Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. feb. 2021 i alle områder

  1. Det går i blått om dagen ... månen over Hiortfjellet ...
    8 poeng
  2. Huffameg så mye kritikk og surmagede kommentarer her! Vær nå venner og ikke kjekle sånn. Ja, episodene var litt for korte og få. Deal with it! Det hjelper ikke en døyt å klage her, send heller mail til NRK, kan jo hende de tar det til etterretning hvis 10 sure fjellforumere klager Sånn, da har jeg kritisert kritikken! Ungene mine har kost seg med fem nye Monsen-episoder, til og med MAST om å se det ferdig. Og jeg også
    6 poeng
  3. Personlig syns jeg Real er overpriset og nokså smakløst. Jeg har Ulcerøs Kolitt og tåler generelt dårlig ferdigmat. Real gjør meg litt oppblåst og uggen i maten. Som sikkert flere av dere har følt på. Det blir spennende å teste ut Gilde sitt alternativ. Nå er jeg også utdannet kokk. Det er overraskende enkelt å blande egne poser - tilsvarende Real. Med en vakummaskin får du en plassbesparende, vanntett, rimeligere og bedre alternativ til Real som holder seg i flere uker. Så trenger man en dehydrator for å fjerne vann og dermed også vekten fra maten. Disse koster fra 500 kroner og oppover. Så er det bare å leke seg med å lage middager. Beef jerkey kan du lage selv av kylling, storfe, vilt eller svin. Mye bra på Youtube. Deretter kan du snitte i små strimler. Når disse blir eksponert for varmt vann "blåses" kjøttet ut, du får en god base til fett og proteiner og kan være mer raus enn det Real er. Grønnsaker er det bare å koke for deretter å dehydrere. Rotgrønnsaker er best og enklest å bearbeide med dehydrator. På internasjonale matbutikker får du ferdig tørkede grønnsaker i store poser. Dette er ganske vanlig å bruke i øst-europa; som da blir et rimeligere alternativ enn ferske grønnsaker til bruk i supper, gryteretter og lignende. Potetmospakken du får i butikkhylla er ypperlig og billige. Man kan koke poter, dehydrere og deretter finhakke for en mer kraftig konsistens. Men unødvendig mye arbeid syns jeg når potetmospakken fungerer ypperlig. Så er det bare å pøse på med krydder. Løkpulver er en god smaksforsterker. Paprikapulver, krave, salt og pepper er mine favoritter. Istedenfor vanlig salt kan du bruke litt buljong for å få litt mer sus over sakene. Tomatpulver som du finner i krydderhylla fungerer fint som tomatsaus til pasta. Fett er også viktig. En god pakke ekte meierismør og en klatt av dette i middagen gjør susen.
    6 poeng
  4. Hehe. Ja, alt er vel enkelt når man kan det. Når jeg lager slikt bruker jeg aldri oppskrifter. Det går på slump - slik blir det også litt varierende smak fra gang til gang. Noe jeg liker, da kan jeg justere litt fra gang til gang. Problemet med ovn er at enkelte modeller varierer veldig i temperatur - så det kan oppstå store avvik. Det er også viktig med utluftning, så det å ha døra åpen under prosessen kan hjelpe noe. Jeg pleier å legge en kork eller noe smalt i døråpningen. Salmonella forsvinner med varmebehandling på 55 grader i 1 time. 74 grader er ganske høy temperatur mtp tørking, så da får du også en varmebehandling "på kjøpet". Jeg pleier også å legge på en saus som inneholder sukker, slik at jeg også karamelliserer kjøttet i prosessen. Da pleier jeg blande