Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. feb. 2021 i alle områder

  1. Skitur til Kletten - 1099 - på grensen mellom Trøndelag og Innlandet _ sammen med @graham Skiføret var så som så men vi fortjente en pils etter turen - som nytes nå.
    9 poeng
  2. Hva i all verden er det du sier mann ?? 😬 Rediger innlegget raskt og vi glemmer dette !
    6 poeng
  3. God aften. Det er sikkert flere enn meg som synes pakkposen som kommer med telt er noe herk å pakke teltet i uten nøye planlagt bretting etc. Har derfor skamløst kopiert posene til Vango, som er veldig kjekke i bruk. Materiale er en handlepose fra Kiwi til en tier, og spenner etc fra restekassa. God plass til mitt Cloud Up 1, som nå er like raskt å pakke ned som å sette opp :)
    4 poeng
  4. Fikk melding fra Posten i dag, pakke levert i postkassen min. Men den var nok for stor for postkassen for den lå på trappa. 1 stykk knappcelle batteri i eske som måler (LxHxB) 30x20x12cm og var fylt med "Sealed Air" plastposer slik at batteriet ikke skulle gå i stykker - eller for å unngå at det "skranglet" i eska, hvem vet. Joda, så da venter jeg bare på buksa som jeg sånn forholdsmessig sett nå regner med blir levert forsvarlig pakket i en egen container som de plasserer ute ved trappa. (Godt det ikke er PostNord som leverer, for der måtte jeg vel betale for container leia selv).
    4 poeng
  5. Som litt inspirasjon, så deler jeg en artikkel og video fra en tur jeg hadde sammen med en kamerat innover Hardangervidda mot Kalhovd fra Krossobanen. Dette ble en tur hvor vi fikk gjennomført skigåing ut over natta, uten hodelykt, med -11 grader og 7 til 8 sekundmeter motvind. Spennende nok, men så kommer dagen og solen og all vind er glemt. https://www.ifri.no/turer/i-sabotorenes-fotspor-innover-hardangervidda/ God lesning. og filmtitting. Mvh. André Pedresen - fjellmann77
    4 poeng
  6. Søndagstur i godt selskap. Bestyrerinnen ville på tur søndagsmorgen. Ikke noen langtur, men en kjapp og grei tur i nærområdet. Det kunne passe en søndag med snø på bakken, men med vinden ulende rundt hushjørnet. For egen del var jeg litt usikker på hvor det var best å ta ut. Jeg hadde jo håpet på en litt lengre tur, men med kuling i kastene fristet det ikke med noen strandtur. Andre plasser ville det være snø og Bjødnali hadde jeg jo besøkt noen ganger i det siste. Lenge før vi, det vil si Bestyrerinnen hadde fått sko på beina og begynt å gjøre seg klar for tur, ringte telefonen. Det var Sigbjørn. Han og Anne Lise hadde tenkt seg på tur i Njåskogen. En passe plass for tur en dag med mye vind. Det er kjekt at andre vil ha oss med på tur, og denne dagen passet det bedre enn mange andre ganger. Vi hadde jo ikke helt blitt enige om hvor vi skulle ta ut. Det er ikke så ofte jeg – og Bestyrerinnen, har gått tur i Njåskogen. Vi holder oss som regel i sjøkanten om det er sånn noenlunde vintervær. I godt turvær blir det som oftest en topp tur en eller annen plass. Det er alltid kjekt å være med Sigbjørn og Anne Lise på tur. De drar oss med på plasser vi ikke går så ofte, og det er jo helt greit å se noen mye plasser også – mener Bestyrerinnen. Med Sigbjørn først i sporet blir det også – av og til – noen «omveier» som gjør turen litt lengre enn hva som blir nevnt, sånn innledningsvis. Han har noen ganger dratt oss med på noen virkelig flotte dagsturer, på både tre og fire timer. Uten at det helt var den opprinnelige planen. En tur i Njåskogen kunne ikke bli så lang. Det er ikke store området og burde være greit å komme