Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mars 2021 i alle områder

  1. Enten vinter eller vår - muligens. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om det er vinter eller vår. Naturen klarer heller ikke å bestemme seg. Vi har vinter på natten og vår på dagen. Søndag var nettopp en slik dag. Det var kuldegrader om natten – og langt ut på morgenen, og varmegrader ut over dagen. Søndag ble det aldri mange varmegrader, men siden det var sol fra blå himmel, så ble det varmt - inne i skogen. Som vanlig ville Bestyrerinnen på søndagstur. Hun så for seg en ganske grei tur antakelig. Jeg hadde andre planer, og den gangen var det greit for Bestyrerinnen å følge med på lasset. De siste tre årene har det blitt en eller et par vårturer til Vårlivarden. Spørsmålet som jeg ikke helt fikk svar på, var om det alt var blitt vår. Eller var det fortsatt vinter. Turen til Vårlivarden er ikke lang. Nesten uansett hvor starten går fra. Det er mulig å starte fra Øvre Hetland eller fra Myrland. Nå er det også mulig å starte fra Nodhagen helt nede ved sjøen, og gå til toppen. Det er en lang tur. .Fra Myrland er det to veier til toppen. Enten rett opp eller gå nordover og rundt tilbake til toppen. Den lange veien rundt er bratt. Den kjappe veien rett opp er enda brattere og ikke mer en godt under en kilometer. Jeg parkerer ved Øvre Hetland, og får på den måten en tur på omtrent 6 kilometer. Det er som regle ikke nok til å bli i nærheten av å være sliten. Bort sett fra at turen gir en god del høydemeter. Det går stor sett oppover fra start til toppen. Det siste stykket innebærer en god del bratte kneiker med litt klatring inne i mellom. Klatring med lite mellom meg og stuuupet, er ikke noe jeg synes er morsom. Nå er det bare et par plasser denne beskrivelsen passer, men det er mer enn nok. Heldigvis er det slik at selv slike utfordringer blir enkle etter noen omganger. For bestyrerinnen betyr oppoverbakker også mye tung pust og høy puls. Vi tok det med ro, og hadde noen små pauser oppover, og ble forbigått av familier med unger.... Sola skinte på oss og alle andre heldige turgåere. Det var et skikkelig flott vær for tur. Det var is enkelte plasser, men greit å komme rundt. Der sola fikk tak tinte det, men i skyggen var bakken steinhard. Det var mye folk på toppen. Selv om det bare var tre kilometer til bilen så hadde vi brukt omtrent en time, eller noe mer. Det ble pause med te og kjekt før vi satte kursen nedover. Det gikk forsiktig nedover også. Etter å ha kommet velberget ned de bratteste kneikene, ble det en skikkelig fin tur. Stien går nedover. Sola steikte over og skogen stå rolig. Det var nesten ikke et vindpust. Jeg gikk så langt at jeg heiv jakken i sekken og gikk i skjorte og bluse. Det er et skikkelig vårtegn. Både Bestyrerinnen og jeg var mer en godt fornøyd med turen. Både fordi vi tross alt hadde nådd toppen, og på grunn av den usedvanlig kjekke og flotte turen nedover i skogen. Bestyrerinnen var også fornøyd med de poengene hun samlet denne dagen. Vårlivarden var verdt turen.
    3 poeng
  2. Mitt aller største problem, enten jeg er i "syden" eller på "nordpolen" er iskalde føtter. Eneste måte å få dem varme på er en ekstern varmekilde. I heimen er det ikke noe problem, der har jeg varmeflaska, men pga av vekten på tur må jeg finne andre måter. En stein er løsningen. Bruker mye tid på å finne en passende stein uten skarpe steiner. Det beste stedet å finne dem er å lete i vannkanten eller i bekken. Der blir de hele tiden polert. Posen har jeg sydd av et stoff fra en uteparasoll. Ellers bruker jeg mye stein. Varmer små glatte steiner litt mer enn lunkne, men ikke mer, og legger dem ned i både våte sokker og støvler. Har også en Naglende flaske som jeg fyller med kokende vann og legger i våte sokker, eller har som varmekilde i soveposen. Et annet tips på kalde netter er å tre ryggsekken utenpå soveposens nedre del. Dette luner fantastisk. Varme steintrikset bruker jeg stadig. På kalde dager varmer jeg to steiner, en til å sitte på og en som fotvarmer.