worcestershire-saus, teriyaki saus (eller begge deler) med litt sitronsaft, ingefærkrydder, litt honning og pepper. Dersom du strimler kjøttet i julienne (julienning på fagspråket ;p) - dvs, små strimler på størrelse med fyrstikker. Trenger det ikke trekke i varmt vann i mer enn 4-5 minutter før du får en god og behagelig konsistens. Med litt tykkere biter trenger du 7-8 minutter. https://no.grandado.com/products/vacuum-bag-sealer-matlagringspakke-solv-aluminium-folie-mylar-bag-100-stk-utmerket-kvalitet-7-10-cm?variant=17286559858745&currency=NOK&gclid=CjwKCAiAyc2BBhAaEiwA44-wW7Hp5CBXnu8CA2uUHjEdL7tw9-Fj64tO-Na9K2UozEuYZ0M3vUjXzBoC0HEQAvD_BwE Dette er det samme Real kommer i. Forskjellen er at de også har et plastlag som emballasje på yttersiden av aluminiumsfolien. Den jeg lenket til nå er veldig tynn, det går fort hull på posen dersom den ikke oppbevares korrekt. Kantene kan også være litt skarpe. Et tips er å oppbevare disse matposene i et putetrekk eller lignende, før man putter dem i sekken. Med en slik pose, holder maten seg varm i 15-20 minutter. Så du kan ha relativt store kjøttstykker som blir gode og saftige jo lengre det får stå å trekke. Hvis jeg husker rett, vil 100 gram tørket kjøtt tilsvare ca 250 kjøtt under en slik prosess. Superkonsentrert på energi med masse proteiner. For de som er litt late - kan man kjøpe ferdig elgskav i fyrsedisken, hive på en marinade og la det tørke i ovnen 4-5 timer. Storfe, elg og vilt er helt klart å foretrekker. Kylling er et mer magert alternativ som er mildere på smak. Jeg bruker kun kjøtt fra Norge/Sverige. Importert kjørt har en høyere andel antibiotika i seg - som jeg helst ikke vil ha.
    5 poeng
  5. Da var i alle fall Lapskausen på plass i butikk. (Extra Nesbyen). De går jo ikke akkurat i strupen på Real med 79 kroner for en pose, men tilgjengelighet er jo også viktig for oss som ikke klare å planlegge.
    4 poeng
  6. Slik oppbevarer jeg mitt fiskeutstyr, sluker og utstyr jeg bruker ofte. Slukene er sortert etter lysforhold og vind. Som et observant øye kanskje legger merke til er det ørret og sjøørret som er målet.
    3 poeng
  7. 89 kr,- for 120 gram tørrvare gir en kilopris på 741 kr,- Jeg syns det er helt hinsides med tanke på hvor billige lapskaus i utgangspunktet er. Dette inneholder Real lapskaus: Ingredienser: Potet (47%), storfekjøtt (storfekjøtt (98%), salt) (14%), kålrot, rapsolje, gulrot (8,1%), løk, maisstivelse, kjøttbuljong, krydder, antioksidant (askorbinsyre). 47% potet 14% kjøtt 14% kålrot 8% gulrot Løk, stivelse, buljong og krydder. La oss ta denne oppskriften og "lage selv" 470 gram potet = 9 kr,- 140 gram kjøtt = 14 kr,- 140 gram kålrot = 4 kr,- 80 gram gulrot = 3 kr,- Løk, stivelse, buljong, rapsolje, blablabla = 5 kr,- 6-7 dl vann = 0 kr,- Totalt 30 kr,- som da gir anslagsvis 1,5 kg ferdig lapskaus - 20 kr,- pr kilo for "home made Real -lapskaus" Tatr man utgangspunkt i at Real lapskaus koster 89 kr,- pr pakke - gir det en tørrvarepris på 741 kr,- pr kilo. Ferdig utvannet gir det en litt lavere pris på 169 kr.- pr kilo ferdig spiseklar lapskaus. Det er en avanse på 850%
    3 poeng
  8. Takk for mange svar og gode innspill. Turen går på sommeren og eg har fått litt å tenke på i den videre planleggingen.
