeng
  21. Masse fine teltplasser ved Amundstjønna hvertfall :)
    1 poeng
  22. Hei - det er bra plan. Jeg og sønnen min teltet akkurat ved stien pådet punktet anvist her. Men det skal være bedre teltplasser andfre steder ved de tjønnene, og det skal også være fisk i noen av de.
    1 poeng
  23. Nok vann og minimum 15 minutt ventetid! Gjerne 20 min.
    1 poeng
  24. Nøstebarn har også. https://nostebarn.no/herre/undertoy-herre?quality=Ull+med+silke https://nostebarn.no/dame/undertoy-dame?quality=Ull+med+silke
    1 poeng
  25. Var nylig i Femunden. Ble litt amputert tur, da en i gjengen fikk kneet ut av ledd i det han slang tungsekken på ryggen(gammel korsbåndskade), da vi entret kaia på Røa(digresjon, men egentlig emne for eget tema). Poenget er at langs vassdraget oppover på høyresiden, går det en umerket sti, som jeg ble tipset om for noen år siden. Den kalles "kanostien", og går på moreneryggen oppover. Lettgått og vakker(med nærkontakt til elva og fiske, samt utsikt), og langt mer trivelig enn DNT løypa opp via Røvollen på tidvis svært steinete strekker(by th way...brua i nerkant, ved stidelet, trenger en real oppgradering). Sti langs vassdraget på trøndelags siden er og flott, med mulighet for telting og gode fiskeplasser, men ikke i nærheten ift fremkommelighet. Men der får man i hvert fall med seg en beverdemning nedstrøms DNT hytta. Slapp kleggen denne gangen;)
    1 poeng
  26. Kjøpt meg disse, falt litt for fristelsen og trengte en unnskyldning for enda flere sko 🙄😆
    1 poeng
  27. Første besøk på Sandvatn – og badekulpen i år. Det var lukten av einer og lyng som møtte meg oppover i Lysebrekka på årets første tur innover mot Sandvatn. Litt lengre oppe sto fjelltjæreblommen og nikket i trekken. En skikkelig god start på turen. Yr var svært gavemild denne dagen. Det var snakk om blå himmel, lite skyer og forholdsvis varmt. Ikke for varmt, men passe for en tur oppe i heia. Nå er turen fram og tilbake til Sandvatn en drøy dagstur – for meg – etter hvert. Det er omtrent 16-17 kilometer til sammen, og selv om det er forholdsvis «flatt», så er bakken opp langs Lysebekken både lang og delvis bratt. Jeg har aldri kommet opp den bakken uten å bli skikkelig andpusten. Etter en lang vinter – og kort vår, uten spesielt mange langturer kan formen være så som så, og jeg blir jo ikke yngre med årene. Jeg var usikker på hvordan det ville gå, men siden jeg jo hadde gjort dette noen ganger før så... På tross av Yrs mange og flotte bilder at trill rund gul sol, var det overskyet og trist hjemme. Nå er ikke «havskodde» ukjent for oss som bor bare noen kilometer fra havkanten. Det pleier å bli blå himmel og sol bare noen flere kilometer lengre inne. Denne gang var det overskyet til langt inne i landet, men i Hunnedalen skinte sola – fra blå himmel. Det fortsatte den å gjøre hele dagen. Det ble helst varmt, men heldigvis var det en liten trekk som gjorde det levelig. I le av trekken ble det varmt. Heldigvis ligger badekulpen i le for vinden, og med sola steikende på svabergene der bekken renner blir det varmtvann. Uten mulighet til å skue på kaldvannet... Nå ble det ikke bading på veien innover. Det passer liksom bedre helt i slutten av turen. Jeg måtte komme meg innover i heia først. Oppe i høyden, innover mot Blautevatnet, kikket jeg etter snøfennene som alltid ligger her. Første gang jeg går denne turen er det vanlig å gå over ganske mange fenner. Selv om det snart er juli, så ligger snøfenner ofte til både august og enkelte ganger til ute i september. Etter snøvinteren i 2015 lå det en fonn hele sommeren. Jeg er ikke sikker på om den forsvant i det hele tatt. Det kom i hvert fall nysnø på fonna før den forsvant. Denne fonna var nesten borte. Det lå fortsatt noen rester, men med det varme været som er lovet fremover, vil all snøen være borte første uka i juli. Det er alltid kjekt å se igjen flatene ved Mangædne. Det blir som oftest en stopp ved brua for å smake på kvaliteten på årgangen. Jeg var ikke helt alene i heia. Jeg traff en person, som hadde vært på hytta sammen med hyttevakten. Det ville altså være folk på hytta også. Jeg kom likevel ned til en tom hytte. Folkene var oppe på en topp for å finne «dekning». Etter en skikkelig pause tok jeg fatt på tilbaketuren. Som ble omtrent som turen inn. Jeg kunne jo kjenne at jeg hadde vært på beina noen timer, men stor sett gikk det mye bedre enn fryktet. Som alltid. Det ble stopp og bading i badekulpen. Der var vannet omtrent lunkent. Trekken gjorde det likevel litt kaldere enn i «syden», og det ble ikke et langt opphold ved kulpen.