    3 poeng
  3. Fin rasjonalisering det der. Vi, irrasjonelle, men likevel rasjonelle fordi vi søker det enkle i ellers overkompliserte liv. Men så snubler vi litt på vår vei mot målet. Fortsatt rasjonell i blikket, men med skylapper på - mot det ene eksemplaret som skal gi oss en følelse av at vi klarer å forenkle litt av tilværelsen. Og så etterpå er litt flaue når føler vi må rettferdiggjøre for oss selv - og andre som ser eller hører. Ikke akkurat det de kaller "frugal living" når vi gir etter for lysten nei. Men men, da nynner jeg heller med i sangen til Gry Jannicke Jarlum, nettopp for å rasjonaliserer litt det også tenker jeg.
    3 poeng
  4. Har tenkt tanken, at jeg skal bruke en pakkpose som er dobbelt så stor som den vanlige, så man slipper å komprimere en klam pose. Det er nok ett godt tips 👍 Bedding er jeg nemlig ikke en tilhenger av. Jeg liker en mer kompakt pakket pulk, og deler teltstengene i 3 i stedet for 2 som de fleste gjør, så jeg får en kompakt pakket pulk med teltet øverst, som ikke er utsatt for velt og vind og alt ligger godt beskyttet. For mitt vedkommende sover jeg med dunjakke, og annabukse, og tenker at noe av kroppsfukten kanskje blir i klærne og ikke bare i posen. ———————————— Og når jeg tenker meg om har jeg jo padlet over en uke på kajakktur i ett voldsomt regnvær fra Bergen til Selje, med dunpose i kompresjonstrekk, uten problemer. Så jeg tar kjangsen på at dette går fint og gjør min egen erfaring på området. Hvis temperaturen holder seg som nå, har jeg mye å gå på til temperaturgrensen på posen er nådd.
    2 poeng
  5. Absolutt, knivinteressen er fullstendig irrasjonell. Spesielt i den verden vi lever i, men kanskje nettopp litt derfor også. Hele greia med friluftsliv er jo savnet og behovet av en enklere måte å leve på... Men vi snubler kanskje litt på veien. Med sju telt, 14 sekker og 20-talls kniver så er kanskje intensjonen bedre enn gjennomføringsevnen. Eller kanskje vi prøver litt for hardt
    2 poeng
  6. Tre dager i Langsua. Droppet lørdagen pga værmeldinga men til gjengjeld fikk jeg knallvær søndag til i dag. Yddin Fjellstue som utgangspunkt. Første gang jeg er på tur med pulk. Sliter i oppoverbakker 😁 men ellers betydelig mer behagelig enn tung sekk. Mårrakaffe nå og så er det å pakke sammen og vende nesa mot bilen.
    2 poeng
  7. Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull. Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere. Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla. Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den. Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider: Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
    1 poeng
  8. Driver så smått å ser etter ny skalljakke. Men hva har skjedd med stormklaff foran glidelåsen. Selv syns jeg det er en stor fordel og ha dette hvis glidelåsen ødelegges. Men ser at bla arcteryx og Norrøna har kuttet dette helt ut, selv på de med kostbare og "ekstreme" jakkene. Hvorfor det ? I mine øyne ser jeg ingen grunn til å ikke ha det, uansett hvor god den glidelåsen er. Eneste "nye" jakka jeg har sett det på er Brynje sin skalljakke
    1 poeng
  9. Jeg forbereder meg til isen går så jeg kan ut og jakte sjøørret igjen.
    1 poeng
  10. Lone Peak kommer i tre varianter. En vanlig, lav utgave (som er den jeg foretrekker). En "Mid"-utgave som har litt høyere skaft. Og en "Mid All-Weather"-utgave med både høyere skaft og eVent-membran. Det er den sistnevnte du linket til. Timp er en helt annen modell, men sålen har nokså like egenskaper som Lone Peak. Overdelen derimot er like lett og pustende som Olympus.