    3 poeng
  9. Eller kjøpe kuppeltelt der oppsett i vind kan være enklere...? Kanskje det er lettere på telt som Hilleberg Soulo, Allak og Staika, der de velger klips fremfor hele stangkanaler. Men så sies det jo og at øvelse gjør mester, selvsagt. Oppsett av Hilleberg Soulo i vind med hastighet på 70-80 km/t (20ms)
    3 poeng
  10. Western Mountaineering Ultralite Det er det beste kjøpet jeg har gjort. For en pose! Jeg bruker enhver unnskyldning til å krype inn i den. Det er i varmeste laget foran peisen mens jeg ser på fotball, men den er orgasmisk. 10 av 10. Mountain Equipment Kinesis Base pants Denne følger soveposen i komfort. Er det mulig å lage en så digg bukse? Har en rimelig varm og bra setup med Ultraliten, Kinesis-buksa og Exped Downmat 9 LW + chair kit.
    2 poeng
  11. Tja. Her lokalt vet de å ta seg betalt for turmaten så det gjør jo ikke noe med litt konkurranse...
    2 poeng
  12. Ingenting er mer plassbesparende enn potetmos. Man kan også blande en spiseskje eller to med nøytralt proteinpulver for å økte energimengden. Toro Hurtigris er ganske porøst og gir derfor mye volum selv om det ikke veier så mye. Potetmos, hurtigris og pasta er ikke fiberrik kost. Så man kan bli litt hard i magen av det. Knuste linfrø smaker veldig lite og kan tilsettes så godt som alle matretter (også Real) for å økte energimengden, tilføye fiber - og har dessuten en høy andel umettet fett (den sunne fettsorten). Linfrø er også rik på kalsium og magnesium som mange får gjennom meieriprodukter som ikke er så gunstig å ha med seg på langtur. Linfrø har nesten ikke karbohydrater i seg. Så om du mikser 5 deler ris med 1 del knuste linfrø - får du en utrolig god blanding som er veldig velegnet på tur. Pasta kan gjøre deg litt trøtt og slapp. Eggnudler er et godt alternativ. Jeg pleier å knuse eggnudlene med hendene til en miks av "smuler". Da blir det enklere å spise, mindre graps - og litt bedre for magen enn vanlig pasta. Her kan du også pøse på med linfrø.
    2 poeng
  13. Tinvær og glatt de fleste plasser. Etter en lang periode med frost, kom mildværet. Tinvær, men bare noen få grader over null. Fortsatt sol inne imellom og uten nedbør. Turvær med andre ord. Ulempen er at hardtråkket snø blir til is. Normalt er det vanskelig å bevege seg ute en dag eller to etter et slikt væromslag. Det var is i gårdsrommet og jeg var usikker på om det burde bli tur. Broderen mente det ville være mulig å komme seg på en onsdagstur, selv om det var glatt. En strandtur er alltid en mulighet. Det er naturlig strødd helt i sjøkanten på sandstrendene. Broderen og jeg ble enige om å treffes på Orre – ved Friluftshuset. Og gå en tur langs sjøkanten. Det kunne umulig være så mye is at det hindret tur der. Nede ved Friluftshuset var det blanke isen på asfalten , men det var mulig å gå på utsiden av den vanlige stien. Der var det bare litt snø, som ikke hindret oss. Normalt går bi på «innsiden» av stranden mot Orre-elva, men denne gangen ble det kjappeste vei til stranden og i sjøkanten sørover mot Orre-elva. Elva ligger omtrent 1 1/2 kilometer fra parkeringsplassen, og frem og tilbake blir bare tre kilometer. En alt for kort tur. Det førstestykket ble det derfor nordover i våre egne spor. Nå er Orre og Reve sanden omtrent 3 kilometer, og går over i en ny sandstrand. Det betyr mye for hvor fort vi kommer frem om sanden er hard og grei å gå på eller om den er løs og skoene synker ned i. Denne dagen var det «blandet drops» - enkelte plasser var det helt greit, mens andre plasser var det løs sand. Det viste seg å være bestå gå der folk hadde gått på ski. Det hadde vært så pass med snø at mange hadde funnet frem ski og dratt på stranden. Dette til glede for oss, da det tinte senere under skisporene enn ellers på stranden, og vi kunne gå på hard strand. Onsdagsturen pleier ofte bare å bli 7-8 kilometer og godt under to timer. Denne dagen hadde vi ikke bestemt hvor langt vi skulle gå. Siden været samarbeidet, det var både sol og lite vind, ble det til at vi vandret først til Revtangen, så til Ytre Reve og så omtrent til Reve Havn. Nesten 7 kilometer fra start, men bare omtrent 5 kilometer tilbake til bilen. Vi kunne godt ha fortsatt. Det er helt greit å gå til Hellestø og også videre til Sola og mot Viste/Tungenes. Denne dagen ville det bare bli tilbake til bilene for oss. Nå er det mulig å gå på innsiden av selve stranden, og vi pleier å gå en vei ytterst og så holde innenfor stranden på hjemveien. Denne gangen ble det en tur i sjøkanten også på tilbakeveien, bortsett fra at det ble oppe i dynene på slutten. Det var fortsatt speilblank is i stien da vi kom tilbake, men som vanlig blir vi vant med is og glatte forhold, og da går tingene av seg selv. Vi kom frem og tilbake på omtrent to timer, som er grei fart på flat og slett strand. En flott tur, selv om det trakk litt over på slutten.