rundt på et par timer. Bort sett fra at Sigbjørn kjenner stiene og området, og fikk oss med på en rundtur med diverse krøller. Over sti, langs sti og rundt sykkel-løyper. Rundt om kring – i Njåskogen. Vi startet fra parkeringsplassen ved Gunnarsberget og gikk til Ormen Lange og over til Njåsiden. Der bar det mot Langanes og en runde, før vi satte kursen mot veien og østsiden av skogen. Der ble det en runde i sykkelløypene, og mot parkeringsplassen i Njåskogen. Det var tydelig vis andre på tur i skogen denne dagen. Det var masse bil. Men siden vi stor sett holdt oss inne i skogen og ikke på turveiene, så vi ikke så mye til andre folk. Det siste stykket inn mor brua og veien tilbake til bilen, gikk på turvei, og her møtte vi en del. Tilbake ved bilen ble det en liten oppsummering. Vi hadde vært på tur over tre timer og det hadde blitt nesten 12 kilometer. Uten spesielt mange bakker, men som oftest i greit tempo. Det ble en skikkelig søndagstur. Det var fortsatt is og snø på turveiene, og jeg gikk med piggsko. Vinden kjente vi ikke noe til i det hele tatt. En flott tur.
    2 poeng
  7. Det er egentlig det Lars Monsen har gjort med veldig mange produkter. Packraftene, koppene, kokeustyret i titan, liggeunderlag og primuser er andre produkter med eget merke på. Det sagt; Jeg synes ikke du skal henge deg opp i hvordan hjemmesidene ser ut. Dette er asiatiske produsenter som er seriøse nok, men som i utgangspunktet ikke har tenkte å selge direkte til forbruker og derfor ikke bruker penger på det. Lars Monsen har flott hjemmeside så derfor tar han "dobbel pris" for samme produkt, uten at selve produktet er noe annerledes.
    2 poeng
  8. Morosamt at de predikerer å pakke lettere før fottur-delen gjennom Nordland, men ender opp med sekker på 40-45 kilo som gjør turen til et et slit når man alt er et par dager på etterskudd. Med manglende tid og overskudd så forsvinner gjerne de gode"filmatiske" vinklingene og øyeblikkene; og man ender opp med noen litt slitne gubber som halser etter å komme fram i tide.
    1 poeng
  9. ja, bare løsne den originale knuten og lage løkkene større, husker ikke hvilken knute de har originalt men er bare å lage en åttetallsknute så skal det holde bra, har gjort dette på noen av teltene mine selv for å få plass til snøplugger. Når det kommer til pulk vs sekk så velger jeg ihvertfall pulk om muligheten er der, jeg synes det er lettere og mer behagelig enn sekk men om du ikke har pulk fra før så fungerer sekken fint.
    1 poeng
  10. Jeg bruker en 3 delt Komperdell som sammenslått måler 65 og brukslengde ligger mellom 105 og 140. Brukes på sommerturer med liten kopp/trinse og på vinterturer med pulk, men da med stor trinse. Jeg har også lange armer og trodde de ville bli for korte, men det funket helt konge. Jeg er 180 på strømpelesten. Fliplock er enkelt og på disse stavene siger de ikke. Har brukt de litt til og fra siden 2012 og vurderer ikke å bytte til noe annet. Tror forøvrig ikke den jeg har produseres ikke lenger.
    1 poeng
  11. Hehe...en kompis mente det var det samme hvordan den satt i hånda bare den satt godt i ryggen...
    1 poeng
  12. Om de er så tight at du tror du skjærer i originalløkkene så ville jeg kanskje tatt meg bryet med å lage små løkker av f.eks taustumper med paracord eller lignende så du beskyttet originalløkkene. (Om det er løkkene på selve teltet) Om det er løkker i enden på bardunene så skjønner jeg ikke helt for normalt er jo disse e n del av strammingen og følgelig så store du måtte ønske....