    1 poeng
  11. Fikk snakke med en fyr fra Rab i dag. Han mente at en uke på vidda i en pose med hydrofobisk dun ikke skulle være noe problem. Han anbefalte dog å ikke komprimere posen, dvs lurt å ha den i en bedding. De dyrere posene har et ekstra vannavstøtende yttermateriale som gjør de enda mer robuste mot fukt. Snakker man Ousland-type ekspedisjon på Nordpolen ville han gått for synt.
    1 poeng
  12. Det som gjør min favorittbukse til min favorittbukse er at den er relativt uslitelig. Jeg har null bekymringer med å herje rundt i den. Det er en Fjellreven Vidda. I motsetning til mange andre Fjellreven-bukser har denne det mest slitesterke stoffet over alt. G-1000: 65 % polyester og 35 % bomull. Ja, den blir våt når det regner og tørker ikke kjappest. Digger lommene. Den kan bli litt varm på sommeren. Alt koster, men siden denne er så holdbar at du ikke "mister" mye bukse ved å kjøpe den til halv pris brukt.
    1 poeng
  13. Du får flotte turbukser fra Vikafjell og Heldre på Sport Outlet og Sportnorge for noen hundrelapper. Vikafjell er noen av de klærne jeg er mest fornøyd med, og da har jeg en del fra Norrøna og Fjellreven å sammenligne med. Revolution race har også bra priser på en del. Magasinet sitt dovrefjell merke er også meget bra og gode priser.
    1 poeng
  14. Den beste turbuksa er den du liker å gå med. Om du er fornøyd med joggebuksa, men kunne tenkt deg noe som ikke holder like godt på fuktighet som bomull, så er jo vanlig treningstøy ett helt kurant alternativ. Man må nesten erfare selv hva som fungerer til den aktiviteten man selv bedriver. Start med noe du har, noe du også har gjort, og gjør dine egne tanker og erfaringer rundt hva som ville vært nyttig for deg. Flere lommer, mer vindtett, varmere, kaldere, slitasjestyrke, ventilasjon... det er utrolig mange egenskaper som er grunnlag for personlig preferanse. Når du har gjort deg opp noen meninger rundt hva du foretrekker så kan det være nyttig å stille noen spesifikke spørsmål rundt dette akkurat dette. Det vil ofte gi deg mye mer nyttige svar enn helt generelle spørsmål som; «hvilken sovepose er best?», «hva er beste kaliber til elgjakt?», «hva er den beste turkniven?» o.l.
    1 poeng
  15. https://www.komtiloss.no/ - nytt "stillingsslepp" 12. mars Vi valgte Vågå; tørt og stabilt klima, fire forskjellige årstider(!), omringet av fem nasjonalparker, stisykling i norgestoppen, toppturer, jakt, fiske og alt som trengs. vågåleve.no
    1 poeng
  16. Extremtextil.de selger EtaProof som vel er lignende Ventile.
    1 poeng
  17. Hei turfolk! Har dere sett på NRK serien Exit Nordpolen? Den anbefaler jeg STERKT å sjekke ut i helgen. Børge Ousland og Mike Horn drar på en helt spinnvill reise med båt fra Alaska til iskanten i Polhavet som er ca 3000km. Der venter en skitur på over 1500 km, hvor store deler av reisen foregår uten noe sollys og i temperaturer ned mot 40 minus. Dette er en serie som var helt utrolig spennende å se på. Jeg forstår nesten ikke at det er mulig.. Hva tenker dere om ekspedisjonen? Anbefaler å sjekke ut denne youtube videoen hvor Børge går mer i detaljer på hvordan de utførte reisen!
