Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. feb. 2021 i alle områder

  1. Det er mange artige kvistbrennerhacks rundt omkring:
    4 poeng
  2. Jeg ser at dette går den veien høna sparker, så tenker vi like gjerne gjør kort prosess og stenger denne tråden. -Moderator
    4 poeng
  3. Begynner bli mer og mer fornøyd med at jeg betalte 4600,- for mitt Svea
    2 poeng
  4. UGQ top-quilt (i stede for sovepose) og div pakksekker fra Zpacks
    1 poeng
  5. slutten av juni kan være alt fra skiføre hele veien til endel barmark og fullt gangbart. Normalt sett så er det for tidlig til å gå barmarksturer langt vest i siste uka i juni, men det er jo alltid noen år her og der hvor snøen smelter tidligere enn normalen. Når vi kommer inn i august pleier det å være topp forhold på den delen av vidda.
    1 poeng
  6. Jeg har fått testet disse nå. De fungerer bra, og varmer godt. Testet de ute i -20 m/12 m/s vind i to døgn og var hele tiden god og varm. Det eneste forbedringspotensialet er at det samler seg litt snø under gamasjen. Jeg vurderer å lime på borrelås rundt hele skoene og på nedre del av gamasjer, og så fjerne stoffet under gamasjen. Hvilket lim bør jeg bruke til å feste borrelås. Jeg har McNett Aquasure liggende, men siden det går med litt lim så kan det tenkes at det finnes andre brukbare alternativer som Tec7 eller lignende. Limet må tåle vann, være sterkt + fleksibelt. Forslag til lim?
    1 poeng
  7. .500 S&W Revolver, så er du sikker på at bjørnen blir skikkelig sinna 🤠
    1 poeng
  8. Western Mountaineering sovepose i alle fall - uten tvil
    1 poeng
  9. Sekk fra Seek Outside eller ei fluestang fra Winston😊
    1 poeng
  10. Det utstyret du trenger/har lyst på som du får billigere der enn herfra.
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. Det er en kjempefin tur, men umulig å si noe om snøforhold nå så tidlig.
    1 poeng
  13. Mykje vatn og dårleg skiføre. Du kan ikkje rekne med samanhengande snø. Dei største vassdraga har gått opp. Og det vert mykje bæring for å koma til og frå snøen.
    1 poeng
  14. MLD supermid kanskje. Eller en av tipiene fra SeekOutside. Syntes Sierra Designs Mountain Guide Tarp ser kul ut.
    1 poeng
  15. Bunnyboots i riktig størrelse - lettere når de kan prøves der borte. Zebra billycan. Kansje en kniv eller fire. Mange fristende merker. Bark River, Benchmade, Spiderco, osv. Alt etter smak. Sikla lenge på flere western mountaineering soveposer. Det har blitt litt lettere å få tak i her i Norge de siste åra.
    1 poeng
  16. Hei. Jeg ville sett på sekk og telt fra Hyperlite Mountain gear. Jeg har selv Porter 4400 (sekk) og Ultamid 2 (telt) og er meget fornøyd. I tillegg ville jeg tatt en titt på soveposene til Western Mountaineering eller Feathered Friends. Meget gode produkter
    1 poeng
  17. 1 poeng
  18. Hei Når det gjelder telt, ville jeg vurdert MSR Hubba Tour 1 eller 2`er versjonen. Avhengig av om du vil campe alene, eller er to på tur. Flott telt jeg sikler på selv; stort fortelt, samt at ytterduk settes opp først. Vil tro det er et veldig godt telt vår, sommer og høst under tregrensa. Vil du mest opp på snaufjellet, så synes jeg Marmot Limelight 2P virker som et stødig alternativ. MSR Zoic 1 og 2 er også verdt en vurdering
    1 poeng
  19. Jeg har en Mora Garberg med rustfritt stål, og det er laget med Sandvik 14c28n. Mener jeg fant den infoen inne på Morakniv sin engelskspråklige side... (litt usikker).