    1 poeng
  13. Fikk du dratt den ut? Måtte du på legevakta?
    1 poeng
  14. Ser ikke noen grunn for noen å shame, blame eller frame en gubbe som bare vil handle ei bukse som passer en litt stor kropp. Men nå som du har åpnet den døra og invitert til "fest", så er det vel best å finne frem asbest-trusa.
    1 poeng
  15. Når jeg handler fra "asiatiske butikker", så blir det AliExpress.com, de legger på norsk MVA også, så du slipper unødige gebyrer. Når noe blir feil, ikke levert, er det bare å klage, ting blir ordnet, det er min erfaring. Jeg har handlet kjeler og bestikk (i titan), fra bla Toaks, på Aliexpress.com
    1 poeng
  16. 172, og tenkt brukt både som del av et fjellski/75mm lærstøvel/parispulk-oppsett i kupert terreng (forhåpentlig med innlagte korte toppturer). Har i dag fjellskistaver og løypelangrennsstaver på 150 (har lange armer) men kan hende at 140 går sånn akkurat. Staven ser bra ut, men ser ikke at noen har inne annet enn 125-lengden. Må tydeligvis drive litt mer research...
    1 poeng
  17. Hvor høy er du? Hva slags type skiturer er det snakk om? Hvis du kunne akseptert en høyde på 140cm så er Black Diamond Expedition 3 helt fantastisk staver. Jeg bruker dem ikke som gåstaver på sommeren, men jeg bruker dem som tarpstenger på sommeren og har dem festet på sekken. De er egentlig noe for kort for meg hvis man skal se på anbefalt stavhøyde til klassisk (jeg er ca 178cm høy), men jeg går i såpass variert terreng at jeg ikke har savnet den ekstra lengden. Jeg har lengre staver, men de har jeg ikke brukt siden jeg anskaffet Expedition 3. Jeg setter mer pris på fleksibiliteten med at stavene blir så korte under transport. Expedition 3 blir vel 63cm når de er på sitt minste, som er ca samme høyde som en standard dagstursekk. Mulig det finnes tredelte staver som går opp til 145, men når jeg undersøkte så fikk jeg inntrykk av at mange av dem stoppet på 140cm uten at jeg helt vet hvorfor. De hadde ikke blitt så mye lengre i sammenleggbar lengde om de gikk opp til 145cm.
    1 poeng
  18. Har som regel med en Leatherman Surge på mine turer i tillegg til Lars Fält-kniven, så til nød fungerer kniven der som backup. Men skulle jeg tatt med en kniv i reserve blir det nok Mora Garberg'en. Den er både mindre og lettere enn Gerber Strongarm, men tilsvarende solid. Merker jeg faktisk har for mange kniver, selv om det ikke er så veldig mange. Alle, bortsett fra to, ligger i skapet med turutstyr uten å bli brukt. Men er fryktelig vanskelig å kvitte seg med de..
    1 poeng
  19. Om du vil bruke en annen slangebrenner enn Trangia sin må du regne med at det blir litt metallsløyd. Har ikke settet selv, men ser andre har gjort tilpasninger for å få inn andre brennere. Hvis du uansett tenker å bruke gass og å alltid bruke vindskjermen er det vel like greit å gå for Trangia-brenneren. Sprit har noen fordeler og noen ulemper. Det tar lenger tid å koke vann, kanskje oppmot det dobbelte av en god gass-/bensinbrenner. Og sprit kan være litt mer kilent når det er skikkelig kaldt (men folk greier det også). Ved avansert kokkelering som krever tid kan det være at man må etterfylle sprit - og du fyller ikke sprit på en varm brenner! Men sprit brenner stille, og sprit kan fraktes i lette flasker. Det er lett å se hvor mye brensel du har igjen. Brenneren er også liten og lett. Og på bygda er det tett mellom brenselsprodusenter Monsen og Mattis har en kjapp gjennomgang her:
    1 poeng
  20. Kan vel fort komme en del snø enda, men dette gir en indikasjon ift hvordan det er per nå: Snødybde i forhold til normalen: Dagens snødybde:
    1 poeng
  21. Ser ut til at den kjelen som de hadde på snonix, er samme som på revir og hos Lars Monsen, men med forskjellig logo. Fant ut at man kan kjøpe 200 stk på alibaba så kan man få printet på sin egen logo 😅
    1 poeng
  22. Vet ikke hvilke størrelse du skal ha. Sjekk snonix.no. de har et par stk dog ikke så store. De ser like ut som de Monsen og andre har, men koster en del mindre.