    1 poeng
  18. Jeg har bodd mesteparten av livet i Østfold, og har "alltid" ønsket meg bort fra disse pannekakeflate jordene og byggefeltene, så dette var en morsom tråd å finne. Jeg begynner å nærme meg et punkt i livet hvor flytting faktisk er en mulighet, og vurderer for tiden Ålesundsområdet pga fjell og fjord (samtidig som man har et jobbmarked i nærheten). Møre og Romsdal generelt ser jo (har kun vært der én gang riktignok) fantastisk ut - dog er jeg noe (veldig 😁) skeptisk til klimaet på Vestlandet generelt. Regnvær og tur fungerer liksom ikke så bra sammen... Vi er bortskjemte med tørt klarvær her i Fredrikstad! Hvis jobb ikke hadde vært et tema hadde jeg også vurdert Lom, Skjåk og andre innlands-fjellområder. 😍
    1 poeng
  19. Grunnen til at det ikke finnes så mye info om Nidelva er kanskje at den ikke er så fryktelig populær? Mye trilling og kanskje litt lite villmark. Tror de fleste nøyer seg med enkleste etappene, som f.eks Haugsjåsund - Nelaug. Har ikke padlet mye i Nidelva men hvis jeg skulle vurdere denne turen hadde jeg nok lagt ruta om Kjørull - Stokksvann - Drangane til Tolleklevdammen. Her er det faktisk veldig fint å padle. Et stykke å trille ned til elva igjen men det er jo mye nedover. Videre hadde jeg tatt av inn til Rore og Syndle. Og så hadde jeg trillet ned til Landvikvannet og Reddalsvannet fra Roresand og padlet ut Reddalskanalen. Dette er også ganske fine områder å padle i synes jeg. Hvis man bruker kajakk kan man avslutte med en tur gjennom Hesneskanalen og f.eks ut til Valøyene og ta den siste overnattingen der. De fineste øyene på sørlandet. I tillegg har man padlet to av de tre eneste kanalene på sørlandet. Tror jeg.. . Ellers har jeg padlet litt ved Flaten. I Kilandsfallene. Vannføringen i Nidelva kan variere veldig og noen steder kan den muligens bli litt skummel. Jeg hadde tatt med en hengekøye med "knottnett" i tillegg til telt. Det er ikke alltid så lett å finne brukelige teltplasser.
    1 poeng
  20. Jeg kan si litt om snøforholdene slik de har vært frem til søndag - da på Simskard siden - Fiplingdalen. Det ligger fortsatt en lagdeling i snøen slik at når man beveger seg utenom løyper er det drønn i snøen. Dette har vi i grunnen opplevd overalt nå i vinterferien, så bratte heng bør man styre unna en stund til. Burde tro at denne langvarige perioden med regn gjorde at snøen ble mer homogen, men det så vi lite til. Det kom regn, noe som gjorde at Namsvatnet og Fplingvatnet fikk 30 cm overvann på de 60 cm med is som var. Det ble mye sørpe på isen og jeg vil tro det er det samme litt lenger opp i høyden, men det vil jo etter hvert bli mer snø og bedre forhold etterhvert som kulden vedvarer. Det er mye bedre snøforhold i høyden. Jeg ville startet omtrent her - det er grei parkering der: https://kommunekart.com/klient/helgelandskartet?urlid=fa956591-2c7a-488e-96a1-08c817433ae0 Om du tar bussen så stopper den i Susendalskroken, så om du ikke får skyss videre kan du jo følge løypa oppover der. https://reisnordland.no/a/rutetabeller/bussruter/bussruter-indre-helgeland-373/bussrute-susendal-hattfjelldal-trofors-mosjoeen-linje-18-231 Det er løypenett i det kartet, og du finner også at det mest sannsynlig er kjørt spor innover til hyttene ved Tiplingan. Noen løyper her også https://kommunekart.com/klient/vefsn/scooterlisens?funksjon=VisKommune&kommunenummer=5044 Hvordan status er for taxi for buss er jeg usikker på.
    1 poeng
  21. Derfor man bruker pol-poser på pol-ferd? 🥲
    1 poeng
  22. Polposene er mer solide enn brødposene. Jeg bruker RAB dampsperresokker, dem dukker ofte opp på tilbud utenom sesong til en billig penge
    1 poeng
  23. Nå er jeg en av de med «stort fortelt» i Unna iom at jeg har modifisert størrelsen på innerteltet, men lite med kondens uansett. Bunnduk, lufting, ulike grunnforhold, etc reduserer kondens. Enan var anderledes. Selv under like forhold, god lufting etc, så var det mer kondens i det teltet fremfor andre telt i samme område. Ventilering i toppventil og ved å løfte duken på langsidene i Unna forebygger også kondens.