    1 poeng
  20. Ha ha! Hun steiker pizza i Fireboxen også!
    1 poeng
  21. Er det snakk om en dunjakke som mellomlag eller som ytterlag? Obs, ikke dun: Jeg kjøpte nylig Fjellreven sin Keb padded jacket til en svinbillig pris (80% avslag typ) (https://www.jaktogfriluft.no/fjällräven-keb-padded-jacket-m-uncle-blue) Denne er isolert med Fjellrevens "G-loft supreme" (syntetisk materiale). Jeg hadde ingen forventninger til jakken, og visste egentlig ikke helt hva jeg gikk til når jeg handlet den, men etter å ha prøvd den litt på tur på to overnattinger får den fast plass i sekken, som et mellomplagg på kalde dager under skalljakken. Denne var utrolig tynn og lett, og varmet godt. Romslig nok til å ha en tykk ullgenser under for ekstra varme og "fin nok" til å kunne brukes alene. Syntetisk loft-type isolering har vel noe bedre egenskaper mot fukt også, så om en på død og liv ikke må ha dun så kan jeg varmt anbefale denne, så fremt formålet i utgangspunktet er som et mellomlag.
    1 poeng
  22. Tja... den rundt 20 år gamle TNF Summit Series jakka lever fortsatt og er i bruk. Veier dobbelt så mye som Mountain Equipment K7 Infinium, men jeg klarer ikke forsvare prisen på å bytte den ut så lenge den varmer greit. 😄
    1 poeng
  23. Genrelt ser det ut til at stillebrennere produserer minst CO uten kjele. Men med kjele på produserer de mest CO (større flammekontakt med kjelen). Mine egne målinger på koketid viser at MSR Simmerlite koker en liter vann fortere enn MSR XGKII, selv om MSR XGKII bruker mer drivstoff på samme tiden (har høyere effekt). Jeg tolker det som at flammen får større/bedre kontakt med kjelen, og flammen kjøles mer ned. Din whisperlite produserer mindre CO enn din dragonfly til fyring for varme, i følge de målinger som er dokumentert. Men mer CO når kjelen står på. Jeg vil gjette på at det samme kanskje skjer om du bruker silencer på Dragonfly, men det kan ikke bevises uten målinger.
    1 poeng
  24. Egentlig enig i det. Har vært heldig med en del lignende kjøp, så håper på samme flaks her! Går an å få tak i ekstra batterier relativt rimelig, så hvis lysstyrken er god nok sier jeg meg godt fornøyd!
    1 poeng
  25. Du kan fint lappe fra utsiden. Grunnen til at man ofte vil lappe fra innsiden dersom det er mulig er at det ofte kan bli et penere resultat. I tillegg unngår man "kanter" som kan hekte seg i ting slik at lappen rives av. Men det løses lett ved å bruke en rund lapp og en tynn stripe aquasure rundt kanten på lappen når du limer fra utsiden. Selvklebende lapper er ofte fint å ha med på tur for midlertidige reparasjoner. Anbefaler i all hovedsak ploymarin 2-komponent pvc lim for permanente reparasjoner.
    1 poeng
  26. Lite å gjøre på nattevakt, så tok likså godt å bestilte en jeg. En sånn man kan zoome inn lyskjeglen på. Betalte $16 alt inkludert, så kan svelge tapet hvis den er enda mer søppel enn forventet. Kan komme med en tilbakemelding når den dukker opp om noen måneder. Senest 5. mai stod det..
    1 poeng
  27. F1 har konveks slipt egg, etter seg seg ikke så lett inn i treet på samme måte som en skandinavisk slepet kniv gjør (som Mora Garberg t.eks), og kan derfor for noen oppleves som lettere å "spone" eller "fjære" med (to norske ord for "feathering" i denne konteksten, "å spoone" derimot tilhører en helt annen kontekst. ).