    1 poeng
  23. Kineskopia på ett sådant kök i"RF" stål blir sot av detta också men kanske något mindre men det blir fort varmt och när det varit igång en tid brinner det nog renare än ett vanligt öppet kök då rökgaser sugs in i kanaler i den övre runda delen. Jag hittade en skrotens ugn på en grillplats då brann det rejält det tog nog ej längre tid än på elspisen hemma att tex koka gröt och middag jag fick ej lägga på för mycket ved då de ej lätt går att dra ut som på de öppna. Har man ej bråttom eller är hungrig och man väntar tills det brinner bra att sätta på kastrull så blir det nog lite mindre städning. Jag hade med mig plastdoppade bomulls vantar och lite dragning med kastrull i en buske så var de rena nog att plocka ihop lika med köket vill man vara mer miljövänlig anv papper eller trasa och elda upp den nästa gång som hjälp till att starta köket. Största nackdelen är om man ska koka mkt vatten eller steka mkt mat och har små pinnar till ved så får man lyfta av och stoppa i fler och vänta lite tills de tagit sig före man sätter åter kastrull. Jag anv ca 7-8 dagar i somras utan backup kök men fint väder utom några ggr och endast några ggr med mkt blåst vid havet endast lite T-sprit på veden vid fuktig ved och stark blåst. Man får samla ved under dagen så man ej behöver börja leta när man behöver den. En stor näve bra torr ved räcker i vindstilla till 1/2 l vatten och koka gröt tex. Bilden är från testningen av köket första gång tar bara några minuter lära sig att använda.
    1 poeng
  24. Da har den ankommet. Om det er den ultimate turkniv vet jeg ikke, men den sitter veldig godt i handa.
    1 poeng
  25. Enig med dere om at han har lagd mer spennende episoder som kan sees omigjen uten å tape seg. Denne her ser jeg nok ikke på nytt. Men det er interessant å se at selv monsen og co kan rote seg borti for tunge sekker og for ambisiøse dagsetapper. Vil tro de hadde sett for seg mer fisking og filming enn de fikk gjort pga tidsnød.
    1 poeng
  26. Ny tur i dag og uten den kalde nordavinden som vi hadde i går. Reine påskeværet har vi her i høyden og den strenge kulda har sluppet taket. Ut fra skistadion følger vi løypa østover, noen små bakker og ei myr og så er vi ved løypedelet på Fjellelva. Vi tar løypa mot Rømåsen og så inn Leindalen som vi følger til sånn ca midtveis av Sollifjell. Her tar løypa opp og klatrer over den østre kanten av Sollifjell og bærer videre mot samme ende av Mostfjell. Skikkelig utforkjøring ned mot Kopnaglen ved Snørvillens østre kam og derfra småkupert til Midtfjell med Solbærtoddy og vaffel. Med sola i ansiktet nytes mat og drikke. Vi drar ikke ut tiden og setter straks ut på de siste kilometrene hjem. Fjellelva har fortsatt noen åpne partier, men så er strømmen også hard her. Over Fjellmyra og så er det bare siste bakkene opp til stadion og vi kan klokke inn 12,5 kilometer. Og tar jeg ikke mye feil har vi fortsatt igjen et par Fastelavensboller til kvelds.