    2 poeng
  14. Apropos gaver. Jeg glemmer aldri følelsen når turkompisen min dro frem 2 øl og en liten spekeskinke av sekken etter en uke eller hva det var. DET var en gave man virkelig setter pris på.
    2 poeng
  15. Snører som er ferskvare og bør oppbevares kjølig er trolig det siste jeg hadde hengt oppunder taket der det som regel er varmest i rommet. Det blir som å oppbevare rødvinen på hyller øverst på kjøkkenet....
    1 poeng
  16. Tror du må ha med strøm til tørking, bygging av fabrikk, lønn til ansatte og andre ymse utgifter. Det er ikke annet å vente. Det er heller ikke gratis å tørke selv, men resultatet er bedre ja. I tidligere tider (2006 ish) var det sagt at real kostet 25,- å produsere en pakke real. Det overskytende var da avanse til fabrikk, butikk, kjede osv...Den gangen kjøpte vi Real på salg til 18,- pr pakke. Den praksisen med disse priskrigene ble det stopp på den gangen desverre. At det kommer en ny aktør er vel og bra.
    1 poeng
  17. Fantastisk! Digger den "man cave-kroken" du har der
    1 poeng
  18. Jeg hadde nok insistert på 6 døgn for 300. På samme måte som på Kiwi da jeg betalte for 2 av 5 juicekartonger under "Ta 3, betal for 2'. Sjefen til ham i kassa var heller ikke enig i "disse 3 skal jeg ta og disse 2 skal jeg betale for...". Merkelig greier når det var det de reklamerte med...
    1 poeng
  19. Kan bekrefte at det i hvert fall ikke er lurt å ende opp med motsatt, da knekker stang på et blunk. Har sett bevis.
    1 poeng
  20. Forskjellen ligger litt i hele stangkanaler vs kun nederst og klips.
    1 poeng
  21. Jeg stusset også litt på hva utfordringen var ettersom jeg har satt opp Hilleberg Staika i omtrent alle former for storm uten problemer, men så oppdaget jeg det samme som deg at Abisko Dome 2 har hele stangkanaler, og da ser jeg utfordringen. Har grublet litt på det og ser ikke at der så mye man kan gjøre med belastningen før alle stengene er kommet på plass, annet enn å variere hvilke stenger man begynner med i forhold til vindretningen. Man kan selvsagt løse problemet med å holde stengene fast i hylsen med klemmer osv, men ser verre ut for belastningen. Belastningen fra vind er betydelig høyere enn vekten av selve teltet, så å fjerne innerteltet tror jeg ikke er noe løsning. Her er noe du kunne forsøkt: 1: Klipse fast en bardun til pulk eller sekk slik at du forsikrer deg om at teltet ikke flyr avgårde (grei ting å gjøre uansett). La teltet ligge nedstrøms av vindretningen fra sekken/pulken. 2: Tre gjennom stang nummer 1 fra den bardunen som er festet til pulken/sekken, men hold teltet flatt ned til bakken slik at stangen går i en bue langs bakken og ikke opp i luften. 3: Tre gjennom stang nummer to i én av de to nærmeste stangkanalene til bardunen som er festet til pulken/sekken, og gjør det samme som i steg 2, at du holder teltet nede på bakken, og du lar da stangen gå i sin egen stangkanal, men at den ligger helt parallelt med den første stangen du satt inn, også langs bakken. 4: Når du har lagt inn to stenger i to stangkanaler som går med vinden så kan du løfte opp teltet og spre stengene slik at du får en kuppel der du mangler en stang på tvers av vindretningen. 5: Sett inn siste stang på tvers av vindretningen. Gjør du det på den måten så unngår du at teltet får noe belastning før du har fått satt inn to stenger som går med vindretningen og kan dele på belastningen. Og selvfølgelig, har du mulighet til det så bygg en levegg og søk ly for vinden så unngår du problemet. Hvis det blir et vedvarende problem så ville jeg undersøkt om det lar seg gjøre å ha et dobbelt sett stenger i stangkanalene.