    1 poeng
  24. Stikk innom Vinmonopolet og handle deg et par poser der, de er finfine til den bruken. Bonusen er at også kan kjøpe noe å ha oppi posene..
    1 poeng
  25. Hei, Hvis du ønsker en norsk-produsert hengekøye, så vil våre være tilgjengelig om et par ukers tid. Vi har satt i produksjon drømmekøya vår, som er lett, solid og brukervennlig. Solide komponenter er gjennomgående, og den har ingen overflødige deler. Grunnet lokal produksjon, kan vi også lage hengekøyer på mål. Mer info kommer om et par uker på www.barknorway.no. I mellomtiden kan du lese mer på Instagram
    1 poeng
  26. Hei. Jeg har redigert ferdig første episode av en serie i tre deler og er godt i gang med neste episode. For de av dere som er interessert så ligger første episode her: https://www.youtube.com/watch?v=L_kNzUPBjo0
    1 poeng
  27. Har Crispi Svalbard. Kjøpte til eg skulle til Grønland. 1 str større enn min Stetind. Brukte vanlege sokkar samt dampsperre i, ikkje kartank. Holdt varmen godt. Støvlane har no fått også fått eit nytt bruksområde for meg, på jakt. Den fysiske intensitete er lågare enn ved reine skiturar med sekk eller pulk, og eg må kle meg varmare. Då vert vanlege skisko for snippent på dei kaldaste dagane.
    1 poeng
  28. Hei! Jeg tillater meg å kommentere på denne. Veldig fint å se at det er så mye engasjement rundt dette. Legger ved begge artiklene som stod i Trønderbladet i går hvis noen har interesse av å lese de. Og la meg understreke det jeg sa der; vi skal tilby våre tjenester til alle. Vi tror på samarbeid, og tenker at jo flere som får glede av den unike spesialkompetansen og erfaringen de som har jobbet med dette i over 40år har - jo bedre. Så hos oss er det mulig å få hjelp, uavhengig av hvilket merke som er din favoritt, og hvor teltet eller soveposen er kjøpt. Håper dette er info som kanskje kan bidra til å betrygge hvis noen er urolige, og glede noen som ikke har et slikt tilbud i dag. Foreløpig er bare en landingsside oppe (mer innhold og info kommer snart) men det er mulig å kontakte oss allerede nå hvis du trenger hjelp til noe: via www.utigjen.no eller på mail [email protected] eller telefon 41 42 13 00. Drop-in på Melhus i Helsport sine gamle lokaler er foreløpig mulig bare mandag, tirsdag og torsdag. Så kanskje vi høres eller sees - Jeg har tatt tilbake bygget - vi ser på muligheten for å skape flere arbeidsplasser - Trønderbladet.pdf Helliksen starter på nytt i de gamle Helsport-lokalene - Trønderbladet.pdf