    1 poeng
  27. Godt de endelig er i gang, men skulle også ønske NRK var rause nok til å enten lage "Extended version" på nett, eller hvertfall lage et utvalg av ubrukte klipp. Er ikke for mye kvalitets-villmark-tv om dagen, så setter pris på serien! Bare jeg som la merke til at Lars ser ut til å være kledd opp i Norrøna, eller tar jeg feil?
    1 poeng
  28. Bare en liten lokal tur, til et utsiktspunkt. Var visst ikke alene om å ta turen i dag for å se på solnedgangen..
    1 poeng
  29. Ikke alt trenger å være fancy og dyrt for å være bra. Jeg har brukt forsvarets vindvott i mange år, og er strålende fornøyd! Kombinerer den med ullvott og/eller hansker inni, alt etter temperatur. Aldri kald, aldri klam, helt perfekt. https://www.forsvarsbrukt.no/p-1237-vindvott-med-strikk.aspx
    1 poeng
  30. Ser ut som denne jakka har det meste jeg ser etter i en jakke. Men prisen er jo selvsagt skremmende.. Er det noen som har denne jakka og har gjort seg noen erfaring om den er verdt prisen? https://www.fjellsport.no/haglofs-roc-nordic-gtx-pro-jacket-men-fjell-green-true-black.html
    1 poeng
  31. Den perfekte snella er glad i å gå på tur, ikke redd for å ligge i telt eller bli skitten. ;)
    1 poeng
  32. En kveld på forumchatten på vårparten var det som vanlig snakk om utstyr, fine turer og andre ting som ikke passer inn i en turrapport. Når jeg hadde skrudd av EDBen for kvelden var det bestemt. @graham og jeg skulle ta en uke i Saltfjellet. Det ble mange revisjoner av planen for turen. Nord - Sør, Øst - Vest, Sør - Nord... Er ikke lett å velge skasei! Eneste jeg visste var at jeg måtte være på jobb kl 0700 25. august i Oslo, så da bestilte jeg like gjerne flybillett hjem fra Bodø kvelden før. Etter dette ble det litt stille. Jeg hadde en tur til Rondane helgen før avreise til Saltfjellet, samt en tur til Tafjordfjella og Reinheimen en uke etter at vi skulle være hjemme igjen. Dette betyr mye planlegging, og jeg hater planlegging! Men etter litt mer research utover sommeren finner vi ut at det letteste logistikkmessig er å ta toget til Lønsdal, gå inn til Saltfjellstua så følge stien nordover mot Lurfjellstua og Bodø. Da bestiller jeg billetter med Norges Statsbaner over telefon. Jeg togbillett fra Oslo S til Lønsdal for kroner 389 inkludert komfort fra Trondheim. Vi fikk sitteplasser sammen hele veien fra Heimdal, hvor Jørgen hoppet på, noe som viste seg unødvendig på Nordlandsbanen, for der kunne man nesten få hele vogner for seg selv. Avreisedato for min del var fredag 15. august i 23 tiden. Torsdag 14. august satt jeg og skravlet med Graham om noen siste detaljer, og det var bra, for jeg hadde helt glemt at vi hadde gjort noen endringer i planene når vi bestilte togbilletten, som gjorde at jeg måtte reise fredag kveld, og ikke lørdag kveld. Da fikk jeg med andre ord et døgn på meg å handle inn all maten, og pakke sekken og utstyret. Dette økte stressfaktoren en liten skvett på fredag, men jeg skulle heldigvis ta nattoget som ga meg nok tid til å skaffe alt jeg trengte etter jobb. Pakkingen gikk også høvelig bra. Ble riktig nok noen bæreposer med mat for første kvelden jeg måtte drasse på. Men til slutt satt jeg på toget som planlagt. Nattoget var skikkelig dritt, som vanlig. Nordlandsbanen derimot var ganske åleit, med god benplass, og masse kaffe. Men etter 17 timer på toget kjente jeg at det vår skikkelig digg å komme fram til Lønsdal. Midt i ingenmannsland(relativt). Det