    1 poeng
  22. Skuffende utfall på prisen, men som nevnt over her så gir det ganske mye mening at de kan legge seg på det nivået. Få REAL inn i dagligvarebutikkene så kanskje vi ser de virkelig store effektene
    1 poeng
  23. Det blir 6 døgn uansett da altså... Nå skal vi ikke være negativ til tiltak som stimulerer til lengre turer vel...? 😉
    1 poeng
  24. Sjekk også ut nudler. Jeg bruker eggnudler til veldig mye, blant i real turmat med flere (jeg synes sånne frysetørrede porsjoner er for små) og til joikakaker. Stekt kjøttdeig blandet med eggnudler og hermetiske mais/erter/gulerøtter pluss en god chillisaus eller bare tomatketsjup er også en god rett. Eggnuddler kan brukes omtrent som spagetti, men trenger ikke å koke noe særlig. Jeg har til og med bare lagt dem tørre oppi real turmat og latt dem trekke til seg vann sammen med resten av innholdet.
    1 poeng
  25. Noen er kanskje mer opptatt av hva man ser på enn andre
    1 poeng
  26. Men over til noe annet - er det bare jeg som ser at gutta krutt fremdeles pakker som om de var i militæret? 😅 Jeg savner mer ultralett utstyr. Det kunne spart knærne litt.
    1 poeng
  27. Takk, da har jeg i hvert fall fått frikjent kommunen fra den ene, brøyta parkeringsplassen for utfart som jeg vet om - den er det altså ikke de som sørger for. 😂
    1 poeng
  28. Finn frem alt utstyr du ønsker å ha med, trekk fra alt unødvendig. Påse at du har med det som trengs av utstyr hvis hytter er steng o.l Pakk i sekk, se om du får plass. Det er helt umulig å si størrelsen du trenger, ettersom volum på soveposer, telt, klær osv er så forskjellig. Enten kjøper du utstyr etter sekken du ønsker å bære, eller sekk etter utstyret du har
    1 poeng
  29. Det er sånn at alle kommuner i landet skal ha retningslinjer for når det skal brøytes, hvor det skal brøytes, og kontaktinfo. Dette skal finnes på hjemmesiden til alle kommunene. Det er vel en grei plass å starte? Slik ser det ut i min kommune: https://www.asker.kommune.no/vei-trafikk-og-parkering/veiarbeid-drift-og-vedlikehold/vinterdrift-av-veier/ Hvis man vil påvirke utover å skrive innlegg i avisa osv må man vel nesten gå inn i politikken...?