    1 poeng
  29. For lite fett + dekstrose, stabilisator E450, antioksidant E316 og konserveringsmiddel E250. Close, but no cigar.
    1 poeng
  30. Hei @OleiDole1 og velkommen til Fjellforum. Det du omtaler som Gudbrandsdalsleden er en del av Pilegrimsleden fra sentrale østlandet til Trondheim. Det er forskjellige ruter, som f.eks. Gudbrandsdalsleden samt Østerdalsleden. Pilegrimsleden(ene) er merket med: Jeg har gått fra Hamar til Trondheim via Gudbrandsdalsleden. Turen byr på vandring i skogsterreng, langs stier og grusveier, fjellterreng som f.eks. over Dovrefjell samt vandring i kulturlandsskap. Jeg hadde også printet ut noe kart for turen samt hadde med GPS (mest for tracking). Dersom man ønsker å gå mer i naturterreng kan man fra Hamar gå Rondanestien over til Lillehammer - Venabygdsfjell - Rondane - Dovrefjell. og så videre. Den er ikke merket som pilegrimsled. Jeg gikk turen for turens skyld, ikke med et religiøst bakteppe, men det er fint å kunne oppleve noe av kulturarven vår i løpet av turen. Jeg fikk blant annet en fin omvisning i Skaun kirke (fra år 1183) med rikholdige historier om kirkens ombygginger igjennom tidenes løp. Turen byr også på et kjipt strekk på asfalt mellom autovern og biltrafikk, i Trøndelag. Det strekket må jeg innrømme jeg juksa og tok en lokal bussrute. Det er nok av steder langs veien å proviantere, og skulle du få kjipt vær og alt er vått og trist i noen dager så har man mulighet for å leie seg inn på en rekke steder. Jeg brukte i størst mulig utstrekning telt og bar med meg alt jeg trengte, hadde et par innendørs overnattinger. Sekken veide mellom 27 og 30 kg, alt ettersom. NB. Jeg bar utsyr for meg og samboer, dvs telt, kokesett osv. hun hadde lettere ting i sin sekk. Prøv å få handlet inn utstyr som ikke veier for mye og gå nøye over hva du tar med, tenk igjennom hver ting to ganger, trenger jeg virkelig dette. Sørg for at du har godt inngått fottøy, men ikke utslitt, gjerne halvhøye trekkingstøvler. Det er også godt å ha med seg et par crocs e.l. for bruk i leir. Mer beskrivelser kan du finne her: https://pilegrimsleden.no/ Bare spør mer om du lurer på noe.
    1 poeng
  31. Godt det ikke er noen fasit her, så til trådstart vil jeg si at klart det er akseptabelt, alt er akseptabelt. Vi blir alle lykkelige på hver vår måte, heldig vis. På en natts markaturene mine (Nordmarka og Krokskogen ) veier sekken min ca åtte kg. Da har jeg med meg Hilleberg Tarp 5 og Mesh tent 1. Ferske matvarer, stekepanne og Helinox stol er med. Også drikke da. På fjellet går det mest i fryse-tørret. Er været bra setter jeg bare opp Mesh tent 1.
    1 poeng
  32. Det finst like mange ulike pakkeoppsett som folk. Det eg har sett som kan vere lønt når ein er ny, er å snu hjerna litt over frå å pakke etter "kategori" og heller tenke situasjon. Gjer du det på generell basis får du ofte meir funskjonell pakking. Dvs verbeskyttelse som du treng lett tilgjengeleg, i ein pose samla ( i mi pakkeliste heiter dette stormpose. Noko misvisande då eg også har solbeskyttelse der, samt hauelykt. Består av masker, solkrem, solstift, briller, goggles, ekstra liner). Er det ein dominerande vertype ein dag, får dette kanskje ligge på lomma. Til dømes mykje sol så kjem stifta og kremen fram og får ligge på lomma. I denne posen har eg også gjerne haudelykt. Evt refleks, dersom du ikkje har det på selen din. Eg slår ein slik "wristslapper" rundt reimane på selen min. Ein pose heiter dagens mat. Den har i seg lunsj, komaposar, energibarer m.m. Denne ligg lett tilgjengeleg saman med drikkeflaske, thermokopp, thermos, stormpose, framkomstpose og do-pose. Framkomstposen består av korte og lange fellar og smurning, alt etter behov. Denne treng ikkje komme inn i teltet på kvelden. Dunjakke og varmeskjørt skal ogå vere lett tilgjengeleg. Kva som for deg er