    1 poeng
  28. Ta en titt på satelittbildene https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2L2A&lat=61.16708631440347&lng=9.700927734375&zoom=7&preset=1_TRUE_COLOR&layers=B01,B02,B03&maxcc=99&gain=1.0&gamma=1.0&time=2020-12-01|2021-06-14&atmFilter=&showDates=false
    1 poeng
  29. Som vanlig. Alt var som før. jeg skulle bare ditt og bare datt og plutselig var klokka altfor mye. Men putt, pytt det spilte da ingen rolle om det var sen kveld eller tidlig natt. Og at det ble tidlig natt skyltes spørsmålet til noen forbipasserende; "Er jegpå rett vei". "Joda, bare følg veien til du ser skiltet". Og så kjørte de og jeg etter. Til slutt ringte jeg på et hus. En dame betraktet meg med et engestelig blikk, men tilslutt kom mannen i huset og fortalte at jeg hadde kjørt en mil for langt. Og merkelig nok jeg fulgte hans anvisning om bakke opp og bakkr ned og en lang slette, og da så jeg skiltet: Songaveien. Og siden skiltet kun var synlig for de som kom fra min nye retning, osv osv. Riktignok hadde jeg vært på Songa før, men selv i mørket gliste en gold fjellknause mot meg og litt lengere ut så jeg en ditto øy, fullstendig fri for vegetasjon og med tilhørende "goodieser" for oss sportfisker i strandsonen. Her burde de som lovpriser vår rene elektrisitet ta seg en tur og se på baksiden Ikke mye likt propagandakartet Men nå var båten skjøsatt og jeg putret en smule engstelig, "i litt minfra en mørlt" mot den innbydende elven ved Tallaksbu, helt til høyre på "propanandakartet", dog ikke var den så innbydende på realtteteskartet. Men fordi jeg var redd for oppdukkende mål, skvalpeskjær, så stoppet jeg motoren og tok jårene fatt inntil regnet valgte stoppested hvorpå jeg gjorde strand, nei sølehugg. Så var det å beinfly i regnet opp til selve strandsonen, og jeg kunne ikke la være å le. Vanligvis brukte jeg lang tid på finne det rette stde. Nå holdt det med å finne 2 kvadratmeter. Og nå begynte det å regne - for alvor. Ja, det bøttet så mye og så intenst at vannstanden økte slik at båten fløt, til tross for at jeg hadde dratt den litt opp på land og fortøyd den. Og jeg tenkte,; det er ikke første gangen jeg koser meg under baldakinen i regnvær, men det regne ters gjennom på flere steder, og for å berge noe mer tørt enn "pose alltid tørt" var det bare å krype i posen. Men det var ikke slutt på elendigheten. Det var umulig å finne brukbart brensen, einer fri for bark. Og den veden som det egentlig var nok av søkk bløt. Men jeg hadde jo gassbrenneren, og snart begynte en kjelle med tevann så småått å boble, da flammet det opp, Drivstoffkablen, den armerte brant. Da fikk jeg nok. Elv, fikk være elv. Og snart putret jeg tilbake til utgangspunktet. Men båten den fungerte helt perdekt, og jeg gleder meg til å besøke andre vann hvor det er tillat med bensinmotor, forresten så har jeg en el motor oså. Og nå er jeg hjemme hos mor. i dag spiste vi turmaten entrecote i soppsaus i heimen, teltet henger i garasjen til tørk, klar for nye eventyr. Egentlig et spørsmål: Det eneste jeg lurer på er om jeg må kjøpe en ny baldakin, eller om jeg kan impregnere den?, for en gang etter 10 juli drar jeg opp til Mår. Har søkt omdispensasjon fra motorforbudet, og får jeg ikke det ror jeg opptil utløpet av Vikbekken som ender i Mårrr. Og da om kneet er fortsatt på lag, og om @rayun går forbi og ta en video kan kommentaret bli: "at i dag er Tom på plass på "Toms place"" ved Holken.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.