    1 poeng
  28. Drømmedag til fots og med truger. Årets femte trugeekspedisjon er unnagjort, og det ble noe jeg sent vil glemme. Hadde vel egentlig ikke noen konkret plan, siden jeg har erfart at truging er føreavhengig, så jeg er alltid forberedt på at det ikke funker. (som turen den på første nyttårsdag, da var det for løst, og da ble det en finfin fottur med truger på sekken i stedet)… Så jeg ville bare ta det som det kom, og improvisere underveis, 100% nytelse var i fokus, og det hadde blitt uansett. Starta fra busstopp ved Kjelsås, og gikk bort til Maridalsvannet. Idyllisk å gå der alene, mens månen forsvant i vest, og sola titta opp over Lillomarka. Gikk i land nedenfor kirkeruinene, og tok veien bort til kirken, og til skolen. Tok så fatt på stien opp mot Fagervann, og tok på meg trugene en km oppe i lia. Det var SUPERBRA forhold. Gikk et godt stykke vekk fra stien, og brukte min elskede Garmin til å sikte meg inn mot Fagervann… hvor jeg satt i solsteiken å nøt matpakka. (Lite som slår en matpakke i nattutr’n). Truget videre opp til Stutehaugen og fikk fin utsikt mot Øyungen, Liggern, Øyungskollen og mange topper jeg sikkert har vært men ikke kan navngi når jeg står og ser på. Visste at det ville være bra der oppe, etter en annen truge-variant i området der i 2015 (mitt første sesong) Sikta meg etter hvert inn mot skiløypa som går fra Øyungen og ned mo skolen, og kom inn på den, like ved utsiktspunktet ved Turtermarka. Der ble trugene tatt av, og jeg gikk ned igjen mot vannet via kirkeruinene denne gangen. Utpå vannet var nå «halve Oslo». Utrolig koselig å se folk av alle slag i alle aldre, på skøyter, ski og spark med og uten drahjelp av bikker. Et par på sykkel. Noen triller barnevogn. Folk grilla og koste seg mens sola så smått begynte å si farvel. Gikk litt mer østover på vannet denne gangen, over Ødegårds og Nestangen og i land ved Midtodden. Veien mot Langsetløkka, over Grefsen og hjem til Tonsenhagen. Ble ikke så kjempe langt, 26 km, hvor av 7 på truger, men det var jo en magisk dag. Jeg går tur i all slags vær året rundt, og nyter tåkete høstdager også, men det er noe spesielt å truge i ensomhet under skyfrihimmel i strålende sol.
    1 poeng
  29. Hadde aldri trodd at Dressmann skulle nevnes på dette forumet... Uansett, for de av oss som elsker å bruke lammeullsgenser: ( bruker å ha i sekken som mellomlag) (https://dressmann.com/no/p/strikket-lammeullsgenser--navy-genser-herre/7253019_F583 pris 200 , nedsatt fra 499 er helt ok Det ble en i brun på meg.
    1 poeng
  30. Hei, når jeg er i høy aktivitet (dekktrening, skitur, topptur, løping etc), bruker jeg Super Thermo netting innerst mot huden. Jo kaldere det er, jo flere lag med netting-trøyer, ca. èn for hver tiende kuldegrad. Det er slik man gjør det når man trekker pulk over Grønland, for eksempel. "Ved høy aktivitet, i vått eller kaldt vær sørger nettingen for luftsirkulasjon og frakter damp og overskuddsvarme vekk fra kroppen. Ved lav aktivitet holder nettingen på varmluften slik at man får et isolerende lag nærmest kroppen." Les mer: www.brynje.no/kleseg Jeg åpner skalljakka under armene og foran for å slippe ut fukt underveis. Når aktiviteten går ned (når jeg skal spise lunsj etc), tar jeg av skalljakken og lufter ut av nettingen i noen sekunder slik at den blir tørr (den trekker nesten ikke til seg fukt. Så tar jeg på ei tettvevd ulltrøye eller polar fleece (www.brynje.no/polar-bug-jacket ) + dunjakke utenpå der. Er det kaldt beholder jeg gjerne dunjakka på når jeg begynner å gå. Når jeg er varm nok, tar jeg av både ull/fleece og dunjakke og går videre med 1-2 nettingtrøyer + skalljakke Her har jeg skrevet litt mer om det å fryse/svette osv.: https://friluftsglede.no/2018/10/06/tips-for-a-ikke-fryse-pa-kalde-turer/#more-303 Lykke til
    1 poeng
  31. Jag anv mest fleece vid blåst och cykling som kombination av värme och vindskydd och är ett lågpris alternativ till bra ulltröjor tex med Merio ull. Gore-tex finns ju i olika lager och svettas man mycket så välj tunnare varianter. Finns många kopior på Du-Pont membranet de flesta är sämre en nackdel med alla membran är att de åldras och torkar och spricker och kläderna mister sin funktion. Var tex ute och gick stavgång i måttligt regn med regnkläder Polyuretan belagda även de miljöskadliga men ej i samma kategori som Tefon och Garmont kängor med G-T membran ca 10 år gamla hela tåhättan hade läckt in tack vare strumpor av ylle/syntet blandning slapp jag frysa,turen varade ca 2h Bomull/syntetblandningar som poplin och ull kan du anv i 10 -tal år och yttertygen kan impregneras till olika önskemål. Sedan har vi miljöaspekten fleece släpper hela tiden små partiklar och blir tunnare Teflon materialen hör till de värsta du får köpa och förstör miljön. Nu ska det nämnas att jag ej är någon miljöaktivist men om man anv fosil drivmedel till bil och MF kök behöver man ju ej anv.Expeditions kläder till hobby äventyr och träning,ev som arbetskläder för tex utryckningspersonal för att kunna jobba i alla väder.