lett tilgjengeleg avheng av type oppsett på pulk. Arctic bedding eller ikkje osv. Matposen din med all mat for 4 dager ligg normalt i midt, denne plukkar du middagen utav, og all mat for dagen etter, når du flyttar inn i teltet på kvelden. Slik kan den store matposen berre i pulken heile tida, mindre husafyll å halde orden på. Vasstett pakkpose til fuelflasker er ein fordel, samt evt ei lita trakt om du skal fylle over frå/til noko. Koken for seg. I denne kan du også putte spisetøyet som evt ikkje ligg i "dagens mat" pose. Fyrtøy. I tillegg til dediketrt fyrtøypose som ligg i koken, har eg fyrstikker "Overalt". I dopose, klespose, sovepose, dunjakke. Det verste eg veit å gå tom for, og gidd hjeller ikkje leite etter den berømte nåla i høystakken.Er også ei sikkerheit mtp fukt. Brennarplata legg ein i botn under matpose eller nokre andre av dei større kollia. Telt litt avhengig av oppsettet ditt, men pluggar og stenger langs "veggane" på pulken, samme med evt søkestang. Dersom teleskopspade => spada i pulken. I alle fall om du likar å kunne slå den saman/ut. Førstehjelp og reparasjon for seg. Desse treng ikkje inn i telte på kvelden om du ikkje treng noko i dei. Sportstape og gnagsårplaster har du fordelt i førstehjelp og toalettsaker. Teltkleder for seg, kanskje i ein pose med anna "teltstæsj" som toalettsaker, batteribankar, bok osv. Sovepose og underlag i bedding, eller som kolli pakka vasstett. Ved bedding, er nok dunjakka og varmeskjørtet også der. Eit tips dersom du brukar bedding; ta med eit par vasstette pakkposer til sovepose og dunjakke og legg under liggeunderla. SKulle veret slå om og bli skikkeleg grisete, er det kjekt å kunne pakke dette heilt vasstett. Som du ser opererar eg med fleire små kolli i staden for nokre store "samlekolli" . Dette gir meg betre oversikt, og eg har kolli i henhald til situasjon. Slik slepp eg flytte fram og tilbake på ting som eg eigentleg ikkje treng, til dømes i teltet om natta. Likevel er det pakka så pass funksjonelt, at eg stort sett får med meg alt i "ei vending" , når teltet er oppe og det er tid for å flytte inn. Kollia får plass langs teltveggen ved sidan av min soveplass, og eg opptek slik veldig lite plass i teltet. Det plar mine teltpartnerar sette pris på
    1 poeng
  33. Jeg gjorde det samme med min Bergans Helium-sekk for noen år siden. Da var det Brukshunden på Alnabru i Oslo som gjorde det. Men jeg fikk laget feste slik at D-ringen kan ta trekk både forfra og bakfra. Årsaken er at jeg også snørekjører en del med hund, og et tau mellom karabinkrokene foran brukes til å feste strikken til bikkja. Da får jeg verdens beste snørekjøringsbelte hvor hoftene ikke blir vridd mot siden om bikkja skulle trekke meg sidelengs. Kjekt å vite at man kan gå til skomakere og få det ordnet. Det finnes vel flere av disse enn det finnes av hundebutikker som også driver med hundekjøring og mekking av utstyr. Mine D-ringer har tålt 3 ukers tur med startvekt på pulken på 50-60 kg. Riktignok ikke verdens mest kuperte terreng vi gikk i. Ser ingen slitasje på ringer og feste ennå.
    1 poeng
  34. Lekte litt med de 3 brennerene mine i dag. Ville finne ut hvor lang tid det tok å koke en 0,5 l vann fra alt kokeutsyret lå i sekken til vannet koker... - GoSystems flexi fuel med tennvæske som drivstoff 11:30 minutetr, hvorav 5 minutter gikk med til klargjøring, forvarming av brenner etc... - Trangia spritbrenner: 19:50 minutter! Hvorav 1:30 minutt gikk med til klargjøring, fylling, forvarming - Billig skru rett på gassboksen butanbrenner : 5 minutter, hvorav 30 sekunder til klargjøring... Men har god tid på tur, og er ikke på lange ekspedisjoner, så trangiabrenneren er fremdeles favoritten...så får flexi-fuelen brukes i vinter. Brukte ikke lokk på kokekaret, men hadde vindskjerming... Men største favoritten er nok bål...