var ca 900 meter å gå til første hytte på turen. Lønsstua var som alle andre hytter i området. En ny og en gammel stue hvor den gamle er forbeholdt folk som tåler hund. Det gjør ikke jeg, så vi holdt oss i de stort sett hundefrie hyttene. Der var det en dame på hytta når vi kom. Hun hadde vært ute og plukket bær, mens hun overnattet på ymse hytter på vei sørover. Vi fikk neste dag sitte på med hun til Semska. Like etter kom to andre damer som også var på bærtur. Så det ble nok plass heldigvis. Denne kvelden ble det noen masse koteletter, poteter og surkål til middag. Intet mindre enn et herremåltid. Det ble også noen obligatoriske øl denne første kvelden, i tillegg til at vi ble påspandert en Jaeger av bærplukkerne. Bra start på turen kan man si. Neste dag startet turen på ordentlig, selv om jeg allerede har hatt to netter på veien. Vi ble som sagt kjørt til Semska. Vi ble fortalt at det var bedre å gå inn derfra, enn fra Lønsdal, for da slapp vi å gå inn den tunge Steindalen. Jeg har dessverre null begrep om tid og kilometer på denne turen, men jeg tipper det var ca 20km, og vi brukte sikkert 7 timer. Da er vi i gang, på vei inn i Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark. Vi prøvde oss litt i et vann halvveis langs stien. Null liv her.. Flott dag, flott sti, dette ga et godt førsteinntrykk av turen Vi ser endelig Søndre Bjøllåvatnet, da er det ikke langt igjen: Flott bru over en forholdsvis stri elv før vi kom til stua. På hytta ble det reinsdyrsgryte med ymse ting og tang. Vi hadde lagt igjen rømmen en eller annen plass, så vi måtte klare oss uten denne gangen. Men det var en flott dag, vi hadde en flott hytte helt for oss selv, og kunne ikke gjøre annet enn å ta ting med knusende ro Saltfjellstua(sikringsbua) i solnedgang: Så ble det mandag. Neste stopp er Bjøllåvasstua. Dette er den korteste etappen på turen, men også den kjedeligste, da vi må følge et vann en tredel av turen. Jeg poserer foran Saltfjellstua før avgang. Og etter ca. 500 meter innser Graham at det er litt krise. Ene skulderreima på sekken har gått opp i sømmen der den er festet i ryggen på sekken. Heldigvis har han drassa rundt på forsvarets sysett i 10 år, og nå er det på tide å bruke det. Det tar ganske lang tid å sy igjennom det tøffe stoffet på reima, men vi kommer i mål, og kommer oss videre. Jeg satt stort sett på ræva og nøt utsikten. Men tilbød meg også å ta litt ekstra vekt for å avlaste sekken så vi ser om den holder. Langs stien finner vi mye levninger etter den gamle telegraflinjen som gikk over Saltfjellet i gamledag(g)er. Og det er jevnt over godt merket her i Saltfjellet, tidvis litt vel godt merket. Vi tok en rask lunsj på Midtistua, i mine øyne en av de finere stuene til Bodø og Omegns turistforening. Saltfjellstua som er enda finere tilhører Rana. Så går stien langs det ca 6km lange Nordre Bjøllåvatnet. Eneste avbrekket her er den flotte Steinbua en times tid før Bjøllåvasstua. Vi tok en liten lunsj på Steinbua, hvor det går helt fint å overnatte. Litt trekkfullt, og lite eller ingen ved. Jeg ser ut som en dust som vanlig: På Bjøllåvasstua tok vi sikringsbua. Var noen tyskere i hovedhytta som mente det var et lurt triks. Vi er ikke vond å be. Brukte ca. 45sek blank på å varme opp. Og til middag ble det litt stekt chorizo med sjalottlauk, hvitlauk og chili. Det er nå langt bedre enn real. Når vi kommer over haugen fra Bjøllåvasstua på vei til Tverrbrennstua innser