    1 poeng
  30. Hey hey hey! Du kan ikke ramse opp masse ingredienser og tro at vi som ikke er kokk klarer å sette det sammen til et måltid! 😅Vi trenger liste over nøyaktig hva og hvor mange gram/dl! Og fremgangsmåte! Og en lokkende tittel på maten! Og et bra bilde! Gleder meg til du kommer med nye spennende retter til oss! 😋
    1 poeng
  31. Hvit gjeter er veldig fine hunder når de virker, men det er mye mentalt rusk i avlen. Skal dere gå den veien ville jeg vært ekstremt nøye med å treffe opphavet, kontakte eiere av annet avkom fra opphavet eller samme linjer osv. DSG skjønner jeg ikke hvordan dere har kommet fram til med tanke på kriteriene deres rundt å ha hunden løs og være førerorientert. Det er selvstendige hunder som også kan ha en del jakt i seg. Det første som slår meg er labrador - om den ikke blir for stor for dere. Det er vel ingenting som slår retrievere når det kommer til å være førerorienterte og å kunne gå løse - normalt sett. De er også ekstremt allsidige. Flat og golden kan sikkert også passe (igjen forbehold angående størrelse og hva dere mener med middels stor), men spesielt golden KAN ha en pels som krever litt tiltak på vinterstid i form av kondomdress grunnet snøballer i pelsen. Uten at det behøver å være noe stort problem. Litt i samme leia har du engelsk springer spaniel - noe mindre, men også der kan nok kondomdress bli et must om vinteren og man må påregne litt pelsstell.
    1 poeng
  32. Nå synes jeg Monsen sine program har sunket en del i verdi for min del. Man skal jo ikke klage på naturprogram, for det har jo blitt en kraftig mangelvare på fjernsyn i disse reality tider. Men denne seile/padle etappen kunne vært gjort fra Aker brygge og utover Oslofjorden for min del. Jeg fikk liten form for innlevelse og følelse av naturen rundt Monsen i sin seile/padlesparke- etappe. Jeg vet ikke om dette bare gjelder meg, men å oppleve naturen fra havet slo ikke ann for meg. Allt var bedre før; da han kastet sine 8 hunder nedover en isbre , og ikke minst så en "svart ulv på grensa til Finland".
    1 poeng
  33. Takk for mange hyggelige svar og kreative tips. 😆 Noe medisinsk problem har jeg ikke; det har jeg allerede sjekket. Jeg er nok generelt bare veldig varm. Det har sine fordeler også. Det skal for eksempel mye til før jeg fryser - og jeg har så godt som alltid varme hender. Noe damene liker. 😄 Ser at Altra blir anbefalt titt og ofte. Problemet til @ketilring i tråden @zimwalker lenket til var veldig gjenkjennelig. Men siden skoene ikke er vanntette var jeg ganske skeptisk - helt til jeg så videoen @Vandrefalken postet. Vanntette sokker høres ut som en utrolig døll og rar patent. Men fordelen er at jeg kan ha ganske luftige og åpne sko på tørt terreng og heller ta på meg slike sokker ved behov. Da slipper jeg kanskje å ta med to ulike par sko i sekken - som jeg har gjort hittil. Så; jeg var nettopp på XXL og kjøpet meg et par Altra Olympus 4. https://www.xxl.no/altra-olympus-4-lopesko-herre-hvit/p/1173175_1_style Disse kostet 1 779,- Men siden den rød modellen var på tilbud til 1 250,- Fikk jeg disse også til 1 250,- Fin pris det. Skoene var nokså små i størrelsen. Jeg bruker normalt 44, men endte med å kjøpe 45. Gleder meg til å prøve skoene - så blir neste steg å prosjektet å finne noen vanntette sokker. Takk for mange gode svar. @Hc.b De skoene så ekstremt varme ut. Du skriver at skoene mister Goretex-effekten etter 6-8 år. Er det noen som virkelig har sko så lenge? 😆 Min erfaring er at tursko holder et års tid, maks to - før sålen blir så tynnslitt at de kan brukes som skøyter. Men det kommer naturligvis an på hvor mye man bruker dem. Jeg trodde gummien i såla ofte ble litt "stiv" etter noen år, at gummi er ferskvare. Slik som bildekk som er mange år gamle, disse kan ofte sprekke litt opp fordi de tørker inn. Helt ærlig; nå vet jeg ikke hva jeg snakker om. Hehe.
    1 poeng
  34. Vi har finsk lapphund. Brukte mye tid på å gå gjennom kriterier, og endte opp med ca samme liste som deg. Det viktigste for meg var å ha en hund som tåler vinter, og samtidig er familievennlig og enkel å ha på tur. Vi har hatt vår i 2 år nå, og er veldig fornøyd med valget.