    1 poeng
  35. Ikke en ekte "BushBuddy", kun en liten vedbrenner ved navn "Børre", egenprodusert av en kaffeboks i stål. Ikke noe avansert, men koker kaffen. Etter bruk er det bare å bruke et Trangia-håndtak til å tømme hele "bålet" i nærmeste bekk:
    1 poeng
  36. I går gikk jeg å tenkte på at det hadde vært kos med en telttur igjen. Under middagen så spurte jeg Thiril (4år) om hun hadde lyst til å bli med på telttur. JAAAAA var svaret. Jeg bråpakket det jeg mente vi trengte og fikk kledd om Thiril. Vi satte oss i bilen og etter en liten stopp på butikken etter noe boller og sjokolade så kjørte vi opp på skauen. (Gran Almenning) Vi parkerte ved Fjellstad hytta og fikk på oss ryggsekkene. Thiril har en liten sekk med litt klær og jeg en Reconpack med mye mer enn vi trenger i . Vi fant starten på stien og begynte å gå. Det gikk overraskende bra med Thiril med tanke på at det allerede var ganske nærme leggetid og i tillegg var det en del tordenvær sørover som vi gikk i mot. Turen er ikke mer enn en god km og med korte bein og mye bløt myr tar det 50min denne gangen. Vi må krype oss igjennom skogen flere plasser for å komme rundt de værste blauthøla. Pokker ta disse skiløypene som liksom ikke setter spor i naturen. Halvveis så skulle vi krysse bekken og da gikk det litt galt. Thiril skled av steinen og fikk full langstøvlene sine av vann. Jeg fikk tak i henne og lempet oss over. Ikke før skjønte jeg at vi skulle ikke over bekken i det hele tatt. Raskt over igjen og få tømt noen støvler. Stien delte seg her og vi skulle jo til venstre. Men hun brydde seg ikke så veldig om at skoene var våte. Hurra for ullsokker. Vi fortsatte oppover og med noen runder med førstemann til treet eller stenen var vi framme ved Fjellsjøen. Teltplassen ble en liten odde som er det første man kommer til når man følger stien. Vi satte opp teltet. Thiril hjalp til med å finne plugger. Fikk inn liggeunderlag og soveposer. Da begynte det å regne. Vi satte oss inn og fikk kokt vann til kakao. Kakao og boller mens regnværet gikk over var stas. Når regnet var over gikk vi ut til en fin regnbue, vi studerte båten som lå der. En liten plastbåt med årer. Jeg spikket til noen åregafler så "kremte" Lånte vi båten en tur. Tror det var en stund siden sist den var brukt for den var helt full av vann. Vi rodde en liten runde og fikk på en normalt pen Aborre, men den spratt faktisk ut i vannet igjen. Vi ble enige om at den kunne vi jo fiske igjen en annen gang. Nå var det legge tid og vell så det. Fikk skiftet til ull undertøy og så var det tid for å krype ned i posen. Litt eventyr og godnattsang så ble det natta kl 22 mens jeg tørket gummistøvlene hennes over primusen. Jeg gikk og fisket litt langs kanten i nærheten av teltet før jeg også krøp ned i loppepåsan. Thiril sov hele natta. Jeg sov litt urolig som jeg pleier når Thiril er med. Våkner og må se til henne. kl 6.50 var det ei som satt lys våken og mente det var på tide å stå opp. Jeg klarte å hale det ut en snau time med litt boller og drikke, I dag var det skikkelig tåke når vi sto opp og alt var veldig vått ute. Men en litt lengre tur i båten ble det uten resultat. Tilbake ved teltet pakket vi sammen og satte kursen ned igjen til bilen. Jeg vqar litt redd for alle trollene så Thiril passet på meg og panget alle sammen med en trepinne. Litt fisking med pinne i søledammer ble det og litt klatring og så fikk vi plukket full drikkeflasken hennes med blåbær som vi lagde syltetøy av når vi kom hjem. Veldig lite bær i terrenget forresten. Vi fant bilen og kom hjem til kake og selskap. Jeg feiret bursdagen min i dag litt på etterskudd. Svea 123 og Synmat ul med pute og bok om sopp og bok om dyrespor. En Knall tur og dag Takk for i dag
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.