vi at det blir ganske variert terreng. Det er lover godt, for å gå på flata er kjedelige greier. Vi møter så noen reinsdyr, som ikke blir de siste. Det blir en liten pause ved en idyllisk liten bekk. Jeg innser at det er veldig mye idyllisk i dette fjellet Så går vi på en smell igjen. Det kommer en regnskur så vi må ta på oss regntøy. Når vi skal ta på oss sekkene igjen innser Jørgen at det er noe muffens med magebeltet. Et nytt slag under beltestedet. To låsemuttere har låst seg selv opp, og som en halvhjerta tungpakker som Graham er, så har han selvsagt ikke med seg umbrako. Men jeg finner fram litt av ridgelinen jeg har til tarpen min, og trer om sekken så den kanskje vil holde til neste hytte: Ny pause ved et vann vest for Øver-Oksvatnet. Planen var opprinnelig å fiske i Øver-Oksvatnet. Men rep av sekk tok såpass lang tid at vi sløyfet det. Også var det uutholdelige mengder knott nede ved det vannet, så jeg holdt på klikke i vinkel hver gang vi stoppet opp. Litt synd for dette var det eneste vannet hvor vi så noe særlig liv. Men nå begynner vi å se mål. Med unntak av litt regnvær og sekketrøbbel, så har det vært en fin dag og fin etappe. Når vi kom fram til Tverrbrennstua var det et par bærplukkere der. Hun ene var også hyttetilsyn, og hadde tilgang til utstyrsboden i hytta. FLAKS, for der var det umbrakosett, og vi fikk reparert sekken til G. Det kom litt folk på denne hytta, men var ikke i nærheten av fullt. G og jeg fikk et firemannsrom for oss selv. Middag var omtrent det samme som kvelden før. Så ble det vel onsdag, og neste mål er Lurfjellstua. Vi har nå bestemt oss for å dra dit og ta et par dager der med topptur og fisketur. Klar for avmarsj: Mye spennende steinformasjoner etter Beiarskaret Lokale dusjfasiliteter nede i Misværdalen. Stien i fjellsia langs Gjømmervatnet er ikke så ille som vi liker å gi inntrykk av. Dette var avmerket på kartet som et bygg. Vi drømte om en pub eller lignende brun kneipe hvor vi kunne komme oss vekk fra regnværet for å spise lunsj. Vi ble mildt sagt skuffet Vi har nå de siste dagene tidvis sett det som vi(eller jeg) kalte Spisse Satan. Ifølge de lokale heter det visstnok Djeveltanna, men jeg mener fortsatt det fjellet heter Spisse Satan, så får de forvirra lokale kalle det hva de vil. Vi kom ganske sent fram til Lurfjellstua. Det ble en relativt seig tur med mye kupert terreng. Real til middag, og vi begynte å se bånn av 60% vår, og kokekaffen var det nesten tomt for. Ikke så mye å se fram til lengre, annet enn en finfin topptur på 1300 meter og rykter om godt fiske i Skorrigorri-vatnet. Helt krise var det med andre ord ikke At sekken til G hadde holdt hele veien hit var jo også et mirakel. Dette hyttetunet er ett av de mest idylliske jeg har vært på. Det er to hytter, samt et vedskjul som deles av en flott bekk. Det er brolagt mellom hyttene, så det er lett å komme seg til f.eks. utedassen selv i mørket. Vi hadde hytta vår for oss selv, og det lå et par med hund i den andre hytta. Ikke smekkfullt med andre ord Torsdag så været helt greit ut, så vi valgte å gå opp til Lurefjelltinden. Vi ble rådet å ta en liten omvei av de vi møtte på Tverrbrennstua. Så vi fulgte stien 5-600 meter mot Store Sandvatnet før vi skar ut i terrenget mot skaret opp mot Kjerringvatnet. G har stålkontroll som vanlig. Når vi har kommet opp i skaret gikk vi direkte mot tinden. Fin vei opp. Men mens vi gikk oppover kom det et ganske lavt skylag som