    1 poeng
  35. Veldig fornuftig av dere å velge en annen rase enn Boerboel, som kan være en krevende hunderase ovenfor både folk og andre hunder. Styr unna øvrige vokterhunder og kamphundraser. Styr unna norsk schafer, mye arvelige sykdommer og rasen har nærmest vært nede for telling helsemessig både psykisk og fysisk de to siste tiår. Trist for familien og kanskje måtte avlive hunder av helsemessige grunner i ung alder. Det er mange raser å velge imellom til deres bruk/ønsker. Golden retriver, mellompuddel, kongepuddel, labrador, finsk lapphund, og sikkert ytterligere 30-50 hunderaser eller en blanding av disse. Jeg gikk 14 dager på Hardangervidda med en golden retriver og ble overrasket over hvor godt egnet denne rasen var som turkamerat,denne hunden ble med meg på uttallige turer året rundt i dens levealder.
    1 poeng
  36. Størrelse på valg av sekk er svært individiuelt. Enkelte går med 100 liters sekk på en døgntur, og sekken er stappfull. Noen rister på hodet av dette og klarer seg med en 40 liters sekk på samme turen. Derfor tror jeg du bør pakke ned det du skal ha med på akkurat den turen din og se hvor stor sekk du trenger. Enkelt og greit. Lån en sekk og se om det blir for mye plass eller for lite, og kjøp en sekk deretter.
    1 poeng
  37. Jeg skulle gå for DSG da jeg vurderte hunderaser. Endte opp med en Norsk Lundehund!:) Det er en gammel ur rase som passer inn i beskrivelsen din -eneste lille haken er at noen Lundehunder kan være noe sta til tider (ur raser er ofte litt sta..) Verdt å kikke på og lese litt om hvertfall:)
    1 poeng
  38. Vi hadde omtrent samme kriterier som deg, og endte med en finsk lapphund. Han har bare vært hos oss i fire uker, så det er litt tidlig å trekke de store konklusjonene, men jeg tror det er en rase som kan passe for en passelig aktiv familie. De er glade i aktivitet, men ikke hele tiden,slik som f.eks trekkhunder. De er svært robuste med tanke på vintertur, og selv valpen vår koser seg i 15 minusgrader.
    1 poeng
  39. Synes solo stove/bushbuddy er genial. I en liten pakke har du plass til kvistbrenneren, kokekar, trangia, lighter. Veldig kompakt system og du har backup ovn i samme pakke. her brukes trangia i kvistbrenneren. Alt får plass i kokekaret.
    1 poeng
  40. Jeg bruker en 105-liter til ALT slik at jeg klarer meg med 1 sekk i stedet for et stort utvalg av sekker fra 30 til 105 liter... Tilleggsargumentet er at det er minimalt med vekt å spare påselve sekken på en 60-liter kontra en på 105 f.eks. Og så slipper jeg pakke så trangt at jeg må tømme hele sekken for å finne igjen noe...
    1 poeng
  41. Av ren nysgjerrighet måtte jeg teste den minste brenneren i boden på rødsprit i medfølgende skål og joda, det ble kok på kjelen tiil slutt. Tok faktisk kortere tid enn jegg hadde "fryktet"... 2021-02-17 17.09.48.mp4
    1 poeng
  42. Et tips i denne videoen som en tidligere arbeidskollega har lagt ut. Han har ordnet seg et fastmontert hjul på allyen, og det skal visst nok fungere riktig så bra. Bare åspole litt ut i filmen så får man se det i aksjon. https://m.youtube.com/watch?v=iTAvcrNJFLI
    1 poeng
  43. Ikke jobbe seg oppover, lettere å få fri når du jobber i bunnen. Med fleksitid blir det fort mye fri og overtid gir penger til prosjekter. Greit å utnytte tiden også i vanlige helger, kan få mye opplevelser på en vanlig helg. Spesielt hvis man lærer seg å bruke den nære marka og fjellet Man må jo også forsake noe, over årene så er det jo lite kontakt med venner som ikke driver med mine hobbyer. Men man treffer jo gjerne folk som er like idiot som en selv underveis i livet så man er jo ikke akkurat ensom for det.