    1 poeng
  32. En avsporing naturligvis, men jeg ble litt nysgjerrig på denne jakka. HH er i alle fall ikke beskjeden i sin egen vurdering av produktet. Er den virkelig ekstremt vanntett, ekstremt ventilerende og ekstremt slitesterk, eller er dette i overkant optimistisk?
    1 poeng
  33. Fordi Lars Monsen nesten er like rå som Chuck Norris.
    1 poeng
  34. Synes Tonje viste en svært dårlig holdning med det som skjedde i Vill i Hjertet. Mangel med respekt for regler, natur og dyrelivet. Før dette likte jeg hun veldig godt. Jens Kvernmo likte jeg også godt, inntil han la ut for mange bilder på instagram-storyen som viser er en overflod av store mengder byttedyr som blir drept pga. pelsen sin. Kanskje så mye som 60-70 døde dyr på bare ett bilde ble for drøyt. Jeg ble dårlig, og jaktgreiene hans har gått for langt for min smak. Jeg kommer nok til å se på begge igjen, om de kommer ut med ett bra TV program. Men etterhvert har dette også begynt å bli litt småkjedelig til tider Monsen virker som en greiere type enn begge disse to, synes jeg. Ekte, ærlig, og en bedre respekt til dyrelivet - i mine øyne.
    1 poeng
  35. Skjønner godt at fjellstyret reagerer i denne saken, det har jeg ingen problemer med. Det snakket jeg også om i den forrige videoen jeg lagde om temaet. Poenget i denne videoen er at jeg syns de bør kunne gi informasjon som er lettere tilgjengelig for folk. Så mange som har sagt til meg i etterkant av dette at de ikke var klar over disse reglene. Når det er slik så mener jeg at noe burde vært gjort bedre. Når vi kjøper oss en ny ting så liker vi jo at bruksanvisningen er god og enkel. Samme gjelder for bruken av nasjonalparkene. Å måtte lese forskrifter er ikke for meg synonymt med en enkel bruksanvisning
    1 poeng
  36. Bruker en stor bag og 2 plastkasser, et par små pakkposer, liten spade + en Thermos i pulken i tillegg til telt og et opplåsbart underlag. Bag´en og den ene plastkassa settes inn i teltet, etterfulgt av liggeunderlagene. Den andre plastkassa settes i forteltet. Plastkassa i forteltet inneholder bare Primus, parafin, rødsprit, fystikker og gravlys. Plastkassa som blir med inn i teltet inneholder 2 kjeler, steikepanne (om jeg har med noe som skal stekes), tallerken og spork. I tillegg er all mat, te, kaffe, kakao, solbærtoddy (alt i pulverform) også i denne boksen. Med lokket på, fungerer kassa som nattbord der både radio, gravlys og kransekake til kveldskos får plass. Bag´en inneholder sovepose+ alt av klær, hygiene, førstehjelp og radio. Hygiene og førstehjelp har hver sine små plastposer og får plass i sidelommer på bag´en. Det samme for radio. Har bare med 1 sett ekstra truse, strømper, sokker, buff og lue ( alt i ull) og dette pakkes i en zip pose. Tynn dunjakke i zip pose. Langermet ullundertøy, bukse og litt tykke strømper til å sove i + buff, pakkes også i en zip pose. Tykk god lue med øreklaffer brukes ute ved behov men mest om natta. (liker ikke å ligge med hodet inne i posen.) Tykkere skalljakke og ekstra votter ligger løst i bag´en. Det som ligger igjen i pulken om natta er de små pakkposene med verktøy, kniv, repsett etc. I denne filmen kan du se hvordan jeg har organisert det i pulken. Vist du ikke vil se fra begynnelsen, vises det best ved/fra 11:56
    1 poeng
  37. Jeg visste det! Her kom det masse gode innspill! Fjellforum er gull verdt for noviser som meg! Takk til alle som tar seg tid til å svare! Du har HELT rett!! Dette skal jeg øve meg på! Saksa og skalpellen har fast plass, så får jeg ordne fast plass til hodelykta og fyrstikkene også!
    1 poeng
  38. @Haakon Att det er PISS å kalle en telttur for "Ekspedisjon"..! Er det ikke det for deg ? a.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.