akkurat tok tak i nabotoppene. Her ser vi Spisse Satan som er en del av de flotte Børvasstindan, og lofotveggen langt i det fjerne. G er kjempeglad for å nå toppen Jeg er bare skeptisk. På vei ned fra tinden på den smaleste delen av "eggen". Her måtte det andre paret snu, men som alle vet, så er jeg sabla tøff i trynet: På kvelden kom det en kar vi også hadde møtt på Tverrbrennstua. Han tilbød oss vin, og høflig som vi er takket vi pent ja Real til middag nå også, men vi kunne ikke akkurat klage Fredag, siste hele dag i fjellet, ble satt av til fisketur. Det hadde ikke blitt så mange kast med stanga denne turen, så nå var det vår tur å få stortorsken. Jeg hadde fluestang som jeg kjøpte for slikk og ingenting av @Nordhauk tidligere i sommer. Vi gikk til Skorrigorri langs en ekstremt våt og gjørmete sti. Det regnet selvsagt denne dagen, sånn det skal gjøre på fisketur ifølge Ø. Sunde. Når vi kom fram satte vi opp teltet. Vi gikk hver vår retning og fisket et stykke rundt vannet. Men det var helt dødt, og alt for grunt. Dette gikk litt fort og gæli, da ser det slik ut Vi gikk lei etter noen timer, og satte oss inn i teltet for litt kaffe og mat. Da pakket vi sakene og gikk tilbake til hytta. Det hadde ikke kommet noen flere når vi kom tilbake, men det tok ikke lang tid før det strømmet på med folk, og innen kvelden var omme, var vel begge hytter fulle. Noen endte på gulvet i stua(etter hvert,på grunn av snorking tror jeg). Men det var nå hyggelig stemning, og vi ble tilbudt både konjakk og skyss til Bodø dagen derpå. Vi sier ja takk, begge deler På lørdag avtaler vi å møtes ved bilen til de vi skal sitte på med i 2-3 tiden. Da drar vi til Skorrigorri for å kanskje prøve litt fiske igjen. I dag er det flott vær for både topptur og fisking, og vi ender egentlig bare med å slappe av ved Skorrigorri. Her prøver jeg å ta bilde av Lurfjelltinden, men det blir ikke veldig spektakulært. Vi slapper av en liten stund før vi tar beina fatt og går mot parkeringsplassen ved Svartvasssætra. Det tar ikke lang tid for oss å komme dit, og vi setter oss ned og venter. Men klokka går, og når den blir godt over 16 begynner vi å bli litt skeptisk. Vi må jo rekke ølsalget. Det kommer en gjeng, og vi spør om vi har sett skyssen vår. Vi får en rimelig grei beskrivelse, og indikasjoner på at de ikke kommer ned med det første. Da klarer vi å grine oss til å sitte på med det ene paret til Tverrlandet. Vi rakk ølsalget på Tverrlandet med 10min I Bodø tok vi inn på Radisson Blu, dusjet, spise en burger på Bryggerikaia, og saumfartet Bodø for brune kneiper. Ble ikke kjempeseint på to slitne karer. Vi hadde fly i 18-19 tiden. G til Trondheim, jeg til Oslo. Det ble litt tid å slå i hjel, men med finværet som endelig var kommet, så gikk det helt greit Takk for at du gadd å lese dette tøvet. Og takk til G for å gidde å drasse på en bleikfeit bergenser på tur. Saltfjellet anbefales virkelig. I hovedsak lite folk, og variert flott terreng. Det er noe for de fleste i dette kompakte fjellområdet. Det er ikke utenkelig at jeg reiser tilbake en vakker dag.
    1 poeng
  33. Hørte om en som hadde smurt seg inn etter alle kunstens regler med et vidundermiddel mot mygg før han la seg i teltet om kvelden. Da han alldeles oppspist av mygg våknet om morgenen, kom han til å ta en nærmere kikk på bruksanvisningen. Der stod det: "Smøres på en stein et stykke fra teltet."
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.