    1 poeng
  44. Har som oftest samme camp i mange dager, gjerne en hel uke, men likevel nok å gjøre; fyre kvistbrenner til morgenkaffe ol, samle kvist, fiske litt, studere kart og planlegge dagsutflukter, og da er det på tide med kaffe igjen og ny runde med kvistbrenneren. Så justeres det gjerne på telt og tarp, går jo noen dager før man er fornøyd. Så må man fylle på vannposen og henge den opp i treet igjen og da roper jaggu kvistbrenneren og kaffekoppen atter en gang. Så kokes det vann til termosen bare sånn just in case. På et tidspunk må man ha middag så da går det jo minst en time eller mer, og etter den skal det jo ofte slappes av med kaffe og en sjokoladebit og en dæsj baileys. Så litt mer tid med kartet, litt spikking, sondering av matlager, sjekke værmelding om man har dekning, fotografere litt, ta en liten kosetur i kanoen, og så er jo dagen plutselig på hell og det ble ikke dagstur den dagen, jaja det blir nok i morgen. Sånn går nu dagan og etter 14 dager har man ikke litt lyst til å reise hjem. Min sommerferie i et nøtteskall siden 2012.
    1 poeng
  45. Sist lå vi på ryggen og tittet på stjerner, stjerneskudd og satellitter. Filosoferte, løste verdensproblemer og lot praten gå om løst og fast. Sist jeg var alene lyttet jeg på skogens stillhet, lot tankene flyte og foret bålet. Jeg kan aldri huske å ha kjedet meg på tur, enten jeg er sammen med noen eller alene. For meg er det viktig å bare være der i nuet og gjøre det som faller meg inn der og da, ikke planlegge på forhånd hva jeg skal skje. Og skjer det ingen ting er det fint det også. ;-)
    1 poeng
  46. Sanke ved, fiske, fiske, fiske, spise fisk, lese kart og legge meg utenfor teltet og lytte til stillheten, noe som er en mangellvare i dagens samfunn, før jeg sovner inn.
    1 poeng
  47. Jeg kan ikke si noe om 3 eller 4, men jeg kan si at jeg er svært fornøyd med Breheimen 2. Teltet er lett å sette opp og stramme så det står støtt. Det er god avstand mellom yttertelt og innertelt. Jeg er 191 lang og følte jeg hadde god plass til å ligge og sitte. Jeg brukte et Exped HI Duo LW underlag, ettersom jeg ikke får sove uten å ha litt tumleplass. Dette passet fint inn i teltet, med endel cm til overs i alle retninger. Det er svært god plass til 2 personer. På innsiden er det hendige lommer, både til småting og til dørdukene. Forteltet er stort, slik at jeg kan lagre utstyr der, samtidig som jeg har all plassen jeg trenger til å gå inn og ut. Mange glidelåser i åpningene, slik at du kan åpne teltet slik du selv ønsker. Jeg er svært fornøyd med teltet. Jeg var litt usikker til å begynne med, pga vekten, men det gikk fint. Antar at du skal ha med andre siden du spør om 3 eller 4, så da er det en smal sak å fordele vekten. Håper dette hjalp noe.
    1 poeng
  48. Ville holdt meg unna lampeolja, viss jeg var deg. Forsvarets primuser er laga for å gå på paraffin/F-34. Tilsetningene i lampeolje tetter igjen stigerørene over tid (koksing).
    1 poeng
  49. Jeg har hatt Whisperlite og kan signere på at den har et behagelig støynivå, men likevel solgte jeg den pga at den er noe håpløs på parafin som er mitt førstevalg som drivstoff. Forvarmingsskåla er alt for liten og jeg måtte fylle den 3 ganger med rødsprit før brenneren ble varm nok til parafin. Jeg bruker nå en MSR Dragonfly og Optimus 111C, sistnevnte er førstevalget pga lav støynivå.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.